Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-26, 13:12   #3331
nimrodel
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez amiaga1 Pokaż wiadomość
nimrodel>>>>Dodaj sobie jeszcze kilka kropel cytrynki to całkiem suuuuuuperowo ci będzie się ta maseczka spłukiwała Ja raz nie miałam w domku cytrynki i zrobiłam jajo +nafte i byłoooo nie do zmycia myślałam że się tego nie pozbędę

tylko że ja nie chcę rozjaśnić włosów, uwielbiam ciemne, no a cytrynka pewnie rozjaśni, co nie?
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 13:19   #3332
Ankafanka
Raczkowanie

Ja uzywam odzywki Radicala i jestem zadowolona. Włoski sa puszyste ale narazie uzylam jej dwa razy,wiec nie wiem jak sie sprawuje po paru zastosowaniach narazie jest o.k.
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 15:37   #3333
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morganah Pokaż wiadomość
kurczę ja dziś wyczytałam w encyklopedii zdrowia, że nie suszenie włosów suszarką może szkodzić (zawsze myślałam że wręcz odwrotnie) a mianowicie pozostawianie włosów do naturalnego wyschnięcia powoduje łupież ... "albowiem przylegające do skóry głowy mokre włosy szybciej wchłaniają łój"! i lepiej je suszyć np. chłodnym strumieniem suszarki
Jak widac wszedzie pisza co innego Ja i tak susze ostatnio zebym nie musiala juz prostowac i zreszta odkryłam nowy sposob na puszyte wlosy: pianka taft dodajaca objetosci (zielona nr 4) + suszarka. Wlosy sa puszyste przez dłuuuugi czas nawet po nocy

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
On raczej nie będzie na objętość. Jeśli o to chodzi stukrotnie polecam Wellaflex 24 godzinna objętość spray do stylingu. Niezawodny. I oczywiście suszenie z głową w dół.
A możesz cos wiecej o tym powiedziec? Ile sie trzymaja puszyste rzeczywiscie te 24h?

Cytat:
Napisane przez Klementynka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie ogólne odnośnie szamponów. Piszecie, że szampony powinno się często zmieniać, żeby włos sie nie przyzwyczajał. W takim razie jak dany szampon ma zadziałać, skoro nawet nie damy mu pełnej szansy na regenerację (np.). Użycie jednej czy nawet dwóch butelek szamponu nie zawsze gwarantuje całkowity sukces, ale może zamiast zaopatrywać się w nowy rodzaj, lepiej pozwolić działać nadal temu wcześniejszemu. Wszak regeneracja trochę musi potrwać. Nie wydaje wam się...
No tak ale chodzilo mi glowniej o te szampony do przetluszczajacych, te z mojego doswiadczenia trzeba zmieniac co 1-1,5

Cytat:
Wczoraj zauważyłam jedno: jak nakładam olejek rycynowy bezpośrednio na włosy, nawet nie podgrzewając i na ot dodatkowo naftę, to muszę 3 razy to szamponem potem zmywać i włosy następnego dnia są przetłuszczone.

Natomiast jak robię maseczkę: podgrzewam olejek potem naftę i na koniec baaaardzo dokładnie mieszkam z żółtkiem, to po takiej mieszance łatwo się to zmywa i włosy nie są przetłuszczone następnego dnia.
A ja nawet jak nakladam podgrzane olejki i nafte z zółtkiem to i tak mam tłuste wlosy

Cytat:
Napisane przez amiaga1 Pokaż wiadomość
nimrodel>>>>Dodaj sobie jeszcze kilka kropel cytrynki to całkiem suuuuuuperowo ci będzie się ta maseczka spłukiwała Ja raz nie miałam w domku cytrynki i zrobiłam jajo +nafte i byłoooo nie do zmycia myślałam że się tego nie pozbędę
Cytryna rozjaśnia, wysusza wlosy (to przeciez kwas) z tego co wiem i nadodatek zamyka luski wlosow przez co maseczka slabiej sie wchlania.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 15:47   #3334
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

A możesz cos wiecej o tym powiedziec? Ile sie trzymaja puszyste rzeczywiscie te 24h?

Uwielbiam ten kosmetyk!!! Naprawdę mega objętośc i włosy jakby grubsze były!!! Oczywiście wszystko do pierwszego mycia Mam pomysł, właśnie umyłam głowę, zrobie sobie tym Wellatonem i za chwilę pokażę wam fryzurkę. O ile coś ładnego wyjdzie
Stary 2007-09-26, 15:58   #3335
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam ten kosmetyk!!! Naprawdę mega objętośc i włosy jakby grubsze były!!! Oczywiście wszystko do pierwszego mycia Mam pomysł, właśnie umyłam głowę, zrobie sobie tym Wellatonem i za chwilę pokażę wam fryzurkę. O ile coś ładnego wyjdzie
To czekam i dobrze by bylo jeszcze jakies zdjecie bez tego spray dla porownania jak masz A nakladasz go na cale wlosy czy tylko u nasady? I czy jest aktywowany cieplem czy można też suszyc zimnym powietrzem?
Stary 2007-09-26, 16:17   #3336
nimrodel
Rozeznanie

okiiii, więc to pierwsze jest BEZ a to drugie Z, wybaczcie ten szalony wzrok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Resize of geburtstag 018.jpg (25,7 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Re-exposure of Resize of september 007.jpg (42,8 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Re-exposure of september 018.jpg (43,6 KB, 87 załadowań)
Stary 2007-09-26, 16:19   #3337
nimrodel
Rozeznanie

aktywowany ciepłem, ale najlepsze jest to, że ta objętość, przynajmniej u mnie, utrzymuje się aż do następnego dnia jest extra

nakładam na całe włosy, dzięki temu całość mogę układać jak tylko chcę, u mnie żadnego lakieru już nie trzeba

Używam tego Wellatonu nie na co dzień gdyż w ramach mojego programu walki o piękne włoski nie chcę suszyć ciągle suszarką

Ta zielona pianka Tafta baaaardzo ładnie pachnie!!!!
Stary 2007-09-26, 16:27   #3338
karla_92
Zakorzenienie

dziekuje bardzo A jak myslisz na sama nasade wlosow bedzie dobry? Zeby tylko zrobic puszap na gorze
Stary 2007-09-26, 16:35   #3339
nimrodel
Rozeznanie

na pewno

bo fotkę owszem widać, ale nie czujecie jakie te włosy są gęste w realu, fotka aż tak tego nie odda

ok, dzięki temu suszarkowemu szaleństwu muszę sobie zrobic przerwę ze sprzętem
Stary 2007-09-26, 16:42   #3340
nimrodel
Rozeznanie

to ten
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Resize of september 020.jpg (62,4 KB, 61 załadowań)
Stary 2007-09-26, 19:13   #3341
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno

bo fotkę owszem widać, ale nie czujecie jakie te włosy są gęste w realu, fotka aż tak tego nie odda

ok, dzięki temu suszarkowemu szaleństwu muszę sobie zrobic przerwę ze sprzętem
faktycznie fajnie wygladaja wloski po uzyciu tego, ale moje sa o wiele dluzsze i ciezko z nimi o puszystosc, bo przy skorze zaraz i tak padaja pod wlasnym ciezarem...
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 08:09   #3342
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
faktycznie fajnie wygladaja wloski po uzyciu tego, ale moje sa o wiele dluzsze i ciezko z nimi o puszystosc, bo przy skorze zaraz i tak padaja pod wlasnym ciezarem...

Miałam ten sam problem, ale po tym jak pocieniowałam je na długości problem przeszedł do historii. Bez tego moje włosy są zbyt ciężkie i nigdy nie odbiją od głowy.
Stary 2007-09-27, 08:19   #3343
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam ten sam problem, ale po tym jak pocieniowałam je na długości problem przeszedł do historii. Bez tego moje włosy są zbyt ciężkie i nigdy nie odbiją od głowy.
no wlasnie moje tez, mimo ze sa cienkie i proste ale ciezke wlasnie. narazie zapuszczam i juz mama krazy mi nad glowa z propozycja lekkiego wystopniowania... ale poki co jestem twarda zobaczymy jak dlugo
Stary 2007-09-27, 14:12   #3344
karla_92
Zakorzenienie

Kosmita tylko wez pod uwage to ze jak pocieniujesz to beda sie bardziej krecic i gorzej ukladac Ja tak mialam z pazurkami jak za duzo obcielam to mimo prostowania i mocnego utwalenia zaraz mialam jakies fale/odksztalcenia. Teraz jak juz troche urosly to juz o wiele lepiej jest
Stary 2007-09-28, 13:18   #3345
amiaga1
Przyczajenie

A mnie do tej pory korciło żeby ściąć włoski ale po tych wszystkich zabiegach jak na nie patrze to mi ich szkoda
Stary 2007-09-28, 13:33   #3346
witch_18
Zakorzenienie

Ja wczoraj ścięłam swoje sianowate końcówki.Oczywiście postanowiłam sobie skończyć z codziennym używaniem suszarki,żeby ich znowu nie przesuszyć,ale zobaczymy jak mi to wyjdzie.Gdyby się udało to może w końcu zobaczyłabym jakieś efekty używania tych wszystkich szamponów,masek,itp,bo tyle tego mam łazience
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 14:08   #3347
karla_92
Zakorzenienie

A jak myslicie suszenie chlodnym powietrzem szkodzi wlosom?
Stary 2007-09-28, 14:19   #3348
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
A jak myslicie suszenie chlodnym powietrzem szkodzi wlosom?
Podobno nie. W każdym razie napewno nie szkodzi, tak jak suszenie goracym.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 14:20   #3349
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Podobno nie. W każdym razie napewno nie szkodzi, tak jak suszenie goracym.
No wlasnie chcialam sie upewnic

Znacie jakieś dobre szampony dodajace objetosci? Mam na mysli te dostepne w drogerii

Edytowane przez karla_92
Czas edycji: 2007-09-28 o 16:06
Stary 2007-09-29, 07:47   #3350
Śnieżka
Zakorzenienie

Słuchajcie słyszalam juz dawno w tv jak jakis fryzjer gadał że im wiecej odżywek,balsamów na wlosy nakładamy tym gorzej nie trzeba przesadzać,szampon+odżywk a ewentualnie jakaś pianka więcej moze bardziej zaszkodzić niż pomóc
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 08:08   #3351
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
Słuchajcie słyszalam juz dawno w tv jak jakis fryzjer gadał że im wiecej odżywek,balsamów na wlosy nakładamy tym gorzej nie trzeba przesadzać,szampon+odżywk a ewentualnie jakaś pianka więcej moze bardziej zaszkodzić niż pomóc
wiadomo, że co za dużo to nie zdrowo..
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 08:12   #3352
emememsss
Raczkowanie

A ja zapraszam do mnie na blog. Podjęłam tematykę dotyczącą walki o zdrowe i piękne włosy. Może ktoś znajdzie coś dla siebie wśród recenzji kosmetyków.
emememsss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 08:44   #3353
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Kosmita tylko wez pod uwage to ze jak pocieniujesz to beda sie bardziej krecic i gorzej ukladac Ja tak mialam z pazurkami jak za duzo obcielam to mimo prostowania i mocnego utwalenia zaraz mialam jakies fale/odksztalcenia. Teraz jak juz troche urosly to juz o wiele lepiej jest
tylko ze moje wlosy sa w ogole niepodatne na krecenie, falowanie... nic z tych rzeczy. chyba je troche podcieniuje zeby po prostu byly lzejsze, a zakrecone koncowki czy cos to nie u mnie u mnie wisza takie proste jak druty straki... ble
Stary 2007-09-29, 18:00   #3354
elianka
Zakorzenienie

heh dobrze że jestem sama w domu nałożyłam razo odżywkę z jajka olejku rycynowego i nafty.. chyba niedokładnie spłukałam, mam teraz takie tłuste kudły że ojjjjjj ale za to jakie grube
Stary 2007-09-29, 18:10   #3355
(:Iza:)
Wtajemniczenie

ja zmyłam przed chwilą maseczke z nafty, żółtka i olejku rycynowego,potem 2 mycia Radicalem ( używacie go? ja użyłam dziś po raz pierwszy, jakie efekty? przyspiesza porost włosów? ) i potem odżywka ziaji z olejem rycynowym, jak na razie włosy mam mokre jeszcze bo czekam az wyschną ( staram sie nie suszyc ) ale przy nasadzie juz czuje ze sa taaakie miekkie i nie wiem czy to zasługa tej maseczki czy moze szamponu... a moze i jednego i drugiego :d
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 18:58   #3356
Selebrim 1992
Raczkowanie

GG do Selebrim 1992

Mam pytanie
czym się niby różni szampon nawilzający od szamponu do włosów zniszczonych? cZy SUCHE I ZNISZCZONE to nie to samo?

Selebrim 1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 20:05   #3357
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selebrim 1992 Pokaż wiadomość
Mam pytanie
czym się niby różni szampon nawilzający od szamponu do włosów zniszczonych? cZy SUCHE I ZNISZCZONE to nie to samo?
Suche włosy po prostu nie są dobrze nawilżone, a zniszczone są wtedy, kiedy struktura włosa zostanie naruszona A przynajmniej mnie tak się wydaje
Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
heh dobrze że jestem sama w domu nałożyłam razo odżywkę z jajka olejku rycynowego i nafty.. chyba niedokładnie spłukałam, mam teraz takie tłuste kudły że ojjjjjj ale za to jakie grube
Elianko, to masz dobrze U mnie, niestety, zawsze ktoś jest w domu i patrzą się na mnie jakoś tak dziwnie, kiedy zaczynam paradować w czapce po pokojach

Tak w ogóle to witam wszystkich, to mój pierwszy post w tym wątku i mam nadzieje, że nie ostatni

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 20:06   #3358
emememsss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selebrim 1992 Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Hmm..Jak sama nazwa wskazuje. Szampon nawilzajacy - nawilza. Szampon do wlosow zniszczonych - regeneruje. Suche i zniszczone to nie to samo. Wlosy moga byc suche i potrzebowac nawilzania, ale nie regeneracji i odbudowy, bo taka by je obciazyla. Zniszczone potrzebuja regeneracji.
emememsss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 10:11   #3359
nimrodel
Rozeznanie

dobrym szamponem na objętość wg mnie jest ten z L'Oreala- Elseve Expansyl, takie biało fioletowy

nie swędzie mnie po nim głowa jak po niektórych i ładnie pachnie, podnosi włosy od nasady
Stary 2007-09-30, 11:50   #3360
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
tylko ze moje wlosy sa w ogole niepodatne na krecenie, falowanie... nic z tych rzeczy. chyba je troche podcieniuje zeby po prostu byly lzejsze, a zakrecone koncowki czy cos to nie u mnie u mnie wisza takie proste jak druty straki... ble
No chyba ze tak

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Jak ja znam to uczucie

Cytat:
dobrym szamponem na objętość wg mnie jest ten z L'Oreala- Elseve Expansyl, takie biało fioletowy

nie swędzie mnie po nim głowa jak po niektórych i ładnie pachnie, podnosi włosy od nasady
Juz kupilam po raz drugi pantene ale może nastepnym razem sprobuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości