|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie masz wlosy na dlugosc? Bo z tego co dobrze pamietam to krótkie (kiedys też sie pytalam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
He he, teraz zacznie krążyć plotka, że WAX "wyżera". Może jeśli go się trzyma przez całą noc, ale w ten sposób działa chyba wiekszość kosmetyków do włosów. Gdyby WAX miał "wyżerać", nie byłoby tulu dziewczyn, które stosują go od dawna i nadal go sobie chwalą. Nikaa2, bez paniki!
![]()
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() p.s. a kupiłam sobie dzisiaj grzebień niemiecki o szeroko rozstawionych zębach, NIEplastikowy, tylko z ...EBONITU z wyglądu podobny jest do tego na zdjęciu, tyle ze on jest z lini Carbo: http://www.fryzjerstwo.gd.pl/produkt...&id=104&pid=79 no cóż, zobaczymy jak się spisze, bo plastikowe często mi się łamały... a ten ma być b.mocny i nie łamać tak włosów.... cóż, skoro nie ma szylkretowych... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Długie włosy też można bezproblemowo umyć z olejku, ale trzeba je "wyprać", czyli wziąć garść włosów w dłonie i szorować, jakbyśmy prały ręcznie. Koleżanka która ma długie do pasa włosy zawsze w ten sposób myję włosy po swoich maseczkowo-rycynowych eksperymentach i wystarczą jej 2 mycia. Czasem 3, ale wtedy, jeśli się zagapi albo nałoży więcej olejku niż zwykle.
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
No, nie chodzi tu dokładnie o szorowanie z taką siłą, jakby się majtki prało. Chodzi tu raczej o technikę mycia - nie wystarczy pogmerać palcami we włosach, spłukać i gotowe. Ale delikatność jak najbardziej wskazana.
#3429 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za wszystkie rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fajny text p.s. ja myję głównie szamponem przy skórze...a na długości to tylko przejeżdzam pianą... mam włosy półdługie i raczej cienkie i niestety NIEgęste... wystarczają mi 2mycia ![]() edit: ups i ja się spóźniłam nieco ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama, która ma sztywne grube włosy w typie azjatyckim potrzebuje zaledwie jednego mycia, żeby całkowicie pozbyć się tłustej warstwy. Natomiast ja z moimi nieco cieńszymi włosami muszę nałożyć szampon dwukrotnie. Cytat:
![]() Tak jak pisałam wcześniej, ale po co do razu szorować. Wystarczy w miarę delikatne miziu miziu miziu ![]() ![]() Edit: spóźniłam się nieco z poradą : -)
![]() |
#3432 |
Wtajemniczenie
|
A ja chce napisać o "swoim" ostatnim wynalazku..na kwc bardzo dobre opinie ma odżywka "gloria" z polleny malwy.Ostatnio udało mi sie ja kupić i śmiało moge stwierdzic że to rewelacja,włosy po niej są niesamowite
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zadomowienie
|
Ja mam emulsje do włosów z glorii i uwazam,ze jest lepsza od tej maski.
Ta emulsja to taka lekka odzywka,bez silikonów,do spłukiwania ale mozna tez zostawic na włosach. Po jej użyciu włosy lepiej sie rozczesuja,błyszczą,są gładkie. A kupiłam ją w Auchan,za 3,99zł. Ps. masek nie było w auchanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po umyciu daje na całe włosy,nawet te u nasady,czasami nawet na skóre,chwile trzymam i spłukuje,a potem na same końcówki. Nie obciąza wcale. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Wtajemniczenie
|
Ja jej nie mogłam dostać jak prosiłam o maskę "studio Gloria" (tak jest napisane na kwc) Dopiero na hasło Gloria sprzedawczynie wiedziały o co chodzi..po drugie prędzej się ją dostanie w małych sklepikach niż w dużych drogeriach (ja swoją w sklepie ziołowym kupiłam) Poza tym babka ze sklepu powiedziała mi że możliwe że już ją przestali produkować bo podobno firma padła/ma paść i teraz to pozostałości sprzedają..mam nadzieję że to nieprawda bo jakiekolwiek Pantene czy Gliss Kur się di niej nie umywają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest sieć drogerii "Vega" i tam zawsze ją mogę dostać (tę maskę Gloria). Mam nadzieję, że te informacji o upadlości firmy to tylko plotka, bo maska jest fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Muszę się komuś pożalić , bo dogadzam moim włoskom od jakiegoś czasu, szukam, trudzę się, a one zamiast mi się pięknie odwdzieczyć, to się robią coraz bardziej niesforne...
![]() Marzą mi sie takie ładne, zadbane, na długość - do ramion, proste, lśniące, mięciutkie, puszyste i pachnace... Ale to chyba ideał nie do osiągnięcia. Bo teraz niestety mam przetłuszczające się co drugi dzień, ni proste,ni kręcone, trochę rozdwajające się, męczone co drugi dzień suszarką (bo inaczej wyglądam naprawdę nieciekawie ![]() ![]() I walczę z nimi, walczę i jakoś mi nic nie wychodzi... ![]() Ehh. To tyle, wyżaliłam się i mi lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie tej sieci nie ma... tylko natura, rossman i a propos. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Invissible, a może trochę przedobrzyłaś i przekarmiłaś swoje włosy? Proponuję na jakiś czas odstawić wszystkie cudowne specyfiki i zostać przy samym tylko szamponie (ewentualnie lekka odzywka na końce), bez suszenia, modelowania, itp. Od czasu do czasu warto dać włosom odpocząć.
#3443 |
Zakorzenienie
|
Ja swoim włoskom dzisiaj zrobię maseczkę z olejku rycynowego+żółtko, bo nie elektryzują mi się później włosy
![]() Tylko znów mama będzie krzyczeć, żebym brała też białko, a nie zostawiała ![]()
#3444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Białko możesz ubić i nałożyć na twarz. Fajnie ściąga pory przy tłustej cerze.
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z maseczki do włosów i tak nie zrezygnuje- niech mama sobie pogada, ulży jej ![]() ![]()
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Zachęcona wpisami na forum zaczęłam walczyć o kondycję moich włosów (obecnie 3 tydzień odnowy, włosy cienkie z tendencją do nadmiernego wypadania, sucha skóra skłonna do alergii kontaktowych). Od 3 tygodni łyka codziennie vitapil i po każdym myciu od ponad 1 tygodnia stosuję ampułki seboradin. I działa !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Miałam na myśli masakrę-przepraszam za błędy w poprzednim wpisie. Nie pisałam wcześniej nic na forum i nie rozpracowałam jeszcze do końca okienka edycji nowego wpisu. Niemniej jednak jestem szczęśliwa, chciałam się tym z kimś podzielić, może przy okazji komuś pomóc bo mnie pomogło i zmobilizowało do dbania o włosy Wasze forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Konto usunięte
|
kupilam sobie maske waxa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5562472]kupilam sobie maske waxa. [/quote] Za mną Wax chodzi i chodzi ![]() ![]() ![]()
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery ![]() Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2007-10-19 o 13:07 Powód: Dopisek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.