Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-25, 14:43   #3541
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Zużyłam 2 opakowania, co drugi dzień 1 ampułka. Efekt? Do dziś mi włosy nie wypadają, a ampułki stosowałam rok temu
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 15:05   #3542
virka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Zużyłam 2 opakowania, co drugi dzień 1 ampułka. Efekt? Do dziś mi włosy nie wypadają, a ampułki stosowałam rok temu
Kusisz, kusisz
A czy wyrastały Ci po nich nowe włosy?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 16:14   #3543
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
No właśnie ja też tego, tylko teraz dziewczyny poleciły Radical ampułki, że są super, i nie wiem co wybrać do wcierania, soki, radical, nafta, wax???
Przecież wszystkiego nie można...
Czy zawsze musi być jakiś problem...
musisz rozlozyc, nie wszystko na jeden raz... tylko wax raz w tygodniu, radical co drugie mycie, soki tez co drugi naprzemiennie z radicalem, nafta? jakos wcisnij
Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
dziewczyny,naprawde polecam Wam odzywke schwarzkopf gliss kur total repair z 19 skladnikami. cos cudownego. juz po 1 zastosowaniu wlosy sa bardzo mile w dotyku i ladnie pachna. zaplacilam cos kolo 8 zl w rossmanie
ja mam ten fluid i koszmar... ale nie skusze sie na odzywke bo fluid mnie bardzo rozczarowal
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 16:16   #3544
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
musisz rozlozyc, nie wszystko na jeden raz... tylko wax raz w tygodniu, radical co drugie mycie, soki tez co drugi naprzemiennie z radicalem, nafta? jakos wcisnij
Ale nie będzie przesadą stosowanie, aż tylu specyfków, nawet jeśli rozłożę je w czasie?

Stary 2007-10-25, 16:19   #3545
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie będzie przesadą stosowanie, aż tylu specyfków, nawet jeśli rozłożę je w czasie?
wydaje mi sie ze nie, jesli zauwazysz ze to Ci obciaza wlosy to przestaniesz. ale przeciazyc moze tylko wax i nafta (jesli zle spluczesz) a reszta jest pomocna wlosom i na pewno nie zaszkodzi. tylko tez bez przesady, np 2 tygodnie intensywego wcierania i przerwa. wax mozesz regularnie. takie jest moje zdanie
Stary 2007-10-25, 16:22   #3546
virka
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze nie, jesli zauwazysz ze to Ci obciaza wlosy to przestaniesz. ale przeciazyc moze tylko wax i nafta (jesli zle spluczesz) a reszta jest pomocna wlosom i na pewno nie zaszkodzi. tylko tez bez przesady, np 2 tygodnie intensywego wcierania i przerwa. wax mozesz regularnie. takie jest moje zdanie
Dziękują Ci pięknie
Najpierw będą soki, bo te mam, a jak zakupię radical to włączę. Reszta raz w tygodniu, to jakoś będzie (mam nadzieję, że nie wyłysieję do końca )

Stary 2007-10-25, 16:29   #3547
LifeIsSoSad
Zadomowienie

nie znosze swoich włosów

juz nawet nie chodzi o ich kondycje, bo nei sa jakos szczególnie zniszczone, coz, zapuszczam włosy, nie widziały nożyczek 4 miesiace wiec cudowne nie sa ale rozważam podciecie

po prostu kompletnie nie wiem w jakiej mi fryzurze dobrze.
mam włosy chyba cieńkie sama nie wiem jak to okreslic..
ale mam ich bardzo duuużo, chyba az za duzo bo mam problem ze zrobieniem przedziałka z boku głowy.;p zawsze kilka kosmykow z przodu ucieka na druga strone i troche dennie to wyglada..
sa ni to proste ni to falowane, po prostu tak od ucha w doł sie faluja, kazdy w inna strone, od ucha w gore sa proste ale i takie jakies oklapniete
nie przetłuszczaja sie, ale nastepnego dnia po myciu leza plackiem na głowie i wygladaja na brudne :p wiec myje włosy codziennie, susze, nieraz prostuje i tak sie niszcza coraz bardziej :P

ehhh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 16:37   #3548
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
wcieram i w mokre od razu po umyciu i w takie jednodniowe i jak rzadziej zdaza mi sie myc to i w kazde inne po prostu zmniejsza to wypadanie wlosow na mojej glowie co tu wiecej pisac sa puszyste a co mi chodzi, wiec z efektow jestem podwojnie zadowolona.
A ogranicza jakoś przetluszczanie bo cos takiego by mi sie przydało Znacie jakis sposob np. na wcieranie w skore?

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
nie znosze swoich włosów

juz nawet nie chodzi o ich kondycje, bo nei sa jakos szczególnie zniszczone, coz, zapuszczam włosy, nie widziały nożyczek 4 miesiace wiec cudowne nie sa ale rozważam podciecie

po prostu kompletnie nie wiem w jakiej mi fryzurze dobrze.
mam włosy chyba cieńkie sama nie wiem jak to okreslic..
ale mam ich bardzo duuużo, chyba az za duzo bo mam problem ze zrobieniem przedziałka z boku głowy.;p zawsze kilka kosmykow z przodu ucieka na druga strone i troche dennie to wyglada..
sa ni to proste ni to falowane, po prostu tak od ucha w doł sie faluja, kazdy w inna strone, od ucha w gore sa proste ale i takie jakies oklapniete
nie przetłuszczaja sie, ale nastepnego dnia po myciu leza plackiem na głowie i wygladaja na brudne :p wiec myje włosy codziennie, susze, nieraz prostuje i tak sie niszcza coraz bardziej :P

ehhh
Ewidentnie cienkie wlosy Moje tez tak wygladaja, nawet dzis a umylam je rano a nie jak zawsze wieczorem
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 16:43   #3549
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

Ewidentnie cienkie wlosy Moje tez tak wygladaja, nawet dzis a umylam je rano a nie jak zawsze wieczorem
hehe ja zawsze staram sie myc rano bo jak wieczorem myje to taki sam efekt jak wyżej :p one po prostu nie lubią poduszki ...
cienkie włosy powiadasz ?? i co z nimi tu zrobic ehh ;P
Stary 2007-10-25, 16:55   #3550
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja zawsze staram sie myc rano bo jak wieczorem myje to taki sam efekt jak wyżej :p one po prostu nie lubią poduszki ...
A ja nie widze wsumie rożnicy no poza tym ze rano mam bardziej puszyste i lepiej ulozone ale tylko przez gora 3-4 h pozniej to juz jest masakra juz teraz wygladaja na brudne Nie wiem co mam z nimi zrobic zeby sie mniej przetluszczały Oczywiscie nie oczekuje mycia co 2 dzien ale zeby przynajmniej byly swieze 24h a tu co....
Stary 2007-10-25, 17:01   #3551
LifeIsSoSad
Zadomowienie

w sumie tak sie zastanawiam.. raz jak byłam w JLD w gdansku przy krewetce to miły Pan powiedział ze przy moich włosach lepiej mniej cieniowac.. to znaczy ze sa cienkie ? no bo mi sie zdaje ze własnie lepiej jak cienkie włosy sa mocniej wycieniowane, wtedy nabieraja zycia i objętosci ? czy się mylę ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 17:07   #3552
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Pojawiło soę trochę nowych "antenek", ale aby urósł las trzeba czasu i dłuuugiego, regularnego wcierania. Zwykle bujniejszy porost następuje po ok. 3-4 miesiącach, zatem trzeba uzbroić się w cierpliwość
Stary 2007-10-25, 17:09   #3553
papryka85
Zakorzenienie

Hello.W tym wątku jestem pierwszy raz(normalnie ''siedzę" na aparatach ortodontycznych,bo takowe noszę)ale przeczytałam kilka postów i widzę,że macie dziewczyny sprawdzone sposoby na poprawienie kondycji włosów,więc może któraś mi coś poradzi.Ja ogólnie lubię swoje włosy-proste,jasny blond z naturalnymi ciemniejszymi pasemkami,fryzura mi odpowiada(za ramiona,równo przycięta grzywka od czubka głowy)...Wszystko świetnie tylko,że strasznie szybko mi się przetłuszczają Latem myłam co drugi dzień rano,ale teraz jak jest zimno to staram się myć wieczorem.Niestety przez to muszę myć je codziennie,bo jak się prześpię dwa razy,to już są nieświeże A zimą to już w ogóle będzie zaraz ''smalec''.Macie jakieś sposoby na zahamowanie przetłuszczania?Żeby móc myć chociaż co drugi dzień wieczorem...
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 17:18   #3554
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Hello.W tym wątku jestem pierwszy raz(normalnie ''siedzę" na aparatach ortodontycznych,bo takowe noszę)ale przeczytałam kilka postów i widzę,że macie dziewczyny sprawdzone sposoby na poprawienie kondycji włosów,więc może któraś mi coś poradzi.Ja ogólnie lubię swoje włosy-proste,jasny blond z naturalnymi ciemniejszymi pasemkami,fryzura mi odpowiada(za ramiona,równo przycięta grzywka od czubka głowy)...Wszystko świetnie tylko,że strasznie szybko mi się przetłuszczają Latem myłam co drugi dzień rano,ale teraz jak jest zimno to staram się myć wieczorem.Niestety przez to muszę myć je codziennie,bo jak się prześpię dwa razy,to już są nieświeże A zimą to już w ogóle będzie zaraz ''smalec''.Macie jakieś sposoby na zahamowanie przetłuszczania?Żeby móc myć chociaż co drugi dzień wieczorem...
myj codziennie chyba nie ma innej metody :P higieny nic nie zastąpi tak naprawe... dobry szampon dla tłustych włosow, lekka odzywka i powinno byc ok
Stary 2007-10-25, 17:19   #3555
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie tak sie zastanawiam.. raz jak byłam w JLD w gdansku przy krewetce to miły Pan powiedział ze przy moich włosach lepiej mniej cieniowac.. to znaczy ze sa cienkie ? no bo mi sie zdaje ze własnie lepiej jak cienkie włosy sa mocniej wycieniowane, wtedy nabieraja zycia i objętosci ? czy się mylę ?
Cienkie wlosy sa przylepione do glowy, a co za tym idzie szybciej sie przetluszczaja, sa też trudne do ułożenia tzn po krotkim czasie po ułozeniu/wymodelowaniu zaczynaja zyc wlasnym życiem, łatwo je obciązyc nawet odzywka, szamponem czy jakimis kosmetykami do stylizacji. Jesli ten opis do Ciebie pasuje tzn ze masz cienkie wlosy

Co do tego cieniowania to zalezy od tego ile wycieniujesz. Jesli fryzjer zna sie na swojej pracy to wycieniuje tylko troche z wierzchu zeby górna warstwa sie uniosła a jesli jest pseudofryzjer to zacznie cieniowac(przerzedzac) cale wlosy, rowniez od spodu i wtedy mozna sie domyslic ze fryzura zmiejsza objetosc o polowe. Czytalam ze cieniowanie cienkich wlosow powinno sie wykonywac zwyklymi nozyczkami a nie degażówkami ktore przerzedzaja Ale to jak mocno wlosy beda pocieniowane zalezy rowniez od gestosci bo ktos moze miec grube wlosy ale rzadkie i naodwrót
Stary 2007-10-25, 17:25   #3556
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sadze ze takie cuda sa możliwe jak masz takie wlosy. Zawsze mozna stosowac różne wody, toniki, ampułki ale to raczej nie przedłuzy swieżosci wlosow o tyle ile byś chciała. Jedyny sposob to mycie glowy co drugi dzien az wlosy odzwyczaja sie od codziennego mycia ale efekt uboczny jest taki ze napoczatku (nie wiem jak dlugo) trzeba chodzic z nieświeżymi wlosami wiec może sposob skuteczny ale nie zbyt przyjemny
Stary 2007-10-25, 18:30   #3557
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękują Ci pięknie
Najpierw będą soki, bo te mam, a jak zakupię radical to włączę. Reszta raz w tygodniu, to jakoś będzie (mam nadzieję, że nie wyłysieję do końca )
nie ma za co zeby pomoglo
Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A ogranicza jakoś przetluszczanie bo cos takiego by mi sie przydało Znacie jakis sposob np. na wcieranie w skore?
wlasnie zapomnialam napisac, ale Karlo przypomnialas ograniczaja przetluszczanie te soki. przynajmniej u mnie. umylam wlosy rano, wtarlam sok - byly puszyste. nastepnego dnia rano wtarlam znowu sok i ku mojemu zdziwieniu wlosy nadawaly sie do rozpuszczenia... a zazwyczaj rozpuszczam wlosy TYLKO w tym dniu w ktorym myje... naprawde dzis jest 3 dzien i nie musialam ich myc! ZWIAZALAM i poszlam! polecam bardzo serdecznie ja wcieram w ten sposob ze wylewam troche soku na zakretke od sloika (bo w tym kieliszku co jest dodany to zamaczam cale palce z dlugimi pazurkami, a wydaje mi sie ze tu chodzi o opuszki raczej) i namaczam wszystkie paluszki i masuje cala skore miejsce przy miejscu, czasochlonne fakt, ale mojej skorze sie to nalezy i od razu powiem ze brudzi, jesli kropelka spadnie na umywalke to od razu czyscic, bo pozniej tylko cif zostaje...
Cytat:
ja tez staram sie myc rano... bo jak umyje wieczorem to rano sa czyste ale takie przyklapniete i zle sie ukladaja... i tez sa cienkie
Stary 2007-10-25, 18:47   #3558
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ten fluid i koszmar... ale nie skusze sie na odzywke bo fluid mnie bardzo rozczarowal
ja mialam pewien uraz do tej marki,bo co probowalam to badziew - tluste wlosy [zaraz po umyciu] i jakies takie nijakie. a ta odzywka jest dla mnie fantastyczna . oczywiscie nie namawiam,ale skromnie polecam wiadomo,nie kazdemu moze przypasic bo ile wlosow tyle opini. wlasnie przed chwila ja zmylam
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 19:08   #3559
LifeIsSoSad
Zadomowienie

o jakim soku mowa ?
Stary 2007-10-25, 19:30   #3560
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
o jakim soku mowa ?
przeczytaj posty od numeru 3524 i bedziesz wiedziala
Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
ja mialam pewien uraz do tej marki,bo co probowalam to badziew - tluste wlosy [zaraz po umyciu] i jakies takie nijakie. a ta odzywka jest dla mnie fantastyczna . oczywiscie nie namawiam,ale skromnie polecam wiadomo,nie kazdemu moze przypasic bo ile wlosow tyle opini. wlasnie przed chwila ja zmylam
a jak dziala na Twoje wlosy? jakie masz wlosy i jaki lubisz na nich efekt? chociaz na kwc ma rozne opinie... podobno obciaza...?
Stary 2007-10-25, 20:11   #3561
dagna1
Zakorzenienie

szukalam na kwc i albo zle szukam,albo nie ma tego produktu. w rossmanie stal na puleczce z "nowosciami". jakie mam wlosy? po 2 dekoloryzacjach zrobionych rok temu moje wlosy sa suche i troche zniszczone. mam wlosy baaaaardzo geste i grube. daze do tego,aby byly nawilzone,miekkie i przede wszystkim ZDROWE. po tej odzywce sa bardzo miekkie i widac,ze nawilzone. obciaza? nie dla mnie jest to naprawde fajny kosmetyk i wreszcie znalazlam odzywke,ktora moge stosowac po kazdym myciu
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 20:52   #3562
Syla_81
Raczkowanie

Słyszałam o olejku rycynowym....może któraś wie jak stosować żeby efekty były zadowalające. Niektórzy mówią żeby wcierać na sucho, inni dodają do szamponu. Więc jak to w końcu jest?
Syla_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 22:04   #3563
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Pojawiło soę trochę nowych "antenek", ale aby urósł las trzeba czasu i dłuuugiego, regularnego wcierania. Zwykle bujniejszy porost następuje po ok. 3-4 miesiącach, zatem trzeba uzbroić się w cierpliwość
To ja poczekam, jeśli tylko się pojawią i zasłonią prześwity to ja poczekam, zresztą nie mam wyjścia Tylko cały czas się boję czy coś jest w stanie poradzić sobie z prześwitującą skórą głowy między włosami, mocno widoczną, naprawdę Ale muszę walczyć...

Cytat:
Napisane przez Syla_81 Pokaż wiadomość
Słyszałam o olejku rycynowym....może któraś wie jak stosować żeby efekty były zadowalające. Niektórzy mówią żeby wcierać na sucho, inni dodają do szamponu. Więc jak to w końcu jest?
Można i bezpośrednio nakładać i mieszać z szamponem. I na skórę głowy i na końcówki, mnóstwo jest informacji o olejku rycynowym i sposobów jego stosowania, wpisz w wyszukiwarkę i wszystkiego się dowiesz

Stary 2007-10-25, 23:17   #3564
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
.Macie jakieś sposoby na zahamowanie przetłuszczania?Żeby móc myć chociaż co drugi dzień wieczorem...
Zauważyłam, że u mnie sprawdził się szampon Joanna Rzepa do włosów przetłuszczających się + kuracja wzmacniająca z tej samej serii do wcierania po myciu. Włoski dodatkowo ładnie uniosły się u nasady, co mnie zaskoczyło, bo mam bardzo ciężkie włosy. No i dlużej wyglądały ładnie i świeżo.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 09:53   #3565
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że u mnie sprawdził się szampon Joanna Rzepa do włosów przetłuszczających się + kuracja wzmacniająca z tej samej serii do wcierania po myciu. Włoski dodatkowo ładnie uniosły się u nasady, co mnie zaskoczyło, bo mam bardzo ciężkie włosy. No i dlużej wyglądały ładnie i świeżo.
Ta z serii "Apteczka Babuni"?

Stary 2007-10-26, 09:59   #3566
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
rety rety skąd ja to znam

A kuracje wzmacniajacą z apteczku babuni mam i nie wiem jak z szamponem ale sama nie działa spektakularnie - włosy sa po uzyciu ładne i miekkie i czas mycia mozna spokojnie ten jeden raz wydluzyc o jeden dzien - hmm ale w ampulkach raczej nie chodzi o taki dorazny efekt, przeciez nie będziemy chodzić z ampułka na głowie codziennie (tzn z zawartością ampułki )

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 10:09   #3567
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
A kuracje wzmacniajacą z apteczku babuni mam i nie wiem jak z szamponem ale sama nie działa spektakularnie - włosy sa po uzyciu ładne i miekkie i czas mycia mozna spokojnie ten jeden raz wydluzyc o jeden dzien - hmm ale w ampulkach raczej nie chodzi o taki dorazny efekt, przeciez nie będziemy chodzić z ampułka na głowie codziennie (tzn z zawartością ampułki )
Jeśli chodzi o efekty, które napisałaś powyżej, to jak dla mnie jest to duży plus (czego oczekujesz po efektach spektakularnych?)
Jeśli chodzi o chodzenie z ampułką na głowie to spokojnie można wcierać ją codziennie przez cały okres kuracji

Stary 2007-10-26, 10:50   #3568
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Virka! Napisz do mnie na gg, mnie włosy wypadły, teraz zarastają, ale nadal mam prześwity. Moze uda mi się ci podpowiedzieć, co powinnaś robic aby ci włosy odrsosły, bo ja w tym temacie, to stara wyjadaczka jestem. Walczę od jakiegoś czasu z sukcesami, może i tobie pomogę

Wyślę ci mój nr jako wiadomość prywatną
Stary 2007-10-26, 10:54   #3569
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Virka! Napisz do mnie na gg, mnie włosy wypadły, teraz zarastają, ale nadal mam prześwity. Moze uda mi się ci podpowiedzieć, co powinnaś robic aby ci włosy odrsosły, bo ja w tym temacie, to stara wyjadaczka jestem. Walczę od jakiegoś czasu z sukcesami, może i tobie pomogę

Wyślę ci mój nr jako wiadomość prywatną
Ok, super , to będę czekała, a odezwę się później, bo teraz idę z córcią na spacerek. Na pewno się odezwę, dziękuję Ci pięknie

Stary 2007-10-26, 11:00   #3570
kiaa1
Raczkowanie

już tłumaczę - na mnioe te ampułki działaja tylko doraźnie i dlatego nie jestem z nich do końca zadowolona - jak natrę głowę ampułką rzeczywiście są dzień dłużej swieże, ale jak juz nie natrę to zero poprzedniego efektu. dopóki przez dwa tygodnie wcieram - czyli czas kuracji, jest ok - jak skończę opakowanie znów mam te same włosy - a są środki do włosów które po prostu poprawiają włos np joanna rzepa ampułki słyszałam, że działa nie tylko do pierwszego mycia tylko rzeczywiśćie ogranicza przetłuszczanie

jest wiele ampułek które działaja długofalowo - w koncu takie powinny byc ampułki - z założenia silniejsze i bardziej skoncentrowane środki do włosów

pozdrawiam

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości