|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
[quote=majo;5716169]Ojejku przy zmywaniu tego olejku tyle włosów mi wyleciało że mało nie zemdlałm jak zobaczyłam taki wielki kłąb w odpływie, czy wy tez tak miałyście?[quote]
nie ja tak nie miałam... raczej wypadają po prostu te które miały wypaść... jeżlei nei swędziła ciebie skóra głowy to nie jest raczej uczulenie... myślę, że spróbuj jeszcze i zobacz jak będą się sprawy miały ![]() Cytat:
![]() ja właśnie siedzę z mieszanką: ![]() rycyna olej kokosowy odzywka Farmony Bursztynowa owies hydrolizowany olej jojoba ale mam zamiar zaopatrzyć się i dodawać jeszcze go tego: krople Juwit, olejki eteryczne, woda lub sok brzozowy nafty nei kupię, bo nie lubię jej zapachu a poza tym miałam wrażenie kiedyś jak stos. z żółtkiem, ze wysuszała jednak włosy o_O |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Eksperyment
Cytat:
Majo, te włosy i tak by niedługo wypadły. Nie stresuj się tak. W ich miejsce wyrosną nowe. Mikstura z oleju kokosowego i soku cytryny jest uważana w Indiach za środek wzmacniajacy cebulki włosowe, więc jeśli będziesz stosować ją regularnie możliwe, że doczekasz się szybszego odrostu. Zresztą spójrz na skład takiego np. Chronostimu. Jednym z komponentów jest tu kwas laurynowy, który występuje również obficie w oleju kokosowym.
![]() |
#3693 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dziisaj wreszcie te olejki eteryczne do maski tzn:tymienek,cedr,lawenda ,rozmaryn
i Juwit krople- tylko to witamina C w glicerynie- nei wiem w jakim ona jest celu, po to by zakwasić i aby pozamykały się łuski włosó? tak zgaduję, ale chyba nie, bo przeciez wtedy skąłdniki z maski by nie wniknęły do wnętrza włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero zgłebiam wątek o olejkach eterycznych, więc sie nie znam ![]() ![]() Myslicie, że masło kakaowe by się nadawało na włosy? Dzisiaj byłam w aptece i mi nie chceli sprzedać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki bardzo dobrym właściwościom nawilżającym, masło kakaowe wchodzi w skład różnego rodzaju kosmetyków (kremy, mydła). A czemu nie chcieli Ci sprzedac? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie trzeba nawet szarpać. Wystarczy troszkę intensywniejszy masaż i martwe włosy same wyłażą. Zdrowych, silnych włosów byle pociągnięcie nie powinno ruszyć.
![]() |
#3698 |
Raczkowanie
|
Na całą noc jaką maseczkę najlepiej dać żeby nie przetłuścić włosów a na jutro były piękne, lśniące ? To sam olejek rycynowy czy z naftą lub czymś innym ?
![]()
#3699 |
Zakorzenienie
|
jeśli na noc to na pewno nie z naftą
![]() |
#3700 |
Raczkowanie
|
#3701 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
każda dziewczyna z forum fryzjerskiego ci to powie
![]() ![]()
![]() |
#3703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tymianek: Zastosowanie: dla skóry tłustej, mieszanej, źle ukrwionej, ze stanami zapalnymi, tłustych włosów; do lampy zapachowej przy wyczerpaniu nerwowym, dla koncentracji, przy bólach głowy, w olejkach do kąpieli w okresie przeziębień Rozmaryn: Zastosowanie: przy słabo ukrwionej skórze, przy gólach głowy, mięśni, zmęczonych, piekących stopach, w żelach pod prysznic; w mieszaninach do sauny, w olejkach do masażu, masażu sportowego, do lampy zapachowej dla koncentracji, jako odświeżacz pomieszczeń Cedr: Zastosowanie: dla skóry tłustej, z rozszerzonymi porami, zanieczyszczonej, trądzikowej, źle ukrwionej, przy tłustych włosach, łupieżu i cellulicie, w wodach po goleniu, w kosmetykach dla mężczyzn; jako odstraszacz moli, w mieszaninach do sauny, pobudzającego masażu i kąpieli, w lampach zapachowych dla odprężenia Lawenda: Bakteriobójcze i grzybobójcze działanie olejku często wykorzystuje się do pielęgnacji skóry a szczególnie w walce z grzybicami skóry, stanami zapalnymi skóry, egzemami, a nawet z trądzikiem, łupieżem i rozstępami skóry. cokolwiek to oznacza ![]() ![]() najwyraźżniej redukują sebum skóry głowy i dz.p/zapalnie oj, tak uważam, ze nafta przy długotrwałym stosowaniu wysusza włosy... :/ Cytat:
![]() yyy...a o wcieranki, chodzi o to aby taki sok wcierać w skórę głowy solo(przy czym nie stosowałam tej metody)... nie znam innych przepisaów ![]() Zrobiłam sobie maseczkę w tamtym tygodniu z oleju jojoba,kokosowego,rycynow ego,Jantar odżywka bursztynowej i z owsa hydrolizowanego===> efekt za***isty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nałożyłam na wilgotne włosy, trzymałam z godzinę i zmyłam 2xszamponem SVR provegol nie musiałam używać odżywki po myciu szampnem caaaał tydzień, nie było takiej potrzeby, włosy b.fajnie się układały... lśniące, super ... hehehe... al ewychwalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Raczkowanie
|
Nikaa2 czy ten szampon SVR provegol jes dobry i wart swojej ceny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Konto usunięte
|
mialam go i on spowodowal moje jakies wypryski przy skorze glowy ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Wtajemniczenie
|
hej, u mnie nic się złego nei dzieje
![]() jestem zadowolona z tego szamponu, chociaż możliwe że rpzerzucę się potem na jakiś inny np.hippa, ale boje się plątania po hippie svr jest b.przyjemny dla mojej skóry głowy dziewczyna"z dołu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
BAN stały
|
Sluchajcie Znalazlam Swietny Sposob Na Piekne Wlosy...myje Je Szamponem Kadusa Potem Na 5 Min Odzywka Goldwella Nastepnie Wax Na Pol Godzine I Potem Na Wilgotne Wlosy Olejek Chi Farouk I Wloski Sa Boskie....nie Musze Ich Nawet Prostowac A Sa Tak Mieciutkie Ze Mmmmmmmmmmmmmm....ciesze Sie Ze Wkoncu Odkrylam Co Pomaga Moim Włoskom Dobrze Wygladac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Konto usunięte
|
nalozylam waxa dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5794647]nalozylam waxa dzisiaj
![]() i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Konto usunięte
|
i fajne, takie mile w dotyku mocniejsze, zaczne chyba regularnie stosowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5794995]i fajne, takie mile w dotyku mocniejsze, zaczne chyba regularnie stosowac
![]() i dobrze, pomoze wloskom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Raczkowanie
|
Wax moim najbardziej pomaga wypadać
![]() ![]() ![]() Koko19 zestawik brzmi fajnie - miałam niegdys ochotę na Kadusa chociaz zraziłam sie do porffesioneli po używaniu serii Goldwella - efekty nie powaliły, za to moja studencka kieszeń wykręciła się ze złości ![]() Ja w takim razie też się pochwalę moim zestawem - bardzo widocznie REGENERUJE i zmniejsza wypadanie, to dla mnie najważniejsze, PROSTUJE i lekko usztywnia i jest swoistą kuracją oczyszczająca dla włosów - chcę na jakiś czas wyeliminować niepotrzebne silikony, jedwabie itp ![]() 1. Joanna rzepa wzmacniający do wypadających 2. potem odżywka Pantene Restoratives na parę minut 3. lotion seboradin wmasowywany w skórę głowy - on daje najwyraźniejszy i najładniejszy efekt z tego zestawu - i love it ![]() Wszystkie 3 z czystym sercem polecam ![]()
#3715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
stosuje juz drugie duże opakowanie, więc nie sądze że przy 598 zastosowaniu nagle przestanie tak na mnie działać ![]() a próbowałam sumiennie wszystkich możliwych zasosowań - krótko, długo, folia, ręcznik, podgrzewanie itd - po prostu nie każdym włosom ta duża dawka chemii służy jedna z fryzjerek z której usług korzystam odradza wax osobom o lekko wypadających włosach - to silny środek do używania po chemioterapii i mówiła że co niektórym włosom bardziej zaszkodzi niz pomoże - zaproponowała też żebym odstawiła na jakiś czas żeby zobaczyć jak obciążał mi włosy teraz stosuje wax sporadycznie, żeby wytworzył sobie czasem trochę nowych włosków ![]()
![]() |
#3717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Raczkowanie
|
1. Bo wierzę w to że silnie odżywia
![]() ![]() 2. Mam dosyć gęste włosy więc to że wypadnie mi ich 10 więcej raz w miesiącu już tak nie zaszkodzi - wypadają mi co mycie ale w małych ilościach na szczęście i wydaje mi się ze dzieki seboradinowi w coraz mniejszych ![]() aaa no i bym zapomniała - zdarza mi się go zastosować jako lekarstwo i w tej roli fajnie sie sprawdza - jak czasem wyskoczy mi łupież lub swędzi mnie skóra głowy to Wax rzeczywiście jest niezastąpiony ![]()
#3719 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Rozeznanie
|
ja tez uzywalam waxa przez pewien czas, ale on mi kompletnie nie sluzyl. Wlosy wypadaly wiecej, ale az tak bardzo mnie to nie przerazalo jak ich obciazenie. Z moich gestych dosc wlosow zostawaly po wysuszeniu 3 wlosy na krzyz, przyklapniete do glowy... koszmar!
Wiec nie dziwie sie ani troche kiaa1. Do tego nie zauwazylam zadnej regeneracji. Jak widac nie wszystkim sluzy to samo. Bardzo polecam odzywkę Frederica Fekkai Protein RX, jesli ktos ma wlosy przesuszone i naruszona strukture wlosa. Nie obciaza, odzywka bardzo gleboko wnika we wlosy. Przy dluzszym stosowaniu naprawde robi cuda, pozwolila mi ona zapuscic wlosy, przy tym prostujac i rozjasniajac spreyem joanny. Mozna trzymac chwile, ale o wiele lepszy efekt jest po ok 10 min. Jak narazie to moj KWC z profesjonalnych produktow. Rownie dobra jest ta sama odzywka ale w sprayu, ktorą mozna uzywac rowniez na suche wlosy jako serum na koncowki. Ale podkreslam, ze w sprayu jest to odzywka slabsza, do codziennego uzytku, natomiast bardzo wygodna. Maski jeszcze nie wyprobowalam z tej serii, ale domyslam sie, ze jesli odzywka jest taka dobra to maska rowniez ![]() Jesli komus zalezy na objetosci i glebokim odzywieniu od srodka to polecam. Ogolnie wszystkie kosmetyki Frederica Fekkai sobie chwale, wedlug mnie przewyzszaja wiele profesjonalnych odzywek, ktore najczesciej mi obciazaja i wzmagaja przetluszczanie wlosow.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.