Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-29, 14:00   #3721
Ankafanka
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

A ja polecam maske do wlosow Dove-Dla wypadających i osłabionych Jest swietna. Wloski mam bardziej geste i faktycznie mniej wypadaja,ale nie wiem czy to zasluga maseczki czy takze szamponu czarna rzepa Evy.
Swietnym szamponem i odzywka jest takze szampon i odzywka firmy TIGI Bad Head Brunette Goddess. Pachnie jak toffi starcza na dlugo ma fajna konsystencje i faktycznie wloski blyszcza i maja sliczny kolor i sa zregenerowane,naprawde cudo. Kupilam je w salonie fryzjerskim.
A to szampon:

Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 18:54   #3722
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez Olcik18 Pokaż wiadomość
Bardzo polecam odzywkę Frederica Fekkai Protein RX, jesli ktos ma wlosy przesuszone i naruszona strukture wlosa. Nie obciaza, odzywka bardzo gleboko wnika we wlosy.
A w jakiej cenie jest ta odżywka? I gdzie ją kupujesz?
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 21:06   #3723
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

kupuje w sephorze.. niestety jest dosc droga, ale czesto sa promocje w sephorze na te produkty np. kupienie 1 po zwyklej cenie a drugi za 1 zl czy 2 w cenie 1, wtedy dostajemy drugi kosmetyk za darmo , ktory normalnie wart jest ok 90 zl.
Srednio wszystkie produkty f.fekkai kosztuja od 90 zl do 120.. ta odzywke jakis tydz. temu kupilam za 90 zl.- to juz moje drugie opakowanie, pierwsze starczylo na b. dlugo.
Paniw Sephorze powiedziala, ze jest to wrecz leczniczy produkt, ktory sie uzywa do poprawienia stanu wlosow, a potem nalezy zrobic przerwe.

V rok- praca mgr

Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 21:11   #3724
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
kupuje w sephorze.. niestety jest dosc droga, ale czesto sa promocje w sephorze na te produkty np. kupienie 1 po zwyklej cenie a drugi za 1 zl czy 2 w cenie 1, wtedy dostajemy drugi kosmetyk za darmo , ktory normalnie wart jest ok 90 zl.
Srednio wszystkie produkty f.fekkai kosztuja od 90 zl do 120.. ta odzywke jakis tydz. temu kupilam za 90 zl.- to juz moje drugie opakowanie, pierwsze starczylo na b. dlugo.
Paniw Sephorze powiedziala, ze jest to wrecz leczniczy produkt, ktory sie uzywa do poprawienia stanu wlosow, a potem nalezy zrobic przerwe.

Ooo, zainteresowalas mnie...Musze napisac list do sw. mikolaja...

A swoja droga, wlasnie czekam na zestawy szamponow i odzywek matrixa do kreconych wlosow. Postanowilam w koncu przerzucic sie na profesjonalne kosmetyki, a jedna z wizazanek nakierowala mnie na wlasciwy trop. Dalej nie farbuje, mialam przygody z szamponetkami i w koncu stwierdzilam, ze lepiej wlosow nie naruszac nawet czyms tak lekkim...Moja ulubiona linia herbal essences laduje u TZ, ktory uwielbia ich zapach, a na jego zdrowych wlosach swietnie sie spisuja...Co do efektow. Chyba jest lepiej. Chyba? 1,5 miesiaca to przeciez malo czasu dla zniszczonych wlosow zmeczonych farbowaniami...Na pewno kuracja przynosi efekty, a ja oswoilam sie juz z mysla, ze nie od razu Rzym zbudowano i staram sie byc w stosunku do swoich wlosow cierpliwa, dobra i lagodna...Mam nadzieje, ze moja walka w koncu przyniesie efekty, ktorymi bede mogla sie pochwalic. Niestety w tej chwili bez solidnego przygotowania sa miejscami krecone, a miejscami nastroszona szopą...

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2007-11-29 o 21:32
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 07:15   #3725
ANIBAS123
Raczkowanie

też slyszałam,ze kosmetyki f.fekkai są super,koleznka uzywa
ANIBAS123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 17:01   #3726
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Ojej drogie to cudo Nie wyobrażam sobie wydać tyle kasy na coś do włosów
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 20:28   #3727
dziuniaaa
Zakorzenienie

I jeszcze nie wiadomo czy to zadziała...
Jakbym pracowała to pewnie i tak bym sobie kupiła. Nie powstrzymała bym się, hehe.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 18:10   #3728
Uciekinierka
Przyczajenie

Do włosów wypadających rewelacyjne są ampułki pobudzajace wzrost włosa i zapobiegajace wypadaniu z firmy Bacchara. Mało popularna firma w Polsce, a kosmetyki rewelacyjne i jeszcze włosy pięknie błyszczą
Uciekinierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 18:56   #3729
lara152
Raczkowanie

Cześć troche nie na temat, ale założyłam forum dotyczące nerwicy i depresji. Jeśli dotyczy to Was lub Waszych bliskich to zapraszam. Jeśli ktoś ma podobne problemy to proszę o polecenie tego forum. Chciałabym na nim rozwiązywać problemy związane ze stresem i różnymi objawami nerwicy czy depresji a także dzielić się przeżyciami i doświadczeniami. Oto adres: http://nerwicy.nie.xx.pl/

Pozdrawiam
lara152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 21:06   #3730
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lara152 Pokaż wiadomość
Cześć troche nie na temat, ale założyłam forum dotyczące nerwicy i depresji. Jeśli dotyczy to Was lub Waszych bliskich to zapraszam. Jeśli ktoś ma podobne problemy to proszę o polecenie tego forum. Chciałabym na nim rozwiązywać problemy związane ze stresem i różnymi objawami nerwicy czy depresji a także dzielić się przeżyciami i doświadczeniami. Oto adres: http://nerwicy.nie.xx.pl/

Pozdrawiam
nawet troche na temat hehe, bo niestety stres, depresja itp. przyczyniaja sie do wypadania wlosow, no niestety
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-03, 16:25   #3731
dziuniaaa
Zakorzenienie

.

włosy - zapuszczanie i dbanie

Edytowane przez dziuniaaa
Czas edycji: 2007-12-03 o 16:28 Powód: cofam
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-03, 16:52   #3732
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
nawet troche na temat hehe, bo niestety stres, depresja itp. przyczyniaja sie do wypadania wlosow, no niestety
Taaak, wiem coś o tym... stres powoduje wypadanie włosów, co sprawia, że stres jest jeszcze większy, większy stres sprawia, że włosy bardziej wypadają i tak w kółko... wypadanie -> stres -> wypadanie -> stres
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-03, 21:43   #3733
nimrodel
Rozeznanie

tiaaa bledne koło. to jest na prawde powazny problem. wiele z nas niby odzywia sie ok, dba o wlosy stosujac rozne kosmetyki/srodki, a mimo to nie jest ok i nie wiadomo dlaczego

a jakby sie przyjrzec swojemu zyciu: tu pośpiech, tam załamanie, tu brak snu, tam zdenerwowanie....

ostatnio inwestuje w moj dobry stan umyslowy i staram sie zwolnic. zaprocentuje w przyszlosci pieknym wygladem oczywiscie
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 14:22   #3734
exit123
Przyczajenie

Red face Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Wiec jeśli mozna
JA mam strasznie suche koncówki ...... z którymi nie moge sobie poradzic

Ale jeśli chodzi o ogol to polecam taka bloto afrykańskie do wlosów z bielendy ,,powitanie z afryka,, jest dobre i nie kosztuje za duzo ładnie pachne odzywia i nawilza polecam
Pozatym caly czas testuje to nowe odzywki i szmpony:0
Teraz mam avon odzywke i szampon i sa niezle ale teraz szykuje sie na kupno gliss kur:)
duzo osób chwali czas nawyzssy wyprobowac:0
exit123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 14:46   #3735
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exit123 Pokaż wiadomość
Wiec jeśli mozna
JA mam strasznie suche koncówki ...... z którymi nie moge sobie poradzic

Ale jeśli chodzi o ogol to polecam taka bloto afrykańskie do wlosów z bielendy ,,powitanie z afryka,, jest dobre i nie kosztuje za duzo ładnie pachne odzywia i nawilza polecam
Pozatym caly czas testuje to nowe odzywki i szmpony:0
Teraz mam avon odzywke i szampon i sa niezle ale teraz szykuje sie na kupno gliss kur:)
duzo osób chwali czas nawyzssy wyprobowac:0
Proponuje wejsc na allegro i znalezc serum na koncowki Matrix/L'oreal. Jesli zalezy Ci na zaoszczedzeniu to poszukaj serum Joanny, ale ponoc ono nie regeneruje na dluzsza mete, a skoro masz zniszczone wymagaja szczegolnej opieki. Gliss Kur odradzam - z autopsji - wysusza wlosy. Lepiej zainwestowac troche wiecej w profesjonalne szampony, ktore kupisz o pare zlotych drozej niz sklepowe (na allegro). To rozsadniejsza inwestycja, poza tym wlosy nie lubia bardzo czestych zmian kosmetykow, wiec warto byloby upolowac cos wartosciowego i jakis czas sie tego trzymac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-04, 14:52   #3736
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Proponuje wejsc na allegro i znalezc serum na koncowki Matrix/L'oreal. Jesli zalezy Ci na zaoszczedzeniu to poszukaj serum Joanny, ale ponoc ono nie regeneruje na dluzsza mete, a skoro masz zniszczone wymagaja szczegolnej opieki. Gliss Kur odradzam - z autopsji - wysusza wlosy. Lepiej zainwestowac troche wiecej w profesjonalne szampony, ktore kupisz o pare zlotych drozej niz sklepowe (na allegro). To rozsadniejsza inwestycja, poza tym wlosy nie lubia bardzo czestych zmian kosmetykow, wiec warto byloby upolowac cos wartosciowego i jakis czas sie tego trzymac
O pare złotych?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 14:58   #3737
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
O pare złotych?
Hmmm. Kupilam szampon Matrix Biolage za 20. Moj sklepowy kosztuje bodajze 13. Jak dla mnie warte grzechu te 7.
Stary 2007-12-04, 15:00   #3738
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
O pare złotych?
nawet niekiedy wcale nie wychodzi dużo drożej, bo np. jeśli za buteleczke jakiegoś szamponu 200ml (np. Nivea hair care) płacisz 8zł, a na allegro za butle L'oreala 1500ml płacisz 60-70 zł to wychodzi na dobrą sprawę bardzo podobna cena (nawet doliczając koszty przesyłki). Sama planuję kupić taki szampon, ale jak znam życie kupiłabym go za swoje pieniądze a mama z siostrą używałyby go zamiast swoich szamponów więc z zakupem wstrzymam sie jeszcze ze 2 latka jak już bede mieszkać bez rodziców
Stary 2007-12-04, 15:01   #3739
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
nawet niekiedy wcale nie wychodzi dużo drożej, bo np. jeśli za buteleczke jakiegoś szamponu 200ml (np. Nivea hair care) płacisz 8zł, a na allegro za butle 1500ml płacisz 60-70 zł to wychodzi na dobrą sprawę bardzo podobna cena (nawet doliczając koszty przesyłki). Sama planuję kupić taki szampon, ale jak znam życie kupiłabym go za swoje pieniądze a mama z siostrą używałyby go zamiast swoich szamponów więc z zakupem wstrzymam sie jeszcze ze 2 latka jak już bede mieszkać bez rodziców

To prawda. Te 1,5 litra to 6 zwyklych szamponow. Tez taki zamowilam za 49zl (1,5l). 6x13 = znaczna roznica.
Stary 2007-12-04, 15:16   #3740
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Hmmm. Kupilam szampon Matrix Biolage za 20. Moj sklepowy kosztuje bodajze 13. Jak dla mnie warte grzechu te 7.
Tylko 20? ale rozumiem ze bez przesyłki Myslalam ze kosztuje cos kolo 30 albo i wiecej + przesyłka. A jaką ma pojemnośc? A tak na marginesie to może ktos kupuje szampon za 4zł wiec to juz różnica 17zł

Cytat:
nawet niekiedy wcale nie wychodzi dużo drożej, bo np. jeśli za buteleczke jakiegoś szamponu 200ml (np. Nivea hair care) płacisz 8zł, a na allegro za butle L'oreala 1500ml płacisz 60-70 zł to wychodzi na dobrą sprawę bardzo podobna cena (nawet doliczając koszty przesyłki).
Ale kupno takiego szamponu to duze ryzyko bo moze nie przypasowac wlosom wiec nie każdy decyduje sie od razu na taka wielka butle

Cytat:
Sama planuję kupić taki szampon, ale jak znam życie kupiłabym go za swoje pieniądze a mama z siostrą używałyby go zamiast swoich szamponów więc z zakupem wstrzymam sie jeszcze ze 2 latka jak już bede mieszkać bez rodziców
Skąd ja to znam??
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 19:45   #3741
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Olcik, właśnie maniakalnie szukam informacji na temat tej marki, jeszcze 2 dni jest ta promocja... jakie jeszcze odżywki/maski fekkai stosowałaś i czy one rzeczywiście są warte swojej ceny??

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 20:32   #3742
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
nawet niekiedy wcale nie wychodzi dużo drożej, bo np. jeśli za buteleczke jakiegoś szamponu 200ml (np. Nivea hair care) płacisz 8zł, a na allegro za butle L'oreala 1500ml płacisz 60-70 zł to wychodzi na dobrą sprawę bardzo podobna cena (nawet doliczając koszty przesyłki). Sama planuję kupić taki szampon, ale jak znam życie kupiłabym go za swoje pieniądze a mama z siostrą używałyby go zamiast swoich szamponów więc z zakupem wstrzymam sie jeszcze ze 2 latka jak już bede mieszkać bez rodziców
Heh skądś to znam. Kupiłam sobie taką dużą butlę L'oreala (btw.bardzo polecam, bo przerósł moje najśmielsze oczekiwania) i wszyscy go używali. Nawet ojciec, któy normalnie nic opróćz rzepowego Seboradinu nie rusza, bo mówi, ze mu włosy wypadną Ale potem naszczęście przestali, bo oni mają tłuste włosy, a szampon jest do wybitnie suchych. Tak poza tym używam go już prawie rok i jeszcze trochę go jest, więc wychodzi bardzo ekonomicznie za swietną jakość.
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 20:42   #3743
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:

Ale kupno takiego szamponu to duze ryzyko bo moze nie przypasowac wlosom wiec nie każdy decyduje sie od razu na taka wielka butle
Pewnie że tak najpierw najlepiej jest kupić małą butelke i sprawdzić, jak się sprawuje szampon. Niestety taka mała będzie kosztować pewnie o wiele więcej w przeliczeniu na ml

REKLAMA
Stary 2007-12-05, 11:06   #3744
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

naila.. wielu produktow uzywalam tej firmy. Zalezy czego szukasz i jakie masz wlosy.
Do jakich wlosow szukasz odzywek/produktów???

sa rozne serie.. nablyszczajaca do wlosow normalnych, do zniszczonych protein RX, full volume, mocno nawilzajace z maslem shea, teraz pojawila sie nowa seria chyba more i do koloryzowanych- ale nie uzywalam jej.
Widzialam w sephorze ostatnio ta maskare do rozjasnienia wlosow.. i mnie zaciekawilo i Pan sprzedajacy pomalowal sobie jedno czarne pasemko wlosow i zostaly mu jasne. Efekt trwaly, nie splukuje sie.. nie wiem jak to dziala, ze rojasnilo mu tak bardzo wlosy czarne..

Napisz mi czego potrzebujesz to postaram sie pomoc. Ja sobie cenie ta marke, podpasowala mi.

V rok- praca mgr

Stary 2007-12-05, 16:53   #3745
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Olcik, właśnie maniakalnie szukam informacji na temat tej marki, jeszcze 2 dni jest ta promocja... jakie jeszcze odżywki/maski fekkai stosowałaś i czy one rzeczywiście są warte swojej ceny??
naila, Olcik18 - czy wiecie w których miastach jest ta promocja i czy będzie ozanczona na półkach??? promocja czyli 1 gratis tak?

kilka dni temu specjalnie weszłam do sephory obejrzeć fekkai ale nie widziałam żadnych oznaczen promocji przy fekkaim

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 17:25   #3746
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

dzisiaj znalazlam w tubce serum na koncowki joanny, za 5 zl na razie dobrze sie sprawuje
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 17:34   #3747
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

kiaa1 zazwyczaj na półkach nie ma ze w promocji.. przynajmiej u mnie w Bydgoszczy od czasu do czasu widnieje nalepka. Promocje do mnie przychodza smsem lub poczta, a zeby tak bylo musisz sobie zalozyc karte stalego klienta w sephorze. Podejrzewam, ze te promocje obecnie ktore wymienilam sa wylacznie dla tych co maja ta karte, chociaz uprzedzam, ze na 100 % nie jestem pewna i mozesz sie spokojnie zapytac czy sa jakies promocje na fekkai

V rok- praca mgr

REKLAMA
Stary 2007-12-05, 21:46   #3748
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
kiaa1 zazwyczaj na półkach nie ma ze w promocji.. przynajmiej u mnie w Bydgoszczy od czasu do czasu widnieje nalepka. Promocje do mnie przychodza smsem lub poczta, a zeby tak bylo musisz sobie zalozyc karte stalego klienta w sephorze. Podejrzewam, ze te promocje obecnie ktore wymienilam sa wylacznie dla tych co maja ta karte, chociaz uprzedzam, ze na 100 % nie jestem pewna i mozesz sie spokojnie zapytac czy sa jakies promocje na fekkai
Olcik - jak miło - ja również z Bydgoszczy

A może wiesz czy aktualnie jest promocja fekkai w Bydgoszczy?

Jeśli chodzi o tę kartę - pewnie dostaje się ją za zakupy? ehh nie wiem czy ja kiedykolwiek skusze się na Sephorę

Szczerze mówiąc teraz jestem zachwycona z działania kompletu joanna rzepa i seboradin - łacznie około 20 żł - dało mi znacznie więcej niż komplet goldwell prof ultra rich care

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 09:57   #3749
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

Teraz nie wiem czy sa.. bo w tygodniu jestem w toruniu na studiach
Ja zazwyczaj Fekkai dostaje w prezencie, bo mi szkoda swoich pieniedzy:P
A ze sie zbliza gwiazdka.. to zawsze mozna cos zasugerowac gwiazdorowi... i wlasnie dzieki jakiejs gwiazdce odkrylam te kosmetyki.

Przy zakupie(jesli sprzedawca nie zaproponuje zalozenia karty) mozna poprosic o jej wyrobienie

V rok- praca mgr

Stary 2007-12-06, 12:43   #3750
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Przy zakupie(jesli sprzedawca nie zaproponuje zalozenia karty) mozna poprosic o jej wyrobienie
Dodam tylko tyle, że kartę można również wyrobić bez robienia zakupów

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości