Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-13, 15:51   #3811
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Też mam ten soczek i inne. On ma w sobie alkohol etylowy, nie denat, co prawda też wysusza podobno, ale wiele wizażanek namiętnie go wciera i im pomaga
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 17:50   #3812
atsenka
Zadomowienie

Dziewczyny a jaką polecicie mi odżywkę nawilżającą? Najlepiej bez spłukiwania....i to porządnie nawilżająca żeby mi się włosy nie elektryzowały też...Nie moge na żadna porządna trafić...A może polecicie coś sklepowego? Bo nie mam w tym momencie kasy na profesjonalne kosmetyki do włosów...Będę wdzięczna za odpowiedz...
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:33   #3813
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Też mam ten soczek i inne. On ma w sobie alkohol etylowy, nie denat, co prawda też wysusza podobno, ale wiele wizażanek namiętnie go wciera i im pomaga
A jak to trzeba wcierac Moge w suche wlosy czy trzeba koniecznie w mokre i czy ten zapach alkoholu nie utrzymuje sie za dlugo?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 14:33   #3814
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
to przeciez ta sama substacja, alkohol denaturowany jest nieoczyszczony i nie nadaje sie do spozycia, ale mozna go stosowac w przemysle
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 15:36   #3815
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A jak to trzeba wcierac Moge w suche wlosy czy trzeba koniecznie w mokre i czy ten zapach alkoholu nie utrzymuje sie za dlugo?
Nie tyle we włosy, co w skórę głowy. Ja nakcieram również skórę między myciem włosów. A zapach nie utrzymuje się długo, w sumie jest do wytrzymania, bardziej to ziółko "pachnie", ale też szybko wietrzeje.

Truskawkowawiosna, dzięki za sprostowanie nie do końca obczajam te wszystkie składniki
Stary 2007-12-14, 21:55   #3816
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
hmm... no to jeszcze sok z pokrzywy ( a co ma właściwie robic biostymina?- to ta w ampułkach? )

czyli robisz napar: malutko wody wrzącej+1torebka fix pokrzywy i skrzypu => pod przykryciem i potem na główkę(+Jantar) w skórę głowy

wiesz wolę się upewnic co by mi włosy nie wypadły
Biostymina to ta w ampułkach, dokładnie
Jest to wyciąg z liści aloesu, jest bardzo dobrą odżywką do włosów stosowaną zewnętrznie.

Ja napar robię tak:
2 łyżki suszonej pokrzywy
2 łyżki skrzypu
zalewam szklanką wrzącej wody, parzę pod przykryciem długo, po wystygnięciu przecedzam, dolewam biostyminę i jantara i wcieram w skórę głowy bez spłukiwania

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-15, 10:59   #3817
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Biostymina to ta w ampułkach, dokładnie
Jest to wyciąg z liści aloesu, jest bardzo dobrą odżywką do włosów stosowaną zewnętrznie.

Ja napar robię tak:
2 łyżki suszonej pokrzywy
2 łyżki skrzypu
zalewam szklanką wrzącej wody, parzę pod przykryciem długo, po wystygnięciu przecedzam, dolewam biostyminę i jantara i wcieram w skórę głowy bez spłukiwania
Naprawdę śliczne dzięki Virkuś za cierpliwoś w odpowiadaniu na moje pytania
no to wpisuje na listę zakupów Biostyminkę

mam nadzieję, że będa rezultaty tych wcierek- i napewno zamelduję o nich tutaj

pozd
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-15, 15:03   #3818
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tyle we włosy, co w skórę głowy. Ja nakcieram również skórę między myciem włosów. A zapach nie utrzymuje się długo, w sumie jest do wytrzymania, bardziej to ziółko "pachnie", ale też szybko wietrzeje.
Wiem że w skóre ale tak jakos mi sie napisało Wsumie to nie wiem po co to kupilam bo nie wiem jakie ma dzialanie ten sok ale jak tak wszystkie polecacie to trzeba było spróbowac Chyba pomaga na wypadanie i przetłuszczanie tak?
Stary 2007-12-15, 17:11   #3819
'Estelle'

Mniej więcej tak. Ma działanie podobne do wody brzozowej.
Stary 2007-12-15, 17:21   #3820
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę śliczne dzięki Virkuś za cierpliwoś w odpowiadaniu na moje pytania
no to wpisuje na listę zakupów Biostyminkę

mam nadzieję, że będa rezultaty tych wcierek- i napewno zamelduję o nich tutaj

pozd
Nie ma za co

Jak pójdziesz po biostyminę to powiedz, że potrzebujesz do wcierania we włosy (bo ona jest na receptę i nie w każdej aptece chcą ją sprzedać). U mnie jak mówię, że na włosy, to mi sprzedają

I oczywiście czekam na relację

Stary 2007-12-15, 18:26   #3821
'Estelle'

Virka, a jak myślisz, czy biostyminę można byłoby zastąpić np. sokiem z aloesu dostępnym w aptece?
Np. takim: https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/104199/0 lub innym w tym stylu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-15, 19:45   #3822
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Virka, a jak myślisz, czy biostyminę można byłoby zastąpić np. sokiem z aloesu dostępnym w aptece?
Jest to możliwe, gdyż biostymina ma skład: "aloe arborescens extractum (wyciąg z aloesu drzewiastego)-0,25:1. Substancje pomocnicze: woda do wstrzykiwań" i nic więcej
Stary 2007-12-16, 09:19   #3823
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba by porównać skład tego sou z biostyminą, bo tak jak napisała mysza biostymina to czysty aloes rozcieńczony wodą, a nie wiem jaki jest skład tego soku...

Stary 2007-12-16, 10:55   #3824
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
Finlora,
jeśli chodzi o WAX to ten polski "Moc Natury" nie ma SLS, a do tego jest dostępny w saszetkach, więc małe ryzyko finansowe, a poza tym ma csłkiem podobny skład do tego zagranicznego, więc może to będzie dla Ciebie alternatywa?

A typowej maseczki na noc chyba nie ma, ale czytałam, że np. wizażanki śpią w olejku rycynowym na głowie, czasem też eksperymentują z innymi kosmetykami i zostawiają je na noc, tylko niestety nie pamiętam, które to były kosmetyki [wydaje mi się, że Kallos], ale tak czy inaczej musisz sama spóbować, czy Ci to pasuje, bo każde włosy inaczej reagują i u jednych widać lepsze działanie a u innych nie.

Ostatnio też pojawiła sie mgiełka w sprayu na noc z Pantene, z serii restoratives bodajże.
Będę musiała spróbować, dzięki Tylko zastanawiam się czy u mnie w aptece jest ten polski Wax, bo jak do tej pory pytałam babka zawsze mówiła o tym zagranicznym. Czytałam też, że na niektóre wizażanki ten polski bez SLS nie działa...
Kallosa z placenty ostatnio kupiłam, chyba się sprawdza, bo włoski po umyciu są faajne, nie wydają się obciążone

Cytat:
Wlosy mogą zrobic sie ciensze, wysuszone przez alkohol i SLS czyli jednym słowem mogą zostac zeżarte

To może rzeczywiscie spróbuj tego polskiego? Jak dla mnie dobry jest i rzeczywiscie działa ten pomarańczowy do zniszczonych, chociaz innych nie stosowalam https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/searc...ywords=wax+moc w tej aptece można zamówic przez internet a odebrac osobiscie w wybranej aptece "Dbam o zdrowie" i nie trzeba płacic za przesyłke z tym że wartosc zamowienia nie moze byc mniejsza niz 20zł. Sama z chęcia bym go kupila ale mam jeszcze 3/4 opakowania 480g tego czarnego

Ja bym nie zostawiala na noc Wlosy mogą nie wytrzymac takiej dawki chemi zwłaszcza jesli masz cienkie i zniszczone.

A co do tego soku z brzozy to czy ten zawiera alkohol? https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/108349/0
To w takim razie czemu w większości kosmetyków jest SLS, skoro jest taki szkodliwy?? Mogę to jeszcze zrozumieć w szamponach, które trzymamy na włosach kilka/kilkanaście sekund, ale czemu jest w odżywkach, np takich jak WAX, który trzeba trzymac na włosach i skórze ok 30 minut??

Co do tej maseczki na noc to mnie zmartwiłaś, myślałam, że to mogłoby pomóc moim włoskom, ale jeśli miałoby zaszkodzić...

A wiecie może czy ten krem Kallosa z placenty można uzywac codziennie, przy każdym myciu włosów, czy jest jakieś ograniczenie, np tak jak przy Waxie co kilka dni??
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-16, 11:07   #3825
aluniaa007
Wtajemniczenie

To ja zle robie swoim wlosom nakladajan na noc odzywke Dove (ta wygladzajaca) ?myje wlosy codziennie rano i nie mam kiedy nalozyc odzywki i czekac
Stary 2007-12-16, 11:10   #3826
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaa007 Pokaż wiadomość
To ja zle robie swoim wlosom nakladajan na noc odzywke Dove (ta wygladzajaca) ?myje wlosy codziennie rano i nie mam kiedy nalozyc odzywki i czekac
A jakie masz włoski?? Cienkie??
Bo ja tak i jest ich dosyć mało, przynajmniej takie mam wrażenie, albo się zrobiły takie cienkie po farbowaniu... Kiedyś chyba było ich więcej Mimo to chciałabym od czasu do czasu nałozyć jakąś odżywkę na noc, w nadziei, że włoski troszkę się odżywią... Z drugiej strony to faktycznie mogło0by obciążać
Stary 2007-12-16, 11:17   #3827
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
To w takim razie czemu w większości kosmetyków jest SLS, skoro jest taki szkodliwy?? Mogę to jeszcze zrozumieć w szamponach, które trzymamy na włosach kilka/kilkanaście sekund, ale czemu jest w odżywkach, np takich jak WAX, który trzeba trzymac na włosach i skórze ok 30 minut??

Co do tej maseczki na noc to mnie zmartwiłaś, myślałam, że to mogłoby pomóc moim włoskom, ale jeśli miałoby zaszkodzić...
Nie wiem po co jest w tych odżywkach (ja nawet zauważylam w kremie do rąk) ale wiem że jest szkodliwy. Zapewne jest tani, łatwo spienia wiec sie opłaca do szamponów, pas do zębów, mydła itp. ale po co do odżywek

Wydaje mi sie że jesli waxa nie trzyma sie dłuzej niz 30 min to nie powinien zaszkodzic zwlaszcza ze jest to apteczny produkt wiec wydaje mi sie że jest mniej "oszukany". Ja staram sie przestrzegac wskazówek producenta bo jesli pisza że 15-30 min wiec wydaje mi sie ze te 30 min to max, zwlaszcza jak przeczytałam wrażenia jednej z Wizażankek po zostawieniu go na noc - osłabione wlosy, cieńsze i takie "bez życia". Wkońcu SLS to detergent i silny środek wiec trudno sie dziwic że pozostawiony na długi czas może zaszkodzic tak jak alkohol zawarty w innych maseczkach. Zrobisz jak zechcesz ale ja bym nie ryzykowała że osłabie wlosy jeszcze bardziej. Jak chcesz żeby maseczka lepiej zadzialala to zawin wlosy w folie+ręcznik i podgrzej suszarka i potrzymaj ewentualnie pare minut dłużej niz pisze.
Stary 2007-12-16, 11:19   #3828
Narek
Zakorzenienie

Aluniaa, a Dove ma SLS'y w składzie? W sumie, to ja bym się nie odważyła zostawić odżywkę na całą noc, ale ja mam dosyć cienkie włosy
Karla, SLS w kremie do rąk! Jakim?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-16, 11:21   #3829
Finlora
Zakorzenienie

Angry Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Nie wiem po co jest w tych odżywkach (ja nawet zauważylam w kremie do rąk) ale wiem że jest szkodliwy. Zapewne jest tani, łatwo spienia wiec sie opłaca do szamponów, pas do zębów, mydła itp. ale po co do odżywek

Wydaje mi sie że jesli waxa nie trzyma sie dłuzej niz 30 min to nie powinien zaszkodzic zwlaszcza ze jest to apteczny produkt wiec wydaje mi sie że jest mniej "oszukany". Ja staram sie przestrzegac wskazówek producenta bo jesli pisza że 15-30 min wiec wydaje mi sie ze te 30 min to max, zwlaszcza jak przeczytałam wrażenia jednej z Wizażankek po zostawieniu go na noc - osłabione wlosy, cieńsze i takie "bez życia". Wkońcu SLS to detergent i silny środek wiec trudno sie dziwic że pozostawiony na długi czas może zaszkodzic tak jak alkohol zawarty w innych maseczkach. Zrobisz jak zechcesz ale ja bym nie ryzykowała że osłabie wlosy jeszcze bardziej. Jak chcesz żeby maseczka lepiej zadzialala to zawin wlosy w folie+ręcznik i podgrzej suszarka i potrzymaj ewentualnie pare minut dłużej niz pisze.
Ja Waxa trzymałam 30 minut, czasami nawet trochę króce, jak nie miałam czasu i podraznił mi skórę Strasznie swędziała mnie skóra i dostałam łupiezu
Aha, czyli jesli juz pokusić się o zostawienie odzywki/maseczki na noc to nie może zawierać SLS, dobrze myślę?
Stary 2007-12-16, 11:25   #3830
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nie wiem bo on jakis czeski chyba http://storage.kanshin.com/free/img_...k955873996.jpg
Stary 2007-12-16, 11:28   #3831
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa Myślałam, że w jakimś naszym, polskim Napędziłaś mi strachu

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2007-12-16, 11:30   #3832
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Waxa trzymałam 30 minut, czasami nawet trochę króce, jak nie miałam czasu i podraznił mi skórę Strasznie swędziała mnie skóra i dostałam łupiezu
Aha, czyli jesli juz pokusić się o zostawienie odzywki/maseczki na noc to nie może zawierać SLS, dobrze myślę?
Wiadomo że na każdego inaczej dziala. U mnie nie ma żadnych nie pokojących objawów Widze że masz straszna ochote na tą maseczke Napewno nie może byc SLS ale alkohol też nie jest wskazany bo może wysuszyc.
Stary 2007-12-16, 11:54   #3833
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomo że na każdego inaczej dziala. U mnie nie ma żadnych nie pokojących objawów Widze że masz straszna ochote na tą maseczke Napewno nie może byc SLS ale alkohol też nie jest wskazany bo może wysuszyc.
to może Kallos Latte mleczna, nie zawiera ani slsu ani silikonów ani alkoholu

ja ją stosuje raz w tygodniu po umyciu szamponem oczyszczającym, i trzymam ok.1/2h
pięknie pachnie budyniem waniliowym

Aha Virka, Biostyminę załatwię bez problemu a patrz, ja nawet nie wiedziałam, ze to sok aloesowy... cżłowiek uczy się do......
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-16, 12:02   #3834
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
to może Kallos Latte mleczna, nie zawiera ani slsu ani silikonów ani alkoholu
/ciach/
Patrząc na skład w KWC nie zauważam ani SLS'ów, ani alkoholu. Co do silikonów, to nie jestem pewna, bo cały czas mylą mi się ich nazwy

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2007-12-16, 14:09   #3835
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
To fiński krem
Stary 2007-12-16, 18:07   #3836
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Kallosa z placenty - nie widzę, zeby miała SLS w składzie, więc chyba mogłaby byc?? Moja mama ma jakas odzywke Dove, chyba intensywnie regenerująca, i teza nie widziałam, zeby miala SLS. mam jeszcze Gliss Kur regenerującą i tez nie ma.
Stary 2007-12-16, 20:29   #3837
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Aluniaa, a Dove ma SLS'y w składzie? W sumie, to ja bym się nie odważyła zostawić odżywkę na całą noc, ale ja mam dosyć cienkie włosy
spr.przed chwila nie zauwzylam zeby mial

Cytat:
A jakie masz włoski?? Cienkie??
Bo ja tak i jest ich dosyć mało, przynajmniej takie mam wrażenie, albo się zrobiły takie cienkie po farbowaniu... Kiedyś chyba było ich więcej Mimo to chciałabym od czasu do czasu nałozyć jakąś odżywkę na noc, w nadziei, że włoski troszkę się odżywią... Z drugiej strony to faktycznie mogło0by obciążać
wlosy mam dosyc grube i geste.
ALe chyba rzeczywiscie przestane juz zostawiac odzywki an noc ost.moje wlosy znow byly jakies bez zycia ale nie uwazacie,ze tak jak jest napisane na odzywce Dove zeby po 1 min.splukac,to nie za krotko,zeby cos dalo tym wlosom?a ja nie mam czasu rano na trzymanie odzywek i nafty 30 min
Stary 2007-12-16, 20:47   #3838
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha Virka, Biostyminę załatwię bez problemu a patrz, ja nawet nie wiedziałam, ze to sok aloesowy... cżłowiek uczy się do......
To cieszę się bardzo Niech Ci służy (a dokładnie Twoim włosom )

Stary 2007-12-16, 23:45   #3839
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny jaka brązowa farba (chodzi mi o konkretną firmę i odcien) pasuje do rozjaśnianych blond wlosow ??? Może któraś robila sobie albo jakas koleżanka i wyszlo super?? Będę wdzieczna za odpowiedzi
Stary 2007-12-17, 07:56   #3840
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaką polecicie mi odżywkę nawilżającą? Najlepiej bez spłukiwania....i to porządnie nawilżająca żeby mi się włosy nie elektryzowały też...Nie moge na żadna porządna trafić...A może polecicie coś sklepowego? Bo nie mam w tym momencie kasy na profesjonalne kosmetyki do włosów...Będę wdzięczna za odpowiedz...
Atsenko, polecam Ci odżywkę w spray'u Schwarzkopf Professional, bc Bonacure, Moisture Kick Conditioner: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=14477 Jest rewelacyjna, dobrze nawilża i włosy się nie elektryzują, wręcz je dyscyplinuje Jak dla Ciebie

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości