Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-09, 13:38   #391
tripka
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez aga_kielce
ja tez mam dosyc spory problem z włosami...zawsze kiedy chcem je zapuścic końcówki są wręcz koszmarne.i zanowu musze je scinac...marze o dlugich włosach takich chociaz do biustu.ogolnie nie narzekam bo "słuchają sie" mnie brzy modelowaniu.ale gdybym nie suszyla i prostowała to skrecaly by sie we wszystkie strony...pomóżcie!!!
ja też mam ten problem...jak nie wyprostuje włosków to końce wywijają mi się w rózne strony.Jak nosek napisała serum jest w tym przypadku bardzo przydatne,bo chroni końcówki,ułatwia układanie i sprawia,że po wyprostowaniu nie wyglądaja na takie wysuszone...a serum użyte w moim przypadku bez prostownicy-końcówki miększe,bardziej błyszczące ale nadal poodwijane...
ja miałam serum na końcówki Avonu,jedwab Biosilk Farouka i akualnie już druga buteleczkę kryształków Alfaparfu-te mi najbardziej odpowiadają.
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-10, 06:45   #392
Misiata
Raczkowanie

co do Odżywkek bez spłukiwania, Pantene Pro-V to przeczytałam tylko o nich artykuł, ale jak narazie w żadnym sklepie ich nie widziłam.
nigdy nie przepadałam za Pantene ( oprócz maseczki na włosy z aminokwasami ) nio ale może te bedą lepsze.... czas ( i włosy ) pokażą...
Misiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-11, 14:26   #393
tripka
Wtajemniczenie

dziewczyny macie tak,że jak zaczynacie używać jakiejś nowej odżywki,maski to na początku jesteście zadowolone i widać efekty na włoskach,a po pewnym czasie(niedługim)nie ma takiego efektu już...zauważyłam,że ja tak często mam,dlatego nie zdażyło mi się jeszcze kupić kolejnego opakowania maski gdy pierwsze się skończy-ale może to dlatego też,że uwielbiam próbować nowych kosmetyków
Obawiam się,że Rigenol też coś słabiej już się spisuje na moich włoskach..nie tak jak na początku.
Aha-Beliczku jak tam maska Semi di Lino z karitexem?
Stary 2006-07-11, 15:05   #394
iwonatom
Raczkowanie

A ja mam dokladnie na odwrot Najpierw maska nie dziala (tak mis ie przynajmniej wydaje) a pozniej widze wyrazna poprawe Tez chce sprobowac ta maske z karitexem- napiszcie czy dziala
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-11, 17:11   #395
BunnyMoon
Raczkowanie

Czy ktoś używał tego oleju??
Opis produktu:

Włosy:

*
Odżywia i wzmacnia cebulki włosowe
*
Hamuje wypadanie i przyspiesza wzrost włosów
*
Odnawia słabą i uszkodzoną strukturę włosów
*
Regeneruje włosy po trwałych ondulacjach chemicznych i farbowaniu
*
Działa korzystnie przy łupieżu, suchości, podrażnieniach i swędzeniu skóry głowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg olej.jpg (13,7 KB, 94 załadowań)
BunnyMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-11, 17:14   #396
blueania
Zakorzenienie

nigdzie go nie widzialam
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-11, 19:00   #397
daisydee
Raczkowanie

napisz gdzie można go kupić i ile kosztuje
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-11, 21:57   #398
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

ja go kiedys widzialam w jakims sklepie internetowym i nawet myslalam nad zakupem

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 06:04   #399
BunnyMoon
Raczkowanie

Widziałam go właśnie w sklepie internetowym i kosztuje 35zł...nie uważam by to było mało za jakiś nieznany specyfik chociaż jeżeli naprawdę przyspiesza porost włosów itp. to chyba się skuszę
BunnyMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 11:46   #400
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Dziewczynki, czy możecie mi powiedzieć, czy ta maska Semi do lino 250 ml: http://amstar.bazarek.pl/opis.php/tid,9839/ i 500 ml: http://amstar.bazarek.pl/opis.php/tid,41715/ to te same maski, bo przy tej mniejszej jest napisane, że jest z Karitexem, a przy tej dużej nie Ta mniejsza to ta z KWC. Tylko tę większą bardziej się opłaca kupić. Nie wiem czy to ta sama maska?? Pomóżcie, plizzz..
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 13:04   #401
noseknosek

niby w opisie tej dużej jest :
Cytat:
Maseczka odżywcza z efektem rozświetlającym - przeznaczona do włosów suchych i zniszczonych. Dzięki dużej zawartości Masła Karite (burro di Karite), bogatego w aktywne składniki, maseczka regeneruje zniszczone części włosa, nawilżając i nadając włosom elastyczność, natomiast dzięki zawartości ekstraktu z siemienia lnianego (Semi di lino) zamyka łuski włosa nadając włosom wyjątkowy połysk.
ale opakowanie jakieś trochę inne może najlepiej napisz do nich?

biegam
Stary 2006-07-12, 13:08   #402
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Chyba tak zrobię

Edit: dostalam już odpowiedź:
"Jest to ten sam produkt. W większym opakowaniu jest przewidziany dla
fryzjerów do pracy w salonie, a mniejsza pojemność do odsprzedaży dla
klientów"
Zamawiam dużą

Edytowane przez Ślicznotka;)
Czas edycji: 2006-07-12 o 16:10
Stary 2006-07-12, 18:08   #403
tripka
Wtajemniczenie

A stosowała moze któraś z was mleczko L'oreala Absolut Repair? może to by pomogło zregenerować moje suche i zniszczone końce...
Stary 2006-07-12, 19:10   #404
iwonatom
Raczkowanie

Ja uzywalam Absolut Repair i naprawde moje wlosy staly sie mocniejsze po tym, wygladzone, takie jak po wyjsciu od fryzjera Neistety juz sie przyzwyczaily za bardzo do tej maski bo ciagle jje uzywalam i juz nie dziala na nie wiec szukam innej, równie dobrej
Stary 2006-07-12, 20:22   #405
201612191106
Konto usunięte

no to tak.. już się spowiadam czego używam:
- szampon Head&Shoulders oceans energy (bo ładnie pachnie i łupież znika szybciutko) myję włosy tak raz na 2, 3 dni ale zdarza się też czasem codziennie
- odżywka hipermarketowa loreala różowa (co prawda nie odżywia ale fajnie mi się włosy po niej rozczesują)
- serum na końcówki zero frizz (polecam, nie rozdwajają się, nie puszą, są mięciutkie)
- płynny jedwab gliss kura (bo muszę to w końcu zuży ale jest fatalny do moich włosów, bardzo przetłuszcza)

poza tym ostatnio staram się nie prostowa i włoski wracają do normy . pomogła im też trochę maseczka intercosmo hydro-nutritive (39zł/150ml wydajna) ale niestety się skończyła miała konsystencję budniu i całkiem fajnie odżywiła włosy.

od dłuższego czasu poluję na reconstructor Lanzy ale niestety nic z tego, po 3 mailach wysłanych do firmy otrzymałam odpowiedź że nie mogą się dogadac z amerykańskim producentem, bo ten chce wprowadzic sprzedaż wyłącznie przez konsultantki co w polsce raczej nei wypali. to tyle by było z lanzy

a joico kusił mnie jeszcze wczesniej tylko ta cena.. ale widze na allegro jeden za 86, drugi za 45 zamawiała któraś może? u jakiego sprzedawcy produkt będzie najpewniejszy?
201612191106 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-12, 20:34   #406
201612191106
Konto usunięte

http://www.allegro.pl/item114535154_...alizador_.html a to co?
201612191106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 21:08   #407
wunia83
Zadomowienie

"Wpraszam się" do wątku Mam nadzieję, że nie macie nic naprzeciwko

Mój fryzjerski obłęd rozpoczął się wraz z zakupem prostownicy do włosów. Stwiedziłam, że mam wybór: albo używam profesjonalnych kosmetyków i dobrej prostownicy, albo ...prostowanie zakończy się tak, że kudły mi wypadną

Do tej pory używałam WAXu, Rigenolu, OSIS Flatliner do prostownic, ostatnio szamponu i odżywki CHI (czerwonej) do włosów prostowanych, a teraz czekam na przesyłkę od Grabci z szamponem i odżywką Smoothing z Farouk'a i z Silk Strate do prostowania. Uff, to by było na tyle.

Jeśli chodzi o moje wrażenia, to WAXa kocham, co do Rigenolu, to wydaje mi się, że efekt jest "do następnego mycia". Flatliner zostawia włosy takie trochę ...szorstkie. CHI jest suuuper ale okazało się być tak niesamowicie wydajne (300ml na 3 miesiące przy codziennym myciu głowy) że przez ten czas po prostu mi się znudziło. I chce coś nowego. Wy też tak macie???
Stary 2006-07-12, 21:09   #408
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonatom
Ja uzywalam Absolut Repair i naprawde moje wlosy staly sie mocniejsze po tym, wygladzone, takie jak po wyjsciu od fryzjera Neistety juz sie przyzwyczaily za bardzo do tej maski bo ciagle jje uzywalam i juz nie dziala na nie wiec szukam innej, równie dobrej
ale mi chodziło o mleczko regenerujące Absoluta,a nie o maske...próbował go ktoś?
Stary 2006-07-13, 07:07   #409
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

A ja już zamówiłam Maskę Semi di Lino z Karitexem - tę większą oczywiście Czekam na paczkę
Stary 2006-07-13, 08:21   #410
iwonatom
Raczkowanie

Ślicznotka koniecznie napisz jakie wrazenia po tej masce bo tez sie nad nia zastanawiam
Stary 2006-07-13, 08:27   #411
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Oki, oki Tylko chyba nie będzie to prędko, bo nie sądzę, żeby paczka przyszła jeszcze w tym tygodniu, a ja w poniedziałek wyjeżdżam i nie będzie mnie 2 tyg. Ale obiecuję, że jak już ją wykorzystam, to zdam relację
Stary 2006-07-13, 09:13   #412
Justa1980
Raczkowanie

Dopisze sie bardzo chetnie dziewczyny, bo tez marza mi sie zdrowe i lsniace wlosy. Odkad odstawilam pigulki anty nie moge sobie poradzic z sianem jakie mi sie zrobilo na glowie. Zwlaszcza grzywka - nie do ujarzmienia
Zakupilam szampon Intense Repair (cuti liss system) firmy L'oreal professionel (na e-bayu) i do tego maske (tej samej firmy - która pachnie po prostu niebiansko I efekty widac. Tylko tej grzywki nie udaje mi sie "zrestaurowac" :/ Myje wlosy co 3-4 dni (czesciej nie musze), nakladam po kazdym myciu odrobine maseczki (na mokre wlosy) i chwilke sie jeszcze pluskam zeby sie dobrze "wciagnela". 2 razy w miesiacu nakladam wieksza ilosc maski i owijam folia, siedze tak kilkanascie minut a pod koniec podgrzewam jeszcze lekko suszarka. Wlosy susze po kazdym myciu suszarka Rowenta lissima (z prostownica), ale przed prostowaniem uzywam specjalnego sprayu L`oreal matrix, który tez lekko stylizuje wlosy. Wlosy obecnie sa w stanie zadowalajacym (tylko ta grzywka nie daje mi spokoju)
Justa1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 09:24   #413
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justa1980
Odkad odstawilam pigulki anty nie moge sobie poradzic z sianem jakie mi sie zrobilo na glowie.
Nie wiedziłam,że pigułki działają też na włosy,nie tylko na stan cery...kurcze a ja też myślałam,żeby je odstawić...
Stary 2006-07-13, 09:25   #414
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tripka
Nie wiedziłam,że pigułki działają też na włosy,nie tylko na stan cery...kurcze a ja też myślałam,żeby je odstawić...
Ale chyba nie wszystkie wpływają, tak jak chyba nie wszystkie wpływają na cere
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 10:13   #415
justin797
Przyczajenie

halo!!! przepraszam, a mogłabyś powiedzieć gdzie można kupić wax?? i wiesz może gdzie mogę znaleźć olejek rycynowy??
justin797 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 10:22   #416
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin797
halo!!! przepraszam, a mogłabyś powiedzieć gdzie można kupić wax?? i wiesz może gdzie mogę znaleźć olejek rycynowy??
w aptece wax-ok.20zl a olejek 2zl
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 07:04   #417
noseknosek

Wunia, ja też właśnie kupiłam profesjonalną prostownicę, powinna już jutro u mnie być, tak obiecała grabcia Moja to Tondeo Active Cerion, mam nadzieję, że nie zniszczy mi włosów, ale wiadomo trzeba jeszcze coś do ochrony kupić na wszelki wypadek. A to Twoje CHI to chyba nie jest jedwab, prawda?

biegam
Stary 2006-07-17, 11:07   #418
iwonatom
Raczkowanie

Wlasnie zakupilam sobie maske Alfaparf z karitexem i zobaczymy jak moje włoski ją przyjma
Stary 2006-07-17, 11:08   #419
iwonatom
Raczkowanie

Noseknosek widze ze uzywalas matrixa sleek look- jakie wrazenia
Stary 2006-07-17, 11:15   #420
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

ja myje włosy co 2 czasem co 3 dni szamponem pantene pro v gęste i mocne, pozniej nakladam odzywke z tej samej serii. Jak mam czas to trzymam ją na włosach godzine z workiem i ręcznikiem na głowie . Wszystko spłukuje zimną wodą. Nie używam suszarki, nie układam, nigdy nie farbowałam regularnie podcinam końcówki, czasem nakładam R.blanche (czy jakos tak) ale i bez tego moje włosy pięknie się błyszczą Ogólnie jestm b.zadowolona ze swoich włosów ale jak to na kobietę przystało ciągle szukam jakiś cudownych odżywek itp od czasu do czasu myje glowę szamponem Dermena (wzmacnia cebulki,przyspiesza porost włosów).

Nie polecam: Seboradin przeciwłupieżowy - nie działa, wysusza, wypadaja po nim włosy

mleczko wygładzając Sunsilk (fioletowe) - przetłuszcza straszliwie

szampon do włosów przetłuszczajacych się elseve - jak wyzej...
(w ogole nie polecam szamponów elseve)

farba do włosów Garnier 100% color - zamarzyło mi się zrobić wakacyjne pasemka a'la muśnięcie słońca, więc kupiłam kolor jaśniejszy od moich włosów (jestem ciemną blondynką) efekt był taki że.... efektu nie było.... farba nawt nie tknęła moich włosów w dodatku śmierdzi.

szampon rumiankowy timotei - producent obiecuje delikatne rozjaśnienie i niestety jest to pic na wodę

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości