Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-28, 15:23   #4231
bafi2
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

matrix sleek look kusi chyba wypróbuję ta albo tą z papaji.

http://www.suwaczek.pl/cache/7a6b2cd598.png
bafi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:44   #4232
wata pomidorowa
Rozeznanie

Ooo dziękuję ślicznie za odpowiedź
Chyba się przejdę jutro po ten Wa do sklepu zielarskiego, mam niedaleko. Mam nadzieję, że będzie, a jak nie, to potem pomyślę

A jak często go stosować? Codziennie, czy np raz na jakiś czas, a tak na co dzień jakieś inne odzywki czy coś. Włosy myję codziennie.

wata pomidorowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 18:41   #4233
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość

Nika, to chyba najlepsze info dnia dzisiejszego hehe od razu zrobię im tam nalot
no to mam na 100% info, że Biostyminę można w aptekach kupic bez recepty, bo jest już płynem doustnym a nie do iniekcji(jak poprzednio)

sesese
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 21:44   #4234
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caeli-fer Pokaż wiadomość
jezu, ja wypróbowałam ten olejek rycynowy i faktycznie jest efekt, ale za to zmieniłam szampon i mam po nim jakies suche włosy, wcześniej miałam glisskur z jedwabiem , a teraz zmienilam na timotei winogronowy (dopiero dwa razy myłam nim włosy , ale to jest tragedia) i do tego uzywam jeszcze dwoch odżywek Radicala do włosów farbowanych (maska) i glisskura w sprayu . Zastanawiam się czy nie byłoby lepiej wrócić do glisskura i może dodawać do niego kilka kropel olejku, czy co ? Przez tą pogode mam tragiczne wizje i chce ściać włosy na baaardzo krótko, a mam je do połowy pleców
Nie radze dodawac olejku tylko do szamponu bo przeciez jego trzyma sie gora 1min na wlosach a to za malo żeby zadzialal.

Cytat:
Napisane przez wata pomidorowa Pokaż wiadomość
Ooo dziękuję ślicznie za odpowiedź
Chyba się przejdę jutro po ten Wa do sklepu zielarskiego, mam niedaleko. Mam nadzieję, że będzie, a jak nie, to potem pomyślę

A jak często go stosować? Codziennie, czy np raz na jakiś czas, a tak na co dzień jakieś inne odzywki czy coś. Włosy myję codziennie.
Na opakowaniu bedzie wszystko pisac a raczej bedzie napisane W te dni ktore nie stosujesz waxa mozesz spokojnie używac innych masek czy odzywek
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 22:00   #4235
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
no to mam na 100% info, że Biostyminę można w aptekach kupic bez recepty, bo jest już płynem doustnym a nie do iniekcji(jak poprzednio)

sesese
no to lecę do apteki
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 22:27   #4236
Caeli-fer
Raczkowanie

GG do Caeli-fer

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Nie radze dodawac olejku tylko do szamponu bo przeciez jego trzyma sie gora 1min na wlosach a to za malo żeby zadzialal.
nałozyłam teraz na końcówki i się zastanawiam czy rano umyć wlosy szamponem z odrobiną olejku, słyszałam , że to troche pomaga, tylko boję się zeby z koleji się nie przetłuściły ...
Caeli-fer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:02   #4237
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
nałozyłam teraz na końcówki i się zastanawiam czy rano umyć wlosy szamponem z odrobiną olejku, słyszałam , że to troche pomaga, tylko boję się zeby z koleji się nie przetłuściły ...
Mam nadzieje ze jeszcze zdąrze odpowiedziec Ja bym nie myla juz szamponem z olejkiem bo tak jak pisalas wlosy rzeczywiscie moga sie przetluscic. Ale możesz sprobowac w jakis wolny dzien i bedziesz wiedziala jak to na Tobie dziala

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 13:08   #4238
Caeli-fer
Raczkowanie

GG do Caeli-fer

Cytat:
Mam nadzieje ze jeszcze zdąrze odpowiedziec Ja bym nie myla juz szamponem z olejkiem bo tak jak pisalas wlosy rzeczywiscie moga sie przetluscic. Ale możesz sprobowac w jakis wolny dzien i bedziesz wiedziala jak to na Tobie dziala
umyłam rano, dopiero teraz zobaczyłam odpowiedz Nie są takie złe, chociaż kolezanka powiedziała mi że są strasznie zniszczone tj popalone przez suszarke i to mnie dodatkowo załamało i już nie wiem co z nimi robić . Widze jakiś efekt po tym olejku , ale znikomy i włosy mam takie ... sztywne . Póki co po szamponie z dodatkiem olejku jeszcze nie są tłuste, ale może za kilka godzin już będa, wczoraj tak miałam po samym olejku
Stary 2008-01-29, 14:32   #4239
Narek
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zobaczyłam, że niektóre końcówki mam połamane Muszę wreszcie kupić coś na nie

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:08   #4240
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
Polski WAX często jest w sklepach zielarskich, i duże opakowania i saszetki. Ewentualnie w aptece można zamówić https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/searc...chkeywords=wax , tylko jakieś drobiazgi trzeba dodać, żeby zamówienie było na poziomie 20 zł.

A na Glorię musisz się zaczaić tak, jak dziewczyny radziłu w wątku o tej masce [chyba Auchan], albo zamówić przez Internet [sklep lub Allegro].
musze sie wziac za poszukiwania Dzieki
Cytat:
Dzieki Moze w kiedys uda mi sie je doprowadzic do stanu w jakim byly jakis rok temu Wezme sie za nie tak naprawde pożądnie A waxa naprawde polecam Ja juz po 6 użyciach widzialam efekty ale przestalam używac bo nie moglam go nigdzie dostac a w saszetkach sie nie oplacalo Teraz znowu go kupilam i zamierzam juz dlużej używac. I kupilam go w tej aptece co pisala DeathDealer. Zeby bylo 20 zł można zamowic np. dwa o.rycynowe - tam sa w takich "butelkach" jak woda utleniona a to to samo co w tej szklanej to tak na marginesie jakbys miala jakies wątpliwosci
ja uzywalam zagranicznego waxa, ale efektow zbytnio nie widzialam. wiec zuzylam opakowanie i bye. poszukam polskiego, oby byl lepszy i glorii tez
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:15   #4241
virka
Zakorzenienie

Cytat:
No to suuuuper

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 16:50   #4242
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
umyłam rano, dopiero teraz zobaczyłam odpowiedz Nie są takie złe, chociaż kolezanka powiedziała mi że są strasznie zniszczone tj popalone przez suszarke i to mnie dodatkowo załamało i już nie wiem co z nimi robić . Widze jakiś efekt po tym olejku , ale znikomy i włosy mam takie ... sztywne . Póki co po szamponie z dodatkiem olejku jeszcze nie są tłuste, ale może za kilka godzin już będa, wczoraj tak miałam po samym olejku
Naturalne sposoby pielęgnacji mają to do siebie, że wymagają długotrwałego stosowania by były widoczne efekty, dlatego nie zrażaj się na początku. Być może również dokładnie ich nie domyłaś, ale to również kwestia wprawy... i cierpliwości Powodzenia!
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 16:56   #4243
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
musze sie wziac za poszukiwania Dzieki

ja uzywalam zagranicznego waxa, ale efektow zbytnio nie widzialam. wiec zuzylam opakowanie i bye. poszukam polskiego, oby byl lepszy i glorii tez
Ja też mam ten zagraniczny od poł roku i nic , zadnych efektow. Za to ten polski...

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Naturalne sposoby pielęgnacji mają to do siebie, że wymagają długotrwałego stosowania by były widoczne efekty, dlatego nie zrażaj się na początku. Być może również dokładnie ich nie domyłaś, ale to również kwestia wprawy... i cierpliwości Powodzenia!
Dokladnie, ja czytalam że te domowe mikstury moga zadzialac nawet dopiero po pol roku ale grunt to byc wytrwalym i cierpliwym
Stary 2008-01-29, 17:06   #4244
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Spróbuj oleju kokosowego - zmiękcza włosy i rzeczywiście nawilża. Natomiast olej rycynowy działa bardziej powierzchniowo.
Stary 2008-01-29, 18:38   #4245
Caeli-fer
Raczkowanie

GG do Caeli-fer

spróbuję, bo już mi się kończy rycynowy , bo mam długie włosy , ale chyba wróce do glisskura, bo czytałam że szampony timotei pomimo tego że włosy się po nich byłszczą , mogą je wysuszac, a takie mam wrazenie, od trzech myć tym szamponem .
Stary 2008-01-30, 06:19   #4246
Jula84
Wtajemniczenie

Jejku jak mnie tu dawno nie było...
Dziewczyny - planuję kupić jakąś profesjonalną maskę na moje suche, rozjaśnione włosy... i doradźcie która jest lepsza:

1. Wella SP - Repair cream in 30 sec czy
2 Wella SP - Hydro Mask

A może jest coś lepszego? Ja już tracę nadzieję ze kiedykolwiek poprawię stan moich włosów...jeszcze na dodatek zaczęłam regularnie chodzić na basen i włosy nie dość że żółkną to jeszcze po ich częstym suszeniu zamieniły się w siano...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 06:55   #4247
dziuniaaa
Zakorzenienie

Ja polecam Kallosa Latte - boska, włosy po niej są tak nawilżone - aż to widać normalnie i na dłuższą metę bardzo dobra maska.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 07:12   #4248
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Ja polecam Kallosa Latte - boska, włosy po niej są tak nawilżone - aż to widać normalnie i na dłuższą metę bardzo dobra maska.
Miałam ją już, zużyłam cały kubełek 1l i naprawdę jest dobra ale... nie zauważyłam żeby po zakończeniu stosowania moje włosy się poprawiły...Ona działała tylko przy myciu...
Stary 2008-01-30, 07:19   #4249
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
No to suuuuper

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
no to lecę do apteki
mam nadzieje, że będzie miała fachowy personel, który będzie wiedział o zmianie
Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Spróbuj oleju kokosowego - zmiękcza włosy i rzeczywiście nawilża. Natomiast olej rycynowy działa bardziej powierzchniowo.
ja rónie polecam olej kokosowy

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Kallos Latte używam po umyciu włosów szamponem oczyszczającym, uważam że ładnie nawilża, nie zaw. silikonów ani slsów

p.s. Glorię sobie kupię jak mi się kallos skończy natomiast nie mam kiedy(dwa razy w tyg.robię maskę:z kallosa i z kokosowego olejku a z dwa razy myję bez masek bo wtedy spotykam się z chłopakiem i nei mam czasu na duperele :P ) i gdzie(brak wolnej przestrzeni w łazience) upchnąc tego polskiego waxa
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 07:45   #4250
Caeli-fer
Raczkowanie

GG do Caeli-fer

a gdzie można kupić ten olejek kokosowy ? I własnie też potrzebuję jakies dobrej maski do włosów farbowanych blond, mam włosy tłuste na górze, a końcówki suche ...
Stary 2008-01-30, 07:58   #4251
ANIBAS123
Raczkowanie

Cytat:
a gdzie można kupić ten olejek kokosowy ? I własnie też potrzebuję jakies dobrej maski do włosów farbowanych blond, mam włosy tłuste na górze, a końcówki suche ...
myśle,ze w sklepach zielarskich,ze zdrową żywnoscią i na allegro

a jakich dziewczyny używacie szamponów?czy znacie jakis oczyszczający i delkatny?
ANIBAS123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 09:43   #4252
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Jejku jak mnie tu dawno nie było...
Dziewczyny - planuję kupić jakąś profesjonalną maskę na moje suche, rozjaśnione włosy... i doradźcie która jest lepsza:

1. Wella SP - Repair cream in 30 sec czy
2 Wella SP - Hydro Mask

A może jest coś lepszego? Ja już tracę nadzieję ze kiedykolwiek poprawię stan moich włosów...jeszcze na dodatek zaczęłam regularnie chodzić na basen i włosy nie dość że żółkną to jeszcze po ich częstym suszeniu zamieniły się w siano...
Nie polecalabym ci masek typu "hydro" bo sa to maski nawilzajace a nie regenerujace z wlasnego doswiadczenia moge polecic wax polski jest swietny do regeneracji suchych bo sama mialam straszne po balejazach a teraz mam ladne wloski a jezeli wolisz z wyzszej pułki to zdecydowanie zregeneruje ci wlosy odzywka kerastase ciment ani-usure ja wloski swoje juz doprowadzilam do ładu teraz uzywam tylko nawilzajacych kosmetykoe zeby mi sie nie wysuszaly włosy
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 09:56   #4253
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
Nie polecalabym ci masek typu "hydro" bo sa to maski nawilzajace a nie regenerujace z wlasnego doswiadczenia moge polecic wax polski jest swietny do regeneracji suchych bo sama mialam straszne po balejazach a teraz mam ladne wloski a jezeli wolisz z wyzszej pułki to zdecydowanie zregeneruje ci wlosy odzywka kerastase ciment ani-usure ja wloski swoje juz doprowadzilam do ładu teraz uzywam tylko nawilzajacych kosmetykoe zeby mi sie nie wysuszaly włosy

Co do Waxa... stosowałam ten klasyczny (najpierw do blond włosów, potem ten czarno biały) i zawiódł mnie bardzo... nie poprawił nic a nic moich włosów...
Zastanawiam się nad Rigenolem...ale w jednym wątku Wizażanka napisała że jest on "kontrowersyjny"...ty lko nie wiem dlaczego...
Stary 2008-01-30, 10:24   #4254
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Co do Waxa... stosowałam ten klasyczny (najpierw do blond włosów, potem ten czarno biały) i zawiódł mnie bardzo... nie poprawił nic a nic moich włosów...
Zastanawiam się nad Rigenolem...ale w jednym wątku Wizażanka napisała że jest on "kontrowersyjny"...ty lko nie wiem dlaczego...
Jeśli stosowałaś WAX do włosów blond i uniwersalny, to znaczy, że miałaś do czynienia z Waxem zagranicznym. Polski Wax to inna bajka, jest naprawdę bardzo, bardzo dobry, powinnaś spróbować.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 10:35   #4255
Jula84
Wtajemniczenie

Death Dealer czy chodzi o ten? :
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21676
Stary 2008-01-30, 10:37   #4256
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
Jeśli stosowałaś WAX do włosów blond i uniwersalny, to znaczy, że miałaś do czynienia z Waxem zagranicznym. Polski Wax to inna bajka, jest naprawdę bardzo, bardzo dobry, powinnaś spróbować.
racja mialas wax zagraniczny ktory jest zuupelnie do bani mi nawet wysuszyl ipuszyl wlosy ja uzywam polskiego i reeewelacja....wyproboj:e hem:
lub kerastase tak jak juz pisalam

TAK O TYM MOWIMY
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 10:40   #4257
Jula84
Wtajemniczenie

W takim razie przy najblizszej okazji pojde go kupic. Dziewczyny mam 2 pytania:
i ile kosztuje ten polski Wax
- czy sa rozne jego rodzaje? jaki KONKRETNIE kupic?
Stary 2008-01-30, 10:44   #4258
virka
Zakorzenienie

A czy po tym polskim, też wypadają włosy tak jak po zagranicznym?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 10:53   #4259
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:

sesese
A mogę wiedzieć w jaki sposób o działa na włosy? Przecież Biostymina wzmacnia odporność, a ta podana doustnie wzmacnia apetyt

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:25   #4260
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie przy najblizszej okazji pojde go kupic. Dziewczyny mam 2 pytania:
i ile kosztuje ten polski Wax
- czy sa rozne jego rodzaje? jaki KONKRETNIE kupic?
Wszystko znajdziesz tutaj http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty
Niestety nikt nie powie, jaki konkretnie kupić, bo nie wiemy, jakie masz włosy i musisz dobrać sama najodpowiedniejszy rodzaj.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości