|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Zawsze po myciu wcieram we włosy odrobinę jedwabiu z Biosilku, dzięki temu są takie fajnie gładkie. Wczoraj zamiast Biosilku po raz pierwszy użyłam po myciu oleju kokosowego – roztarłam odrobinę w dłoniach i wmasowałam we włosy, ze szczególnym uwzględnieniem końcówek, starałam się nie dotykać przy tym skóry głowy. I jestem w szoku – bo tym oleju włosy są o niebo bardziej gładkie w dotyku niż po Biosilku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny troche z choinki sie urywam ale używa może ktoras z Was odżywki Pantene tej nowej zielonej Restoratives? Bo nigdzie nie moge jej znalesc - może ja wycofali
![]() Ale w zamian kupilam ta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Raczkowanie
|
![]() POMOCY!!!
![]() Dziewczyny pomóżcie! Od jakiegoś czasu wypadają mi włosy, ale wczoraj, gdy czesałam je po umyciu to wychodziły GARŚCIAMI!!! Jestem przerażona. Poradźcie co mam z tym zrobić. Jaka odżywka, kuracja czy coś innego??? Liczę na Was ![]()
#4295 |
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o tą pełna odnowa czy coś takiego? na pewno nie wycofali, widziałam ją ostatnio w carrefourze i w rossmannie. Ja uzywam aktualnie tej na noc, w sprayu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kupiłąm ja niedawno w anglii ale w polsc ewidziaąłm za 13 złotych jakos tak Polecam Ci gorąco |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukalas cos sama? Jest caly watek o wypadaniu. Ja sie na tym nie znam ale wiem że na wypadanie dobra jest czarna rzepa a raczej fachowo - czarna rzodkiew taka "żywa" z warzywniaka ![]() Idz do dermatologa, zrob badania bo może to problemy z tarczyca albo brak jakis witamin, anemia? A używalas jakis nowych kosmetykow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Finlora tak o ta mi chodzi. Ja tez widzialam ta na noc, maske i szampon ale nie ma odzywki do splukiwania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859 pierwszy watek jest archiwalny, w drugim mozna sie wypowiadac. ale najpierw poczytac, bo rad bylo naaapprawde wiele |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Raczkowanie
|
CarlaR w pierwszej kolejności powinnaś udać się do dermatologa, tak duże wypadanie może oznaczać, że od wewnątrz coś sie dzieje w Twoim organizmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
karla_92 w Rossmannie kiedyś była promocja tych kosmetyków, ale ja niestety w ogóle ich nie znalazłam w moim rodzinnym Rossmannie
![]() ![]() CarlaR jest wątek na temat wypadających włosów, poczytaj sobie ![]() Ja niedawno zamówiłam Biosilk u fryzjera i już nie ma połowy buteleczki ![]() ![]() W Naturze jest też w promocji niejaki Silkway Tanity http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22302 Co o tym myślicie?
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że olejek przypadł Ci do gustu. Bardzo mnie to cieszy ![]() A co do pytania- robię tak od ponad miesiąca i nie zauważyłam zwiększonego przetłuszczania. Ale wiadomo, że każdy może reagować inaczej. W każdym razie próbuj dalej. W razie czego możesz zrezygnować z oleju po myciu albo zmniejszyć częstotliwość Pozdrawiam
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
a co robić żeby włosy się nie elektryzowały i puszłyły
![]() bo zauważyłam, że kiedy nie używam prostownicy to moje włosy sa strasznie naelektryzowane i napuszone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możesz odrobinką oleju kokosowego przejechac po końówkach ale myślę,że chodzi o to ze włosy przez prostownicę sa wysuszone... więc trzeba by je nawilżyc(np. Kallos mleczny) i zregenerowac (np. olej kokosowy i rycynowy, jest masa mieszanek róznorodnych pod czepek przed myciem włosów) Carla R jeżeli bardzo Ci wypadają włosy, to rzeczywiście do dermatologa trzeb aisę wybrac, może nawet i do endokrynologa(zbadac poziom hormonów) mi na średnio wyppadające włosy pomogły ampułki Vichy i szampon do wypadających(są tańsze np. Radical) i łykanie Merz spezialu (Silica, Skrzyp z vit., Belissa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Tak i jest jeszcze wyszukiwarka
![]() O okrągla liczba postów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
gratulowac
![]() oj tak, wyszukiwarka to skarbnica wiedzy ![]() Mirelkaaa, Biosilk jest najtańszy kilka zł. buteleczka w hurtowni fryzjerskiej, sklepie fryzjerskim, czasami u fryzjera (reszta ok.40zl) Kallos też w sklepie fryzjera lub hurtowni albo na allegro wszyskto mozesz kupic, cen nie pamiętam dokładnie ![]() olej kokosowy w internecie np. w mazidłach czy ecospa czy biochemii urody, kilkanascie zl |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszukiwarka to skarb z ktorego warto korzystac ![]() ![]() Olej kokosowy można kupic tez w takim normalnym sklepie ze zdrowa żywnoscia/zielarskim: cena od 9-12 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
ok wybiore się po te kosmetyki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
wklejam informacje z mojej ksiazki ze studiow na temat wlosow, moze kogos zainteresuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z tym rozcienczaniem to dobra rada ![]() szczotkujac "chore" wlosy mechanicznie je uszkadzasz, najlepiej takie wlosy przeczesac palcami po umyciu, a potem delikatnie pasmo po pasmie rozczesywac zaczynajac od koncowek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do rozczesywania to u mnie nie da rady rozczesywać włosów palcami, bo tak jak je sobie uczesze zaraz po mycie, tam gdzie zrobie przediałek to zostanie mi do kolejnego mycia, ale jesli tak nie zrobie to nie mam szans na ułozenie włosków, nie zrobie już przedziałka ani nic i musiałabym je na nowo moczyc ![]() a jakie polecacie szampony do włosów? ja używałam pantime a teraz mam gliss kur... nie chce przepłacac za szampon, mysle ze 15 zł to wystarczająca suma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamietam jak kiedyś dorwałam sie do ksiażek mojej mamy z ajkiegoc '74r. na temat urody, gdzie w rozdzile na temat włosów radzono by przetłuszczając sie myc raz na ok 10 dni a normalne/suche raz na 3 tygodnie Absolutnie sie z tym nie zgadzam gdyz na włosach oprócz naturalnego łoju zbiera sie również cała masa "miejskiego brudu"(oczywiście mowa o wielkich miastach), a szkodliwe składniki mogą przenikac przez skóre,doprowadzając do zapalen skórygłowy, nie mówiąc fatalnej kondycji włosów...dlatego nie powinno sie wychodzic, nawet w upalny dzień w mokrych czy wlgotnych włosach "na miasto" gdyz będą one jak gąbka chłonać wszystko czego nie lubią... a teksty o myciu włosów raz na 3 tyg dawno powinno wsadzić sie miedzy ksiązki, bo tak robiły ale nasze babcie i prababcie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.