Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-01, 20:58   #4351
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Ja też czesze tak, jak podawała Jolie2601, od końcówek, chociaż mam krótkie włosy (do połowy szyi). I nie rozczesuję włosów na zupełnie mokro, tylko po parunastu minutach, jak lekko podeschną. Nie czekam az zupełnie wyschną, bo wtedy byłyby nie do rozczesania.

Ale nie bardzo rozumiem, czy rozczesywanie na mokro ma rozciągnąc skórę na głowie tak, jak po ciąży...?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 21:19   #4352
virka
Zakorzenienie

[quote=truskawkowawiosna;6 465398]pod redakcja dr. med. Jerzego T. Marcinkowskiego, wroclaskiego wydawnictwa Volumed[/guote]

Dziękuję

Edytowane przez virka
Czas edycji: 2008-02-02 o 22:25
virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 22:32   #4353
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ale nie bardzo rozumiem, czy rozczesywanie na mokro ma rozciągnąc skórę na głowie tak, jak po ciąży...?
Ja też nie potrafie tego pojac
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 09:23   #4354
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Wszystko jasne. Nie wpadłam na to, że chodzi o robienie kucyka- ja to robię głymi rękami A co do czesania to już Twój wybór. Możesz i na mokro tylko mokre włosy są o wiele bardziej poddatne na uszkodzenia mechaniczne. Myśle, że znalazłby się jakis sposób na to, żebyś jendak miała przedziałek i nie czesała ich na mokro.
sposobu chyba nie ma, ale jak będe czesać włosy na mokro to będe uważać
a ja do kucyka używam szczotki, u mnie nie da zrobić się głołymi rękami, bo mam sianowate i okropnie trudne do ulożenia włosy i wogóle lubie miec perfekcyjnego kucyka
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 11:07   #4355
ANIBAS123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Ja też nie potrafie tego pojac
to jakas bzdura jest
ANIBAS123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 11:16   #4356
Koko19
BAN stały

sprawdzilam sposob rozczesywania wlosow na prawie sucho....jest duzo lepeij niz na mokro...wlosy sie nie kołtunią..zakupilam tez szczotke z dzika i czekam na nia
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 12:17   #4357
Mirelkaaa
Zakorzenienie

byłam dziś w sklepie zielarskim i nie było oleju kokosowego w tygodniu odwiedze inny... a co do biosilku to byłam w drogerii i mieli jedwab tylo z joanny, a on jest chyba gorszy, tak bo niewiem czy isc do innego sklepu kosmetycznego czy zakupic ten

Edytowane przez Mirelkaaa
Czas edycji: 2008-02-02 o 12:42
Stary 2008-02-02, 12:36   #4358
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
sprawdzilam sposob rozczesywania wlosow na prawie sucho....jest duzo lepeij niz na mokro...wlosy sie nie kołtunią..zakupilam tez szczotke z dzika i czekam na nia
A no właśnie i ileż mniej włosów na szczotce zostaje.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 12:38   #4359
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja też czesze tak, jak podawała Jolie2601, od końcówek, chociaż mam krótkie włosy (do połowy szyi). I nie rozczesuję włosów na zupełnie mokro, tylko po parunastu minutach, jak lekko podeschną. Nie czekam az zupełnie wyschną, bo wtedy byłyby nie do rozczesania.

Oczywiście że byłby do rozczesania na suchu, też w to nie wierzyłam dopóki nie spróbowałam. I musze przyznać żę moje włosy wyglądają o niebo lepiej odkąd je rozczesuję na prawie sucho No i dużo mi dało spłukiwanie w bardzo zimnej wodzie...Kiedyś miałam strasznie napuszone włosy i końcówki porozdwajane od połowy długości włosów! A teraz? Nie mam w ogóle, mimo że podcinam średnio raz na 3-5 miesięcy
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 14:12   #4360
Koko19
BAN stały

sluchajcie mam taka dlugosc..chce isc obciac koncowki czy jeseli zetne tak ok 2 cm to beda wygladaly duzo krocej??
zdjecie po kerastase i po prostowaniu..niestety...c zasami to robie...
czy moze mam poczekac az urosna jeszcze i dopiero podciac??nie wiem co mam robic..dodam ze zapuszczam jeszcze ok 10 cm
Stary 2008-02-02, 14:15   #4361
Koko19
BAN stały

..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06951.JPG (17,3 KB, 92 załadowań)
Stary 2008-02-02, 15:10   #4362
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
sluchajcie mam taka dlugosc..chce isc obciac koncowki czy jeseli zetne tak ok 2 cm to beda wygladaly duzo krocej??
zdjecie po kerastase i po prostowaniu..niestety...c zasami to robie...
czy moze mam poczekac az urosna jeszcze i dopiero podciac??nie wiem co mam robic..dodam ze zapuszczam jeszcze ok 10 cm
Jeśli końce są zniszczone to lepiej podciąć teraz, żeby się dalej nie rozdwajały. Z tego co widać na zdjęciu to masz włosy ścięte w szpic. Można by je było ściąć na prosto (jeśli chcesz oczywiście) ale wtedy pójdzie więcej niż 2cm.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-02, 16:35   #4363
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Pytanie do Jolie2601
pisałaś wczesniej o tym jak sie sprawdza czy włosie jest sztuczne czy prawdziwe, było cos o paleniu go ale nie kapuje, mogłabys jaśniej to wytłumaczyc?
Stary 2008-02-02, 18:45   #4364
klaudia23
Zadomowienie

GG do klaudia23 Wyślij wiadomość przez MSN do klaudia23 Send a message via Skype™ to klaudia23

eh ja nie wiem czy to prawda,ale tak mi tlumaczyla fryzjerka, ze wlosy jak sie ciagnie to sie niszcza;d a jak sa mokre to jeszcze bardziej bo wtedy sa posklejane luski wlosa i w ogole;d poszukam potem o tym moze cos znajde

ja ostatnio zaczdelam suszyc wlosy bo sa bardziej puszyste i w ogole lepiej sie ukladaja
ale za to zrobily sie vienkie i suche naskladam na nie maseczki, odzywki, akle malo daja.aby nie wygladaly sisanowato uzywam pianek i wosku... macie jakies naturalne metody albo cos takiego co szybko je ratuje?

dbam o cere...
MŻ - WR
klaudia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 19:29   #4365
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
Pytanie do Jolie2601
pisałaś wczesniej o tym jak sie sprawdza czy włosie jest sztuczne czy prawdziwe, było cos o paleniu go ale nie kapuje, mogłabys jaśniej to wytłumaczyc?
jasne, ze mogę, przy czym to było raczej w formie żartu. Chodzi o to, ze jak spalisz/podpalisz prawdziwe włosie, to poczujesz charakterystyczny zapach palonego białka. Jeśli zdarzyło Ci się kiedys przypadkiem bądź specjalnie spalić własny włos to wiesz o co chodzi- to będzie taki sam zapach.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-02, 19:42   #4366
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia23 Pokaż wiadomość
eh ja nie wiem czy to prawda,ale tak mi tlumaczyla fryzjerka, ze wlosy jak sie ciagnie to sie niszcza;d a jak sa mokre to jeszcze bardziej bo wtedy sa posklejane luski wlosa i w ogole;d poszukam potem o tym moze cos znajde
Wiem ze sie niszcza bo sie oslabia cebulki I jak sa mokre to luski sa pootwierane wiec latwiej sie o siebie zachaczaja i przez to uszkadzaja. Zdziwilysmy sie tylko tą "rozciągnieta skora jak po ciaży"

Cytat:
ja ostatnio zaczdelam suszyc wlosy bo sa bardziej puszyste i w ogole lepiej sie ukladaja
ale za to zrobily sie vienkie i suche naskladam na nie maseczki, odzywki, akle malo daja.aby nie wygladaly sisanowato uzywam pianek i wosku... macie jakies naturalne metody albo cos takiego co szybko je ratuje?
Na to ciężko poradzic Ja też zniszczylam wlosy ale prostownica. Przestalam prostowac, używam maseczek, odżywek, stosuje domowe sposoby i jak narazie nie widac za dużych efektow. O tych sposobach poszukaj w wyszukiwarce i najlepiej odstaw suszarke albo susz zimnym nawiewem.
Stary 2008-02-02, 20:31   #4367
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jasne, ze mogę, przy czym to było raczej w formie żartu. Chodzi o to, ze jak spalisz/podpalisz prawdziwe włosie, to poczujesz charakterystyczny zapach palonego białka. Jeśli zdarzyło Ci się kiedys przypadkiem bądź specjalnie spalić własny włos to wiesz o co chodzi- to będzie taki sam zapach.
właśnie paliłam i ja niewiem czy sztuczne czy nie... jak paliłam to śmierdziało, ale jak zwykła spalenizna, a nie jak moje włosy, ja za moja szczotke płaciłam 12 zł...
Stary 2008-02-02, 20:41   #4368
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie paliłam i ja niewiem czy sztuczne czy nie... jak paliłam to śmierdziało, ale jak zwykła spalenizna, a nie jak moje włosy, ja za moja szczotke płaciłam 12 zł...
Skoro tak to pewnie sztuczna. Poza tym chyba trochę za tania jak na prawdziwego dzika. Ja za moje płaciłam po 35zł- no ale to nie reguła
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-03, 09:35   #4369
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro tak to pewnie sztuczna. Poza tym chyba trochę za tania jak na prawdziwego dzika. Ja za moje płaciłam po 35zł- no ale to nie reguła
też mi się tak wydaje
Stary 2008-02-03, 10:03   #4370
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia23 Pokaż wiadomość

Karla_92 juz napisala co robic, ale odstaw pianke - ona tez wysusza wlosy.
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 10:27   #4371
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Hej
Ja tez walcze o zdrowe i piekne wlosy i jednoczenie je zapuszczam

Moje wlosy siegaja za ramiona, sa suche, sianowate i troche porozdwajane no i wypadaja. Farbuje wlosy-pasemka i dalej bede to robic ;p juz od dawna nie prostuje wlosow bo do tej pory odczuwam jeszcze skutki codziennego uzywania prostownicy

Troche przejzalam ten watek no i wszyskie moje drogeryjne szampony i odzywki powedrowaly do mojej mlodszej siostry. Staram sie nie uzywac pianki i gdy tylko to mozliwe nie suszyc wlosow.

Kupilam sobie szampon i balsam Seboradin regenerujacy do wlosow suchych i zniszczonych farbowaniem i do tego ampulki regenerujace. Zamierzam tez kupic lioton ale nie moge sie zdecydowac ktory wziasc bo tez zalezy mi na tym zeby wlosy szybciej rosly wiec wymyslilam, ze kupie dwa i ten z rzepa beda smarowac w skore glowy a ten regenerujacy na koncowki.... myslicie ze mozna tak zrobic

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 12:16   #4372
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a czy pianka pomoże moim włosom, czy jeszcze pogorszy ich stan
Stary 2008-02-03, 12:19   #4373
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Preparaty do stylizacji wysuszają kudły. Chociaż gdzieś czytałam, że jest seria mająca właściwości nawilżające Ale generalnie preparaty takie niszczą włosy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-03, 12:30   #4374
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Preparaty do stylizacji wysuszają kudły. Chociaż gdzieś czytałam, że jest seria mająca właściwości nawilżające Ale generalnie preparaty takie niszczą włosy
zgadzam sie z Jolie
Stary 2008-02-03, 12:47   #4375
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
Karla_92 juz napisala co robic, ale odstaw pianke - ona tez wysusza wlosy.
O o tym zapomnialam napisac I jeszcze zamiast wosku polecam olej kokosowy (do 12zł) tak jak pisala Jolie U mnie efekt jest taki sam jak po wosku z loreala z tym że wychodzi taniej i jest lepszy dla wlosow bo nie tylko nie wysusza ale nawilza

Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4370
Stary 2008-02-03, 14:35   #4376
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:
No niestety ale pianki i lakiery strasnzie susza...szkoda bo, z natury mam ciezki długie i mało puszyste włoski i jak użyje pianki to robia sie akie fajnie uniesione... no ale nieco przesuszone niestety...
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 14:56   #4377
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
O o tym zapomnialam napisac I jeszcze zamiast wosku polecam olej kokosowy (do 12zł) tak jak pisala Jolie
Oj tak- kokos to naprawdę fantastyczna sprawa. Ostatnio wypróbowałam go także jako nabłyszczacz. Minimalną ilość rozsmarowuję na dłoniach i przesiągam po włosach. Wygląda na to, że się zakochałam w tym pięknie pachnącym smalczyku
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-03, 16:29   #4378
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak- kokos to naprawdę fantastyczna sprawa. Ostatnio wypróbowałam go także jako nabłyszczacz. Minimalną ilość rozsmarowuję na dłoniach i przesiągam po włosach. Wygląda na to, że się zakochałam w tym pięknie pachnącym smalczyku
chyba i ja zaczne stosowac tak jak juz czytalam kilkakrotnie - wlasnie po umyciu. poki co stosowalam przed, jako maseczke z innymi skladnikami i rewelacja tylko zeby z iloscia nie przesadzic...
Stary 2008-02-03, 16:49   #4379
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
Kupilam sobie szampon i balsam Seboradin regenerujacy do wlosow suchych i zniszczonych farbowaniem i do tego ampulki regenerujace. Zamierzam tez kupic lioton ale nie moge sie zdecydowac ktory wziasc bo tez zalezy mi na tym zeby wlosy szybciej rosly wiec wymyslilam, ze kupie dwa i ten z rzepa beda smarowac w skore glowy a ten regenerujacy na koncowki.... myslicie ze mozna tak zrobic
Moim zdaniem nie ma sensu kupować 2 lotionów, na końcówki już lepiej kupić jakieś serum regeneracyjne. Poza tym, jeśli wcierasz ampułki, to lepiej zrezygnować z jednoczesnego stosowania lotionu.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 16:57   #4380
Jula84
Wtajemniczenie

Stan moich rozjaśnianych włosów znów się pogorszył... Chyba przez to żę tak czesto suszę je suszarką po basenie... Prostownicy używam raz na jakiś czas i rozjaśniam raz na 3 miesiące tylko odrosty.... a mimo to ich stan jest dramatyczny
Zrobiłam zakupy na allegro i kupiłam:

1 Wella Hydro Mask 400ml
2 Wella Repair Cream 30 sec
3 Rigenol

Mam nadzieje ze ten zestaw polepszy ich kondycje...bo jeżeli nie to ja juz nie wiem co mam z nimi zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hydro.jpg (33,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg repai.jpg (36,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rigenol.jpg (1,4 KB, 4 załadowań)
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości