Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 16:35   #4711
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Potrzebuję rady Wklejam składy dwóch włoskich odżywek do włosów. Nie znam się na tym, ale składy są bardzo podobne, większość składników jest chyba taka sama – tzn porównałam tylko nazwy, bo nie mam pojęcia co się pod nimi kryje. Może, któraś z was będzie mogła mi to objaśnić Gdybym miała internet w domu to pewnie spędziłabym trochę czasu przy komputerze wklepując każdą nazwę i sprawdzając co to jest, ale niestety nie mam takiej możliwości

1) Crema Midollo & Placenta Serical firmy Kallos
Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum (Fragrance), Cyclomethicone, Limonene, Dimethiconol, Phenoxyethanol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Methyldibromo Glutaronitrile, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Citric Acid, Triticum Vulgare (Wheat Extract), Bambusoidea (bamboo (Bambusa Vulgaris) Extract), Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.

2) Perfect Care Restructuring Mask Silk Proteins, Crema Midollo & Placenta.
Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum (Fragrance), Cyclomethicone (Cyclopentasiloxane), Dimethicone, Cocos Nucifera Oil (Coconut Oil), Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Citric Acid, Propylene Glycol, Methylchloroisothiazolino ne, Hydrolyzed Silk, Methylisothiazolinone.

Na odżywce Kallosa nie ma polskiego tłumaczenia. A na tej drugiej jest napisane tak: Krem odżywczo – regeneracyjny do włosów – Midollo & Placenta wzbogacony o proteiny jedwabiu. Krem jest bogaty w peptydy, witaminy i sole mineralne, które pochodzą ze zbóż i wyciągu z rdzenia bambusa (nie zauważyłam tego w składzie tej odżywki, w przeciwieństwie do Kallosa), wyciągu ze szpiku kostnego i łożyska zwierzęcego. Dzięki takiej zawartości składników staje się ona substytutem do leczenia zniszczonych włosów: trwałą ondulacją, farbowaniem i rozjaśnianiem. Krem silnie regeneruje zniszczone włosy od nasady po końce a proteiny jedwabiu nadają miękkość i połysk co w połączeniu daje zdrowy wizerunek. Krem ma przyjemny i delikatny aromat. Na umyte i wilgotne włosy nałożyć odżywkę a następnie po kilkunastu minutach spłukać obficie wodą. Preparat przeznaczony tylko do użytku profesjonalnego.
Z tego co się orientuję na odzywce Kallosa jest napisane mniej więcej to samo. Dziwne.

Obydwie mają pojemność 1 litr. Ta Kallosa ma taki dziwny, chemiczny zapach, ale do przeżycia. Za to ta druga ma cudny kokosowy zapach Dostałam ją przedwczoraj od koleżanki w ramach prezentu urodzinowego, kupiła mi ją w sklepie z artykułami fryzjerskimi, sprzedawca ją polecił, byłoby więc fajnie gdyby była dobra
A może któraś z was używała tej drugiej odżywki?? Nie mam pojęcia czy mogę stosować ją po każdym myciu, czy traktować jako maskę i np. raz w tygodniu?? Wydaje mi się, że widziałam podobne opakowanie u koleżanki, tylko jej było pomarańczowe (moje jest białe) i jej odzywka była chyba z miodem.

Jak myślicie, patrząc tylko na skład, która z tych dwóch odżywek jest lepsza?? Chodzi głownie o to, żeby choć trochę nawilżyć moje włosy, które przesuszyłam farbowaniem...

Tą drugą, nie Kallosa, znalazłam właśnie na allegro http://www.allegro.pl/item309853654_..._z_jedwab.html

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2008-02-12 o 17:02
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:09   #4712
Jolie2601
Zakorzenienie

Pierwsza ma wyciąg z bambusa i ektrakt z pszenicy, druga olej kokosowy i proteiny jedwabne. Obie mają silikony. Skoro masz olej kokosowy oddzielnie to może lepiej pierwszą
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:13   #4713
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Pierwsza ma wyciąg z bambusa i ektrakt z pszenicy, druga olej kokosowy i proteiny jedwabne. Obie mają silikony. Skoro masz olej kokosowy oddzielnie to może lepiej pierwszą
Nie mam pojęcia Tej pierwszej juz używałam, więc mogę spróbowac teraz tej drugiej. tym bardziej, ze oleju kokosowego nie używam przed każdym myciem tylko raz w tygodniu. A jak myślisz, mogę używać tej odżywki po każdym myciu czy np raz w tygodniu?? Szlag! Fajnie byłoby znaleźć coś bez silikonów, ale najpierw muszę się nauczyć jak je rozpoznawać...
Stary 2008-02-12, 17:14   #4714
ANIBAS123
Raczkowanie

Toto tak nazywa się ten sklep na florianskiej ,mają tam Kallosa prawie wszystkie rodzaje, oraz wiele wiele cudownych odżywek sprzedają też produkty na allegro

ANIBAS123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:25   #4715
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Mnie jeszcze strasznie zastanawia ta nowa maska kokosowa:
Widziałam ja ostatnio w sklepie fryzjerskim za 16 zł !! (czyli na Allegro kompletnie sie jej nie opłaca kupować) Ciekawa jestem jej składu, zapachu no i działania oczywiście.
Jula, wysłałam dziś pytanie do Sprzedającego o skład i właśnie dostałam odpowiedź.

Cytat:
Oto skład produktu :
Aqua, Cetearyl Alkohol, Cetrimonium Chloride, Propylene Glicol,
Coconut (Cocos Nucifera) Extrakt, Parfum, Imidazolidinyl, Urea,
Citric Acid, Gliceryl Stearate, PEG -60 Hydrogenatet Castrol Oil,
Methylisothiazolinone,, Methylchloroisothiazolino ne
W sumie nieźle, silikonów niet, ekstrakt kokosowy dość wysoko...
Zapach jest podobno...budyniowy

A właśnie, przypomniałam sobie, że pytałyście o różnice między mlekiem kokosowym a olejkiem.

Nawet wysmażyłam posta-kobyłę na ten temat, ale przez moją własną głupotę uległ on przypadkowemu skasowaniu .
Postaram się powrócić do tematu w najbliższej przyszłości .

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeżeli chodzi o te naturalne szampony, to z całą pewnością polecam rossmannowski Babydream Moich kudłów kiedyś po profesjonalnych szmponach nie mogłam rozczasać, a po tym wlosy są miodzio-świetnie się rozczesują, są mięciutkie i nie lejące, ale nie sztywne Bez SLSu, silikonów i innych badziewi, z d-panthenolem Naprawdę polecam, to mój ulubiony szamponik, na KWC dostal ode mnie 5 gwiazdek
D-panthenol ?! Już biegnę .

Chociaż za każdym razem kiedy zdradzam Fitomed, mści się to okrutnie na mojej skórze głowy. Nawet Hipp nie zadowolił mnie w pełni.

Cytat:

Ja mam ze słodkich. Z tego co wiem to dwie rózne rzeczy o różnych składach. Nie wiem, czy ten o którym piszesz nada się na włosy
Nie nada się

Taki olejek służy jako dodatek aromatyczny, do marcepanu np.

Cytat:
Napisane przez Finflora
Szlag! Fajnie byłoby znaleźć coś bez silikonów, ale najpierw muszę się nauczyć jak je rozpoznawać...
Silikony mają na ogół końcówkę cone (np. Dimethicone)

Jest też kilka odbiegających od tej reguły: dimethiconol, trimethylsiloxysilicates i kilka z końcówką siloxane.
Stary 2008-02-12, 17:26   #4716
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia Tej pierwszej juz używałam, więc mogę spróbowac teraz tej drugiej. tym bardziej, ze oleju kokosowego nie używam przed każdym myciem tylko raz w tygodniu. A jak myślisz, mogę używać tej odżywki po każdym myciu czy np raz w tygodniu?? Szlag! Fajnie byłoby znaleźć coś bez silikonów, ale najpierw muszę się nauczyć jak je rozpoznawać...
Hmmm, no to możesz spróbować drugą. Co do stosowania po każdym myciu- no nie wiem. Obie mają w sumie silikony. Musiałabyś wtedy oczyszczać z nich włosy jakimiś szamponami z SLSami. A wtedy rezultat raczej marny. Jeśli o silikonach mowa, to założyłam jakiś czas temu taki wątek (http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025). Nie ma ich w składzie kallos mleczny, który mnie osobiście bardzo odpowiada. Może warto spróbować. Bodajze Estelle kiedyś pisała, że placenty też się zadzają bez silikonów. Ale wszystkie jakie ostatnio widziałam je miały.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-12, 17:32   #4717
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, no to możesz spróbować drugą. Co do stosowania po każdym myciu- no nie wiem. Obie mają w sumie silikony. Musiałabyś wtedy oczyszczać z nich włosy jakimiś szamponami z SLSami. A wtedy rezultat raczej marny. Jeśli o silikonach mowa, to założyłam jakiś czas temu taki wątek (http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025). Nie ma ich w składzie kallos mleczny, który mnie osobiście bardzo odpowiada. Może warto spróbować. Bodajze Estelle kiedyś pisała, że placenty też się zadzają bez silikonów. Ale wszystkie jakie ostatnio widziałam je miały.
Dzięki, na pewno przeczytam W Kallosa mlecznego tez pewnie się któregoś dnia zaopatrze, ale w tym momencie mam w szafce tyle różnych odżywek i maseczek, że kilka z nich na pewno pojdzie do kosza, bo minie data wazności zanim je zuzyję... Tak więc Kallos będzie musiał poczekac, tym bardziej, ze dostałam od koleżanki litrową odżywkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 18:53   #4718
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Jula, wysłałam dziś pytanie do Sprzedającego o skład i właśnie dostałam odpowiedź.

W sumie nieźle, silikonów niet, ekstrakt kokosowy dość wysoko...
Zapach jest podobno...budyniowy
O super! Może się kiedys skusze na tą maskę
Dziewczyny ja nie mam siły do tych siliconów... musiałabym sie wszystkiego na pamięc nauczyc a potem w kazdym sklepie sprawdzac czy coś nie ma tego dziadostwa.
Ale... pozstanowiłam że szmpon - juz zawsze bez silikonów i zanim coś nowego kupię - poradzę się Was w tej sprawie. Teraz jakiś czas poużywam tych ziołowych Barwy. Jutro wklepie sklad mojego rumiankowego (bo na kwc nie ma). Natomiast co do masek i odżywek - niech juz mają co tam chcą w sobie byle regeneowały, nawilżały i uzdrowiły moje włosy. Narazie stosuje Rigenol i te 2 produkty Welli SP o których pisałam.
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:34   #4719
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
O super! Może się kiedys skusze na tą maskę
Dziewczyny ja nie mam siły do tych siliconów... musiałabym sie wszystkiego na pamięc nauczyc a potem w kazdym sklepie sprawdzac czy coś nie ma tego dziadostwa.
Ale... pozstanowiłam że szmpon - juz zawsze bez silikonów i zanim coś nowego kupię - poradzę się Was w tej sprawie. Teraz jakiś czas poużywam tych ziołowych Barwy. Jutro wklepie sklad mojego rumiankowego (bo na kwc nie ma). Natomiast co do masek i odżywek - niech juz mają co tam chcą w sobie byle regeneowały, nawilżały i uzdrowiły moje włosy. Narazie stosuje Rigenol i te 2 produkty Welli SP o których pisałam.
Ja kieruje się charakterystycznymi końcówkami nazw silikonów

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:36   #4720
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ja kieruje się charakterystycznymi końcówkami nazw silikonów
ja tez napisalam sobie na kartce i w zasadzie juz pamietam, ale kartke mam ze soba w torebce w razie naglej, nieopartej checi na zakup czegos nowego
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 20:03   #4721
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Hehehe, widzę że teraz moda na bezsilikonowe idzie
Ja pozostanę wierna szamponom bez nich i z SLS w składzie, natomiast co do odżywki, to silikon w nich mi nie przeszkadza, raczej nie będę patrzyła na ich skład tak restrykcyjnie
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 20:21   #4722
Narek
Zakorzenienie

Ja chyba dostaje łupieżu od silikonów, więc kończę obecną odżywkę Timotei'a i kupię sobie albo Kallos'a Latte albo Ziaji z pszenicą(miałam ją wcześniej i była całkiem-całkiem).

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 20:32   #4723
LifeIsSoSad
Zadomowienie

hmmm te szampony bez sls-ow i sylikonów zwykle sa jakimis taniutkimi ziołowymi szamponikami, albo dla dzieci albo cuś

i tak sobie mysle - chcialabym zeby moje włosy były : chronione przed utrata koloru (wiec powinnam miec do włosow farbowanych) , jednoczesnie wygładzone ("prostujacy") , nawilzone, zregenerowane i oczywiscie zeby ten szampon nie obciążał ;D

i tak sobie dalej mysle - szampon przeciez ma tylko je delikatnie myć i nie robic im krzywdy, kolorek i tak sie wypłukuje... najwazniejsze chyba są odżywki, prawda? stosuje wax zagraniczny, odzywki dobrej takiej na codzien wciąz poszukuje.

Edit : od czego zaczynałyscie kupowanie mazideł ?

Edytowane przez LifeIsSoSad
Czas edycji: 2008-02-12 o 21:06
LifeIsSoSad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:21   #4724
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość

D-panthenol ?! Już biegnę .

Chociaż za każdym razem kiedy zdradzam Fitomed, mści się to okrutnie na mojej skórze głowy. Nawet Hipp nie zadowolił mnie w pełni.

.

Nawet wkleję sklad dla zainteresowanych :
Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Triticum Vulgare, Sodium Lactate, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita, Bisabolol, Parfum.

Co prawda Panthenol pod koniec, ale zawsze można kapnąć tam kropelkę i będzie więcej

Creaturo, a ten szampon z Hippa jaki jest? Włosy się fajnie rozczesują? Tyle razy już go miałam w ręce jak byłam w sklepie, ale zawsze go odkładałam spowrotem na półkę
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 23:01   #4725
virka
Zakorzenienie

Czyli jak nie znajdę Barwy dla dzieci, to poszukam Babydream w rossmanie

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 00:04   #4726
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet wkleję sklad dla zainteresowanych :
Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Triticum Vulgare, Sodium Lactate, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita, Bisabolol, Parfum.

Co prawda Panthenol pod koniec, ale zawsze można kapnąć tam kropelkę i będzie więcej

Creaturo, a ten szampon z Hippa jaki jest? Włosy się fajnie rozczesują? Tyle razy już go miałam w ręce jak byłam w sklepie, ale zawsze go odkładałam spowrotem na półkę
Mozesz mi napisać jakiego szamponu dotyczy teb skład? Co do szampomu Hipp,to niektórzy dostają po nim łupiezu (m.inn.ja i mój tz). POlecam Babydream -znakomity.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 10:11   #4727
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Mozesz mi napisać jakiego szamponu dotyczy teb skład? Co do szampomu Hipp,to niektórzy dostają po nim łupiezu (m.inn.ja i mój tz). POlecam Babydream -znakomity.
to jest właśnie skład Babydreama Rossmanowego
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-13, 10:13   #4728
virka
Zakorzenienie

Cytat:
to jest właśnie skład Babydreama Rossmanowego
Dokładnie

Stary 2008-02-13, 10:30   #4729
Koko19
BAN stały

heej dziewczyny napisze wam sklady 2 szamponow i napiszcie prosze ktory lepszy??

1.aqua,coco-glucoside,sodium lauromaphoacetate,laureth sulfate,citric acid,lawandula,ngustifoli a,peg-80sorbitan laurate,peg-4,rapesedamide,pliquatern ium-10,polysorbate 20,peg-150 dostearate lactic acid,glucose,tetrasodium edta,propylene,glycol,sod ium,benzoate,pottasium sorbate,parfum

BYL TO JOHNSONS BABY

2.sls,cocoamide dea,sodium cocoamphoacetate,cocoamid o propyl betaine,glyceryl laurate,laureth-6,disodium laureth sulfosuccinate,linum usittattisimum,witaminum F,parfum,citric acid,glycol distearate,stearamide mea,ethylparaben,prpoylop araben.

A TO BYŁ LINOMAG.

czy mozecie mi cos doradzic???
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 10:31   #4730
Jula84
Wtajemniczenie

A ja dzis kupilam sobie szampon dla dzieci Bambi, o taki:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9184

Wklepie skład bo na kwc go nie ma:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate , Sodium Chloride, Laureth 3, Cocamidopropyl Betaine, Parfum (Amyl Cinnaman, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl CInnamal, Limonene), Panthenol, Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 19140.

Chciałam powiedzieć że ten szamponik wygląda słodko - z taką kaczuszką na opakowaniu, poczułam się jak małe dziecko
Stary 2008-02-13, 10:33   #4731
virka
Zakorzenienie

Jolie pisała, że go używa, jako iż nie znalazła Barwy Bebi, więc kilka postów wyżej masz jej opinię na jego temat.

Stary 2008-02-13, 10:49   #4732
Jolie2601
Zakorzenienie

pisałam pisałam, użyłam go na razie 2 razy, dzisiaj będzie 3ci. Na razie mnie łeb nie swedzi. W sumie może być, chociaż ja tam tego pantenolu nie odczuwam.
Koko a możesz napisać do jakich włosów ma być ten szampon etc? Bo tak cieżko coś powiedzieć.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-13, 10:58   #4733
Koko19
BAN stały

ja mam wlosy dosc grubwe i zniszczone mam koncowki wlosy z tendencja do puszenia sie. i dosc troche suche...
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 11:03   #4734
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Dokładnie
No tak,wiedziałam,ze ten sklad coś mi mowi.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 11:05   #4735
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
ja mam wlosy dosc grubwe i zniszczone mam koncowki wlosy z tendencja do puszenia sie. i dosc troche suche...
Ja bym wzięła ten drugi (pierwszy miałam i nie był jakiś wyjątkowo łagodny). Interesujący jest w nim dodatek wit. F , która ma dobry wpływ na wlosy.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-13, 11:27   #4736
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Na podrażnioną skórę głowy doskonały jest szampon Vichy, mój misiek od lat używał najróżniejszych szamponów (po Hippie mało się biedak nie zadrapał) i jak do tej pory Vichy jest jedynym szamponem, po którym nic go nie swędzi.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 11:33   #4737
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Szkoda, że tak z tym Hippem, wolę jednak nie ryzykować..Mam jeszcze szampom nieużyty z Alepii z 7 olejami, ale nie mam pojęcia jaki ma skład, bo na opakowaniu nie ma :/ Czy któraś z Was go może używała? Na KWC ma mało opiniii, ale w sumie takie sobie

Edit: o wlasnie widze, że na KWC jest jednak skład, no nawet niezły, chociaż 7 olejów to on chyba nie ma
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 12:04   #4738
Jula84
Wtajemniczenie

Dziewczyny a czy któraś z Was używała może tej odżywki Goldwella - Ultra Rich Care Treatment? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5857

Jak skoncze te maski które teraz kupiłam (czyli za jakieś 50 lat ) to zamierzam ja własnie kupic.

Seria Matrix Sleek Look też jakoś czeka w kolejce od dawna i nie mogę się zdecydować
Stary 2008-02-13, 12:21   #4739
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że tak z tym Hippem, wolę jednak nie ryzykować..Mam jeszcze szampom nieużyty z Alepii z 7 olejami, ale nie mam pojęcia jaki ma skład, bo na opakowaniu nie ma :/ Czy któraś z Was go może używała? Na KWC ma mało opiniii, ale w sumie takie sobie

Edit: o wlasnie widze, że na KWC jest jednak skład, no nawet niezły, chociaż 7 olejów to on chyba nie ma
Mnie osobiście brdzo zainteresował ten szampon, pod kątem składu właśnie. Jeśli zaczniesz z nim przygodę, to zdaj proszę relację
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-13, 12:43   #4740
emilaa8
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to emilaa8

A ja mam jeden sposób na cudowne włosy.
Szampon : tylko i wyłącznie DERCOS. Nie spotkałam jeszcze lepszego szamponu, przyrzekam. To jest jakiś cudowny kosmetyk. Teraz są przeceny, że można kupić + 100 ml gratis, tylko, że już się chyba kończy, w każdym razie w mojej aptece w tej promocji został jeszcze ddercos do codziennego stosowania i dercos nadający objętość, ostatnio skusiłam się na ten drugi, wcześniej miałam zawsze witalizujący. ok 30 pare złotych

Odżywka: balsam KLORANE z wyciągiem z norek, sprawia, że mam błyszczące i takie zdrow włosy. Bardzo tłusty i gęsny, ale nie przetłuszcza włosów. Kolejny kosmetyk, bez którego nie mogę się obejść. Tyż około 30 złotych

Prostuję grzywkę codziennie rano i jest prosta przez cały dzień, jak odstawie dercosa na jakiś tydziń stan moich włosów zmienia się diametralnie.
Kocham, kocham, kocham

Komu, komu TAKĄ kieckę?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=242466
.............

grejfruty, ananasy & oliwki -
emilaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości