Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-24, 15:37   #481
tripka
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

nosku tutaj
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=odlewki
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-24, 15:47   #482
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

tripka nie zaglądalam do tamtego wątku.. i już sporo zużyłam Absoluta, nie da się zrobić porządnej odlewki mogę sleek.look..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-24, 16:03   #483
tripka
Wtajemniczenie

nosku sleek look mógłby być
Stary 2006-07-24, 16:06   #484
noseknosek

chodzmy na tamten watek

biegam
Stary 2006-07-26, 19:23   #485
tripka
Wtajemniczenie

jednak lato i słońce nie służą włoskom...zawsze w lato mam takie wysuszone włoski...ale sama sobie niestety jestem winna,bo nie używam jakoś żadnych specjalnych kosmetyków chroniących włosy przed słońcem.
A jak się gdzieś wyjedzie nad morze to dopiero koszmar dla włosów!woda morska+słońce=włosy jak szczota:P
dziewczyny a ten olejek Solar L'oreala fajny jest?
Stary 2006-07-26, 20:29   #486
martyna_martyna
Rozeznanie

a ja od listopada walcze o zdrowe wlosy po dosc meczacym dla nich lecie i rozjasnianiu (takim bez glowy w domku gdzie strasznie zniszczylam wlosy)tearz wygladaja juz lepiej,dlatego moja obsesja na ich punkcie troszke mniejsza
Co dwa dni,czasem codziennie myje wloski szamponem klorane z wyciągiem z rumianku,co 3 ,4 dni nakladam maske wax,co 3,4 dni nakladam tez odzywke z olejkiem rynowym ziaja, i czasami naftazapuszczam wlosy mam juz za ramiona a i lykam witminy,staram sie zdrowo jesc ii duzow ody pic nie susze wlosow prawie wogole,nie prostuje,nie farbuje splukuje lodowata wodachronei przed slonce:P cackam sie znimijak z dzieckiem:P
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-26, 22:28   #487
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martyna_martyna
cackam sie znimijak z dzieckiem:P
to tak jak ja i chyba wiekszość dziewczyn z tego wątku:P
taka lekka obsesja na ich punkcie
choć ja moje niestety męczę prostownicą..ale za to staram się wynagrodzić im to maskami,odżywkami itp

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-29, 13:51   #488
shockwaves
Wtajemniczenie

A ja Wam tylko napomknę, że przetestowałam nowy Fitomed do włosów koloryzowanych (odcienie jasne) z rumiankiem i słonecznikiem.
Jest o wiele lepszy od tego do włosów suchych, lepiej się pieni i ma bardziej leistą konsystencję. Nadaje taki rumiankowy połysk.

To tak jakby ktoś był zainteresowany
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 09:26   #489
mazik
Przyczajenie

Hej dziewczynki! Biore skrzypowite juz od miesiaca a efektów nie widać. Jak myslicie, mozna brać skrzypowite i vitapil jednoczesnie?
mazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 13:34   #490
shockwaves
Wtajemniczenie

Po miesiącu nigdy nie zobaczysz efektów, trzeba poczekać przynajmniej 3 m-ce, żeby realnie ocenić czy są jakieś zmiany czy nie.

Nie wiem czy można brać je jednocześnie, ważne żeby nie przekroczyć dziennej dawki minerałów/witamin, bo można złapać hiperwitaminozę.
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 14:58   #491
noseknosek

jezeli chodzi tylko o wykonczenie opakowania skrzypovity, a potem przejscie na sam vitapil to chyba nic sie nie stanie.
na stale ja bym takiego zestawu jednak nie polecala.. bo vitapil zawiera sam w sobie bardzo duze dawki witamin, a sklad skrzypovity powtarza sie..
lepiej zamiast skrzypovity same drozdze, albo drozdze ze skrzypem i pokrzywa.

biegam
Stary 2006-07-30, 15:49   #492
dorotaa
Raczkowanie

Witam serdecznie ) i japrzylacze sie do watku jesli pozwolicie ))
z kosmetykow do wlsoow przetestowalam mnostwo aczkolwiek uwazam ze do wszytskich wlosy sie po pewnym czsie przyzwyczaja
Obecnie mam problem mam z wypadaniem wlsoow ( podonbie mialm 3 lata temu , wtedy stracilam chyba z polwoe i stosowalam setki specyfikow aptecznych, robionych gotowych, apmpulek tak ze w efeckcie nie wiem co mi pogło ;( potem bylo renesans, nawet wlosy zaczly mi sie krecic i mimo ze zawsze byly poddatne to wszysscy znajomi byli w szoku...
No a teraz znowu wypadaja i juz je obcielam i poradzcie co jest najbardzie skuteczne wg Was ?
pozdrawiam
dorotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 12:52   #493
mazik
Przyczajenie

CZeść Laski!!!

Znalazłam przez przypadek to forum szukając czegoś w google i.....jestem zszokowana!!!! Myslałam ze tylko ja mam fioła na punkcie włosów ale widze ze jest nas więcej!!!

Gdybym mogła wykupiłabym wszystko co mozliwe do włosów i najlepiej stosowałabym wszystko na raz!!

Jestem po przejsciach z włosami, sa zniszczone kilkuletnim farbowaniem le teraz wziełam sie za nie !!! I mam nadzieje ze efekty wkrótce bedą

Stosuje joico, jest swietna, najlepiej z sauna u fryzjera. Sauna jest najlepsza na swiecie. Nie drogo wiec jesli macie okazje skorzystac to pedem do fryzjera na saune!
Stary 2006-07-31, 12:59   #494
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazik
CZeść Laski!!!

Znalazłam przez przypadek to forum szukając czegoś w google i.....jestem zszokowana!!!! Myslałam ze tylko ja mam fioła na punkcie włosów ale widze ze jest nas więcej!!!

Gdybym mogła wykupiłabym wszystko co mozliwe do włosów i najlepiej stosowałabym wszystko na raz!!

Jestem po przejsciach z włosami, sa zniszczone kilkuletnim farbowaniem le teraz wziełam sie za nie !!! I mam nadzieje ze efekty wkrótce bedą

Stosuje joico, jest swietna, najlepiej z sauna u fryzjera. Sauna jest najlepsza na swiecie. Nie drogo wiec jesli macie okazje skorzystac to pedem do fryzjera na saune!
a co konkretnie z Joico stosujesz?rekonstruktor?
tez słyszałam,że sauna jest świetna dla włosów,może to nie to samo-ale zawsze można sobie zrobić taką saunę w domku-bez wydawania kasy u fryzjera-nałożyć sobie maske,czepek i podgrzewać suszarką:P to opcja dla oszczędnych:P
Stary 2006-07-31, 13:04   #495
mazik
Przyczajenie

Kiedys kupiłam sobie nafte do włosów już z olejkie rycynowym i przed kazdym muciem 10-15 min trzymam ja na głowie ale wczoraj pierwszynraz pomieszałam ją zółtkiem. Nałozyłam na włoski, umyłam, spłukałam zimna woda, acha i jeszcze odzywka. jestem zszokowana rezultatem. mOje włosy sa wreszcie miekkie . Mam ten krem czy odzywkę kallos ale nic szczegolnego. ładnie pachnie i tyle. Wczoraj ja nałozyłam po umyciu włosow ale ten efekt miekkich i miłych włosów to pewnie za sprawa zółtka, a może za sprawa połącenia tych dwoch?

Zastanawiam sie ile razy w tyg mozna to zółtko na głowie trzymać.

Chce kupic jakis fajny profesjonalny szmpon, mam sucha skóre głowy, przez to skłonną do takie godziwnego łupiezu. No własnie nie jest to łupiez tylko skora jest za sucha i sie łuszczy, czy polecacie jakis fajny szampnik?

Mam zamiar kupic wkrótce vitapil. Polecała mi go moja fryzjerka, podobno swietny przy regularnym stosowaniu.
Stary 2006-07-31, 13:07   #496
mazik
Przyczajenie

tripka,

mam rekonstruktor i własnie z nim chodze na saune. Drobi był jak piernik bo wydałam 120 zł w zakładzie fryzjerskim ale opłacało się. Ta sauna z recznikiem i suszarka to niezły pomysł ;-)
Stary 2006-07-31, 17:46   #497
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

dziewczyny a moze polecicie mi jakas maske/odzywke do wlosow łamliwych i z rozdwojonymi koncowkami? ładnie proszę
Stary 2006-07-31, 18:10   #498
elganja
Rozeznanie

Hej Kochane! Podzielę się z wami moim najnowszym patentem, dzięki któremu w ciągu 2 trygodni uzyskałam wymarzone włosy: miękie, nie puszące się. Zachwyciałm się nimi jak dziś je tylko wysuszyłam i patrzę........ a one GŁADKIE są !! Pięknie gładkie, błyszczące i jedwabiście miękkie , więc uwaga:
raz w tygodniu ampułka ALFAPARF semi di lino cristalli illuminating essential oil (koszt jednej ampulki to ok 9zl jak do tej pory zuzyłam 2 ). Raz w tygodniu maska INDOLA extra smooth innova sleek and shine (wygładzajaca do włosów pierzastych). Zarówno ampułki jak i maskę pozostawiam na jakąs godzinę, po czym zmywam . Włosy myją codziennie (ew. co drugi dzień)
szamponem Loreal do zniszczonych (pomarańczowy), do którego dodają 2-3krople regenalu (mam jasny blond więc wiadomo). Jeśli nie kładę ampułki, ani maski to nakładm raz odzywkę loreal czerwoną do farbowanych ,a raz balsam loreal energia i blask (rozowy) . Przed suszeniem stosuję jeszcze 3-4 krople olejku ALFAPARF semi di lino cristalli liquidi (kocham ten zapach....) i... suszę. Suszę za kazdym razem, jakoś nie lubię chodzić z mokrymi. są jak u bobaska. Żadna kuracja, która do tej pory stosowałam nie dała mi takich efektów i to w tak krótkim czasie. A stsoawałam cuda - niewidy (maski domowe, parafina ,wax, kosmetyki profesjonalne róznych firm). Pozdrawiam wszystkie wizażanki kochające swoje włoski .
Mam nadziję ,że komus się przyda to co naskrobałam.
Stary 2006-07-31, 18:12   #499
elganja
Rozeznanie

I dodma jeszcze, że niełatwo było odżywić moje rozpierzone końcówki. W końcu moje włosy przeżyły kilka (jak nie kilkanaście ) farbowań i tyleż rozjaśniania pasemek. Więc naprawdę czuły się słabo
Stary 2006-07-31, 18:18   #500
nerikka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapsel
dziewczyny a moze polecicie mi jakas maske/odzywke do wlosow łamliwych i z rozdwojonymi koncowkami? ładnie proszę
L'OREAL maska Absolut Repair - tylko w sklepach fryzjerskich bądź na Allegro.
nerikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 18:25   #501
noseknosek

Cytat:
Napisane przez elganja
Hej Kochane! Podzielę się z wami moim najnowszym patentem, dzięki któremu w ciągu 2 trygodni uzyskałam wymarzone włosy: miękie, nie puszące się. Zachwyciałm się nimi jak dziś je tylko wysuszyłam i patrzę........ a one GŁADKIE są !! Pięknie gładkie, błyszczące i jedwabiście miękkie , więc uwaga:
raz w tygodniu ampułka ALFAPARF semi di lino cristalli illuminating essential oil (koszt jednej ampulki to ok 9zl jak do tej pory zuzyłam 2 ). Raz w tygodniu maska INDOLA extra smooth innova sleek and shine (wygładzajaca do włosów pierzastych). Zarówno ampułki jak i maskę pozostawiam na jakąs godzinę, po czym zmywam . Włosy myją codziennie (ew. co drugi dzień)
szamponem Loreal do zniszczonych (pomarańczowy), do którego dodają 2-3krople regenalu (mam jasny blond więc wiadomo). Jeśli nie kładę ampułki, ani maski to nakładm raz odzywkę loreal czerwoną do farbowanych ,a raz balsam loreal energia i blask (rozowy) . Przed suszeniem stosuję jeszcze 3-4 krople olejku ALFAPARF semi di lino cristalli liquidi (kocham ten zapach....) i... suszę. Suszę za kazdym razem, jakoś nie lubię chodzić z mokrymi. są jak u bobaska. Żadna kuracja, która do tej pory stosowałam nie dała mi takich efektów i to w tak krótkim czasie. A stsoawałam cuda - niewidy (maski domowe, parafina ,wax, kosmetyki profesjonalne róznych firm). Pozdrawiam wszystkie wizażanki kochające swoje włoski .
Mam nadziję ,że komus się przyda to co naskrobałam.
eleganja, nie wytrzymam i kupuje te ampułki!!!!!!!!!!!!!
a gdzie kupujesz indolę?

biegam
Stary 2006-07-31, 18:29   #502
noseknosek

Cytat:
Napisane przez kapsel
ja tez polecę absoluta
Stary 2006-07-31, 19:10   #503
elganja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
a gdzie kupujesz indolę?
Zarówno ampułki i indolę kupuję u mojej fryzjerki. Za ampułki ostatnio zapłaciłakcos ok 87 zl za 12 sztuk (mieli w hurtowni promocje) a za indole 33zl za opakowanie. Ale warto!
Stary 2006-07-31, 19:48   #504
noseknosek

eleganja, w necie ampułki są nawet 66zł za 12 sztuk
ale nie kazdy lubi przez net, wiem
Stary 2006-07-31, 21:31   #505
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
hehe nosku ciekawe skąd wiedziałam,że tak zareagujesz:P
jak tak dalej będziecie kusić to też nie wytrzymam i stwierdze,że muszę je mieć!
Nosku a jak Kallos u ciebie się sprawdził?
ja dziś użyłam tego Matrixa i w sumie niewiem co myśleć o nim...super efektu żadnego nie zauważyłam,włoski się ładnie błyszczą,są dość gładkie...fajna konsystencja
Stary 2006-07-31, 21:42   #506
noseknosek

wstyd przyznac ale ja jeszcze nie uzywalam kallosa postawilam sobie za cel wykonczyc najpierw absoluta, w ktorym widac juz dno...
mi matrix mocno nabłyszcza włosy, ale nie znoszę tego zapachu

biegam
Stary 2006-07-31, 21:48   #507
tripka
Wtajemniczenie

zapach rzeczywiście dość intensywny...to daj znać co potem jak z Kallosem.
A kryształki RB już wypróbowałaś??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-31, 21:54   #508
noseknosek

a tak
mialam troche problem z ich aplikacja, bo mam je w buteleczce po jedwabiu.. włosy bardzo ładnie sie blyszcza
raz uzylam jednoczesnie krysztalki+olejek i akurat bylam w sklepie z lustrami na calej scianie i sie napatrzec nie moglam jak mi lśnią włosy
ale wiadomo - wolalabym mieć swoje, a nie odlewkę

trochę "zeszłam" już z masek, bo i matrix rozdałam na targowisku i rigenol sie zbliza do konca i absolut juz na wykonczeniu, wiec wiadomo co robie szukam czegos nowego

moje typy:

1) ampułki alfparf
2) maska z karitexem
3) maska cosmetici di dora z ceramidami słonecznika

nie wiem co wybrać

biegam
Stary 2006-07-31, 22:01   #509
tripka
Wtajemniczenie

no ja juz sobie postanowiła,że jak mi się skończą kryształki Alfaparf to muszę wypróbować RB-takie znane na wizażu,że wręcz trzeba wypróbować!
ja narazie mam jeszcze sproro tych masek,więć kupno nowej raczej odpada-ale przecież ampułki to nie to samo...:P
a gdybym miała kupić sobie maske nową to byłaby to chyba ta z Alfaparfu...
Stary 2006-07-31, 22:14   #510
noseknosek

a ja dostanę jeszcze z wymiany niedługo (mam nadzieję, że jutro ) ogromnego waxa
i sama nie wiem jak to zrobić żeby zagłuszyć sumienie i jednak coś nowego mieć

poza tym mam jedno postanowienie, nie kupuje wielkich opakowań półlitrowych nieprzetestowanych wcześniej masek. O!

biegam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości