|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
lipiec na maksa!!! :)
|
tripka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#483 |
Wtajemniczenie
|
nosku sleek look mógłby być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
|
chodzmy na tamten watek
![]()
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
jednak lato i słońce nie służą włoskom...zawsze w lato mam takie wysuszone włoski...ale sama sobie niestety jestem winna,bo nie używam jakoś żadnych specjalnych kosmetyków chroniących włosy przed słońcem.
A jak się gdzieś wyjedzie nad morze to dopiero koszmar dla włosów!woda morska+słońce=włosy jak szczota:P dziewczyny a ten olejek Solar L'oreala fajny jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
|
a ja od listopada walcze o zdrowe wlosy po dosc meczacym dla nich lecie i rozjasnianiu (takim bez glowy w domku gdzie strasznie zniszczylam wlosy)tearz wygladaja juz lepiej,dlatego moja obsesja na ich punkcie troszke mniejsza
![]() Co dwa dni,czasem codziennie myje wloski szamponem klorane z wyciągiem z rumianku,co 3 ,4 dni nakladam maske wax,co 3,4 dni nakladam tez odzywke z olejkiem rynowym ziaja, i czasami nafta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka lekka obsesja na ich punkcie ![]() choć ja moje niestety męczę prostownicą..ale za to staram się wynagrodzić im to maskami,odżywkami itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Wtajemniczenie
|
A ja Wam tylko napomknę, że przetestowałam nowy Fitomed do włosów koloryzowanych (odcienie jasne) z rumiankiem i słonecznikiem.
Jest o wiele lepszy od tego do włosów suchych, lepiej się pieni i ma bardziej leistą konsystencję. Nadaje taki rumiankowy połysk. To tak jakby ktoś był zainteresowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki! Biore skrzypowite juz od miesiaca a efektów nie widać. Jak myslicie, mozna brać skrzypowite i vitapil jednoczesnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
Po miesiącu nigdy nie zobaczysz efektów, trzeba poczekać przynajmniej 3 m-ce, żeby realnie ocenić czy są jakieś zmiany czy nie.
Nie wiem czy można brać je jednocześnie, ważne żeby nie przekroczyć dziennej dawki minerałów/witamin, bo można złapać hiperwitaminozę. |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
|
jezeli chodzi tylko o wykonczenie opakowania skrzypovity, a potem przejscie na sam vitapil to chyba nic sie nie stanie.
na stale ja bym takiego zestawu jednak nie polecala.. bo vitapil zawiera sam w sobie bardzo duze dawki witamin, a sklad skrzypovity powtarza sie.. lepiej zamiast skrzypovity same drozdze, albo drozdze ze skrzypem i pokrzywa.
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() z kosmetykow do wlsoow przetestowalam mnostwo aczkolwiek uwazam ze do wszytskich wlosy sie po pewnym czsie przyzwyczaja ![]() Obecnie mam problem mam z wypadaniem wlsoow ![]() No a teraz znowu wypadaja i juz je obcielam i poradzcie co jest najbardzie skuteczne wg Was ? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
CZeść Laski!!!
Znalazłam przez przypadek to forum szukając czegoś w google i.....jestem zszokowana!!!! Myslałam ze tylko ja mam fioła na punkcie włosów ale widze ze jest nas więcej!!! ![]() Gdybym mogła wykupiłabym wszystko co mozliwe do włosów i najlepiej stosowałabym wszystko na raz!! ![]() Jestem po przejsciach z włosami, sa zniszczone kilkuletnim farbowaniem le teraz wziełam sie za nie !!! I mam nadzieje ze efekty wkrótce bedą ![]() Stosuje joico, jest swietna, najlepiej z sauna u fryzjera. Sauna jest najlepsza na swiecie. Nie drogo wiec jesli macie okazje skorzystac to pedem do fryzjera na saune! |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez słyszałam,że sauna jest świetna dla włosów,może to nie to samo-ale zawsze można sobie zrobić taką saunę w domku-bez wydawania kasy u fryzjera-nałożyć sobie maske,czepek i podgrzewać suszarką:P to opcja dla oszczędnych:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Przyczajenie
|
Kiedys kupiłam sobie nafte do włosów już z olejkie rycynowym i przed kazdym muciem 10-15 min trzymam ja na głowie ale wczoraj pierwszynraz pomieszałam ją zółtkiem. Nałozyłam na włoski, umyłam, spłukałam zimna woda, acha i jeszcze odzywka. jestem zszokowana rezultatem. mOje włosy sa wreszcie miekkie
![]() Zastanawiam sie ile razy w tyg mozna to zółtko na głowie trzymać. Chce kupic jakis fajny profesjonalny szmpon, mam sucha skóre głowy, przez to skłonną do takie godziwnego łupiezu. No własnie nie jest to łupiez tylko skora jest za sucha i sie łuszczy, czy polecacie jakis fajny szampnik? Mam zamiar kupic wkrótce vitapil. Polecała mi go moja fryzjerka, podobno swietny przy regularnym stosowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Przyczajenie
|
tripka,
mam rekonstruktor i własnie z nim chodze na saune. Drobi był jak piernik bo wydałam 120 zł w zakładzie fryzjerskim ale opłacało się. Ta sauna z recznikiem i suszarka to niezły pomysł ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a moze polecicie mi jakas maske/odzywke do wlosow łamliwych i z rozdwojonymi koncowkami? ładnie proszę
![]()
#498 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane! Podzielę się z wami moim najnowszym patentem, dzięki któremu w ciągu 2 trygodni uzyskałam wymarzone włosy: miękie, nie puszące się. Zachwyciałm się nimi jak dziś je tylko wysuszyłam i patrzę........ a one GŁADKIE są !! Pięknie gładkie, błyszczące i jedwabiście miękkie , więc uwaga:
raz w tygodniu ampułka ALFAPARF semi di lino cristalli illuminating essential oil (koszt jednej ampulki to ok 9zl jak do tej pory zuzyłam 2 ![]() ![]() szamponem Loreal do zniszczonych (pomarańczowy), do którego dodają 2-3krople regenalu (mam jasny blond więc wiadomo). Jeśli nie kładę ampułki, ani maski to nakładm raz odzywkę loreal czerwoną do farbowanych ,a raz balsam loreal energia i blask (rozowy) ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadziję ,że komus się przyda to co naskrobałam.
#499 |
Rozeznanie
|
I dodma jeszcze, że niełatwo było odżywić moje rozpierzone końcówki. W końcu moje włosy przeżyły kilka (jak nie kilkanaście ) farbowań i tyleż rozjaśniania pasemek. Więc naprawdę czuły się słabo
![]()
#500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
|
Cytat:
![]() a gdzie kupujesz indolę?
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#504 |
|
eleganja, w necie ampułki są nawet 66zł za 12 sztuk
![]() ale nie kazdy lubi przez net, wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak tak dalej będziecie kusić to też nie wytrzymam i stwierdze,że muszę je mieć! Nosku a jak Kallos u ciebie się sprawdził? ja dziś użyłam tego Matrixa i w sumie niewiem co myśleć o nim...super efektu żadnego nie zauważyłam,włoski się ładnie błyszczą,są dość gładkie...fajna konsystencja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
|
wstyd przyznac ale ja jeszcze nie uzywalam kallosa
![]() mi matrix mocno nabłyszcza włosy, ale nie znoszę tego zapachu ![]()
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
zapach rzeczywiście dość intensywny...to daj znać co potem jak z Kallosem.
A kryształki RB już wypróbowałaś?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
|
a tak
![]() mialam troche problem z ich aplikacja, bo mam je w buteleczce po jedwabiu.. włosy bardzo ładnie sie blyszcza ![]() raz uzylam jednoczesnie krysztalki+olejek i akurat bylam w sklepie z lustrami na calej scianie i sie napatrzec nie moglam jak mi lśnią włosy ![]() ale wiadomo - wolalabym mieć swoje, a nie odlewkę ![]() ![]() trochę "zeszłam" już z masek, bo i matrix rozdałam na targowisku i rigenol sie zbliza do konca i absolut juz na wykonczeniu, wiec wiadomo co robie ![]() ![]() moje typy: 1) ampułki alfparf ![]() 2) maska z karitexem ![]() 3) maska cosmetici di dora z ceramidami słonecznika nie wiem co wybrać ![]()
![]() |
#509 |
Wtajemniczenie
|
no ja juz sobie postanowiła,że jak mi się skończą kryształki Alfaparf to muszę wypróbować RB-takie znane na wizażu,że wręcz trzeba wypróbować!
![]() ja narazie mam jeszcze sproro tych masek,więć kupno nowej raczej odpada-ale przecież ampułki to nie to samo...:P a gdybym miała kupić sobie maske nową to byłaby to chyba ta z Alfaparfu... |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
|
a ja dostanę jeszcze z wymiany niedługo (mam nadzieję, że jutro
![]() ![]() i sama nie wiem jak to zrobić żeby zagłuszyć sumienie i jednak coś nowego mieć ![]() poza tym mam jedno postanowienie, nie kupuje wielkich opakowań półlitrowych nieprzetestowanych wcześniej masek. O!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.