Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-31, 22:17   #511
tripka
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

heheh Nosku z tym sumieniem może być ciężko bo to chyba juz taki nałóg...
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 07:17   #512
mazik
Przyczajenie

A co to te kryształki alfaparf? Jakie maja działanie? i jaka jest róznica w działaniu miedzy nimi a ampułkami, czesto o nich piszecie wiecchyba sie skusze ;-)
mazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 08:23   #513
iwonatom
Raczkowanie

Laski a uzywalyscie moze odzywki biosilk Chi?? Bo kusi mnie a nie wiem czy dobra tu jest na allegro

http://www.allegro.pl/item118087787_...em_farouk.html
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 08:41   #514
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

pisała o niej wunia83 kilka stron wcześniej podobno super!

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 08:48   #515
TheCuteOne
Zadomowienie

Widze ze tutaj sa same profesjonalistki jesli chodzi o pielegnacje wlosow wiec ja Was tak jakby wykorzystam . Mam ogoromny problem, moje wlosz codziennie katuje suszarka, ostatnio troche prostowalam, i wydawalo mi sie zawsze ze mam wlosy suche. Uzywalam wielu odzywek, do wlosow wlasnie takich, i teraz zauwazylam ze po wysuszeniu jest wszystko swietnie ale potem wlosy mi opadaja, przeciazaja sie i niestety pod wieczor sa juz tlustawe, a ja chcialabym miec swieze, lsniace i zdrowe wlosy przez caly dzien a nie tylko do 12 . Odstawilam juz wiele moich odzywek, ale to nic nie daje prosze poleccie mi jakies kosmetyki, a tak w ogole to chyba bede musiala sie przylaczyc do watku, bo ostatnio mam ogromnego swira na tym punkcie (OBSESJA WRACA )!
TheCuteOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 11:32   #516
beliczek
Zakorzenienie

Witam po przerwie
Kosmetyki Alfaparf podobają mi sie ale... ale do KErastase trochę im brakuje.
Zacznę od linii Semi do lino.
Pachnie świeżo, "męsko", zapach wręcz chłodzi w upalne dni. Szampon dobrze czyści ale niestety placze delikatne, suche, farbowane włosy. Maska jest gęsta, trzeba ją potrzymać na głwoie jakieś pół godziny, żeby efekt był oszałamiający. Jedno jest pewne - włosy lśnią jak na reklamach. Obawiam się jednak ,że to tylko efekt kosmetycznyi na głebszą regenerację nie ma co liczyć. Super są amupłki "fioletowe", te bez spłukiwania. Włosy się po nich świetnie ukłądają i wyglądają wspaniale.
Linia "nutri seduction" nadaje włosom miekkość (czego ja akurat aż tak nie pragnę, bo mam strasznie miękkie włosy) i objętość. To mnei dziwi, bo prodycent o napuszaniu czupryny nic nie pisze. Tak czy inaczej podoba mi się. Przy włsoach suchych trzeba tej maski nałożyć dośc dużo, do włosy dosłownie ją "piją". Przy odrobince nie mam mowy o rozczesaniu. Zarówno szampon jak i maska pachną mocno, orientalnie, wspaniale. Chciałabym mieć takie perfumy.
Mam też kryształki rene blanche. Nie są złe ale nie są też cudem, miosem i orzeszkami Trochę obciążają. Raczej do wykończania fryzury niż regeneracji.
...
Obecnie czekam na przesyłkę z odżywką L'Oreal Proffesionnel Absolut REpair (zakupiłam odżywkę w pojemności 750 mL). Lubię tę linię. Po wakacjach trzeba będzie pomysleć o regenracji Masqintense Kerastase i kremie chroma protect. Użwał ktoś różowej maseczki Kerastase z linii Reflection?
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 11:44   #517
noseknosek

och beliczku nawet nie wiesz jak czekałam na Twoje wrażenia
ampułek używałaś tylko fioletowych, czy niebieskich też?
Stary 2006-08-01, 11:49   #518
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
och beliczku nawet nie wiesz jak czekałam na Twoje wrażenia
ampułek używałaś tylko fioletowych, czy niebieskich też?
Coś pokręciłam przy zamawianiu albo oni się pomylili i przysłali mi te fioletowe. Sa wielkie, bardzo wydajne (mi jedna starcza na 3 razy). Jestem z nich bardzo zadowolona.
Stary 2006-08-01, 11:53   #519
noseknosek

Cytat:
Napisane przez beliczek
Coś pokręciłam przy zamawianiu albo oni się pomylili i przysłali mi te fioletowe. Sa wielkie, bardzo wydajne (mi jedna starcza na 3 razy). Jestem z nich bardzo zadowolona.
więc nie ma tego złego
Stary 2006-08-01, 11:59   #520
beliczek
Zakorzenienie

Nie pamiętam czy pisałam, że przed myciem włosów smaruję je ciepłą oliwą z oliwek. To wspaniała kuracja na lato, kiedy włosy są wyjątkowo przesuszone.
Stary 2006-08-01, 12:31   #521
tripka
Wtajemniczenie

MAZIKU-te kryształki to poprostu serum do włosów,wygładza,nabłyszcz a włoski-efekt raczej tylko wizualny,choć na pewno chroni też przed gorącem suszarki/prostownicy,no i podobno zawiera filtry UV.
A ampułki to typowy kosmetyk do regeneracji-i to wydaje mi się,że silnej regeneracji-silniejszej niż np maska.

TheCuteOne-a może nakładasz zbyt dużą ilość odżywki lub maski?i za długo trzymasz?może spróbuj nakładać mniejszą ilość i raczej od połowy długości włosów,szczególnie na końce-tam gdzie przeważnie są przesuszone,nie przy skórze głowy...albo widocznie twoje włoski nie są tak zniscozne i przesuszone i nie potrzebują zbyt silnej regeneracji i nawilżenia,wtedy poszukaj jakichś lekkich odżywek...

BELICZKU-na jak długo przed myciem nakładasz tą oliwę z oliwek?te ampułki stosuje się na włoski po umyciu,tzn nie na odżywke?
czym się różnią te ampułki niebieskie od fioletowych?
Stary 2006-08-01, 12:34   #522
atsenka
Zadomowienie

A ja wam przedstawie moja krotka liste rzeczy ktore stosuje na wlosy. Sa one naprawde baaardzo zniszczone (suszarka, prostownica) a do tego cienkie i delikatne (to juz raczej sprawa genetyki ). Nie stac mnie na drogie profesjonalne kosmetyki niestety... ale moja tansza kuracja jak narazie skutkuje! A mianowicie :
*stosuje szampon Pregaine (w aptece ok 22 zl) - wloski sa po nim mieciutkie i delikatne, ladnie sie ukladaja
*odzywke Umberto Gianini (niewiem ile kosztuje bo pozyczasm od siostry u ktorej jestem w wakacje)- odzywki uzywam raczej po to by moc spokojnie rozczesac wlosy, nie dla regeneracji i moge stwierdzic ze jest bardzo fajna bo nie obciaza wlosow i nie sa po niej bardziej przetluszczone ale dodam ze klade ja od polowy dlugosci wlosow, po koncowki
*WAX (pewnie wiecie ale przypomne- koszt 20 zl w aptece)- na poczatku balam sie go stosowac bo mi wlosy wypadaly po nim ale podobno tak wlasnie ma byc wiec postanowilam poczekac i nadal go uzywac- wlosy sa po nim zregenerowane, blyszczace (jedyny minus to ze sa bardziej przetluszczone)
*Kapsulki Revalid (90 tabletek- miesiac kuracji ok 50 zl w aptece)- niestety co do efektow nie moge sie jeszcze wypowiedziec bo uzywam od 2 tyg ale sadzac po efektach jakie uzyskala moja przyjaciolka po 2 miesiacach kuracji uznalam ze naprawde warto, za jakis czas napisze jak na mnie podzialaly
*Jedwab Biosilka (zamowilam na allegro 1 buteleczka 15ml- 5zl)- teraz nie uzywam bo jestem na wakacjach a jedwab zostal w domu ale mialam po nim naprawde piekne wloski! Takie blyszczace i gladkie, warto zainwestowac tym bardziej ze ta mala buteleczka starcza na naprawde dlugo
I teraz powiem wam ogolnie o stanie moich wlosow...aaa zapomnialam dodac...od ponad miesiaca nie uzywam suszarek prostownic lakierow pianek ani nic z tych rzeczy tylko to co wypisalam wyzej i to [ewnie tez pomaga i przed wakacjami scielam okolo 2 cm z dlugosci...
Moze i moje wlosy nie sa takie jakie bym chciala zeby byly ale znacznie sie poprawil ich stan. Jedyne co im moge zarzucic jeszcze to beznadziejny kolor jaki mi zostal na wlosach (malowalam pol roku temu i narazie chce dac im odpoczac) i to ze koncowki sa troche polamane. Ale roznica jest ogromna. Polecam wszystkim te produkty. Zycze powodzenia w walce o piekne wlosy
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 12:47   #523
beliczek
Zakorzenienie

Tripka - ja nakłądam te ampułki po spłukaniu odżywki na podsuszone włosy. Sąone czymś pomiędzy produktem do stylingu a regenerującym serum. Te niebiesie to produkt stricte regenerujący. Oliwę z oliwek wcieram we włosy tak na około pół godziny przed myciem. CZasem trzymam jatlyko 5 minut kiedy nie mam czasu ale zawsze pamiętam o jej nałożeniu. To świetna ochrona końcówek podczas mycia długich i suchych włosów.
Stary 2006-08-01, 12:50   #524
noseknosek

atsenka ja też dałam włosom odpocząc od farbowania i też nie farbuję pół roku... odrosty wyglądają koszmarnie,ale postanowiłam wytrwać i wrócić do natualnego koloru. oby!
Stary 2006-08-01, 13:34   #525
tripka
Wtajemniczenie

ok,zaczęłam rozglądać się za różnymi ampułkami na allegro,amstar i innych sklepach internetowych...i ciekawi mnie jakie są te ampułki Alfaparf w porównaniu do tych z L'oreala Renew C i Repair B...???
Stary 2006-08-01, 15:30   #526
smerfeta01
Zakorzenienie

ostatnio zauważyłam, że dość znacznie wypadają mi włosy kupiłam więc wczoraj szampon i odżywkę Seboradin z czarną rzepą i zaczęłam stosować. Zobaczymy czy pomoże
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 16:15   #527
nerikka
Raczkowanie

Hej . Apropos odżywek - stosowała może któraś z was linię odżywek Gliss Kur Aroma? Jeśli tak, to jak wasze wrażenia? Dobra jest, są efekty? Chciałam kupić, ale nie wiem, czy opłaca mi się kasę wydawać
nerikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 18:19   #528
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerikka
Hej . Apropos odżywek - stosowała może któraś z was linię odżywek Gliss Kur Aroma? Jeśli tak, to jak wasze wrażenia? Dobra jest, są efekty? Chciałam kupić, ale nie wiem, czy opłaca mi się kasę wydawać
ja kupiłam niedawno szampon i odżywkę Gliss Kur płynny jedwab i po pierwszym już użyciu strasznie mnie swędziała głowa i dostałam łupieżu nigdy więcej !
Stary 2006-08-01, 19:08   #529
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerikka
Ja lubię różowy szampon GLiss Kur Aroma. To moim zdaniem najlepszy szampon z super marketu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-01, 19:12   #530
kasienka2883
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerikka
Używałam, ale nie byłam specjalnie zadowolona, chociaż lupieżu nie dostalam
Nie warto wydawac pieniędzy.
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 22:01   #531
noseknosek

ja bardzo dobrze wspominam pomaranczowa maske Gliss Kur z serii Aroma
Stary 2006-08-02, 07:46   #532
TheCuteOne
Zadomowienie

Tripka uzywam tego od polowy wlosow, i w ogole w odpowiednich ilosciach, czasami nawet mniejszych... Jestem zalamana , a do tego zauwazylam wczoraj ze moje wlosy jakos tak dziwnie zwisaja na koncach... Wiecei o co chodzi? Poprostu chcialabym zeby byly bardzo mocne a one nie maja w sobie zycia, musze kupic sobie jakies dobre odzywki, jak narazie sie zastanawiam, znacie jakies dobre odzywki wzmacniajace wlosy? Slyszalyscie moze o szamponie loreal'a widocznie pogrubiajacego wlosy, jesli tak to co o nim sadzicie ? Ja za to dzisiaj postanowilam wyprobowac OSIS Sparkler Brilliant Shine Spray Shwarzkopfa, i Phytum Actif Nutrition, Nutri-Masque Yves Rocher, miejmy nadzieje ze beda dobre, oczywiscie caly czas jestem otwarta na propozycje.
Jak narazie uzywam:
HE, do nadajacy wlosom objetosci i blasku
Pantene, odywka ekspresowa regeneracja
Gliss Kur, w sprayu plynny jedwab
Shwarzkopf w sprayu zakupiony u fryzjera, nadajacy wlosom blasku
Gliss Kur, nadajacy wlosom zlocistego polysku
Stary 2006-08-02, 10:02   #533
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
ostatnio zauważyłam, że dość znacznie wypadają mi włosy kupiłam więc wczoraj szampon i odżywkę Seboradin z czarną rzepą i zaczęłam stosować. Zobaczymy czy pomoże

Znam ten ból, nigdy w życiu nie miałam takiego problemu, ale od 2 tygodni przeżywam masakrę- boję się myć włosy bo lecą razem z wodą. Kupiłam dermenę, nacieram całą głowę przed myciem olejkiem rycynowym, i łykam magnez, zobaczymy co z tego wyjdzie. Stosuję to już tydzień i zero efektu, a może jest nawet gorzej... Kiedyś chciałam mieć piękne i zdrowe włosy, a teraz marzę zeby wogóle je mieć...
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 10:09   #534
nerikka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
ja kupiłam niedawno szampon i odżywkę Gliss Kur płynny jedwab i po pierwszym już użyciu strasznie mnie swędziała głowa i dostałam łupieżu nigdy więcej !
Uuuuuuuu. To już mi przeszła na to ochota. Też mam taka wrażliwa skórę, że jak coś jej nie podejdzie, to łupierz mnie męczy. Wbrew temu co piszą wizazanki, ktore łupierzu nie dostaly - chyba sobie podaruje tę odżywkę, nie będę ryzykować. Poza tym jeśli efekty faktycznie są marne... pozostanę przy odżywkach regenerujących Loreala. Dzięki za ostrzeżenie

Edytowane przez nerikka
Czas edycji: 2006-08-02 o 11:06
nerikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 11:11   #535
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Dziewczyny, wczoraj użyłam 3 raz k-pak Joico reconstructor(chyba tak się to zwie - ostatnio mam zaniki pamięci) . I chyba więcej go nioe użyję. Włosy są matowe, sypią się , wyglądają na chore. Generalnie w moim przypadku nie opłaciło sięwydać 100 pln.
A taką miałam nadzieję na piękne włosy........
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 11:51   #536
igusia13
Wtajemniczenie

Thumbs up Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Hej . widzę że wiele z was walczy o piękne włosy . Ja nigdy nie przywiązywałam wagi do tego jakim szamponem myje . zawsze mialam cieniutkie włosy . Nie którzy zazdrościli a jak wchodzę do fryzjera to pierwsze co gada babka to : Masz cienkie włosy dlatego nie będziemy ich wycinać duzo . No ale na fryzurke nie nażekalam potem hehe . Teraz zaczełam uzywać szamponu Timotei z ekstratem z winogron i cytryny do włosów przetłuszaczających się . Zauważylam że jak kiedys mylam innym szamponem i nie suszylem to stawaly się powykręcane , brzydkie i opadaly jakby byly przetluszczone jeszcze gorzej . Nie mialy blasku itp. A od nie całego miesiąca myję tym i włosy ślicznie pachną ... są puszyste i lśniące nawet kiedy zostawilam je aby same wyschły . Po rozczesaniu były super . No i co najważniejsze dla mnie od tamtej pory włosy mi pogęstaniały . Nawet moja mama to zauwazyla i moja siostra ktora ma fullll wlosów i mowila zebym jej zabrala trochę . Naprawdę myślę że to super szampon i polecem go ! Szczególnie dla nastolatek ktorym wlosy się przetluszczają teraz bardzo .
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 13:01   #537
TheCuteOne
Zadomowienie

hmm igusia13 bardzo Ci pogestnialy? Zastanawiam sie czy nie wyprobowac...
Stary 2006-08-02, 15:02   #538
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fibian
Dziewczyny, wczoraj użyłam 3 raz k-pak Joico reconstructor(chyba tak się to zwie - ostatnio mam zaniki pamięci) . I chyba więcej go nioe użyję. Włosy są matowe, sypią się , wyglądają na chore. Generalnie w moim przypadku nie opłaciło sięwydać 100 pln.
A taką miałam nadzieję na piękne włosy........

Fibian, ja miałam dokładnie takie same uczucie po Absolut repair loreala, dlatego odstawiłam szybciutko. Dziwne to bo inni sobie zachwalali, a ja zawsze mam pecha co do masek
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 17:05   #539
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisydee
Znam ten ból, nigdy w życiu nie miałam takiego problemu, ale od 2 tygodni przeżywam masakrę- boję się myć włosy bo lecą razem z wodą. Kupiłam dermenę, nacieram całą głowę przed myciem olejkiem rycynowym, i łykam magnez, zobaczymy co z tego wyjdzie. Stosuję to już tydzień i zero efektu, a może jest nawet gorzej... Kiedyś chciałam mieć piękne i zdrowe włosy, a teraz marzę zeby wogóle je mieć...
musze powiedzieć, że Seboradin fajnie obciąża moje włosy, tzn. nie są tłuste, ale też nie puszą się, są takie jakieś wygładzone super zobaczymy czy zaradzi wypadaniu
Stary 2006-08-02, 17:26   #540
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

ja uzywalam seboradinu do skóry z łupiezem i szczerze nie pomogl i zaczynaja po nim wypadac wlosy...

EDIT: a w ogole to chcialabym się spytać czy ktos wie gdzie mozna dokonać fachowej oceny stanu włósów? chodzi mi o jakis dobry salon (ale nie Jean Louis David czy jakos tak bo wg mnie jest po prostu przerelamowany) w którym jakaś fryzjerka mogłaby pomóc mi dobrać najlepsze kosmetyki do moich włosów. I powtórnie zwracam się z prośbą do Wizażanek o jakaś dobrą odżywkę/maskę do włosów łamliwych rozdwajających się ale....trochę tańszą tzn dziewczyny polecacie mi Absoluta ale jak na moje mozliwosci finansowe (mam 15 lat )jest troche za drogi. Chodzi mi o cos dobrego tak max 40 zł (no chyba ze ma baaaardzo duza pojemnosc )

Edytowane przez kapsel
Czas edycji: 2006-08-02 o 17:49
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości