|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Dot.: Silica kontra Skrzypovita?
Silica
![]() Właśnie dlaego je wybrałam - wystarczy jedna tabletka dziennie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skrzypovita :-)
dziewczyny czy Wam po Skrzypovicie bardziej przetłuszczały sie włosy?
Biorę teraz drugie opakowanie i od jakiś 3 tygodni zauważyłam że szybciej i bardziej niz zwykle przetłuszczają mi sie włosy.Wykluczyłam już inne ewentualne przyczyny wiec zostaje tylko to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
szampony zmieniam praktycznie non stop (nie używam bez przerwy jednego) wiec podejrzewam że to nie to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
H-pantoten - zbiorczy!
Chciałam się dowiedzieć czegoś na temat tych proszków...
-efekty -cena -wasze poglądy itd itd ![]() Z góry dziękuje... ![]()
![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
Dot.: H-pantoten - zbiorczy!
To ja wkleje opis na dobry początek :
H-Pantotén classic Tabletki wzmacniające włosy, skórę i paznokcie. Suplement diety Właściwości H-Pantotén classic zawiera: 22 składniki - specjalnie dobrany zestaw wyciągów roślinnych, witamin, składników mineralnych i aminokwasów siarkowych do pielęgnacji i utrzymania zdrowych włosów, skóry i paznokci. niacynę, która wspomaga efektywne przyswajanie składników preparatu przez organizm. Tabletki H-Pantotén classic zawierają związki uzupełniające niedobory substancji odżywczych oraz wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Dzięki zawartości niacyny, która posiada właściwości rozszerzające naczynia krwionośne, ułatwione jest dotarcie wszystkich składników odżywczych obecnych w produkcie H-Pantotén classic do żywych części włosów cebulek. Systematyczne przyjmowanie preparatu H-Pantotén classic wzmacnia włosy utrzymując ich zdrowy wygląd. Działanie Dzięki bogatemu składowi H- Pantotén classic -hamuje wypadanie włosów; -chroni włosy przed łamaniem się, rozdwajaniem i utratą połysku; -wzmacnia paznokcie przeciwdziałając ich łamliwości i kruchości; -poprawia stan skóry; -H-Pantotén classic zalecany jest osobom skarżącym się na: -nadmierne wypadanie i rozdwajanie się włosów; -pozbawione połysku, łamiące się włosy; -łamliwe i rozdwajające się paznokcie; -Tabletki H-Pantotén classic zaleca się przyjmować: -na co dzień w celu utrzymania zdrowego i pięknego wyglądu włosów, skóry i paznokci, -] w okresach, gdy organizm jest szczególnie narażony na niedobór składników koniecznych do właściwego wzrostu włosów, czyli m.in. w okresach wzmożonego narażenia na stres, przemęczenie, zanieczyszczenie środowiska, nieregularne lub nieodpowiednie odżywianie. Sposób stosowania: 2 do 4 tabletek dziennie. Najlepiej raz dziennie, po posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. A Wy dziewczyny go stosowałyście? Z jakimi rezultatami?
![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuję. Kończę właśnie trzecie opakowanie, biorę 4 tabletki dziennie, czyli największą akceptowalną dawkę. Zaczęłam stosować, ponieważ liniałam
![]() ![]() Wiadomo, że wszelkie kuracje wzmacniające włosy, skórę i paznokcie powinny trwać nie krócej niż 3 miesiące, wiec liczę na jeszcze lepsze efekty. Po upływie tych 3 miesięcy, nadal zamierzam stosować H-Pantoten, ale już po 2 tabletki dziennie. Tak na marginesie mogę dodać, że skóra i paznokcie też mi się poprawiły ![]() Cena, około 50 zł, na allegro apteka z mojego miasta wystawia raz na jakiś czas opakowanie po 39,90zł. Mi się opłaca, ze względu na brak kosztów wysyłki, ponieważ odbieram osobiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
BAN stały
|
do madziunia 80 , kochana moglabys mi powiedziec czy nie ma przeciwskazan do stsowania podczas ciazy??na pewno na opakowaniu pisze...jestem w 4 miesiacu i nie chcialabym ryzykowac,pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zadomowienie
|
Madziunia a czy to prawda że w czasie kuracji zaczynają wyrastać nowe "liczne" włosy ?
![]() I za ile tabletek płacisz te 50zł? ![]()
![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
50 zł, no dokładnie 49 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
A ja muszę przyznać, że mój entuzjazm związany z H-Pantoten trochę opadł, już wyjasniam w czym rzecz. Gdy pierwszy raz stosowałam te witaminy (jakies 6 lat temu) pamiętam, że efekty były super. Brałam 3 miesiące, czyli całą kurację i już po miesiącu moje zniszczone rozjaśnianiem włosy zaczęły być zwiewne, błyszczące i też zauważyłam, że pojedyncze włoski zaczęły rosnąć i było ich dużo, jak się spojrzało pod światlo, to było to widać na czubku głowy np. Wtedy wiedziałam, że w razie jakichkolwiek kłopotów z włosami od razu wrócę do owych witamin.
Tak tez zrobiłam niecały rok temu. Miałam dosyć długie włosy zniszczone dekoloryzacją. Nie chciałm ich ścinac, bo zaopuszczałam 2 lata, ale były tak suche od połowy i niemiłe w dotyku, że nie wiedziałam co zrobić, żadne odzywki nie dały rady. Kupiłam H-Pantoten. Zażywałam 3 miesiące, 4 tabletki dziennie, wszystko jak trzeba. No i.. nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że szybkość wzrostu włosa to sprawa indywidualna. Trudno jest powiedzieć, czy włosy szybciej będą Ci po H-Pantotenie rosły,mi rosną trochę szybciej, ale nie jakoś piorunująco, około 2 cm na miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
BAN stały
|
do madziunia 80 -dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że w Twoim przypadku jednak przeważyło to, że włosy miałaś, jak piszesz bardzo mocno zniszczone. Włosy przesuszone zabiegami chemicznymi aż w takim stopniu w zasadzie nadają się tylko do ścięcia. Niestety nie ma cudownych środków regenerujących, które będą działały na zasadzie sławetnej ruskiej maści, co to "urwie rękę, posmarujesz i ręka odrośnie" ![]() Nie chcę też tu nikomu wmawiać, jaki H-Pantoten jest cudowny i wspaniały, bo nie o to chodzi. Ale akurat w przypadku Twoich przesuszonych włosków myślę, że mogę mieć trochę racji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Myślę, że masz rację, jednak przy skórze głowy tez nie zauwazyłam efektów, jak za pierwszym razem, gdy używalam H-Pantoten. Cera również nie uległa poprawie, choć powinna. Te witaminy są ogólnie bardzo dobre, jednak może najlepiej działają, gdy stosuje się je pierwszy raz, sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
może się skusze na ten cud
![]()
![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Polecam, ale pamiętaj, ze żadne tabletki nie zdziałają cudów bez odpowiedniej otoczki, m.in. dieta bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe i mikroelementy. Polecam wcinać ryby, przynajmniej 1-2 razy w tygodniu, świeże warzywa i pełnoziarniste pieczywo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
a jesli chodzi o skrzyp polny itp to uzywacie skrzypowity czy wyciag ze skrzypu polnego? bo to sa dwa rozne opakowania powiedziano mi ze wycia... niczym praktycznie nie rozni sie od skrzypowity i tanszy jest wiec chyba kupie ten tanszy. piszcie ktory uzywaliscie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Annafas wczoraj wyczaila w Superpharmie jakies tablety ze skrzypem - olimp labs. Okolo 500mg wyciagu ze skrzypu na kapsulke. Jak myslicie, dobre tomoze byc?
Nat
![]() |
#563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
eee skrzypovita to straszna sredniawka, ja nie zauwazylam roznicy.
teraz wielbie anacaps. najlepszy na rynku moim zdaniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najskuteczniejsze tabletki, kapsułki, witaminki:)
a ja teraz nie wiem co mam kupic czy sprzypowite ktora kosztuje 18 zl czy wyciag ze szkrzypu... za 14 zł w aptece powiedziano mi ze onde sa identyczne i ze mi tez proponuje wyciag i niewiem co zrobic
chce zeby szybko mi urosly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Musze powiedziec, ze drozdze to nie jest najlepsza rzecz dla mojego zoladka, ale nie poddaje sie i biore dalej revalid. Trzeba je brac przed jedzeniem, bo jak wezme po to odbija mi sie caly czas tymi kapsulkami... To straszne poprostu. Jak wezme przed jedzeniem, to jest w miare ok. Czuje jakbrzuch mi puchnie po nich. Dam im jeszcze szanse, tym bardziej ze kupilam naraz cztery 90 kapsulkowe opakowania...
![]() |
#567 |
lipiec na maksa!!! :)
|
a ja polecam merz spezial. nie znam nic lepszego, naprawde
![]() Caramel Babe, jestes zadowolona z szamponu revalid? Ja go kiedyś miałam i naprawdę widziałam efekty po pewnym czasie ![]()
![]() |
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
ja jak większośc brałam skrzypy i inne witaminki oparte na ziołach ale niewiele dały...chyba bardziej na cerę działały niż na włosy...ale przede mną jeszcze dużo do testowania - szczególnie że ciągle coś nowego wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Wtajemniczenie
|
ja jakis miesiac temu rozpoczęłam suplementacje. weszłam do apteki i zapytałam o jakies tabletki na włosy i paznokcie i pani poleciła mi m.in. wyciag ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy w zielonym opakowaniu. jak mi się skończył, poszłam do innej apteki i wyszłam z Silicą, bo niedroga
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
Ja używałąm Silice i fakt na początku nie było żadnych efektów,ale po jakimś czasie (ok.1,5 miesiąca) efekty się pojawiły.Włosy przestały wypadać,stały się błyszczące,mocniejsze,cer a ładniejsza,zdrowsza a paznokcie w dobrym stanie (zero łamania,rozdwajania,skóre k),a na dodatek Silica to tabletki bardzo małe a więc nie obciążają żołąka jak inne "kapsuły"
![]() AAA i jeszcze jedno po pewnnym czasie koło czoła i na czubku głowy pojawiły się malutkie włoski,taki jeżyk powstał i teraz to już wiem,że to jest zasługa tych tabletek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.