|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
noseknosek ciekawe czy wytrwamy! Zycze ci powodzenia w niefarbowaniu
Powiem ci ze wlosy mi przez to odzyly ale juz mam ochote je pomalowac. Pozdrawiam
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam ochotę na trwałą
Dziewczyny, please powtórzcie mi jeszcze raz wszystkie "przeciw" szybko, bo mam taka ochote, że chyba sobie zrobie za niedługo Już nie mówie, że mam jakiś taki kolor włosów wypłowiały i jak mi coś odbije, to je dodatkowo zafarbuje.. ![]() |
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
ehm ehm http://www.allegro.pl/item118687295_...z_salonu_.html <---- moze ktos uzywal?
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a co z tym Szamponem Absolut Repair? Miała go ktoraś??
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie ma lepszego środka do regenracji włosów niż te ampułki. Świetne na suche, rozjaśniane włosy. Mogą delikatnie obciązyć ale to jedyny znany mi produkt, którego efekty widać jeszcze bardzo długo po jego odstawieniu. Wart swojej ceny. Mam jednak wrazenie, że włosy troszeczkę się do nich przyzwyczajają - używałam przez około 3 miesiące po każdym myciu (czasem łączyłam z maską albo odzywką, efekt jeszcze lepszy). Amupłki sa niezbyt poręczne w użyciu, dlatego ja zawsze przelewam zawratość do buteleczki z atomizerem i psikam na włosy. Na moje włosy jedna ampułka starcza na 2-3 zastosowania (jeżeli oczywiście uzywam atomizera do aplikacji). Myślę, że jak zużyję moje obecne zapasy (Alfaparf, L'Oreal Professionnel) wtedy znowu wrócę do Kerastase, mimo wszystko jest najlepszy. Chociaż wiadomo, włosy przyzwyczajają się do tych kosmetyków jak do każdych innych i trzeba je od czasu do czasu zmienić. |
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, już czytałam i wiem czym to grozi
Chiciałam tylko, żeby ktoś mi na szybko wybił ją z głowy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
dzieki za odpowiedź
pytanie do osób stosujących żel dermeny: nie obciązył wam włosów? bo ja moje myje co drugi dzien i wolałabym żeby tak pozostało
|
#579 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
ale faktycznie trzeba uważać z ilością i raczej resztek które pozostają na palcach nie wcierać we włosy, a jedynie w skórę.
|
|
|
|
|
#580 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio kupiłam H&S nawilżający bo mam straszny łupiez :[ i wiecie co? rewelacja
dzisiaj uzylam drugi raz i w ogole mnie glowa nie swedzi i lupiezu o polwe mniej a trzeba przyznac ze mam nie bylejaki lupiez tylko łojotokowe zapalenie skóry. Szczerze polecam
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj sie bardzo wkurzylam
! Mam dzisiaj duzo czasu i postanowilam ze zrobie cos z wlosami, ale oczywiscie w drogerii nie bylo juz maseczki geste i mocne, postanowilam ze przeloze jej zakup na pozniej, i poszlam do mojego fryzjera,zeby cos tam kupic. Kupilam maske matrix seek look, i jakies ampulki. Pozniej poszlam do kolezanki i tego wszystkiego od niej zapomnialam ) i o masce z jajek (?), jesli wiecie cos o nich albo o czym kolwiek innym, prosze o porady.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
z jajek to robie czasami taką...
dwa żółtka (dobrze oddziel je od białek), ja dodaje 2-3 łyżeczki soku z cytryny i kilka kropli olejku ryconowego ![]() trzymam na głowie tą maske minimum godzinke
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy mozna bez olejku rycynowego, albo mozna go czyms zastapic? Bo on pobudza porost wlsoow, a mi raczej nie o to chodzi, tzn. dzisiaj robie z bo przeciez od jednego uzycia wolsy nie urosna mi od razu do kostek ale tak na przszyszlosc
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Też robiłam kiedys tą jajeczną, ale mi nic nie pomogła
Może za krótko trzymałam? (bo tylko 15-20 min..)
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie mam, i mnie strasznie swedzi glowa :P Robilyscie to na mokre czy suche wlosy ?
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
też nieraz fundowałam swoim włoskom taką jajeczną maske-żółtka+2 łyżeczki soku z cytrynki+łyżeczka oliwy z oliwek stosowałam na lekko zwilżone włosy,trzymać jak najdłużej a potem PORZĄDNIE umyć włoski szamponem i normalnie jakaś odżywka.
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze dodawalam nafty kosmetycznej. I stosowalam na suche...Ale to chyba nie ma różnicy czy na suche czy mokre
![]() Pamiętam, że raz przesadziłam z olejkiem rycynowym i mimo, że szorowalam głowe dość solidnie, to później i tak miałam tłuste zaraz jak wyschły
|
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam za bardzo nie lubie się babrać z tymi jajkami..wolę zdecydowanie gotowe maski i odżywki.
A dziewczyny słyszałyście o masce Profisilk? widziałam ją kiedys na allegro czy gdzieś i myślałam,że to profesjonalna maska,a dziś widziałam ją w małej drogeri! |
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
Tripka
Ja miałam maskę, jedwab i odżywkę z tej serii i niestety słabiutko. Najlepszy okazał się jedwab, ale i tak jest gorszy niż biosilk. TheCuteOne Mam nadzieję, że matrix sleek look będzie Ci odpowiadał to moja ulubiona maska napisz ile za nią zapłaciłaś
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziewczyny ponawiam pytanie:jak często używacie MASEK ,nie odżywek?bo ja ostatnio często,właściwie po każdym myciu i zastanawiam się czy to nie za często..czy po każdym myciu nie lepiej używać jakiejś lekkiej odżywki...? Nosku dzięki za info o Renee Blanche
|
|
|
|
|
#591 |
|
|
ja też używam po każdym myciu
wlasnie teraz mysle co nalozyc na wlosy bo ide zaraz je myć.... moze sprobuje waxa ![]() tripka, a zamawiasz krysztalki rb?
|
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie zamówiłam na Allegro ten szampon Absolut Repair - nie mogłam się powstrzymać
Zobaczymy jak się spisze
|
|
|
|
#593 |
|
|
1,5 l ??
ja też to samo mialam pisać
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze chciałabym bo kuszą mnie te kryształki jak niewiem..ale narazie mam kryształki Alfaparf,więc dopiero chyba jak te się skończą.
Nosku a przyszły juz twoje kosmetyki Alfaparf?wiesz-czekamy oczywiscie na recenzje
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co jest lepsze do włosów produkty Lanza czy Joico??
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#596 |
|
|
podobno i zapach i konsystencja i dzialanie to samo tylko Lanzy prawie nigdzie nie mozna dostac a jest tansza o polowe
|
|
#597 |
|
|
tripka, ja złozylam zamowienie dopiero w piatek, wiec pewnie bedzie u mnie przesylka kolo srody
ale juz czekam z wielka niecierpliwoscia. ![]() ale musze sie pochwalic, ze jesli chodzi o maski to mam prawie czyste konto i zaczynam kuracje od poczatku.....
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, gdzie ta Lanze mozna kupic? Sama chcialabym ja miec
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktos mi powie gdzie moge kupic szampon i odzywke Lanzy bede wdzieczna bardzo
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
hej ja dzisiaj kupiłam waxa dla blondynek. Myslicie ze rozjasnia? i czy on nie jest gorzszy od tego normalnego? (chyba nie bo skald ten sam tylko dla blondynek ma ekstrakt z rumianku)
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

! Mam dzisiaj duzo czasu i postanowilam ze zrobie cos z wlosami, ale oczywiscie w drogerii nie bylo juz maseczki geste i mocne, postanowilam ze przeloze jej zakup na pozniej, i poszlam do mojego fryzjera,zeby cos tam kupic. Kupilam maske matrix seek look, i jakies ampulki. Pozniej poszlam do kolezanki i tego wszystkiego od niej zapomnialam

Może za krótko trzymałam? (bo tylko 15-20 min..)
wlasnie teraz mysle co nalozyc na wlosy bo ide zaraz je myć....