Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-28, 16:51   #601
Ewelina@@@
Raczkowanie

Dot.: Najskuteczniejsze tabletki, kapsułki, witaminki:)

Hej! Ja miałam straszne problemy z wypadającymi atowymi włosami łamliwymi paznokciami... Zakupiłam Inneov gęstość włosów i traz Wszyscy mi zazdroszcza fantastycznych lśniących i sprężystych kosmyków! Zmiana jest naprawde fenomenalna! Mam mocne , spręzżyste lśniące jak lustro włosy. Juz nie wypadają. Efekty zauważyłam po ok 2 tyg (lśniące i sprężyste włosy ) a po ok 3 msc. przestały wypadać.
Ewelina@@@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-28, 20:07   #602
sloneckoo
Zadomowienie

GG do sloneckoo

ja łykam skrzypovite i jedyne efekty jakie zauwazylam to to ze mam mocniejsze i nie rozdwajaja mi sie paznokcie - narazie tylko tyle
Stary 2007-02-28, 20:27   #603
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina@@@ Pokaż wiadomość
Hej! Ja miałam straszne problemy z wypadającymi atowymi włosami łamliwymi paznokciami... Zakupiłam Inneov gęstość włosów i traz Wszyscy mi zazdroszcza fantastycznych lśniących i sprężystych kosmyków! Zmiana jest naprawde fenomenalna! Mam mocne , spręzżyste lśniące jak lustro włosy. Juz nie wypadają. Efekty zauważyłam po ok 2 tyg (lśniące i sprężyste włosy ) a po ok 3 msc. przestały wypadać.
Ale to pewniejest drogie, co nie?

Qrcze ja wlasnie wykanczam Skrzypowite ktora kupilam chyba w wakacje
Bralam i przestalam bo jak zwykle-zapominalam

Ale teraz ja koncze i musze sobie cos kupic.

Dziewczyny pisaly o Humavicie, Vitapilu..? Qrcze sama nie wiem..
Stary 2007-02-28, 21:00   #604
Caramel Babe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
a ja polecam merz spezial. nie znam nic lepszego, naprawde
Caramel Babe, jestes zadowolona z szamponu revalid? Ja go kiedyś miałam i naprawdę widziałam efekty po pewnym czasie .
Kupilam go, ale zawiera SLS wiec lezy na polce... Tabletki biore tylko na noc, bo wtedy nie czuje efektow ubocznych
Stary 2007-03-01, 00:06   #605
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina@@@ Pokaż wiadomość
A czy oprócz wypadających, matowych włosów zauważyłaś, żeby były też łamliwe i z łupieżem?
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-01, 11:47   #606
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez bakali Pokaż wiadomość
Merz Special. Drogi (ok. 40 zl), ale najlepszy na swiecie, pomaga juz jedno opakowanie (wystarcza na miesiac), a do tego poprawiaja sie tez paznokcie. Do tego witamina H - Biotyna - tabletki do ssania, w aptekach w takim granatowym sloiczku, kosztuje ok 8 zl.
potwierdzam zgadzam się z kazdym słowem normalnie
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-01, 14:01   #607
blaque
Zakorzenienie

Hej. Ja kupilam sobie dzisiaj 2 saszetki (2x10) tebletek Silica
Mam nadzieje, ze bdzie dobre. Mila pani w aptece powiedziala, ze powinna pomoc
Aaa i powiedziala zeby sobie zrobila badanie na anemie, bo przy anemii podobno lubia wlosy wypadac.
Ale robilam jakies 1,5 roku temu i badania byly ok..
Stary 2007-03-01, 18:12   #608
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Dziś zakupiłam Revalid-kuracja potrwa 3 miesiące, czyli 3 opakowania Choć znając mnie pociągnę do 6 miesięcy. Zdam relację w czerwcu.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-01, 18:31   #609
kokuryu
Rozeznanie

Nie warto łykać tablet, bo nie są one obojętne dla organizmu. Świetnym suplementem jest świeży sok z pokrzywy, bądz napar z suszu. Cudownie wzmacnia włosy, skóre i paznokcie. Ja od dawana piję pokrzywę jeden, dwa razy dziennie, wcześniej brałam różnego rodzaju kapsułki, ale nic nie działało tak dobrze. Dzięki niej włosy stały się o wiele mocniejsze, a z twarzy znikneły wypryski. Pokrzywa poprawia obraz krwi i ogólnie wzmacnia organizm.
kokuryu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-15, 19:41   #610
annus89
Raczkowanie

Dot.: Silica kontra Skrzypovita?

Ja dopiero zaczęłam łykać Silice i poczekamy na efekty Mam nadzieje ze będzie dobrze...

"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce jeszcze nie wyschło i nie stało się pustynią..."

Całkowite zaćmienie serca ...

Anuś
annus89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 08:39   #611
izuxyz
Raczkowanie

Ja łykałam i jedne i drugie tabletki i z moich doświadczeń wynika że najlepszy jest... Vitapil
Tylko po nimobcinanie mioch paznokci stało się nie lada wyzwaniem -takie mocne ze szok . Co do działania na włosy to trudno mi się wypowiedzieć bo żadne jak do tej pory mi jakoś znacząco nie pomogły.... mam chyba łysienie androgenowe a na to nie ma ratunku
izuxyz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 09:30   #612
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

biore silice od miesiaca, może dwóch. wczesniej bralam "wyciąg ze skrzypu polnego z iwtaminami" czy jakos tak. skrzypowity nie próbowałam. ale powiem wam, że nareszcie coś ruszyło dodam, że jakos od polowy mojej kuracji zaczelam brac silice po 2 tabletki dziennie. wczesniej nie zauwazalam rezultatow, a teraz? moje paznokcie urosly mi w zastraszajacym tempie i NIE ROZDWAJAJA SIE !! jestem mega zadowolona, bo wczesniej mialam taki problem ze rozdwajaly mi sie nawet krotkie a włosy? hmmm poprawia się ich stan ale stosuje jeszcze wax, olejek rycynowy, maske z nafty i zoltka i nie prostuję, więc moja ocena moze nie być subiektywna. Więc warto poczekać na efekty
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 14:21   #613
judus
Rozeznanie

GG do judus

ja zażywam skrzypovitę w sumie nie aż tak długo więc efektów oszałamiających nie ma ale muszę za to przyznać że z paznokciami mniejszy problem mam ale z tego co się naczytałam to i tak lepsza jest silica lub vitapil...także troszkę żałuję ale za m-c przerzucam się na vitapil raczej
judus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 15:58   #614
sloneckoo
Zadomowienie

GG do sloneckoo

ja nie bralam Silicy wiec na jej temat nie moge sie wypowiedziec a jesli chodzi o skrzypovite to ja wlasnie obecnie biore ale niestety nie ma oszalamacych efektow na poczatku sobie wmawialam ze cos to daje ale teraz widze ze nic sie nie zmienia jesli chodzi o cere , wlosy jedynie paznokcie sa twardsze ale sie rozdwajaja
Stary 2007-03-16, 18:42   #615
k@mil@
Raczkowanie

Łykałam Silice przez dwa miesiące i zdecydowanie bardziej wzmocniła mi paznokcie niż włosy. Przestały się łamać i rozdwajać. A co do włosów to jakoś nie zauważyłam różnicy.
k@mil@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 19:00   #616
maryd
Zadomowienie

GG do maryd

Cytat:
Napisane przez k@mil@ Pokaż wiadomość
Łykałam Silice przez dwa miesiące i zdecydowanie bardziej wzmocniła mi paznokcie niż włosy. Przestały się łamać i rozdwajać. A co do włosów to jakoś nie zauważyłam różnicy.
Mi też paznokcie sie poprawiły, a włosy chyba tez (ale mniej). W każdym razie bardzo mi urosły (włosy).

maryd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 19:42   #617
untouchable
Wtajemniczenie

Ja łykam 16 dzien skrzypowite, i musze powiedzieć, że na początku byłam troche zniechęcona a od paru dni zwróciłam uwage na to, że naprawde nie wypadają mi włosy Kiedyś po umyciu włosów, wygrzebywałam włosy z wanny a teraz zaledwie kilka wypadnie w ciągu dnia. Paznokcie mialam w dobrym stanie więc, tu nie wiem czy pomogły, ale co do cery to mam mniej wyprysków i podobno zdrowiej wygląda, tak mi mama powiedziala... hmmm jak skończe opakowanie to napisze czy efekty się trzymają
Stary 2007-03-16, 20:16   #618
Kadunia
Zakorzenienie

Ja chyba sobie kupie tą Silice Już miałam kupować skrzypowite ale wiekszosc osob nie widzi efektow wiec odpuciłam

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 08:27   #619
201707171556
Konto usunięte

Ja po Skrzypowicie widziałam efekty - kiedyś bo jak ostatnio zaczęłam brać to nic się we włosach nie zmieniło. Za 5 dni skończy mi sie 40 dniowa kuracja i chyba Silice kupię.

Mam pytanie.
Silice nalezy brać 1 tabletke dziennie, ale niektóre z Was piszą, że biorą 2 - czy to nie zaszkodzi? Pytam sie bo teraz sama sie zastanawiam czy nie kupić Silicy i nie brac po 2 dziennie dla szybszego efektu.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 18:52   #620
k@mil@
Raczkowanie

Brałam dokładnie tak, jak pisało na opakowaniu i były efekty (mam na myśli paznokcie, bo kupiłam ją właśnie ze względu na nie). Najważniejsze jest systematyczne stosowanie. Trochę cierpliwości . Nie wiem czy jest sens brać większą ilość niż zalecana.
k@mil@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 16:11   #621
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek
Question Silica

Szukam komentarzy na ten temat i nie mogę znaleźć;-( Więc może Wy mi pomożecie???Dziś kupiłam Silice...Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tymi tabletkami???Prosiłabym o opinie na temat silici. Z góry dziękuje;-)
mundziolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 16:40   #622
caro_l_a
Wtajemniczenie

Dot.: Silica

ja miałam, moja opinia - warto
caro_l_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 16:52   #623
cypressangel
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=silica - w tym wątku dziewczyny pisały o swoich opiniach nt. Silicy

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 18:00   #624
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek
Question Dot.: Silica

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=silica - w tym wątku dziewczyny pisały o swoich opiniach nt. Silicy
dzieks ale na tym forum dziewczyny chwala glownie pozytywny wplyw na paznokcie tych tabletek.... A mi chodzi o wlosy...Zauwazyl ktos jakies zmiany po uzywaniu silici??
Stary 2007-03-22, 20:23   #625
Afi24
Przyczajenie

GG do Afi24

hej
ja zauwazylam roznice... moje wlosy nabraly blasku i chyba mniej wypadaja... polecam silice
Stary 2007-03-22, 20:28   #626
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek
Question Dot.: Silica

Cytat:
Napisane przez Afi24 Pokaż wiadomość
hej
ja zauwazylam roznice... moje wlosy nabraly blasku i chyba mniej wypadaja... polecam silice
a po jakim czasie zaczelas zauwazac efekty??
Stary 2007-03-23, 09:37   #627
diamelen
mała księżniczka

Ja tez zauważyłam efekty baaardzo szybko...
paznokcie o rącna mi w niebywałym tempie... nie zapuszczam ich więc obcinam cidziennie... co drugo dzień... a włosy?? w końcu nie są matowe i szorstkie... i czuc ze są duzo bardziej odżywione... przed silicą używałam inny6ch preparatów (np Skrzypovitę) ale róznicy nie ma, więc nie wime czy o właściwości akurat silici tak sie przyczynili do stanu moich włosów.. wydaje mi sie ze prawie kazdy zestaw witamin odbuduje co nieco nasze paznokcie i włosy

diamelen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 20:09   #628
Angel_oh
Raczkowanie

a ja biore juz 1.5 miesiaca silice, a efekty hmmmmmmmmmmm... wlosy jak niby sie przetluszczaja tak nadal a czy szybciej urosly to sama juz nie wiem ale raczej oszalamiajacego efektu nie widac ze szybciej ale mam zamiar jeszcze wziasc z 3 listki moze wtedy cos bedzie lepiej
Angel_oh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 20:49   #629
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

wlasnie o takie opinie mi chodzi;-)
Stary 2007-03-24, 15:39   #630
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

hmm ja uzywalam silici głównie na paznokcie ale włosy tez sie poprawiły. Jakby troszke mniej wypadały i troszke grubsze się stały ale to takze kwestia odzywek zapewne a efekt: ciezko sprecyzowac po jakim czasie bo nie brałam az do konca systematycznie
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości