|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najskuteczniejsze tabletki, kapsułki, witaminki:)
Ja dodam swoje 3 grosze-właśnie kończę trzeci miesiąc z Revalidem i nie widzę nawet najdrobniejszego rezultaltu na włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Dot.: wypadanie włosów
JA tez mialam ten problem z powodu zbyt czestego farbowania.Zastosowalam (nadal stosoje)szampon PHARMENA-DERMENA kupilam w aptece.Cena ok.30zl.odżywka WAX ok.20zl kupiona tez w aptece,stosuje od 2miesiecy,regularnie.Wiem ,że jeszcze długa droga przede mna ale jestem cierpliwa.POMAGA a włosów od 2miesięcy nie farbowałam,kusi mnie bo dziś zrobiłam sobie SUPER fryz ale jednak jeszcze się wstrzymam.POWODZENIA Życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy jakieś cudowne tabletki które mają za zadanie przyśpieszać spalanie tłuszczu rzeczywiście coś wam dały?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Ja szukając tabletek na wzmocnienie włosów i paznokci od razu trafiłam na Sili8kę. Głównym atutem jest to, że bierze się 1 tabletkę dziennie, a nie 3x2. Wracam do Siliki co jakiś czas, zwykle wtedy, kiedy zauważam, że wypada mi więcej włosów, niż zwykle. Jak dla mnie Silica jest rewelacyjna. Wystarczy tydzień, góra 10 dni i o wypadaniu włosów mogę zapomnieć. Autentycznie, sama się temu dziwiłam, bo zwykle trzeba brać tabletki przez kilka tygodni, żeby widzieć pierwsze efekty.
Jak dla mnie Silica hamuje szybko wypadanie włosów, ale nie zauważyłam, żeby zrobiły się one bardziej gęste czy szybciej rosły. Jeśli o porost włosów chodzi, idealnym duetem jest dla mnie napój z drożdży raz dziennie i mycie włosów szamponem z czarnej rzepy. A na razie kupiłam sobie Inneov i herbatkę ze skrzypu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
wax,,,,
nic nie lykaj tylko jedz pokarmy w ktorych jet cynk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inneov- warto kupić?
Amabo, ja też od jakichś 2 tygodni do Inneovu dołączyłam Capivit, ale nie nawilżający, tylko A+E. Pożyjemy, zobaczymy. Ja na razie widzę odgarniają włosy z czoła lub robią przedziałek, że pojawiło się wiele nowych, krótkich włosów, co więcej są ciemniejsze i grubsze niż te moje dotychczasowe. Może to na tej zasadzie działa Inneov, wspomaga porost grubszych i mocniejszych włosów od cebulki? Poczekam jeszcze jakiś czas, ale jeśli włosy cały czas będą mi w ten sposób odrastały, to wykosztuję się i kupię kolejne opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Przyczajenie
|
Ja byłam u dermatologa - polecil mi kapsułki do łykania Anacaps i ampułki do wcierania Anastim (firma DUCRAY). No i mam dylemat - to "cudo" w sumie będzie mnie kosztować jakieś 230 zł (kuracja 3 miesięczna) a nic o tym wcze śniej nie słyszałam... Może któraś z Was coś wie?
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Po ponad miesięcznym zażywaniu Inneovu zauwazyłam dużo adrastających nowych włosków, ciemniejszych i nieco grubszych niż moje naturalne. Hm... będę brać Inneov jeszcze przez jakiś czas, może faktycznie pogrubił mi nieco włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kosmita widzę że się nie oszczędzasz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Silica
Ja jestem gorącą zwolenniczką Siliki. Stosuję ją od czasu do czasu, nie przez cały rok, ale w moim przypadku widzę różnicę po około tygodniu stosowania - włosy momentalnie przestają wypadać. Po Silice nie wypadają są błyszczące i zdrowe, jednak jakiegoś pogrubienia nie zauważyłam. Dlatego teraz przerzuciłam się na Inneov i widzę pierwsze nieśmiałe efekty - odrastają mi nowe, nieco grubsze i ciemniejsze włoski.
Nawet moja mama zauważyła, kiedy zaczęłam brać Silikę, że o wiele mniej włosów pałęcze się w umywalce czy w odpływie prysznicowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
hmmm ja wlasnie wczoraj zakonczylam 3 miesieczna kuracje silica i.......wlosy lecą jak lecialy albo i jeszcze bardziej nawet ;( ale to wszystko stres.....u mnie wypadanie jest spowodowane nerwicą i nadpobudliwoscia........ za to z pewnoscia silica przyczynila sie do wzmocnienia moich paznokci, ktore dzieki niej sa mocne i rosna tak szybko ze nie nadanzam ich obcinac;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Kończę 2 opakowanie Inneov i jeśli mam być szczera nie widzę żadnych efektów niestety, ani nie wypadają mniej, ani nie czuć żadnych "nowych" włosów, ani nie są bardziej gęste (czego się oczywiście nie spodziewałam, że nagle będę posiadaczką burzy włosów...). Poza tym popijam codziennie jeszcze pokrzywę i bratek... Jeśli mam być szczera, to spodziewałam się lepszych efektów w szczególności za tak wysoką cenę jaką ma Inneov....
![]() edit: zapomniałam jeszcze dodać, że niestety niezbyt dobrze się czuję po zażywaniu Inneov... niestety...
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Jak widać, każdemu odpowiada coś innego.
Ja będąc jeszcze na studiach odkryłam napój z drożdży. Miałam po nim tak gładką cerę, że koleżanki mnie podpytywały, co ja z nią robię. Dałam im więc przepis, dwie postanowiły go wypróbować. Jedna zrezygnowała, bo dostawała po drożdżach wymiotów (są ohydne, to fakt), druga natomiast piła regularnie, ale nie poskutkowały na wypryski, z którymi się borykała. Inna sprawa, że pomogła jej dopiero kuracja antybiotykowa. Mundziołek, a może wypróbuj jakiś tonik do wcierania w skórę głowy? Ja od czasu do czasu używam toniku Radical Farmona i na pewno też pomaga, bo od jakiegoś czasu zauważyłam, że trochę mniej przetłuszczają mi się włosy.
![]() |
#705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
silica jest super
![]() Fakt faktem trzeba cierpliwosci i miesiecy,zeby było widac skutki,ale naprawde warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Stosuje je juz dosc dlugi kawałek i efekty sa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Chezzy, szkoda, że Inneov Ci nie pomógł. Ja mam jeszcze tabletek na około 2 tygodnie, ale przyznam, że szukałam też informacji o jakichś tabletkach zastępczych, ktore moglyby zastąpic Inneov (jest cholernie drogi). Doczytalam, że w skłąd Inneovu wchodzą: katechiny, cynk i tauryna. Dużo katechin ma w sobie zielona herbata, cynk mozna dokupić w tabletkach, podobnie jak taurynę. Może więc warto iść tym tropem? Poza tym mi bardzo pomagały kiedyś drożdże, pite codzinnie - wlosy praktycznie nie wypadały, nawet kuzynka, ktora jest z zawodu fryzjerką, po dłuższym niewidzeniu powiedziała: A Tobie to chyba zgęstniały włosy? Więc może, może... wiem, że drożdże sa ohydne w smaku, niektóre dziewczyny kupowały Dromin w tabletkach.
Teraz szukam informacji o Radicalu w tabletkach oraz opinii o Vitapilu. Sklad tego drugiego nie jest jakos specjalnie powalający. Widziałam też skrzyp z bratkiem, ale jak dla mnie to skład troche za skromny.
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
stwierdzam ze po 2 tygodniach od zakonczonej kuracji przestaly mi rosnac paznokcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, własnie skonczylam brać Revalid-3 razy dziennie po 1 kapsulce.
Bralam przez 4 i pol miesiąca, bardzo regularnie i bez zapominania. Włosów jest więcej i są grubsze i mocniejsze, nie wypadają przy myciu ani czesaniu. REWELACJA. Wrócę do niego w październiku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanko. Wcześniej w tym wątku któraś z was wspomniała, że miała mdłości po Vitapilu. Mnie z kolei mdli po Skrzypovicie, a nie chciałabym z niej rezygnować. Myślicie, że jest na to sposob? Np. brać po jedzeniu albo w trakcie? Na razie próbowałam popijać dużą ilością wody, by tabletkę "spłukać", żeby nie zaczęła się rozpuszczać w przełyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
barałam Merz Special- na jakość włosa nie pomogł, na szybkość wzrostu- owszem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Ja zazywalam 3 rozne rodzaje tabletek, wiec po kolei:
*Silica- nie pomogla nic a nic- pieniedze wyrzucone w bloto *skrzypowita- na mnie zabardzo nie podzialala ![]() *Revalid- rewelacja! Nieco drozsze od innych tabletek, bo miesiecnzie wychodizlo kolo 50 zl, ale naprawde bylo warto, wlosy staly sie lsniace, mniej ich wypadalo i ogolnie zrobilo sie ich wiecej i byly jakby grubsze, takze z moich doswiadczen moglabym polecic jedynie Revalid ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Raczkowanie
|
Hm chyba pójdę do apteki po ten Humavit na włosy i paznokcie
![]() A na skórę (cerę) polecacie Capivit A+E?? ![]()
![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
ja jadłam wyciąg ze skrzypu polnego przez miesiąc i cerę miałam nawet nawet i paznokcie mi się wzmocniły jeśli chodzi włosy to szybciej rosną teraz biorę już 2 miechy skrzypowite i cere mam straszną i paznokcie były w lepszym stanie gdy brałam wyciąg a teraz planuję kupić merz special
![]() |
#716 | |
Rozeznanie
|
Mój faworyt to Maxivit dla niej. Koniec problemów z paznokciami, brak rozdwojonych końcówek, gładka, jasna cera. Teraz biorę go na przemian dzień po dniu ze słynnym Vitapilem, ale w Maxivicie jest większość ze składników z Vitapilu, no i taniej wychodzi
![]() Tutaj info: http://www.dso.pl/product_info.php/s...iny-i-mineraly Cytat:
Ja zawsze biorę po obiedzie. Lepiej sie wchłania wraz ze składnikami z posiłku i nie wypłukuje się większość razem z dużą ilością wody, bo wtedy szkoda pieniędzy. Wszystkie składniki odżywcze razem z płynem przelecą ci przez organizm i nie będzie z nich większego pożytku.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
A czy tabletki na skórę to również na cerę działają??
Czy to wogóle coś innego?? I trzeba mieć oddzielne do skóry i do cery ![]()
![]() |
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
Zauwazylam ze zaczely wypadac mi troche wlosy wiec lece dzis do apteki. Czytalam wątek i juz nie wiem na co sie zdecydowac chce zakupic Centrum A-Z plus jakies tabletki na wlosy tylko co: Silice, Vitapil, Humavit??ktory z nich najlpeiej radzil sobie z wypadniem wlosów?I wiecie moze czy wogole moge brac jednoczesnie centrum i tabletki na wlosy??
![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
No własnie worcilam z apteki z Vitapilem i Vigorem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.