|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
to moze pomysl nad odzywka tej samej firmy? ja mam jedwab ten w srebrnej buteleczce CHI, jest fajny
![]() http://www.allegro.pl/item119355178_...wl_300_ml.html http://www.allegro.pl/item119355459_...nt_300_ml.html
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Dotii a moze kup sobie jakies preparaty do lykania w aptece, ktore odzywilyby skore glowy i cebulki wlosow. np vitapil i do tego zastosuj jakas kuracje typu maski profesjonalne
![]() ![]()
#723 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie dziewczyny!
![]() Dołącze się do was, walczących o piękne i zdrowe włoski. ![]() Moje włosy są zniszczone rozjaśnianiem i prostowaniem. Używałam przeróżnych odżywek. Obecnie mam całą wymienianą na watku linie profesjonalną Absolut Repair L'oreala i niestety nie przynosi oczekiwanych efektów moim włoskom. W końcówki wcierma również jedwab Farouk. I dalej nic tylko siano i puszenie .... Już mi ręce opadają... ostatnio na 2 godziny przed myciem wtarłam we włoski (od połowy) oliwę z oliwek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja albo jutro albo w poniedziałek zadzwonie sobie po fryzjerach i popytam o zabieg odbudowujący strukture włosa. (bylo o tym w innym watku) Dowiem sie co i jak i napisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Wtajemniczenie
|
Hmmmm nie wiem gdzie mieszkasz, ale w salonach kerastase sa fajne zabiegi za 50 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
Do łykania biore merz special... Miałam robione jakies zabiegi regenerujace włosy w salonach loreala i nic... Ale skoro mówicie ze z kerastese zabiegi w salonach sa ok wiec tez wypróbuje, o efektach Was zawiadomie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
no właśnie znasz moze jakieś adresy salonow kerastase? wiem ze jeden jest w krakowie....ale co mi po tym jakmieskzam w poznaniu
![]()
#728 |
Zadomowienie
|
31 ide do fryzjera
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() ![]() Mam wlosy bardzo zniszczone dlugoletnim farbowaniem (dziewczynce ubzduralo sie po prostu, ze do twarzy jej w kruczo-czarnych wlosach, czego skutkiem bylo dodawanie mi srednio 6 lat ![]() ![]() Powaznie zaniepokoilo mnie tez to, ze moje lekko krecone wlosy, po wielu latach szpikowania w nie chemii, staly sie calkiem proste i pozbawione dawnej puszystosci ![]() ![]() Odnosnie kuracji odzywczej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniecznie poinformuj nas!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
Kapsel a w Toruniu salon kerastese Cie interesuje???
W Poznaniu jest salon fryzur Laurent 0-61 847 20 02 ul Dabrowskiego 43 Zadzwon i zapytaj czy tak maja te kosmetyki, ale mysle ze tak, bo ja tez chodze do salonu Laurent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
a znasz moze jakas strone internetowa solonu/ów kerastase?? ^ ^
#733 |
Przyczajenie
|
niestety, nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
wiem ze kerastase ma infolinie, tylko kto ma numer?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
|
Dziewczynyy, ale te Rytualy Kerastase, to po prostu nałozenie maski albo ampułki Kerastase, które o wiele taniej sa na allegro
![]()
![]() |
#736 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Przyczajenie
|
Noseknosek a wiesz moze od koo na alegro mozna kupic takie ampułki, zeby to jakis shit nie był?
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
|
Dotii, napewno AhatkaS i fryzpol są pewnymi sprzedawcami, dziewczyny polecaly w innych watkach
![]()
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Sol Freya Angelica
Napisz co sądzisz o produktach liss extreme i czy masz odżywkę z tej serii, czy maskę
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mozecie mi polecic jakas odzywke profesjonalna po ktorej wlosy sa bardzo miekkie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
|
a jestem zla... caly ten alfaparf okazal sie byc nie w moim typie.. Uzylam raz maski i raz ampułki i efekt podobny
![]() Wlosy bardzo miekkie, lejace sie, blyszczace, ale jakieś takie nijakie ![]() Polecam te kosmetyki raczej do wlosych bardzo suchych i nieposlusznych... Mi nie odpowiadają ![]() I w ogole beznadziejnie,bo z tego calego arsenalu to Absolut okazuje sie byc moja najlepsza maska, a to byla moja pierwsza prof. maska , wiec cala reszte kasy wydalam chyba bez sensu ![]() ![]()
![]() |
#742 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
|
Dziewczyny, wiec szukam innej maski "w stylu" Absoluta. Mocno obciążającej??? Macie jakieś propozycje? Vita- Ciment może?
![]() |
#744 |
kosmitka
|
Uffff ze 2 godziny mi to zajęło, ale przekopałam się przez cały watek
![]() Używam : szampon absolut repair (w zasadzie już kończe 1,5l opakowanie -od listopada), szampon power color l'oreal, odzywkę sleek.look matrix, jedwaby wszelakie (biosilk, chi, bad azz), spray renee blanche, z maseczek miałam wax i lecher, teraz nie mam nic (poszukuję ![]() Przymierzam się do zakupu dobrej odżywki. Pytanie - czy rigenol można stosować po każdym umyciu czy jest to bardziej maska niż odżywka? Czy ta w zielonym opakowaniu to nowsza wersja tej w żółtym?? Co do inebrya - dajecie jej tu dobre opinie, zas na KWC ma niezbyt pochlebne... ![]() Aha - włosy mam suche, zniszczone, długo farbowałam na blond, prostowałam. Teraz wróciłam do brązu, prostuję rzadziej, ale wyglądają koszmarnie. Do tego wypadają w potwornych ilościach - ale na to wypróbuję chyba metody bieliczka - żelu dermeny. Myślę też o masce intense, ma dobre opinie na KWC. Ale po przeczytaniu tych 25 stron widzę, że wybór jest duuużo większy ![]() ![]()
![]() |
#745 |
|
Anciaahk, super że jestes
![]() ![]() 1. Co to jest maska lecher? 2. Jak skrzyp i humavit szkodza na zoladek i jelita? ![]() Teraz odpowiedzi: 1. Rigenol w zielonym opakowaniu to jakas nowsza wersja Rigenolu żółtego. Nie jest to maska tylko "krem" wiec trzymany krotko wg mnie moze byc stosowany jako zwykla odzywka ![]() 2. Żel Dermena jest najprawde fajny i ja tez polecam. 3. A inebryi ja nie uzywalam ![]() ![]()
![]() |
#746 |
kosmitka
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() A co do pytań ![]() ad. 1 - maska firmy lecher, zakupiopna o fryzjera. Dokładnie nazywa się Lecher biorevit. Poleciła mi ją moja kuzynka, bardzo dobrze działała na jej włosy, u mnie efektu żadnego (więc oddałam jej). Można znaleźć na stronie http://www.lecher.com.pl/. Opis : maska restrukturyzująca do włosów suchych i farbowanych. Wzmacnia i odbudowuje ich strukturę, odżywiając je na całej długosci. BioMASK to pełne energii błyszczące wlosy i trwały kolor. U mnie niestety żadne z tych rewelacji się nie zadziałały. Ad. 2 - bardzo długo chorowałam i przez to jadłam tony wręcz antybiotyków (to pewnie też przyczyna osłabienia włosów). W tej chwili jestem już w zasadzie wyleczona, ale na jakiekolwiek tabletki źle reaguje mój organizm. Skrzyp powoduje rozwolnienie, a humavit - ból żołądka. W tej chwili mam prawie całe opakowanie humavitu, ale nie używam regularnie tylko od czasu do czasu. No i nie napisałam, że szkodzą, tylko że źle działają ![]()
![]() |
#747 |
kosmitka
|
Dodam jeszcze, że z produktów Lechera stosowałam szampon anticaduta wraz z ampułkami - tonic anticaduta. Trochę pomogło, efektów spektakularnych nie było, ale myślę, że trochę przeszkodziła temu operacja jaką wtedy przechodziłam - a wiadomo jak narkoza osłabia włosy. Nie stosowałam tego w "normalnych" nie-chorobowych warunkach.
![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
od 2miesiecy uzywam dzien w dzien prostownicy, teraz mam strasznie suche-sianowate włosy
![]() ![]() ![]() ![]() kiedys mialam badane wlosy i było podobno super, a teraz to pfff ![]() co mam zrobic zeby włosy wrocily do normalnego stanu-gładkie,lsniace wlosy?? a i jeszcze jedno prosze pomozcie nie wiem ocb- sa wakacje i myje glowe codziennie i zawsze na drugi dzien mam brudne:| przynajmniej takie robia wrazenie, kiedys mylam co 2 dzien i bylo spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Takie szybkie pytanko - próbowałyście może tej nowej serii Biolage z Matrix'a???
![]() Ja oczywiście niedawno kupiłam sobie zestaw z Farouk'a, którego używam na zmianę z Seboradinem, więc starczy mi pewnie jeszcze na jakieś półtora miesiąca ![]() ![]()
#750 |
Zakorzenienie
|
Witam włosomaniaczki
![]() Od kilku dni tetujęodżywkę Absolut repair: działanie bardzo podobne do maski z tej serii. Odrobinkę mniej obciąża. To jedyna róznica. Efekt regenracji podobny. Po dłuższym używaniu coraz bardziej podoba mi się maska Luxury mask nutri seduction alfaparf. Używam jej na wyjścia: nabłyszcza a nie obciąża włosów. Ostatnio nakładam jaw formie kompresu (folia + ciepły ręcznik) wtedy efekt jest powalający w porównaniu do tego jaki daje nałożona na czas zalecany przez producenta. Swoją drogą zastanawiam się kto wymyślił aby tę maskę sprzedawać jako produkt do włosów kręconych, pierzastych, itp. Przecież to wymarzona maska do włosów cienkich, nadaje objętość jak żadna inna znana mi maska. No możę volumactive Kerastase może się z nią równać.Jest niewydajna i opakowanie 150mL znika błyskawicznie w przypadku długich włosów. Ale od czego są opakowania 500 mL ![]() Poza tym dostałam od Goldwell-prof próbki nowego szamponu i maski Lumino contrast L'oreal Professionnel. Dają fajny efekt, włsoy mocno się błyszczą ale trochę zbyt obciąza moje włosy, nie dając jednocześnie efektu regenreacji jak abolut repair. Ale może kupię jak skończy mi się Absolut, przecież i tak codziennie myję włosy ![]() ... Ale się rozpisałam. Włosy to moje hobby, kosmetyki do włosów to mój nałóg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.