Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-11, 18:54   #721
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

to moze pomysl nad odzywka tej samej firmy? ja mam jedwab ten w srebrnej buteleczce CHI, jest fajny

http://www.allegro.pl/item119355178_...wl_300_ml.html
http://www.allegro.pl/item119355459_...nt_300_ml.html

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 19:39   #722
lutiana
Zadomowienie

Dotii a moze kup sobie jakies preparaty do lykania w aptece, ktore odzywilyby skore glowy i cebulki wlosow. np vitapil i do tego zastosuj jakas kuracje typu maski profesjonalne

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 19:53   #723
A.S.
Rozeznanie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Witajcie dziewczyny!
Dołącze się do was, walczących o piękne i zdrowe włoski.
Moje włosy są zniszczone rozjaśnianiem i prostowaniem.
Używałam przeróżnych odżywek.
Obecnie mam całą wymienianą na watku linie profesjonalną Absolut Repair L'oreala i niestety nie przynosi oczekiwanych efektów moim włoskom.
W końcówki wcierma również jedwab Farouk.
I dalej nic tylko siano i puszenie ....
Już mi ręce opadają... ostatnio na 2 godziny przed myciem wtarłam we włoski (od połowy) oliwę z oliwek.
A.S. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 20:47   #724
Asik_
Zakorzenienie

Dziewczyny ja albo jutro albo w poniedziałek zadzwonie sobie po fryzjerach i popytam o zabieg odbudowujący strukture włosa. (bylo o tym w innym watku) Dowiem sie co i jak i napisze
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 20:50   #725
kasia5558
Wtajemniczenie

Hmmmm nie wiem gdzie mieszkasz, ale w salonach kerastase sa fajne zabiegi za 50 zl polecam, bo widzialam efekty.
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 21:04   #726
Dotii
Przyczajenie

Do łykania biore merz special... Miałam robione jakies zabiegi regenerujace włosy w salonach loreala i nic... Ale skoro mówicie ze z kerastese zabiegi w salonach sa ok wiec tez wypróbuje, o efektach Was zawiadomie
Dotii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 21:45   #727
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

no właśnie znasz moze jakieś adresy salonow kerastase? wiem ze jeden jest w krakowie....ale co mi po tym jakmieskzam w poznaniu
Stary 2006-08-11, 22:03   #728
TheCuteOne
Zadomowienie

31 ide do fryzjera Tylko podciac i odzywic, ciesze sie chociaz to glownie ze wzgledu na grzywke (juz troche odrosla) bo dzisiaj ze zdziwieniem stwierdzilam ze koncowki mi sie nie rozdwajaja. I w ogole dziekuje komus tam (nie pamietam komu ), za polecenie pantene geste i mocne, normalna sklepowa odzywka a tak mi polepszyla stan wlosow i to po 3 razach ze szok! Poprostu mam wiecej wlosow ! Myje sobie dzisiaj glowke a tu nagle patrze i jakos tak tego wiecej jest, o wiele! Z wrazenia upuscilam sobie szampon na noge, no ale skupmy sie na pozytywach
TheCuteOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 22:08   #729
Sol Freya Angelica
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie Jestem kolejna osobka, ktora zapragnela dolaczyc do grona osob, naprawde obeznanych w tym temacie Wierze, ze i z wasza zyczliwa pomoca poprawie kondycje moich wlosow...
Mam wlosy bardzo zniszczone dlugoletnim farbowaniem (dziewczynce ubzduralo sie po prostu, ze do twarzy jej w kruczo-czarnych wlosach, czego skutkiem bylo dodawanie mi srednio 6 lat ). Postanowilam z tym skonczyc dzieki mamie, ktora przemowila mi do rozumu, ze mam ladny kolor wlosow i niepotrzebnie tuszuje to co dala mi natura (ciemny braz).
Powaznie zaniepokoilo mnie tez to, ze moje lekko krecone wlosy, po wielu latach szpikowania w nie chemii, staly sie calkiem proste i pozbawione dawnej puszystosci . Obecnie moje odrosty sa calkiem spore i jestem pewna, ze to definitywny koniec z czarna (i nie tylko ) farba...

Odnosnie kuracji odzywczej (dawniej stosowalam tylko drogeryjne szampony itp.) Niedawno zakupilam szampon i odzywke L'oreal Liss Extreme, odzywke Alfaparf z karitexem i jakze slynny Wax . Chcialabym ja jednak wzbogacic o produkty, odbudowujace wlos od wewnatrz... Jakie preparaty doustne moglybyscie z czystym sercem polecic? Zastanawiam sie nad kupnem m.in. Revalid. Stosowala go ktoras z Was?
Sol Freya Angelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 22:13   #730
A.S.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asik_
Dziewczyny ja albo jutro albo w poniedziałek zadzwonie sobie po fryzjerach i popytam o zabieg odbudowujący strukture włosa. (bylo o tym w innym watku) Dowiem sie co i jak i napisze

Koniecznie poinformuj nas!!!
A.S. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 22:28   #731
Dotii
Przyczajenie

Kapsel a w Toruniu salon kerastese Cie interesuje???
W Poznaniu jest salon fryzur Laurent 0-61 847 20 02 ul Dabrowskiego 43
Zadzwon i zapytaj czy tak maja te kosmetyki, ale mysle ze tak, bo ja tez chodze do salonu Laurent
Stary 2006-08-12, 10:33   #732
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

a znasz moze jakas strone internetowa solonu/ów kerastase?? ^ ^
Stary 2006-08-12, 12:34   #733
Dotii
Przyczajenie

niestety, nie znam
Stary 2006-08-12, 14:12   #734
kasia5558
Wtajemniczenie

wiem ze kerastase ma infolinie, tylko kto ma numer?
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 17:14   #735
noseknosek

Dziewczynyy, ale te Rytualy Kerastase, to po prostu nałozenie maski albo ampułki Kerastase, które o wiele taniej sa na allegro

biegam
Stary 2006-08-12, 17:24   #736
noseknosek

Cytat:
Napisane przez TheCuteOne
31 ide do fryzjera Tylko podciac i odzywic, ciesze sie chociaz to glownie ze wzgledu na grzywke (juz troche odrosla) bo dzisiaj ze zdziwieniem stwierdzilam ze koncowki mi sie nie rozdwajaja. I w ogole dziekuje komus tam (nie pamietam komu ), za polecenie pantene geste i mocne, normalna sklepowa odzywka a tak mi polepszyla stan wlosow i to po 3 razach ze szok! Poprostu mam wiecej wlosow ! Myje sobie dzisiaj glowke a tu nagle patrze i jakos tak tego wiecej jest, o wiele! Z wrazenia upuscilam sobie szampon na noge, no ale skupmy sie na pozytywach
TheCuteOne... jak to odzywic? Czym? Jakies specjalne mikstury?

biegam
Stary 2006-08-12, 19:30   #737
Dotii
Przyczajenie

Noseknosek a wiesz moze od koo na alegro mozna kupic takie ampułki, zeby to jakis shit nie był?
Stary 2006-08-12, 19:49   #738
noseknosek

Dotii, napewno AhatkaS i fryzpol są pewnymi sprzedawcami, dziewczyny polecaly w innych watkach

biegam
Stary 2006-08-12, 20:56   #739
daisydee
Raczkowanie

Sol Freya Angelica
Napisz co sądzisz o produktach liss extreme i czy masz odżywkę z tej serii, czy maskę
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 21:11   #740
TheCuteOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
TheCuteOne... jak to odzywic? Czym? Jakies specjalne mikstury?
Hmm.. mysle ze tego sie dowiem na miejscu, ale niestety nie licze na cudowne mikstury
Mozecie mi polecic jakas odzywke profesjonalna po ktorej wlosy sa bardzo miekkie ?
TheCuteOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 09:15   #741
noseknosek

a jestem zla... caly ten alfaparf okazal sie byc nie w moim typie.. Uzylam raz maski i raz ampułki i efekt podobny
Wlosy bardzo miekkie, lejace sie, blyszczace, ale jakieś takie nijakie Ja wole sprezyste, pelne objetosci i blasku.
Polecam te kosmetyki raczej do wlosych bardzo suchych i nieposlusznych... Mi nie odpowiadają
I w ogole beznadziejnie,bo z tego calego arsenalu to Absolut okazuje sie byc moja najlepsza maska, a to byla moja pierwsza prof. maska , wiec cala reszte kasy wydalam chyba bez sensu

biegam
Stary 2006-08-13, 09:16   #742
noseknosek

Cytat:
Napisane przez TheCuteOne
Hmm.. mysle ze tego sie dowiem na miejscu, ale niestety nie licze na cudowne mikstury
Mozecie mi polecic jakas odzywke profesjonalna po ktorej wlosy sa bardzo miekkie ?
po alfaparfie sa bardzo miekkie

biegam
Stary 2006-08-13, 09:21   #743
noseknosek

Dziewczyny, wiec szukam innej maski "w stylu" Absoluta. Mocno obciążającej??? Macie jakieś propozycje? Vita- Ciment może?

biegam
Stary 2006-08-13, 11:30   #744
anciaahk
kosmitka

Uffff ze 2 godziny mi to zajęło, ale przekopałam się przez cały watek . Po pierwsze skandal, że wcześniej nie natknęłam sie na ten wątek - nie byłabym samotna w walce ze swoim pierzem. Po drugie wątek naprawdę super.

Używam : szampon absolut repair (w zasadzie już kończe 1,5l opakowanie -od listopada), szampon power color l'oreal, odzywkę sleek.look matrix, jedwaby wszelakie (biosilk, chi, bad azz), spray renee blanche, z maseczek miałam wax i lecher, teraz nie mam nic (poszukuję czegoś skutecznego). Stosowałam dercos vichy. Z tabletek - skrzyp źle działa na moje jelita, zaś humavit - na zołądek. Tak więc tabletek mało, a raczej wcale.

Przymierzam się do zakupu dobrej odżywki. Pytanie - czy rigenol można stosować po każdym umyciu czy jest to bardziej maska niż odżywka? Czy ta w zielonym opakowaniu to nowsza wersja tej w żółtym?? Co do inebrya - dajecie jej tu dobre opinie, zas na KWC ma niezbyt pochlebne...

Aha - włosy mam suche, zniszczone, długo farbowałam na blond, prostowałam. Teraz wróciłam do brązu, prostuję rzadziej, ale wyglądają koszmarnie. Do tego wypadają w potwornych ilościach - ale na to wypróbuję chyba metody bieliczka - żelu dermeny. Myślę też o masce intense, ma dobre opinie na KWC. Ale po przeczytaniu tych 25 stron widzę, że wybór jest duuużo większy.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 11:42   #745
noseknosek

Anciaahk, super że jestes zwlaszcza,ze niesiesz ze soba pewien bagaz doswiadczen Najpierw pytania:

1. Co to jest maska lecher?
2. Jak skrzyp i humavit szkodza na zoladek i jelita?

Teraz odpowiedzi:
1. Rigenol w zielonym opakowaniu to jakas nowsza wersja Rigenolu żółtego. Nie jest to maska tylko "krem" wiec trzymany krotko wg mnie moze byc stosowany jako zwykla odzywka .
2. Żel Dermena jest najprawde fajny i ja tez polecam.
3. A inebryi ja nie uzywalam a szkoda

biegam
Stary 2006-08-13, 11:57   #746
anciaahk
kosmitka

Dziękuję za odpowiedzi .
A co do pytań:
ad. 1 - maska firmy lecher, zakupiopna o fryzjera. Dokładnie nazywa się Lecher biorevit. Poleciła mi ją moja kuzynka, bardzo dobrze działała na jej włosy, u mnie efektu żadnego (więc oddałam jej). Można znaleźć na stronie http://www.lecher.com.pl/. Opis : maska restrukturyzująca do włosów suchych i farbowanych. Wzmacnia i odbudowuje ich strukturę, odżywiając je na całej długosci. BioMASK to pełne energii błyszczące wlosy i trwały kolor.
U mnie niestety żadne z tych rewelacji się nie zadziałały.
Ad. 2 - bardzo długo chorowałam i przez to jadłam tony wręcz antybiotyków (to pewnie też przyczyna osłabienia włosów). W tej chwili jestem już w zasadzie wyleczona, ale na jakiekolwiek tabletki źle reaguje mój organizm. Skrzyp powoduje rozwolnienie, a humavit - ból żołądka. W tej chwili mam prawie całe opakowanie humavitu, ale nie używam regularnie tylko od czasu do czasu. No i nie napisałam, że szkodzą, tylko że źle działają .

Stary 2006-08-13, 12:02   #747
anciaahk
kosmitka

Dodam jeszcze, że z produktów Lechera stosowałam szampon anticaduta wraz z ampułkami - tonic anticaduta. Trochę pomogło, efektów spektakularnych nie było, ale myślę, że trochę przeszkodziła temu operacja jaką wtedy przechodziłam - a wiadomo jak narkoza osłabia włosy. Nie stosowałam tego w "normalnych" nie-chorobowych warunkach.

Stary 2006-08-13, 12:07   #748
Marttt1102
Raczkowanie

od 2miesiecy uzywam dzien w dzien prostownicy, teraz mam strasznie suche-sianowate włosy
kiedys mialam badane wlosy i było podobno super, a teraz to pfff
co mam zrobic zeby włosy wrocily do normalnego stanu-gładkie,lsniace wlosy??
a i jeszcze jedno prosze pomozcie nie wiem ocb- sa wakacje i myje glowe codziennie i zawsze na drugi dzien mam brudne:| przynajmniej takie robia wrazenie, kiedys mylam co 2 dzien i bylo spoko
Marttt1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 13:22   #749
wunia83
Zadomowienie

Takie szybkie pytanko - próbowałyście może tej nowej serii Biolage z Matrix'a???

Ja oczywiście niedawno kupiłam sobie zestaw z Farouk'a, którego używam na zmianę z Seboradinem, więc starczy mi pewnie jeszcze na jakieś półtora miesiąca , ale tak hobbystycznie już zaczynam się rozglądać za czymś, co kupię, jak Farouk mi się skończy...
Stary 2006-08-13, 19:49   #750
beliczek
Zakorzenienie

Witam włosomaniaczki
Od kilku dni tetujęodżywkę Absolut repair: działanie bardzo podobne do maski z tej serii. Odrobinkę mniej obciąża. To jedyna róznica. Efekt regenracji podobny.
Po dłuższym używaniu coraz bardziej podoba mi się maska Luxury mask nutri seduction alfaparf. Używam jej na wyjścia: nabłyszcza a nie obciąża włosów. Ostatnio nakładam jaw formie kompresu (folia + ciepły ręcznik) wtedy efekt jest powalający w porównaniu do tego jaki daje nałożona na czas zalecany przez producenta. Swoją drogą zastanawiam się kto wymyślił aby tę maskę sprzedawać jako produkt do włosów kręconych, pierzastych, itp. Przecież to wymarzona maska do włosów cienkich, nadaje objętość jak żadna inna znana mi maska. No możę volumactive Kerastase może się z nią równać.Jest niewydajna i opakowanie 150mL znika błyskawicznie w przypadku długich włosów. Ale od czego są opakowania 500 mL Własnie zamówiłam w amstarze dużą luxry mask nutri seduction i Krem wygładzający Divine z tej samej serii. Po zużyciu kilku opakowań Chroma Protect Kerastase chcę wypróbować jakiś nowy krem nabłyszczająco-wygładzający. możę któraś w Was już go używała. Jestem bardzo ciekawa opinii.
Poza tym dostałam od Goldwell-prof próbki nowego szamponu i maski Lumino contrast L'oreal Professionnel. Dają fajny efekt, włsoy mocno się błyszczą ale trochę zbyt obciąza moje włosy, nie dając jednocześnie efektu regenreacji jak abolut repair. Ale może kupię jak skończy mi się Absolut, przecież i tak codziennie myję włosy
...
Ale się rozpisałam. Włosy to moje hobby, kosmetyki do włosów to mój nałóg Powinnam mieć zakaz czytania tego wątku
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości