Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-15, 19:55   #811
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

wlosy mam raczej cienkie, przetluszczajace lekko u nasady, konce dosc suche..
a absoluta mozesz kupic na allegro albo u fryzjera

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-15, 20:11   #812
anciaahk
kosmitka

Beliczku znalazłam 2 odzywki w sprayu z Loreala Profesjonalnego:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...hp?produkt=870
oraz
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10885.
A co do alfaparf chyba spróbuję kupić semi di lino - maskę i stosować po każdym myciu. Do tego kupię z L'oreal lumino, ewentualnie jeszcze jakąś odżywkę, ale przeszperałam całe alegro i nic. Są tylko odżywki do włosów farbowanych, kręconych. Nie ma odżywek regenerujących, chyba że ta z goldwella, której link wklejałam wcześniej.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-15, 20:47   #813
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
mi nie obciaza wlosow, ale wlosy sa takie grube, miesiste, przyjemne w dotyku jest za co złapać ja ją uwielbiam..
lutiana, a duza masz maske intense?
Zgadzam się z Noskiem. Dodam tylko, że absolut nie jest mistrzem świata w nabłyszczaniu włosów i za bardzo zmiękcza włosy, przez co mogą wydawać się "piórkowate". Ale w regenracji jest niezły.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 01:02   #814
dorotaa
Raczkowanie

Witam dziewczyny ))
Tak sledzę Wasz watek od kilku tygodni i juz mam metlik w glowie.. co do czego i dlaczego ))) A tak poważnie...Ja mam wlosy krecone, oczywiscie wymagaja stylizacji zeby ladnie sie kreciły ..ale w zwiazku tym obawiam sie ze jak uzyje jednoczenie szamponu Absolut i maczeczke Alfaparfu z karitexem to wlsoy beda za miekkie <mysli> obecnie uzywam samej maseczki co drugie mycie i fakt musze przyznac ze wlosy sie błyszcza po niej rewelacyjnie...dodtakowo co drugie mycie uzywam ampułki Alfaparfu tej niebieskiej ale wtedy bez maseczki bo za ciezkie i zwyczajnie wisza te wlosy Dodatkowo obecnie strasznie mi włosy wypadaja po tak chwalonym zoltku z rycyna sa nijakie po waxie troche lepiej ale czy moge go uzywac przy kazdym myciu ? W sumie to zalezy mi na regeneracji i srodki do stylizacji wysuszaja Moze ma ktoras z was doswiadczenie wlsnie w przypadku włosów kreconych kiedy to nie moga byc zbytnio lejace..bo sie nie skreca i Czy ktos stoswał czesciej WAx niz jak pisze producent co 5 dni...Dzieki z gory za jakiekoliweik sugestie..
Pozdrawiam
dorotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 06:47   #815
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Cytat:
Napisane przez beliczek
Zgadzam się z Noskiem. Dodam tylko, że absolut nie jest mistrzem świata w nabłyszczaniu włosów i za bardzo zmiękcza włosy, przez co mogą wydawać się "piórkowate". Ale w regenracji jest niezły.
Beliczku, a po której masce włosy są mniej "piórkowate" - po absolut repair, czy intense repair?? Bo już szukam następcy Semi di Lino, chociaż jeszcze cały słój 500 ml stoi na półce Bo ja nie lubię "piórkowatych" włosów, miałam takie po WAXie i nie podobało mi się
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 07:24   #816
noseknosek

to dziwne, ale ja po absolucie NIE mam piórkowatych włosów
widocznie kazdy włos reaguje inaczej. moje robią się ciężkie i "grubsze", ale tak w pozytywnym znaczeniu

dorotaa, a wax spokojnie można stosować częściej moja mama uzywala go co 2 dni, co drugie mycie i wlosy bardzo szybko wrocily do normy, bez zadnych skutkow ubocznych.. no szkoda tylko,ze wax nie na kazdego dziala

biegam
Stary 2006-08-16, 07:39   #817
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ślicznotka;)
Beliczku, a po której masce włosy są mniej "piórkowate" - po absolut repair, czy intense repair?? Bo już szukam następcy Semi di Lino, chociaż jeszcze cały słój 500 ml stoi na półce Bo ja nie lubię "piórkowatych" włosów, miałam takie po WAXie i nie podobało mi się
Moje włosy były mniej "piórkowate" to intense repair ale za to bardziej obciążone niz po absolut.
Na mnie wax też nie działa tak jak powinien i wyglądam po nim jak wyleniały kurczak
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-16, 08:05   #818
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Cytat:
Napisane przez beliczek
Na mnie wax też nie działa tak jak powinien i wyglądam po nim jak wyleniały kurczak
Taaak, to właściwe określenie
Będę chyba musiała wypróbować i absoluta i intense. Domyślam się, że absolut jest silniejszy w działaniu?
Stary 2006-08-16, 08:06   #819
noseknosek

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Beliczku znalazłam 2 odzywki w sprayu z Loreala Profesjonalnego:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...hp?produkt=870
oraz
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10885.
A co do alfaparf chyba spróbuję kupić semi di lino - maskę i stosować po każdym myciu. Do tego kupię z L'oreal lumino, ewentualnie jeszcze jakąś odżywkę, ale przeszperałam całe alegro i nic. Są tylko odżywki do włosów farbowanych, kręconych. Nie ma odżywek regenerujących, chyba że ta z goldwella, której link wklejałam wcześniej.
no a odzywka absolut nie pasowalaby?

biegam
Stary 2006-08-16, 09:12   #820
daisydee
Raczkowanie

Dziewczyny, błagam, jeśli którejś z was wypadały kiedyś włosy i już nie wypadają , bo znalazłyście specyfik, który pomógł, to plijs napiszcie co to, bo ja będę za niedługo łysa!!! Używam prawie 3 tyg szampon dermena i nic. Myślę o tych tabletkach vitapil, ale też nie wiem czy coś dadzą. Błagam poradźcie mi coś
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 09:22   #821
noseknosek

daisydee, mi pomogl humavit z i żel dermena i vitapil. wlosy oczywiscie wypadaja, ale nie sa to jakies zastraszajace ilosci. daisydee i nie panikuj, bo stres nie pomaga, chociaz wiem, ze to nielatwe.

biegam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-16, 09:51   #822
daisydee
Raczkowanie

Nosku, dziękuję za odpis
Napisz mi jeszcze tylko czy humavit brałaś z vitapilem jednocześnie i ile tabl humavitu się łyka dziennie, bo wiem ze vitapilu tylko 1 wystarcza.
Stary 2006-08-16, 10:37   #823
noseknosek

bralam dawke uderzeniowa mozna powiedziec 12 tabletek (tyle mozna max.) humavitu z i 1 vitapilu, jednoczesnie.

biegam
Stary 2006-08-16, 11:47   #824
dorotaa
Raczkowanie

Noseknosku dziekuje za odpowiedz sama nie wiem czy na mnie ten WAx działa <mysli> dzisiaj np swedzi mnie skora po nim...
Szperajac dzisiaj w necia znlazłam dwie rzeczy, a maianowicie KAMIWAZA taki płyn do wcieranie, moze ma ktos doswiadczenia z tym specyfikiem ? A druga to kosmetyki japońskie Seishin. Z tego co sie dowiedziałam to jeszcze mało popularne w salonach, ale pierwsze recenzje sa rewelacyjne i to przedewszystkim w rekonstrukcji włosów)) Zreszta jest rekonstrukacja włosa jak i skóry i mieszków włosowych i sa to zupełnie inne produkty.. Moze kotos juz te kosmetyki stosował ?
Pozdrawiam
Stary 2006-08-16, 13:06   #825
atsenka
Zadomowienie

Witam. A ja zachecona pozytywnymi opiniami na temat Kerastase zakupilam szampon Bain Volumactive i odzywke Anti-Ciment Mam nadzieje ze sie sprawdza, a kupilam bo znalazlam w Londynie po 10 funtow szampon i 12 odzywke wiec troszke taniej niz w Polsce. Ale mam pytanie do tych dziewcyzn ktore uzywal tego szamponu lub odzywki. Co dokladnie robi z wlosami? Czy sa po nich zregenerowane? I po jakim czasie uzywania widac efekty? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 13:22   #826
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Cytat:
Napisane przez daisydee
Dziewczyny, błagam, jeśli którejś z was wypadały kiedyś włosy i już nie wypadają , bo znalazłyście specyfik, który pomógł, to plijs napiszcie co to, bo ja będę za niedługo łysa!!! Używam prawie 3 tyg szampon dermena i nic. Myślę o tych tabletkach vitapil, ale też nie wiem czy coś dadzą. Błagam poradźcie mi coś
Ja też gorąco polecam VITAPIL Już pisałam w tym wątku, że mi bardzo pomógł. Pierwsze opakowanie brałam po 2 tabletki dziennie, a dwa następne już po 1 tabletce i włoski naprawdę przestały wypadać
Stary 2006-08-16, 14:06   #827
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atsenka
Witam. A ja zachecona pozytywnymi opiniami na temat Kerastase zakupilam szampon Bain Volumactive i odzywke Anti-Ciment Mam nadzieje ze sie sprawdza, a kupilam bo znalazlam w Londynie po 10 funtow szampon i 12 odzywke wiec troszke taniej niz w Polsce. Ale mam pytanie do tych dziewcyzn ktore uzywal tego szamponu lub odzywki. Co dokladnie robi z wlosami? Czy sa po nich zregenerowane? I po jakim czasie uzywania widac efekty? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam
ja niestety Ci nie pomoge, bo nie uzywalam tych specyfikow, ale zastanawiam sie ad cementem. Kupilas ja w jakiejs drogerii czy w salonie fryzjerskim? tez jestem w uk i wlasnie zastanawiam sie, czy te kosmetyki mozna tu jakos dostac
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 14:50   #828
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

a ja dzisiaj dostałam tabletki inneov...mojej mamie super pomogly wiec jest szansa ze mnie tez a..i zamowilam cement kąpiel i amupulki vita ciment
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 14:52   #829
noseknosek

o kapsel ale zazdroszcze........a cement i kapiel ten maly zestaw? ile ampulek?

biegam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-16, 15:08   #830
daisydee
Raczkowanie

Dzięki ślicznotko korzystając z opinii Twojej i noska kupię dziś ten vitapil

Kapsel, napisz na jakie problemy pomógł Twojej mamie ten inneov, bo jak vitapil nie pomoże to chyba kupię właśnie to...
Stary 2006-08-16, 15:45   #831
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

ampułke kupilam jedną bo pierwszy raz bede uzywac ale jezeli bede zadowolona to kupie więcej a kapiel i cement tez oczywiscie wersja mini Daisydee moja mama kupila inneov gdy włosy zaczęły jej wypadać po nieudanym farbowaniu.
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 19:40   #832
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no a odzywka absolut nie pasowalaby?
nosek nosek - zużyłam całą butlę szamponu absolut l'oreal i... szczerze mówiąc nie umiem ocenić jego efektów. Na pewno pomógł, włosy zmieniły się, przestały być słomiane i waciane. Jednak powodował obciążenie włosa, musiałam je myć co 2 dni. Nie zahamował też wypadania. Stosowałam też co prawda odżywki i inne preparaty, do tego miałam operację, więc to pewnie miało wpływ na kondycję i skóry i włosów. Chociaż w sumie absolut nie jest od wypadania tylko od regeneracji. Trochę stan włosów poprawił, ale spektakularnych efektów nie było. Ehhhh rozpisałam się, w sumie gdybym miała ocenić w procentach - zdał egzamin w 70 na 100%.
Jesli chodzi o recencje na KWC, bdb opinie ma własnie odżywka Goldwell Ultra Kerasilk - regenerująca. I chyba na nią się skuszę.
Beliczku co do odzywek w sprawy - czy rzuciłaś okiem na linki, które wkleiłam? Czy to są może te, które mi polecałaś? Z góry dziękuję za odzew.

Stary 2006-08-16, 20:11   #833
anciaahk
kosmitka

I jaki do tego szamponik mi polecicie? Intense repair, goldwell czy alfaparf semi di lino - do kompletu do maski?

Stary 2006-08-16, 21:07   #834
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez dorotaa
Noseknosku dziekuje za odpowiedz sama nie wiem czy na mnie ten WAx działa <mysli> dzisiaj np swedzi mnie skora po nim...
Szperajac dzisiaj w necia znlazłam dwie rzeczy, a maianowicie KAMIWAZA taki płyn do wcieranie, moze ma ktos doswiadczenia z tym specyfikiem ? A druga to kosmetyki japońskie Seishin. Z tego co sie dowiedziałam to jeszcze mało popularne w salonach, ale pierwsze recenzje sa rewelacyjne i to przedewszystkim w rekonstrukcji włosów)) Zreszta jest rekonstrukacja włosa jak i skóry i mieszków włosowych i sa to zupełnie inne produkty.. Moze kotos juz te kosmetyki stosował ?
Pozdrawiam
Dorotaa takich silnyh srodków nie mozna samemu zacząc sobie uzywac tylko pod obserwacją lekarza. To jest sztuczne "wywowałnie włosa". Sama sie raz tak urządziłam zakupiłam Loxon 2% i wcieralam w słabe miejsca bo podobno po nim ladnie mają nowe włoski rosnąć,dopiero po tygodniu jak głowa swedziala odstawiłam i zrobił sie problem z wlosami a ja zielonego pojecia nie mialam co to jest androgenne łysienie. Od tamtej pory mialam problem z włosami i łojotoku dostalam to przestroga dla innych.
Teraz musze wiedziec cos o nowym szamponie nawet jak zakupuje.W aptece wepchną wszystko,aby sprzedac smutne ale tak jest.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 22:35   #835
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
mi nie obciaza wlosow, ale wlosy sa takie grube, miesiste, przyjemne w dotyku jest za co złapać ja ją uwielbiam..
lutiana, a duza masz maske intense?
opakowanie 200ml, pierweszy raz ja kupilam dlatego tylko taka pojemnosc, chociaz jak sie zastanowic to wlosy chyba lubia urozmajcenie i lepiej moze kupowac te mniejsze opakowania i zmieniac kosmatyki

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 22:43   #836
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
I jaki do tego szamponik mi polecicie? Intense repair, goldwell czy alfaparf semi di lino - do kompletu do maski?
zanim kupilam szampon absolut repair tez myslalam o tym z serii semi di lino, ale oceny na KWC ma srednie i jakos w koncu sie nie odwazylam

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 00:16   #837
dorotaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmen_1984
Dorotaa takich silnyh srodków nie mozna samemu zacząc sobie uzywac tylko pod obserwacją lekarza. To jest sztuczne "wywowałnie włosa". Sama sie raz tak urządziłam zakupiłam Loxon 2% i wcieralam w słabe miejsca bo podobno po nim ladnie mają nowe włoski rosnąć,dopiero po tygodniu jak głowa swedziala odstawiłam i zrobił sie problem z wlosami a ja zielonego pojecia nie mialam co to jest androgenne łysienie. Od tamtej pory mialam problem z włosami i łojotoku dostalam to przestroga dla innych.
Teraz musze wiedziec cos o nowym szamponie nawet jak zakupuje.W aptece wepchną wszystko,aby sprzedac smutne ale tak jest.

Karmen dzięki serdecznie za troske
Ja 3 lata temu przeszłam chyba wszystkie mozliwe srodki apteczne lacznie z tymi ktore wypisywał dermatolog z skutkiem takim sobie..Cos w koncu pomogło ale nie wiem co, zupełnie..
Spotkałam opinie na forum ze jeden z prowadzacych dermatologow byz zaskoczony efektami wlasnie Kamiwaza. To jest srodek ziołowy bez zwiazków toskycznych...Zobaczymy zaryzykuje, nie mam innego wyjścia.. (
zoltko z lejkiem i rycyna powoduje ze leci mie jeszcze wiecej wlosow;( WAx troche zatrzymuje wypadanie ale tylko donastepnego mycia a myje co dwa dni Niestety ni emoge waxu stosowac za kazdym razem bo mam uczucie swedzenia.. ( Vitapil biore od miesia i zaczelam magnez....
Jak to nie pomoze to sie potne ;> zartuje oczywiscie..
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-17, 06:19   #838
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez lutiana
zanim kupilam szampon absolut repair tez myslalam o tym z serii semi di lino, ale oceny na KWC ma srednie i jakos w koncu sie nie odwazylam
Faktycznie . Muszę pomyśleć mad czymś innym, po absolucie dla włosów przyda się odmiana. Tak jak pisałam wyżej mam duże opakowanie szamponu Power Color - ale on nie ma żadengo działania regenerującego. Do tego dzisiaj przed myciem jak zaczęłam rozczesywać włosy to się przeraziłam - wypadają i najgorsze, że się łamią - na podłodze było pełno pokruszonych, jakby spalonych włosów.
Co ja jeszcze mam stosować?? Jest jedwab, odżywka wygładzająca, była duża butla absolutu, maski niezliczone. I nic

Stary 2006-08-17, 06:52   #839
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Cytat:
Napisane przez daisydee
Dzięki ślicznotko korzystając z opinii Twojej i noska kupię dziś ten vitapil
Ależ nie ma za co Mam nadzieję, że Tobie też pomoże
Stary 2006-08-17, 08:06   #840
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez dorotaa
Karmen dzięki serdecznie za troske
Ja 3 lata temu przeszłam chyba wszystkie mozliwe srodki apteczne lacznie z tymi ktore wypisywał dermatolog z skutkiem takim sobie..Cos w koncu pomogło ale nie wiem co, zupełnie..
Spotkałam opinie na forum ze jeden z prowadzacych dermatologow byz zaskoczony efektami wlasnie Kamiwaza. To jest srodek ziołowy bez zwiazków toskycznych...Zobaczymy zaryzykuje, nie mam innego wyjścia.. (
zoltko z lejkiem i rycyna powoduje ze leci mie jeszcze wiecej wlosow;( WAx troche zatrzymuje wypadanie ale tylko donastepnego mycia a myje co dwa dni Niestety ni emoge waxu stosowac za kazdym razem bo mam uczucie swedzenia.. ( Vitapil biore od miesia i zaczelam magnez....
Jak to nie pomoze to sie potne ;> zartuje oczywiscie..
Pozdrawiam
a spróbuje serie Seboardin, szampon,balsam i lotion do wcierania. To co sie stało z Twoimi wlosami ze taki problem miałas ?
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości