|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Sledze ten watek juz od pewnego czasu i tak naprawde to mam juz maly metlik w glowce. Moje wloski nie sa w dobrej kondycji-wymeczone rozjasnianiem przez okolo rok czasu, pol roku temu znudzil mi sie juz balejaz i zafarbowalam wloski na ciemny (moj naturalny) kolor. I tak juz od pol roku sie z nimi mecze probujac doprowadzic je do pozadku. Uzywalam juz intense repair (szampon + maska), tydzien temu skonczylam wielką butle absolutu + odzywka i maska. Wrazenia po tych dwoch seriach nie sa zbyt dobre, pamietam ze podobala mi sie maska intense co do szamponu to niezbyt sobie przypominam czy bylam zadowolona czy nie. Maska absolutu napewno nie przypadla mi do gustu- naleze widocznie do tych dziewczyn ktorym z wlosow robila piorka, nie poprawiajac ich kondycji. Spodobal mi sie tylko szampon, ale jak juz ktos rowniez wczesniej napisal nie jestem w 100% pewna jego efektow... Aha przypomnialo mi sie, ze rowniez ktoras z was pytala o serie Goldwella Kerasilk - szczerze nie polecam, na moich "extremalnie" zniszczonych wlosach nie przyniosla ona prawie zadnego efektu, a nawet jakos dziwnie im zaszkodzila -bardziej wypadaly i byly jakies dziwne ![]() I teraz mam problem jutro chce sie wybrac na zakupki ![]() ![]() ![]() A sie rozpisalam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Rozeznanie
|
Ja używałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Witam.
Dziewczyny maa pytanie nastepujące: mam włosy suche, wyglądają nienajlepiej. Doradźcie jak często mam je myć, no i dajcie coś sprawdzone na pielęgnacje. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ale to troche głupie pytanie, przeczytaj ten wątek albo skorzystaj z wyszukwiarki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
Tak sie składa że dziennie do komputera mam dostęp na max 40 minut, jakbym musiała czytać 873 wątki to zeszło by pewnie z tydzień.
Potrzebuję szybiej porady, ze względu na ograniczony czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
Kaka02 przejrzyj sobie chociaz troche ten wątek, bo tu jest naprawde duzo ciekawych rzeczy napisane. Nie mozemy dac Ci jednej rady ze masz postepowac tak i tak, tak czesto myc wlosy i takich kosmetykow uzywac. To wszystko zalezy od tego jakie masz wlosy i skore glowy i jak szybko sie ona przetluszcza ( jedno co moge powiedziec, ze nie wskazane jest codzienne mycie wlosow). Poszperaj tu nieco a dowiesz sie o roznych kosmetykach i zobaczysz, ze jedne dziewczyny chwala dany produkt a inne nie sa z niego tak zadowolone. Chyba ze inna z pań Ci cos jeszcze poradzi.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Rozeznanie
|
Kaka02 - suche włosy lepiej myc jak najrzadziej. Najczesciej testowane i chwalone maski to wax oraz L'oreal absolut/ intense repair. Zajrzyj na KWC.
A przy okazji chcialam dodac ze cement kerastase jest suuuuuuuuuuuuuuuper ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co robią wizazani by mieć piekne włoski ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=139296
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
Kochane uzywala ktoras szamponu i ogolnie serii Schwarzkopf Professional, bc Bonacure, Repair bo bylam dzisiaj na zakupach i nie powstrzymalam sie i kupilam wyzej wspomniany szamponik ???? Nie wiem czy bedzie dobry bo zadna z was chyba o nim nie pisala, zastanawialam sie jeszcze nad odzywka ale pomyslalam ze zasiegne najpierw waszej opini. Hehe...a w raczki wpadla mi tez ta odzywka hmm z kopyta konskiego..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
Ja o tym pisalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
Ojjj..to jednak moglam kupic jeszcze ta odzyweczke i maske... ale to nic wybiore sie jeszcze do tego sklepu ktoregos dnia
![]() PA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwonatom, napisz jaki masz rodzaj włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() Co do szamponu alfaparf to nie ma on dobrych recenzji na KWC. Też więc zastanawiam się nad bonacure, ale chyba był już opisywany w tym wątku? i jakoś nienajlepiej.
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny próbowałyście już dużo masek,dlatego doradzcie która maska bardziej nawilży włosy przesuszone po lecie,po słońcu,po prostownicy: L'oreal Intense Repair czy Alfaparf Semi di Lino z karitexem-zaznaczam,że chodzi mi nie tyle o odżywienie,ale nawilżenie,a może jakieś inne propozycje masek?
Aha a propo tej serii BONACURE próbowała któraś z was tego na końce?http://www.allegro.pl/item122683899_...osow_75ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
anciaahk co do kerasilku rzeczywiscie ma on swietne recenzje na KWC,chociaz mi nie przypadl do gustu.Moze warto sprobowac , bo ta seria nie jest az tak bardzo droga w porownaniu z innymi firmami , a a nuż u Ciebie się sprawdzi. Pamietaj tylko żeby kupic ta serie do extremalnie suchych wlosow, bo ja najpierw nie popatrzylam dokladnie i mialam te do suchych, dopiero za drugim razem z nadzieja ze moze bedzie lepsza kupilam te do bardzo suchuch i zniszczonych. To tak przy okazji
![]() Jesli mi nie pomoze seria BONACURE to moze jeszcze kiedys dam szanse Kerasilk. Kto wie... pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
kosmitka
|
Z tym że teraz waham się miedzy dwiema seriami - tą goldwella do ekstremalnie suchych a bonacure repair. Całe szczęście nie mam za bardzo teraz czasu, by robić zakupy, więc jeszcze trochę się ponamyślam
![]() ![]()
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Beliczku mam (a raczej miałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item121092092_...wa_100_ml.html http://www.allegro.pl/item121092089_...na_150_ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ponawiam pytanko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
Beliczku dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie moje włosy nawilżał lepiej intense repair, zastnawiam się czy nie kupić go sobie po lecie do zregenrewanie przesuszonych końcówek. Ale muszę poczekac jakieś, 3-4 tygodnie na przypływ gotówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
kosmitka
|
Byłam przekonana że jest na odwrót, tzn że alfaparf ma lepszą maskę do regeneracji i nawilżania od intense. Czyli w przypadku włosów suchych i zniszczonych lepiej z regeneracją i nawilżeniem poradzi sobie intense niż semi di lino? Zwłaszcza jeśli włosy zostały zniszczone farbowaniem na blond i prostownicą.
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
ja też mam właśnie włoski zniszczone rozjaśnianiem,prostowanie m i słońcem-dlatego myślę,że przydałoby się jakieś porządne nawilżenie...ale czy z tym Intense L'oreala nie jest tak,że poprawia wygląd,bo ma silikony,czy rzeczywiście nawilża włoski na dłużej?
Ale kusi mnie ten fluid na końce Bonacure..więc jak już to to chyba w pierwszej kolejności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Semi di lino daje dobrą regenrację, przy praktycznie braku obciążenia włosów (co jest bardzo dużym plusem dla mnie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.