Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-20, 19:14   #871
atsenka
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez lilithin
ja niestety Ci nie pomoge, bo nie uzywalam tych specyfikow, ale zastanawiam sie ad cementem. Kupilas ja w jakiejs drogerii czy w salonie fryzjerskim? tez jestem w uk i wlasnie zastanawiam sie, czy te kosmetyki mozna tu jakos dostac
Przepraszam ze dopiero dzis odp ale nie mialam dostepu do netu. Ja je kupilam w salonie fryzjerskim ale widzialam jeszcze pozniej w centrum handlowym na Brent Cross`ie (niedaleko Wembley) niewiem czy wiesz gdzie to jest ale sadze ze skoro widzialam juz w kilku miejscach to ty pewnie tez znajdziesz Zycze powodzenia.
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 10:42   #872
feelin_soo_me
Zadomowienie

Witam dziewczyny!
Sledze ten watek juz od pewnego czasu i tak naprawde to mam juz maly metlik w glowce. Moje wloski nie sa w dobrej kondycji-wymeczone rozjasnianiem przez okolo rok czasu, pol roku temu znudzil mi sie juz balejaz i zafarbowalam wloski na ciemny (moj naturalny) kolor. I tak juz od pol roku sie z nimi mecze probujac doprowadzic je do pozadku. Uzywalam juz intense repair (szampon + maska), tydzien temu skonczylam wielką butle absolutu + odzywka i maska. Wrazenia po tych dwoch seriach nie sa zbyt dobre, pamietam ze podobala mi sie maska intense co do szamponu to niezbyt sobie przypominam czy bylam zadowolona czy nie. Maska absolutu napewno nie przypadla mi do gustu- naleze widocznie do tych dziewczyn ktorym z wlosow robila piorka, nie poprawiajac ich kondycji. Spodobal mi sie tylko szampon, ale jak juz ktos rowniez wczesniej napisal nie jestem w 100% pewna jego efektow...
Aha przypomnialo mi sie, ze rowniez ktoras z was pytala o serie Goldwella Kerasilk - szczerze nie polecam, na moich "extremalnie" zniszczonych wlosach nie przyniosla ona prawie zadnego efektu, a nawet jakos dziwnie im zaszkodzila -bardziej wypadaly i byly jakies dziwne
I teraz mam problem jutro chce sie wybrac na zakupki i nie moge sie zdecydowac czy kupic znowu szampon absolut czy moze alfaparf semi di lino czy moze cos innego ? I jaka odzywke i maske ? A uzywala ktoras z was moze kiedys produktow Keune , bo bardzo mnie intrygują ????
A sie rozpisalam...
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 11:03   #873
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Ja używałam Miałam Reconstructor, ale nie powalił mnie na kolana. Za to Maskę do zniszczonych włosów (chyba jest napisane na niej, że to odżywnka, ale jest w takim słoiczku plastikowym jak maski) bardzo dobrze wspominam, masełko takie, ładnie pachnie i włosy się super rozczesują
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 12:18   #874
Kaka02
Raczkowanie

Witam.
Dziewczyny maa pytanie nastepujące: mam włosy suche, wyglądają nienajlepiej. Doradźcie jak często mam je myć, no i dajcie coś sprawdzone na pielęgnacje.
pozdrawiam
Kaka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 12:23   #875
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaka02
Witam.
Dziewczyny maa pytanie nastepujące: mam włosy suche, wyglądają nienajlepiej. Doradźcie jak często mam je myć, no i dajcie coś sprawdzone na pielęgnacje.
pozdrawiam
Wystarczy przeczytać 873 posty ponad Twoim i WYBRAĆ coś dla siebie z tego co piszemy o pielęgnacji suchych i problematycznych włosów. Cały ten wątek jest o wszystkim co naszym zdaniem skuteczne w pielęgnacji włosów.
Wybacz, ale to troche głupie pytanie, przeczytaj ten wątek albo skorzystaj z wyszukwiarki.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 12:29   #876
Kaka02
Raczkowanie

Tak sie składa że dziennie do komputera mam dostęp na max 40 minut, jakbym musiała czytać 873 wątki to zeszło by pewnie z tydzień.
Potrzebuję szybiej porady, ze względu na ograniczony czas.
Kaka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 13:44   #877
feelin_soo_me
Zadomowienie

Kaka02 przejrzyj sobie chociaz troche ten wątek, bo tu jest naprawde duzo ciekawych rzeczy napisane. Nie mozemy dac Ci jednej rady ze masz postepowac tak i tak, tak czesto myc wlosy i takich kosmetykow uzywac. To wszystko zalezy od tego jakie masz wlosy i skore glowy i jak szybko sie ona przetluszcza ( jedno co moge powiedziec, ze nie wskazane jest codzienne mycie wlosow). Poszperaj tu nieco a dowiesz sie o roznych kosmetykach i zobaczysz, ze jedne dziewczyny chwala dany produkt a inne nie sa z niego tak zadowolone. Chyba ze inna z pań Ci cos jeszcze poradzi.
Pozdrawiam
Stary 2006-08-23, 15:14   #878
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

Kaka02 - suche włosy lepiej myc jak najrzadziej. Najczesciej testowane i chwalone maski to wax oraz L'oreal absolut/ intense repair. Zajrzyj na KWC.

A przy okazji chcialam dodac ze cement kerastase jest suuuuuuuuuuuuuuuper
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 15:58   #879
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez Kaka02
Tak sie składa że dziennie do komputera mam dostęp na max 40 minut, jakbym musiała czytać 873 wątki to zeszło by pewnie z tydzień.
biedna
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 16:09   #880
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaka02
Przbliż nam wiec jakie masz dokłądnie włosy. Długie? Krótkie? Farbowane? rozjaśniane? Ile ewentualnie chcesz przeznaczyć na pielęgnację? Wtedy będzie łatwiej coś wybrać.
Stary 2006-08-23, 16:34   #881
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
biedna
ale zobacz tu
co robią wizazani by mieć piekne włoski
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=139296
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 16:56   #882
feelin_soo_me
Zadomowienie

Kochane uzywala ktoras szamponu i ogolnie serii Schwarzkopf Professional, bc Bonacure, Repair bo bylam dzisiaj na zakupach i nie powstrzymalam sie i kupilam wyzej wspomniany szamponik ???? Nie wiem czy bedzie dobry bo zadna z was chyba o nim nie pisala, zastanawialam sie jeszcze nad odzywka ale pomyslalam ze zasiegne najpierw waszej opini. Hehe...a w raczki wpadla mi tez ta odzywka hmm z kopyta konskiego.. pani ja polecala ale jakos ciezko mi sie bylo przekonac i nie wzielam... a teraz zaluje
Stary 2006-08-23, 17:49   #883
iwonatom
Raczkowanie

Ja o tym pisalam Jak dla mnie ta seria to KWC Obcenie uzywam maski BC Total repair i wloski mam po niej idealne- wygladzone, maja swietny polysk i wygladaja na baaardzo zdrowe Do tego stosuje(z tej samej serii) odzywke nawilzajaca w sprayu ale szamponu z tej serii nie posiadam Teraz chce sobie zamowic ta maske tylko w wielkiej butli 750 ml i (tez z tej samej serii) terapie koleganowa i kuracje enzymatyczna Napisze jakie efekty chociaz wlosy juz mam piekne
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 17:59   #884
feelin_soo_me
Zadomowienie

Ojjj..to jednak moglam kupic jeszcze ta odzyweczke i maske... ale to nic wybiore sie jeszcze do tego sklepu ktoregos dnia nic straconego !! Czekam na dalsze recenzje z terapii ja tez napisze jak juz sie zaopatrze we wszystko.
PA
Stary 2006-08-23, 18:05   #885
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonatom
Ja o tym pisalam Jak dla mnie ta seria to KWC Obcenie uzywam maski BC Total repair i wloski mam po niej idealne- wygladzone, maja swietny polysk i wygladaja na baaardzo zdrowe Do tego stosuje(z tej samej serii) odzywke nawilzajaca w sprayu ale szamponu z tej serii nie posiadam Teraz chce sobie zamowic ta maske tylko w wielkiej butli 750 ml i (tez z tej samej serii) terapie koleganowa i kuracje enzymatyczna Napisze jakie efekty chociaz wlosy juz mam piekne
TEj serii jeszcze nie mialam.
Iwonatom, napisz jaki masz rodzaj włosów.
Stary 2006-08-23, 18:18   #886
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me
Witam dziewczyny!
Sledze ten watek juz od pewnego czasu i tak naprawde to mam juz maly metlik w glowce. Moje wloski nie sa w dobrej kondycji-wymeczone rozjasnianiem przez okolo rok czasu, pol roku temu znudzil mi sie juz balejaz i zafarbowalam wloski na ciemny (moj naturalny) kolor. I tak juz od pol roku sie z nimi mecze probujac doprowadzic je do pozadku. Uzywalam juz intense repair (szampon + maska), tydzien temu skonczylam wielką butle absolutu + odzywka i maska. Wrazenia po tych dwoch seriach nie sa zbyt dobre, pamietam ze podobala mi sie maska intense co do szamponu to niezbyt sobie przypominam czy bylam zadowolona czy nie. Maska absolutu napewno nie przypadla mi do gustu- naleze widocznie do tych dziewczyn ktorym z wlosow robila piorka, nie poprawiajac ich kondycji. Spodobal mi sie tylko szampon, ale jak juz ktos rowniez wczesniej napisal nie jestem w 100% pewna jego efektow...
Aha przypomnialo mi sie, ze rowniez ktoras z was pytala o serie Goldwella Kerasilk - szczerze nie polecam, na moich "extremalnie" zniszczonych wlosach nie przyniosla ona prawie zadnego efektu, a nawet jakos dziwnie im zaszkodzila -bardziej wypadaly i byly jakies dziwne
I teraz mam problem jutro chce sie wybrac na zakupki i nie moge sie zdecydowac czy kupic znowu szampon absolut czy moze alfaparf semi di lino czy moze cos innego ? I jaka odzywke i maske ? A uzywala ktoras z was moze kiedys produktow Keune , bo bardzo mnie intrygują ????
A sie rozpisalam...
To ja pytałam o serię goldwella, jeszcze nie zdążyłam jej zamówić, i w sumie teraz się waham czy to kupić. Mam podobną sytuację, z tym że rozjaśniałam ze 3, 4 lata a teraz wrłóciłam do naturalnego brązu. Efekt - włosy są koszmarne.
Co do szamponu alfaparf to nie ma on dobrych recenzji na KWC. Też więc zastanawiam się nad bonacure, ale chyba był już opisywany w tym wątku? i jakoś nienajlepiej.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 18:19   #887
tripka
Wtajemniczenie

Dziewczyny próbowałyście już dużo masek,dlatego doradzcie która maska bardziej nawilży włosy przesuszone po lecie,po słońcu,po prostownicy: L'oreal Intense Repair czy Alfaparf Semi di Lino z karitexem-zaznaczam,że chodzi mi nie tyle o odżywienie,ale nawilżenie,a może jakieś inne propozycje masek?

Aha a propo tej serii BONACURE próbowała któraś z was tego na końce?http://www.allegro.pl/item122683899_...osow_75ml.html
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 18:41   #888
feelin_soo_me
Zadomowienie

anciaahk co do kerasilku rzeczywiscie ma on swietne recenzje na KWC,chociaz mi nie przypadl do gustu.Moze warto sprobowac , bo ta seria nie jest az tak bardzo droga w porownaniu z innymi firmami , a a nuż u Ciebie się sprawdzi. Pamietaj tylko żeby kupic ta serie do extremalnie suchych wlosow, bo ja najpierw nie popatrzylam dokladnie i mialam te do suchych, dopiero za drugim razem z nadzieja ze moze bedzie lepsza kupilam te do bardzo suchuch i zniszczonych. To tak przy okazji .
Jesli mi nie pomoze seria BONACURE to moze jeszcze kiedys dam szanse Kerasilk. Kto wie...
pzdr
Stary 2006-08-23, 18:52   #889
anciaahk
kosmitka

Z tym że teraz waham się miedzy dwiema seriami - tą goldwella do ekstremalnie suchych a bonacure repair. Całe szczęście nie mam za bardzo teraz czasu, by robić zakupy, więc jeszcze trochę się ponamyślam. Daj znać jak się sprawuje bonacure.

Stary 2006-08-23, 19:42   #890
iwonatom
Raczkowanie

Beliczku mam (a raczej miałam baaardzo zniszczone wlosy rozjasnianiem a dokladnie baleyagem, ktory robie juz od 6 lat co 3 miesiace Zaznaczam ze jestem naturalna brunetka a baleyage robie naprawde jasniutki( 3 *blond/1 braz) Ponadto wlosy mialam suche i rozdwajaly mi sie koncowki- wygladaly na zniszczone i takie tez byly Uzywalam (jak juz pisalam duzo profesjonalnych masek tj. Alfaparf semi di lino (kupilam pol litrowe opakowanie ktore dalam tesciowej, cement kerastase, wella sp, loreal absolut repair, loreal intense repair i najnowszy loreal do pasemek i NIC -dupa zbita Ale cale szczescie trafilam wreszcie na serie BC i naprawde szczerze wam polecam. Oczywiscie kazdy ma inne wlosy i kazde wlosy podatne sa na cos innego ale naprawde warto sprobowac bo ja juz zalamana bylam A co najsmieszniejsze w tym wszystkim to jak uzylam tej maski BC to mama pytala sie gdzie bylam robic baleyage bo bardzo ladny wyszedl Musialam jej dopiero pokazac odrosty bo nie chciala wierzyc ze to od maski te kolorki jakies bardziej lsniace. Teraz chce zamowic te rzeczy
http://www.allegro.pl/item121092092_...wa_100_ml.html
http://www.allegro.pl/item121092089_...na_150_ml.html
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 19:48   #891
tripka
Wtajemniczenie

Dziewczyny ponawiam pytanko...
Stary 2006-08-23, 21:23   #892
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka
Dziewczyny próbowałyście już dużo masek,dlatego doradzcie która maska bardziej nawilży włosy przesuszone po lecie,po słońcu,po prostownicy: L'oreal Intense Repair czy Alfaparf Semi di Lino z karitexem-zaznaczam,że chodzi mi nie tyle o odżywienie,ale nawilżenie,a może jakieś inne propozycje masek?

Aha a propo tej serii BONACURE próbowała któraś z was tego na końce?http://www.allegro.pl/item122683899_...osow_75ml.html
Tripko, zdecydowanie intense repair L'oreala.
Stary 2006-08-23, 21:27   #893
tripka
Wtajemniczenie

Beliczku dziękiwłaśnie tak też myślałam,że Alfaparf raczej lepiej odżywia niż nawilża...
Stary 2006-08-23, 21:34   #894
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonatom
Beliczku mam (a raczej miałam baaardzo zniszczone wlosy rozjasnianiem a dokladnie baleyagem, ktory robie juz od 6 lat co 3 miesiace Zaznaczam ze jestem naturalna brunetka a baleyage robie naprawde jasniutki( 3 *blond/1 braz) Ponadto wlosy mialam suche i rozdwajaly mi sie koncowki- wygladaly na zniszczone i takie tez byly Uzywalam (jak juz pisalam duzo profesjonalnych masek tj. Alfaparf semi di lino (kupilam pol litrowe opakowanie ktore dalam tesciowej, cement kerastase, wella sp, loreal absolut repair, loreal intense repair i najnowszy loreal do pasemek i NIC -dupa zbita Ale cale szczescie trafilam wreszcie na serie BC i naprawde szczerze wam polecam. Oczywiscie kazdy ma inne wlosy i kazde wlosy podatne sa na cos innego ale naprawde warto sprobowac bo ja juz zalamana bylam A co najsmieszniejsze w tym wszystkim to jak uzylam tej maski BC to mama pytala sie gdzie bylam robic baleyage bo bardzo ladny wyszedl Musialam jej dopiero pokazac odrosty bo nie chciala wierzyc ze to od maski te kolorki jakies bardziej lsniace. Teraz chce zamowic te rzeczy
http://www.allegro.pl/item121092092_...wa_100_ml.html
http://www.allegro.pl/item121092089_...na_150_ml.html
Iwonko, a czy mogłabyś podać dokładną nazwę tej maseczki? Tak zachwalasz, że przy najbliższym przypływie gotówki na pewno kupię to cudo. Jakie masz włosy z natury? Grube? cienkie? proste? kręcone?
Stary 2006-08-23, 22:04   #895
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez beliczek
Tripko, zdecydowanie intense repair L'oreala.
Jakoś chyba mam mózg zlasowany, ale chciałabym przy okazji się dopytać bo nie załapałam. Czy to znaczy, że intense generalnie jest lepszy i do regenerowania i nawilżania czy tylko nawilżania zaś semi di lino tylko odżywia ale nie nawilża??

Stary 2006-08-23, 22:10   #896
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Jakoś chyba mam mózg zlasowany, ale chciałabym przy okazji się dopytać bo nie załapałam. Czy to znaczy, że intense generalnie jest lepszy i do regenerowania i nawilżania czy tylko nawilżania zaś semi di lino tylko odżywia ale nie nawilża??
tzn ja pytałam o samo nawilżanie
Stary 2006-08-23, 22:19   #897
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka
tzn ja pytałam o samo nawilżanie
zacznę od tego, że intense repair jest ogólnie lepszy jeśli chodzi o nawilżenie i regenrację długofalową niż semi di lino. Ale nie ma róży bez kolców Intesne repair obciąża włosy bardziej niż semi di lino i dlatego przed jakimś większym wyjściem lepiej intense repair nie używać (fryzura trzyma się krócej).
Zdecydowanie moje włosy nawilżał lepiej intense repair, zastnawiam się czy nie kupić go sobie po lecie do zregenrewanie przesuszonych końcówek. Ale muszę poczekac jakieś, 3-4 tygodnie na przypływ gotówki.
Stary 2006-08-23, 22:27   #898
anciaahk
kosmitka

Byłam przekonana że jest na odwrót, tzn że alfaparf ma lepszą maskę do regeneracji i nawilżania od intense. Czyli w przypadku włosów suchych i zniszczonych lepiej z regeneracją i nawilżeniem poradzi sobie intense niż semi di lino? Zwłaszcza jeśli włosy zostały zniszczone farbowaniem na blond i prostownicą.

Stary 2006-08-23, 22:37   #899
tripka
Wtajemniczenie

ja też mam właśnie włoski zniszczone rozjaśnianiem,prostowanie m i słońcem-dlatego myślę,że przydałoby się jakieś porządne nawilżenie...ale czy z tym Intense L'oreala nie jest tak,że poprawia wygląd,bo ma silikony,czy rzeczywiście nawilża włoski na dłużej?
Ale kusi mnie ten fluid na końce Bonacure..więc jak już to to chyba w pierwszej kolejności
Stary 2006-08-23, 22:51   #900
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka
ja też mam właśnie włoski zniszczone rozjaśnianiem,prostowanie m i słońcem-dlatego myślę,że przydałoby się jakieś porządne nawilżenie...ale czy z tym Intense L'oreala nie jest tak,że poprawia wygląd,bo ma silikony,czy rzeczywiście nawilża włoski na dłużej?
Ale kusi mnie ten fluid na końce Bonacure..więc jak już to to chyba w pierwszej kolejności
Ciężko mi powiedzieć, czy to tylko na chwilkę czy na dłużej. Ja używam mocnych, regenerujacych kosmetyków non-stop, więc nie wiem jak to jest jak sięodstawi maski i mocne odżywki - czy włosy wracajądo stanu z przed ich używania. Jedno jest pewne, intense to dobra maska, ale trochę obciąża.
Semi di lino daje dobrą regenrację, przy praktycznie braku obciążenia włosów (co jest bardzo dużym plusem dla mnie).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości