|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Wracając jeszcze do tej serii Bonacure,to myślałam na początku,że to jakaś nowość,ale przeglądając KWC zobaczyłam,że to nie nowość,tylko zmiana szaty graficznej.
Seria ta rzeczywiście ma dobre opinie na KWC... A z tą kuracją enzymatyczną i kolagenową to ciekawe...pierwsza niby ma złuszczać,usuwać zniszczone komórki proteinowe,a kolagenowa chyba wypełniać... |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
Beliczku cala ta seria zmienila szate graficzna, ja mam jeszcze ta
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=9346 ale teraz cala seria wyglada tak http://www.allegro.pl/item121093683_...na_750_ml.html Ja kupilam swoja maske u fryzjera 200 ml za 60zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dlatego tez chcialabym sie was spytac czy to prawda ze te suszarki z chlodnym nawiewem rzeczywiscie nie niszcza wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
A ja byłam wczoraj u fryzjera i powiedział ,że nie bierze się za farbowanie moich odrostów bo mi włosy odpadną
![]() ![]() ![]() Powiedział,ze mam tak przetrawione włosy,że w zasadzie to muszę je ściąc (jakieś 6-7 cm od skóry) . Cholera..., ślub za 10 dni, a ja nie mogę ufarbować odrostów... Co robić?? |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
Jak to nie mozesz zafarbowac odrostow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znam historię dizewczyny która za wszelką cene chciała coś zrobić z włosami i nie posłuchała fryzjerki wskótek czego spaliły jej sie włosy - w ciągu 10 in trzymania arby na włosach... ten przykład mnie zmroził i otrzeźwił, jak można sobie zaszkodzić!
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź koniecznie do innej fryzjerki, kup ampułki cement kerastase (drogie ale warte tego by na własnym ślubie wyglądać pięknie) i nakąłdaj pod folię na godzinę-dwie po każdym myciu. Pomogą. I nie słuchaj ślepo profesjonalistów, oni też się mogą pomylić. A to co ta fryzjerka mówi to kompletna bzdura!!! A może ona Ci rozjaśniacz nakładała na całe włosy, te już kiedyś rozjaśniane? Z fryzjerami trzeba uważać, ja się o tym wielokrotnie przekonałam na własnych włosach. Dopiero kiedy przestałam słuchać ich "porad", nie daje sobie obcinać po 4 centymetry miesięcznie końcówek ("bo się rozdwajają", gówno się rozwdają,podcinam teraz około 1 cm raz na 3-4 miesiace i jest ok) pilnuję ile czasu mi trzymają farbe i jaki procent wody utlenionej biorą - mam ładne włosy. Nikt Ci nie zniszczy włosów tak jak fryzjer - tak brzmi moje motto dotyczące włosów. Zresztą popatrzcie na włosy fryzjerek. Która z nich ma ładne, zdrowe długie włosy? Wyłaczając te, które przedłużają i zagęszczają sobie czupryny -bardzo, bardzo niewiele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
Fryzjer powiedział,że zawsze jak sięnakłada na odrosty to troszeczkę ten rozjaśniacz nachodzi na te włosy jużwczesniej rozjasniane. A oststnim razem jak byłam u innej fryzjerki (cały czas poszukuję tej idealnej) to mi małpa stara dała extra mocny rozjasniacz i zamiast słonecznego blondu wyszłam od niej z taki szarymi - odbarwionymi na maksa. Więc chyba ten frzyjer ma chyba trochę racji. Od tego feralnego farbowania (jakieś 2 miesiące temu) stosowałam rózne cuda i szczerze mówiąc nie specjalnie działają . Włosy mi się teraz bardzo kruszą .
Beliczku , a ile ten cement kosztuje? Myslisz ,że może mi jeszcze choć trochę pomóc? Da się to kupić na allegro? Ja tez jestem zdania ,że nikt tak nie niszczy włosow jak fryzjer. Jak myją włosy to "trą" je , jak suszą to dotykają rozgrzaną, parzącą suszarką do samych włosów. Niczym sięnie przejmują. Ścięłabym je, ale nigdy nie miałam krótkich , nie wiem jak będę wyglądąc - a jak już wspomniałam za parę dni ślub. Z dużymi, ciemnymi odrostami też nie chcę iść - bo jak to będzie wyglądać ![]() Dziewczyny, a czy jeszcze oprócz tego cementu coś może pomóc?? |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Fibian a nie moze Ci fryzjerka wyczarowac jakiejs extra slubnej fryzurki z tych wlosow jakie masz obecnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Fibian.
Cement kosztuje na allegro 25 zł za ampułkę. Spróbuj pogadać z fruzjerem niech Ci chociaż troszkę rozjaśni odrosty delikatnym rozjaśniaczem a na wszystko nałoży toner np. Color touch welli. Wteyd nie zniszczy Ci włsoów a efekt będzie przynajmniej na jakiś czas fajny. Popros go, żeby pokombinował z wsówkami, spinkami, mozę cosda sięzrobic z tych włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item121662484_...a_750_ml_.html Nazwa, wszystko to samo, tylko cena niższa. Jak zrobisz sobie tę kurację enzymatyczno-kolagenową to koniecznie napisz jakie efekty, strasznie mnie kusi t ocudo. Ale niestety muszę czekać na przypływ pieniędzy ![]() Poza tym zastanawiam się nad odżwyką Fruit Coctail pH 3,5 Farouk - podobno rewelacja! Używał ktos z Was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
Problem w tym,że ja mam tylko ślub cywilny i do sukienki jaką kupilam pasują tylko rozpuszczone włosy...
Dziewczyny dzięki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Wtajemniczenie
|
FIBIAN mi się też wydaje,że jakby fryzjerka nałożyła rozjaśniacz tylko na odrosty,na krótki czas,to będzie w porządku!a zaraz potem jak najdłużej trzymaj maski na włoskach i będzie OK.
Co do długośći to może ewentualnie trochę podciąć,ale jeśli chcesz mieć długie to się tego trzymaj do ślubu,obciąć możesz po ślubie,a na ślub jak się ładnie wystylizuje włoski,uczesze to nie będzie widać zniszczenia.. Operacja plastyczna dla włosków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Rozeznanie
|
oj niestety racją jest, ze fryzjerzy bywaja największym wrogiem naszych włosów. Jak myją to placzą te włosy na wszystkie strony, jak rozczesują to rach ciach szczotą mi po włosach przejedzie, jak susza to Ci goracą suszarke prosto do włosó przyłoży......Dlatego ja do fryzjera chodze z idealnie rozczesanymi, swiezo umytymi włosami....
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Rozeznanie
|
a i zapomniałam dodac. Fibian: ja kilka dni temu zakupiłam cement (plus kąpiel i ampułke) i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TRzymam kciuki, że zadziałają ![]() Musisz nam koniecznie napisać co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
BAN stały
|
Wracajac do tematu...
Ja uzywam szamponow Fructis, najczesciej do wlosow suchych i zniszczonych. Po regularnym uzywaniu ich zauwazylam wyrazna roznice (wlosy myje co 2 dni). Moje wlosy staly sie lsniace i mocniejsze, wyraznie odzyly. Polecam. Apropo odzywek - uzywalam kiedys odzywek z Ziaji, ale po nich dostalam lupiezu. Teraz zaczelam uzywac odzywki z Fructisa i po kazdym zastosowaniu jej czuje, ze moje wlosy sa wygladzone i wyraznie lsniace. Zobacze jaki bedzie efekt po kilku kolejnych uzyciach, ale mysle, ze kosmetyki Fructis do wlosow sa genialne, a przy okazji nie drogie ![]() Moje wlosy niszcza sie np. po suszeniu, dlatego staram sie je ograniczac i pozostawic same do wyschniecia. Ostatnio tez podczas zimy uzywalam codziennie pianki do stylizacji Wella. Potem mialam strasznie suche i lamliwe wlosy. Radze dac przynajmniej jakis czas "oddechu" naszym wlosom od przeroznych kosmetykow do stylizacji ![]() Zapomnialam jeszcze dodac, ze nie uzywam szczotki do czesania wlosow ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
Ja lubie odżywki Fructisa,bo ślicznie pachną,wystarczy je nałożyc i spłukać,fajnie wygładzają,ale mysle,że to raczej efekt od mycia do mycia...chociaż coś może też nawilżają,bo w składzie mają dużo olejków..
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Beliczku czy to na pewno ta sama maska
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
ja nie stosuje jakiś wyszukanych zabiegow, choć powinnam bo codziennie prostuję włosy, zdarza mi się też tapirować niestety i taki tego efekt, że mam porozdwajane końcowki i włosy wypadaja. ale ogolnie włosy wyglądają ładnie, lśnią i są miekkie. Stosuje szampon garnier fructis intensywna regeneracja z odzywka (odzywka bez splukiwania polecam goraca daje świetne efekty), co miesiąc stosuje maskę na gorąca z oriflame bardzo ładnie pachnie kokosami i efekty są całkiem w porzadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jesli chodzi o maske Schwarzkopfa BC to lepiej kupujcie z tego sklepu: http://amstar.bazarek.pl/kat.php/kid,10048/ap,10047/
Ta hurtownia jest w Kielcach, w moim miescie ![]() Pozdrawiam ![]()
#922 |
Raczkowanie
|
Hej,
super wątek ![]() dzięki Wam właśnie ![]() ![]() Włosy mam poldługie, rozjaśniane wielokrotnie blond pasemkami, ostatnio farbuję już na jeden kolor, ale rozjaśnina część włosów szybko traci kolor, który się z nich wypłukuje. Chcę je zregenerować, aby w końcu cieszyłe me oko i nie tylko me ![]() Mam nadzieę, ze dzięki tym kosmetykom się uda ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko będę miałą troszkę więcej kasy i zuzyję moje gigantyczne zapasy specyfikó do włosów to na pewno kupię ten repair rescue schwarzkopfa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Dawno już nie udzielałam się w tym wątku, także czas zabrać się do dzieła
![]() ![]() Każdemu, kto używa prostownicy serdecznie polecam szampon i odżywkę CHI Farouka do włosków katowanych żelazkiem. Jakiś czas temu z niej zrezygnowałam - znudziła mi się ta sama seria kosmetyków trzeci miesiąc pod rząd, najzwyczajniej w świecie chciałam spróbować czegoś nowego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#926 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziwczyny,
A ja walcze z moimi wypadającymi włosami ![]() ![]() ![]() ![]() Ale problem moj polega na tym ze ptzy tych kuarcjach nie wiem co stosowac do tych wlosow.. ![]() ![]() ![]() Jesli ktos ma jakis sprawdzony pomysl to z gory dzieki ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
Dorotaa
Napisz co to ta kamiwaza, bo mnie też wypadają włosy
#929 |
lipiec na maksa!!! :)
|
a mi konczy sie juz maska absolut (na 1-2 uzycia zostalo
![]() - intense (w sumie bylam juz pewna ![]() - cement - bonacure, bo tak zachwalacie ![]()
![]() |
#930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.