Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-24, 21:32   #931
dorotaa
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Beliczku, dzieki serdeczne) Ale powiedz te serie z Kerastese to do stylizacji ? Loreal Prof, uzywałam i jak wspomnialam super bylo prze 5 miesiecy;( teraz albo sa wysuszone ale zniszczone bardzo zreszta to mleczko ma alkohol wiec nie ma sie co dziwic ze wysusza Kiedys był dobry zel w spray z Alfaparfu ale wycofali i tez nie wiem czym go zastapic ...
daisydee... kamiwaza to takijaponski preparta ziołowy, przynajmniej tak pisza.. ))) nie wiem czy pomaga bo za krotko go stosuje... ale mozesz zajrzec na strone www.kamiwaza.pl...

Pozdrawiam
dorotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-24, 21:33   #932
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

Cytat:
Napisane przez wunia83
Dawno już nie udzielałam się w tym wątku, także czas zabrać się do dzieła i nadrobić zaległości

Każdemu, kto używa prostownicy serdecznie polecam szampon i odżywkę CHI Farouka do włosków katowanych żelazkiem. Jakiś czas temu z niej zrezygnowałam - znudziła mi się ta sama seria kosmetyków trzeci miesiąc pod rząd, najzwyczajniej w świecie chciałam spróbować czegoś nowego I to był błąd Niestety po moich włoskach widać opłakane efekty Teraz ratuję je Cimentem Robią się powoli takie apetycznie miękkie i zdrowe Nie mogę przestać ich głaskać
o tym zestawie Farouka mówisz... ?

http://www.allegro.pl/item121983739_...nt_300_ml.html

http://www.allegro.pl/item120739746_...poo_300ml.html
Stary 2006-08-24, 21:37   #933
dorotaa
Raczkowanie

Zdradz prosze co jest dobre z tej serii Bonacure ))))
Stary 2006-08-24, 21:54   #934
nolka7
Raczkowanie

Question Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

dziewczyny a probowalyscie moze herbaty z pokrzywy? moja mama mowie ze podobno jest dobra na wlosy, ale samk nie do wytrzymania :/ gdybym mialam jednak pewnosc ze cos da, to jak bym to przezyla
a jesli chodzi o tabletki, to czy takie witaminy complex (np. vigor itp.) daja podobne efektu do skrzypowity?
pzdr
nolka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-24, 22:11   #935
daisydee
Raczkowanie

The cute one
jaką masz wersję bonacure?
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-24, 22:34   #936
Nogala1
Raczkowanie

ja mam z bonacure schwarzkopfa: szampon, odżywkę bez spłukiwania i maskę do włosów farbowanych i szampon i odżywkę bez spłukiwania nawilżającą i jestem poprostu tymi kosmetykami zachwycona, uwielbiam je to są moje KWC
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 07:25   #937
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dziewczyny, a mozecie opisac jakie efekty daje bonacure?? wlosy lekkie, ciezkie? grube? cienkie? miekkie? sprezyste?

biegam

Edytowane przez noseknosek
Czas edycji: 2006-08-25 o 07:47
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 08:10   #938
dorotaa
Raczkowanie

A ja wstałam i mam takie siano ze szo ;( zero sprezystosci, zero lokow ;( echhhhhh
DZiewczyny a czy ktoras stosowala jekis kosmetyki hypact ?
Stary 2006-08-25, 08:28   #939
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
Dziewczyny, a mozecie opisac jakie efekty daje bonacure?? wlosy lekkie, ciezkie? grube? cienkie? miekkie? sprezyste?
Dołaczma siędo pytanie Noskanoska
Jakie dokładnie efekty daje BC?
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 08:29   #940
TheCuteOne
Zadomowienie

Daisydee Z bonacure mam odzywke z w sprayu do wlosow po stalej ondulacji, kreconych, suchych (w sumie nie mam wlosow po stalej ondulacji, nie sa tez zbyt krecone szczegolnie po wysuszeniu sa proste, i nie sa suche ale odzywka jest rewelacyjna ), i maske nawilzajaca.

Noseknosek po nim wlosy sa mieciutkie, lsniace ale takie hmm.. konkretne. W sensie ze przynajmniej mi nie robia sie takie piorka miekkie, tylko sa takie troche ciezsze, dosyc sliskawe, no poprostu cudowne .
Chociaz wiem ze nie na wszystkich tak swietnie dzialaja, moja znajoma kupila sobie cos z bonacure (do wlosow farbowanych) i nie jest zbyt zadowolona.
TheCuteOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 08:38   #941
iwonatom
Raczkowanie

A nie mowilam (pisalam ze seria Bonacure jest swietna
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 08:45   #942
dorotaa
Raczkowanie

TheCutOne, chcesz powiedziec ze tak odzywka prostuje wlosy ? czyli jesli mi zalezy zeby sie krecily to nie polecasz?
Stary 2006-08-25, 08:57   #943
daisydee
Raczkowanie

The cute one
żebyśmy sie dobrze zrozumiały, to masz tą maskę: Bonacure hairtherapy - Moisture Kick Treatment?
Trochę dziwne że ona jest tj w butli (poj 750) a nie w słoiku.
Co do kosmetyków bonacure to ja też muszę powiedzieć ze są super. Ja do fryzjera chodzę do salonu schwarzkopfa i tam mi zawsze robią saunę na głowę z tymi kosmetykami i włosy miałam potem nawet przez tydzień (a myłam kilka razy po wizycie) takie śliskie, lejące, błyszczące. Jak włosy mi przestaną wypadać to w nagrodę kupię im całą serię bonacure
Stary 2006-08-25, 08:58   #944
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonatom
A nie mowilam (pisalam ze seria Bonacure jest swietna
Pisałaś Iwonko
Ale ja chciałabym wiedzieć dokąłdnie czy te kosmetyki zmiękczają czy usztywniają włoski? Czy robią efekt "przejedzonych "piórek jak maska Absolut repair? Czy regenerują czy robią "gwiazdorski" efekt na jeden dzień jak nutri seduction alfaparf.
Stary 2006-08-25, 09:15   #945
Little Princesss
Raczkowanie

TheCuteOne czy mowisz o tym Bonacure? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=6447
i czy na allegro to wlasnie ta mgiełka bo ktoras z dziewczyn napisala ze zmienilo sie opakowanie z filetowego na niebieskie
http://www.allegro.pl/item123093370_...ayu_200ml.html

Edytowane przez Little Princesss
Czas edycji: 2006-08-25 o 10:26
Little Princesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 09:42   #946
beliczek
Zakorzenienie

Dziewczyny,
Zastanawiam się czy nie robićsobie mieszanek z odżywke do włosów. Chyba Daisydee pisała o tym jak miesza garniera nuri gładkiego z maseczką do włosów Dove?
To jest chyba dobry pomysł! Dziszmieszam sobie nutri seduction z odżywką absolut repair i kropelką amułki regenerującej power b Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dzis wieczorem będę w Geantcie, przemycę w zakupach, za które płaci mąż nutri gładkiego garniera i dove do włosów rojaśnianych. Daisydee, efekt naprawdę jest fajny po tych odżywkach? Mamy chyba podobny rodzaj włosów, bo pamietam, że rigenol na ciebie nie działał podobnie jak na mnie.
Stary 2006-08-25, 09:45   #947
katiia
Raczkowanie

Dziewczyny, ale kusicie tym Bonacure.

Ja już od ponad roku prowadzę istną walkę o przywrócenie dawnego wyglądu moich włosów. A wszystko to przez fryzjerkę "profesjonalistkę". która kompletnie spaliła mi włosy rozjaśniaczem - wyszłam z salonu z płaczem i przerażającym żółtkiem na głowie.
Od tamtej pory używałam wielu różnych prof. masek- bez większego efektu.
intense repair- zrobiła mi piórka na głowie
dora z bambusem- tu było troszkę lepiej, z tym że włosy były strasznie puszyste, a takiego efektu chcę uniknąć.
alfaparf z kariteksem- nie podaobała mi się, ciężko było rozczesać włoski, nie zauważyłam żadnej regeneracji.
rigenol-instny koszmar,siano na głowie tak jakbym w ogole nie użyła odżywki
Jedyna maska, ktora jako tako przypadła mi do gustu to oleo relax kerastase, ale stwierdziłam ze 100 zł za 150 ml i dla mnie za dużo i wystawiłam połowę na targowisku.
Wydaje mi się, że to czy dana maska będzie dla nas dobra zależy od struktury włosa. To, że są znisczone to oczywiste. Ale czy są cienkie, proste, grube, gęste ,falujące, kręcone itp. Np. intense repair dobrze działa na włosy raczej cienkie i niezbyt gęste, a grubym kudełkom robi obciążone piórka- tak mi się przynajmniej wydaje.
Moje włosy mają już 14 cm odrostu, który jest zdrowy, prosty natomiast pozostała rozjaśnoniona część przypomina kręcoce, falujące siano. Z natury włosy mam gęste, grube, proste i podatne na układanie. Ach jak ja bym chciała mieć już swoje włosy... uff , ale się rozpisałam
katiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 09:53   #948
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiia
Dziewczyny, ale kusicie tym Bonacure.

Ja już od ponad roku prowadzę istną walkę o przywrócenie dawnego wyglądu moich włosów. A wszystko to przez fryzjerkę "profesjonalistkę". która kompletnie spaliła mi włosy rozjaśniaczem - wyszłam z salonu z płaczem i przerażającym żółtkiem na głowie.
Od tamtej pory używałam wielu różnych prof. masek- bez większego efektu.
intense repair- zrobiła mi piórka na głowie
dora z bambusem- tu było troszkę lepiej, z tym że włosy były strasznie puszyste, a takiego efektu chcę uniknąć.
alfaparf z kariteksem- nie podaobała mi się, ciężko było rozczesać włoski, nie zauważyłam żadnej regeneracji.
rigenol-instny koszmar,siano na głowie tak jakbym w ogole nie użyła odżywki
Jedyna maska, ktora jako tako przypadła mi do gustu to oleo relax kerastase, ale stwierdziłam ze 100 zł za 150 ml i dla mnie za dużo i wystawiłam połowę na targowisku.
Wydaje mi się, że to czy dana maska będzie dla nas dobra zależy od struktury włosa. To, że są znisczone to oczywiste. Ale czy są cienkie, proste, grube, gęste ,falujące, kręcone itp. Np. intense repair dobrze działa na włosy raczej cienkie i niezbyt gęste, a grubym kudełkom robi obciążone piórka- tak mi się przynajmniej wydaje.
Moje włosy mają już 14 cm odrostu, który jest zdrowy, prosty natomiast pozostała rozjaśnoniona część przypomina kręcoce, falujące siano. Z natury włosy mam gęste, grube, proste i podatne na układanie. Ach jak ja bym chciała mieć już swoje włosy... uff , ale się rozpisałam
KAtiia, zgadzam się co do tego, że działąnie odżywki zalezy przede wszystkim od rodzaju włosa. Wszystkie tu mamy praktycznie zniszczone włosy w bardzo podobnym stopniu ale każda z nas ma inne geny i co za tym idzie inne włosy. Dlatego ja zawsze wypytuję dziewczyn, któe polecaja nowe specyfiki do włosów jakie DOKŁADNIE mają włosy z natury.
A teraz lecę myć włosy i nałożyć na nie mieszankę odżywki absolut repair i ntur seduction alfaparf.
Stary 2006-08-25, 10:13   #949
tripka
Wtajemniczenie

MOże by też spróbować mieszanki masek,odżywek?
mój Rigenol coś słabo na moje włoski zaczął działać-sprawdzę więc mieszanke Rigenol+Fructis wygładzający

Dziewczyny kupcie któraś tą kuracje enzymatyczno-kolagenową to powiedzie,czy się opłacaheheh żartuje

WUNIA83 a jak działają konkretnie te kosmetyki CHI Farouka?co robią?czy rzeczywiście chronią skutecznie przed działaniem prostownicy,suszarki?
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 10:50   #950
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Ja się własnie zastanawiałam nad tym CHI, ale nad jedwabiem, bo właśnie kupiłam sobie prostownicę. Bo szampon mam absolut wielki, a maskę z karitexem nakładam przy każdym myciu jako odżywkę.
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 11:08   #951
TheCuteOne
Zadomowienie

Little Princess mowie dokladnie o tym co znalazlas na KWC a z tym allegro to nie mam pojecia ja kupilam ta odzywke dosyc dawno, i jakos za pierwszym razem nie przypadla mi do gustu i przestalam jej uzywac, niedawno kiedy moje wlosy znacznie sie wzmocnily znowu po nia siegnelam i uzywam jej do tej pory .
Dorotaa ja poprostu mam bardzo dziwne wlosy, kiedy ich nie wysusze to mam mocno falowane albo poskrecane, a kiedy wysusze, sa gladkie i proste, czasami podkrecaja sie na dole ale to chyba kazdemu kto ma dosyc postopniowane wlosy Na mojej odzywce pisze ze jest tez do wlosow kreconych, dzisiaj nie wysusze wlosow tylko spryskam odzywka i wyschna mi same, wtedy powiem Ci czy troche mi je skrecily czy rozprostowaly
Daisydee mam boncure moisture conditioner i Bonacure hairtherapy Moisture Kick Treatment

Mam pytanie: W odzywkach ktore trzeba wstrzasnac by skladniki sie zmieszaly faktyczna ilosc odzywki to ta po wstrzasnieciu czy ta przed, bo ja nie wiem kiedy mi sie ten moj bonacure w sprayu skonczy
TheCuteOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 12:49   #952
noseknosek

pogubilam sie zupelnie która z nich to TA maska?

1) http://allegro.pl/item123082429_schw...na_200_ml.html
2)
http://allegro.pl/item121943909_schw...ca_200_ml.html
3)
http://allegro.pl/item121287219_schw...ch_750_ml.html

ja oczywiscie sklanialabym sie do tej regenerujacej

biegam
Stary 2006-08-25, 14:19   #953
Little Princesss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheCuteOne
Little Princess mowie dokladnie o tym co znalazlas na KWC a z tym allegro to nie mam pojecia ja kupilam ta odzywke dosyc dawno, i jakos za pierwszym razem nie przypadla mi do gustu i przestalam jej uzywac, niedawno kiedy moje wlosy znacznie sie wzmocnily znowu po nia siegnelam i uzywam jej do tej pory .
Dorotaa ja poprostu mam bardzo dziwne wlosy, kiedy ich nie wysusze to mam mocno falowane albo poskrecane, a kiedy wysusze, sa gladkie i proste, czasami podkrecaja sie na dole ale to chyba kazdemu kto ma dosyc postopniowane wlosy Na mojej odzywce pisze ze jest tez do wlosow kreconych, dzisiaj nie wysusze wlosow tylko spryskam odzywka i wyschna mi same, wtedy powiem Ci czy troche mi je skrecily czy rozprostowaly
Daisydee mam boncure moisture conditioner i Bonacure hairtherapy Moisture Kick Treatment

Mam pytanie: W odzywkach ktore trzeba wstrzasnac by skladniki sie zmieszaly faktyczna ilosc odzywki to ta po wstrzasnieciu czy ta przed, bo ja nie wiem kiedy mi sie ten moj bonacure w sprayu skonczy
dziekuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 14:20   #954
Little Princesss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
pogubilam sie zupelnie która z nich to TA maska?

1) http://allegro.pl/item123082429_schw...na_200_ml.html
2)
http://allegro.pl/item121943909_schw...ca_200_ml.html
3)
http://allegro.pl/item121287219_schw...ch_750_ml.html

ja oczywiscie sklanialabym sie do tej regenerujacej
noseknosek
z tego co ja zrozumialam to chyba 1 ale tez chce sie upewnic bo mi smaka zrobilyscie na tą maseczke
Stary 2006-08-25, 14:47   #955
KENZO
Rozeznanie

Ja tez postanowilam wyprobowac serie Bonacure i na poczatek zamowilam sobie fluid na koncoweczki wlosow- na KWC ma rewelacyjne oceny oraz odzywke dwufazowa, maseczki tez mam zamiar zamowic ale narazie musze choc troszke wykorzystac te ktore mam - a mam nimi zawalona cala szafke- okolo 9 na stanie Jak mi sie spodoba ta odzywka to natychmiast zamowie sobie kuracje enzymatyczno- kolagenowa o ktorej pisalyscie

A tak na marginesie to bardzo jestem ciekawa - co robicie z wloskami po umyciu- czy zostawiacie je do wyschniecia naturalnego- jesli tak to jak wtedy wygladaja??? czy ukladacie na szczotke, walki, prostujecie???
Ja zazwyczaj po odzywce lub masece, nakldam jakies serum nablyszczajace i pozostawiam do wyschniecia naturalnego a tylko na jakies wazniejsze wyjscia czy impreze prostuje lub ukladam, wlosy mam zdrowe, lsniace,niefarbuje,proste ale widomo ze jak sie je ulozy to wygldaja duzo ladniej i czasem troszke zazdroszcze dziewczynom ktore pomimo ze nie maja zdrowych wlosow zawsze maja ladnie ulozone , ja nie robie tego czesto bo boje sie ze je zniszcze ( wiem co to zniszczone wlosy- bo kilka lat temu je rozjasnialam, prostowalam, mialam warkoczyki- od tego czasu wydalam mnostwo pieniedzy na regeneracje u fryzjera,profesjonalne kosmetyki a przede wszystkim nie robie prawie nic co mogloby im zaszkodzic i teraz po kilku latach mam wreszcie zdrowe , dlugie wlosy - wiec napiszcie dziewczyny jakie sa wasze rytualy po umyciu wloskow- co z nimi robicie i w jakim sa stanie
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 14:48   #956
noseknosek

ja chyba zdecyduję się na bonacure i intense repair l'oreala ale to za jakieś 2 tygodnie, bo póki co funduszy brak!

biegam
Stary 2006-08-25, 18:29   #957
daisydee
Raczkowanie

tak, Beliczku, to ja mieszałam te maski, wypadało to całkiem nieźle ale nie ma to jednak jak prawdziwa dobra profesjonalna maska. Już się nie mogę doczekać aż sobie kupię bonacure.
Beliczku dołanczam zdjęcie moich włosów. Napisz czy masz podobne, to będę wiedziała czy mogę kupować to, co jest dla ciebie dobre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8010017.JPG (53,4 KB, 141 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 18:32   #958
tripka
Wtajemniczenie

DAISYDEE masz ładne włoskinie widać zeby były zniszczone...
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 18:37   #959
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisydee
tak, Beliczku, to ja mieszałam te maski, wypadało to całkiem nieźle ale nie ma to jednak jak prawdziwa dobra profesjonalna maska. Już się nie mogę doczekać aż sobie kupię bonacure.
Beliczku dołanczam zdjęcie moich włosów. Napisz czy masz podobne, to będę wiedziała czy mogę kupować to, co jest dla ciebie dobre
Daisydee. Super pomysł z wklejaniem swioch włosów na forum. Jak tylko wrócę z Włoch (jadę w poniedziałek) to też pomyślę o wklejeniu mojej czupryny.
Włosy mamy podobne ale nie takie same. Na oko widze, że moje sa bardziej puszące się i wiotkie/miekkie/dziecięce (cięzko to poisać, wkleję to zobaczycie). Na moich efekt jest taki jak na Twoich kiedy je naciągnę na szczotkę albo wyprostuję prostownica + posmaruję renee blanche czy innym tłuścioszkiem. Ale ogólnie myślę, że możemy używać tych samych kosmetyków
Stary 2006-08-25, 18:39   #960
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka
DAISYDEE masz ładne włoskinie widać zeby były zniszczone...
Zgodzę się z Trpiką, że na Twoich włosach wielkich zniszczeń nie widać. Widać za to, że włosy są wygłądzone, nawilżone i troskliwie pielęgnowane Bardzo łądnie lśnią! Co masz na nich na tym zdjęciu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości