|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Beliczku, dzieki serdeczne
![]() ![]() ![]() daisydee... kamiwaza to takijaponski preparta ziołowy, przynajmniej tak pisza.. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item121983739_...nt_300_ml.html http://www.allegro.pl/item120739746_...poo_300ml.html
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Zdradz prosze co jest dobre z tej serii Bonacure
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny a probowalyscie moze herbaty z pokrzywy? moja mama mowie ze podobno jest dobra na wlosy, ale samk nie do wytrzymania :/ gdybym mialam jednak pewnosc ze cos da, to jak bym to przezyla
![]() a jesli chodzi o tabletki, to czy takie witaminy complex (np. vigor itp.) daja podobne efektu do skrzypowity? pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
The cute one
jaką masz wersję bonacure?
#936 |
Raczkowanie
|
ja mam z bonacure schwarzkopfa: szampon, odżywkę bez spłukiwania i maskę do włosów farbowanych i szampon i odżywkę bez spłukiwania nawilżającą i jestem poprostu tymi kosmetykami zachwycona, uwielbiam je to są moje KWC
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny, a mozecie opisac jakie efekty daje bonacure??
![]()
![]() Edytowane przez noseknosek Czas edycji: 2006-08-25 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
A ja wstałam i mam takie siano ze szo ;( zero sprezystosci, zero lokow ;( echhhhhh
DZiewczyny a czy ktoras stosowala jekis kosmetyki hypact ? |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie dokładnie efekty daje BC? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Daisydee Z bonacure mam odzywke z w sprayu do wlosow po stalej ondulacji, kreconych, suchych (w sumie nie mam wlosow po stalej ondulacji, nie sa tez zbyt krecone szczegolnie po wysuszeniu sa proste, i nie sa suche ale odzywka jest rewelacyjna
![]() Noseknosek po nim wlosy sa mieciutkie, lsniace ale takie hmm.. konkretne. W sensie ze przynajmniej mi nie robia sie takie piorka miekkie, tylko sa takie troche ciezsze, dosyc sliskawe, no poprostu cudowne ![]() Chociaz wiem ze nie na wszystkich tak swietnie dzialaja, moja znajoma kupila sobie cos z bonacure (do wlosow farbowanych) i nie jest zbyt zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
A nie mowilam (pisalam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
TheCutOne, chcesz powiedziec ze tak odzywka prostuje wlosy ? czyli jesli mi zalezy zeby sie krecily to nie polecasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
The cute one
żebyśmy sie dobrze zrozumiały, to masz tą maskę: Bonacure hairtherapy - Moisture Kick Treatment? Trochę dziwne że ona jest tj w butli (poj 750) a nie w słoiku. Co do kosmetyków bonacure to ja też muszę powiedzieć ze są super. Ja do fryzjera chodzę do salonu schwarzkopfa i tam mi zawsze robią saunę na głowę z tymi kosmetykami i włosy miałam potem nawet przez tydzień (a myłam kilka razy po wizycie) takie śliskie, lejące, błyszczące. Jak włosy mi przestaną wypadać to w nagrodę kupię im całą serię bonacure ![]() ![]() ![]()
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja chciałabym wiedzieć dokąłdnie czy te kosmetyki zmiękczają czy usztywniają włoski? Czy robią efekt "przejedzonych "piórek jak maska Absolut repair? Czy regenerują czy robią "gwiazdorski" efekt na jeden dzień jak nutri seduction alfaparf. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
TheCuteOne czy mowisz o tym Bonacure?
![]() i czy na allegro to wlasnie ta mgiełka bo ktoras z dziewczyn napisala ze zmienilo sie opakowanie z filetowego na niebieskie http://www.allegro.pl/item123093370_...ayu_200ml.html ![]() Edytowane przez Little Princesss Czas edycji: 2006-08-25 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
Zastanawiam się czy nie robićsobie mieszanek z odżywke do włosów. Chyba Daisydee pisała o tym jak miesza garniera nuri gładkiego z maseczką do włosów Dove? To jest chyba dobry pomysł! Dziszmieszam sobie nutri seduction z odżywką absolut repair i kropelką amułki regenerującej power b ![]() Dzis wieczorem będę w Geantcie, przemycę w zakupach, za które płaci mąż nutri gładkiego garniera i dove do włosów rojaśnianych. Daisydee, efekt naprawdę jest fajny po tych odżywkach? Mamy chyba podobny rodzaj włosów, bo pamietam, że rigenol na ciebie nie działał podobnie jak na mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale kusicie tym Bonacure.
Ja już od ponad roku prowadzę istną walkę o przywrócenie dawnego wyglądu moich włosów. A wszystko to przez fryzjerkę "profesjonalistkę". która kompletnie spaliła mi włosy rozjaśniaczem - wyszłam z salonu z płaczem i przerażającym żółtkiem na głowie. Od tamtej pory używałam wielu różnych prof. masek- bez większego efektu. intense repair- zrobiła mi piórka na głowie dora z bambusem- tu było troszkę lepiej, z tym że włosy były strasznie puszyste, a takiego efektu chcę uniknąć. alfaparf z kariteksem- nie podaobała mi się, ciężko było rozczesać włoski, nie zauważyłam żadnej regeneracji. rigenol-instny koszmar,siano na głowie tak jakbym w ogole nie użyła odżywki Jedyna maska, ktora jako tako przypadła mi do gustu to oleo relax kerastase, ale stwierdziłam ze 100 zł za 150 ml i dla mnie za dużo i wystawiłam połowę na targowisku. Wydaje mi się, że to czy dana maska będzie dla nas dobra zależy od struktury włosa. To, że są znisczone to oczywiste. Ale czy są cienkie, proste, grube, gęste ,falujące, kręcone itp. Np. intense repair dobrze działa na włosy raczej cienkie i niezbyt gęste, a grubym kudełkom robi obciążone piórka- tak mi się przynajmniej wydaje. Moje włosy mają już 14 cm odrostu, który jest zdrowy, prosty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz lecę myć włosy i nałożyć na nie mieszankę odżywki absolut repair i ntur seduction alfaparf. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Wtajemniczenie
|
MOże by też spróbować mieszanki masek,odżywek?
mój Rigenol coś słabo na moje włoski zaczął działać-sprawdzę więc mieszanke Rigenol+Fructis wygładzający ![]() Dziewczyny kupcie któraś tą kuracje enzymatyczno-kolagenową to powiedzie,czy się opłaca ![]() ![]() WUNIA83 a jak działają konkretnie te kosmetyki CHI Farouka?co robią?czy rzeczywiście chronią skutecznie przed działaniem prostownicy,suszarki? |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
Ja się własnie zastanawiałam nad tym CHI, ale nad jedwabiem, bo właśnie kupiłam sobie prostownicę. Bo szampon mam absolut wielki, a maskę z karitexem nakładam przy każdym myciu jako odżywkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Little Princess mowie dokladnie o tym co znalazlas na KWC
![]() ![]() ![]() Dorotaa ja poprostu mam bardzo dziwne wlosy, kiedy ich nie wysusze to mam mocno falowane albo poskrecane, a kiedy wysusze, sa gladkie i proste, czasami podkrecaja sie na dole ale to chyba kazdemu kto ma dosyc postopniowane wlosy ![]() ![]() Daisydee mam boncure moisture conditioner i Bonacure hairtherapy Moisture Kick Treatment Mam pytanie: W odzywkach ktore trzeba wstrzasnac by skladniki sie zmieszaly faktyczna ilosc odzywki to ta po wstrzasnieciu czy ta przed, bo ja nie wiem kiedy mi sie ten moj bonacure w sprayu skonczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
|
pogubilam sie zupelnie
![]() ![]() ![]() 1) http://allegro.pl/item123082429_schw...na_200_ml.html 2) http://allegro.pl/item121943909_schw...ca_200_ml.html 3) http://allegro.pl/item121287219_schw...ch_750_ml.html ja oczywiscie sklanialabym sie do tej regenerujacej ![]()
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co ja zrozumialam to chyba 1 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Rozeznanie
|
Ja tez postanowilam wyprobowac serie Bonacure i na poczatek zamowilam sobie fluid na koncoweczki wlosow- na KWC ma rewelacyjne oceny
![]() ![]() ![]() A tak na marginesie to bardzo jestem ciekawa - co robicie z wloskami po umyciu- czy zostawiacie je do wyschniecia naturalnego- jesli tak to jak wtedy wygladaja??? czy ukladacie na szczotke, walki, prostujecie??? Ja zazwyczaj po odzywce lub masece, nakldam jakies serum nablyszczajace i pozostawiam do wyschniecia naturalnego a tylko na jakies wazniejsze wyjscia czy impreze prostuje lub ukladam, wlosy mam zdrowe, lsniace,niefarbuje,proste ale widomo ze jak sie je ulozy to wygldaja duzo ladniej i czasem troszke zazdroszcze dziewczynom ktore pomimo ze nie maja zdrowych wlosow zawsze maja ladnie ulozone , ja nie robie tego czesto bo boje sie ze je zniszcze ( wiem co to zniszczone wlosy- bo kilka lat temu je rozjasnialam, prostowalam, mialam warkoczyki- od tego czasu wydalam mnostwo pieniedzy na regeneracje u fryzjera,profesjonalne kosmetyki a przede wszystkim nie robie prawie nic co mogloby im zaszkodzic i teraz po kilku latach mam wreszcie zdrowe , dlugie wlosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
|
ja chyba zdecyduję się na bonacure i intense repair l'oreala
![]()
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
tak, Beliczku, to ja mieszałam te maski, wypadało to całkiem nieźle
![]() Beliczku dołanczam zdjęcie moich włosów. Napisz czy masz podobne, to będę wiedziała czy mogę kupować to, co jest dla ciebie dobre ![]()
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
|
DAISYDEE masz ładne włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy mamy podobne ale nie takie same. Na oko widze, że moje sa bardziej puszące się i wiotkie/miekkie/dziecięce (cięzko to poisać, wkleję to zobaczycie). Na moich efekt jest taki jak na Twoich kiedy je naciągnę na szczotkę albo wyprostuję prostownica + posmaruję renee blanche czy innym tłuścioszkiem. Ale ogólnie myślę, że możemy używać tych samych kosmetyków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.