Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-26, 18:57   #991
mandarynka7
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Mam jeszcze pytanie do posiadaczek serii CHI farouka - potraficie znaleźć (rozszyfrować ) datę ważności na opakowaniach produktów z tej serii? bo ja niestety nie.. a jednak byloby to przydatne
mandarynka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-26, 19:44   #992
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez mandarynka7
Zdecydowanie bardziej polecam serie absolut repair l'oreala, jest boska i cudnie pachnie
mi już zapach absoluta trochę się znudził ale stosowanie calej serii chyba mnie do tego uprawnia

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 08:46   #993
mandarynka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
stosowanie calej serii chyba mnie do tego uprawnia

Stosowałaś może ampułki z tej serii? bo mnie tego do kompletu brakuje ale straszny ciemniak ze mnie i nie wiem za bardzo jak to się stosuje tzn domyslam sie ze naklada sie na wlosy ale moglybyscie napisac czy warto to stosowa? bardziej odzywa wlosy? no i na ile taka ampulka starczy? bo jak na raz to sa dosc drogie...szukalam w wyszukiwarce czegos na ten temat ale wiele sie nie dowiedzialam, wiec prosze o odp
Stary 2006-08-27, 09:08   #994
Ehinokokus
Zadomowienie

Mnie ampułki l'oreala (konkretnie B i C) wystarczają na 2 użycia. Oczywiście nakładam najwiecej preparatu, tam gdzie włosy tego wymagają- czyli na końcówki. Wszystkie serie l'oreala działają bardzo dobrze na moje włosy, zarówno te sklepowe, profesjonalne jak i matrixy.
Mnie bardziej przypadła do gustu ampułka C - którą nakłada się na wilgotne włosy, przed myciem. Druga ampułka wymaga rozpylacza- również do spłukiwania i na wilgotne włosy, ale po szamponie.
Dodam, że włosy mam długie, na włosy do ramion przy ekonomicznym używaniu może wystarczyć i na 3-4 razy.
Ehinokokus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 10:03   #995
wrednazasysara
Raczkowanie

TRAGEDIA!Od jakiś dwóch lat torturowałam włosy, myłam prawie we wrzatku z kranu(bo mi przyjemnie było:|)!, nie stsowałam odżywek, bo mi się nie chciało!ładowałam pianke, a potem grzebieniem tapirowałam, pryskałam tony lakieru, kreciłam na wałki z rzepami..........i co??Z moich pięknych, grubych niegdyś włosów zostały jakieś smętne kłakijestem załamana, teraz płace za swoją "odpowiedzialność". Włosy stały sie słabiutkie i wypadają jeden po drugim. Teraz jeden warkocz mam cieńszy niz kiedyś jeden, gdy robiłam dwaKupiłam sobie porządna odżywkę i Neril. Odżywka działa, włosy nabrały połysku i są ładniejsze, ale nadal cieniutkie. Minął mój derugi tydzien kuracji Nerilem, a ja umieram ze strachu. Podczas mycia wylatuje mi tyle włosów, że mam je na całych rękach, po myciu też lecą, potem już umiarkowanie, aż do następnego myciajem drożdze, robie wszytsko co mogę , a włosy nadal są do bani;(Pomocy, ja nie chcę być łysa!
Stary 2006-08-27, 10:30   #996
Ehinokokus
Zadomowienie

Uuu... biedactwo.
Na początku trzeba pożegnać się z niezdrową stylizacją. Dowidzienia pianki, suszarko, lakiery itd. Warto skrócić trochę włosy, aby odciażyć cebulki. Są specjalne odżywki dla skóry głowy i takie też zastosowałabym. Szampony najlepiej regenerujaco-nawilżające, z serii profesjonalnych. Warto zapytać też fryzjera o zabiegi odżywcze.
Głowa do góry będzie dobrze!
Stary 2006-08-27, 10:40   #997
mandarynka7
Raczkowanie

Też mam takie zniszczone włosy - przez rok prostowałam je codziennie prostownicą stosowalam niby profesjonalne maski, odzywki, szampony itp. ale to nie pomaga zbyt wiele jak sie tak torturuje wlosy:/ Teraz przerzucam sie na ukladanie wlosow suszarka jonowa, bo czyms wlosy ukladac musze, bez tego mam okropna szope na glowie (wlosy ni to proste ni krecone ) mam nadzieje, ze bedzie to lepsze rozwiazanie niz prostownica...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-27, 10:46   #998
mandarynka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ehinokokus
Druga ampułka wymaga rozpylacza- również do spłukiwania i na wilgotne włosy, ale po szamponie.
Dodam, że włosy mam długie, na włosy do ramion przy ekonomicznym używaniu może wystarczyć i na 3-4 razy.
To znaczy, że nie mozna jej wydostac z tej buteleczki bez rozpylacza? dobrze, ze napisalas, bo wlasnie chcialam kupic i bym miala problem w sumie ten rozpylacz nie jest taki tani.. z tego co widzialam na allegro kosztuje 10 zl...
Stary 2006-08-27, 10:47   #999
iwonatom
Raczkowanie

MAndarynka 7 a jaka masz ta suszarke Dobra jest?? Rzeczywiscie nie niszczy wlosow??
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 10:54   #1000
Ehinokokus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mandarynka7
To znaczy, że nie mozna jej wydostac z tej buteleczki bez rozpylacza? dobrze, ze napisalas, bo wlasnie chcialam kupic i bym miala problem w sumie ten rozpylacz nie jest taki tani.. z tego co widzialam na allegro kosztuje 10 zl...
Można, ale preparat jest bardzo rzadki. W sumie jeśli masz w domu jakieś opakowanie z rozpylaczem- to poprostu można przelać ten preparat. Jednak działanie tej ampułki mnie nie zachwyciło.
Stary 2006-08-27, 10:54   #1001
mandarynka7
Raczkowanie

jeszcze jej nie mam zamowilam na allegro Vidal Sassoon z jonizacją... w tym tygodniu powinnam ją dostac to przetestuje nie mam takich calkiem kreconych wlosow, wiec mysle, ze troszke mi zastapi prostownice, na razie jestem na odwyku prostownicowym i mi baaardzo ciezko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-27, 11:03   #1002
obca
Zadomowienie

mogłybyście mi doradzić jakiś dobry preparat pielęgnacyjny do suszenia suszarką?

bo czytam ten wątek i nie wiem na co się zdecydować
chodzi o to żeby pielęgnowało i chroniło włosy podczas suszenia, fajnie gdyby też nawilżało lub regenerowało włosy podniszczone, cienkie, farbowane
ale żeby nie obciążało ich za bardzo ..

może serum Renee, jakiś olejek albo coś Forouka?
obca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 11:06   #1003
Ehinokokus
Zadomowienie

Opis kosmetyku niemal idealnego . Moze jakaś odżywka bez spłukiwania aktywowana ciepłem?
Ja polecam jedwab ( bad azz), w dodatku pachnie melonami .
Stary 2006-08-27, 11:08   #1004
mandarynka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez obca
mogłybyście mi doradzić jakiś dobry preparat pielęgnacyjny do suszenia suszarką?

bo czytam ten wątek i nie wiem na co się zdecydować
chodzi o to żeby pielęgnowało i chroniło włosy podczas suszenia, fajnie gdyby też nawilżało lub regenerowało włosy podniszczone, cienkie, farbowane
ale żeby nie obciążało ich za bardzo ..

może serum Renee, jakiś olejek albo coś Forouka?
też by mnie to interesowało mam olejek chi, na razie to bede stosowac, ale jakby ktos znal cos lepszego to piszcie
Stary 2006-08-27, 11:13   #1005
tripka
Wtajemniczenie

Moje najbliższe "włosowe" zakupy to chyba będą:
-jedwab CHI Farouk
-ampułka Renew C-niedługo wybieram się na pasemka,więc myślę,ze będzie pomocna w zregenerowaniu włosków-i tu odrazu pytanie do dziewczyn,które ją stosowały:czy rzeczywiscie widac efekt po pierwszym użyciu?
-jakiś szampon oczyszczający
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 11:18   #1006
Ehinokokus
Zadomowienie

Po pierwszym użyciu raczej nie... właściwie są to ampułki do dłuższej kuracji, więc najlepiej kupić kilka sztuk. Renew C mają fajne opakowanie, które po otwarciu można zamknąć .
Również przymierzam sie do zakoupu CHI, bo jeszcze go nie używałam .
Stary 2006-08-27, 11:24   #1007
obca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ehinokokus
Opis kosmetyku niemal idealnego . Moze jakaś odżywka bez spłukiwania aktywowana ciepłem?
Ja polecam jedwab ( bad azz), w dodatku pachnie melonami .
ewentualnie mogę zrezygnować z regeneracji
wystarczy ze będzie chronić, odrobinę nawilżać i nie obciążać

myślałam o odżywce bez spłukiwania, ale jak dotąd po wszystkich włosy były sianowate albo baardzo "tłuste"
obca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 19:19   #1008
daisydee
Raczkowanie

Iwonatom
Napisz proszę jaki masz rodzaj włosów, a najlepiej wklej ich zdjęcie. Bardzo mi na tym zależy, bo w tym tygodniu chcę sobie kupić tą maskę bonacure repair rescue i odżywkę 2 fazową nawilżającą tez z tej serii, i chcę się przekonać czy te kosmetyki mogłyby być dla mnie dobre, a stosowałam już chyba wszystkie możliwe profesjonalne i nie znalazłam ideału Chodzę do salonu schwarzkopfa i tam zawsze stosują maski z tej serii i włosy są po tym piękne, nie wiem tylko czy to nie zasługa też innych rzeczy które mi wtedy nakładają.
Daj też znać co z tymi kuracjami, które zamówiłaś
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 19:49   #1009
iwonatom
Raczkowanie

Daisydee włosy mam długie i cienkie. Niestety sa bardzo zniszczone, suche z rozdwajajacymi sie koncowkami a to zasluga tego ze juz od jakichs 5ciu 6ściu lat robie sobie co 3 miesiace baleyage w odcieniach blond(jestem naturalna brunetka Jezeli chodzisz do tego salonu to na 100% traktuja Twoje wloski seria BC bo z profesjonalnych tej firmy tylko taka jest dostapna Po prostu spytaj dokladnie co Ci uzyli czy byla to maska repair rescue czy save color czy jeszcze inna. Piszesz ze wloski po tych kosmetykach masz superowe wiec nie wiem dlaczego sie zastanawiasz Zamowilam sobie ostatnio ogromna (750 ml maske repair rescue, fluid tez repair rescue na zniszczone koncowki i te dwie kuracje Niestety kosmetkow jeszcze nie otrzymalam ale jak tylko dotra to pierwsze co zrobie to zastosuje ta kuracje i na pewno zdam relacje Nie zastanawiaj sie tylko kupuj!!!!!
Stary 2006-08-27, 19:51   #1010
iwonatom
Raczkowanie

A ha a zdjecie chetnie bym wkleila ale nie mam aparatu cyfrowego
P.S Tez jestem ze slaska
Stary 2006-08-27, 20:08   #1011
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonatom
fluid tez repair rescue na zniszczone koncowki i te dwie kuracje Niestety kosmetkow jeszcze nie otrzymalam ale jak tylko dotra to pierwsze co zrobie to zastosuje ta kuracje i na pewno zdam relacje
Tak koniecznie daj znać!!bo ja się nad tym fluidem zastanawiałam,jako,że z końcówki to mój nawiększy problem..ten fluid ma fajna recenzje na KWC

aha ja też ze Śląska
Stary 2006-08-27, 20:20   #1012
iwonatom
Raczkowanie

Wyglada na to ze wszystkie wizazanki ze slaska Napewno napisze jak ten fluid (sama jestem ciekawa Nie wiem tylko czy bede obiektywna bo uzywam maski , odzywki w sprayu i wlosy wygladaja super wiec jak uzyje ten fluid to watpie ze bedzie zle Musialabym chyba nic nie nakladac na wlosy tylko ten fluid to chyba najlepiej bym mogla sprawdzic
Wiecie co?? Zawsze kupowalam profesjonalne maski i odzywki ale nigdy nie profesjonalne szampony Wydaje mi sie ze to niepotrzebne bo szampon to szampon i juz A wy uzywacie tych z drogerii czy profesjonalnych

P.S zauwazylam ze ta seria BC lepiej dziala tzn. lepiej wlosy wygladaja jak sie je podsuszy suszarka i wymodeluje- nie wiem dlaczego
Stary 2006-08-27, 20:25   #1013
tripka
Wtajemniczenie

Ja zawsze używam szamponów drogeryjnych..poprostu od szamponu nie oczekuje regeneracji ani odżywiania,ważne żeby dobrze mył i tyle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-27, 20:28   #1014
iwonatom
Raczkowanie

Tez tak mysle Ale chcialam sie upewnic co inne maniaczki pielegnacji wlosow o tym mysla
Stary 2006-08-27, 20:38   #1015
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka
Moje najbliższe "włosowe" zakupy to chyba będą:
-jedwab CHI Farouk
-ampułka Renew C-niedługo wybieram się na pasemka,więc myślę,ze będzie pomocna w zregenerowaniu włosków-i tu odrazu pytanie do dziewczyn,które ją stosowały:czy rzeczywiscie widac efekt po pierwszym użyciu?
-jakiś szampon oczyszczający
Kochane a ile kosztuje ten jedwab a ile ampułki
Czy zabiegi u fryzjera "odbudowujące" polegają na zastosowaniu takich wlasnie ampułek? (nie konkretnie tych ale ogolnie)
?
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 20:50   #1016
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asik_
Kochane a ile kosztuje ten jedwab a ile ampułki
Czy zabiegi u fryzjera "odbudowujące" polegają na zastosowaniu takich wlasnie ampułek? (nie konkretnie tych ale ogolnie)
?
Asik ten jedwab na allegro kosztuje od 5.99 do 8zł,w zależności od sprzedawcy,a ampułki 8 lub 9zł..
z tego co się orientuję,u fryzjera m.in takie ampułki stosują jako zabieg regeneracji
Stary 2006-08-27, 20:54   #1017
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka
Asik ten jedwab na allegro kosztuje od 5.99 do 8zł,w zależności od sprzedawcy,a ampułki 8 lub 9zł..
z tego co się orientuję,u fryzjera m.in takie ampułki stosują jako zabieg regeneracji
Dzieki bardzo
Stary 2006-08-27, 20:56   #1018
daisydee
Raczkowanie

Tripko i Iwona napiszcie z jakich miast jesteście, ja jestem z Chorzowa

Iwona teraz to juz na bank kupuje, tak zachwalasz że juz się nie mogę doczekać Też myślę o tym fluidzie, bo podobno jest supcio, tylko mnie wkurza to, że na kwc ma inne opakowanie i na allegro inne, a ja nie wiem czy to to samo. Dodatkowo kupię też serum loreala liss extreme za 36 zł 125 ml- ogromne
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 20:56   #1019
Asik_
Zakorzenienie

Jedwab chyba sobie kupie A da sie go kupic w sklepie, drogerii czy aptece? hmm bo nie wiem, nigdy o jedwab nie pytałam
Stary 2006-08-27, 20:59   #1020
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asik_
Jedwab chyba sobie kupie A da sie go kupic w sklepie, drogerii czy aptece? hmm bo nie wiem, nigdy o jedwab nie pytałam
ja osobiście w żadnej drogerii ani aptece nie widziałam...
ewentualnie u fryzjera,gdzie mają produkty Farouk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości