|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Podbijam
![]() Od niecalych 4 tyg stosuje Belisse - efekty sa w postaci mocniejszych paznokci jak narazie ![]() Ostatnio dermatolog przepisal mi na cere Zincas forte, a czytajac ulotke z Belissy zauwazylam ze jest w niej 7,3 mg cynku (49% dziennego zapotrzebowania). Czy moge je przyjmowac razem, czy to jednak grozi przedawkowaniem? Oswieccie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Możesz przyjmować oba preparaty. Cynk nie kumuluje się w tkankach, a nadmiar jest po prostu wydalany z organizmu. Przedawkowania zdarzają się niezmiernie rzadko, prędzej to właśnie sam Zincas Ci zaszkodzi, bo ma naprawdę dużą dawkę, te 7 mg przy 150 nie robi już różnicy.
Ważna sprawa - to długość przyjmowania tego preparatu, bo nie powinno się go używać dłużej niż 3 miesiące. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pojawił się na rynku nowy produkt SATINEA.
Czy któraś z Was go może zakupiła? Kosztuje dużo bo ok 39 zł. ja się narazie wstrzymuje z zakupem bo zażywam belisse ale nie ukrywam ze preparat ma bardzo kuszący skład: Jedna kapsułka zawiera: kolagen - 270mg, 10% ekstrakt luteiny - 33,3mg ( 3,33mg luteiny), biotyna - 50mcg, cynk - 5mg, witamina E - 3,3mg, witamina C- 20mg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Raczkowanie
|
Zwróćcie uwagę na nieobciażajjące chemią naszego organizmu , najlepiej w postaci chelatowej
np SOLGARU jest takowy preparat zawierający praktycznie wszystko co potrzebne do dożywienia włosów , skóry nazywa się to "Preparat skóra włosy, paznokcie" o ile nie przekręciłem kolejności słów w nazwie Pozdrawiam
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład: Jedna (1) tabletka zawiera: MSM (metylosulfonylometan) 500 mg, Krzem [krzemionka, proszek z czerwonych alg (L.corallioides)] 75 mg, Witamina C (kwas l-askorbinowy) 60 mg, L-Lizyna (L-lizyna HCL) 25 mg, L-Prolina 25 mg, Cynk (cytrynian cynku) 7,5 mg, Miedź (glicynian miedzi) 1 mg. Substancja Wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna. Substancje Przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny kwas stearynowy, stearynian magnezu. Substancja Poślizgowa: hydroksypropylometylocelu loza. Glicerol. Guma roślinna. jak dla mnie cena znacznie wygorowana, brakuje witamin A i E, biotyny cynku malusienko jak na dawke lecznicza(trądzik, problemy z wlosami) MSM mozna kupic z Olimpu http://www.marasklep.com/product_inf...roducts_id=451 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
Tak to ten preparat.
Może i nie jest tani i cynku nie ma za dużo ale ma jedną wielka zaletę : są to chelaty a więc bardzo dobrze przyswajalne mikroelementy Oczywiście w innych znajdziesz może i więcej cynku itd ale może paradoksalnie "wyjść" że przyswoi organizm z tej mocniejszej niby tabletki kilkukrotnie mniej niż z tej chelatowej nie wspominając o obciążeniu organizmu przetwarzaniem bardziej chemicznych subst Po drugie przyjmując kilka preparatów na ogół cynku mamy własnie za duzo a jest on trujący wręcz w nadmiarze i niebezpieczny - z nim nie wolno przesadzać, więc to mnie akurat cieszy że w SOLGArze nie jest go za dużo . Jak zauważyłaś jest MSN - a to bardzo ważne. Serdecznie pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, chelatowane jony są lepiej przyswajalne i mniej obciażają organizm. Dzięki za "podsunięcie" tego preparatu. Skorzystam
![]()
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wklejam skład 1 tabletka zawiera: Witamina C (kwas L-askorbinowy i z dzikiej róży)75mg Cynk (glukonian cynku)25mg Witamina E (octan DL-alfa tokoferylu)16,66mg Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny)10mg Witamina A (palmitynian retinylu)150µg kupiłabym ten Solgar, gdyby kuracja miesieczna nie wynosiła tak dużo, albo zawierałby cystynę albo katechiny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
MSN głównie na stawy, chrząstki, włosy, paznokcie, skórę
( Podałem w odpowiedniej kolejności oddziaływania ) cytat z notki o jakimś z brzegu produkcie z MSN i glukozamina - to akurat warto łączyć przy treningu obciążeniach stawów cuytuję Glucosamine + MSM jest preparatem przeznaczonym do stosowania profilaktycznego i wspomagającego leczenie urazów więzadeł, ścięgien i stawów. Wchodzące w skład preparatu składniki: siarczan glukozaminy, metylosiarczanmetanu (MSM) oraz witaminy i minerały działają synergicznie i są bardzo skuteczną kombinacją substancji aktywnie wspomagających cały system stawowy: chrząstki, kości, więzadła i ścięgna. Dostarczenie odpowiedniej ilości glukozaminy, MSM oraz witamin C, E, B6 i D3 przyczyniają się do szybszej regeneracji sytemu stawowo-kostnego. Glukozamina to aminocukier, który jest podstawowym składnikiem mazi stawowej, gdy organizm nie dysponuje wystarczającą ilością glukozaminy, maź staje się rzadsza i bardziej wodnista, stawy nie są wystarczająco ""smarowane"" i są bardziej podatne na wyeksploatowanie i uszkodzenia. Dostarczenie odpowiedniej ilości glukozaminy wyrównuje jej niedobór, pobudzając tym samym wytwarzanie mazi stawowej gwarantując prawidłowe funkcjonowanie wszystkich stawów człowieka. MSM ( metylosiarczanmetanu) jest to substancja pochodzenia naturalnego, która jest źródłem organicznych związków siarki. Jej związki mają bezpośredni wpływ na stymulację syntezy kolagenu, działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo jak również są niezbędne przy odtwarzaniu (regeneracji) tkanki chrzęstnej w stawach. =======
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
MSM jest też dostępny często z aloesem do wcierania ( w żelu)
Dobrze się wtedy wchłania na transporterze (aloes)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Raczkowanie
|
![]()
KELP
Czy ktoś to stosował? to są pastylki z jakichś alg morskich. Podobno polepszają kondycję włosów i skóry i przyspieszają porost? ![]()
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
Testowałem. Skutek bardzo słaby. Występują czesto z jakimś dodatkiem-suplementacyjnym jeszcze , wypadło mi z głowy...
![]() |
#1034 |
Przyczajenie
|
Koleżanka siostry pracuje u dermatologa i poradziła mi, że 10 dni w miesiącu trzeba pić wapno w tabletkach musujących. Miała kiedyś włosy jak po chemioterapii... teraz ma normalnie busz na głowie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() eeeeeee.... ja już to zamówiłam i dziś odbieram z apteki, jezeli skład z innymi łykanymi przeze mnie suplementami nie będzie się powtarzał, to i to zacznę brać. jeden suplement więcej czy mniej... ![]() Będę mutantem.
![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
..nie martw się , łykam "trochę wynalazków" a mutantem raczej nie jestem
![]() Kelp to akurat lekki suplement i małe szanse na przedawkowanie go masz, ![]() ![]()
![]() |
#1037 |
Raczkowanie
|
Nie jestem na tyle zorganiazowana, żeby łykać dany składnik o jakiejś konkretnej porze. Biorę kiedy popadnie... Ale dzięki za radę. nawet jeżeli ten kelp to placebo, to umnie podziała siła autosugestii i będzie mi się zdawało ze robi dobrze. Juz samo działanie na polu poprawy stanu włosów poprawia mi ..
![]() Pozdro
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
A wiesz że jest w tym dużo prawdy i mądrości: mniej stresu = więcej włosów
Jest coś takiego jak stres komórek , w sumie to nawet logiczne, skurcz, gorsze dokrwienie, mniej składników odżywczych Wniosek: więcej luzu i nie przejmowania się drobiazgami z życia codziennego , w tym włosami ![]()
![]() |
#1039 |
Przyczajenie
|
Jakie witaminy???
Witam
![]() Mam pytanie, czy możecie podać mi nazwy dobrych, ale niezbyt drogich witamin na wypadające włosy i łamliwe paznokcie? ![]() ![]() Niewątpliwie mam z nimi problem ![]() Czekam na wasze propozycje skutecznych dla Was środków ![]() Z góry Wielkie Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie witaminy???
Jest już taki wątek. Na raz następny polecam wyszukiwarkę
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie witaminy???
Cytat:
![]() połaczone |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Za ok tydzien koncze 75 dzien z Belissa.. Nie wiem czy przestac na tym czy kupic kolejne opakowanie (uzywam z mama na pol)? Jak dluga powinna byc przerwa i co moge w tym czasie lykac? Jakis tran, witaminy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Raczkowanie
|
od suplementów też powinno się robić dłuzsze przerwy? ja kończe właśnie drugie opakowanie Belisy, więc na jakiś czas powinnam odstawić te tablety?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu zaczynam Silice. Myslałam o jakichś innych tabletkach, ale TŻ kupił mi wczoraj, więc nie wyrzucę. Kupił mi to duże opakowanie 100 tabletek - widocznie zapamiętał, że kiedyś je brałam - i przez trzy miesiące zobaczymy. Zresztą z tego co kojarzę, włosy wypadały mi po niej trochę mniej. Mam nadzieję, ze teraz też tak zadziałają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam cale opakowanie Zincas forte wiec moze zuzyje go lacznie z tranem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a brała któraś z Was może preparat wielowitaminowy Radical Farmony? I co myślicie o tym składzie:
ziele skrzypu Equisetum arvense L, liść pokrzywy Urtica dioica L, witaminy: E, B1, B2, B6, B12 C, PP, biotyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy, mikroelementy: cynk, jod, żelazo, miedź, mangan, selen, substancje pomocnicze (maltodekstryna, krzemionka koloidalna, stearynian magnezu). Składniki pomocnicze: żelatyna, indygotyna, żółcień chinolinowa, dwutlenek tytanu; sztucznie barwiona. Kupiłam kompleks odżywczy w ampułkach Radical stymulujący wzrost włosów i właśnie te tabletki były dołączone do opakowania. Zastanawiam się czy warto zacząć je brać, jak skończę opakowanie Belissy?
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
dowiedziałaś się już może zapaałko na jaki czas dobrze jest odstawić belisse?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
ja mogę polecić vitapil
![]() brałam 2 miesiące. miesiac przerwy. i teraz znowu minął miesiąc i zostało mi ok. 30 tabletek ![]() Efekty są. Włosy szybciej rosną (na nogach też ![]() ![]() Nie polecam natomiast tabletek H-Pantoten. Trzeba brac ich kilka dziennie, maja nijaki skład i są zawyżonej ceny- w porownaniu do Vitapilu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.