|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
ja od wczoraj łykam vitapil. (kupiłam opakowanie 60 tabletek, czyli kuracja dwumiesięczna)
kiedyś też go brałam i z tego co pamiętam to mi się włoski poprawiły i szybciej rosły ![]()
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Czy można brać Dromin razem ze Silica?
Kiedyś jak brałam Dromin dermatolog kazała mi kupić silice i nie brać już Humavitu ale nie wiem czy ze względu na jej widzi mi się czy nie mozna łączyć tych tabletek? ![]() Ja kiedyś brałam droższe i efekty były zadowalające ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2008-11-08 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co powiecie na tabletki Maxivit Dla Niej ? wklejam skład i może ktoś znający się wypowie
![]() Skład: Pojedyncza tabletka zawiera: Witaminy: Beta-karoten 400 ug Witamina C (kwas askorbinowy) 60 mg (*100%) Niacyna (witamina PP) 21 mg (*117%) Witamina E (tokoferol) 9 mg (*90%) Kwas pantotenowy (witamina B5) 6 mg (*100%) Witamina B6 (pirydoksyna) 2 mg (*100%) Tiamina (witamina B1) 1,9 mg (*136%) Ryboflawina (witamina B2) 1,8 mg (*113%) Kwas foliowy (folacyna) 290 ug (*145%) Biotyna (witamina H) 0,15mg (*100%) Witamina D3 (cholekalcyferol) 5 ug (*100%) Witamina B12 (cyjanokobalamina, kobalamina) 3 ug (*300%) Składniki mineralne: Żelazo (fumaran żelazawy) 18 mg (*129%) Cynk (siarczan cynku) 13 mg (*87%) Wapń (węglan wapnia) 100 mg (*12,5%) Magnez (tlenek magnezu) 40 mg (*13,3%) Mangan (siarczan manganu) 3 mg Miedź (glukonian miedziowy) 2000ug Molibden (molibdenian sodu) 200ug Jod (Fucus vesiculosus) 150ug (*100%) Selen (selenin sodu) 50ug Żeń-szeń Standaryzowany wyciąg z korzeniabiałego żeń-szenia koreańskiego (Panax Ginseng C.A. Meyer) 50 mg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najskuteczniejsze tabletki, kapsułki, witaminki:)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej ![]() Ja aktualnie biorę skrzypowitę, zostało mi jeszcze jakieś 2 tygodnie kuracji. I tak zastanawiam się nad belissą, bo zawiera o wiele więcej skrzypu, no i witaminek też ma pokaźniejszą ilość... Ale dużo osób skarży się na pryszcze i zaskórniki występujące po takich preparatach. Wprawdzie po skrzypowicie nie miałam problemu... Ale od jakiego konkretnie składniku mogą się one pojawiać? :| No i jaki preparat okazał się dla Was najskuteczniejszy? Belissa, silica (nad tą też myślę, tylko, że nie ma skrzypu... Może to ta duża zawartość skrzypu w belissie powoduje takie problemy skórne...? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Rozeznanie
|
Maxivit kosztuje ok 35zł za 100szt. wiec ponad 3 miesiące kuracji. Zastanawiam się czy warto kupić, większość dawek jest wyższa od tych zawartych w np. Merz Special, ale nie zawiera skrzypu ani wit. A. No i taki mam dylemat co tu kopić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Zadomowienie
|
no ja też nie bardzo wiem... :/ belissa też ma piękny składzik, no i skrzypu dużo i wit. A.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dzisiaj Maxivit i mam nadzieję że się na nim nie zawiodę
![]() ![]()
![]() |
#1239 |
Zadomowienie
|
a ja kupiłam belissę, mam nadzieję, że duża zawartość skrzypu pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() Brałam na początku tabletki z algami morskimi-nie pamiętam nazwy..., a teraz przerzuciłam się na mocniejsza dawke skrzypu polnego. juz wloski mniej mi wypadają ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Zadomowienie
|
ale co teraz bierzesz? masz na myśli belissę?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Raczkowanie
|
Kupilam cos takiego jak BIO GARDEN, z tego ze czesto podrozuje po Polsce, to wiem, ze nie jest wszedzie dostepny. ale mozna chyba zamowic w aptece.
Juz mam polowe opakowania i zastanawiam sie nad belissa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Rozeznanie
|
Odada, a czy betakaroten to nie witamina A? Tak mi się coś wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Rozeznanie
|
Karolcia fakt
![]() ![]() Zastanawiam się jeszcze nad Vita min plus dla kobiet Olimpu, napisali ze składniki są w postaci chelatowej, czyli chyba korzystniej. Wklejam skład jednej kapsułki: Witaminy: A - 800 µg, D3 - 5 µg, E - 10 µg, C - 60 mg, B1 - 1,4 mg, B2 - 1,6 mg, Niacyna - 18 mg, B6 - 2 mg, Folacyna - 200 µg, B12 - 1 µg, biotyna - 150 µg, kwas pantotenowy - 6 mg, ekstrakt izoflawonów sojowych 4 mg, ekstrakt zeszenia Dong Quai 50mg, ekstrakt skrzypu polnego 50mg, ekstrakt pieprzu czarnego 1mg Minerały: magnez - 150 mg, wapń - 70 mg, potas - 40 mg, cynk - 10 mg, żelazo - 1 mg, mangan - 1 mg, miedź - 150 µg, jod - 150 µg, chrom - 50 µg, selen - 30 µg, molibden - 25 µg Teraz już całkiem nie wiem co kupić.. ![]() Edytowane przez odada Czas edycji: 2008-11-12 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biore Maxivit w okresie jesienno-zimowym uzywam serii dla kobiet TZ uzywa dla mezczyzn ( ma roznie z systematycznoscia ;-) ) co zauwazylam: ogolna poprawe stanu skory, to na pewno ma ladny koloryt i nie mam porannych obrzekow pod oczami ( nie wiem, ktora witamina jest za to odpowiedzialna ) Co do wplywu na wlosy, nie mam pojecia, a moze raczej nie widze spektakularnych efektow dzialania akurat Maxivitu w tym samym czasie ( po konsultacji z mila pania w aptece ) zazywam takze Belisse lub Skrzypovite ( wymiennie ) Tej jesieni jeszcze nie chorowalam, nie przyplatala mi sie zadna infekcja, nawet katar. A zawsze mialam z tym problemy, co wplywalo tez poniekad na moje wlosy, matowe i bylejakie po tych wszystkich kuracjach leczniczych. Zuzywam jeden listek ( wewnatrz sa cztery ) pozniej tydzien przerwy i siegam nastepny ( tak poradzila mi Apteczna Pani ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Znalazłam w tym wątku wiele cennych informacji. Widzę, że wiele z Was ma ten sam problem, co ja. Ostatnio znów borykam się z nadmiernym wypadaniem włosów. Już zakupiłam Belissę, która kiedyś mi pomogła. Natomiast chciałabym Was prosić o radę i zapytać, czy można w aptece zakupić jakieś preparaty witaminowe do bezpośredniego stosowania na skórę głowy? Kiedyś coś takiego zapisał mi dermatolog, ale nie mogę sobie przypomnieć, co to dokładnie było... Czy są jakieś dostępne bez recepty specjalne mieszanki np. przygotowywane przez farmaceutę? Będę wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
Przyczajenie
|
Ja kiedyś już łykałam Belisse nie było żadnego efektu, następnie zaczełam łykąc zwykły skrzyp i niestety byłam zmuszona do przerwania kuracji bo po wzięciu tableki miewałam starszne wymioty i cały czas odbijało mi się plastikiem co nie było przyjemne, tarz mam Vitapil co prawda łykam go 2 dzień ale nie ma mdłości i plastiku nie czuje :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Zakorzenienie
|
ja tez łykam vitapil, juz od 4 listopada. To moje ulubione tabletki tego typu , poniewaz po nich moje wlosy poprawily się i zaczęly szybciej rosnąć
![]()
![]() |
#1249 |
Przyczajenie
|
Ciesze się, że piszesz takiego pozywtywa o tych tabletkach to podnosi mnie na duchu!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
![]() Tylko pamietaj ze na efekty trzeba czekac conajmniej 2 miesiące. ![]()
![]() |
#1251 |
Przyczajenie
|
Tak pamiętam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Przyczajenie
|
hej.a moze ktoras z was zazywala OENOBIOL ANTI CHUTE sa to tabletki przeciw wypadaniu wlosow i stymuluja ich wzrost.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam "wykończyć" opakowanie Vitapilu, którego wcześniej nie mogłam łykać ze względu na problemu z żołądkiem. Nie mam problemów (jak narazie) z wypadaniem włosów, chodziło mi bardziej o przyspieszenie ich wzrostu. Zostało mi jeszcze mniej niż połowa opakowania 60szt. no i niestety przyspieszenia wzrostu nie zauważyłam.
Jednak chyba muszę powiedzieć, że pomimo okresu jesiennego nie zauważyłam również zwiększonego wypadania włosów, co zdarza się prawie każdemu. Za to brwi i rzęsy rosną mi jak szalone. Z rzęs jestem zadowolona, ale z rozrośniętych brwi już nie bardzo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam Vitapil - oczywiście o działaniu nic nie mogę jeszcze powiedzieć, tylko nie podoba mi się, że mają taki strasznie chemiczny posmak, normalnie ze szpitalem mi się kojarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Zakorzenienie
|
Ja sie przezarlam przez 3 opakowania Vitapilu i ...NIC. Doslownie Nic.
![]() ![]() Nat
![]() |
#1256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A próbowałaś może MSM'u Forte Olimpu? W tamtym roku jesienią bardzo mi pomógł na wypadanie właśnie, bo niczym nie mogłam go zahamować, codziennie dywan na podłodze z włosów miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
Nie znam tego. Dzieki - poszukam! ![]() Nat
![]() |
#1258 |
Raczkowanie
|
Belissa jest ok
![]() ![]() Wydawało mi się, że po nim mam mocniejsze paznokcie niż przy kuracji z belissą.. no i ten bratek jest, którego obecnie muszę łykać osobno (detox skóry), bo belissa go nie zawiera ![]() Edytowane przez Relyah Czas edycji: 2008-11-20 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Przyczajenie
|
Najlepsze tabletki na poprawienie kondycji włosów.
Co radzicie? Ja rozważam zakup Belissy lub Revalidu.
![]() Edytowane przez blackgirl7 Czas edycji: 2008-11-20 o 15:57 Powód: dopisek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki na poprawienie kondycji włosów.
Sądzimy, że jest już wątek na ten temat i należało chociaż luknąć na pierwszą stronę forum, że sie wspomnę o wyszukiwarce. Nie śmieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.