Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-05, 19:29   #1261
Madlaine
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez TheCuteOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedys marudzilam ze moje wlosy szybko traca zwiewnosc swiezosc i w ogole, teraz sobie tak mysle ze ja moze za duzo na nie nakladam odzywek, co myslicie o HE jako szampon i jakas dobra fryzjerska odzywka, a raz w tygodniu maska????
ja myje dwa razy tygodniowo, raz na tydzień nakłdam maskę, czasem raz na 2 tygodnie, żeby nie obciążać włosów, a tak zawsze jakąś odżywkę - albo wygładzającą, albo odżywcza, albo nawilżającą albo podtrzymującą kolor, w zależności od tego jak mi przypada wg planu
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-05, 20:00   #1262
Nogala1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonatom Pokaż wiadomość
A ha i jeszcze jedno Czym sie rozni maska Matrix sleek look od loreal liss extreme W ogole to dobre sa te maski
Iwonatom dlaczego masek profesjonalnych nie mozna nakładać na całą noc? ja bardzo często nakładam rigenol i rano po umyciu mam super włoski
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-05, 22:18   #1263
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
tripko, wlosy sa po nim bardzo miekkie i blyszczace, ja myslalam, ze ciezko bedzie dostrzec roznice po samym szamponie, ale rzeczywiscie taka jest. Nie zmienialam masek, a odkąd stosuje ten szampon wlosy sa inne no wiec to chyba jego sprawka!
Poza tym mialas ode mnie odlewke matrixa sleek look maski i sama najlepiej wiesz czy sie sprawdzila czy nie
Maska jest fajna,daje ładny efekt na włoskach,ale chyba tylko tyle...no więc szamponik pewnie też będzie tylko wygładzał..
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 09:13   #1264
anciaahk
kosmitka

Dziewczyny na pewno sleek nie daje efektów regeneracji, tylko tak jak pisze Tripka - daje ładny efekt, nabłyszcza troszkę i wygładza. Muszę przyznać, że dobrze sobie radzi z szopą jaką mam po umyciu nerilem. Przywraca natychmiast miękkość włosów, w dotyku włosy są delikatne i nawet się błyszczą.
Ale i tak po tym prawie roku używania wychodzi mi noseeem .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 09:17   #1265
iwonatom
Raczkowanie

Nogala 1 tak mi powiedziala kiedys moja fryzjerka Siedze sobie wlasnie z kuracja enzymatyczna na wloskach- podejscie nr.2
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 09:32   #1266
beliczek
Zakorzenienie

Założyłam wątek o dobrych supermarketowych specyfikach do włosów.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=143127
Dziewczyny wypowiedzcie się.
...
Iwonko, a jak wyglądałao Twoje pierwsze podejście do kuracji enzymatycznej? Jestem strasznie ciekawa Twojej opinii.
...
Chciałam Was zapytać dziewczyny, czy Wasze włosy też "przyzwyczajają się" do odżywek? czyli po kilkakrotnym użyciu nie są już tak fajne jak za pierwszym razem. Moje włosy niestety takie są i dlatego muszę mieć zawsze kilka zestawó szamponówi odzywek i za każdym razem myję w innym, wtedy włosy narpawdę fajniewygladają.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 10:10   #1267
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

ja nigdy nie zwruciłam uwagi czy moje włosy 'przyzwyczajają się' do odżywek. Wiem że zawsze jak używam danej odżywki pierwszy raz to sie zachwycam a później już nie widze tych efektów- ja mam taki efekt kupionej nowości hihi
Stary 2006-09-06, 10:13   #1268
iwonatom
Raczkowanie

Beliczku moje wlosy tez sa takie Jak zaczynam stosowac jakies nowej maski albo odzywki to mam super wloski ale z czasem sie jakby "uodparniaja" i juz nic je nie rusza Dlatego mam w domu 2 maski i uzywam naprzemian A co do kuracji kolagenowej i enzymatycznej to wlasnie teraz uzywam je po raz drugi. Za pierwszym razem nie powalily mnie na kolana, mialam nawet wrazenie ze w ogole nie wygladzily mi wloskow ale poszlam spac i nastepnego dnia widzialam efekty tzn. wloski nie byly takie jakby "pierzaste" tylko wygladzone i mieciutkie. Fryzjerka mi mowila ze za pierwszym razem cudow nie bedzie i ze musze stosowac co tydzien przez jakies 2 miesiace i dopiero zobacze rezultaty Troche mi jeszcze zostalo tego stosowania hehe
Stary 2006-09-06, 10:14   #1269
iwonatom
Raczkowanie

A ha i chcialam Cie spytac Beliczku czy nakladasz jakas maske na noc bo niedawno przeczytalam w jakims watku ze dziewczyny tak robia i ponoc fajne rezultaty sa
Stary 2006-09-06, 10:23   #1270
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonatom Pokaż wiadomość
A ha i chcialam Cie spytac Beliczku czy nakladasz jakas maske na noc bo niedawno przeczytalam w jakims watku ze dziewczyny tak robia i ponoc fajne rezultaty sa
Nie nakładam na noc, boję się, że wybrudziłabym pościel. Ale potrafię nałozyć maskę rano o 9 i zmyć ją o 17 Efekty, owszem, są powalające ale włoski z lekka przekarmione. Jedyną maską, którą znam i mimo kilkugodzinnego tryzmania nie obciąża włosów to Alfaparf Nutriseduction.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 10:33   #1271
iwonatom
Raczkowanie

To trzeba reklamowke chyba na wloski nalozyc Jakby mnie moj TŻ tak zobaczyl to by chyba padl trupem A suszysz wloski suszarka czy dajesz im samoczynnie wyschnac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-06, 10:59   #1272
tripka
Wtajemniczenie

beliczku wyczytałam w wątku "Czym karmicie swoje piórka",że też masz szampon Absolut Repair...a jaka jest twoja opinia o nim?poleciłabyś mi go czy raczej odradziła?
Stary 2006-09-06, 11:31   #1273
anciaahk
kosmitka

Może to dobry pomysł z używaniem masekm i odżywek na zmianę. Tylko czy od tego nie podrażni się skóra głowy i nie spowoduje to np. łupieżu??

Czy ktoś może używał serii L'oreala Lumino?

Stary 2006-09-06, 11:36   #1274
iwonatom
Raczkowanie

Ja uzywalam lumino contrast i zadnego blasku na moich pasemkach nie zauwazylam
Stary 2006-09-06, 11:45   #1275
anciaahk
kosmitka

To sobię odpuszczę. Zdecydowałam się w końcu i kupuję maskę do włosów alfaparf, tylko nie wiem czy przy okazji nie zamówić od nich jakiegoś szamponu?? - Zamawiam w hurtowni poleconej przez Beliczka .
Co do allegro to chyba zamówię odżywkę regenerującą Schwarzkopf Bonacure. Będę jej używać na przemian ze sleek.look. I nie wiem czy jeszcze coś do tego? Chciałam serię kerastatse Goldwella, ale może narazie wystarczy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-06, 12:47   #1276
byasia
Raczkowanie

Widze że maska Bonacure schwarzkopfa cieszy sie duużym powodzeniem. Ale prawie żadna z Was nie opisala jej działania. Wszystkie jesteśmy w fazie testów?. Ja na razie na nia czekam, przyjdzie pewnie jutro, ale barzdo ciekawa jestem Waszych opinii na jej temat.
Pozdrawiam
byasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 13:25   #1277
daisydee
Raczkowanie

Ok, to teraz ja zdam relację z moich nowych nabytków, a więc tak:
Umyłam włosy, wycisnęłam je przez 10 sekund w ręcznik i nałożyłąm tonę maski schwarzkopf bonacure repair rescue, i tu się zdziwiłam bo nagle włosy zrobiły się sztywne jak druty, takie jakby posklejane gumą do żucia, no ale nic, nałożyłam reklamówkę, podgrzałam suszarką i trzymałam godzinę. Gdy włosy podeschły popsikałam chyba 20 pisiknięć schwarzkopf bonacure odżywki 2 fazowej w sprayu i kilka kropli serum loreal liss extreme, no i wysuszyłam włosy. Muszę powiedzieć, że doznałam szoku, bo takich włosów to nawet po wizycie u fryzjera nie miałam, piękne, nieprzyzwoicie błyszczące, i wręcz niewiarygodnie gładkie i śliskie, a co najdziwniejsze nie wiem jakim cudem ale wyglądam jakbym miała o 1/4v więcej włosów, są tj grubsze. Wczoraj, jak kłądłam się spać to z nudów popsikałam jeszcze troche tą odżywką i zrobiłam sobie na noc takiego zawiniętego kucyka i dziś wyglądam normalnie jak Jessica Simpson :P , mam piękne błyszczące i zdrowe fale Polecam ten zestaw wszystkim, szczególnie mojej bratniej duszy włosowej- Beliczkowi
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 13:30   #1278
daisydee
Raczkowanie

O mało bym zapomniała, dziękuję Ci Iwona, że utwierdziłaś mnie w przekonniu, żeby kupić bonacure

A teraz ciekawostka, którą muszę się z wami podzielić. Mam z natury straszne skłonności do przetłuszczania się włosów, szczerze powiedziawszy, zeby moje włosy wyglądały świeżo to musiałabym jest myć 2 razy dziennie. Teraz mam problemy z wypadaniem i testuję różne szampony. 3 dni temu kupiłam sobie szampon za 7 zł z joanny- czarna rzepa do włosów wypadających i przetłuszczających się. Umyłam włosy wczoraj około 13.00 a dziś wyglądam jakbym myła je przed chwilą. Super jest ten szampon, także dziewczyny, jeśli macie problem z tłustymi włosami, to spróbujcie, bo to tylko 7 zł, a efekt jest super
Stary 2006-09-06, 13:44   #1279
kasienka2883
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
beliczku wyczytałam w wątku "Czym karmicie swoje piórka",że też masz szampon Absolut Repair...a jaka jest twoja opinia o nim?poleciłabyś mi go czy raczej odradziła?
Co prawda ja nie beliczek, ale odpowiem Polecam Ci Absoluta bezapelacyjnie, jest naprawdę rewelacyjny, wlosy sa po nim ladne, fajnie się ukladają, są blyszczące, ale nie obciążone. Mam wlosy cienkie, dośc dużą ilość, półdlugie, wcześniej długie, rozjaśniane i na dodatek kręcone. Zniszczone jakos bardzo nie są, ale sa za to koszmarnie suche, dosłownie pija wszystkie maski i odżywki i zawsze im malo Mam też odżywke Absoluta i dzieki temu zestawowi są one puszyste, ale nie sianowate.

Co do maski Schwarzkopf Bonacure repair rescue polecam wlaścicielkom wlosow cienkich i delikatnych, wlosy sa jakby grubsze, robia się takie konkretne a nie jakieś tam piórka, trochę nabłyszcza, ale nie jakoś tam spektakularnie.
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 13:52   #1280
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka2883 Pokaż wiadomość
Co prawda ja nie beliczek, ale odpowiem Polecam Ci Absoluta bezapelacyjnie, jest naprawdę rewelacyjny, wlosy sa po nim ladne, fajnie się ukladają, są blyszczące, ale nie obciążone. Mam wlosy cienkie, dośc dużą ilość, półdlugie, wcześniej długie, rozjaśniane i na dodatek kręcone. Zniszczone jakos bardzo nie są, ale sa za to koszmarnie suche, dosłownie pija wszystkie maski i odżywki i zawsze im malo Mam też odżywke Absoluta i dzieki temu zestawowi są one puszyste, ale nie sianowate.
dzięki kasieńko pytam się tak ciągle o tego Absoluta,bo to duża pojemność szamponu(te 1500ml) i boje się,ze kupie i nie bedzie mi pasowal...
Stary 2006-09-06, 14:13   #1281
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka2883 Pokaż wiadomość

Co do maski Schwarzkopf Bonacure repair rescue polecam wlaścicielkom wlosow cienkich i delikatnych, wlosy sa jakby grubsze, robia się takie konkretne a nie jakieś tam piórka, trochę nabłyszcza, ale nie jakoś tam spektakularnie.
Z tego co wiem, Beliczek chwali sobie zarówno szampon jak i odżywkę Absolut.
Ja szampon też polecam-zuzylam całe 1500 ml.
Odżywkę zapewne zakupię za jakiś czas, a maseczki jestem za to średnio zadowolona.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 14:19   #1282
dorotaa
Raczkowanie

No to teraz ja napisze o testowaniu ))
testuje Power color sos repair system do spłukiwania i BC nawilzajaca bez spłukiwania i faktycznie jesli chodzi o nawilzenie i i wygladzenie rewelacja )) Wlosy po jednej aplikacji sa mile w dotyku i takie miekkie...Ale wlasnie wlasnie to ze miekkie jest dla mnie prblemem bo za slabo sie skrecaja..Uzywam teraz Curl memory down cream i chyba jest za slaby nie skrecil mi tak wygladzonych i miekiich wlsoów Musze cos wymyslec na to bo z odzywek nie zrezygnuje
Daisydee Myslisz ze to zludzenie wiekszej ilosci wlosow i grubszych to po BC repair rescure ? bo mni ewlasnie wypadaja te wlsoy i cos mi ich chwilowo malo..
Bieliczku moje włosy bardzo szybko przyzwyczaja sie do kosmetyków, tyle ze ja zawsze mam problem jakie zestawy kosmetykow uzywac na zmiany ..
Pozdrawiam
dorotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 14:28   #1283
daisydee
Raczkowanie

Dorota, to nie złudzenie, nawet mój nażeczony jak mnie wczoraj czesał to zauważył że coś jest ni etak a mnie włosy wypadają garściami, leczę się już od połowy lipca.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-06, 14:37   #1284
TheCuteOne
Zadomowienie

A jesli mi wlosy nie wypadaja to nie zaczna od tego?
I w ogole czy masz moze grzywke? Bo ja mam chyba podobny problem, tzn. wlosy ok.16 robia sie nieswieze szczegolnie na grzywce? Moglabys w ogole opisac mi swoje wlosy, bo bardzo kusi mnie ta jessica simpson
Stary 2006-09-06, 14:49   #1285
dorotaa
Raczkowanie

Daisydee cos nie tak z wypadaniem ? mo mnie tez od lipca wypadaja ale walcze ale pytalam co ci pogrubilo te wlosy ?
dorotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 14:56   #1286
daisydee
Raczkowanie

Nie mam pojęcia czemu wypadają mi włosy i żaden dermatolog tego mi nie powiedział (nawet taki, u którego wizyta kosztowała mnie 100 zł).
The cute one
Mam włosy rozjaśnione, wkleję jeszcze raz zdjęcie, teraz mam dłuższe, kolor też jest inny trochę niż na zdjęciu, taki właśnie jak ma jessica simpson. Ogólnie to mam, tzn miałam poniszczone końce, sianowate i rozdwajające się. Nie mogę się doczekać aż zafarbuję sobie pod koniec miesiąca odrosty, bo jak narzie się boję przez to wypadanie.
Stary 2006-09-06, 14:58   #1287
daisydee
Raczkowanie

tu wklejam stare, a za jakis czas wkleję moje nowe piękne włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8010017.JPG (53,4 KB, 60 załadowań)
Stary 2006-09-06, 15:06   #1288
iwonatom
Raczkowanie

Ciesze sie Daisydee ze Twoje wloski tez pokochaly maske total repair BC i jak zwykle polecam cala ta serie wszystkim dziewczynom bo naprawde warto Daisydee a po nalozeniu wszystkich tych cudeniek suszysz wlosy suszarka czy dajesz im samoczynnie wyschnac
Stary 2006-09-06, 15:07   #1289
daisydee
Raczkowanie

ja zawsze susze suszarką, bo jak zostawiam żeby same wyschły to są takie niefajne, napuszone
Stary 2006-09-06, 15:10   #1290
tripka
Wtajemniczenie

daisydee Ty na tym zdjęciu masz ładne włoski,to co dopiero teraz,jak mówisz,że wyglądają lepiej...ja już z niecierpliwościa czekam na fotke!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości