|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
kosmitka
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Ja też zużyłam całe opakowanie absoluta i mogę polecić. Wygładza i sprawia że włosy nie są takie postrzepione.
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Absoluty to są takie kosmetyki od "czarnej roboty"
![]() Poza tym kompletnym samobójstwem jest stosowanie Absolutów po każdym myciu. Obciążenia, piókowatość, wiotkość murowane! Wart robić to tak: szampon Absolut + inna odżwyka, albo odwrotnie. Do tego raz w tygodniu "kop" regeneracyjny czyli renew C + szamon Absolut + maska Absolut. Owszem włosy będą po takim zabiegu obciążone i piórkowate ale po nastepnym myciu (innymi produktami) będą jak z reklamy. Moim zdaniem Absolut repair to trudne kosmetyki, trzeba się trochę nagimnastykować, żeby wyszły włosom na dobre. Na pewo odradzam je wszystkim z LEKKO zniszczonymi włosami. Za to włosy farbowane po miesięcznej kuracji absolutem nie mają cech charakterystycznych włsoów farbowanych: sztywność, "sztuczność", suchość, itp. Ale coś za coś, po zmyciu maski absolut będą piórkowate. To jest "wliczone w koszty". Warto zainteresować się odżywką z tej linii, bo jak gdzieś tu napisałam ma wszystkie zalety maski a nie ma jej wad. Od efektów naychmiastowych L'Oreal Professionell ma maseczkę żelową Vitamino Color, która z włosów robi "WOW" po jednym użyciu ale niestety nie regeneruje praktycznie wcale czy intense repair. Ale intense repair to raczej dla włosów suchych niż zniszczonych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Wtajemniczenie
|
sylwia.gda , anciaahk dzięki za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a myślisz,że szampon stosowany codziennie,plus inna odżywka będzie dobrym,nie "za mocnym" zestawieniem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
kosmitka
|
Beliczku jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy i opisu zastosowania absoluta, naprawdę
![]()
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
anciaahk Dzięki. Bez przesady, to nie wiedza, to doświadczenie. Absoluty mam w łazience od kilku dobrych miesiecy, ujarzmiłam je w końcu ![]() I jeszcze jedno jeżeli chodzi o te kosmetyki, warto się do nich nie zniechęcać po jednym czy dwóch użyciach, tylko pokombinować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Wtajemniczenie
|
eh, dziewczyny, ja juz nie wiem, jeszcze tydzien temu bylam zdecydowana na absoluta, a teraz diasydee zrobila mi wielkiego smaka na bonacure. zwlaszcza, ze tez ma rozjaniane wlosy i sklonne do przetluszczania sie. doradzcie cos! Daisydee, stosowalas tez absoluta? jesli tak, to ktory lwpszy: absolut czy bonacure?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Miałam maskę absoluta i użyłam jej chyba 4 razy, a potem odstawiłam, wysuszyła mi starsznie włosy, troche to dziwne bo wszystkim raczej służy. Co do bonacure to jest na prawde super, tylko to chyba zasługa nie tylko tej maski , ale i odżywki.
![]()
#1300 |
kosmitka
|
Daisydee - a ta w sprayu to nawilżająca czy do farbowanych?
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
ja z Absoluta mam teraz szampon i odzywkę, która sobie bardzo chwalę, maska niestety bardzo przeciążała mi włosy i wyglądały nieciekawie
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny litosci ;( juz nie wiem czy ten absolut jest dla mnie czy lepiej maska BC..
Bieliczeku jakoo najbardziej doswiadczona doradz ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
a czy słyszałyscie/doswiadczyłyscie kosmetyki A.T.V czy A.T.W ? wiem ze dostepne sa w aptekach.
Moje wlosy nie sa zniszczone,wrecz przeciwnie, lsnia,są gladkie, mają dobrą kondycje, zeby tylko chciały odrastac to co wypadło byloby fajnie. Jestem zła, zawiodłam sie na tylu kosmetykach, a moze po prostu zle je dobierałam. Beliczku tez mam pytanie, czy moze poradzisz mi jakąs odzywke na włosy, wzmacniająca, na wypadanie ? wciąz szukam odzywki dla siebie,która stalaby sie tez maską na te moje wlosy ale nic nie ma chyba takiego dla mnie ...
![]() |
#1304 |
Raczkowanie
|
anciaahk
Mam nawilżającą
#1305 |
Raczkowanie
|
Beliczku, mam pytanie,jakiej pojemności masz tą maske alfaparf nutri seduction, bo chciałabym ją kupić (widzę, że Tobie pasuje). Napisz czy jest wydajna, bo jak narazie stać mnie tylko na pojemność 150 g
![]() Dziewczyny, napiszcie czy widzicie różnicę między zwykłym biosilkiem, a jedwabie chi. Na allegro jest chi za 5.99, także potaniał i chciałam go kupic, ale nie wiem czy jest sens kupowac akurat chi, jak może on się okazać tym samym co biosilk.
![]() |
#1306 |
kosmitka
|
Wreszcie złozyłam zamowienie
![]() Wysłałam też zapytanie do alegrowicza o mozliwość wystawienia odzywki w sprayu, której używa Daisydee, chciałabym ją zamówić wraz z odżywką regenerującą bonacure. Myślicie, że to dobry pomysł?? Dodam, że obecnie mam szampon power color l'oreala. Daisydee - mam wszystkie 3 jedwabie, dla mnie ten zwykły biosilk był do niczego, częściej teraz używam bad azz, natomiast jeśli chodzi o CHI to używam go bardzo rzadko i tylko razem z prostownicą. Muszę przyznać, że jest lepszy od biosilka. Nabłyszcza, wygładza, tylko trzeba uważac z dawkowaniem, bo może obciążać.
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
anciaahk
Dzięki za odpis, napisz który byś mi (do rozjaśnionych włosów) bardziej poleciła- bad azz czy chi ![]()
#1308 |
kosmitka
|
Chcesz to stosować razem z prostownicą?
Całe serie CHI kupowały tutaj dziewczyny i komentowały w tym wątku, nawet dosyć niedawno. Chyba Dolly dokonywała zakupu i była zadowolona. Myślę, że więcej Ci powiedzą niż ja ![]()
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.farmona.pl/pl/saponics.html Skoro Twoje włosy są zdrowe to nie ma sensu obciążać ich maskami. W zasadzie to może przynieść efekt odwrotny: matowe, obciążone i bez życia włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
kosmitka
|
Cytat:
Poradźcie mi proszę, czy skoro kupiłam te dwie to mam kupić tylko odżywkę w spray'u nawilżającą bonacure czy jeszcze do tego maseczkę regenerującą/bądź odżywkę regenerującą BC?? Pytam, bo teraz mam tylko sleek.looka, który w zasadzie stosowany od prawie roku już mi nie służy, a same maseczki to przecież i tak nie nadają się do codziennego użytku. Czy może zamiast maski czy odżywki regenerującej lepiej kupić inny szampon??
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Raczkowanie
|
bieliczku dziękuje za rade
![]() ![]() wszelkie sugestei wskazane ![]() Aha bieliczku a ta odzywka polecana przez Ciebie na porost włosow sprawdzla sie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Wtajemniczenie
|
Daisydee według mnie jedwab CHi jest jakby mniej gęsty i mniej tłusty niż Biosilk,tak,że jak rozcierasz w dłoniach,to nie pozostawia tłustej warsty,tylko odrazu w skóre się wchłania.Myśle,ze ogólnie jest delikatniejszy niż Biosilk,ma zreszta inny skład.
Ehh już u LOREAL-a na allegro wykupili wszystkie szampony Absolut!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Raczkowanie
|
Tripka, u loreala-pl? jeszcze sa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
![]()
a ja właśnie ściełam włosy, trwałej prawie już nie ma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Wtajemniczenie
|
Dorotko ale mi chodziło o pojemność 1500,dziś jeszcze były...miał najtaniej bo po 49,90zł......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.