Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 20:55   #1471
agaaga111
Raczkowanie

Dot.: VITAMIN PLUS i OLIMP CHELA-MAG B6. Pomoc??!!??

Cytat:
Napisane przez moniska44444 Pokaż wiadomość
Witaj;-)
otóż dla Twojego Tż ALPIKARTtonik(na receptę)koszt.ok.55zl pomaga bo sama go stosowałam i jest rewelacyjny;-) oraz tab. BELISSA!!!
A dla Ciebie to jedyne co moge Ci doradzić gdyż jestem farmaceutką, taki komplet witamin to jest chwyt reklamowy i nie ma takiego czegoś jak witaminy od A do Z. poniewaz np. jak bierzesz wit.A to wit.C zabija ja, i tak jest z tymi wit.jedna zabija drugą lub się pokrywają. wiec nie radzila bym... ale zrobisz jak uwazasz... pozdrawiam
Jeżeli miałaś na myśli Alpicort E, to raczej byłabym z tym ostrożna i najpierw zasięgnęła opinii dobrego lekarza. W czasie stosowania preparatu była kolosalna poprawa. Byłam pewna, że znalazłam "złoty środek", ale po odstawieniu było gorzej niż przed. Po kilku miesiącach zrobiłam drugie podejście i sytuacja była identyczna. W sumie zużyłam 3 opakowania i teraz żałuję, że tego używałam. Dopiero inny lekarz uświadomił mnie w czym jest problem. Ten tonik ma w składzie estradiol, a to nic innego jak estorgen, czyli hormon. Póki był dostarczany to było ok, a po odstawieniu robił sie problem.
Co do Belissy, to wydaje się, że ma dobry skład i zamierzam ją kupić. Jak na razie, to u mnie pozytywne efekty przynosi Silica i przede wszystkim Inneov. Niestety cenę ma kosmiczną, ale u mnie juz po pierwszym miesiącu daje widoczne efekty. Teraz dla odmiany biorę Oenobiol (Wypadanie Włosów), ale jestem w drugim miesiącu stosowania i nie widzę poprawy.

Edytowane przez agaaga111
Czas edycji: 2009-03-21 o 20:57
agaaga111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 09:51   #1472
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaaga111 Pokaż wiadomość
Jeżeli miałaś na myśli Alpicort E, to raczej byłabym z tym ostrożna i najpierw zasięgnęła opinii dobrego lekarza. W czasie stosowania preparatu była kolosalna poprawa. Byłam pewna, że znalazłam "złoty środek", ale po odstawieniu było gorzej niż przed. Po kilku miesiącach zrobiłam drugie podejście i sytuacja była identyczna. W sumie zużyłam 3 opakowania i teraz żałuję, że tego używałam. Dopiero inny lekarz uświadomił mnie w czym jest problem. Ten tonik ma w składzie estradiol, a to nic innego jak estorgen, czyli hormon. Póki był dostarczany to było ok, a po odstawieniu robił sie problem.
Co do Belissy, to wydaje się, że ma dobry skład i zamierzam ją kupić. Jak na razie, to u mnie pozytywne efekty przynosi Silica i przede wszystkim Inneov. Niestety cenę ma kosmiczną, ale u mnie juz po pierwszym miesiącu daje widoczne efekty. Teraz dla odmiany biorę Oenobiol (Wypadanie Włosów), ale jestem w drugim miesiącu stosowania i nie widzę poprawy.
ILE STOSOWAŁAŚ INNEOV ZE WIDZIAŁAŚ EFEKTY?Oenobiol tez jest drogi

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 09:58   #1473
carlo_rossi
Rozeznanie

Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY

Przez jaki czas bez przerwy stosujecie suplementy włosowe? Zwykle mowi sie ze pierwsze efekty widac po 3 mies. stosowania, wiec czy po tych 3mis robicie przerwe i pozniej znowu, czy wlasnie stosujecie dluzej? Nie jestem zwolenniczką łykania tabletek ale jako maniaczka włosowa łykam od stycznia vitapil, zostało mi jeszcze pare tabletek do konca i zastanawiam sie czy kupic opakowanie na nastepny miesiac, czy to bedzie juz przegiecie?
Stary 2009-03-22, 11:27   #1474
odada
Rozeznanie

Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY

Właśnie zakupiłam taurynę, żeby brać ją razem z zieloną herbatą i cynkiem. Czyli składniki inneovu, mam nadzieję, że przyspieszą porost włosów
odada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 12:05   #1475
agaaga111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
ILE STOSOWAŁAŚ INNEOV ZE WIDZIAŁAŚ EFEKTY?Oenobiol tez jest drogi
Jak pierwszy raz stosowałam inneov to efekt był widoczny pod koniec drugiego opakowania. Zrobiłam całą kurację (czyli 3 miesiące) i nie żałowałam wydanych pieniędzy (wówczas 90 zł za opakowanie), bo na mnie to podziałało. Teraz w krytycznych momentach sięgam po inneov i biorę już tylko jedno opakowanie. W aptekach internetowych można go kupic dużo taniej albo trzeba szukac promocji. Ostatnio widziałam dwupak za 99 zł.
Oenobiol znalazłam za 49 zł. Apteka z mojej miejscowości wystawia się też na Allegro, ale w aptece maja takie same ceny jak na aukcjach. Na razie po 2 miesiącach nie mogę nic pozytywnego powiedzieć. Może troszkę mniej wypadają, ale po innoevie były o niebo lepsze efekty. Na razie nie przekreślam go i poczekam do końca trzeciego opakowania.
Dobre efekty przynosi u mnie także silica. Do tego jest dosyć tania.
agaaga111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 13:27   #1476
paulinka3110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joanna832 Pokaż wiadomość
A mozesz cos wiecej napisac o tych efektach, co dokladniej ??? Ja biore od kilku tygodni inneov , ale zmian nie widze...

Przede wszystkim struktura włosa jest bardziej wygładzona ( nieznam się na tym ale tak to widze) i wizualnie wyglądają na zdrowsze.
Są bardziej lśniące i nie wypadają mi tak jak przed...na szczotce po czesaniu można było warkoczyki zaplatać
I dużo osób mi mówi że moje włosy wyglądają na zdrowsze...

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 16:00   #1477
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

a Kelp można kupić tylko w aptece?
lovellyhippo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-22, 19:55   #1478
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez DharmaWhiteAngel Pokaż wiadomość
Mam jeszcze małe pytanie.. Kpiłam za radą Kelp, Humavit i Vitapil. Jednakże zauważyłam, ze w Vitapilu też jest kelp Czy to nnie jest już troche jego za dużo? Czy to nie zaszkodzi?
W Vitapilu masz dużą dawkę kelpu- 100% dziennego zapotrzebowania. Więc ja bym łykała sam Vitapil, a potem ewentualnie Humavit i kelp
Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Przez jaki czas bez przerwy stosujecie suplementy włosowe? Zwykle mowi sie ze pierwsze efekty widac po 3 mies. stosowania, wiec czy po tych 3mis robicie przerwe i pozniej znowu, czy wlasnie stosujecie dluzej? Nie jestem zwolenniczką łykania tabletek ale jako maniaczka włosowa łykam od stycznia vitapil, zostało mi jeszcze pare tabletek do konca i zastanawiam sie czy kupic opakowanie na nastepny miesiac, czy to bedzie juz przegiecie?
Ja będę łykać jeszcze przez kwiecień. To będzie czwaryt miesiąc. Potem dopiero późną jesieną. Przez lato nie łykam suplementów.
Cytat:
Napisane przez lovellyhippo Pokaż wiadomość
a Kelp można kupić tylko w aptece?
Z tego co wiem to tylko w aptece
Stary 2009-03-22, 20:49   #1479
Joanna832
Raczkowanie

Mam takie pytanie.... jak to jest z tymi "efektami" po tych suplemantach? Chodzi mi dokladnie o to czy po kuracji wlos ktory odrasta na nowo jest zdrowy czy moze na cala dlugosc wlosa ulega poprawie? Wiem wiem troche kosmiczne pytanie, ale mnie troszke nurtuje....
Joanna832 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 10:13   #1480
DharmaWhiteAngel
Raczkowanie

Rzeczywiscie w Vitapilu jest ta sama dawka co w jednej tabletce Kelpu ( czyli 100% dziennego zapotrzebowania).

W takim razie przez miesiac bede brała Vitapil z Humavitem, zobacze potem wykorzystam sam Kelp- i zobacze co dalej.
DharmaWhiteAngel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 15:57   #1481
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

a ten Kelp.. to jak szybko po nim rosną wlosy? i po jakim czasie widac efekty..? tak jak w innych tabletkach - po ok. 3 mies? czy może wczesniej?;>
lovellyhippo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 17:59   #1482
strzyga77
Raczkowanie

Alpicort jest też w wersji bez hormonów, polecany przy łysieniu talogenowym , polecam z czystym sumieniem drogi ale warto
strzyga77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 21:39   #1483
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strzyga77 Pokaż wiadomość
Alpicort jest też w wersji bez hormonów, polecany przy łysieniu talogenowym , polecam z czystym sumieniem drogi ale warto
jest na recepte?
jaki ma skład?

Stary 2009-03-24, 08:25   #1484
Kinga_20
Zakorzenienie

Zaczynam brać chyba z 4 pudełko Belissy w opakowaniu jest 50 drażetek, zażywa się po 1 dziennie, więc stosuję ją od 5 misięcy i dopiero od 2 miesięcy widać efekty, nawet pani z apteki powiedziała, że takie suplementy minimum 3 miesiące należy zażywać, bo inaczej efektów żadnych nie będzie. Po tym 4 pudełku zrobię sobie przerwę, a później znowu zacznę brać.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 17:41   #1485
strzyga77
Raczkowanie

skład alpicortu to prednisolonum i acidum salicylicum jest bez recepty cena około 50 pl

mnie pomógł ale moj powód to wypadanie po zabiegu operacyjnym i stres
strzyga77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 16:58   #1486
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strzyga77 Pokaż wiadomość
skład alpicortu to prednisolonum i acidum salicylicum jest bez recepty cena około 50 pl

mnie pomógł ale moj powód to wypadanie po zabiegu operacyjnym i stres
dzieki zapytam w aptece...strasznie drogi

Stary 2009-04-08, 15:23   #1487
Justinka_
Rozeznanie

..

Edytowane przez Justinka_
Czas edycji: 2009-08-30 o 08:51 Powód: blad
Justinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 19:39   #1488
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justinka_ Pokaż wiadomość
Które z tych tabletek na włosy są najlepsze (chodzi mi głównie o przeciwdziałanie przedwczesnemu siwieniu):
Silkan
Silica
Revalid
Skrzypo wita
z tego co wiem przedwczesnemu siwieniu zapobiega kwas foliowy...

Stary 2009-04-15, 06:32   #1489
cypressangel
Zakorzenienie

Question Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez kaskaj24 Pokaż wiadomość
A stosowała któraś z Was może "Doppelherz aktiv Na włosy i paznokcie"??

Podbijam pytanie o Doppelherz

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 11:03   #1490
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Podbijam pytanie o Doppelherz
nie, ale slyszalam ze posiada karoten który tez mam wplyw na włosy, polecam Ci vitapil, h-pantoten, Mg+B6

Stary 2009-04-15, 11:14   #1491
cypressangel
Zakorzenienie

Na stronie Doppelherz znalazłam informacje o składzie Doppelherz aktiv Na Włosy i Paznokcie [http://doppelherz.pl/produkty/356.html], ale szczerze mówiąc nie znam się na składach i nie potrafię ocenić czy jest on dobry dla moich suchych włosów

Edytowane przez cypressangel
Czas edycji: 2009-04-15 o 11:15
Stary 2009-04-15, 11:21   #1492
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Na stronie Doppelherz znalazłam informacje o składzie Doppelherz aktiv Na Włosy i Paznokcie [http://doppelherz.pl/produkty/356.html], ale szczerze mówiąc nie znam się na składach i nie potrafię ocenić czy jest on dobry dla moich suchych włosów
Cypress, ale na suche włosy to tylko jakieś zewnętrzne specyfiki a nie tabletki już mówiłam sto razy w tym wątku że tabletki nie pomagają na włosy, które już masz, one mogą wzmocnić/zagęścić włosy, które dopiero wyrosną. Jak masz suche to jest wiele świetnych odżywek

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-04-15 o 11:24
mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 11:27   #1493
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Cypress, ale na suche włosy to tylko jakieś zewnętrzne specyfiki a nie tabletki już mówiłam sto razy w tym wątku że tabletki nie pomagają na włosy, które już masz, one mogą wzmocnić/zagęścić włosy, które dopiero wyrosną. Jak masz suche to jest wiele świetnych odżywek
Mona, wybacz moje niedouczenie... Odżywki i maski oczywiście używam W takim razie zapytam inaczej: czy dzięki tym tabletkom [ich składowi] włosy, które wyrosną będą mocniejsze?

Stary 2009-04-15, 11:30   #1494
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Mona, wybacz moje niedouczenie... Odżywki i maski oczywiście używam W takim razie zapytam inaczej: czy dzięki tym tabletkom [ich składowi] włosy, które wyrosną będą mocniejsze?
Ale to nie niedouczenie Dzięki takim suplementom włosy które wyrosną mogą być mocniejsze, silniejsze, grubsze, gęściejsze. Ale nie wszystkie tabletki działają tak dobrze. Różnie, zależy jak dla kogo. Ja mogę polecić Merz Spezial i Skrzypovitę, a tego Doppelherz nie miałam są jeszcze dziesiątki innych, ale tamtych nie używałam i nie wiem ;-)

A jakich odżywek używasz?

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 11:38   #1495
cypressangel
Zakorzenienie

Z suplementów używałam: Skrzypovitę, Belissę i coś jeszcze, ale już nie pamiętam co to było A co do odżywek to napiszę Ci PW Doppelherz aktiv Na Włosy i Paznokcie wypatrzyłam w jakieś gazecie - chciałam się tu dowiedzieć, czy ktoś używał, może coś więcej na temat tych tabletek napisać

Stary 2009-04-15, 14:42   #1496
belluci2
Rozeznanie

ojoj nie ma karotenu, nie widze w skladzie tych tabletek, a kobieta w aptece powiedziala ze ma...
ładny sklad ale nie ma wszystkiego...
porównaj sklad h-pantoten, vitapil i vita-femin...zobaczysz tam jest wiecej skladników

Stary 2009-04-15, 15:01   #1497
Justinka_
Rozeznanie

a z tych tabletek,ktore lepiej wplywaja wg Was na włoski :
Belissa czy Capivit piękne włosy?
Nie wiem,ktore kupic .
Justinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 16:49   #1498
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem,ktore kupic .
na mnie ani to ani to nie działało

Stary 2009-04-15, 19:53   #1499
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem,ktore kupic .
Z tych dwoch zadne ale na mnie Vitapil dzialal .. od jutra po m-cu przerwy zaczynam znowu go brac .
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 08:51   #1500
Alex87
Raczkowanie

Witam, ja brałam merc special - po nim poprawił mi się mocno wygląd włosów i paznokci. Później zmieniłam go na Revalid - nie widzialam efektów. Później miałam krótką przerwe, po której zaczęłam brać Skrzypo vite - nie widziałam efektów. A na koniec zafundowałam sobie Inneov, po 2 msc brania praktycznie ustało mi wypadanie włosów, nie leciało nic! Ale tylko jak łykałam tabletki, bo jak je odstawiłam to zaczęły znowu lecieć..... Tak więc ja osobiście polecam merc special i Inneov, po Inneov będą super efekty ale trzeba brać stale;/

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Na dzień dzisiejszy nie łykam nic i właśnie tak czytam cały wątek i patrze co polecacie
Alex87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości