Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-13, 17:30   #1501
tripka
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

a do mnie wreszcie dotarł szamponik Absolut repair!już niedługo wypróbuje
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 17:44   #1502
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Pewnie Ci się spodoba Tripko!

Ja z kolei po złożonym zamówieniu na allegro, zakupiłam w drodze do domu maseczkę z lotosem Nivea z tej nowej serii-nie mogłam się powstrzymać-kosztowała mnie 8,99-miała uszkodzone lekko wieczko i była o połowę tańsza
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 17:49   #1503
Madlaine
Zakorzenienie

sylwia.gda Repair B tez sa fajne, najmniej zadowolona byłam z tych do włosów blond -gdy jeszcze takowe nosiłam

sensi balance musi poczekać, bo dzisiaj myłam włosy , ale strasznie jestem ciekawa, jak sie będzie nim myło, neonka wydała mu swietna recenzję, a ja jej ufam
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 17:53   #1504
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Ja natomiast jestem nieco podłamana Power Care Loreal w sprayu, użyłam już go 2 razy-15-20 psików na 1 raz-i chyba na mnie działa nijak Raz spłukałam od razu, jak zalecają, dziś po 3 minutach i włosy nie są wcale lepsze
Jak tak dalej pójdzie, znajdzie się na targowisku
Stary 2006-09-13, 18:03   #1505
Madlaine
Zakorzenienie

to ja poprosze wtedy o cynk, bo na mnie działa rewelacyjnie
Stary 2006-09-13, 18:06   #1506
sylwia.gda
Wtajemniczenie

na pewno dam cynk
Stary 2006-09-13, 18:17   #1507
Karolinkaaa
Raczkowanie

A ja już tydzień czekam na mój szampon Zamówiłam na allegro u sprzedawcy loreal-pl, tydzien temu w środe zrobiłam przelew, a on nawet nie odpisuje na maile.Nr tel. też nie ma,więc już nie wiem co robić.

Karolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 18:35   #1508
Madlaine
Zakorzenienie

karolinkaaa ja tez kupowałam u tego sprzedawcy, dzisiaj dostałam paczkę, a płaciłam w zesżłym tygodniu
Stary 2006-09-13, 18:38   #1509
Karolinkaaa
Raczkowanie

Szkoda,że nie ma nr tel. to bym do niego zadzwoniła. Ma tytuł super sprzedawcy,więc mam nadzieje,że mnie nie oszuka.

Stary 2006-09-13, 19:32   #1510
lilithin
Wtajemniczenie

a zamawial ktos u jackaflaszeczki? jak wyglada sprawa z przesylka? tez trzeba troche poczekac, czy wszystko jest w miare sprawnie? widze, ze na jego aukcjach kupuje masa osob i mam pewne obawy

obawy sie potwierdzaja po przeczytaniu komentarzy i strony 'o mnie'. u tego pana trzeba czekac do koca aukcji z wysylka. tzn aukcja konczy sie za 12 dni i mimo opcji kup teraz i wplacenia pieniedzy od razu i tak musze czekac te 12 dni :/ macie jakies doswiadczenia z tym allegrowiczem? moze mozna sie jakos dogadac?

Edytowane przez lilithin
Czas edycji: 2006-09-13 o 19:45 Powód: dopisek :)
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 19:34   #1511
anciaahk
kosmitka

Dziś dotarła też odżywka nawilżająca BC, ślicznie pachnie, jutro przetestuję. Z masek alfaparfu tylko raz użyłam semi di lino (nutri seduction jeszcze nie testowana) i muszę przyznać, że wygładza i nabłyszcza. Zobaczymy, jakie będą jej dalsze efekty.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 21:10   #1512
daisydee
Raczkowanie

u flaszeczki kupuje Iwonatom i jest wszystko ok
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 07:03   #1513
anciaahk
kosmitka

Z tym jackiemflaszeczka to chyba nie do końca jest tak. Zamawiałam u niego już kilka razy, nigdy długo nie czekałam. Tą odżywkę nawilżającą też zamówiłam u niego - licytowałam w niedzielę, odżywka przyszła we wtorek po południu.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 07:22   #1514
iwonatom
Raczkowanie

Daisydee to nie do konca tak U Flaszeczki zamowilam tylko te dwie kuracje, wczesniej pisalam mu maile nie odpisywal i opiero jak zobaczyl ze cos u niego kupilam to wielce gosc zaczal mi odpisywac na moje 3 maile ktore do niego wyslalam Nie zgodzil sie wyslac za pobraniem ale i tak musilam u niego zamowic boi tylko on mial te kuracje BC Nawet szybko doszly ale wolalabym u niego nie zamawiac - jakis niepewny jest (przeczytajcie sobie jego negatywy Najbardziej wole Goldwela czy jak mu tam Niestety jacekflaszeczka ma najtaniej I co tu robic

Ciampurku tez mi sie kiedys robily takie koltuniki ale to dlatego ze np. nie polozylam maski bo mi sie spieszylo Jak nalozysz maske na wloski to na pewno bedzie o.k Jesli masz zniszczone wloski to polecam Ci BC Repair rescue (to co aktualnie uzywam) i Absolut Repair Loreala (kiedys to uzywalam
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 08:15   #1515
Madlaine
Zakorzenienie

dziewczyny, jako że wczoraj wieczorem byłam na niezapowiedzianym grillu, umyłam dzisiaj włosy, bo ich zapach pozostawiał wiele do zyczenia

umyłam Sensi Balance, super uczucie, skóra głowy jakby nawilżona, bez uczucia ściągania (co sie suchotnicom często niestety zdarza), po dwukrotnym umyciu i spłukaniu mogłam czesać włosy palcami i nic mi sie nie plątało, włosy sa bardzo przyjemne w dotyku, specjalnie je mocniej osuszyłam recznikiem, zanim położyłam maske, żebym mogła się sama przekonać

nie wiem, jak szampon wypadnie długofalowo, ale na razie bardzo mi sie podoba, nawet zapach, choc taki "dziwny" jest przyjemny

po szamponie zastosowałam dzisiaj Intense Repair, po spłukaniu na całość Moisture Kick BC bez spłukiwania i Ends Express Welli na końcówki.

teraz sobie schną, a ja czekam na efekt końcowy - oby zgodny z oczekiwaniami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-14, 08:25   #1516
iwonatom
Raczkowanie

A ja wlasnie sobie nalozykam kuracje enzymatyczna (podejscie nr.3 i niedlugo naloze kolagenowa
Stary 2006-09-14, 08:33   #1517
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonatom Pokaż wiadomość
A ja wlasnie sobie nalozykam kuracje enzymatyczna (podejscie nr.3 i niedlugo naloze kolagenowa
i jak stan włosów ? jestem bardzo ciekawa, czy warto zainwestować kolejne pieniądze
Stary 2006-09-14, 09:29   #1518
iwonatom
Raczkowanie

No wlasnie chodzi o to ze wloski sa duuuuzo lepsze, zdrowsze, mieciutkie i lsniace ALE stosuje na nie tyle rzeczy ze zupelnie nie wiem co im pomaga- moze wszystko po trochu Niedawno w ktoryms poscie napisalam dokladnie czego uzywam i wszystko moge polecic bo wloski mam zdrowsze ale tak jak tez napisalam juz od 2 miesiecy nie uzywam suszarki i podcielam sporo koncowki
Stary 2006-09-14, 10:28   #1519
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez iwonatom Pokaż wiadomość
Ciampurku obecnie uzywam (co mycie [LIST][*]Schwarzkopf BC Repair Rescue maska
cud nie maska!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 10:32   #1520
u.zymek
Raczkowanie

Question Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez daisydee Pokaż wiadomość
A do mnie dzis lub jutro przyjdzie kolejna paczka, tym razem ze sklepu www.uradka.pl, nie ma tam wielkiego wyboru, ale jest o niebo taniej niż na allegro. Zamówiłam:
- maska kalllos placenta 275 ml (za 4,50zł!!!!)
-maska kallos mleczna 275 ml
- 1 jedwab chi
- 2 jedwabie bad azz

The cute one, napisz jak się sprawdza maska bc nawilzająca po dłuzszym stosowaniu.

Macie może szampon bc oczyszczający???
Witaj! możesz napisać ile płaciłaś za przesyłkę? bo na stronie nie ma podanej takiej informacji... Z góry dzięki!
u.zymek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 10:41   #1521
iwonatom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
cud nie maska!
Tez jej uzywasz To jest moja ulubiona maska Zreszta cala seria BC jest super
Stary 2006-09-14, 11:54   #1522
Karolinkaaa
Raczkowanie

Prosze powiedzcie co mam zrobić jeśli cały czas czekam na przesyłke z allegro,a sprzedawca nie odpisuje na maile!?!

Stary 2006-09-14, 12:10   #1523
KENZO
Rozeznanie

Karolinko cierpliwie poczekaj jesli nie masz telefonu do tego sprzedawcy- ja np. czekalam na przesylke od jackaflaszeczki ponad 2 tygodnie pomimo tego ze pieniadze wplacilam odrazu - poprostu czasem na allegro sprzedawcom sie nie spieszy z wysylka

Ja tez musze pochwalic odzywke nawilzajaca w sprayu Bonacure- slicznie pachnie i wlosy sa przepieknie nawilzone nawet jesli zastosuje ja tylko po samym szamponie bez maski
Mam pytanie do dziewczyn ktore stosuja fluid na koncowki wlosow Bonacure- czy po jego nalozeniu konieczne jest uzycie suszarki- tzn. czy on uaktywnia sie dopiero pod wplywem ciepla??? Mam ten fluid i na opakowaniu pisze zeby suszyc wlosy ale czy to konieczne czy mozna je zostawic do wyschniecia naturalnego???
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 12:37   #1524
iwonatom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
Karolinko cierpliwie poczekaj jesli nie masz telefonu do tego sprzedawcy- ja np. czekalam na przesylke od jackaflaszeczki ponad 2 tygodnie pomimo tego ze pieniadze wplacilam odrazu - poprostu czasem na allegro sprzedawcom sie nie spieszy z wysylka

Ja tez musze pochwalic odzywke nawilzajaca w sprayu Bonacure- slicznie pachnie i wlosy sa przepieknie nawilzone nawet jesli zastosuje ja tylko po samym szamponie bez maski
Mam pytanie do dziewczyn ktore stosuja fluid na koncowki wlosow Bonacure- czy po jego nalozeniu konieczne jest uzycie suszarki- tzn. czy on uaktywnia sie dopiero pod wplywem ciepla??? Mam ten fluid i na opakowaniu pisze zeby suszyc wlosy ale czy to konieczne czy mozna je zostawic do wyschniecia naturalnego???
Ja tez mam ten fluid ale nie doczytalam ze trzeba suszyc wlosy Ja nie susze, nakladam na suche wlosy na wieczor i tak ide spac
Stary 2006-09-14, 12:42   #1525
kasienka2883
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
a zamawial ktos u jackaflaszeczki? jak wyglada sprawa z przesylka? tez trzeba troche poczekac, czy wszystko jest w miare sprawnie? widze, ze na jego aukcjach kupuje masa osob i mam pewne obawy

obawy sie potwierdzaja po przeczytaniu komentarzy i strony 'o mnie'. u tego pana trzeba czekac do koca aukcji z wysylka. tzn aukcja konczy sie za 12 dni i mimo opcji kup teraz i wplacenia pieniedzy od razu i tak musze czekac te 12 dni :/ macie jakies doswiadczenia z tym allegrowiczem? moze mozna sie jakos dogadac?
Ja u niego zamawiałam i jestem bardzo zadowolona, przesylka doszła do mnie bardzo szybko, kontakt mailowy też w porzadku, no i dostałam jeszcze fajne próbki szamponu regenerujacego Bonacure. Aha i nie musialam czekać do końca aukcji. Ze swojej strony polecam tego sprzedawce.
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 13:00   #1526
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez u.zymek Pokaż wiadomość
Witaj! możesz napisać ile płaciłaś za przesyłkę? bo na stronie nie ma podanej takiej informacji... Z góry dzięki!
Mogłąm płacić 6 zł - za zwykłą, ale wybrałąm priorytetową za 7zł . On ma ceny przesyłek zgodne z pocztą polską.
Stary 2006-09-14, 13:54   #1527
baybe3
Rozeznanie

Hej dziewczyny, czytam Was od początku, tworzę skrupulatnie listę zakupów i mam mętlik. Moje włosy sa: zniszczone, sianowate, puszące się, falowane, bardzo cienkie i porozdwajane - choć już nie tak bardzo. Skróciłam włosy ostatnio ale nowy fryz zmusza mnie do uzywania prostownicy bo inaczje wyglądam koszmarnie. Doradźcie na co się zdecydowac - wstępnie wybrałam:
- szampon Absolute Repair L'oreal
- maska Bonacure regenerujaca oraz alfaparf z karitexem na zmianę
- odżywka - nie wiem jeszcze - może coś wygładzającego np z serii Matrix sleek look
- odżywka bonacure nawilzająca w sprayu, którą tak chwalicie
- coś na koncówki - nie wiem co (może wella albo bonacure)
- serum krystaliczne Renee Blanche
- WAX albo reginol
- do prostowania - nie mam pojęcia - albo z alfaparfu divine cream (ktoś pisał, że kupił ale nie było wrażeń "po"), albo mleczko z lorela to profesjonalne czarne (marketowe różowe hot liss w ogóle sie nie sprawdziło), ewentualnie ten jedwab CHI....no nie wiem co wybrac, bardziej niż na efekcie zależy mi na ochronie przed ciepłem; Oil sheen RB ma skrajne opinie..... tu potrzebuje najwiekszej pomocy.

Coś jeszcze by sie przydało?? Jak sądzicie?? I tak wydam majątek no ale cóż jak trzeba to trzeba. Pozdrawiam.
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-14, 15:03   #1528
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czytam Was od początku, tworzę skrupulatnie listę zakupów i mam mętlik. Moje włosy sa: zniszczone, sianowate, puszące się, falowane, bardzo cienkie i porozdwajane - choć już nie tak bardzo. Skróciłam włosy ostatnio ale nowy fryz zmusza mnie do uzywania prostownicy bo inaczje wyglądam koszmarnie. Doradźcie na co się zdecydowac - wstępnie wybrałam:
- odżywka - nie wiem jeszcze - może coś wygładzającego np z serii Matrix sleek look
- WAX albo reginol
- do prostowania - nie mam pojęcia - albo z alfaparfu divine cream (ktoś pisał, że kupił ale nie było wrażeń "po"), albo mleczko z lorela to profesjonalne czarne (marketowe różowe hot liss w ogóle sie nie sprawdziło), ewentualnie ten jedwab CHI....no nie wiem co wybrac, bardziej niż na efekcie zależy mi na ochronie przed ciepłem; Oil sheen RB ma skrajne opinie..... tu potrzebuje najwiekszej pomocy.

Coś jeszcze by sie przydało?? Jak sądzicie?? I tak wydam majątek no ale cóż jak trzeba to trzeba. Pozdrawiam.

najlepiej by było, gdybys odstawiła prostownicę, ale jesli to niemożliwe (choc z doświadczenia wiem, że jednak da się - sama prostowałam włosy od kilku lat - 2 ostatnie własną prostownicą - teraz ich nawet nie suszę i puszenie sie zupełnie zanika)

poleciłabym Ci szampon Sensi balance, zamiast Absoluta, żeby nie przekarmić włosów,

a reszta to juz wg uznania, każdemu pasuje cos innego, ja mam teraz tylko lekko zniszczone włosy (duzo ścięłam głównie zniszczone końce), najbardziej zależy mi na ich nawilżeniu, z odżywianiem i regeneracja trzeba uważać, bo przekarmione włosy = obciążone, bez połysku, witalności, tracące ładny wygląd mimo dbania o nie, a przy włosach cienkich - sama mam takie- bardzo łatwo je obciążyć.

może zamiast odżywki wygładzającej - nawilżająca do stosowania przy zwykłym myciu - a regenerująca maska raz na jakiś czas ?

PS> na pewno moge polecić spray nwilżający Bonacure i Ends Express WellaSP, Oil Sheen odradzam, włosy wyglądaja po jego uzyciu dobrze tylko do czasu, daje takie złudne poczucie ochrony, ja sie dałam nabrać niestety swego czasu
Stary 2006-09-14, 15:29   #1529
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
- WAX albo reginol

Bardzo dobry zestaw, gdyby nie serum renee blanche- po dłuzszym stosowaniu spali ci końcówki bo jest na alkoholu
Stary 2006-09-14, 15:50   #1530
Nogala1
Raczkowanie

Madlaine mam prosbę napisz cos więcej o tym szamponie sensi balance do jakich włosów jest? i gdzie go można kupić? z góry dziękuje
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości