|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
_vixen_, Twoje wypadanie spowodowane jest tylko odstawieniem tabsów, czy już wcześniej się działo??
Sama się z tym noszę, by przerwać tabletki, ale trochę się boję, bo włosy już i tak mocno mi lecą, a co dopiero będzie po odstawieniu. Chociaż nie wiem, czy to reguła jest, że muszą wtedy wypadać. Chyba jest na forum wątek o odstawieniu tabsów, muszę go przejrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Wiesz, definitywnie nie stwierdzę, że to od tabletek, ale tak mi się zdaje. Moje włosy nigdy gęstością nie grzeszyły, ale teraz jest normalnie tragedia. Nie jestem naiwna i wiem, że tabletki typu Belissa cudów nie zdziałają, ale wychodzę z założenia, że lepiej je brać niż nie.
Jest wątek o odstawieniu tabletek, ale nikt Ci na 100% nie powie, ile włosów stracisz ![]() Ja po prostu lepiej psychicznie się czuję po odstawieniu tabletek, nie przepadam za truciem się chemią, nie wierzę, że są one tak obojętne dla zdrowia, jak to wszędzie głoszą i dlatego odstawiłam. No cóż, włosy lecą, ale mam nadzieję, że kiedyś przestaną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
od kilku dni stosuję Revalid, póki co jestem zadowolona bo wydaje mi się, że przestały wypadać.
Zdam relację jak skończę opakowanie.
![]() |
![]() |
#1684 |
Przyczajenie
|
Ja zamieram wypróbować kapsułki Prolady ze skrzypem drożdżami biotyną i cynkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Konto usunięte
|
Zaczęłam stosować Vitapil. Co o nim myślicie? po jakim czasie zauwazylyscie efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Najlepiej działają stare, poczciwe zioła. Stosujcie płukanki ze skrzypu polnego i pokrzywy. Wyrzućcie te wszelkie badziewne szampony i odżywki, tylko stosujcie ziołowe, a także przyjmujcie skrzyp polny w tabletkach (przedmówczyni wspomniała tutaj o prolady). Ziola, zioła i jeszcze raz zioła na poprawę kondycji włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
To rozczesz moje włosy po ziołowym szamponie, nie wyrywając połowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
|
Ja jakis czas tamu szukałam jakis ziół właśnie zeby zmniejszyc obiawy pms i wtdy znajoma mi powiedziała o suplemencie diety ProLady na pms i chce kupic nie wiecie ile może kosztować???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wystarczylo poszukac w googlach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Rozeznanie
|
w której aptece??
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
Ja brałam kiedyś Belisse i wyciąg ze skrzypu polnego. Ten drugi owszem na jakiś czas mi pomógł. Chciałam teraz inny suplement diety kupić. Nigdy nie słyszałam o ProLady, czy może coś więcej o nim napiszecie. Ile kosztuje, jego skład itp.?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Raczkowanie
|
Agaluk
skład ProLady Skóra włosy i paznokcie to - skrzyp - krzem - drażdże - biotyna - cynk Jak widać to co najważniejsze dla włosów nie brakuje a cena to dokładnie niewiem bo to mi mama kupwała zapytam to dopisze. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
|
Owszem suplement ProLady ze skrzypem polnym i drożdżami jest bardzo dobry, ale oprócz tego trzeba stosować zioła i maski.
Przedmówczyni wspomniała, że nie może rozczesać włosów po szamponach ziołowych, a ja powiem, że stosowanie ziołowych szamponów i odżywek + spłukiwanie naparem ze skrzypu + raz w tygodniu maska regeneracyjna do włosów + suplement diety potrafią zdziałać przysłowiowe cuda. Oczywiście ten kto myśli, że po jednym zastosowaniu będzie miał włosy mocne i zdrowe, ten się grubo myli - dopiero minimum po miesiącu widać efekty. Podam jeszcze mój sprawdzony przepis na maseczkę, którą należy trzymać co najmniej 3-4 godziny na głowie. -2 duże łyżki oleju rycynowego -1 duża łyżka dobrej jakościowo oliwy z oliwek -sok z całej cytryny -2 żółtka bez ani grama białka Do garnka nalać wrzącej wody, na nim położyć miskę z powyższymi składnikami i roztrzepać to widelcem na parze - wówczas lepiej się rozprowadzi na włosach. Czupryne dobrze rozczesać i maske wetrzeć we włosy oraz w skórę głowy. Przykryć foliowym czepkiem (jednorazowa reklamówka też może być ![]() ps. olejk rycynowy polecam też wcierać każdego wieczora w rzęsy, dzięki czemu staną się one gęstsze, sprężyste i ciemniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Jak w rzęsy, palcami? I zostawić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
np. starą, dobrze wyczyszczoną szczoteczką od tuszu ![]() ![]()
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Rozeznanie
|
mam pytanko czy ktos zna tabletki które zawieraja
wit B1 wit B4 -czyli cholinę wit B12 wit B6 i Mg bo tych brakuje w moich
![]() |
#1698 |
Raczkowanie
|
eyee No wiec ten suplemet diety ProLady o którym pisalam na PMS to jest witamina B6 i B12
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Wtajemniczenie
|
Ja zażywam Chela-Ferr z Olimpu. Ma w swoim skałdzie, poza żelazem, kwas foliowy, witaminę C oraz witaminę B6 oraz B12. Kupiłam na allegro po 5 zł za opakowanie ( 30 tabletek ) - 1 na dzień.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1701 |
Raczkowanie
|
te tabletki zawieraja wszystkie skaldniki o ktore pytalas:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p13374-Vitr...apsulki_30_szt ale wydaje mi sie że taniej będzie osobno kupic: vitaminum B copositum magnez i lecytynę
![]() |
#1702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
CZY ZNACIE JAKAS APTEKE INTERNETOWA Z TANIMI TABLETKAMI KLORANE LUB ANACAPS ![]()
od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów od 13.01.2010 -zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast od 01.12.2009 -adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy, od 12.01.2010 kwasy Edytowane przez mały_groszek Czas edycji: 2009-10-15 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
|
Ja myślę, że w kwestii witamin, to nie ma najmniejszego sensu ładować je w siebie w postaci suplementów diet.
Tak jak piszą dziewczyny o tym prolady, to powiem tak - jest tam wyciąg ze skrzypu polnego, który wzmacnia włosy, a jak wiadomo skrzypu polnego się nie je, a więc oprócz szamponów, czy płukanek nie można dostarczyć go organizmowi, dlatego warto pokusić się o jego niewielką dawkę w postaci tabletki. Całkiem inaczej jest z witaminami. Syntetyczne witaminy są "wchłaniane" do organizmu z tych wszystkich suplementów diet TYLKO w około 10-20% w zależności od organizmu!!! A więc bardziej sobie człowiek obciąża tym wątrobę, aniżeli uzupełnia niedobory. Za kilka lat wątroba się odezwie, ale wtedy może być za późno. O przyswajalności witamin pisałam pracę, więc trochę się o tym wszystkim naczytałam i nasłuchałam :P Najlepszym źródłem witamin sa owoce i warzywa i chociaż niektórym może się wydawać, że lepiej połknąć tabletkę, aniżeli zjeść np. 10 dkg surowej kapusty kiszonej, ten jest w błędzie :P Witaminy z grupy B znajdziesz m.in. w: -drożdżach, -zbożach, -bananach, -drobiu, -warzywach strączkowych typu fasolka szparagowa. Pamiętaj, że niedobór witamin z grupy B może spowodować problemy z koncentracją i zapamiętywaniem. Do niedoboru może prowadzić m.in. monotonna i nieurozmaicona dieta. ps. do LASOA cyt. "Jak w rzęsy, palcami? I zostawić?" Właśnie najlepiej palcami. Dosłownie kropelke olejku ryconewego bierzesz na palec i wcierasz w brwi i rzęsy. Nie będą się łamać, wypadać, będą elastyczne, a po dłuższym okresie stosowania grubsze i ciemniejsze. ..........ale się rozpisałam :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Napisz to też w tym wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post14753453 Przyda się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Konto usunięte
|
Biore Vitapil od 3 tygodni, ale zamierzam dluuzej. Dzis kupilam ampulki z Radical i sa tam tabletki dodane. Moge je brac razem z Vitapilem?
opis z radicala: Preparat wielowitaminowy Radical Premium, który wzmacnia włosy i paznokcie oraz wpływa regenerująco na skórę. Kapsułki Radical Premium zawierają wyciąg z ziela skrzypu oraz liści pokrzywy, witaminy E, B1, B2, B6, B12, C, PP. W skład preparatu wchodzą również mikroelementy: cynk, jod, żelazo, miedź, mangan, selen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
BAN stały
|
nieuwierzycie! biotyna 5mg w pl!
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-10-21 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | |
|
Cytat:
Na twoim miejscu, to mnie było by szkoda wątroby. W połączeniu tych obu suplementów nie stanie ci się w sumie nic, ale pomyśl czy warto się tak faszerować? Co za dużo to nie zdrowo - tak zawsze mi moja ŚP. Babcia powtarzała. Radicalu w ampułkach przyznam, że jeszcze nie stosowałam. W sumie wolę płukać włosy skrzypem polnym. Taki dosyć spory woreczek skrzypu polnego kosztuje jakieś 1,60 zł i wystarcza mi na 5-6 płukań. Jak już się przyjmuje jeden suplement diety, to niech to będzie tylko jeden, a nie jeden z dziesięciu!! Ja to jestem jakąś szurniętą patriotką, bo nawet leki polskie kupuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
Zgodzę się z Klaudią, że najlepiej brać jeden suplement diety a nie kilka naraz. Po co tyle? Jak wiesz organizm szybko się do nich przyzwyczaja a dając taką dawkę naraz to tak jakbyś chciała od niego wydusić jeszcze większe działanie i pracę np. wątroby - obciążając ją. Najlepiej robić przerwy kilkumiesięczne w stosowaniu suplementów diety. I co ważne zmieniać nawyki żywieniowe. Ja polecam Ci te z serii ProLady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może któraś z Was mi poradzi, bo nie mam siły drugi raz przebrnąć przez cały wątek.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1710 |
|
Z tego co się orientuje, to jakieś 85% jak nie więcej wszystkich suplementów zawiera w swoim składzie drożdże. Jeżeli jesteś na nie uczulona, to może zacznij płukać włosy tuż po ich umyciu na zmianę naparem ze skrzypu polnego i rumianku (żeby Ci włosy nie przyciemniły się). Dodatkowo jak Ci się przetłuszczają, to możesz je płukać wodą z wyciśniętą jedną cytryną.
Stosuj także naftę kosmetyczną. Ja w sumie łykam sobie ProLady na wzmocnienie włosów, ale one zaiwerają 100mg drożdży, a te dodatkowo wzmacniają włosy i zapobiegają ich przetłuszczaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.