|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Rozeznanie
|
Oj to rzeczywiście drogie.
Poczytalam o nich i są naprawde kuszące...jedna ampułka starcza na jeden raz?
#2013 |
Raczkowanie
|
Ja mam włosy dość długie, sporo za łopatki i mi taka ampułka starcza na raz, nawet trochę zostaje. Takze sądzę, że jak ktoś ma krótsze włosy to spokojnie bedzie na 2 razy, napewno nie wiecej. Teraz zamówiłam ampułki ALFAPARF głeboka regeneracja kaszmir i bambus
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Justin Timberlake;3367949]Gosia jaki tonik i jakie ma właściwości? I ile ten olej Vatika kosztuje w Indiach?
![]() ja akurat mam taki: http://www.jovees.com/abrht.html strasznie spodobal mi sie taki kosmetyk i koniecznie bede wyprobowywac inne, dostepne normalnie u nas,chyba Kadus ma cos takiego? lagodzi wszelkie podraznienia skory glowy, tonizuje, wlosy staja sie bardziej puszyste, nie mam problemu z wypadaniem wlosow wiec nie umiem powiedziec na ile to powstrzymuje olej Vatika kosztuje w granicach 6-10zl, jest w malej butelce i duzej butli jest oczywiscie olejem kokosowym (jak wiekszosc olei do wlosow) z roznymi dodatkami, na pewno cytryna i ziola bardzo pomaga tez przy lupiezu ![]() a wlasnie!mozna go dostac tez w Polsce, ja widzialam go w hurtowni z zarciem indyjskim ![]() ja kupilam na gwiazdke mojej siostrze cierpiacej na lamiace sie/wypadajace/oslabione wlosy olej innej firmy z troche innym skladem i normalnie jest w szoku jak rewelacyjnie to dziala- wlosy przestaly jej wypadac, zrobily sie grubsze i bardziej puszyste najlepsze ze te specyfiki w ogole nie obciazaja wlosow w przeciwienstwie do masek i 'ciezszych' odzywek ja mam zawsze taki problem, ze moje wlosy po jakiejkolwiek masce niby dobranej do mojego rodzaju wlosow wygladaja koszmarnie, sa obciazone i jakby przetluszczone, nieprzyjemne w dotyku chociaz niby grubsze i bardziej sliskie:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
![]()
Gdzie można dostać olej Vatika czy tylko w hurtownii z jedzeniem indyjskim??? Z góry dziekuje za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Raczkowanie
|
nie mam pojecia:/
ale bede go szukac we wszelkich indyjsko artykulowych sklepach w kazdym razie owa hurtownia to taki maly sklepik w Wawie na Domaniewskiej Little India |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]()
![]() |
#2019 |
Przyczajenie
|
Pomysł bardzo fajny przyznaje, jest juz co prawda kilka pod temtów, ale ten pomysł jest fajny. Ja osobiście używam kosmetyków do pielęgnacji włosów z AVONU. Wydaję mi się ze mi one pomagają. Z natury po umyciu i wysuszeniu włosów mam tzn. szope na głowe..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Gosiu, ja też dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
lipiec na maksa!!! :)
|
dziewczyny czy ktoras z was uzywala keratynowej mgielki chi farouk (taka odzywka w sprayu)
![]()
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
z moich ostatnich doświadczeń moge polecić L'anza HAIR REPAIR LEAVE-IN PROTECTOR odzywka bez spłukiwania, w formie kremu, przeslicznie pachnie, wygładza, nawilża , odżywia, włosy jak marzenie, łatwo sie rozczesuja, naprawdę szczerze polecam
![]() drugi preparat to Rene FUrterer Fioravanti Balsam ułatwiający rozczesywanie włosów - do szybkiego spłukiwania, tutaj mozna o nim poczytac http://www.lumiere.pl/product_info.p...ioravanti.html na moje cienkie włosy działa świetnie, są błyszczące gładkie, i mniej niesforne , mimo zawartości alkoholu nie zauważyłam wpływu na przesuszanie, zobaczymy jak będzie po zuzyciu całej tubki |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam sobie na szczście tylko małą buteleczkę, wcale mi nie pomógł, włosy jak suche były takie zostały, a na opakowaniu pisze że regeneruje i nadaje się do włosów farbowanych i poddawanych zabiegom fryzjerskim...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
ja zuzyłam 2 lub 3 butelki, w sumie nie pamiętam, byłam zadowolona i to bardzo, teraz po ścięciu mam zdrowe błyszczące włosy, więc już nie uzywam, ale swego czasu, to była moja ulubiona odzywka, zreszta z szamponem w komplecie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
cieszy mnie twoja opinia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
zakwaszajace są tez podobno dobre do farbowanych, ale ja sie przerzuciłam teraz na serie Reflection Kerastase i jestm bardzo zadowolona, rzeczywiście z każdym myciem włosy nadal są błyszczące, gładkie i nie traca koloru, ja jestem z ich wyglądu bardzo zadowolona, a że farbuję włosy dość często, to i musze o nie porzadnie dbać
no i zdecydowanie polecam tez wczesniej wspomniana Lanzę bez spłukiwania, jesli ktoś walczy z szorstkimi, puszacymi się włosami, niezwykle wydajna, do tego niedroga i skuteczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Przyczajenie
|
Niestety tak juz jest, ze wiele osob, ktore maja ładne, zdrowe wlosy nic z nimi nie robi, to znaczy specjalnie o nie nie dbaja. Mam mnowstwo takich kolezanek...Ja natomiast chociazbym robila z nimi niewiadomo co to i tak zawsze beda jedna suchą miotłą. Uzywam waxu ktorym jednak nie jestem zachwycona bo nie widze poprawy ale jadnek cos trzeba nakladac, uzywam tez szamponu pantin z ktorego jestem bardzo zadowolona, mleczka hot liss-loreal do prostowania, oraz innych domowych sposobow czyli olejku rycynowego, jajka i innych, nie susze wlosow. Dbam o nie bardzo a i tak nie przynosi to efektow. Dodam ze wlosy mam lekko za ramiona i czesto podcinam u fryzjera zniszczone koncowki. Mysle ze dany kosmetyk inaczej dziala na kazdego i to ze komus pomogl nie znaczy ze pomoze wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Raczkowanie
|
Witam,
chciałam się podzielić z Wami moimi największymi odkryciami, dzięki którym moje suche ( ale przetuszczające się u nasady) i okropnie puszące włosy -odzyskały piękny wygląd. A stosowałam z małymi wyjątkami chyba wszystko co w tym wątku jest wymienione. Dla mnie hitem są kosmetyki Seishin (silnie rekonstuujące) mam szampon Sizuka i odżywkę Tuya (jako jedyna dyscyplinuje moje wywijające się w każdą stronę włosy. A na zniszczone końcówki z którymi nie poradził sobie nawet Kerastase fantastyczny jest olej z kiełków pszenicy . Te 3 rzeczy sprawiają że przestałam się bać wilgoci która do tej pory rujnowała moje włosy . P.s. Przetestowałam też ostatnio najnowszą maskę kerastase Gluco-Activ i na moich włosach efekt jeden : puszek okruszek ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam, mimo wysokiej ceny, bo na moich włosach osiągnąc taki efekt jest strasznie trudno
![]() |
#2033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Raczkowanie
|
Kadunia,
Seishin jest rzeczywiście jeszcze mało znany ale już dostał tytuł Doskonałość Roku TS. Kosmetyki można kupić na www.dbajowlosy.pl natomiast olejek kupuję w sklepie ze zdrową żywnością ale jest też na www.etja.plpatrz oleje nośnikowe. Tak nawiasem to jestem mega maniaczką w spr. włosów bo mam wyjątkowo trudny gatunek: cienkie , puszące się, suche , rozjaściane i przez prawie 2 lata wypadały a teraz odrastają w takiej ilości że tylko ten olejek potrafi je ujarzmić i to chyba mój święty gral . A testowałam już olejki i sera : Zero Frizz, Clinique, Hair Coif ,Biosilk.CHI,Dora,Subrina ,Indola,Loreal,Avon,Alfap arf,Matrix,olejek jojoba itd, itp..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
Co do odżywek do włosów,to już jakiś czas temu kupiłam MAtrix Sleek Look(odżywkę,nie maskę) i jestem bardzo zadowolona
![]() ![]()
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=5493
ale mnie to kusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
lipiec na maksa!!! :)
|
dziewczyny a juz wreszcie po naprawde zmudnych poszukiwania znalazlam swoj ukochany zestaw do pielegnacji wlosow
![]() - myje wlosy szamponem ziaja plantica czarna rzepa (pomaga na przetł. się skórę głowy) - wcieram na 3 minuty szampon garnier neril , przez ok. 3 miesiace wlosy mi wypadały b. intensywie i on pomogl ![]() - na mokre pasma nakladam odzywke absolut l'oreal do splukiwania -po odcisnieciu spryskuje wlosy olejkiem renee blanche - czasami wcieram odrobine serum renee blanche (mam gdzies mala odlewke od ktorejs z wizanek) - raz w tygodniu maska bonacure total rescue - czasami pianka matrix amplify Wreszcie moje zapasy zmniejszyly sie wylacznie do rzeczy, ktorych uzywam ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#2040 |
Wtajemniczenie
|
zamówiłam na allegro,1500ml za ok.45 zł bez kosztów przesyłki...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.