Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-08, 19:26   #2041
Kadunia
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
zamówiłam na allegro,1500ml za ok.45 zł bez kosztów przesyłki...
hmm poltora litra to opłaca sie

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 19:30   #2042
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
hmm poltora litra to opłaca sie
no na pewno bardziej niż 250 ml za 25zł tylko mam nadzieję,że nie przyzwyczają się do niej za szybko moje włoski
Stary 2007-02-17, 00:00   #2043
Małgośka102
Raczkowanie

GG do Małgośka102

Witam współwalczace
Moje wlsoki odkad siegam pamiecia zawsze byly cienkie, oklaple, bez zycia.... w dodatku zrobilam sobie pasemka... nie ma co sprytny pomysl. koncowki sie pusza.... watek zaczelam przegladac od samego poczatku. dotarlam chyba do polowy, ale juz moge sie z Wami podzielic swoimi uwagami. kupilam sobie maske Matrixa.... swietna sprawa. u mnie bynajmniej sie sprawdzila. wloski sie nie puszyly (zero efektu pierze wiem ze nie u wszystkich sie sprawil. maske 3malam pod folia jakies 20 min.
bylam ostatnio wlasnie na tych pasemkach i fryzjerka sie zachwycala moimi wlosami ze bardzo blyszcza ze maja taki ladny polysk... hmm tylko kogo to sprawka... płucze wloski w zimnej wodzie, maseczka z zoltkami tak dobrze znana... powaznie wloski swietnie sie blyszcza o dalszych odkryciach powiadomie...
Małgośka102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 10:54   #2044
Kadunia
Zakorzenienie

Ja ostatnio spłukałam włosy po myciu wodą z cytryna i włoski sie fajnie nabłyszczyły i wogole były jakies takie ładne

Stary 2007-03-11, 22:52   #2045
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dziewczyny, muszę Wam powiedzieć, że teraz tak naprawdę doceniłam profesjonalne kosmetyki. Ostatnio brakło mi Placenty, wcześniej miałam L'oreala profesjonalnego i tak sobie używałam w kółko. Oczywiście na początku zauważyłam jak dużo jest lepiej, ale szybko zapomniałam. No i do czego zmierzam. Brakło mi tej Placenty i zanim mi przyszła nowa odżywka musiałam myć sklepowymi. Najpierw miałam Gliss Kura, ale po tym miałam włosy w ogóle nie do rozczesania, jakbym w ogóle odżywki nie miała No to sobie kupiłam Pantene'a. Ten już był trochę lepszy. Przy myciu były gładziutke, mówię sobie-super teraz mi się fajnie rozczeszą, ale to była masakra To co przez ten czas używania profesjonalnychmi się zregenerowało i odrosło wróciło do stanu wyjściowego przez dwa mycia
I dzisiaj wreszcie umyłam sobie włosy i szybciutko pyk odżyweczka i ani jeden wlosek mi nie wyleciał przy rozczesywaniu, włosy były gładkie jak nie wiem i od razu jakoś lepiej wyglądają
Mówie Wam-niebo a ziemia..
Następnym razem nie ma szans, choćbym nawet miała zapłacić dwa razy więcej u fryzjera za profesjonalny, to już nigdy w życiu nie użyję sklepowej odżywki

ale się rozpisałam, wybaczcie
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 14:47   #2046
Cereal1
Raczkowanie

To może i ja
-włosow nie prostuje i nie susze
-delikatnie czesze szczotka z naturalnego wlosia
-czesto masuje głowe
-myje włosy letnia woda
-ostatnio uzywam seboradinu niger, a od kilku tygodni dermeny.
-co tydzien wax do blondow
-nie farbuje wlosow
-kilka razy uzylam nafty, ale efekty nie byly powalajace
-czasemr obie plukanki np. z rumianku i cytryny
-dokladnie wyplukuje szampon z wlosow
-na codzien nie stosuje raczej odzywek, bo koncowki mi sie nie rozdwajaja ani nie amm suchych wloskow
-staram sie zdrowo odzywiac
-pije duzo wody
-lykam cos na wloski czesto. Kiedys H-pantoten, potem silice, a teraz zastanawiam sie nad czyms inny,m.

chcialabym kupis jedwab do wlosow. Orientujecie sie moze czy sprzedaja w sprayu? Gdzie mozna go kupic i ile koszyuje?
Cereal1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 19:10   #2047
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
z moich ostatnich doświadczeń moge polecić L'anza HAIR REPAIR LEAVE-IN PROTECTOR odzywka bez spłukiwania, w formie kremu, przeslicznie pachnie, wygładza, nawilża , odżywia, włosy jak marzenie, łatwo sie rozczesuja, naprawdę szczerze polecam
Gorąco popieram-sama mam już dzięki Mad tą odżywkę! Jest cudna.
Natomiast rzutem na taśmę zakupiłam też szampon Lanza regenerujący i nie jestem zachwycona.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-12, 20:42   #2048
fallen*in*love
Zadomowienie

a ja mam takie małe pytanko!

gdzie można dokładnie kupić w mieście Krośnie jedwab biosilk?
fallen*in*love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 21:53   #2049
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Sylwia a ta odżywka Lanzy nie powoduje, że wlosy się przetłuszczają? Zawsze miałam takie podejście dziwne do tych odżywek typu 'leave-in', że żeby porządnie odżywiła i sprawiła, żeby włosy się dobrze rozczesywały, to trzeba jej duuużo nawalić i sobie wyobrażałam wtedy takie strąki na głowie

Miałam kiedyś Gliss Kura takiego i się bardzo zniechęciłam przez niego to takich odżywek

Cereal1, jedwab możesz na allegro, tam te małe buteleczki są już nawet za 4 zl z groszami. Ja widziałam też u mnie w aptece, ale tam taka mała buteleczka kosztuje 10 zł, to już bardziej się opłaca z allego
Stary 2007-03-27, 15:12   #2050
Girl151
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Ja także mam problem z włosami i nie wiem jak im zaradzić. Są bardzo sianowane i pozbawione blasku uzywam szamponu Head Shoulders i mam taką maskę z firmy Delia. Włosy mam mieszane. Tłuste u nasady(chodz nie tak bardzo ;] ) i suche na końcach. możecie mi doradzić co zrobić aby moje włosy stały się piękne, błyszczące no i jak pozbyc się tego siana? proszę o pomoc !
Girl151 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 15:41   #2051
A.S.
Rozeznanie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Przetestowałam chyba wszystkie profesjonalnie odżywki do włosów suchych i zniszczonych nawet osławiony L'Oreal Professionnel, Intense Repair nie przyniosiło efektów czy joko, dopiero maska Kallos z wyciągiem z łożysk albo miodowa do włosów suchych. Jak dla mnie rewelacja.
Robię kompres, nakładam odżywkę na to czepek,ręcznik i trzymam ok 20-30 min. Stosuję ok 2 miesiecy a moje włosy są wyraźnie odżywione. i nie puszą się.
Polecam naprawdę warto spróbować.

Edytowane przez A.S.
Czas edycji: 2007-03-27 o 19:00
A.S. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 16:06   #2052
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez A.S. Pokaż wiadomość
Przetestowałam chyba wszystkie profesjonalnie odżywki do włosów suchych i zniszczonych nawet osławiony L'Oreal Professionnel, Intense Repair nie przynosiłe efektów czy joko, dopiero maska Kallos z wyciągiem z łożysk albo miodowa do włosów suchych. Jak dla mnie rewelacja.
Robię kompres, nakładam odżywkę na to czepek,ręcznik i trzymam ok 20-30 min. Stosuję ok 2 miesiecy a moje włosy są wyraźnie odżywione. i nie puszą się.
Polecam naprawdę warto spróbować.

Stary 2007-03-30, 09:03   #2053
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Witam wszystkie walczące Może obudzimy trochę ten wątek?
Ja jestem właśnie w kulminacyjnym momencie wyboru. Skończyłam właśnie rekonstruktor Joico i odżywkę L'oreal Absolut Repair i muszę je czymś zastąpić.
Koniecznie też muszę kupić jakieś serum. Myślę intenstywnie i przychodzi mi do głowy Alfaparf i jego kryształki.. Chyba zaopatrzę się w 16ml, oprócz tego skończył mi się olejek nabłyszczający Renee Blanche i pianka Matrix Amplify z obydwu produktów byłam (jestem) szalenie zadowolona więc chyba powtórzę zakup.
Co do szamponu niewiele się u mnie zmieniło nadal króluje Ziaja Plantica Czarna Rzepa i chyba już pozostanę mu wierna na długo.
Co tam u Was?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 10:53   #2054
naila
Zakorzenienie

Rewelacyjny wątek! Proszę, nie zamykajcie go i nie przenoście się gdzie indziej! Przeczytałam calutki i stwierdzam, że jest tu potężna składnica wiedzy o tym, jak walczyć o piękne włosy!! I wszystko w jednym miejscu!

Pod waszym wpływem zrobiłam oczywiście zakupy, bo mi się wszystko pokończyło, albo nie pasuje.

Kupiłam i czekam na przesyłkę:
- Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick conditioner – odżywkę nawilżającą w sprayu bez spłukiwania
- Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick maskę nawilżającą
- Matrix Sleek.look - odżywkę wygładzającą
- L'oreal Renew C - jedną ampułkę
- Alfaparf Milano Rich Infusion - Preparat Regenerujący z kaszmirem i bambusem - też jedna ampułka do spróbowania (to jest bez spłukiwania)

Nie mogę się już doczekać testów

Do mycia miałam ostatnio szampon Intercosmo EKS, dokładnie to: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=4445 ale już po zmianie opakowania (Ekinos zmienili na EKS i butelka jest beżowa) - dobry jest! Miałam jednak podrażnioną skórę głowy dość mocno innymi specyfikami, więc teraz kupiłam szampon Ocerin PTZ p. łupieżowy na złagodzenie swędzenia skóry.

Stosowałam też Kallos Latte, ale nie działa na mnie, jak powinna. Mam bardziej suche włosy teraz, niż wcześniej, przed nią W ogóle to jest wg mnie podejrzana: nie nawilża, nie regeneruje, zbyt mocno pachnie, na dodatek podrażniła mi moją skórę głowy, a na czole wyskakiwały mi swędzące krosty - po odstawieniu znikły - robiłam takie podejście 3 razy, więc wiem, że to od tej odżywki

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 16:14   #2055
Djapira
Zadomowienie

Hej Fajny watek!!
Dzis bylam u fryzjera i dowiedzialam sie czemu mam krociutkie wloski po bokach z przodu. PROSTOWNICA Wykrusza, niszczy. Niby wiadome, a jednak prostowalam je i liczylam, ze "moje wlosy" sie nie zniszcza.
Ale od dzis stop prostownicy!!!
Czy te kosmetyki które piszecie sa glownie z allegro?? Polecacie je, wiec chetnie bym sobie jakis kupila.
Pozdrawiam

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 16:57   #2056
kasia__25
BAN stały

Witam,

Nie czytałam całego watku, jest zbyt długi ale dodam, że moje włosy ni to kręcone ni to proste, żebym wygladały po ludzku muszę je prostować a wiadomo to niszczy włosy, od szamponów, masek i odzywek loreala dostawałam łupiezu i tu dziwna sprawa bo tylko w jednym miejscu na głowe, ale ogólnie cała głowa mnie swędziała, fryzjerka mi powiedziała, że są to widopcznie za mocne kosmetyki jak na moja skórę głowy, używałąm te kreastase ale rewelacji jak za tą cene nie było. zukałam szukałam i znalazłam z polecenia kosmetyki Seishin, zajełam się tez także ich sprzedaża, nie jest to jakas reklama bo możecie kupowac je gdzie chcecie, ale są naprawdę super, jak na razie używam maski Naka i jestem zachwycona.
Gdyby ktoś chciała wiecej podaję link do strony www.sklep.arigato.pl
mozna też je dostać w salonach kosmetycznych w Warszawie, ale ceny sa tam dużo wyższe.
Aaaa używam też domowych sposbów np pokrzywę albo jajko
kasia__25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 08:01   #2057
isa666
Zakorzenienie

Dołączę tak nieśmiało do wątku, bo ostatnio naszło mnie, że moje włosy nie są w zbyt dobrej kondycji i pasowałoby je jakoś wzmocnić
Nawet fryzjerka, która ostatnio podcinała mi końcówki przestraszyła się na widok moich cienkich piórek
Mam włoski cienkie, łatwo elektryzujące się i ciężkie do ułożenia(jak ja je prostuję, to się wywijają, a jak kręcę to się prostują ) i dodatkowo zniszczone farbowaniem na czarno.

Przejrzę sobie zatem cały ten wątek i zabieram się za kompletowanie zestawu ratunkowego Mam nadzieję, że już wkrótce moje włosy znów odżyją.
Do tej pory używałam tylko szamponów i czasem odżywki, ale pora to zmienić
Stary 2007-04-02, 08:57   #2058
naila
Zakorzenienie

Jestem zachwycona! Doszły do mniej już kosmetyki i pierwsze mucie mam za sobą. Użyłam maski nawilżającej Schwarzkopfa , po spłukaniu i lekkim podsuszeniu popsikałam odżywką dwufazową - nawilżającą w spray'u. Włosy są tak mięciutkie, że nie mogę przestać je dotykać na dodatek ładnie błyszczą

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 15:27   #2059
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Jestem zachwycona! Doszły do mniej już kosmetyki i pierwsze mucie mam za sobą. Użyłam maski nawilżającej Schwarzkopfa , po spłukaniu i lekkim podsuszeniu popsikałam odżywką dwufazową - nawilżającą w spray'u. Włosy są tak mięciutkie, że nie mogę przestać je dotykać na dodatek ładnie błyszczą
to super

Stary 2007-04-03, 06:34   #2060
noseknosek

witam nowe dziewczyny razem na pewno nam się uda..
Ja tymczasem muszę się przyznać Wam do czegoś. Uzylam dwukrotnie maski Kallos Placenta i jestem wniebowzięta Naprawdę włosy piękne, mięsiste a w dodatku ten blask Nie używałam zadnego serum!! A błyszczą ładniej niż po jedwabiu. Bez wątpienia kupuję większe opakowanie (mam 150ml z wymiany na targowisku.. ). Rewelacja.
Tak tania rzecz a taka dobra..

biegam
Stary 2007-04-03, 06:39   #2061
noseknosek

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Dołączę tak nieśmiało do wątku, bo ostatnio naszło mnie, że moje włosy nie są w zbyt dobrej kondycji i pasowałoby je jakoś wzmocnić
Nawet fryzjerka, która ostatnio podcinała mi końcówki przestraszyła się na widok moich cienkich piórek
Mam włoski cienkie, łatwo elektryzujące się i ciężkie do ułożenia(jak ja je prostuję, to się wywijają, a jak kręcę to się prostują ) i dodatkowo zniszczone farbowaniem na czarno.

Przejrzę sobie zatem cały ten wątek i zabieram się za kompletowanie zestawu ratunkowego Mam nadzieję, że już wkrótce moje włosy znów odżyją.
isa666, a może zrezgnuj chwilowo z farbowania? bo o bardzo niszczy wlosy, mi odkad wrocilam do naturalnych o wiele latwiej dbac o wlosy

biegam
Stary 2007-04-03, 06:43   #2062
noseknosek

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

isa666, a może zrezgnuj chwilowo z farbowania? bo o bardzo niszczy wlosy, mi odkad wrocilam do naturalnych o wiele latwiej dbac o wlosy

biegam
Stary 2007-04-04, 08:56   #2063
anciaahk
kosmitka

Oj dawno tu mnie nie było.
A co myślicie o kosmetykach do włosów Lanza? Skończyły mi się już odżywki, biolage oddałam i chcę o nich zapomnieć (beznadzieja, początkowo poprawia stan włosa, ale potem potwornie obciąża). Obecnie mam maski alfaparfu - 2 rodzaje, ale też bez żadnych rewelacji, najlepiej spisuje się bez zmian Wax. Myślę więc o lanzie, ewentualnie odżywkach goldwella? Macie jakieś doświadczenia?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 13:40   #2064
scarlettmonroe
Rozeznanie

Ja też walczę o zdrowe i piękne włosy.Przez długi czas katowałam je prostownicą, suszarką i szczotką. Teraz je zapuszczam,ale na szczęście udało mi się już pozbyć okropnych końcówek,które były w paskudnym stanie.Piję różne ziółka,Nakładam na włoski jedwab farouka i odżywkę z jedwabiem Gliss Kura.Poza tym nie używam suszarki,prostownicy, ani grzebienia (mam kręcone,więc próba rozczesania ich jest gorsza od średniowiecznych tortur ) Efekty są już widoczne i muszę przyznać,że jestem z nich bardzo zadowolona.
scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 15:26   #2065
tripka
Wtajemniczenie

Też odnawiam walkę moje włoski co prawda już nie są aż takie suche i zniszczone(chyba odzywka Matrix Sleek Look rzeczywiście działa),ale za to ostatnio coś bardziej się elektryzują,są takie cienkie,takie 3 włosy na krzyż...
tak z innej beczki to polecam szampon Nivea elastyczność i blask-fajny,bo mimo,że supermarketowy to nie plącze i nie wysusza tak włosów.
Ostatnio używam też serum Zero-Frizz i w sumie też fajny jest,choć trzeba naprawdę uważać z ilością,bo jest dość tłusty.Ale oszczędnie użyty,naprawdę przeciwdziała puszeniu się końcówek.
Kończy mi się Rigenol-byłam zadowolona z niego,ale teraz chyba spróbuję maskę Absolut Repair
Stary 2007-04-04, 15:41   #2066
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Ja nawet moje naturalne włosy miałam zawsze takie suche na końcach
Po farbowaniu stały się tylko nieco sztywniejsze
Stary 2007-04-07, 17:52   #2067
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Nosku ja też kocham Placente głównie za to, że włosy mi się fajnie rozczesują, bo teraz moim kryterium jest to, czy odżywka ułatawia rozczesywanie czy nie..Aha i chciałam się Ciebie zapytać o to serum nabłyszczające RB, to jest to pod prostownicę? Bo planuję zakup jakiegoś nabłyszczacza i nie umiem się zdecydować..Chyba kupię z Farouka, ale nie wiem kurcze, mam dylemat..
Zakupiłam natomiast szampon Matrixa Biolage wzmacniający i kiepsko się spisuje..A to i tak narazie nie farbowałam, a niby ma tam jakieś ubytki uzupełniać czy coś W każdym bądź razie tego nie robi
Za to bardzo dobry jest Gliss Kur do blond (szampon), tani, fajniutki a sprawuje się chyba najlepiej ze wszystkich jakich miałam, nawet te profesjonalne nie mogą się znim równać

Naila,widzę zrobiłaś konkretne zakupy Opowiadaj jak tam Ci walka idzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-07, 18:16   #2068
frida110
Zakorzenienie

Dziewczyny kupujące kosmetyki z farouka obecnie jest świetna promocja na nie, np. w cenie 1 lakieru kupuje się trzy, a w kupując duży Jedwab Biosilk dostaje się 3 lakiery gratis. Do jedwabiu Chi ( 150 ml) dodawany jest balsam do ciała gratis (właśnie go testuję).
Byłam wczoraj u swojej fryzjerki i wyszłam z wieeelką torbą zakupów.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 18:24   #2069
Justin Timberlake
Zakorzenienie

ooo kurde no to super A to w każdym salonie? Bo też się właśnie wybieram na baleyage do fryzjera i fajnie byłoby się załapać
Stary 2007-04-07, 19:38   #2070
mała.mała
Raczkowanie

Ja przyłączam się do walki ^^.
Niestety rok temu strasznie zniszczyłam sobie moje kręcone włosy prostownicą, suszarką oraz pianką do włosów Wella Energetyzacja loków (bodajże taka nazwa).
Teraz biorę H-Pantoten, wcieram we włosy kurację Vichy w ampułkach przeciw wypadaniu włosów, od czasu do czasu używam Waxa. Włoski myję szamponem H-Pantoten, potem odżywka Garnier Długie i Mocne. ; )

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości