|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
hmm poltora litra to opłaca sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Wtajemniczenie
|
no na pewno bardziej niż 250 ml za 25zł
![]() ![]()
#2043 |
Raczkowanie
|
Witam współwalczace
![]() Moje wlsoki odkad siegam pamiecia zawsze byly cienkie, oklaple, bez zycia.... w dodatku zrobilam sobie pasemka... nie ma co sprytny pomysl. koncowki sie pusza.... watek zaczelam przegladac od samego poczatku. dotarlam chyba do polowy, ale juz moge sie z Wami podzielic swoimi uwagami. kupilam sobie maske Matrixa.... swietna sprawa. u mnie bynajmniej sie sprawdzila. wloski sie nie puszyly (zero efektu pierze ![]() bylam ostatnio wlasnie na tych pasemkach i fryzjerka sie zachwycala moimi wlosami ze bardzo blyszcza ze maja taki ladny polysk... hmm tylko kogo to sprawka... płucze wloski w zimnej wodzie, maseczka z zoltkami tak dobrze znana... powaznie wloski swietnie sie blyszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio spłukałam włosy po myciu wodą z cytryna i włoski sie fajnie nabłyszczyły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, muszę Wam powiedzieć, że teraz tak naprawdę doceniłam profesjonalne kosmetyki. Ostatnio brakło mi Placenty, wcześniej miałam L'oreala profesjonalnego i tak sobie używałam w kółko. Oczywiście na początku zauważyłam jak dużo jest lepiej, ale szybko zapomniałam. No i do czego zmierzam. Brakło mi tej Placenty i zanim mi przyszła nowa odżywka musiałam myć sklepowymi. Najpierw miałam Gliss Kura, ale po tym miałam włosy w ogóle nie do rozczesania, jakbym w ogóle odżywki nie miała
![]() ![]() ![]() I dzisiaj wreszcie umyłam sobie włosy i szybciutko pyk odżyweczka i ani jeden wlosek mi nie wyleciał przy rozczesywaniu, włosy były gładkie jak nie wiem i od razu jakoś lepiej wyglądają ![]() Mówie Wam-niebo a ziemia.. Następnym razem nie ma szans, choćbym nawet miała zapłacić dwa razy więcej u fryzjera za profesjonalny, to już nigdy w życiu nie użyję sklepowej odżywki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Raczkowanie
|
To może i ja
![]() -włosow nie prostuje i nie susze -delikatnie czesze szczotka z naturalnego wlosia -czesto masuje głowe -myje włosy letnia woda -ostatnio uzywam seboradinu niger, a od kilku tygodni dermeny. -co tydzien wax do blondow -nie farbuje wlosow -kilka razy uzylam nafty, ale efekty nie byly powalajace -czasemr obie plukanki np. z rumianku i cytryny -dokladnie wyplukuje szampon z wlosow -na codzien nie stosuje raczej odzywek, bo koncowki mi sie nie rozdwajaja ani nie amm suchych wloskow -staram sie zdrowo odzywiac -pije duzo wody -lykam cos na wloski czesto. Kiedys H-pantoten, potem silice, a teraz zastanawiam sie nad czyms inny,m. chcialabym kupis jedwab do wlosow. Orientujecie sie moze czy sprzedaja w sprayu? Gdzie mozna go kupic i ile koszyuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast rzutem na taśmę zakupiłam też szampon Lanza regenerujący i nie jestem zachwycona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zadomowienie
|
a ja mam takie małe pytanko!
gdzie można dokładnie kupić w mieście Krośnie jedwab biosilk? |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
Sylwia a ta odżywka Lanzy nie powoduje, że wlosy się przetłuszczają? Zawsze miałam takie podejście dziwne do tych odżywek typu 'leave-in', że żeby porządnie odżywiła i sprawiła, żeby włosy się dobrze rozczesywały, to trzeba jej duuużo nawalić i sobie wyobrażałam wtedy takie strąki na głowie
![]() ![]() Miałam kiedyś Gliss Kura takiego i się bardzo zniechęciłam przez niego to takich odżywek ![]() Cereal1, jedwab możesz na allegro, tam te małe buteleczki są już nawet za 4 zl z groszami. Ja widziałam też u mnie w aptece, ale tam taka mała buteleczka kosztuje 10 zł, to już bardziej się opłaca z allego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Ja także mam problem z włosami i nie wiem jak im zaradzić. Są bardzo sianowane i pozbawione blasku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Rozeznanie
|
![]()
Przetestowałam chyba wszystkie profesjonalnie odżywki do włosów suchych i zniszczonych nawet osławiony
![]() ![]() Robię kompres, nakładam odżywkę na to czepek,ręcznik i trzymam ok 20-30 min. Stosuję ok 2 miesiecy a moje włosy są wyraźnie odżywione. ![]() Polecam naprawdę warto spróbować. Edytowane przez A.S. Czas edycji: 2007-03-27 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Witam wszystkie walczące
![]() Ja jestem właśnie w kulminacyjnym momencie wyboru. Skończyłam właśnie rekonstruktor Joico i odżywkę L'oreal Absolut Repair i muszę je czymś zastąpić. Koniecznie też muszę kupić jakieś serum. Myślę intenstywnie i przychodzi mi do głowy Alfaparf i jego kryształki.. Chyba zaopatrzę się w 16ml, oprócz tego skończył mi się olejek nabłyszczający Renee Blanche i pianka Matrix Amplify z obydwu produktów byłam (jestem) szalenie zadowolona więc chyba powtórzę zakup. Co do szamponu niewiele się u mnie zmieniło nadal króluje Ziaja Plantica Czarna Rzepa i chyba już pozostanę mu wierna na długo. Co tam u Was?
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
Rewelacyjny wątek! Proszę, nie zamykajcie go i nie przenoście się gdzie indziej! Przeczytałam calutki
![]() Pod waszym wpływem zrobiłam oczywiście zakupy, bo mi się wszystko pokończyło, albo nie pasuje. Kupiłam i czekam na przesyłkę: - Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick conditioner – odżywkę nawilżającą w sprayu bez spłukiwania - Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick maskę nawilżającą - Matrix Sleek.look - odżywkę wygładzającą - L'oreal Renew C - jedną ampułkę - Alfaparf Milano Rich Infusion - Preparat Regenerujący z kaszmirem i bambusem - też jedna ampułka do spróbowania (to jest bez spłukiwania) Nie mogę się już doczekać testów ![]() Do mycia miałam ostatnio szampon Intercosmo EKS, dokładnie to: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=4445 ale już po zmianie opakowania (Ekinos zmienili na EKS i butelka jest beżowa) - dobry jest! Miałam jednak podrażnioną skórę głowy dość mocno innymi specyfikami, więc teraz kupiłam szampon Ocerin PTZ p. łupieżowy na złagodzenie swędzenia skóry. Stosowałam też Kallos Latte, ale nie działa na mnie, jak powinna. Mam bardziej suche włosy teraz, niż wcześniej, przed nią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzis bylam u fryzjera i dowiedzialam sie czemu mam krociutkie wloski po bokach z przodu. PROSTOWNICA ![]() Ale od dzis stop prostownicy!!! Czy te kosmetyki które piszecie sa glownie z allegro?? Polecacie je, wiec chetnie bym sobie jakis kupila. Pozdrawiam
#2056 |
BAN stały
|
Witam,
Nie czytałam całego watku, jest zbyt długi ![]() Gdyby ktoś chciała wiecej podaję link do strony www.sklep.arigato.pl mozna też je dostać w salonach kosmetycznych w Warszawie, ale ceny sa tam dużo wyższe. Aaaa używam też domowych sposbów np pokrzywę albo jajko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Dołączę tak nieśmiało do wątku, bo ostatnio naszło mnie, że moje włosy nie są w zbyt dobrej kondycji i pasowałoby je jakoś wzmocnić
![]() Nawet fryzjerka, która ostatnio podcinała mi końcówki przestraszyła się na widok moich cienkich piórek ![]() Mam włoski cienkie, łatwo elektryzujące się i ciężkie do ułożenia(jak ja je prostuję, to się wywijają, a jak kręcę to się prostują ![]() Przejrzę sobie zatem cały ten wątek i zabieram się za kompletowanie zestawu ratunkowego ![]() Do tej pory używałam tylko szamponów i czasem odżywki, ale pora to zmienić ![]()
#2058 |
Zakorzenienie
|
Jestem zachwycona! Doszły do mniej już kosmetyki i pierwsze mucie mam za sobą. Użyłam maski nawilżającej Schwarzkopfa , po spłukaniu i lekkim podsuszeniu popsikałam odżywką dwufazową - nawilżającą w spray'u. Włosy są tak mięciutkie, że nie mogę przestać je dotykać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
|
witam nowe dziewczyny
![]() Ja tymczasem muszę się przyznać Wam do czegoś. Uzylam dwukrotnie maski Kallos Placenta i jestem wniebowzięta ![]() ![]() ![]() Tak tania rzecz a taka dobra..
![]() |
#2061 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
kosmitka
|
Oj dawno tu mnie nie było
![]() A co myślicie o kosmetykach do włosów Lanza? Skończyły mi się już odżywki, biolage oddałam i chcę o nich zapomnieć (beznadzieja, początkowo poprawia stan włosa, ale potem potwornie obciąża ![]()
![]() |
#2064 |
Rozeznanie
|
Ja też walczę o zdrowe i piękne włosy.Przez długi czas katowałam je prostownicą, suszarką i szczotką. Teraz je zapuszczam,ale na szczęście udało mi się już pozbyć okropnych końcówek,które były w paskudnym stanie.Piję różne ziółka,Nakładam na włoski jedwab farouka i odżywkę z jedwabiem Gliss Kura.Poza tym nie używam suszarki,prostownicy, ani grzebienia (mam kręcone,więc próba rozczesania ich jest gorsza od średniowiecznych tortur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Wtajemniczenie
|
Też odnawiam walkę
![]() tak z innej beczki to polecam szampon Nivea elastyczność i blask-fajny,bo mimo,że supermarketowy to nie plącze i nie wysusza tak włosów. Ostatnio używam też serum Zero-Frizz i w sumie też fajny jest,choć trzeba naprawdę uważać z ilością,bo jest dość tłusty.Ale oszczędnie użyty,naprawdę przeciwdziała puszeniu się końcówek. Kończy mi się Rigenol-byłam zadowolona z niego,ale teraz chyba spróbuję maskę Absolut Repair ![]()
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po farbowaniu stały się tylko nieco sztywniejsze ![]()
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Nosku ja też kocham Placente
![]() Zakupiłam natomiast szampon Matrixa Biolage wzmacniający i kiepsko się spisuje..A to i tak narazie nie farbowałam, a niby ma tam jakieś ubytki uzupełniać czy coś ![]() ![]() Za to bardzo dobry jest Gliss Kur do blond (szampon), tani, fajniutki a sprawuje się chyba najlepiej ze wszystkich jakich miałam, nawet te profesjonalne nie mogą się znim równać ![]() Naila,widzę zrobiłaś konkretne zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujące kosmetyki z farouka obecnie jest świetna promocja na nie, np. w cenie 1 lakieru kupuje się trzy, a w kupując duży Jedwab Biosilk dostaje się 3 lakiery gratis. Do jedwabiu Chi ( 150 ml) dodawany jest balsam do ciała gratis (właśnie go testuję).
Byłam wczoraj u swojej fryzjerki i wyszłam z wieeelką torbą zakupów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
ooo kurde no to super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
Ja przyłączam się do walki ^^.
Niestety rok temu strasznie zniszczyłam sobie moje kręcone włosy prostownicą, suszarką oraz pianką do włosów Wella Energetyzacja loków (bodajże taka nazwa). Teraz biorę H-Pantoten, wcieram we włosy kurację Vichy w ampułkach przeciw wypadaniu włosów, od czasu do czasu używam Waxa. Włoski myję szamponem H-Pantoten, potem odżywka Garnier Długie i Mocne. ; )
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.