Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-07, 19:54   #2071
samaraelf
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

ja tesh teraz wlacze o zdrowe wlsoki prostuje raz na dwa tygodnie juz od 3 dni nie susze suszarka..uzywam olejku rycynowego i maski z profesionala i juz widze roznice w koncu zaczely mi sie blyszczec cale wloski a nie tylko na czubku glowy

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 20:55   #2072
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Nosku ja też kocham Placente głównie za to, że włosy mi się fajnie rozczesują, bo teraz moim kryterium jest to, czy odżywka ułatawia rozczesywanie czy nie..Aha i chciałam się Ciebie zapytać o to serum nabłyszczające RB, to jest to pod prostownicę? Bo planuję zakup jakiegoś nabłyszczacza i nie umiem się zdecydować..Chyba kupię z Farouka, ale nie wiem kurcze, mam dylemat..

Serum nabłyszczające RB ma podobna konsystencje jak jedwab i sluzy do nablyszczania sterczacych wysuszonych wloskow, ladnie nawilza, wygladza, nie ma natomiast wlasciwosci ochronnych nie chroni przed wysoka temperatura.
Jednak polecam Ci olejek nablyszczajcy RB, gaga wielokrotnie pisała że chroni on wlosy przed wysoka temperatura, ja nie prostuje teraz wlosow,ale uzywam go jako wygladzacz-nablyszczacz-zwiekszacz objetosci i w kazdej z tej funkcji sprawdza sie swietnie.
Jesli chodzi o typowy nablyszczacz -> Farouk rewelacja! Ale jak chcesz kupic takie 3w1 to polecam olejek.
Tutaj linki
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...=16566&cat=286 to ten wlasnie olejek.
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...=16567&cat=286
tutaj serum.

Jakbyś miała pytania to pisz.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 20:56   #2073
noseknosek

Cytat:
Napisane przez samaraelf Pokaż wiadomość
ja tesh teraz wlacze o zdrowe wlsoki prostuje raz na dwa tygodnie juz od 3 dni nie susze suszarka..uzywam olejku rycynowego i maski z profesionala i juz widze roznice w koncu zaczely mi sie blyszczec cale wloski a nie tylko na czubku glowy
no to gratuluję rozpoczecia walki warto!

ja po ostatnich moich zachwytach nad placentą kupiłam:

- kallos maska miodowa
- kallos maska mleczna
- kallos maska placenta
- kallos maska carota
- kallos balsam rewitalizujacy

i intensywnie zastanawiam sie nad jakims specyfikiem w spray'u z Renee Blanche bo moj olejek wlasnie sie konczy (podbierala mi go mama) a ja nie jestem przyzwyczajona do kupowania pod rzad dwoch takich samych kosmetykow...hmmm
Co byscie wybraly?

1. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...2&cat=0&page=1

2. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...6&cat=0&page=1

3. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...0&cat=0&page=1

4. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...2&cat=0&page=1

5. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...0&cat=0&page=1

biegam
Stary 2007-04-07, 21:04   #2074
Justin Timberlake
Zakorzenienie

No nie i teraz mam dylemat jeszcze większy.. Prostownicy generalnie też nie używam, ale zdaża się, więc lepszym wyjściem będzie ten nie-chroniący, chociaż ten do prostownicy też się fajnie zapowiada..No i ten nabłyszczacz Farouk na KWC ma same dobre recenzje..Może go da się kupić w takich małych buteleczkach jak jedwab? (to bym sobie wypróbowała ) Albo ktoś chciałby się wymienić którymś z tych 3 na coś? (na targowisku jeszcze nic nie mam, ale mogę stworzyć stoisko )

aa no i najważniejsze pytanie Czy ten RB którego używasz sprawia, że włosy się szybciej przetłuszczają? Bo moje mają taką tendencję no i muszę też rozpatrzyć pod tym kątem
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 21:10   #2075
noseknosek

nablyszczacz farouka daje efekt bardzo spektakularny, we wlosach sa jakby takie krysztalki... ladnie to wyglada,ale bardzo latwo przesadzic i wtedy wlosy nadaja sie do mycia on nie jest taki jak jedwab w konsystencji, jest w spray'u i spryskuje sie nim wlosy jak dezodorantem ale jak mowie latwo przedobrzyc.
Natomiast RB olejek nabłyszczajacy to tylko z nazwy olejek bo tak naprawde to taka kolorowa woda, nie jest tlusty.. daje raczej efekt naturalnie blyszczacych wlosow ja uzywam go sporo, tzn 7-8 porzadnych psikniec (tez w spray'u) na krotkie wlosy i nigdy nie bylo problemu z tym, ze wlosy wygladaly na przeciazone.
Ach wychodzi ze tak zachwalam ten RB,ale jestesmy z mama z niego bardzo zadowolone, mama nawet twierdzi,ze mniej jej wypadaja wlosy (bo rzekomo ma tez wlasciwosci wzmacniajace cebulki) i daje ladna puszystosc.
Sam fakt,ze biore pod uwage ponowny zakup juz wiele znaczy hehehe

biegam
Stary 2007-04-07, 21:12   #2076
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość

Serum nabłyszczające RB ma podobna konsystencje jak jedwab i sluzy do nablyszczania sterczacych wysuszonych wloskow, ladnie nawilza, wygladza, nie ma natomiast wlasciwosci ochronnych nie chroni przed wysoka temperatura.
Jednak polecam Ci olejek nablyszczajcy RB, gaga wielokrotnie pisała że chroni on wlosy przed wysoka temperatura, ja nie prostuje teraz wlosow,ale uzywam go jako wygladzacz-nablyszczacz-zwiekszacz objetosci i w kazdej z tej funkcji sprawdza sie swietnie.
Jesli chodzi o typowy nablyszczacz -> Farouk rewelacja! Ale jak chcesz kupic takie 3w1 to polecam olejek.
Tutaj linki
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...=16566&cat=286 to ten wlasnie olejek.
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...=16567&cat=286
tutaj serum.

Jakbyś miała pytania to pisz.
ten o ktoeym piszesz tu(zaznaczylam pogrubieniem, to ten drugi link tak?

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 21:13   #2077
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy któraś z Was słyszała coś o produktach firmy SEISHIN ? (www.seishin.pl)
Ja ostatnio coś wyczytałam, że niby bardzo dobre, ale nie wiem skąd je można wytrzasnąć i jakie mają ceny..

ps. Nosku ja w mojej euforii też zakupiłam miodową i latte, miodowa jest straszna, nie umiałam rozczesać wlosów za żadne skarby i śmierdziała niemiłosiernie..Latte jest lepsza, co prawda też mam po niej kłopot z rozczesaniem, ale mniejszy i pachnie też intensywnie, ale jakby likierem mlecznym czyli od biedy może być
Ale Placenta i tak najlepsza

Aha no i dziękuję za odp. dotyczącą nabłyszczaczy Z tego wszystkiego też się zdecydowałam na olejek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-07, 21:14   #2078
noseknosek

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
ten o ktoeym piszesz tu(zaznaczylam pogrubieniem, to ten drugi link tak?
odwrotnie
polecam ten olejek.
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...6&cat=0&page=1

biegam
Stary 2007-04-07, 21:16   #2079
noseknosek

Cytat:
Dziewczyny, a czy któraś z Was słyszała coś o produktach firmy SEISHIN ? (www.seishin.pl)
Ja ostatnio coś wyczytałam, że niby bardzo dobre, ale nie wiem skąd je można wytrzasnąć i jakie mają ceny..

ps. Nosku ja w mojej euforii też zakupiłam miodową i latte, miodowa jest straszna, nie umiałam rozczesać wlosów za żadne skarby i śmierdziała niemiłosiernie..Latte jest lepsza, co prawda też mam po niej kłopot z rozczesaniem, ale mniejszy i pachnie też intensywnie, ale jakby likierem mlecznym czyli od biedy może być
Ale Placenta i tak najlepsza
u mnie mleczna daje efekt bardzo miekkich, ale puszystych wlosow niby nie lubie miekkosci u swoich wlosow (przy krotkich to roznie bywa ) ale w tym przypadku podobalo mi sie
ale bardzo jestem ciekawa dwoch pozostalych!

biegam
Stary 2007-04-07, 21:20   #2080
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Myślę, że Ci się mogą spodobać Po miodowej miałam mega błyszczące, puszyste i odżywione włosy, tylko że sobie chyba połowe powyrywałam
Stary 2007-04-07, 21:21   #2081
noseknosek

Cytat:
Myślę, że Ci się mogą spodobać Po miodowej miałam mega błyszczące, puszyste i odżywione włosy, tylko że sobie chyba połowe powyrywałam
No ja niby nie mam problemow z rozczesywaniem, wiec narobilas mi apetytu na miodowa!

biegam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-07, 21:29   #2082
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że się nie zawiedziesz Tylko uprzedzam, że śmierdzi..
ps. jakby ktoś chciał odlewkę którejś z tych odżywek to służę
Stary 2007-04-07, 21:30   #2083
ola_23
Raczkowanie

Ja też rozpoczęłam walkę o zdrowe włosy Na początek od tego że odstawiam suszarke na dno szafki a prostownicę używam tylko do grzywki Zakupiłam Gliss Kura 19-składnikowego do włosów suchych i zniszczonych i olejek rycynowy Przed chwilą użyłam obu specyfików i w końcu nie było szarpania włosów przy rozczesywaniu Nic więcej narazie nie powiem bo nie widze efektów gdyż włosy jeszcze mokre :P
Stary 2007-04-07, 21:45   #2084
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
hehe ok ja juz od tej dzisiejszej nudy nie mysle czyli dobry ten do prostownic powaznie sie nad nim zastanowie ale moze dopiero na wakacjach go nabede bo narazie mam balsam do prostowania

Stary 2007-04-08, 00:26   #2085
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
No nie i teraz mam dylemat jeszcze większy.. Prostownicy generalnie też nie używam, ale zdaża się, więc lepszym wyjściem będzie ten nie-chroniący, chociaż ten do prostownicy też się fajnie zapowiada..No i ten nabłyszczacz Farouk na KWC ma same dobre recenzje..Może go da się kupić w takich małych buteleczkach jak jedwab? (to bym sobie wypróbowała ) Albo ktoś chciałby się wymienić którymś z tych 3 na coś? (na targowisku jeszcze nic nie mam, ale mogę stworzyć stoisko )

Farouka raczej nie ma w malych buteleczkach (heh, juz wyobrazam sobie paru mililitrowe dezodoranciki),ale jesli szuka sie nablyszczenia, i to spektakularnego to mozna brac w ciemno
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 06:28   #2086
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
ooo kurde no to super A to w każdym salonie? Bo też się właśnie wybieram na baleyage do fryzjera i fajnie byłoby się załapać
W każdym salonie powinna być ta promocja. Moja fryzjerka pokazała mi ulotkę dotyczącą tej promocji. A promocja ma trwać cały kwiecień.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 10:01   #2087
daigee
Zadomowienie

Nosku, jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy na temat różniastych specyfików do włosów

Ja również mam małe hopla na punkcie pielęgnacji i stylizacji włosów (choć na punkcie perfum i butów troszkę większe ) i z przyjemnością czytam ten wątek. Bardzo ciekawe rzeczy tu się przewijają.

Aktualnie jestem o krok od zakupu odżywki Anti - Usure, Cement, Kerastase... Może miała któraś z was i byłaby tak dobra, żeby podzielić się wrażeniami ? No i może od razu ktoś miał do czynienia z szamponem rozchylającym łuski włosa z tej linii? Chyba też bym go wzięła, bo jakby nie było spotęgowałby on działanie odżywki...
Stary 2007-04-08, 10:43   #2088
noseknosek

daigee
o kerastase niestety mam tylko wiedze czysto teoretyczna, ale wielokrotnie spotkalam sie w opinia, ze w przypadku cementu o wiele lepiej stosowac cala kuracje, w polaczeniu z szamponem, bo lepiej wnika we wlosy

biegam
Stary 2007-04-08, 11:29   #2089
daigee
Zadomowienie

No i kurde, zastanawiam się jaki szampon Kerastase będzie odpowiedni jako uzupełniający do tego cementu... hmmm...

Dziewczyny, tak trochę na inny temat...
Czy prawdą może być, że szampon koloryzujący (na 5-8 myć) może się NIGDY (tzn najwyżej do momentu odrośnięcia włosów) nie zmyć w 100%
Moje bardzo jasne blond włosy potraktowałam szamponem koloryzującym Palette (wiem, wiem - podobno jest nienajlepszy ale w moim Rossmanie była to jedyna dostępna najbardziej rozpoznawalna marka ) w kolorze ciemnego brązu. Wygląda to ślicznie, ale już się martwię jak to będzie z pozbyciem się tego z włosów... Na razie umylam włosy 1 raz i spływająca woda miała naprawdę dość intensywny kolor

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-08, 12:45   #2090
paulina92
Zadomowienie

hej dziewczyny co byscie polecily na wlosy zniszczone a rownoczesnie strasznie przetluszczajace sie ?? prosze o pomoc !!
paulina92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 16:13   #2091
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
Kończy mi się Rigenol-byłam zadowolona z niego,ale teraz chyba spróbuję maskę Absolut Repair
Powiem Ci, że Absolut repair w ogóle nie nawilża włosów. Wg mojego odczucia, to Rigenol jest duuzo lepszy od Absoluta. Nie zauważyłam też żadnej regeneracji, głównie to tłumaczę sobie w ten sposób, że ani szampon ani maska Absolut Repair nie była odpowiednia dla moich włosów.

Mam włosy suche i podniszczone regularnym stosowaniem prostownicy, cienkie i delikatne, niekoloryzowane, regularnie podcinane.
Absolut sprawiał, że wyglądały na bardziej przesuszone i postrzępione a nie o taki efekt artystyczny mi chodziło

Cytat:
..Aha i chciałam się Ciebie zapytać o to serum nabłyszczające RB, to jest to pod prostownicę? Bo planuję zakup jakiegoś nabłyszczacza i nie umiem się zdecydować..Chyba kupię z Farouka, ale nie wiem kurcze, mam dylemat.. [..]
Naila,widzę zrobiłaś konkretne zakupy Opowiadaj jak tam Ci walka idzie
Zakupy są w porządku! Nie na darmo czytałam cały ten wątek i wybrałam same perełki, które polecałyście
Zdążyłam użyć dwa razy maskę nawilżającą Schwarzkopf'a i nawilżający spray tej serii, oraz Matrix'a sleek.look. Mocne nawilżenie widzę po Schwarzkopf'ach, natoniast po Matrixie włosy były bardziej wygładzone
Ampułek jeszcze nie próbowałam, jak tylko użyję, to się pochwalę rezultatem.

Justin Timberlake, Kadunia chcę powiedzieć, że olejek RB wcale nie jest do prostownic. On w ogóle nie chroni przed wysoką temperaturą Że do prostownic, to jest napisane na naklejce w języku polskim, natomiast na opakowaniu nie ma słowa o prostownicy i ochronie przed nią. Olejek jeśli go się za dużo użyje, może obciążać włosy. Za to ładnie nabłyszcza i zmiękcza włosy

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 18:29   #2092
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że Absolut repair w ogóle nie nawilża włosów. Wg mojego odczucia, to Rigenol jest duuzo lepszy od Absoluta. Nie zauważyłam też żadnej regeneracji, głównie to tłumaczę sobie w ten sposób, że ani szampon ani maska Absolut Repair nie była odpowiednia dla moich włosów.

Mam włosy suche i podniszczone regularnym stosowaniem prostownicy, cienkie i delikatne, niekoloryzowane, regularnie podcinane.
Absolut sprawiał, że wyglądały na bardziej przesuszone i postrzępione a nie o taki efekt artystyczny mi chodziło
Zadaniem tej maski nie jest nawilżenie! Może służy do tego inna maska z tej seri (ma chyba Hydra coś tam w nazwie). Ta maska jet przeznaczona do naprawdę zmaltretowanych włosów i jest najintensywniejsza z całej linii Serie Expert L'oreal Professional do włosów.
No i nie można objeżdżać kosmetyki tylko dla tego, że nie zadziałał na włosy, na których ten kosmetyk nie powinien się znaleźć
Jednak z tego co zauważyłam, przeglądając oceny na KWC, jest to niestety nagminne. Dziewczyny piszą jaki ten kosmetyk beznadziejny podczas gdy wcale nie jest dla nich przeznaczony i nie ma prawa właściwie zadziałać.
Niedawno kupiłam 3 słoiczek maski i pierwsze opakowanie odżywki Absolu Repair i ja jestem z nich całkiem zadowolona, bo uważam że moje włosy w 100% kwalifikują się do regeneracji i odbudowy. Maska posiada w swoim składzie Neofibryny (Nutrifibryny?), które właściwościami przypominają naturalne białko włosa - więc regenerują mikrouszkodzenia i nierówności powstałe przez wieloletnie rojaśnianie (nie np najzwyklejsze farbowanie), nagminne prostowanie, jakieś trwałe i inne tego typu przygody. Jeśli zastosuje się te kosmetyki na inne włosy to obciązenie i matowy wygląd gwarantowany.
Ja używałam ich z głową i efekt jest zadowalający

Co do olejku, który ktoś tam zaproponował reklamować jako taki do prostownic to prawdopodobnie jest to nadużycie. Wiadomo że substancje oleiste (o ile nie posiadają jakichś specjalnych dodatków) nie chronią przed gorącą temperatura i spalaniem. Nawet potęgują efekt - dlatego niektórzy podczas opalania smarują się olejkami lub najzwyklejszym tłuszczem, żeby przyspieszyć wystąpienie opalenizny ( minioparzenia).
Jakiś czas temu w babskiej gazetce przeczytałam, że przy zastosowaniu serum wygładzającego do włosów (np Liss Extreme L'oreala) - również substancja tłustawa (ktoś wie czy są w tym substancje oleiste ?) i następnym wyprostowaniu włosów żelazkiem fryzjerskim efekt jest bardziej spektakularny. I jest to prawda. Włosy odbijają światło bardzo mocno i są naprawdę bardzo gładkie. Spowodowane jest to tym, że związki zawarte w serum "rozpuszczają się" i efekt jest jeszcze intensywniejszy.
Stary 2007-04-08, 18:53   #2093
noseknosek

Ja tylko dodam od siebie, ze olejku RB uzywam raczej w celach nablyszczajaco-ujarzmiajacych. Nie prostuje wlosow, wiec wlasciwie nic nie wiem o tym jak sie sprawdza w roli ochrony przed cieplem Powiedzialam tylko to,co jest napisane na ulotce dolaczonej do buteleczki.

biegam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-08, 19:08   #2094
gandusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
No i kurde, zastanawiam się jaki szampon Kerastase będzie odpowiedni jako uzupełniający do tego cementu... hmmm...

Dziewczyny, tak trochę na inny temat...
Czy prawdą może być, że szampon koloryzujący (na 5-8 myć) może się NIGDY (tzn najwyżej do momentu odrośnięcia włosów) nie zmyć w 100%
Moje bardzo jasne blond włosy potraktowałam szamponem koloryzującym Palette (wiem, wiem - podobno jest nienajlepszy ale w moim Rossmanie była to jedyna dostępna najbardziej rozpoznawalna marka ) w kolorze ciemnego brązu. Wygląda to ślicznie, ale już się martwię jak to będzie z pozbyciem się tego z włosów... Na razie umylam włosy 1 raz i spływająca woda miała naprawdę dość intensywny kolor

co do tego szamponiku to nie chce straszyć alekiedyś miałam wiśniowy taki szampon który miał się zmyc po chyba 24 myciach i......sie nie zmył tak łatwo, więc mogą być problemy. zalezy tez pewnie jakie masz włosy a na blondzie się szybko spłukuje kolor.

dołączam do grona dbających o włoski ja poki co stosuje serie z loreala absolut repair na zmiane z serią garniera 19coś tam. i jakoś tak średnio i zaczełam stosować WAX

mam pytanko. jak stosujecie olejek rycynowy bo słyszałam wiele wersji ale nie wiem jaki najlepszy sposób

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

gandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 19:19   #2095
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gandusia Pokaż wiadomość
co do tego szamponiku to nie chce straszyć alekiedyś miałam wiśniowy taki szampon który miał się zmyc po chyba 24 myciach i......sie nie zmył tak łatwo, więc mogą być problemy. zalezy tez pewnie jakie masz włosy a na blondzie się szybko spłukuje kolor.

Też jestem tegoroczną maturzystką

Oj wiem, że rude odcienie koloryzatorów to diabelstwa jakich mało Mam nadzieję, że z tym moim ciemnym brązem się jakoś uporam... Wypłukam tyle tego diabelstwa ile się da i sięgnę znów po moją blond farbę. Dodam jeszcze, że ten szampon koloryzujący nakładałam na rozjaśniane włosy
Całe szczęście że mam naprawdę mocne włosy, bo wiekszośc ludzi z pewnością wyłysiałaby po takich atrakcjach jakie serwuję moim kochanym włosom
Stary 2007-04-08, 19:22   #2096
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:

Zakupy są w porządku! Nie na darmo czytałam cały ten wątek i wybrałam same perełki, które polecałyście
Zdążyłam użyć dwa razy maskę nawilżającą Schwarzkopf'a i nawilżający spray tej serii, oraz Matrix'a sleek.look. Mocne nawilżenie widzę po Schwarzkopf'ach, natoniast po Matrixie włosy były bardziej wygładzone
Ampułek jeszcze nie próbowałam, jak tylko użyję, to się pochwalę rezultatem.

Justin Timberlake, Kadunia chcę powiedzieć, że olejek RB wcale nie jest do prostownic. On w ogóle nie chroni przed wysoką temperaturą Że do prostownic, to jest napisane na naklejce w języku polskim, natomiast na opakowaniu nie ma słowa o prostownicy i ochronie przed nią. Olejek jeśli go się za dużo użyje, może obciążać włosy. Za to ładnie nabłyszcza i zmiękcza włosy
ojjj

Stary 2007-04-08, 19:34   #2097
gandusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
Też jestem tegoroczną maturzystką

Oj wiem, że rude odcienie koloryzatorów to diabelstwa jakich mało Mam nadzieję, że z tym moim ciemnym brązem się jakoś uporam... Wypłukam tyle tego diabelstwa ile się da i sięgnę znów po moją blond farbę. Dodam jeszcze, że ten szampon koloryzujący nakładałam na rozjaśniane włosy
Całe szczęście że mam naprawdę mocne włosy, bo wiekszośc ludzi z pewnością wyłysiałaby po takich atrakcjach jakie serwuję moim kochanym włosom
witam maturzystke

hehe dasz rade na pewno oj moje włoski też baaaaaardzo wiele przeszły teraz pzechodza tylko raz na 2 miechy baleyage i niestety prostuje troche bo gdyby nie to to szkoda mówić. zreszta zapuszczam włoski i chce się pochwalić ze za jakieś 2 lata będę miała włoski jakie mnie zadowolą :|

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

gandusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-08, 20:12   #2098
naila
Zakorzenienie

Daigee, wiem, że zadaniem tej maski nie jest nawilżenie! Ładnie opisała to też Beliczek w poście: #1292
Ale Tripka napisała, że chce kupić Absoluta po Rigenolu, a Rigenol działa nawilżająco, Absolut nie.

Mnie Absolut nie pomógł mimo, że miałam dość mocno zniszczone końcówki włosów. Daigee, a czy na Twoje włosy nie działa on tylko doraźnie? Bo skoro kupujesz już 3 opakowanie i nadal potrzebujesz tak silnego środka?

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 20:48   #2099
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Daigee, wiem, że zadaniem tej maski nie jest nawilżenie! Ładnie opisała to też Beliczek w poście: #1292
Ale Tripka napisała, że chce kupić Absoluta po Rigenolu, a Rigenol działa nawilżająco, Absolut nie.
Ok, ale napisałam to co napisałam odnośnie faktu, że Twoje włosy nie są w typie tych, do których przeznaczony jest ten kosmetyk (co sama zaznaczasz). Więc siłą rzeczy nie podziałał tak jak powinien. Troszkę zdenerwowało mnie psucie mu opinii...

Cytat:
Daigee, a czy na Twoje włosy nie działa on tylko doraźnie? Bo skoro kupujesz już 3 opakowanie i nadal potrzebujesz tak silnego środka?
Kupiłam już trzeci słoiczek, ale stoi on nieotwarty. Kończę drugie opakowanie. Każde z nich miało pojemność 200ml więc nie jest to jakaś znowu duża pojemność. Jednak z obawy, że moje włosy przyzwyczają się do tej serii kupiłam dziś szampon i odżywkę Kerastase.
W moim przypadku Absolut nie działał jedynie doraźnie, widzę wyraźną poprawę w ich stanie. Ponadto regeneruję włosy przez cały czas po atrakcjach (farbowanie, suszarka, prostownica), które im serwuję aktualnie.

/edit/

z opinią beliczka zgadzam się w 100%. Bardzo dobrze napisane, świetne spostrzeżenia Beliczku, jak Ty to robisz, że potrafisz tak trafnie i zachwycająco opisywać kosmetyki (oprócz oceny tego Absoluta mam na myśli np. Shalimar ) ?

Edytowane przez daigee
Czas edycji: 2007-04-08 o 21:09
daigee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 21:12   #2100
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja chciałam tylko dodać, że wszystko zależy od włosów. Dla mnie każda maska będzie maską doraźną, nawet jak Absolut odbuduje zniszczenia, to po jej odstawieniu wszystko by powróciło do stanu wyjściowego. Mam takie strasznie trudne włosy w pielęgnacji, że to jest szok..U mnie właśnie ich odstawienie powoduje niszczenie włosów..W moim przypadku jest tak jak z kremami do twarzy-mogę się smarować przez miesiąc mega odżywiającymi i nawilżającymi kremami, ale jak się po tym miesiącu raz nie posmaruję to nic się nie zmieni, twarz będę miała suchą, ściągniętą i piekącą..
Poza tym Naila nie psuje opinii, pisze swoje spostrzeżenia,chciała między innymi zregenerowania, co jest przecież głównym zadaniem Absoluta, ale w tym kierunku u niej nie zadziałał..
Takie opinie też są ważne, bo już wiem np., że u niej nie zadziałał, to sobie pomyślałam, że po co ja mam wydawać kasę, skoro u mnie pewnie by zadziałał (odbudował by po farbowaniu i takie tam) ale za dużo mniejsze pięniądzę mogę mieć maskę, która by działała tak samo na moje włosy

hehe trochę się "zakapućkalam", mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości