|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
ja tesh teraz wlacze o zdrowe wlsoki
![]() ![]() ![]() ![]()
#2072 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Serum nabłyszczające RB ma podobna konsystencje jak jedwab ![]() ![]() Jednak polecam Ci olejek nablyszczajcy RB, gaga wielokrotnie pisała że chroni on wlosy przed wysoka temperatura, ja nie prostuje teraz wlosow,ale uzywam go jako wygladzacz-nablyszczacz-zwiekszacz objetosci i w kazdej z tej funkcji sprawdza sie swietnie. ![]() Jesli chodzi o typowy nablyszczacz -> Farouk rewelacja! Ale jak chcesz kupic takie 3w1 to polecam olejek. Tutaj linki ![]() http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...=16566&cat=286 to ten wlasnie olejek. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...=16567&cat=286 tutaj serum. Jakbyś miała pytania to pisz.
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
|
Cytat:
![]() ja po ostatnich moich zachwytach nad placentą kupiłam: - kallos maska miodowa - kallos maska mleczna - kallos maska placenta - kallos maska carota - kallos balsam rewitalizujacy i intensywnie zastanawiam sie nad jakims specyfikiem w spray'u z Renee Blanche ![]() ![]() ![]() Co byscie wybraly? 1. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...2&cat=0&page=1 2. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...6&cat=0&page=1 3. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...0&cat=0&page=1 4. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...2&cat=0&page=1 5. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...0&cat=0&page=1 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
No nie i teraz mam dylemat jeszcze większy..
![]() ![]() ![]() ![]() aa no i najważniejsze pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
|
nablyszczacz farouka daje efekt bardzo spektakularny, we wlosach sa jakby takie krysztalki... ladnie to wyglada,ale bardzo latwo przesadzic i wtedy wlosy nadaja sie do mycia
![]() ![]() Natomiast RB olejek nabłyszczajacy to tylko z nazwy olejek bo tak naprawde to taka kolorowa woda, nie jest tlusty.. daje raczej efekt naturalnie blyszczacych wlosow ![]() Ach wychodzi ze tak zachwalam ten RB,ale jestesmy z mama z niego bardzo zadowolone, mama nawet twierdzi,ze mniej jej wypadaja wlosy (bo rzekomo ma tez wlasciwosci wzmacniajace cebulki) i daje ladna puszystosc. Sam fakt,ze biore pod uwage ponowny zakup juz wiele znaczy hehehe ![]()
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was słyszała coś o produktach firmy SEISHIN ? (www.seishin.pl)
Ja ostatnio coś wyczytałam, że niby bardzo dobre, ale nie wiem skąd je można wytrzasnąć i jakie mają ceny.. ps. Nosku ja w mojej euforii też zakupiłam miodową i latte, miodowa jest straszna, nie umiałam rozczesać wlosów za żadne skarby i śmierdziała niemiłosiernie..Latte jest lepsza, co prawda też mam po niej kłopot z rozczesaniem, ale mniejszy i pachnie też intensywnie, ale jakby likierem mlecznym ![]() ![]() Ale Placenta i tak najlepsza ![]() ![]() Aha no i dziękuję za odp. dotyczącą nabłyszczaczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2078 | |
|
Cytat:
![]() polecam ten olejek. http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...6&cat=0&page=1 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale bardzo jestem ciekawa dwoch pozostalych!
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że Ci się mogą spodobać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że się nie zawiedziesz
![]() ps. jakby ktoś chciał odlewkę którejś z tych odżywek to służę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Raczkowanie
|
Ja też rozpoczęłam walkę o zdrowe włosy
![]() ![]() ![]() ![]()
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zadomowienie
|
Nosku, jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy na temat różniastych specyfików do włosów
![]() Ja również mam małe hopla na punkcie pielęgnacji i stylizacji włosów (choć na punkcie perfum i butów troszkę większe ![]() Aktualnie jestem o krok od zakupu odżywki Anti - Usure, Cement, Kerastase... Może miała któraś z was i byłaby tak dobra, żeby podzielić się wrażeniami ![]()
![]() |
#2088 |
|
daigee
![]() ![]() o kerastase niestety mam tylko wiedze czysto teoretyczna, ale wielokrotnie spotkalam sie w opinia, ze w przypadku cementu o wiele lepiej stosowac cala kuracje, w polaczeniu z szamponem, bo lepiej wnika we wlosy ![]()
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
No i kurde, zastanawiam się jaki szampon Kerastase będzie odpowiedni jako uzupełniający do tego cementu... hmmm...
Dziewczyny, tak trochę na inny temat... Czy prawdą może być, że szampon koloryzujący (na 5-8 myć) może się NIGDY (tzn najwyżej do momentu odrośnięcia włosów) nie zmyć w 100% ![]() Moje bardzo jasne blond włosy potraktowałam szamponem koloryzującym Palette (wiem, wiem - podobno jest nienajlepszy ale w moim Rossmanie była to jedyna dostępna najbardziej rozpoznawalna marka ![]() ![]()
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny co byscie polecily na wlosy zniszczone a rownoczesnie strasznie przetluszczajace sie ?? prosze o pomoc !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam włosy suche i podniszczone regularnym stosowaniem prostownicy, cienkie i delikatne, niekoloryzowane, regularnie podcinane. Absolut sprawiał, że wyglądały na bardziej przesuszone i postrzępione ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdążyłam użyć dwa razy maskę nawilżającą Schwarzkopf'a i nawilżający spray tej serii, oraz Matrix'a sleek.look. Mocne nawilżenie widzę po Schwarzkopf'ach, natoniast po Matrixie włosy były bardziej wygładzone ![]() Ampułek jeszcze nie próbowałam, jak tylko użyję, to się pochwalę rezultatem. Justin Timberlake, Kadunia chcę powiedzieć, że olejek RB wcale nie jest do prostownic. On w ogóle nie chroni przed wysoką temperaturą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie można objeżdżać kosmetyki tylko dla tego, że nie zadziałał na włosy, na których ten kosmetyk nie powinien się znaleźć ![]() Jednak z tego co zauważyłam, przeglądając oceny na KWC, jest to niestety nagminne. Dziewczyny piszą jaki ten kosmetyk beznadziejny podczas gdy wcale nie jest dla nich przeznaczony i nie ma prawa właściwie zadziałać. Niedawno kupiłam 3 słoiczek maski i pierwsze opakowanie odżywki Absolu Repair i ja jestem z nich całkiem zadowolona, bo uważam że moje włosy w 100% kwalifikują się do regeneracji i odbudowy. Maska posiada w swoim składzie Neofibryny (Nutrifibryny?), które właściwościami przypominają naturalne białko włosa - więc regenerują mikrouszkodzenia i nierówności powstałe przez wieloletnie rojaśnianie (nie np najzwyklejsze farbowanie), nagminne prostowanie, jakieś trwałe i inne tego typu przygody. Jeśli zastosuje się te kosmetyki na inne włosy to obciązenie i matowy wygląd gwarantowany. Ja używałam ich z głową i efekt jest zadowalający ![]() Co do olejku, który ktoś tam zaproponował reklamować jako taki do prostownic to prawdopodobnie jest to nadużycie. Wiadomo że substancje oleiste (o ile nie posiadają jakichś specjalnych dodatków) nie chronią przed gorącą temperatura i spalaniem. Nawet potęgują efekt - dlatego niektórzy podczas opalania smarują się olejkami lub najzwyklejszym tłuszczem, żeby przyspieszyć wystąpienie opalenizny ( minioparzenia). Jakiś czas temu w babskiej gazetce przeczytałam, że przy zastosowaniu serum wygładzającego do włosów (np Liss Extreme L'oreala) - również substancja tłustawa (ktoś wie czy są w tym substancje oleiste ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
|
Ja tylko dodam od siebie, ze olejku RB uzywam raczej w celach nablyszczajaco-ujarzmiajacych. Nie prostuje wlosow, wiec wlasciwie nic nie wiem o tym jak sie sprawdza w roli ochrony przed cieplem
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego szamponiku to nie chce straszyć alekiedyś miałam wiśniowy taki szampon który miał się zmyc po chyba 24 myciach i......sie nie zmył tak łatwo, więc mogą być problemy. zalezy tez pewnie jakie masz włosy a na blondzie się szybko spłukuje kolor. dołączam do grona dbających o włoski ![]() ![]() ![]() mam pytanko. jak stosujecie olejek rycynowy bo słyszałam wiele wersji ale nie wiem jaki najlepszy sposób ![]()
![]() |
#2095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jestem tegoroczną maturzystką ![]() Oj wiem, że rude odcienie koloryzatorów to diabelstwa jakich mało ![]() ![]() Całe szczęście że mam naprawdę mocne włosy, bo wiekszośc ludzi z pewnością wyłysiałaby po takich atrakcjach jakie serwuję moim kochanym włosom ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe dasz rade na pewno ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Daigee, wiem, że zadaniem tej maski nie jest nawilżenie! Ładnie opisała to też Beliczek w poście: #1292
Ale Tripka napisała, że chce kupić Absoluta po Rigenolu, a Rigenol działa nawilżająco, Absolut nie. Mnie Absolut nie pomógł mimo, że miałam dość mocno zniszczone końcówki włosów. Daigee, a czy na Twoje włosy nie działa on tylko doraźnie? Bo skoro kupujesz już 3 opakowanie i nadal potrzebujesz tak silnego środka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W moim przypadku Absolut nie działał jedynie doraźnie, widzę wyraźną poprawę w ich stanie. Ponadto regeneruję włosy przez cały czas po atrakcjach (farbowanie, suszarka, prostownica), które im serwuję aktualnie. /edit/ z opinią beliczka zgadzam się w 100%. Bardzo dobrze napisane, świetne spostrzeżenia ![]() ![]()
Edytowane przez daigee Czas edycji: 2007-04-08 o 21:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja chciałam tylko dodać, że wszystko zależy od włosów. Dla mnie każda maska będzie maską doraźną, nawet jak Absolut odbuduje zniszczenia, to po jej odstawieniu wszystko by powróciło do stanu wyjściowego. Mam takie strasznie trudne włosy w pielęgnacji, że to jest szok..U mnie właśnie ich odstawienie powoduje niszczenie włosów..W moim przypadku jest tak jak z kremami do twarzy-mogę się smarować przez miesiąc mega odżywiającymi i nawilżającymi kremami, ale jak się po tym miesiącu raz nie posmaruję to nic się nie zmieni, twarz będę miała suchą, ściągniętą i piekącą..
Poza tym Naila nie psuje opinii, pisze swoje spostrzeżenia,chciała między innymi zregenerowania, co jest przecież głównym zadaniem Absoluta, ale w tym kierunku u niej nie zadziałał.. Takie opinie też są ważne, bo już wiem np., że u niej nie zadziałał, to sobie pomyślałam, że po co ja mam wydawać kasę, skoro u mnie pewnie by zadziałał (odbudował by po farbowaniu i takie tam) ale za dużo mniejsze pięniądzę mogę mieć maskę, która by działała tak samo na moje włosy ![]() hehe trochę się "zakapućkalam", mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.