|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Potwierdzam, że chodzenie spać z mokrymi bądź wilgotnymi włosami nie jest dobrym pomysłem. Jakieś 10 miesięcy temu szlag mi trafił suszarkę. Więc pomyślałam sobie, że skoro mam włosy podniszczone suszeniem i prostowaniem dobrym sposobem na poprawienie ich stanu będzie niekupowanie nowej suszarki i ograniczenie prostowania. No i myłam wieczorem włosy i szłam spać z wilgotnymi coby przez noc wyschły. Oczywiście używałam maseczek i odżywek. Niestety wcale lepiej nie wyglądają i jak sobie pomyślę, że znowu im zaszkodziłam chcąc pomóc to mnie ............... skręca. I skończyło się to tak jak z kupieniem profesjonalnego kosmetyku do prostowania włosów, który miał za zadanie chronić je przed wysoką temperaturą, a który na drugim miejscu w składzie ma podany denacik. Ja chyba nie mam ręki do moich włosów. Cobym nie zrobiła to im na złe wychodzi, a naprawdę staram się ostatnio nie kombinować. Chyba przegrywam walkę o zdrowe i piękne włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
A co to jest ten denacik??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Sadze ze to alkohol denat.
ja tez czasami chodze spac z mokrymi jak przed samym snem myje włosy i nic sie nie dzieje oprocz tego ze ciezej mi je rozczesac i sa bardziej skrecone... ale rzadko mi sie zdarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
po Placencie wiec tak :zero puszenia, zero siana. Włosy niesamowicie nawilżone, miękkie, gładkie, mięsiste, błyszczące, świetnie układające sie, łatwo rozczesywalne, wygladające zdrowo i pięknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Chcialam dolaczyc sie do tego watku bo po wizycie w krakowskim salonie fryzjerskim u pani Agnieszki Skrobacz dowiedzialam sie ze jak nie zaczne regenerowac wlosow to bedzie naprawde zle... Od rozjasniania bardzo zniszczyly mi sie wlosy a najbardziej jest to widoczne przy myciu - jeden wielki kołton...ktory bez odzywki jest nie do rozczesania. Zazywalam skrzypowite (1op) a teraz Humavit.Kupiam tez maske Intense Repair L'oreala i czekam na efekty... Dzis przychodzi do mnie kolezanka fryzjerka zrobic mi odrost (ktory ma juz 3.5 cm)... i mam mieszane uczucia. Z jednej strony musze, bo tak duzy odrost wyglada okropnie (a przeciez inaczej rozjasnic sie go nie da) a z drugiej strony panicznie sie boje ze stan moich wlosow pogorszy sie jeszcze bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Jula84, może powróc na jakiś czas do swojego naturalnego koloru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
Tylko moje wlosy naturalne maja taki mysi kolor...a odrost sprawia wraznie naprawde ciemnego i nie wyobrazam sobie powrotu do naturalnych...odrost na pol glowy - brrr... a mam dlugie włosy za lopatki wiec pewnie bardzo dlugo by to trwalo :-(
A moze sa jakies sposoby na rozjasnienie odrostów bez wykorzystywania rozjasniacza? ja sie na tym kompletnie nie znam... :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
A może na początek pofarbuj sobie szamponem koloryzującym na 24 zmycia.
Słyszałam, że rumianek rozjasnia włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
Hm...bardzo chetnie skorzystalabym z jakiegos sposobu byleby ich nie rozjasniać... dzwonilam do mojej fryzjerki przed chwila i powiedziala ze mozemy zrobic farba blond na slabej wodzie utlenionej bo inaczej nie da sie rozjasnic...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam ze pisze posta pod postem ale natrafilam na cos takiego - Joanna "reflex blond" - rozjasniacz w spraju. I zastanawiam sie czy zamisast rozjasniania odrostow (rozjasniaczem czy tez farba) moglabym zniwelowac odrost wlasnie czyms takim...(czy jest to zdrowsze dla włosow?)...Na wizazu w kwc ten produkt ma bardzo dobre opinie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Czytajac Wasze wypowiedzi postanowilam,ze i ja sie wypowiem bo rowniez walcze o zdrowe i piekne wlosy
![]() kiedys uzywalam tylko szamponow tzw: familijnych,pozniej od kiedy zaczelam rozjasniac wlosy,cos kolo 3lat temu zaczelam inwestowac w szampony (wczesniej nie bylo takiej potrzeby poniewaz moje wlosy wygladaly pieknie i bez nich) Kiedy pierwszy raz rozjasnilam wlosy ,jak pisalam wyzej bylo to jakies 3lata temu,moze troszeczke wiecej w tedy tez zaczelam uzywac szamponu Dove do wlosow rozjasnionych i tak sobie go uzywalam i uzywalam a z kazda wizyta u fryzjera celem zrobienia odrostow moje wlosy wygladaly coraz gorzej ![]() W tej chwili musialam sie przefarbowac na czekoladowy braz poniewaz to co sie dzieje na mojej glowie to jest masakra ![]() ![]() ![]() Skoro sie rozpisalam to moze teraz powiem czego uzywam Teraz mysje wlosy szamponem ,Dove regenerujacym dla wlosow suchych i zniszczonych,wczesniej mylam Nivea do wlosow suchych i matowych pozniej nakladam odzywke Garnier Fructis dla wlosow dlugich ,lamliwych i rozdwojonych,kiedys uzywalam Biosilku ale nie dawal on efektu,czasami uzywam tez mgielki Dove Wygladzenie i blask Mam tez inne odzywki wiekszosc z nich sa z firmy Nivea ale nie uzywam ich bo nie chce tak poprac wszystkim poza tym chce jak najszybciej wrocic do bladu i pomyslalam ,ze w tedy bede uzywac tych odzywek...nie wiem czy to dobry pomysl... Przy okazji jak juz tu pisze to chcialam Was o cos zapytac wyczytalam tutaj,ze duzo z Was uzywa olejku rycynowego i pomyslalam,ze tez sprobuje wiec kazalam sobie go kupic mamie-tyle,ze ona mi kupila "olej rycynowy" nie wiem czy to ten sam bo na moim pisze,ze jest na przeczyszczenie ![]() ![]() Ps. ostatnio znalazlam watek o kremie nivea na koncowki chyba nie musze mowic,ze sprobowalam... ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *KaLa* Czas edycji: 2007-04-16 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Kala to jest ten olejek o który chodzi. Rycyna to trucizna, a olejek stosuje się jako środek przeczyszczający. Dodatkowe działanie do te na włosy/rzęsy/brwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Raczkowanie
|
dziekuje Wam Wizażanki za odpowiedzi dotyczące czy można chodzić spać z mokrymi włosami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Ja od niedawna tez walcze o śliczne włosy
![]() Przestalam codziennie je prostować, ale trudniej mi się obyć bez suszarki, bo gdy pozwole wlosom samym wyschnąć to są takie przyklapniete-koszmar ![]() czasem robie sobie fale, gdy mam ochote na odmiane i dzięki temu też daje im troche odpocząć łykam Skrzyp polny- narazie zauważyłam, że praktycznei nie wypadają mi włosy-chyba dzięki niemu ![]() ![]() Szampony używam różne- najczęściej regenerujące raz na tydzień maska z Platicy(chyba) z łożysk Odżywki do spłukiwania- zawsze przy myciu Odżywka bez spłukiwania- Gliss Kura- jak mi się przypomni ![]() Z dlugości tego posta widze, że moje włosy powinny wyglądać idealnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie Ci dziekuje za opd bo powiem szczerze,ze troche sie martwilam,ze mama sie wyglupila ![]() Pytam bo chcialam isc umyc wlosy bo oczywiscie nie chce isc spac z mokrymi a nie chce isc tez pozno spac (strasznie dlugo mi schna wlosy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
a ja już prawie walkę wygrałam.
![]() ![]() teraz testuję już tylko dla wzmocnienia efektu odżwyki i szampony farouka, chciałam wypróbować większość z nich i powiem, ze to naprawdę dobre produkty, ale działają bardziej powierzchniowo, czyli jak puder na twarz, a nie witaminy. nie ma po nich stałego efektu,jest tylko przykrycie problemu, to tak jak z biosilkiem, jest świetny, ale tylko do pierwszego mycia. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a stanie sie cos jesli zrobie tak,ze np 30min przed myciem wetre olejek w cala dlugosc wlosow? Sorry,ze sie tak dopytuje ale naprawde nie robilam tego wczesniej a nie chce pogorszyc jeszcze stanu swoich wlosow
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Na pewno ich stan się nie pogorszy. Jedyne co może się stać, to to, że się przetłuszczą za bardzo, ale jak go dobrze zmyjesz, to nie powinno być problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie mam wspomniany olejek na wlosach,poki co mam go z jakies 25min jeszcze 5 i bede zmywac ,poki co nie wygladaja super ale sa jakies takie miekie chyba,ze to ja sobie juz wmawiam chcac widziec efekty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
*KaLa*, poświęć trochę czasu na przeczytanie tego wątku od początku... ja tak zrobiłam i nie żałuję. Zastanawiam się tylko, dlaczego tak się uczepiłaś jednej firmy (Nivea) i kupujesz głównie ich kosmetyki? Ja jeszcze nie trafiłam na dobry kosmetyk do włosów Nivea. Może w tym problem? Spróbuj zainwestować w dobrą odżywkę z tych profesjonalnych, a nie marketowych. Z tańszych polecam: Wax Threatment, Rigenol lub coś Goldwella. Podejrzewam, że natychmiast odczujesz różnicę
![]() Nie czekaj z naprawą swoich włosów, aż się mocniej zniszczą, walcz o nie od teraz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ja od jakis 6 miesiecy staram sie uleczyc moje wlosy.
Co drugi dzien myje wlosy Bain satin 1 lub bain de force po umyciu odzywka cement kerastase lub nutridefensis po splukaniu odzywki serum nutrisculpt po wysucheniu lumiere nutrisculpt z kerastase lub smoothing cream z alfaparf Susze wlosy co drugi dzien i prostuje grzywke prostownica GHD niby mniej niszczy. chcialam kupic ostatnio protector GHD ale chyba tak i tak wystarczajaco odzywiam moje wloski. Dodam ze farbuje raz na 6 miesiecy a staram sie podcinac co 2 miesiace najpozniej. Jak na razie sa slniace i blyszczace ale wciaz sie lamia fryzjera powiedziala ze po roku regularnego obcinania powinno byc lepiej, a i mam glupi nawyk obrywam koncowki, ale staram sie tego nie robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytalam watek i to wlasnie pod jego wplywem mam zamiar bardziej zainwestowac w rzeczy z apteki niz z drogerii,dzieki niemu dowiedzialam sie wlasnie o wspomnianym wyzej olejku,ktory zreszta juz sobie kupilam ale nie chce mowic poki co nic o jego dzialaniu poniwaz tylko raz go mialam na wloskach ![]() ![]() A co do wspomnianej firmy nivea to nie wcale sie na nia nie uparlam bo mam tez np z L'oreal'a maseczke nadajaca blask z tym,ze u mnie tego blasku jakos nie widac ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko co do odżywek do włosów
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
Podpisuje sie pod pytaniem, przeczytałam na forum ze podobno przy dlugim trzymaniu masek na włosach po ok 30 min wydziela sie własnie z nich alkohol...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
Ja np. słyszałam,że odżywki najlepiej trzymać do 15 minut i nie dłużej, właśnie ze względu na alkohol,który niszczy włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Moje włosy rozdwają się znowu na końcach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.