Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-05, 18:58   #2221
Jula84
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez infante Pokaż wiadomość
Hmm obawiam się ze po nim moje włosy stały by sie po prostu jeszcze miększe niż sa potrzebuje czegoś co pozwoli mi ładnie utrwalić ( zrobić) fryzurę ,czytaj kucyka, bez odstających włosów., czegoś co mi ich nie obciąży za bardzo
A może lekko spryskać lakierem i potem przygładzić je ręka - wtedy te włoski ni będa odstwać...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 20:34   #2222
naila
Zakorzenienie

^*Rocky*^, ja też mam duży problem z końcówkami Są mocno przesuszone, ale nie chcę ich obcinać przynajmniej jeszcze przez 1,5 m-ca, wtedy pójdę na zrobienie jakiejś fajnej fryzurki. Ale na razie muszę coś zrobić z tymi końcówkami.. Rocky, co najlepiej na Ciebie działa?

Wiecie co, kupiłam jedwab CHI Farouka i denerwuje mnie męski zapach tego specyfiku

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 22:14   #2223
^*Rocky*^
Raczkowanie

GG do ^*Rocky*^

Stosuje serum do koncowek Joanny z czarnej rzepy, ale na razie jakichs spektakularnych efektow nie widze, chociaz zapach jest ok . Wydaje mi sie, ze maska Kallos Latte troche dziala na moje koncowki, chcociaz uzywam jej dosc krotko, takze polecam. Poza tym uzywam kremu nivea i olejku rycynowego.
Mam nadzieje, ze Tobie tez sie uda pozbyc tych przesuszonych koncowek .
Najgorsze jest to, ze chce w wakacje "sie troche rozjasnic" ;P, wiec zdecydowanie moje wloski musza byc w doskonalym stanie, a jak na razie sa takie sobie...
Takze zobaczymy, zobaczymy. Trzymam za nas kciuki!
^*Rocky*^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 14:02   #2224
asiulka123
Zakorzenienie

Dziewczyny, poradźcie coś na moje włosy. Są mieszane, u nasady szybko się przetłuszczają. Od ponad roku 2 razy w tygodniu prostuję je prostownicą. Końcówki włosów rozdwajają się, niektóre włosy się łamią

Co stosuję:

obecnie mam włosy związane w kucyka i ten kucyk mam posmarowany olejkiem rycynowym, tak samo jak końcówki grzywki
za kilka godzin umyje je szamponem Pantene Pro-V Intensywna Regeneracja
potem użyję odżywki z tej samej firmy i serii na niecałą godzinę, gdy będę pod prysznicem
nałożę mleczko wygładzające termoochronne L'oreal Hot Liss
wysuszę suszarką włosy, wyprostuję
nałożę jedwab Farouk, za szczególnym uwzględnieniem końcówek

Napiszcie, jakie kosmetyki można by dodać, zmienić, itp.. Z prostownicy trudno będzie mi zrezygnować i tak nie prostuję włosów z uporem maniaka codziennie, jak to było kiedyś. Jeszcze jeden problem: po jednej stronie włosy wywijają mi się na zewnątrz. Nie cierpię tego . Można jakoś temu zaradzić? Dodam, że moje włosy są wycieniowane, ale moja fryzjerka podcina je tak, by wszystkie warstwy mogły się zrównać.

Proszę o rady

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 14:16   #2225
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

mozesz do swojej kuracji dodać maseczke do wlosow WAX a i moze jeszcze cos co wzmoini włosy "od środka" skrzypovita lub coś w tym rodzaju i oczywiscie jedz duzo owocow itp. ogółem dobrze sie odzywiaj
a co do wywijajacych sie włosów to slyszłaam kiedyś od fryzjerki ze ma tak wiekszosc osób i niestety nie idzie tego zmienic... najczesciej włosy z jednej strony sa okej a zdrugiej wywijaja sie do srodka lub nazewnatrz
dula32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 14:39   #2226
sylvi_86
Zakorzenienie

ja rowniez zaczynam walke o piekne i zdrowe wlosy..a oto moj arsenal:
-szampon neril(wlosy mi strasznie wypadaja/wypadaly)
-odzywka sunsilk odbudowa i pielegnacja
-lotion seboradin neril
-skrzypovita
-olejek rycynowy(maseczka z nafta,zoltkiem i cytryna)..
jak na razie tyle..planuje kupic rowniez jedwab oraz jakies ampulki ..moze renew c...
mam strasznie zniszczone wlosy bo farbowaniu pozniej dekoloryzacji i ponownemu farbowaniu..od grudnia nie farbuje bo chce odzyskac swoje naturalne wloski...skrocilam niedawno wlosy o 15 cm;/..teraz mam do ramion..odrosty widac juz na jakies 5 cm..i tak sie zastanawiam zeby nie sciac do dlugosci odrosta bo reszte mam sianowata;/..ehh zniszczylas wlosy to teraz plac;/..jak sie kiedys na nie zdenerwuje to pojde do fryzjera i zetne na krociotko..juz dawno bym tak zrobila ale nie wiem czy dobrze by mi bylo w krotkich wlosach...na razie zostaje pilegnacja..moze bedzie jakas poprawa..i oby mi wloski szybciutko urosly
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 14:48   #2227
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dula32 Pokaż wiadomość
mozesz do swojej kuracji dodać maseczke do wlosow WAX a i moze jeszcze cos co wzmoini włosy "od środka" skrzypovita lub coś w tym rodzaju i oczywiscie jedz duzo owocow itp. ogółem dobrze sie odzywiaj
a co do wywijajacych sie włosów to slyszłaam kiedyś od fryzjerki ze ma tak wiekszosc osób i niestety nie idzie tego zmienic... najczesciej włosy z jednej strony sa okej a zdrugiej wywijaja sie do srodka lub nazewnatrz

Dzięki za odpowiedź . O Waxie czytałam, przydałoby się w niego zainwestować .
Jeśli chodzi o wzmocnienie organizmu od wewnątrz to przez 3,5 miesiąca brałam Humavit, nie zauważyłam szczególnego wpływu na włosy, jedynie cera się poprawiła Co do wywijania- fryzjerka tłumaczyła mi, że każdy człowiek ma jedną półkulę ciała inną od drugiej, jesteśmy asymetryczni. No ale widzę dziewczyny, którym się nic a nic nie wywija a mi strasznie

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-07, 14:12   #2228
naila
Zakorzenienie

Asiulka123, spróbuj zamiast odżywki do włosów stosować maskę. Ja ostanio kupiłam Schwarzkopfa profesjonalną maskę nawilżającą z Bonacure i muszę powiedzieć, że naprawdę fajnie działa. Polecam.

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 16:02   #2229
Ellie00
Raczkowanie

jaka jest pelna nazwa ten maski wax?
Ellie00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 16:06   #2230
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellie00 Pokaż wiadomość
jaka jest pelna nazwa ten maski wax?
Henna Wax Treatment

(chyba) jest kilka wariantów - ja używam maski Wax dla blondynek
Stary 2007-05-10, 15:40   #2231
Paulinka:D
Przyczajenie

Ta maska nazywa się Henna Treatment Wax i są jej trzy rodzaje- dla blondynek, dla brunetek i wersja dla wszystkich włosów
Paulinka:D jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-10, 17:38   #2232
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka:D Pokaż wiadomość
Ta maska nazywa się Henna Treatment Wax i są jej trzy rodzaje- dla blondynek, dla brunetek i wersja dla wszystkich włosów
tak sie nazywa, ale jest dla blondynek, uniwersalna dla wszystkich i "eko" dla alergikow. nie ma oddzielnej dla brunetek.
http://www.wax.com.pl
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 22:28   #2233
Alien :*
Zakorzenienie

Zapraszam na nowy wątek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...93#post4325693
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 16:16   #2234
andzelisia0210
Przyczajenie

GG do andzelisia0210

Używam L'OREAL PARIS ELSEVE i z Avonu ADVENCE TECHNIQUES

andzelisia0210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 16:18   #2235
andzelisia0210
Przyczajenie

GG do andzelisia0210

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
a jakich dokładnie odzywek uzywasz?

Używam L'OREAL PARIS ELSEVE i z Avonu ADVENCE TECHNIQUES

Stary 2007-05-14, 16:21   #2236
andzelisia0210
Przyczajenie

GG do andzelisia0210

Cytat:
Napisane przez Cereal1 Pokaż wiadomość
obciac.
zniszczonych wloskow nie da sie naprawic mozna je tylko z zewnatrz natluscic

Właśnie o to chodzi,że ścinałam włosy i cieniowałam.....Nawet moja fryzjerka była zdziwiona,że nieuzywajac prostownicy itp. można miec tak włosy zniszczone.....

Stary 2007-05-15, 13:17   #2237
Cereal1
Raczkowanie

widocznie masz z natury takie wlosy - podejrzewam ze cienkie, szorstkie, puszace sie....moze suche taka ich natura a jesli mimo to uwazasz ze sa nienaturalnie zniszczone to widocznie zle sie odzywiasz natluszczaj je
09.01.08 - .....?
09.02.08 - .....?

62kg 61kg 60kg 59kg 58kg 57kg 56kg 55kg 54kg 53kg 52 kg

Cereal1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 14:28   #2238
krepa
Rozeznanie

GG do krepa

Cytat:
Napisane przez andzelisia0210 Pokaż wiadomość
Właśnie o to chodzi,że ścinałam włosy i cieniowałam.....Nawet moja fryzjerka była zdziwiona,że nieuzywajac prostownicy itp. można miec tak włosy zniszczone.....
A próbowałaś olejku rycynowego? Na wizażu jest dużo wątków o nim. Sama używałam i widziałam, że włoski są w lepszej kondycji (nie mam zniszczonych tylko cienkie i slabe). Trzeba go jednak używac regularnie, a z tym u mnie gorzej.
Poza tym wiem, że na zniszczone włosy dobrze działa jedwab do włosów (do kupienia na allegro za ok.5zł 15ml), a także serum z avonu na zniszczone końcówki (ma konsystencje olejku, w promocji 14,90). Możesz wypróbować też szampon do włosów z Farmony ze skrzypem polnym, do kupienia w aptece, cena 8-9zł. Jest on przeznaczony do zniszczonych włosów, nie ma chemii więc dodatkowo nie niszczy włosów, troszkę je plącze, więc odżywka po nim niezbędna. Także maski do włosów Pantene maja dobre opinie na Wizażu. Ja też walczę z moimi włosami, efekty sa marne i ciągle próbuje czegos nowego.

krepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 19:02   #2239
Michalewa
Rozeznanie

GG do Michalewa

Wlasnie zaczynam Skrzypovite i jest w bardzo dobrej cenie (seria limitowana, pod dwie dychy za 108 kapsułek) a tak ją zachwalają Dziewczyny na forum ze az grzech sie nie zaopatrzyc. i zgadzam sie z Krepą - olejek rycynowy jest swietny na zniszczone wlosy. (no i nie tylko wlosy...:P)

(TŻ może zostać...)
Michalewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-16, 15:31   #2240
andzelisia0210
Przyczajenie

GG do andzelisia0210

Cytat:
Napisane przez krepa Pokaż wiadomość
A próbowałaś olejku rycynowego? Na wizażu jest dużo wątków o nim. Sama używałam i widziałam, że włoski są w lepszej kondycji (nie mam zniszczonych tylko cienkie i slabe). Trzeba go jednak używac regularnie, a z tym u mnie gorzej.
Poza tym wiem, że na zniszczone włosy dobrze działa jedwab do włosów (do kupienia na allegro za ok.5zł 15ml), a także serum z avonu na zniszczone końcówki (ma konsystencje olejku, w promocji 14,90). Możesz wypróbować też szampon do włosów z Farmony ze skrzypem polnym, do kupienia w aptece, cena 8-9zł. Jest on przeznaczony do zniszczonych włosów, nie ma chemii więc dodatkowo nie niszczy włosów, troszkę je plącze, więc odżywka po nim niezbędna. Także maski do włosów Pantene maja dobre opinie na Wizażu. Ja też walczę z moimi włosami, efekty sa marne i ciągle próbuje czegos nowego.

Dzięki, wybróbuję i zobaczymy.....pozdrowionk a

Stary 2007-05-16, 15:34   #2241
andzelisia0210
Przyczajenie

GG do andzelisia0210

Cytat:
Napisane przez Cereal1 Pokaż wiadomość
widocznie masz z natury takie wlosy - podejrzewam ze cienkie, szorstkie, puszace sie....moze suche taka ich natura a jesli mimo to uwazasz ze sa nienaturalnie zniszczone to widocznie zle sie odzywiasz natluszczaj je

faktycznie mam puszące się włosy...i to jeszcze grubeeeeee......nie wiem sama...wypróbuję czegoś z wszych propozycji i zobaczymy. A może faktycznie taka uroda moich włosów!?......Pozdrawiam: )

Stary 2007-05-19, 07:33   #2242
Jula84
Wtajemniczenie

Dziewczyny coś nam wątek zamiera...

Mam pytanie: czym sie różni BIO Silk Farouk'a od Alfaparf'u nabłyszczające serum - CRISTALLI LIQUIDI ??
Tu jest do tego drugiego auckja...
http://www.allegro.pl/item192744610_...jace_16ml.html

Czy któraś z Was stosowała i jedno i drugie i zna różnicę?
Stary 2007-05-19, 17:28   #2243
benito_mruffkolini
BAN stały

puk puk
ja tu z problemem

ubzdurało mi się mieć długie włosy, toteż namiętnie je zapuszczam... końcówki staram się podcinać co 2 miechy, co owocuje tym, że włosy w sumie stale są jednej długości (bo fryzjerzy nie rozumieją, że podciąć to nie znaczy urżnąć od razu 2 tak dzielnie hodowane centymetry )

dlatego stwierdziłam, że póki nie zapuszczę ich choć za ramiona, to wystrzegam się nożyczek

i tu mój problem: muszę kupić coś na końcówki w ogóle staram się nie szargać tych moich kłaków, żeby sobie rosły w spokojności, nie suszę, nie prostuję, niestety nie mogę zrezygnować z farby stosuję olejek rycynowy, maskę absoluta, wella lifetex do farbowanych, i ogólnie nie jest tak źle, tylko te końce takie pocharatane (na szczęście nigdy mi sie nie rozdwajały, tylko takie są "roczapierzone")

muszę teraz kupić jakiś szampon na wypadanie włosów, a one przesuszają, więc wolę nie myśleć jak te moje końcówki będą wyglądać

może któraś z Was używała wella ends express, fluidu na końcówki schwarzkopfa, czegoś jeszcze?? czy one są tylko takie dla picu (żeby ładnie wyglądać) czy rzeczywiście poprawiają stan włosów??
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 23:42   #2244
Divine18
Zakorzenienie

wlasnie siedze z olejkiem rycynowym na makówce też chce miec zdrowe, piekne i długie włoski marzenia... :P dupa od dzisiaj nie prostuje i nie suszę... ale masakra jak ja bede wyglądać ...:P heheh
zamówiłam sobie własnie na allegro tą odzywke ze szpiku końskiego :P i plynny jedwab a co się będe

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Edytowane przez Divine18
Czas edycji: 2007-05-20 o 01:23
Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 08:40   #2245
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Divine18 Pokaż wiadomość
wlasnie siedze z olejkiem rycynowym na makówce też chce miec zdrowe, piekne i długie włoski marzenia... :P dupa od dzisiaj nie prostuje i nie suszę... ale masakra jak ja bede wyglądać ...:P heheh
zamówiłam sobie własnie na allegro tą odzywke ze szpiku końskiego :P i plynny jedwab a co się będe
Ciekawa jestem jakie efekty daje ta odżywka ze szpiku końskiego...
Powiem szczerze nie odważyłabym się jej kupić bo już samo wymawianie jej nazwy przyprawia mi gęsiej skórki...
Stary 2007-05-21, 14:23   #2246
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Drogie Dziewczyny,
ja złaszam się do Was po poradę.
Dość często chodzę na basen, poza tym idą wakacje (więcej basenu, morze, słońce itd.). Bardzo chciałabym uniknąć "efektu" siana, zamiast włosów. Męczę je suszarką (bo inaczej się kręcą :/) i od czasu do czasu prostownicą. Fryzjerka powiedziała, ze wystarczy tylko nosić czepek, ale nie przekonuje mnie to. Znacie moze jakieś kosmetyki, które nakłada sie zapobiegawczo przed kąpielą? Słyszałam, ze BioSilk się sprawdza, trzeba spsikać włosy przed suszeniem po basenie...
Mam nadzieję, że macie jakieś sprawdzone metody i sie ze mną podzielicie.
Pozdr.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 16:10   #2247
Cereal1
Raczkowanie

jezeli popsikasz wloski silikonem po kapieli w basenie to tylko oblepisz je silikonem i nie beda sie wydawaly przesuszone.
wedlug mnie trzeba raczej cos ochronnego przed wejsciem do wody na wloski nalozyc zeby je przed chlorem ochrnoic
09.01.08 - .....?
09.02.08 - .....?

62kg 61kg 60kg 59kg 58kg 57kg 56kg 55kg 54kg 53kg 52 kg

Cereal1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 16:15   #2248
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

właśnie też nad tym myślałam, ale nie bardzo wiem,czego używać.myślałam o tym,żeby po zmoczeniu włosów pod prysznicem, a przed nałożeniem czepka spsikać je jakąś odżywką albo czymś takim, ale podejrzewam, że niewiele to da, bo pewnie w basenie się wypłucze...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 07:25   #2249
Jula84
Wtajemniczenie

Chciałam się pochwalić moim nowym nabytkiem. Kupiony ze względu na kuszącą promocję
Cosmetici Dora "Crema anticrespo glaze" - Serum do wygładzania struktury włosa. Kosztowało 12,90.
A tojego opinia z kwc: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9202

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif dora.gif (7,6 KB, 13 załadowań)
Stary 2007-05-22, 10:59   #2250
KENZO
Rozeznanie

O widze ze to moja recenzja sprzed 2 lat podobno z Dory powychodzilo duzo nowosci- musze sie im przyjrzec- w piatek jestem umowiona na dermokonsultacje Dory wiec bede miala okazje obejrzec nowosci
Jula a gdzie trafilas na taka promocje ?
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości