Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-22, 11:05   #2251
Jula84
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
O widze ze to moja recenzja sprzed 2 lat podobno z Dory powychodzilo duzo nowosci- musze sie im przyjrzec- w piatek jestem umowiona na dermokonsultacje Dory wiec bede miala okazje obejrzec nowosci
Jula a gdzie trafilas na taka promocje ?
W aptecus.com Podaję linka: http://www.aptecus.com/product_info....ducts_id=13193

Moja siostra się zaopatruje tam w kosmetyki.

Kenzo, a Ty byłaś zadowolona z tego serum? Bo ja go w sumie kupiłam na podstawie jednej - własnie Twojej recenzji...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 12:15   #2252
KENZO
Rozeznanie

Hmm.. dawno mialam to serum i juz dobrze nie pamietam, wtedy mialam tez krótsze wlosy- takie mniej wiecej do ramion - proste, pamietam ze nakładalam go tylko kiedy suszylam suszarka bo inaczej gdy pozostawilam do wyschniecia naturalnego to sklejał wlosy, jakos tak je usztywniał a ja nie lubie tego efektu- swoja droga to producent pisze ze ma wlasciwosci termoochronne wiec widac nadaje sie wlasnie pod suszarke - wtedy efekt byl naprawde bardzo ładny- wlosy blyszczace, wygladzone i nie obciązone Mysle ze za cene która kupilas to naprawde sie bardzo oplaca
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 14:56   #2253
Jula84
Wtajemniczenie

Jutro powinno do mnie przyjść pocztą więc jak tylko wypróbuje to dodam recenzje na kwc
Stary 2007-05-24, 09:31   #2254
blekitneoczy
Raczkowanie

O to recenzja kosmetykow ktore wyprobowalam osobiscie;
1. Szampony Timotei; tanie i skuteczne( dziwne ale po tym w zielonej butelce-aloesowym przestaly mi wypadac )
2. Maseczka Kerastase w pomaranczowym opakowaniu, do wlosow suchych i grubych; wlosy ladnie sie swieca, tylko jest dosc droga.

3. Bonacure do koncowek wlosow: rewelacja, pachnie jak majonez, koncowki sa sliskie, kusi mnie by wyprobowac szampon i odzywki z tej serii.

4. Ampulki Vichy; wlosy sie po nich ladnie swieca i daja zludzenie grubszych.

5. Witaminy, zaczynam wlasnie czwarty miesiac, ostatni.

Ps. Dzis zakupilam chwalony przez ktoras z dziewczyn szampon Fructis Garniera (2 w 1). Zobaczymy. Dojrzalam tez szampon wychwalany na tym forum Absolute Repair i tez maseczke z tej serii, chcialam kupic ale jednak byl b.drogi, moze z czasem. Aha i jeszcze jedno moja znajoma ma piekne wlosy po szamponie z Aloesu.
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 10:01   #2255
Divine18
Zakorzenienie

ooo dziekujemy blekitneoczy chyba kupie timotei aloesowy na razie uzywam fruktisa długie&mocne...

edit : właśnie przyszła mi odżywka ze szpiku końskiego trzeba bedzie wyprobowac niedlugo a płynny jedwab biosilk juz mam na włoskach rewelacja

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Edytowane przez Divine18
Czas edycji: 2007-05-24 o 10:48
Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 23:28   #2256
benito_mruffkolini
BAN stały

a do mnie jutro dojdzie 750ml Repair Rescue bosssszzz, wszystko przez Was, nie dość, że zdradzam Absoluta to jeszcze takie hektolitry kupiłam (bo mi wyszło, ze tak będzie efektywniej - ta ekonomia to ze mnie wyłazi jednak...)

no nic, poużywam, podzielę się refleksjami
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 10:34   #2257
blekitneoczy
Raczkowanie

W trakcie buszowania po drogeri w celu znalezienia jakiegos kosmetycznego cudenka natknelam sie jeden z produktow firmy firmy Loreal, chodzi mi kopnkretnie o taki w zielonej butelce na pogrubienie wlosow, byl tak samo drogi jak Absolute Repair, zapach ma bardzo intensywny, owocowy, mocny...mam ochote go zakupic ale boje sie ze dostane uczulenia..No i ta cena Pozdrawiam wszystkie fanki pieknych, zdrowych wlosow

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 19:28   #2258
asiulka123
Zakorzenienie

Muszę się koniecznie pochwalić dzisiaj pierwszy raz od prawie półtora roku nie użyłam prostownicy.. tzn. użyłam tylko na grzywkę.. resztę włosów nawinęłam na wałki... zamierzam odzwyczaić się od prostownicy na jakiś czas... mam nadzieję, że moje włosy wrócą do dobrej kondycji bo teraz rozdwajają się i łamią a efekt prostowania i tak nie jest taki, jaki chce mam również nadzieję, że będę wyglądała korzystnie w loczkach

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 20:07   #2259
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

ja postanowiłam od końca roku szkolnego (tak, to już bardzo niedługo ) na całe wakacje nieużywać suszarki i prostownicy. będzie mnie to sporo kosztować - wrócę do starego, "dobrego" imidżu człowieka wiecznie nieuczesnaego... ale cóż. trudno się mówi.

i mam do was małe pytanie: planuję po wakacjach pomalować sobie włosy touchem welli i zastanawiam się, czy bardzo wyszusza on włosy. a czy może którejś z Was zdarzło się, ze po farbowaniu przestały siękręcić włosy? pytam, bo u mojej mamy tak się stało, choć prawdę mówiąc,miała już na głowie tyle rzeczy, ze nie wiadomo od czego tak naprawdę taki efekt.
z góry dzięki za pomoc.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 13:35   #2260
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Kupiłam i czekam na przesyłkę:
- Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick conditioner – odżywkę nawilżającą w sprayu bez spłukiwania
- Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick maskę nawilżającą
- Matrix Sleek.look - odżywkę wygładzającą
- L'oreal Renew C - jedną ampułkę
- Alfaparf Milano Rich Infusion - Preparat Regenerujący z kaszmirem i bambusem - też jedna ampułka do spróbowania (to jest bez spłukiwania)
Donoszę , że od tamtej pory stosuję namiętnie 3 pierwsze pozycje na zmianę: Schwarzkopf'y i Sleek.look oraz nie używam suszarki (zwyczajnie się zepsuła i jeszcze nie kupiłam ) i moje włosy wyglądają dużo lepiej i są mniej przesuszone. Jestem z tych produktów zadowolona

W międzyczasie zmieniłam też prostownicę na lepszą i zamierzam teraz kupić coś termoochronnego. Tylko jeszcze nie wiem co

Dodam tylko, że Schwarzkopf'y prześlicznie pachną mmmmm...

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 22:23   #2261
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Ja ostatnio zakupiłam kryształki z Alfaparfu. Dam znac jak się spisują
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-28, 23:05   #2262
Cereal1
Raczkowanie

a ja dzisiaj zakupilam chwalony szampon barwy tataro-chmielowy za cale 2,90!!
wlasnie umylam niim wlosienta i powiem wam ze rewelacyjny jest
koncowki nie sa przesuszone a ostatnio mialy tedencje (bez uzycia odzywki) a wloski puszyste i lsniace i slicznie sie ukladaja
ciekawe jak bedzie potem
09.01.08 - .....?
09.02.08 - .....?

62kg 61kg 60kg 59kg 58kg 57kg 56kg 55kg 54kg 53kg 52 kg

Cereal1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 23:09   #2263
Justin Timberlake
Zakorzenienie

A cóż to za szampon? Brzmi zachęcająco
Jakiej firmy?
Stary 2007-05-29, 06:46   #2264
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
A cóż to za szampon? Brzmi zachęcająco
Jakiej firmy?
Chodzi zapewne o szampon Barwa Ziołowa - tataro-chmielowy. Zbiera świetne recenzje na kwc...a kosztuje grosze.
Stary 2007-05-29, 08:46   #2265
krepa
Rozeznanie

GG do krepa

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Chodzi zapewne o szampon Barwa Ziołowa - tataro-chmielowy. Zbiera świetne recenzje na kwc...a kosztuje grosze.
Też muszę się na niego skusić. Tym bardziej, że cena zachęcająca.

krepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 09:22   #2266
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dzięki wielkie Jula
Ciekawe jak pachnie Mam nadzieję, że nie tatarem i chmielem
Stary 2007-05-29, 13:39   #2267
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie Jula
Ciekawe jak pachnie Mam nadzieję, że nie tatarem i chmielem
Ja też mam nadzieje ze tym nie bedzie pachniał... I też zamierzam go kupić ale musze zużyc do końca Shine Blond L'oreala i Gliss Kur'a "Oil Nutritive" (nie wiem czy dobrze napisałam)
Stary 2007-05-29, 16:55   #2268
Kadunia
Zakorzenienie

Kilka razu juz sie przymierzałam do kupna tego szamponu ale mam 4 szampony do wykorzystania albo i wiecej w tym 2 litrowe wiec hmmm:p ale sprobowac warto

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 05:24   #2269
blekitneoczy
Raczkowanie

A ja dzis zaszalam..wydalalam troche siana na produkty do wlosow, o to moje dzisiejsze zakupy

1. Seboradin-balsam regenerujacy
2. Radical-odzywka do wlosow wzmacniajaca regenerujaca bez splukiwania/zawsze mialam na nia oko
3. Garniel Neril-tonik do codziennego wsmasywowania skory wlosow.
4. Sunsilk-lekka pianka, dodajaca objetosci.

Tak, zaszalalam dzisiaj...jestem pusta jak beben ale nie zaluje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-30, 12:17   #2270
Gina22
BAN stały

Ja tez staram się bardzo dbac o moje włosy. Dziś ku mojemu zdziwieniu odkryłam że moje włosy nabryły cudownego głębokiego brązowego połysku. nie wiem czmu mam to zawdzięczać: płukance czy olejkowi rycynowemu (chyba nie bo juz długo go stosuje). Wczoraj nałozyłam na włosy olejek z odżywką (Timotei do włosów długich i półdługich) a rano zrobiłam płukankę z dwóch torebek szałwii i jednej zielonej herbaty (bo mi szałwii zabrakło) - włosy sa niesamowicie puszyste, miękkie i jest ich jakby więce (tzn wydaje się ż jest ich więcej bo włosy mam cienkie i delikatne, niezbyt gęste) Naprawdę polecam!
Od ponad miesiąca nie uzywam w ogóle suszarki, nie prostuje włosów bo mam proste jak druty i już widac efekty
Gina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 17:44   #2271
Divine18
Zakorzenienie

ja wlasnie z moja kumpela probujemy sposob z sokiem z cebuli bo ponoć po tym wlosy beda gestsze i beda odrastac zdrowsze wyadawało mi sie to niedorzeczne hehe ale powiem wam ze jestem gotowa wszystkiego sprobowac a to raczej nie zaszkodzi trzeba zetrzec cebule na tarce i sok wetrzec w skore glowy trzeba to robic dosc czesto... no nie wiem moze akurat poskutkuje ;* buzka

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Stary 2007-05-31, 01:28   #2272
blekitneoczy
Raczkowanie

A czy ktoras z was stosowala PLACENTE? Bo ja dzis kupilam duz pojemnik maseczki z placenty z afrykanskiego sklepu Ciekawe czy da jakies rezultaty...
Stary 2007-05-31, 02:17   #2273
Divine18
Zakorzenienie

a ja lece jutro do apteki po szampon seboradin niger, potem zapoluję na radical

Stary 2007-06-01, 07:28   #2274
blekitneoczy
Raczkowanie

A ja dzis uzylam szampon Fructis, po umyciu wlosow nalozylam Seboradin balsam renenerujacy do splukiwania, pozniej Bonacure na zniszczone konce, nastepnie delikatna pianke nadajaca objetosci wlosom, efekty sa raczej pozytywne wlosy sa bardziej puszyste, sypkie, blyszczace i ladnie pachna, pozdrawiam.
Stary 2007-06-01, 12:32   #2275
tripka
Wtajemniczenie

Stan moich włosów trochę się poprawił,już nie są takie suche,wręcz zaczęły się szybko przetłuszczać i co mi najbardziej przeszkadza-stały się co prawda gładkie,ale takie cienkie...tak,że teraz chyba poszukam czegoś zwiększającego objętość...znacie jakieś szampony dodające objętości,ltóre zarazem nie wysuszają włosów??bo nie chce mieć szopy
tak samo serum Zero Frizz mi trochę zbrzydło..odżywka Sleek Look nadal według mnie jest bardzo dobra,ale też mi się trochę znudziłamoże dlatego,że już nie mam tak suchych włosów i już nie działa tak super-ale myślę,że na lato,słońce będzie świetna
Stary 2007-06-01, 14:28   #2276
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

ja takze zainteresowana jestem szamponem dodajacym objetosci, pomimo ze wlosow mam duzo i sa puszyste to po wyprostowaniu zmniejszaja swoja objetosc.. a objetosci nigdy nie za wiele

Czy ktoras z Was moze uzywala szamponu Farouka dodajacego objetosci?? malo opini jest na KWC a kusi mnie bardzo

V rok- praca mgr

Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 01:39   #2277
blekitneoczy
Raczkowanie

Moze szampon o nazwie THICKER FULLER HAIR bedzie wam sluzyl?
Stary 2007-06-02, 10:59   #2278
tripka
Wtajemniczenie

hmm..może kupię i wypróbuję wreszcie słynnego Waxa?? bo niby jest na wzmocnienie,na wypadanie,porost co by mi się bardzo przydało teraz..
a z szamponów dodających objętości to poszukam chyba czegoś w drogerii,w ogóle teraz jest tyle nowych kosmetyków drogeryjnych,że chyba warto czegoś wypróbować,zanim sięgnie się po te profesjonalne
Stary 2007-06-04, 03:26   #2279
blekitneoczy
Raczkowanie

Ja mam zamiar zalozyc na wlosy Placente (maske z lozysk zwierzecych) na 30 minut, ciekawe jakie beda efekty...
Stary 2007-06-04, 10:38   #2280
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar zalozyc na wlosy Placente (maske z lozysk zwierzecych) na 30 minut, ciekawe jakie beda efekty...
Przeciez tam nie ma lozysk zwierzecych, tylko roslinne

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości