|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Oki
Napisze jaki jest sklad: Aqua Cetearyl alcohol Mirystyl alcohol Cetrimonium chloride Coccus nucifera extract Propylene Glycol Magnesium Nitrate Magnesium chloride Methylchloroisothiazolino ne (dluzszej nazwy nie mogli wymyslic) Methylisothiazolinone Parfum CI 14720 CI 16255 CI 73015 CI 28440 Na moj gust to wieksze opakowania maja opisany dokladniejszy sklad, a na tych mniejszych - 275ml ten sklad jest ograniczony do najwazniejszych skladnikow, choc nie mam co do tego pewnosci. Co do dzialania, maske trzyma sie na wlosach 10-15min, ma dzialanie nawilzajace(tak pisze na opakowaniu). Moje wlosy sa po tej masce mile w dotyku, ladnie sie rozczesuja i niezle pachna (nie tak nachalnie jak po latte). W moim mniemaniu sa podobne jak po placencie. Ogolnie jestem nawet dosc zadowolona, chociaz uzylam jej dopiero jakies 3 razy. Caly czas tylko pozostaje pytanie czy to nie jest dzialanie dorazne, mam nadzieje, ze nie, bo maski sa tanie i zaczelam je lubic ![]()
#2312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
No to super by bylo, poczekajmy na osoby lepiej obeznane w skladach to sie moze cos wiecej okaze
![]() Wlasnie mam ta maske na wlosach ![]() Acha jeszcze czasami przed myciem trzymam na wlosach oklad z cieplej oliwy z oliwek z witamina E(jesli akurat mam w domu), podobno oliwa tez jest naturalnym nawilzaczem. Ten sposob podala mi znajoma, kiedys do oliwy dawalam jeszcze kilka kropel olejku rycynowego, ale akurat mi sie sknczyl i ciagle zapominam kupic ![]() ![]()
#2314 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I wlasnie to dziwne, bo Cocamide Mea, Magnesium i Nitrat to w skladzie duzej nie widze, chyba ze to sklad po wegiersku ![]() Mimo to i tak Placenta duzo bardziej mi odpowiada (ladnie rozczesuje wlosy i sa miekki, ale nie obciazone), niz inne duzo drozsze maski, wiec przy niej zostane. ![]() Cytat:
![]() Mirystyl alcohol- emolient, bedzie nawilzal, zmiekczal i wygladzal Cetearyl alcohol - jak wyzej Propylene Glycol - humektant, bedzie nawilzal Magnesium Nitrate - skladnik uzupelniajacy, pochodzenia mineralnego, pewnie jakis wypelniacz skladu, ale pewna nie jestem Coccus nucifera extract olej kokosowy, ma działanie łagodzące, chłodzące i odżywcze CI - to barwniki Reszte dokoncze potem ![]()
Living my dreams, not to dream my life! Edytowane przez kasiahan Czas edycji: 2007-06-05 o 23:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zadomowienie
|
Dzieki Kasiuhan
![]() ![]()
#2316 |
Rozeznanie
|
Czy stosowala ktoras z Was moze kosmetyki wlosowe Revlon Prof. , bo sie wybralam dzisiaj do sklepu z artykulami dla fryzjerow i wlasnie wpadly mi w oko te produkty.
Szczegolnie seria Equave do suchych włosów, czyli taka niebieska. M.in. ta odzywka w szpraju dwufazowa http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1470 i odzywka do splukiwania. Odzywka "szpreojwa" ma co prawda silikony w skladzie, ale tez wysoko wyciagi roslinne, kwas mlekowy i inne nawilzacze. Niestety nie znam skladu tej do splukiwania ![]() Ale zaciekawily mnie szczerze mowiac o wiele bardziej, niz jakies tam Welle i Loreale.
#2317 |
BAN stały
|
a ja już kilka tygodni męczę Repair Rescue i coś czuję, że trzeba będzie z powrotem uśmiechnąć się do Absoluta
![]() jak dla mnie to zwykła maska, żadnej megahiperregeneracji się niestety nie dopatrzyłam ![]() ![]() ![]() ![]() a najgorsze, że włosy wypadają mi garściami, używam dermeny, ale na razie bez skutku, na dodatek włosy suche jak wiór i ciężko je rozczesać ![]() ogólnie z mojego fantastycznego planu, żeby lato rozpocząć z burzą pięknych, bujnych włosów, nic nie wychodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
A ja wynalazlam jakis tani ziolowy olejek do wlosow, mam zamiar go podgrzac i nalozyc na wlosy (pisze aby go trzymac na wlosach godzine...) Nigdy nie stosowalam tej metody, ciekawe jak wlosy bede sie prezentowaly juz po... zabiegu...dostrzeglam na drogeryjnych polkach takze jakas egzotyke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Raczkowanie
|
benito_mruffkolini dzięki za link, trochę już przejrzałam..
![]() ![]() a powiecie mi jak rozpoznać silikony w kosmetykach ? bo tez słyszałam że na dłuższą metę nawet niszczą włosy - jaką nazwę mają w składzie? na dniach kupie neril i rycynkę i skrzyp z witaminami (vitapil - 30 złotych ![]() ![]()
![]() |
#2322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy niszcza wlosy to nie wiem, wiem, ze poprostu je oblepiaja i daja wrazenie nawilzenia, wygladzenie i takie tam bajery. A tak naprawdę tworza taka warstwe okluzyjna, nie wnikajac do wlosa, same nie maja tez zadnych wartosci odzywczych, czy nawilzajacych. Wiec oprocz tego wlasnie wygladzenia, nie robia nic szczegolnego wlosom ![]() Z tym niszczeniem moze byc tez tak, ze kiedy sie stosuje duzo preparatow z silikonami i one oblepia wlosy, to byc moze skladniki odzywcze nie maja sie jak przez to wszystko przebic. ![]() ![]()
![]() |
#2323 |
Raczkowanie
|
kasiahan dziękuję
![]() co do tego niszczenia słyszałam niedawno wypowiedź jakiegoś profesjonalnego fryzjera - tłumaczył ze silikon właśnie 'wisi' na włosach, oblepia je, co na dłuższą metę osłabia włos i powoduje wypadanie - ma to jakistam sens pewnie, oblepia włos, obciąża go jakby - no to włos wypada
#2324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez mi sie tak wydaje, ze silikony oblepiaja wlosy i mocno obciazaja. Niestety bardzo ciezko znalezc jakas maske, czy odzywke, gdzie nie ma silikonow ![]() ![]() Ostatnio myje wlosy szamponem dla dzieci Hipp i o ile wlosy mi sie wogole po nim nie przetluszczaja (po zwyklych szamponach mam przetluszczone po jednym dniu), to wlasnie przez brak silikonow ciezej je rozczesac i nie sa tak miekkie. No, ale cos za cos ![]()
![]() |
#2325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
Witam.
Kasiuhan- pytałaś o kosmetyki Revlon. Stosowałam dwa kosmetyki z Revlon - professional, pianke do kręconych włosów [fioletowa -Curly Hair Days]i odzywkę nawilżającą [EQUAVE- hydro nutrive creamy mask]. Miały zapewnić włosy jak z reklamy, ale... Krzywdy nie robią. Maska jest gęsta, ma piękny zapach, w składzie ceramidy, keratyna, wyciąg z białego greifruta i zielonej herbaty. Włosy trochę lepsze, ale nie wiem czy polecić. Moje włosy są bardzo suche, zniszczone i może nic im nie pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
Wlasnie sprawdzalam zawartosci moich szamponow, loreal do cfarbowanych ma sls a nivea hair care elastycznosc i blask chyba to jest 4 skladnik od konca i nazywa sie...SILICA!!brzmi znajomo
![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
Ja dzis na wlosy nalozylam;
1.Placente 2. Radical odzywke bez splukiwania 3. Pianke 4. Kerastase cement do wlosow oslabionych 4. Bonacure do koncowek wlosow |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie ! ja juz niewiem co mam robic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moze znacie jakies inne sposoby ktore pomogly by wrucic moim wlosom do normalnego stanu ? ![]() ![]()
![]() |
#2330 | |
BAN stały
|
Cytat:
ehhh no bo moje włosy to ostatnio takie zwichrowane, że ja za nimi nie nadążam ![]() zawsze były proste jak druty, teraz się kręcą ![]() ![]() ![]() stan na dzisiaj: długie, pokręcone, pofarbowane, wypadające, co tu się czarować: zniszczone ![]() ![]() polecam Ci bardzo bardzo olejek rycynowy ![]() ![]() no i to tyle, na razie niestety (oprócz Absoluta) nie znalazłam żadnego cud specyfiku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
a ja z wax' ikiem teraz siedze na głowce
![]() ![]() ![]()
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Raczkowanie
|
k@rolk@ a może spróbuj coś z profesjonalnych - byc może Twoje włosy potrzebuja po prostu "wykończenia" a nie regeneracji i leczenia środkami aptecznymi
może np. absolut repair? no i każdy tak zachwala rycynke - za 3 złote spróbować nie zaszkodzi.. ![]() a kolor blaknie od większości kosmetyków regenerujących z tego co zauważam..może kup dobry szampon fryzjerski do farbowanych włosów - być może tylko tego trzeba zamiast 50ciu aptecznych butelek ![]() benito_mruffkolini no wypróbuje tego cud specyfiku za 3 złote ![]() ![]() akurat przypadkowo szperając wyniuchałam te glisskury z olejkami wczoraj - i właśnie pierwsze co pomyslałam, to że może to być dobry pomysł dla moich włosów - ale to w kolejkę za nerilem (chyba że jego nie wolno używać przy każdym myciu?) ja na stanie mam teraz: biosilka (niezły ale na końcówki tylko - żadna rewela ogólnie), waxa (niezła ale nie ratuje na dłuzej moich włosów) i szampon i odżywkę ultra rich care kerasilk goldwell ( odzywka mi w ogóle nie pasi, szampon taki se..ogólnie za takie ceny..nie polecam) i troszkę odżywki color light definition goldwella - fajniusia noi bez slsu i silikonu pozdrawiam
#2333 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz Kiaa1
![]() ![]() ![]()
#2334 |
Zadomowienie
|
Moje wlosy byly bardzo zniszczone farbowaniem i prostownica o czym juz w tym watku pisalam i pomoglo mi skonczenie z prostowaniem i suszeniem, uzywalam WAXa (chociaz przyznam szczerze ze nie cierpialam go miec na glowie, mam nadzieje ze juz nigdy wiecej nie bede musiala go uzywac), lykalam revalid, szampon i odzywka Kerastase zielona no i moje wlosy odzyly i nie mialam z nimi zadnych problemow. Farbowalam tez duzo rzadziej go mniej wiecej co 5-6 miesiecy. Wszystko bylo ok do maja...Zaczely mi nieslychanie wypadac!!! Wciaz ich stan byl zadowalajacy tylko to wypadanie... I weicie co mi pomaga?? Szampon Subrina Recept do wloow wypadajacych. Kupilam go w aptece za okolo 10 zl! Jest rewelacyjny! Nie dosc ze wlosy juz nie wypadaja to na dodatek sa miekkie i blyszczace! Noo do tego blyszczenia przyczynil sie na pewno tez olej lniany ktory regularnie zazywam, ale ten szampon jest idealny! I do tego taki tani..Nie musze nawet uzywac odzywki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
nie chie zakładać nowego watku a moje pytanie dotyczny mojej walki o piekne kudełki
![]() zaczełam stosować szapomn bez SLS(hipp) i mam pytanie czy wy dziewczynki stosujecie jeszcze po tym jakąs odzywke? jeśli tak to jaką? dzis pierwszy raz umyłam tym szamponem włosy i nie mogłam ich rozczesac:| po dłuższych szarpaninach je rozczesałam ale przy dłuższym stosowaniu obawiam się ze strace wszystkie włosy od tego rozczesywania ![]() prosze o odpowiedz ![]() ![]() ![]()
#2337 | |
BAN stały
|
Cytat:
neril jest niezły ![]() ![]() ![]() teraz mam dermenę, używam już jakiś 3 tydzień, i wg ulotki powinno zacząć już się COŚ dziać... a tu lypa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zadomowienie
|
LUTIANA wlasciwie to neiwiem, kiedys tak wyczytalam na internecie i postanowilam zainwestowac w tabletki zawierajace olej lniany. I na opakowaniu jest o tym wzmianka : '' wplywaja korzystnie na prawidlowy stan skory, wlosow i paznokci'' wiec to ze moje wlosy staly sie zdrowsze i bardziej blyszczace to zapewne ich zasluga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
kosmitka
|
Ja mam szampon power color profesjonalnego L'oreala. Totalna beznadzieja, strasznie oblepia włosy, tymi wszystkimi silikonami, slsami itd, nie ma żadnych efektów regenerujących ani nawilżających ani nabłyszczających, tylko skleja włosy, oblepia je, powoduje, że szybciej się przetłuszczają. Ale moja mama jest z niego bardzo zadowolona. Może t kwestia włosa.
Możecie zrobić jakieś podsumwanie, które z profesjonalnych fryzjerskich kosmetyków nie zawierają sls i silikonów ? - bo już się sama pogubiłam.
![]() |
#2340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to maska Kallos mleczna nie ma silikonów w składzie szampony z nivei te różowe nie mają silikonów
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.