Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-05, 17:07   #2311
lutiana
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Oki
Napisze jaki jest sklad:
Aqua
Cetearyl alcohol
Mirystyl alcohol
Cetrimonium chloride
Coccus nucifera extract
Propylene Glycol
Magnesium Nitrate
Magnesium chloride
Methylchloroisothiazolino ne (dluzszej nazwy nie mogli wymyslic)
Methylisothiazolinone
Parfum
CI 14720
CI 16255
CI 73015
CI 28440

Na moj gust to wieksze opakowania maja opisany dokladniejszy sklad, a na tych mniejszych - 275ml ten sklad jest ograniczony do najwazniejszych skladnikow, choc nie mam co do tego pewnosci.

Co do dzialania, maske trzyma sie na wlosach 10-15min, ma dzialanie nawilzajace(tak pisze na opakowaniu). Moje wlosy sa po tej masce mile w dotyku, ladnie sie rozczesuja i niezle pachna (nie tak nachalnie jak po latte). W moim mniemaniu sa podobne jak po placencie. Ogolnie jestem nawet dosc zadowolona, chociaz uzylam jej dopiero jakies 3 razy.

Caly czas tylko pozostaje pytanie czy to nie jest dzialanie dorazne, mam nadzieje, ze nie, bo maski sa tanie i zaczelam je lubic

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 17:11   #2312
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Oki
Napisze jaki jest sklad:
Aqua
Cetearyl alcohol
Mirystyl alcohol
Cetrimonium chloride
Coccus nucifera extract
Propylene Glycol
Magnesium Nitrate
Magnesium chloride
Methylisothiazolinone
Parfum
CI 14720
CI 16255
CI 73015
CI 28440

Na moj gust to wieksze opakowania maja opisany dokladniejszy sklad, a na tych mniejszych - 275ml ten sklad jest ograniczony do najwazniejszych skladnikow, choc nie mam co do tego pewnosci.

Co do dzialania, maske trzyma sie na wlosach 10-15min, ma dzialanie nawilzajace(tak pisze na opakowaniu). Moje wlosy sa po tej masce mile w dotyku, ladnie sie rozczesuja i niezle pachna (nie tak nachalnie jak po latte). W moim mniemaniu sa podobne jak po placencie. Ogolnie jestem nawet dosc zadowolona, chociaz uzylam jej dopiero jakies 3 razy.

Caly czas tylko pozostaje pytanie czy to nie jest dzialanie dorazne, mam nadzieje, ze nie, bo maski sa tanie i zaczelam je lubic
nie znam się za bardzo,ale na moje oko nie ma tu silikonów,więc działanie chyba nie tylko doraźne,ten wyciąg z orzecha kokosowego pewnie nawilża na dłuższą mete.
Stary 2007-06-05, 17:30   #2313
lutiana
Zadomowienie

No to super by bylo, poczekajmy na osoby lepiej obeznane w skladach to sie moze cos wiecej okaze

Wlasnie mam ta maske na wlosach

Acha jeszcze czasami przed myciem trzymam na wlosach oklad z cieplej oliwy z oliwek z witamina E(jesli akurat mam w domu), podobno oliwa tez jest naturalnym nawilzaczem. Ten sposob podala mi znajoma, kiedys do oliwy dawalam jeszcze kilka kropel olejku rycynowego, ale akurat mi sie sknczyl i ciagle zapominam kupic Takie oklady moga wplywac na wlosy obciazajaco, ale ja mam takie suche i puszyste, ze nic im sie nie dzieje

Stary 2007-06-05, 18:14   #2314
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Kasiahan, napisz mi proszę jaki Ty masz skład Placenty. Ja spisywałam z mojego litrowego opakowania, ale może coś zmienili? Albo w mniejszym jest inny skład Troche to podejrzane, że takie same odżywki mają różne składy
Cóż dopiero teraz się przyjżałam, że tak naprawdę to nic tam raczej nie odbudowywuje włosa, no ale to jest chyba jedyna maska, po jakiej mogę spokojnie rozczesać włosy, więc mi psauje
Na moim opakowaniu jest wlasnie taki sklad, jak podala Lutiana
I wlasnie to dziwne, bo Cocamide Mea, Magnesium i Nitrat to w skladzie duzej nie widze, chyba ze to sklad po wegiersku chociaz i tak zdecydowanie krotszy. Jak bede miala troche czasu to poszperam i sprobuje to jakos wyjasnic.
Mimo to i tak Placenta duzo bardziej mi odpowiada (ladnie rozczesuje wlosy i sa miekki, ale nie obciazone), niz inne duzo drozsze maski, wiec przy niej zostane.

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Oki
Napisze jaki jest sklad:
Aqua
Cetearyl alcohol
Mirystyl alcohol
Cetrimonium chloride
Coccus nucifera extract
Propylene Glycol
Magnesium Nitrate
Magnesium chloride
Methylisothiazolinone
Parfum
CI 14720
CI 16255
CI 73015
CI 28440

Silikonow tu rzeczywiscie nie ma, wiec jak dla mnie to na plus, bo silikony nic nie robia w sumie, oprocz tego, ze daja takie zludzenie wygladzenia. Jak znajde troche czasu, to sprobuje sie dowiedziec, co robi reszta skladu tej maski (bo czesc pokrywa sie z Placenta)

Mirystyl alcohol- emolient, bedzie nawilzal, zmiekczal i wygladzal
Cetearyl alcohol - jak wyzej
Propylene Glycol - humektant, bedzie nawilzal
Magnesium Nitrate - skladnik uzupelniajacy, pochodzenia mineralnego, pewnie jakis wypelniacz skladu, ale pewna nie jestem

Coccus nucifera extract olej kokosowy, ma działanie łagodzące, chłodzące i odżywcze

CI - to barwniki

Reszte dokoncze potem

Edytowane przez kasiahan
Czas edycji: 2007-06-05 o 23:11
kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 19:21   #2315
lutiana
Zadomowienie

Dzieki Kasiuhan, to co piszesz napawa mnie nadzieja, ze dobrze zrobilam kupujac w ciemno 500ml tej maski

Stary 2007-06-06, 12:51   #2316
kasiahan
Rozeznanie

Czy stosowala ktoras z Was moze kosmetyki wlosowe Revlon Prof. , bo sie wybralam dzisiaj do sklepu z artykulami dla fryzjerow i wlasnie wpadly mi w oko te produkty.

Szczegolnie seria Equave do suchych włosów, czyli taka niebieska. M.in. ta odzywka w szpraju dwufazowa
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1470
i odzywka do splukiwania.

Odzywka "szpreojwa" ma co prawda silikony w skladzie, ale tez wysoko wyciagi roslinne, kwas mlekowy i inne nawilzacze.
Niestety nie znam skladu tej do splukiwania

Ale zaciekawily mnie szczerze mowiac o wiele bardziej, niz jakies tam Welle i Loreale.

Stary 2007-06-06, 18:38   #2317
benito_mruffkolini
BAN stały

a ja już kilka tygodni męczę Repair Rescue i coś czuję, że trzeba będzie z powrotem uśmiechnąć się do Absoluta

jak dla mnie to zwykła maska, żadnej megahiperregeneracji się niestety nie dopatrzyłam wręcz śmiem twierdzić, że włosy wyglądają po niej gorzej niż zazwyczaj... gdy używam olejku rycynowego i pokrzywy to jeszcze jest jako tako, ale bez to mop nie z tej ziemi

a najgorsze, że włosy wypadają mi garściami, używam dermeny, ale na razie bez skutku, na dodatek włosy suche jak wiór i ciężko je rozczesać

ogólnie z mojego fantastycznego planu, żeby lato rozpocząć z burzą pięknych, bujnych włosów, nic nie wychodzi...
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-06, 19:50   #2318
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Ja mam maskę mleczną Kallosa (1 l i nie mogę jej zużyć)...Ciekawa jestem czy ma jakiś podejrzany skład..
Chyba coś jednak ma podejrzanego, bo moja skóra reagowała nieładnie Włosy, owszem, były śliskie i dobrze się rozczesywało, ale na czole, po zastosowaniu tej odżywki na włosy, w miejscu, gdzie dotykała czoła wysypywało mnie po każdym użyciu odżywki. Swędzące krostki to nie to, do czego wzdycham, więc maska mleczna poszła w kąt. A kupiłam jej cały litr!

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 20:35   #2319
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Chyba coś jednak ma podejrzanego, bo moja skóra reagowała nieładnie Włosy, owszem, były śliskie i dobrze się rozczesywało, ale na czole, po zastosowaniu tej odżywki na włosy, w miejscu, gdzie dotykała czoła wysypywało mnie po każdym użyciu odżywki. Swędzące krostki to nie to, do czego wzdycham, więc maska mleczna poszła w kąt. A kupiłam jej cały litr!
No to faktycznie szkoda, ze az tyle sie zmarnowalo, jedyna pociecha, ze te maski nie sa az takie drogie Prawdopodobnie masz uczulenie na jakis skladnik kremu mlecznego

Stary 2007-06-09, 07:45   #2320
blekitneoczy
Raczkowanie

A ja wynalazlam jakis tani ziolowy olejek do wlosow, mam zamiar go podgrzac i nalozyc na wlosy (pisze aby go trzymac na wlosach godzine...) Nigdy nie stosowalam tej metody, ciekawe jak wlosy bede sie prezentowaly juz po... zabiegu...dostrzeglam na drogeryjnych polkach takze jakas egzotyke
jak dla mnie...czyli szampon oliwkowy i maske z cholesterolu..ostatnio fascynuja mnie kosmetyki przeznaczone do pielegniacji wlosow z afrykanskich sklepow...w tych kosmetykach znajduje sie wielu wyciagow z owocow, raczylam zauwazyc...masz juz sporzadzona nowa liste zakupow w niedalekiej przyszlosci...Nie powiem nowe opakowania szamponow Sunsilk takze mnie kusily swoim 'kunsztem' ale jak zawsze kasiorka kasiorka kasiorka...
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 11:54   #2321
kiaa1
Raczkowanie

benito_mruffkolini dzięki za link, trochę już przejrzałam.. btw coś mi sie zdaje z tego co piszesz, że mamy podobne włosy - ja też mam przesuszone i wiechciowate noi nie podoba im sie na mojej głowie.. próbujesz czymś je nawilżyć, co poskutkowało ?

a powiecie mi jak rozpoznać silikony w kosmetykach ? bo tez słyszałam że na dłuższą metę nawet niszczą włosy - jaką nazwę mają w składzie?

na dniach kupie neril i rycynkę i skrzyp z witaminami (vitapil - 30 złotych ) to się podzielę wrażeniami..

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 12:07   #2322
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
a powiecie mi jak rozpoznać silikony w kosmetykach ? bo tez słyszałam że na dłuższą metę nawet niszczą włosy - jaką nazwę mają w składzie?
Silikony mozna rozpoznac w bardzo prosty sposob: ich nazwy w skladzie koncza sie na -siloxane, -silanol, -silicone i -methicone. Czyli np. Dimethicone.

Czy niszcza wlosy to nie wiem, wiem, ze poprostu je oblepiaja i daja wrazenie nawilzenia, wygladzenie i takie tam bajery. A tak naprawdę tworza taka warstwe okluzyjna, nie wnikajac do wlosa, same nie maja tez zadnych wartosci odzywczych, czy nawilzajacych. Wiec oprocz tego wlasnie wygladzenia, nie robia nic szczegolnego wlosom.

Z tym niszczeniem moze byc tez tak, ze kiedy sie stosuje duzo preparatow z silikonami i one oblepia wlosy, to byc moze skladniki odzywcze nie maja sie jak przez to wszystko przebic. Nie wiem, tak sobie mysle tylko

Stary 2007-06-09, 12:27   #2323
kiaa1
Raczkowanie

kasiahan dziękuję hmm pobiegłam do łazienki sprawdzić kerasilka ultra rich który miał odratować moje włosy (i nie wyszło mu..) na drugim miejscu ma sls-a a kawałek dalej silikon..

co do tego niszczenia słyszałam niedawno wypowiedź jakiegoś profesjonalnego fryzjera - tłumaczył ze silikon właśnie 'wisi' na włosach, oblepia je, co na dłuższą metę osłabia włos i powoduje wypadanie - ma to jakistam sens pewnie, oblepia włos, obciąża go jakby - no to włos wypada

Stary 2007-06-09, 12:36   #2324
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
kasiahan dziękuję hmm pobiegłam do łazienki sprawdzić kerasilka ultra rich który miał odratować moje włosy (i nie wyszło mu..) na drugim miejscu ma sls-a a kawałek dalej silikon..

co do tego niszczenia słyszałam niedawno wypowiedź jakiegoś profesjonalnego fryzjera - tłumaczył ze silikon właśnie 'wisi' na włosach, oblepia je, co na dłuższą metę osłabia włos i powoduje wypadanie - ma to jakistam sens pewnie, oblepia włos, obciąża go jakby - no to włos wypada
Nie ma za co
Tez mi sie tak wydaje, ze silikony oblepiaja wlosy i mocno obciazaja. Niestety bardzo ciezko znalezc jakas maske, czy odzywke, gdzie nie ma silikonow Z szamponem troche latwiej, bo taki i bez sls i bez silikonow mozna znalezc. Tylko wlasnie uczucia jakies inne po umyciu wlosow takim szamponem.

Ostatnio myje wlosy szamponem dla dzieci Hipp i o ile wlosy mi sie wogole po nim nie przetluszczaja (po zwyklych szamponach mam przetluszczone po jednym dniu), to wlasnie przez brak silikonow ciezej je rozczesac i nie sa tak miekkie. No, ale cos za cos

Stary 2007-06-09, 12:42   #2325
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiahan Pokaż wiadomość
Nie ma za co
Tez mi sie tak wydaje, ze silikony oblepiaja wlosy i mocno obciazaja. Niestety bardzo ciezko znalezc jakas maske, czy odzywke, gdzie nie ma silikonow Z szamponem troche latwiej, bo taki i bez sls i bez silikonow mozna znalezc. Tylko wlasnie uczucia jakies inne po umyciu wlosow takim szamponem.
sprawdziłam drugą odżywkę kerasilka którą dostałam w gratisie i wielkie zdziwienie - kosmetyk profesjonalny który nie ma ani sls ani silikonu.. (może dlatego że jest specjalnie dla włosów farbowanych osłabionych i cienkich - "light" ) uzyłam jej dopiero dwa razy ale wstępnie się polubiłyśmy a teraz to jeszcze bardziej.. zwłaszcza, że włosy są po niej naprawdę fajne mimo braku sili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 15:06   #2326
jagaem
Raczkowanie

Witam.
Kasiuhan- pytałaś o kosmetyki Revlon.
Stosowałam dwa kosmetyki z Revlon - professional, pianke do kręconych włosów [fioletowa -Curly Hair Days]i odzywkę nawilżającą [EQUAVE- hydro nutrive creamy mask]. Miały zapewnić włosy jak z reklamy, ale...
Krzywdy nie robią. Maska jest gęsta, ma piękny zapach, w składzie ceramidy, keratyna, wyciąg z białego greifruta i zielonej herbaty. Włosy trochę lepsze, ale nie wiem czy polecić. Moje włosy są bardzo suche, zniszczone i może nic im nie pomoże.
jagaem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 19:18   #2327
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Wlasnie sprawdzalam zawartosci moich szamponow, loreal do cfarbowanych ma sls a nivea hair care elastycznosc i blask chyba to jest 4 skladnik od konca i nazywa sie...SILICA!!brzmi znajomo
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 09:25   #2328
blekitneoczy
Raczkowanie

Ja dzis na wlosy nalozylam;
1.Placente
2. Radical odzywke bez splukiwania
3. Pianke
4. Kerastase cement do wlosow oslabionych
4. Bonacure do koncowek wlosow
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 10:52   #2329
k@rolk@
Raczkowanie

Dziewczyny ratujcie ! ja juz niewiem co mam robic Urzywam niezliczonej ilosci kosmetykow do pielenacji wlosow wszystkie przewaznie z apteki ( np.seboradin niger balsam i lotion, maska ziaja odnowa wlosow, doliva intensywna odrzywka do wlosow, szampon hipp baby, stosowalam tez jedwab bioslik i waxa i wiele wiele wiencej) nie susze ich, nie prostuje, plucze ziolami, nakladam domowej roboty maseczki ... i nic sa suche szorstkie i matowe w dotyku i prawie wogule sie nie blyszcza ( !! Czasem zastanawiem sie czy to moze taki efekt uboczny stosowania zaduzej ilosci kosmetykow ktore zamiast pomuc jeszcze bardziej szkodza Niedosc ze mam wlosy krotkie (mniejwiecej do ramion) to jeszcze strasznie wolno rosna i nic im nie pomaga w przyspieszeniu tego procesu.
Moze znacie jakies inne sposoby ktore pomogly by wrucic moim wlosom do normalnego stanu ? Zapomnialam jeszcze dodac ze ich kolor tez nie jest zadowalajacy wyglada tak jak by byl wyblakniety ... moze to wina tego ze mamy teraz lato i kolor jasnieje ale moje wlosy poprostu wygladaja strasznie ( POMOCY!!

usmiechaj sie jak najczesciej
k@rolk@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-10, 10:58   #2330
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
benito_mruffkolini dzięki za link, trochę już przejrzałam.. btw coś mi sie zdaje z tego co piszesz, że mamy podobne włosy - ja też mam przesuszone i wiechciowate noi nie podoba im sie na mojej głowie.. próbujesz czymś je nawilżyć, co poskutkowało ?

na dniach kupie neril i rycynkę i skrzyp z witaminami (vitapil - 30 złotych ) to się podzielę wrażeniami..

ehhh no bo moje włosy to ostatnio takie zwichrowane, że ja za nimi nie nadążam
zawsze były proste jak druty, teraz się kręcą zawsze burza włosów na głowie, teraz jakaś cienizna no i zawsze były mocne (farbowania, rozjaśniania) i nic je nie ruszało, a teraz to nawet suszarki się boję używać

stan na dzisiaj: długie, pokręcone, pofarbowane, wypadające, co tu się czarować: zniszczone ale wyglądają dobrze ja używam Absolut Repair (ale on nie nawilża, a regeneruje, a tego moje kudły chyba bardziej potrzebują), BC Repair Rescue (nic specjalnego), no i teraz na stanie mam jeszcze odżywkę z olejkami Gliss Kur (o dziwo: bardzo fajna, ona chyba nieźle nawilża)
polecam Ci bardzo bardzo olejek rycynowy bo on robi dla moich włosów drugie tyle co wszystkie maski razem wzięte

no i to tyle, na razie niestety (oprócz Absoluta) nie znalazłam żadnego cud specyfiku i tak sobie myślę, że chyba obetnę włosy najnormalniej w świecie, może będą choć trochę mniej wypadały
Stary 2007-06-10, 11:33   #2331
Divine18
Zakorzenienie

a ja z wax' ikiem teraz siedze na głowce i też gorąco polecam olejek rycynowy i do rzęs i brwi równiez naprawde czyni cuda

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 13:55   #2332
kiaa1
Raczkowanie

k@rolk@ a może spróbuj coś z profesjonalnych - byc może Twoje włosy potrzebuja po prostu "wykończenia" a nie regeneracji i leczenia środkami aptecznymi

może np. absolut repair? no i każdy tak zachwala rycynke - za 3 złote spróbować nie zaszkodzi..

a kolor blaknie od większości kosmetyków regenerujących z tego co zauważam..może kup dobry szampon fryzjerski do farbowanych włosów - być może tylko tego trzeba zamiast 50ciu aptecznych butelek

benito_mruffkolini no wypróbuje tego cud specyfiku za 3 złote absoluta na razie nie kupię, trochę kosztuje.. za to już za parę dni podzielę się wrażeniami z nerila i mam nadzieję że wreszcie włosy zdecydują sie zostać ze mną ( po waxie to wychodzą hurtem przy myciu.. ) noi skrzyp z witaminkami - i mam wielką nadzieję że wreszcie skończy się problem z włosami..

akurat przypadkowo szperając wyniuchałam te glisskury z olejkami wczoraj - i właśnie pierwsze co pomyslałam, to że może to być dobry pomysł dla moich włosów - ale to w kolejkę za nerilem (chyba że jego nie wolno używać przy każdym myciu?)

ja na stanie mam teraz: biosilka (niezły ale na końcówki tylko - żadna rewela ogólnie), waxa (niezła ale nie ratuje na dłuzej moich włosów) i szampon i odżywkę ultra rich care kerasilk goldwell ( odzywka mi w ogóle nie pasi, szampon taki se..ogólnie za takie ceny..nie polecam) i troszkę odżywki color light definition goldwella - fajniusia noi bez slsu i silikonu

pozdrawiam

Stary 2007-06-10, 14:50   #2333
k@rolk@
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedz Kiaa1 Sprubuje rowiez profesionalnego szamponu moze on mi pomoze w kazdym badz razie nie zaszkodzi sprubowac A ten absolut repair to radzicie bardziej szampon czy odrzywke ?

usmiechaj sie jak najczesciej
k@rolk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 16:29   #2334
atsenka
Zadomowienie

Moje wlosy byly bardzo zniszczone farbowaniem i prostownica o czym juz w tym watku pisalam i pomoglo mi skonczenie z prostowaniem i suszeniem, uzywalam WAXa (chociaz przyznam szczerze ze nie cierpialam go miec na glowie, mam nadzieje ze juz nigdy wiecej nie bede musiala go uzywac), lykalam revalid, szampon i odzywka Kerastase zielona no i moje wlosy odzyly i nie mialam z nimi zadnych problemow. Farbowalam tez duzo rzadziej go mniej wiecej co 5-6 miesiecy. Wszystko bylo ok do maja...Zaczely mi nieslychanie wypadac!!! Wciaz ich stan byl zadowalajacy tylko to wypadanie... I weicie co mi pomaga?? Szampon Subrina Recept do wloow wypadajacych. Kupilam go w aptece za okolo 10 zl! Jest rewelacyjny! Nie dosc ze wlosy juz nie wypadaja to na dodatek sa miekkie i blyszczace! Noo do tego blyszczenia przyczynil sie na pewno tez olej lniany ktory regularnie zazywam, ale ten szampon jest idealny! I do tego taki tani..Nie musze nawet uzywac odzywki Polecam.
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 17:03   #2335
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Moje wlosy byly bardzo zniszczone farbowaniem i prostownica o czym juz w tym watku pisalam i pomoglo mi skonczenie z prostowaniem i suszeniem, uzywalam WAXa (chociaz przyznam szczerze ze nie cierpialam go miec na glowie, mam nadzieje ze juz nigdy wiecej nie bede musiala go uzywac), lykalam revalid, szampon i odzywka Kerastase zielona no i moje wlosy odzyly i nie mialam z nimi zadnych problemow. Farbowalam tez duzo rzadziej go mniej wiecej co 5-6 miesiecy. Wszystko bylo ok do maja...Zaczely mi nieslychanie wypadac!!! Wciaz ich stan byl zadowalajacy tylko to wypadanie... I weicie co mi pomaga?? Szampon Subrina Recept do wloow wypadajacych. Kupilam go w aptece za okolo 10 zl! Jest rewelacyjny! Nie dosc ze wlosy juz nie wypadaja to na dodatek sa miekkie i blyszczace! Noo do tego blyszczenia przyczynil sie na pewno tez olej lniany ktory regularnie zazywam, ale ten szampon jest idealny! I do tego taki tani..Nie musze nawet uzywac odzywki Polecam.
A moglabys dokladnie napisac co daje zazywane oleju lnianego? Slyszalam, ze jest zdrowy, ale chcialabym wiedziec cos wiecej

Stary 2007-06-10, 18:22   #2336
gandusia
Zakorzenienie

nie chie zakładać nowego watku a moje pytanie dotyczny mojej walki o piekne kudełki
zaczełam stosować szapomn bez SLS(hipp) i mam pytanie czy wy dziewczynki stosujecie jeszcze po tym jakąs odzywke? jeśli tak to jaką? dzis pierwszy raz umyłam tym szamponem włosy i nie mogłam ich rozczesac:| po dłuższych szarpaninach je rozczesałam ale przy dłuższym stosowaniu obawiam się ze strace wszystkie włosy od tego rozczesywania
prosze o odpowiedz

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

gandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 18:26   #2337
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
k@rolk@ a może spróbuj coś z profesjonalnych - byc może Twoje włosy potrzebuja po prostu "wykończenia" a nie regeneracji i leczenia środkami aptecznymi

może np. absolut repair? no i każdy tak zachwala rycynke - za 3 złote spróbować nie zaszkodzi..

a kolor blaknie od większości kosmetyków regenerujących z tego co zauważam..może kup dobry szampon fryzjerski do farbowanych włosów - być może tylko tego trzeba zamiast 50ciu aptecznych butelek

benito_mruffkolini no wypróbuje tego cud specyfiku za 3 złote absoluta na razie nie kupię, trochę kosztuje.. za to już za parę dni podzielę się wrażeniami z nerila i mam nadzieję że wreszcie włosy zdecydują sie zostać ze mną ( po waxie to wychodzą hurtem przy myciu.. ) noi skrzyp z witaminkami - i mam wielką nadzieję że wreszcie skończy się problem z włosami..

akurat przypadkowo szperając wyniuchałam te glisskury z olejkami wczoraj - i właśnie pierwsze co pomyslałam, to że może to być dobry pomysł dla moich włosów - ale to w kolejkę za nerilem (chyba że jego nie wolno używać przy każdym myciu?)

ja na stanie mam teraz: biosilka (niezły ale na końcówki tylko - żadna rewela ogólnie), waxa (niezła ale nie ratuje na dłuzej moich włosów) i szampon i odżywkę ultra rich care kerasilk goldwell ( odzywka mi w ogóle nie pasi, szampon taki se..ogólnie za takie ceny..nie polecam) i troszkę odżywki color light definition goldwella - fajniusia noi bez slsu i silikonu

pozdrawiam

neril jest niezły parę lat temu, jak tez łysiałam (no, nie aż tak jak teraz ) to pamiętam że mi pomógł (miałam szampon i lotion, ale tego lotionu to chyba zawsze więcej rozlałam po całej łazience niż po głowie, więc ogólnie to chyba szampon coś zdziałał )

teraz mam dermenę, używam już jakiś 3 tydzień, i wg ulotki powinno zacząć już się COŚ dziać... a tu lypa
Stary 2007-06-11, 21:08   #2338
atsenka
Zadomowienie

LUTIANA wlasciwie to neiwiem, kiedys tak wyczytalam na internecie i postanowilam zainwestowac w tabletki zawierajace olej lniany. I na opakowaniu jest o tym wzmianka : '' wplywaja korzystnie na prawidlowy stan skory, wlosow i paznokci'' wiec to ze moje wlosy staly sie zdrowsze i bardziej blyszczace to zapewne ich zasluga
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-11, 21:23   #2339
anciaahk
kosmitka

Ja mam szampon power color profesjonalnego L'oreala. Totalna beznadzieja, strasznie oblepia włosy, tymi wszystkimi silikonami, slsami itd, nie ma żadnych efektów regenerujących ani nawilżających ani nabłyszczających, tylko skleja włosy, oblepia je, powoduje, że szybciej się przetłuszczają. Ale moja mama jest z niego bardzo zadowolona. Może t kwestia włosa.

Możecie zrobić jakieś podsumwanie, które z profesjonalnych fryzjerskich kosmetyków nie zawierają sls i silikonów ? - bo już się sama pogubiłam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-11, 21:32   #2340
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja mam szampon power color profesjonalnego L'oreala. Totalna beznadzieja, strasznie oblepia włosy, tymi wszystkimi silikonami, slsami itd, nie ma żadnych efektów regenerujących ani nawilżających ani nabłyszczających, tylko skleja włosy, oblepia je, powoduje, że szybciej się przetłuszczają. Ale moja mama jest z niego bardzo zadowolona. Może t kwestia włosa.

Możecie zrobić jakieś podsumwanie, które z profesjonalnych fryzjerskich kosmetyków nie zawierają sls i silikonów ? - bo już się sama pogubiłam.
jestem za
no to maska Kallos mleczna nie ma silikonów w składzie
szampony z nivei te różowe nie mają silikonów

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości