|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
Dziękuję już tam pędzę;] A moje włosy mają taki kolor: www.lara152.fotka.pl Pozdawiam;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze o pomoc Nie mam czasu zeby przegladac i szukac calego forum, ale z tego co wiem to jest malo watkow na ten temat. Otóz chodzi mi o mieszane wlosy: przetluszczajace sie u nasady i do polowy wlosow a suche od polowy i najbardziej na koncach. Dodatkowo sie pusza i sklejaja w takie straki tylko ze nie sa one tluste, sa jeszcze zawsze przyklapniete. Do niedawna nie byly one takie suche ale zaczelam je prostowac i nie piszcie zebym odstawial prostownice bo i tak tego nie zrobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam prosbe
![]() Otoz ostatnio slyszalam o szamponie ktorego uzywa sie bez moczenia wlosow (oto jego nazwa SWISS O-PAR FROTTEE, mozna go spotkac na allegro) i mam pytanie czy ktos z was (kochane ![]() ![]() Wiec prosze o odpowiedz ![]() Umieszczam ten post w tym watku bo nuie chcialam zakladac nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Rozeznanie
|
świetny jest wax z aloesem i ten drugi z miodem, oraz szampony z tej serii. włosy lepsze niż po lorealu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Wtajemniczenie
|
najwyraźniej jednak każda maska,odzywka inaczej działają na włosy- Rigenol np moich włosów nie nawilżał,Wax zaś robi z nich siano.
Hmm kusi mnie ta maska Absoluta,ale to jednak małe ryzyko,że mi znów nie podpasuje...a może odzywka?ma lepsze recenzje..
#2377 |
Raczkowanie
|
Iam te szampony Wax są w każdej aptece? bo pierwsze słyszę o nich
![]() ![]() ![]() Wax do blondu moje włosy zmiękcza i nabłyszcza ale nie regeneruje i nie działa na wypadanie - są po waxie trochę takie glisskurowe - lejące - ale dość ładny efekt kosmetyczny trwa max kilkanaście godzin
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam jedno pytanie odnosnie placenty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Absolut jest dobry. Gdybym miała wybrać maskę czy odżywkę, wybrałabym maskę. Odżywka daje wprawfdzie efekt natychmiastowy, oblepia łuskę włosa ale maska wnika w strukturę włosa i odubudowuje go. Po masce włosy są ciut gorsze niż po odżywce ale na efekt trzeba poczekać i myślę, że będzie trwalszy. Po masce można użyć odrobinę jedwabiu i jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz już jestem mądrzejsza (mam nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyzby to Bonacure? zdradz nam co to i jaka cena ![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
BAN stały
|
Cytat:
no niestety tak to jest, że się człowiek uczy na błędach, szczególnie w przypadku kłaków ![]() na mnie z kolei odżywki nawilżające działają prawie jak środki do stylizacji: owszem, włosy ładnie wyglądają, są gładkie, lśniące, ale jak się ich dotknie to czuć takie porowate siano ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Raczkowanie
|
kosmita77 dzięki za info, roejrzałam się na allegro i widzę maski - szamponów nie- więc w aptece pewnie tym bardziej nie będzie?
![]() wiem jedno - czeka mnie jeszcze 14 dni sesji i mam wrażenie że przed kazdym z trzech egzaminów wypadnie mi jeszcze z milion włosów ![]() umieeeram ![]()
#2385 |
Wtajemniczenie
|
no to moje włosy chyba potrzebują bardziej nawilżenia...bo np odżywka Matrix Sleek Look sprawdza się super,a już Wax nie bardzo...
![]() |
#2386 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() a przez te upały zazwyczaj miałam związane kudły, bo jak tu wytrzymać, a takie naciąganie włosów w kucyku podobno jeszcze bardziej osłabia cebulki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
z tymi gumkami to prawda... im mniej zwiazuje wlosy tym wieksza widze poprawe, ale teraz goraco... jak wlosow nie zwiazywac? wiec wiaze tymi gumkami, w dodatku cienkimi i strasznie mi one tna wlosy... okropne to ale konieczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
BAN stały
|
ależ one są w bardzo dobrym stanie
![]() ![]() tylko, że wypadają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() używam specjalnego szamponu, płukanek, nie farbuję już, zero prostownicy, zero suszarki, obcięłam włosy o jakieś 15-20cm... nie wiem w sumie co jeszcze mogłabym zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
BAN stały
|
Cytat:
luuuuzzz ![]() ![]() co do skrzypu i innych takich - wiem, że to zazwyczaj pomaga, ale branie jakichkolwiek leków w moim przypadku na razie nie wchodzi w rachubę ![]() o dermatologu myślę dosyć intensywnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zadomowienie
|
(..)obawiam się tylko historii, o których opowiadały dziewczyny z wątku o wypadających włosach, kiedy to mało kompetentny dermatolog przepisywał leki na łysienie androgenowe
![]() A wiesz, podobno zagraniczni lekarze sa najlepsi ![]() ![]() Mysle ze cos sstymulujacego cebulki zaradziloby moze w wypadaniem...Spojrz na recepture z olejkiem jojoby...No ale ja sie tam nie znam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
Ja tam się nie zgodzę, że zagraniczni są lepsi. Polacy generalnie są jednymi z najlepszych specjalistów na świecie i to nie tylko w dziedzinie medycyny
![]() Za granicą po prostu są lepsze warunki.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o nowej serii Gliss Kur z olejkami? Jak mi się zapach spodoba, to pewnie kupię, ale może od Was wcześniej się czegoś dowiem?
![]() Czy przypadkiem nie wysusza albo nie skleja... Mi konkretnie chodzio tą maskę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...s+Kur+olejkami ja miałam odżywkę, na pewno nie wysusza... jest z tych regeneracyjnych, więc moje włosy dobrze na nią reagowały, były miękkie i takie... hmm... ciężkie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle ze cos sstymulujacego cebulki zaradziloby moze w wypadaniem...Spojrz na recepture z olejkiem jojoby...No ale ja sie tam nie znam ![]() dzięki za linka ![]() tak się składa, że pokrzywą już polewałam włosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle to w zasadzie już mam wakacje, stresu połowę mniej (uczelnia odpada ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Przyczajenie
|
![]()
Hm. Mam nadzieję, że to nie robi wielkiej różnicy, czym włosy są zniszczone przy używaniu Henna Treatment Wax, gdyż nie mam zniszczonej czupryny ani przez trwałą, ani przez rozjaśnianie, farbowanie. Zniszczyłam je przez głupie, zdecydowanie niepotrzebne i nadmierne używanie prostownic i lokówek, czego efektem jest garść wypadających włosów każdego dnia i nieciekawa kondycja ogólnie. No, ale postanowiłam wziąć się w garść i zapobiec całkowitemu wyłysieniu w wieku 17 lat, więc pobiegłam do apteki no i mam. ;-) A i jeszcze, ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak używać olejku rycynowego, po myciu czy przed, ile trzymać na głowie itD. ;-) z góry dziękuję ;-DDD bo w tej dziedzinie takie nieporadne dziecię ze mnie. ;-DD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
A ten słynny WAX to własciwie do czego jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.