Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-14, 12:00   #2371
lara152
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
KWC- Kosmetyk Wszech Czasów, na samej górze strony masz odsyłacz do niego. Tam wejdż na włosy-koloryzacja i poczytaj sobie opinie użytkowniczek. Jeśli chcesz sobie zafarbować włosy- to spróbuj najpierw szamponem koloryzującym do 8 myć jak wyglądzasz, zależy też jaki masz wyjściowy kolor włosów. Potem ew. używaj Wellaton szamponu koloryzującego, Palette Ci odradzam.Pozdro

Dziękuję już tam pędzę;]
A moje włosy mają taki kolor:
www.lara152.fotka.pl

Pozdawiam;*
lara152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 12:02   #2372
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lara152 Pokaż wiadomość
Heh no tak.. O tym jakoś nie pomyślałam;]... jak ja sie na coś napale to juz koniec;]
Od niedawna zrobiła się ze mnie gotica i metalówa w jednym dlatego tak jakos mnie na czarny wzięło....

A co to jest to KWC?? Jakoś nic mi to nie mówi (śledzę ten wątek dosyć uwaznie;])

Buźka dziewczyny dzięki wielkie;*
chodziło mi o to
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=14
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 15:20   #2373
karla_92
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze o pomoc Nie mam czasu zeby przegladac i szukac calego forum, ale z tego co wiem to jest malo watkow na ten temat. Otóz chodzi mi o mieszane wlosy: przetluszczajace sie u nasady i do polowy wlosow a suche od polowy i najbardziej na koncach. Dodatkowo sie pusza i sklejaja w takie straki tylko ze nie sa one tluste, sa jeszcze zawsze przyklapniete. Do niedawna nie byly one takie suche ale zaczelam je prostowac i nie piszcie zebym odstawial prostownice bo i tak tego nie zrobie . Poradzcie mi jakich kosmetykow uzywac do wlosow (szampony, odzywki itp.) a dokladniej do jakiego rodzaju? Moze szampon do wlosow mieszanych, odzywka do suchych i zniszczonych (nakladana od polowy wlosow) ale potrzebna mi jest tez maseczka regenaracyjna ale wszystko przydaloby sie zeby bylo z tej samej serii...Słyszalam tez ze moze byc dobry szampon nawilzajacy bo wlosy wlosy przetluszczaja sie tak szybko dlatego ze potrzebuja nawilzenia ale przetluszczanie to przeciez problem skory glowy?... Moze znacie kosmetyki ktore jednoczesnie oczyszczaja tluste wlosy, nawilzaja i dodaja puszystosci?Bardzo prosze o pomoc
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 16:41   #2374
Patiruda
Raczkowanie

Ja tez mam prosbe .
Otoz ostatnio slyszalam o szamponie ktorego uzywa sie bez moczenia wlosow (oto jego nazwa SWISS O-PAR FROTTEE, mozna go spotkac na allegro) i mam pytanie czy ktos z was (kochane ) uzywal juz go i czy jest dobry czy to taki "pic na wode"- jak to mowi moja mama .
Wiec prosze o odpowiedz
Umieszczam ten post w tym watku bo nuie chcialam zakladac nowego
Patiruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 19:17   #2375
Iam
Rozeznanie

świetny jest wax z aloesem i ten drugi z miodem, oraz szampony z tej serii. włosy lepsze niż po lorealu.
Iam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 20:57   #2376
tripka
Wtajemniczenie

najwyraźniej jednak każda maska,odzywka inaczej działają na włosy- Rigenol np moich włosów nie nawilżał,Wax zaś robi z nich siano.
Hmm kusi mnie ta maska Absoluta,ale to jednak małe ryzyko,że mi znów nie podpasuje...a może odzywka?ma lepsze recenzje..
Stary 2007-06-14, 22:21   #2377
kiaa1
Raczkowanie

Iam te szampony Wax są w każdej aptece? bo pierwsze słyszę o nich myślałam że wax zrobił tylko 3 rodzaje masek - blond neutralną i alergiczną - a tu jakieś z miodem z aloesem no i jeszcze te szampony no to następne w kolejkę

Wax do blondu moje włosy zmiękcza i nabłyszcza ale nie regeneruje i nie działa na wypadanie - są po waxie trochę takie glisskurowe - lejące - ale dość ładny efekt kosmetyczny trwa max kilkanaście godzin

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 09:29   #2378
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
Iam te szampony Wax są w każdej aptece? bo pierwsze słyszę o nich myślałam że wax zrobił tylko 3 rodzaje masek - blond neutralną i alergiczną - a tu jakieś z miodem z aloesem no i jeszcze te szampony no to następne w kolejkę
ale to inna firma je produkuje polska, a nie zagraniczna. i te sa bez sls - duzo lepsze dla skory i wloskow
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 09:53   #2379
(:Iza:)
Wtajemniczenie

a ja mam jedno pytanie odnosnie placenty Czy lepsze efekty beda, gdy bede trzymac ja na wlosach dluzej? ( dajmy na to ze z godzinke ) czy tak jak jest zalecane 20-30 min???
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 12:53   #2380
jagaem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
najwyraźniej jednak każda maska,odzywka inaczej działają na włosy- Rigenol np moich włosów nie nawilżał,Wax zaś robi z nich siano.
Hmm kusi mnie ta maska Absoluta,ale to jednak małe ryzyko,że mi znów nie podpasuje...a może odzywka?ma lepsze recenzje..
Właśnie od niedawna stosuję Absoluta - całą serię. Na mnie też wax nie działał. Rigenolu nie stosowałam, Kallosa też nie.
Absolut jest dobry. Gdybym miała wybrać maskę czy odżywkę, wybrałabym maskę. Odżywka daje wprawfdzie efekt natychmiastowy, oblepia łuskę włosa ale maska wnika w strukturę włosa i odubudowuje go. Po masce włosy są ciut gorsze niż po odżywce ale na efekt trzeba poczekać i myślę, że będzie trwalszy. Po masce można użyć odrobinę jedwabiu i jest ok.
jagaem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 19:56   #2381
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
pamiętam Twoją opinię o Absolucie, teraz czytając o Twoich doświadczeniach z Rigenolem po raz kolejny stwierdzam, że Absolut Cię zawiódł, bo widocznie nie miałaś zniszczonych włosów
Benito_mruffkolini, zgadzam się z Tobą. Moje włosy potrzebowały mega-intensywnego nawilżania, a nie regeneracji. Widzę to po tym, jak stosuję teraz nawilżające Schwarzkopfy które się świetnie sprawują.

Ale teraz już jestem mądrzejsza (mam nadzieję ) po przeczytaniu tego wątku (polecam to wszystkim osobom chcącym poprawić zdrowie swoich włosów!). Widzę, że dobre rezultaty daje nie jedna odżywka/maska, ale zastosowanie np. dwóch, raz jednej, raz drugiej. Ew. częściej tej, której akurat włosy bardziej potrzebują. U mnie to działa z sukcesem. I tak stosuję nawilżającą maskę i co drugie, trzecie mycie, odżywkę wygładzającą + odrobina nawilżacza w spray'u. Świetnie ten tercet u mnie działa!

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 20:08   #2382
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Benito_mruffkolini, zgadzam się z Tobą. Moje włosy potrzebowały mega-intensywnego nawilżania, a nie regeneracji. Widzę to po tym, jak stosuję teraz nawilżające Schwarzkopfy które się świetnie sprawują.

Ale teraz już jestem mądrzejsza (mam nadzieję ) po przeczytaniu tego wątku (polecam to wszystkim osobom chcącym poprawić zdrowie swoich włosów!). Widzę, że dobre rezultaty daje nie jedna odżywka/maska, ale zastosowanie np. dwóch, raz jednej, raz drugiej. Ew. częściej tej, której akurat włosy bardziej potrzebują. U mnie to działa z sukcesem. I tak stosuję nawilżającą maskę i co drugie, trzecie mycie, odżywkę wygładzającą + odrobina nawilżacza w spray'u. Świetnie ten tercet u mnie działa!

Czyzby to Bonacure? zdradz nam co to i jaka cena
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 21:16   #2383
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość

no niestety tak to jest, że się człowiek uczy na błędach, szczególnie w przypadku kłaków

na mnie z kolei odżywki nawilżające działają prawie jak środki do stylizacji: owszem, włosy ładnie wyglądają, są gładkie, lśniące, ale jak się ich dotknie to czuć takie porowate siano po regenerujących może nie są takie cudne, za to miękkie i mięsiste osobiście wolę ten drugi efekt
Stary 2007-06-15, 21:26   #2384
kiaa1
Raczkowanie

kosmita77 dzięki za info, roejrzałam się na allegro i widzę maski - szamponów nie- więc w aptece pewnie tym bardziej nie będzie?

wiem jedno - czeka mnie jeszcze 14 dni sesji i mam wrażenie że przed kazdym z trzech egzaminów wypadnie mi jeszcze z milion włosów

umieeeram

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 10:37   #2385
tripka
Wtajemniczenie

no to moje włosy chyba potrzebują bardziej nawilżenia...bo np odżywka Matrix Sleek Look sprawdza się super,a już Wax nie bardzo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-16, 10:53   #2386
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
no to moje włosy chyba potrzebują bardziej nawilżenia...bo np odżywka Matrix Sleek Look sprawdza się super,a już Wax nie bardzo...
to już duży krok naprzód wiedzieć czego się chce
Stary 2007-06-16, 10:58   #2387
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
kosmita77 dzięki za info, roejrzałam się na allegro i widzę maski - szamponów nie- więc w aptece pewnie tym bardziej nie będzie?

wiem jedno - czeka mnie jeszcze 14 dni sesji i mam wrażenie że przed kazdym z trzech egzaminów wypadnie mi jeszcze z milion włosów

umieeeram
mi zostal jeszcze 1 egzamin, bo zerowko pozaliczalam, ale powiem ze im wiecej stresu tym bardziej wlosy leca i leca....
Stary 2007-06-16, 18:08   #2388
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
mi zostal jeszcze 1 egzamin, bo zerowko pozaliczalam, ale powiem ze im wiecej stresu tym bardziej wlosy leca i leca....
no znam to skądś ja na dodatek, jak siedzę godzinami nad książką to mam zapędy, żeby się bawić włosami, skręcać je sobie w ruloniki, robić warkoczyki, koczki itp. a potem zostają mi całe kosmyki w garściach
a przez te upały zazwyczaj miałam związane kudły, bo jak tu wytrzymać, a takie naciąganie włosów w kucyku podobno jeszcze bardziej osłabia cebulki dlatego obcięłam kilka dni temu na krótko, już trudno, co mi po długich jak mi zostaną 3
Stary 2007-06-16, 18:25   #2389
kosmita77
Zakorzenienie

z tymi gumkami to prawda... im mniej zwiazuje wlosy tym wieksza widze poprawe, ale teraz goraco... jak wlosow nie zwiazywac? wiec wiaze tymi gumkami, w dodatku cienkimi i strasznie mi one tna wlosy... okropne to ale konieczne...
Stary 2007-06-16, 18:29   #2390
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
no znam to skądś ja na dodatek, jak siedzę godzinami nad książką to mam zapędy, żeby się bawić włosami, skręcać je sobie w ruloniki, robić warkoczyki, koczki itp. a potem zostają mi całe kosmyki w garściach
a przez te upały zazwyczaj miałam związane kudły, bo jak tu wytrzymać, a takie naciąganie włosów w kucyku podobno jeszcze bardziej osłabia cebulki dlatego obcięłam kilka dni temu na krótko, już trudno, co mi po długich jak mi zostaną 3
Co robilas z tymi wlosami ze sa w takim stanie?
wolte ganz allein sein..
Nocny marek
Stary 2007-06-16, 21:25   #2391
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Co robilas z tymi wlosami ze sa w takim stanie?
ależ one są w bardzo dobrym stanie odżywione, gładkie, mięciutkie, lśniące (co zauważyłam na zdjęciach z ostatniej imprezy, miałam najbardziej lśniące włosy z wszystkich dziewczyn )

tylko, że wypadają główne przyczyny to dosyć ciężkie choróbsko, które się ostatnio do mnie przypałętało i związane z nim osłabienie organizmu i OGROMNY stres... no i łysieję ale walczę dzielnie, co by je powstrzymać

używam specjalnego szamponu, płukanek, nie farbuję już, zero prostownicy, zero suszarki, obcięłam włosy o jakieś 15-20cm... nie wiem w sumie co jeszcze mogłabym zrobić
Stary 2007-06-16, 22:42   #2392
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
ależ one są w bardzo dobrym stanie odżywione, gładkie, mięciutkie, lśniące (co zauważyłam na zdjęciach z ostatniej imprezy, miałam najbardziej lśniące włosy z wszystkich dziewczyn )

tylko, że wypadają główne przyczyny to dosyć ciężkie choróbsko, które się ostatnio do mnie przypałętało i związane z nim osłabienie organizmu i OGROMNY stres... no i łysieję ale walczę dzielnie, co by je powstrzymać

używam specjalnego szamponu, płukanek, nie farbuję już, zero prostownicy, zero suszarki, obcięłam włosy o jakieś 15-20cm... nie wiem w sumie co jeszcze mogłabym zrobić
Przepraszam ze spytalam glupio mi strasznie.. A probowalas silici/skrzypowity?? Moze warto wybrac sie do dermatologa..
wolte ganz allein sein..
Nocny marek
Stary 2007-06-18, 11:59   #2393
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Przepraszam ze spytalam glupio mi strasznie.. A probowalas silici/skrzypowity?? Moze warto wybrac sie do dermatologa..

luuuuzzz po to jest forum żeby zadawać pytania

co do skrzypu i innych takich - wiem, że to zazwyczaj pomaga, ale branie jakichkolwiek leków w moim przypadku na razie nie wchodzi w rachubę

o dermatologu myślę dosyć intensywnie na razie czekam aż miną te magiczne 4 tygodnie z dermeną, po których ma być widać efekty, jak nic takiego nie nastąpi to się przejdę obawiam się tylko historii, o których opowiadały dziewczyny z wątku o wypadających włosach, kiedy to mało kompetentny dermatolog przepisywał leki na łysienie androgenowe aż mnie ciary przeszły...
Stary 2007-06-18, 13:13   #2394
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

(..)obawiam się tylko historii, o których opowiadały dziewczyny z wątku o wypadających włosach, kiedy to mało kompetentny dermatolog przepisywał leki na łysienie androgenowe aż mnie ciary przeszły...[/quote]

A wiesz, podobno zagraniczni lekarze sa najlepsi bynajmniej dermatolodzyzobacz moze tuuuhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168507
Mysle ze cos sstymulujacego cebulki zaradziloby moze w wypadaniem...Spojrz na recepture z olejkiem jojoby...No ale ja sie tam nie znam
wolte ganz allein sein..
Nocny marek
Stary 2007-06-18, 13:29   #2395
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Ja tam się nie zgodzę, że zagraniczni są lepsi. Polacy generalnie są jednymi z najlepszych specjalistów na świecie i to nie tylko w dziedzinie medycyny
Za granicą po prostu są lepsze warunki..
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 13:43   #2396
Isselilija
Rozeznanie

GG do Isselilija

Dziewczyny, a co sądzicie o nowej serii Gliss Kur z olejkami? Jak mi się zapach spodoba, to pewnie kupię, ale może od Was wcześniej się czegoś dowiem?

Czy przypadkiem nie wysusza albo nie skleja...
Mi konkretnie chodzio tą maskę.
Isselilija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 15:08   #2397
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Isselilija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co sądzicie o nowej serii Gliss Kur z olejkami? Jak mi się zapach spodoba, to pewnie kupię, ale może od Was wcześniej się czegoś dowiem?

Czy przypadkiem nie wysusza albo nie skleja...
Mi konkretnie chodzio tą maskę.
zajrzyj tutaj

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...s+Kur+olejkami

ja miałam odżywkę, na pewno nie wysusza... jest z tych regeneracyjnych, więc moje włosy dobrze na nią reagowały, były miękkie i takie... hmm... ciężkie ale ja mam grube kłaki więc tego typu efekt jak najbardziej przeze mnie pożądany aaa i zapach mi się nie podoba
Stary 2007-06-18, 15:18   #2398
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
(..)obawiam się tylko historii, o których opowiadały dziewczyny z wątku o wypadających włosach, kiedy to mało kompetentny dermatolog przepisywał leki na łysienie androgenowe aż mnie ciary przeszły...
A wiesz, podobno zagraniczni lekarze sa najlepsi bynajmniej dermatolodzyzobacz moze tuuuhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168507
Mysle ze cos sstymulujacego cebulki zaradziloby moze w wypadaniem...Spojrz na recepture z olejkiem jojoby...No ale ja sie tam nie znam[/quote]

dzięki za linka
tak się składa, że pokrzywą już polewałam włosy tylko że będąc skończonym leniwcem zaparzałam po prostu herbatę z pokrzywy w dzbanku, czekałam aż ostygnie i używałam do ostatniego płukania włosy to się może nie wzmocniły, ale jaki miały blask polecam ogólnie a ten przepis z olejkiem z jojoby fajny, bo wzmacnia włosy po opalaniu

a w ogóle to w zasadzie już mam wakacje, stresu połowę mniej (uczelnia odpada ), dużo wolnego czasu więc myślę, że uratuję moje włosięta

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Ja tam się nie zgodzę, że zagraniczni są lepsi. Polacy generalnie są jednymi z najlepszych specjalistów na świecie i to nie tylko w dziedzinie medycyny
Za granicą po prostu są lepsze warunki..
też tak uważam co mają zrobić lekarze, którzy w godzinę muszą przyjąć 20 pacjentów? ograniczają się do wypisania leków dlatego od lat leczę się prywatnie... i nie mogę się nadziwić paradoksoom polskiej służby zdrowia za rezonans magnetyczny ze skierowaniem czekałabym pół roku, gdy zapłacę - dwa tygodnie... a to wszystko w jednym i tym samym państwowym szpitalu
Stary 2007-06-19, 15:26   #2399
skarbulek
Przyczajenie

GG do skarbulek
Question Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Hm. Mam nadzieję, że to nie robi wielkiej różnicy, czym włosy są zniszczone przy używaniu Henna Treatment Wax, gdyż nie mam zniszczonej czupryny ani przez trwałą, ani przez rozjaśnianie, farbowanie. Zniszczyłam je przez głupie, zdecydowanie niepotrzebne i nadmierne używanie prostownic i lokówek, czego efektem jest garść wypadających włosów każdego dnia i nieciekawa kondycja ogólnie. No, ale postanowiłam wziąć się w garść i zapobiec całkowitemu wyłysieniu w wieku 17 lat, więc pobiegłam do apteki no i mam. ;-) A i jeszcze, ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak używać olejku rycynowego, po myciu czy przed, ile trzymać na głowie itD. ;-) z góry dziękuję ;-DDD bo w tej dziedzinie takie nieporadne dziecię ze mnie. ;-DD
skarbulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 15:52   #2400
karla_92
Zakorzenienie

A ten słynny WAX to własciwie do czego jest Do suchych i zniszczonych wlosow zeby je odbudowac, nawilzyc itp? I ile kosztuje i na ile starcza?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości