Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 13:31   #2371
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY

http://abcleki.pl/artykul/nadmiar-wi...iperwitaminoza
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperwitaminoza
Stary 2011-10-06, 15:52   #2372
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
by dawac takie wyklady najpierw naucz sie troche anatomii i fizjologii jedna z funkcji watroby to tzw funkcja metaboliczna czyli rozklad substancji takich jak leki, suplementy, alkohol, itp. poczytaj sobie o transporcie zyla wrotna, bo takowa w naszym organizmie istnieje. tak samo o filtracji, sekrecji i resorpcji w nefronie. ogolnie rzecz biorac substancje pokarmowe sa transportowane po organizmie poprzez krew, krew jak wiadomo jest filtrowana przez nerki, dzieki nerce powstaje mocz przez co nadmiar biotyny wysikasz. czesc substancji z krwi trafia zyla wrotna do watroby gdzie jest syntezowana i odkladana (jak pewnie wiesz bo w koncu wymienilas mi tyle pokarmow, w ktorych znajde biotyne, ta witamina jest gromadzona w watrobie - w sensie - watroba ma jej zapas). to tak w wielkim skrocie, bo nie sadze - bardzo podstawowe informacje nie bede wnikac w inne aspekty. dodajac jeszcze witaminy B i K wchlaniane sa w jelicie grubym, o tym tez polecam poczytac. dobre ksiazki z fizjologii traczyk czy gorski. czytanie ze zrozumieniem i bedziesz wiedziala o czym mowie

kazdy lek ma dzialania niepozadane! jako iz witaminy nie sa lekami, a jedynie suplementami i nie moga byc stosowane jako substytut w diecie nieprawidlowej trzeba tez uwazac. jednak nigdy nikt nie slyszal o przypadku przedawkowania witaminy c czy biotyny. jak juz pisalam wczesniej - sa wydalane wraz z moczem

z produktow, ktore wymienilas zadnego z nich nie jadam, totez musze zapotrzebowanie na ta witamine uzupelniac. jezeli ktos stoworzyl witamine w dawce 5000mcg i zaakceptowal ja do obrotu to znaczy, ze przyjmowanie jej w odpowiedniej dawce (przy dawkowaniu ktore masz napisane na opakowaniu) nie jest w stanie nikogo zabic czy sprawic mu krzywdy i jest przeznaczone dla osob takich jak ja - z deficytem witaminy H w organizmie.

co do witaminy b6, o ktorej mowisz. takze jest to jedna z witamin rozpuszczalnych w wodzie, wiec nadmiar powinien zostac wyplukany, ale w duzych dawkach jest neurotoksyczna, zwlaszcza w przypadku spożywania jej w formie chlorowodorku pirydoksyny, nie występuje zaś dla fosforanu pirydoksalu i tu jest ten twoj haczyk

To,że istnieje brak danych o przedawkowaniu wit.H ja rozumiem w ten sposób,że nie została oznaczona bezpieczna maksymalna dawka nie powodująca skutków ubocznych , a nie, że nie można jej w ogóle przedawkować.

Ponadto skąd wiesz (na jakiej podstawie stwierdziłas), że masz niedobor tej witaminy, ponieważ z tego co czytałam jej niedobór jest niezwykle rzadko spotykany, gdyż może go spowodować jedynie dieta złożona w 30% i więcej z czystego białka kurzego. Białko jaja zawiera bowiem substancję zwaną awidyną, która wiąże witaminę H i tym samym ją dezaktywuje.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-10-06 o 16:00
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 19:23   #2373
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
To,że istnieje brak danych o przedawkowaniu wit.H ja rozumiem w ten sposób,że nie została oznaczona bezpieczna maksymalna dawka nie powodująca skutków ubocznych , a nie, że nie można jej w ogóle przedawkować.

Ponadto skąd wiesz (na jakiej podstawie stwierdziłas), że masz niedobor tej witaminy, ponieważ z tego co czytałam jej niedobór jest niezwykle rzadko spotykany, gdyż może go spowodować jedynie dieta złożona w 30% i więcej z czystego białka kurzego. Białko jaja zawiera bowiem substancję zwaną awidyną, która wiąże witaminę H i tym samym ją dezaktywuje.
otoz moja droga ostatnio przeprowadzalam testy m.in analize pierwiastkowa wlosa, czy tez regularnie wykonuje badania krwi w zwiazku z tym, ze jestem dawca krwi czy szpiku. totez znam stan swojego zdrowia lepiej niz kto inny. jak juz wspominam po raz n-ty moja dieta jest uboga w jaja, o ktorych teraz piszesz. ponadto niedobor smiem argumentowac swoim schorzeniem i dlugotrwala wyniszczajaca antybiotykoterapia trwajaca ponad 6 miesiecy i przyjmowaniem antykoncepcji przez rok czasu

leki dzielimy na te z dawka:
- minimalna
- maksymalna lecznicza
- toksyczna
- smiertelna
pomiędzy dawką minimalną a maksymalną – dawka posiadająca zakres terapeutyczny

jednak suplement diety nie jest lekiem wiec nie jest w stanie sprawic tego co moze lek, tzn po podaniu dawki toksycznej wywolywac charakterystyczne objawy dla nadmiaru danej substancji. maksymalna dawka witaminy H nie zostala wyznaczona dlatego iz powtarzam po raz kolejny, iz jest to witamina rozpuszczalna w wodzie, dodam tez ze nie wchodzi w interakcje z tkankami, narzadami bo nie ma mozliwosci przenikania sciany naczynia tetniczego/zylnego, nie przenika bariery krew-mozg, jest dobrze wchlaniana z przewodu pokarmowego, nie przenika do OUN

mozesz w tym momencie krytykowac moja wiedze, aczkolwiek nie uwazam, ze jestes odpowiednia osoba do tego (chyba ze posiadasz wyzsze ode mnie wyksztalcenie medyczne). no i w tym momencie mozesz negowac wiedze wielu lekarzy farmaceutow, bo jesli na preparacie zaakceptowanym i produkowanym przez jeden z najwiekszych koncernow farmaceutycznych widnieje dawka 5000mcg i informacja o sposobie dawkowania, to uwazam iz przyjmujac ja nic nie moze mi sie stac, poniewaz tak stosunkowo duza dawka jest bezpieczna
Stary 2011-10-06, 21:00   #2374
majreg
Wtajemniczenie

[QUOTE=la figa;29824099]otoz moja droga ostatnio przeprowadzalam testy m.in analize pierwiastkowa wlosa, czy tez regularnie wykonuje badania krwi w zwiazku z tym, ze jestem dawca krwi czy szpiku. totez znam stan swojego zdrowia lepiej niz kto inny. jak juz wspominam po raz n-ty moja dieta jest uboga w jaja, o ktorych teraz piszesz. ponadto niedobor smiem argumentowac swoim schorzeniem i dlugotrwala wyniszczajaca antybiotykoterapia trwajaca ponad 6 miesiecy i przyjmowaniem antykoncepcji przez rok czasu

leki dzielimy na te z dawka:
- minimalna
- maksymalna lecznicza
- toksyczna
- smiertelna
pomiędzy dawką minimalną a maksymalną – dawka posiadająca zakres terapeutyczny

jednak suplement diety nie jest lekiem wiec nie jest w stanie sprawic tego co moze lek, tzn po podaniu dawki toksycznej wywolywac charakterystyczne objawy dla nadmiaru danej substancji. maksymalna dawka witaminy H nie zostala wyznaczona dlatego iz powtarzam po raz kolejny, iz jest to witamina rozpuszczalna w wodzie, dodam tez ze nie wchodzi w interakcje z tkankami, narzadami bo nie ma mozliwosci przenikania sciany naczynia tetniczego/zylnego, nie przenika bariery krew-mozg, jest dobrze wchlaniana z przewodu pokarmowego, nie przenika do OUN

mozesz w tym momencie krytykowac moja wiedze, aczkolwiek nie uwazam, ze jestes odpowiednia osoba do tego (chyba ze posiadasz wyzsze ode mnie wyksztalcenie medyczne). no i w tym momencie mozesz negowac wiedze wielu lekarzy farmaceutow, bo jesli na preparacie zaakceptowanym i produkowanym przez jeden z najwiekszych koncernow farmaceutycznych widnieje dawka 5000mcg i informacja o sposobie dawkowania, to uwazam iz przyjmujac ja nic nie moze mi sie stac, poniewaz tak stosunkowo duza dawka jest bezpieczna

Właściwie to mnie zero obchodzi co tak naprawdę uważasz i jakie dawki łykasz przy całym twoim wykształceniu medycznym.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-10-06 o 21:09
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 07:39   #2375
Aneta94Eg
Rozeznanie

Dobrze dziewczynki już spokojnie. Nie kłóćcie się.
Jak tam u was działa L'biotica Włosy i paznokcie?
Stary 2011-10-07, 08:06   #2376
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta94Eg Pokaż wiadomość
Dobrze dziewczynki już spokojnie. Nie kłóćcie się.
Jak tam u was działa L'biotica Włosy i paznokcie?
nie kloce sie, po to jest forum by dyskutowac
jezeli ktos cos stosuje czy czegos uzywa, ale robi to na swoj sposob (wg siebie dobrze) niekoniecznie to oznacza, ze tak jest (dobrze)

w watku o przyspieszeniu porostu wlosow dziewczyny chwala sobie l'biotice. ja niestety nie uzywalam. lykalam kiedys vitapil, merz special i drozdze z pokrzywa. teraz leci biotynka
Stary 2011-10-07, 08:09   #2377
Aneta94Eg
Rozeznanie

Cytat:
nie kloce sie, po to jest forum by dyskutowac
jezeli ktos cos stosuje czy czegos uzywa, ale robi to na swoj sposob (wg siebie dobrze) niekoniecznie to oznacza, ze tak jest (dobrze)

w watku o przyspieszeniu porostu wlosow dziewczyny chwala sobie l'biotice. ja niestety nie uzywalam. lykalam kiedys vitapil, merz special i drozdze z pokrzywa. teraz leci biotynka
Ja używałam przez 3 miesiące jednak efektów zero. Może 3 miesiące to za mało? Mam chęć powrócić do niego
Stary 2011-10-07, 12:56   #2378
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta94Eg Pokaż wiadomość
Ja używałam przez 3 miesiące jednak efektów zero. Może 3 miesiące to za mało? Mam chęć powrócić do niego
kazdy organizm jest inny, nie wszyscy maja takie same potrzeby.

ja powiem tak - vitapil to byl dla mnie niewypal. stosujac go przez ponad pol roku nie zauwazylam jakiejkolwiek poprawy ani we wlosach ani pazkonciach czy skorze

merz special byl dobry, tylko ze jest dosc drogi, pomogl mi przy wypadaniu, niestety zawiera zelazo, a u mnie zelazo nie wchlania sie z przewodu pokarmowego w zwiazku z tym musialam odstawic ten preparat bo mialam straszne nudnosci

no i biotyna. wczesniej byl to biotebal 5mg- polskiego dystrybutora, teraz jest to biotyna puritan's pride - czyli zagraniczny dystrybutor - jednak dawka taka sama. zauwazylam, ze biotyna dosc szybko zaczyna u mnie dzialac, w sensie, ze efekty sa widoczne po ok 2 tygodniach od pierwszej kapsulki. biotyna ktora teraz przyjmuje jest o tyle lepsza, ze zawiera jeszcze krzemionke. na angielskim forum jest bardzo polecana wiec i ja postanowilam sprobowac i poki co chwale ja sobie, ale na efekty porownywalne trzeba poczekac jeszcze jakis miesiac
Stary 2011-10-07, 14:25   #2379
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
kazdy organizm jest inny, nie wszyscy maja takie same potrzeby.

ja powiem tak - vitapil to byl dla mnie niewypal. stosujac go przez ponad pol roku nie zauwazylam jakiejkolwiek poprawy ani we wlosach ani pazkonciach czy skorze

merz special byl dobry, tylko ze jest dosc drogi, pomogl mi przy wypadaniu, niestety zawiera zelazo, a u mnie zelazo nie wchlania sie z przewodu pokarmowego w zwiazku z tym musialam odstawic ten preparat bo mialam straszne nudnosci

no i biotyna. wczesniej byl to biotebal 5mg- polskiego dystrybutora, teraz jest to biotyna puritan's pride - czyli zagraniczny dystrybutor - jednak dawka taka sama. zauwazylam, ze biotyna dosc szybko zaczyna u mnie dzialac, w sensie, ze efekty sa widoczne po ok 2 tygodniach od pierwszej kapsulki. biotyna ktora teraz przyjmuje jest o tyle lepsza, ze zawiera jeszcze krzemionke. na angielskim forum jest bardzo polecana wiec i ja postanowilam sprobowac i poki co chwale ja sobie, ale na efekty porownywalne trzeba poczekac jeszcze jakis miesiac
Hmmm, a nie jest tak, że zaczęłaś widzieć efekty, bo po prostu od długiego czasu się suplementujesz?
Ja bym nie była taka pewna, że to zasługa tylko i wyłącznie biotyny.
Stary 2011-10-07, 16:15   #2380
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Hmmm, a nie jest tak, że zaczęłaś widzieć efekty, bo po prostu od długiego czasu się suplementujesz?
Ja bym nie była taka pewna, że to zasługa tylko i wyłącznie biotyny.
to bylo z dlugimi przerwami.
suplementuje swoj organizm od kilku lat.

najpierw zaczelam od vitapilu jak juz wspomnialam. pozniej po odstawieniu na dlugi czas dalam sobie spokoj z czymkolwiek, bo nie mialam za bardzo pieniazkow na to i wlasciwie efektow zero wiec sie zawiodlam.

merz special zaczelam brac po operacji, bo tak mi zaczely leciec wlosy. ogolnie to przyjelam dwa opakowania. bylo mi bardzo niedobrze, wiec wyczytalam jakie wlasciwosci ma biotyna wiec kilka miesiecy po odstawieniu merz special zaczelam ja lykac. no i byl to dosc dlugi czas (polska biotyna), pozniej znowu mialam polroczna przerwe przy czym teraz od 2 tyg lykam ta biotyne z krzemionka

wiec sadze, ze efekty jakie mialam po polskiej biotynie, czy teraz po tej zagranicznej czyli lepsze paznokcie, szybszy porost wlosow czy gladsza skora nie sa spowodowane wczesniejsza (odlegla w czasie) suplementacja vitapilem czy merzem
Stary 2011-10-10, 19:11   #2381
Kakcia
Raczkowanie

Drogie Wizażki, powiedzcie mi czy mogę łączyć ze sobą dwa suplementy o następujących parametrach:

SkrzypoVita Gęste włosy

Wit.C 80 mg
Wit.E 12 mg alfa-TE
Wit. B5 6 mg
Wit. B1 1,1 mg
Żelazo 14 mg
Cynk 10 mg
Selen 55 ug
Ekstrakt ze skrzypu polnego 50 mg
Hydrolizat protein pszennych 50 mg
L-cysteina 40 mg
PABA 20 mg

oraz AMBIO Skrzyp, wyciąg ze skrzypu polnego + pokrzywa, witaminy i mikroelementy

Wyciąg ze skrzypu polnego 50 mg
Wyciąg z pokrzywy 25 mg
Wit. C 20 mg
Wit. A 400 ug
Wit. E 3 mg
Wit. B1 0,7 mg
Wit. B2 0,8 mg
Wit B6 1 mg
Biotyna 75 ug
Niacyna 3 mg
Cynk 3,6 mg
Żelazo 0,4 mg
Błonnik 110 mg

Wartości dla oby dwóch suplementów są podane w stosunku do 1 kapsułki.
Kakcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 11:25   #2382
zbieta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co powiecie na Starpharma - Dermo Skrzyp Forte?

SKŁAD

1 kapsułka (350 mg) zawiera składniki odżywcze: wyciąg ze skrzypu polnego 103,5 mg, wyciąg z pokrzywy zwyczajnej 43,5 mg, wyciąg z wiesiołka dwuletniego 10 mg, tlenek cynku 6,2 mg, biotyna 25 µg.

Substancje pomocnicze (wypełniające): celuloza mikrokrystaliczna, skrobia kukurydziana, dwutlenek krzemu, stearynian magnezu.
Składniki otoczki kapsułki: żelatyna, barwniki (E171 dwutlenek tytanu, E122 azorubina, E104 żółcień chinolinowa, E124 pąs 4R).

Stosowała któraś z Was? A może ktoś zna się na skłądzie i może podpowiedzieć, czy jest on w miarę zadowalający?

Kupiłam te tabletki miesiąc temu - jutro biorę ostatnie dwie tabletki. Jeżeli chodzi o włosy to po miesiącu stosowania nie jestem w stanie powiedzieć czy działają - efekty stosowania tego typu tabletek widać po mniej więcej trzech miesiącach. Mam jednak pewnie obserwacje dotyczące cery. Nie wiem czy to za sprawą tych kapsułek, czy jest to kwestia czegoś innego, ale od jakiegoś czasu stan mojej cery strasznie się pogorszył. W przeciągu kilku dni wysypało mnie tak, jakbym miała ospę. Pojawiły się straszne, bolące zaskórniki, których nawet nie da się pozbyć mechanicznie ;P Nie żebym do tej pory miała twarz gładką jak pupa niemowlaka-przeciwnie, miałam spore problemy z trądzikiem, ale byłam u dermatologa, brałam antybiotyki i sytuacja się uspokoiła. Aż do tej pory. To co się dzieje mnie przeraża i mam ciche podejrzenia, że to właśnie przez te kapsułki. Zawierają cynk i inne składniki, które mają wpływ na cerę. Boję się, że moja twarz zaczęła proces "oczyszczania". Szkoda, że wygląda to tak tragicznie,a przy tym wypryski bolą nieziemsko. Powinnam iść do apteki i kupić kolejne opakowanie tych kapsułek, żeby jednak był jakiś rezultat widoczny na włosach - które wypadają mi na potęgę. Boję się, że po nich twarz zamieni się w jednego wielkiego syfa i wybuchnie :P CO RADZICIE?
zbieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 15:20   #2383
201703170938
Konto usunięte

Hej dziewczyny,
strasznie mam suche włosy ostatnio, zupełnie bez życia i odwodnione. Jest tak dużo tych preparatów na rynku, no ale wszystkie mają inne składy, na których się kompletnie nie znam.
Doradziłaby mi może któraś, co mam kupić, żeby odżywić i nawilżyć włosy, pobudzić je do wzrostu? Poprawa kondycji paznokci i cery mile widziana.
Z góry dzięki.
201703170938 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 10:36   #2384
syla929
Rozeznanie

Skończyłam 3 miesięczną kurację biotyną 5mg, efekty: hmm, nie mogę się wypowiedzieć, bo stosowałam również inne rzeczy.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 15:01   #2385
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Skończyłam 3 miesięczną kurację biotyną 5mg, efekty: hmm, nie mogę się wypowiedzieć, bo stosowałam również inne rzeczy.
hej
zauwazylas moze wysyp na twarzy?
u mnie taka dawka biotyny powoduje pojawienie sie nowych krostek. jednak radzi temu picie wiekszej ilosci wody
Stary 2011-10-31, 15:44   #2386
syla929
Rozeznanie

Cytat:
hej
zauwazylas moze wysyp na twarzy?
u mnie taka dawka biotyny powoduje pojawienie sie nowych krostek. jednak radzi temu picie wiekszej ilosci wody
Nic takiego nie zauważyłam

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 20:20   #2387
Viotynka
Przyczajenie

Dla mnie najlepszy jest VITAPIL. Są to witaminy typowo na włosy.
Pierwszą poprawę było widać już po 1,5 miesiąca.Poszłam do fryzjera i zapytano mnie co robię że mam tyle krótkich włosów.Pod moją fryzurką była druga 2cm długość włosów te które mi wypadły zaczęły odrastać.Przez pare miesięcy dziwnie to wyglądało ale byłam szczęśliwa że po tylu straconych włoskach odzyskiwałam je.Bardzo często rozjaśniam włosą są słabe zdecydowałam się właśnie na te witaminy polecone przez aptekarkę.
VITAPIL - jest przeznaczony dla wszystkich osób mających takie problemy z włosami jak: nadmierne wypadanie włosów, osłabienie struktury włosów (rozdwajanie), zwiększona łamliwość i kruchość włosów, nadmierna aktywność gruczołów łojowych, przedwczesne siwienie.
POLECAM panie fryzjerki po mojej wizycie także nabyły je i są zadowolone.
Opakowanie to 60kapsułek starcza na 2miesiące a najlepiej zażyć 2-3 opakowania.
Viotynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 18:38   #2388
Aneta94Eg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viotynka Pokaż wiadomość
Dla mnie najlepszy jest VITAPIL. Są to witaminy typowo na włosy.
Pierwszą poprawę było widać już po 1,5 miesiąca.Poszłam do fryzjera i zapytano mnie co robię że mam tyle krótkich włosów.Pod moją fryzurką była druga 2cm długość włosów te które mi wypadły zaczęły odrastać.Przez pare miesięcy dziwnie to wyglądało ale byłam szczęśliwa że po tylu straconych włoskach odzyskiwałam je.Bardzo często rozjaśniam włosą są słabe zdecydowałam się właśnie na te witaminy polecone przez aptekarkę.
VITAPIL - jest przeznaczony dla wszystkich osób mających takie problemy z włosami jak: nadmierne wypadanie włosów, osłabienie struktury włosów (rozdwajanie), zwiększona łamliwość i kruchość włosów, nadmierna aktywność gruczołów łojowych, przedwczesne siwienie.
POLECAM panie fryzjerki po mojej wizycie także nabyły je i są zadowolone.
Opakowanie to 60kapsułek starcza na 2miesiące a najlepiej zażyć 2-3 opakowania.
Ahhh Kusisz
Stary 2011-11-03, 19:25   #2389
Friese
Zakorzenienie

Dziewczyny od dziś zaczynam kurację Vitapilem i Sufrinem.
I na ulotce Sufrinu jest napisane:

1 - 3 kapsułki dziennie 20 minut przed posiłkiem.

- czyli mogę na raz wziać 3 kapsułki czy mam to sobie rozłożyć na 3 pory dnia?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 06:53   #2390
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Dziewczyny od dziś zaczynam kurację Vitapilem i Sufrinem.
I na ulotce Sufrinu jest napisane:

1 - 3 kapsułki dziennie 20 minut przed posiłkiem.

- czyli mogę na raz wziać 3 kapsułki czy mam to sobie rozłożyć na 3 pory dnia?
mozesz wziac 3 na raz
Stary 2011-11-04, 08:09   #2391
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz wziac 3 na raz
Sufrinu?
Nie będzie rewolucji?
Stary 2011-11-04, 09:01   #2392
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Sufrinu?
Nie będzie rewolucji?
nie, z tego co pamietam to ten preparat ma tzw biosiarke
tylko trzeba popic go duza iloscia wody

z reszta zaczelabym od mniejszej dawki by sprawdzic jak na nia reaguje organizm
Stary 2011-11-04, 12:15   #2393
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
nie, z tego co pamietam to ten preparat ma tzw biosiarke
tylko trzeba popic go duza iloscia wody

z reszta zaczelabym od mniejszej dawki by sprawdzic jak na nia reaguje organizm
póki co odija mi się siąrką i to takie strasznie niesmaczne.. ten zapach. smak. ble. tak czuję jakby cały mój przewód pokarmowy był wypełniony powietrzem siarkowym :P

Stary 2011-11-04, 12:28   #2394
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:

póki co odija mi się siąrką i to takie strasznie niesmaczne.. ten zapach. smak. ble. tak czuję jakby cały mój przewód pokarmowy był wypełniony powietrzem siarkowym :P

ja kupiłam całe opakowanie, zjadłam jedną tabletkę, i też mi się tak odbijało niesmacznie, aż mi się nie dobrze robiło!!

więcej nie wzięłam ani jednej!

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 14:04   #2395
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
ja kupiłam całe opakowanie, zjadłam jedną tabletkę, i też mi się tak odbijało niesmacznie, aż mi się nie dobrze robiło!!

więcej nie wzięłam ani jednej!
No szału nie ma ;D
Ale za to jak wyobrażam sobie efekty to mnie to mobilizuje i motywuje do daszlego brania
ale jesteś ciołek mogłaś wytrzymać te 3-4 dni
Stary 2011-11-04, 17:32   #2396
la figa
Wtajemniczenie

u mnie takie odbijanie jest po przyjeciu tabletki z kwasem omega 3.
po prostu rybim tluszczem mi sie odbija bleeeee
Stary 2011-11-06, 10:16   #2397
pannahanna
Raczkowanie

Po rozmowie z dermatolozka - podobno te doustne kapsulki nic nie daja, oprocz skrzypu.
pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 10:34   #2398
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Po rozmowie z dermatolozka - podobno te doustne kapsulki nic nie daja, oprocz skrzypu.
A moja powiedziała zupełnie coś innego.. Podobno witaminy warto brać, ale skrzyp w tabletkach jest bezużyteczny...

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 11:44   #2399
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
to dlaczego mi po biotynie 5 mcg i pokrzywie urosły w miesiąc 3 cm?
Stary 2011-11-06, 11:58   #2400
Aneta94Eg
Rozeznanie

Cytat:
Każdy dermatolog będzie mówił co innego,bo będą chcieli wcisnąć coś najdroższego...
Ja tam kupuję tanie rzeczy,ale dobre.

Suplementy diety naprawdę pomagają gdy mamy braki w organiźmie.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości