|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
![]() ![]() ![]() a tak wogole to czy lepsze beda efekty jak potrzymam to na wlosach dluzej niz 30 minut?? czy jednak lepiej tyle ile zalecaja? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
Na moich wlosach niezaleznie czy trzymam placente 30 min czy dluzej efekty sa porownywalne, wlosy sa miekkie i nawilzone, ale po tym czasie kiedy uzywam masek kallosa moja opinia jest taka, ze to nie sa mocne maski na dluzsza mete. Jesli sie chce wlosy lepiej odzywic czy zregenerowac trzeba zakupic cos innego. Na krotsza mete, owszem, fajnie dzialaja, ale ogolnie nie sa jakas rewelacja.
#2403 |
BAN stały
|
a ja dostałam u fryzjera 2 buteleczki odżywek Goldwella
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Raczkowanie
|
a która lepiej nawilża? mleczna czy ta z łozysk? bo mam dość suche włosy z natury
#2405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obecnie z kallosa mam nadal placente i 500ml maski z olejkiem kokosowym. W tym watku ktos wczesniej napisal, ze obydwie maski maja prawie ze takie same sklady, stad moje przypuszczenie, ze Kallos wypuscil kilka podobnych do siebie masek. Jednak jednoznacznie nie moge tego potwierdzic, bo wyrzucilam opakowanie po kremie mlecznym i nie wiem jaki jest sklad.
![]() |
#2406 |
Wtajemniczenie
|
wiec juz jestem "po"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Raczkowanie
|
Kupilam narescie Loreal, Absolute Repair, umylam nim wlosy dopiero dwa razy ale wygladaja ladnie po wyszuszeniu..i glowa po nim tak nie swedzi jak po innych profesjonalnych szamponach, teraz chodzi mi po glowie kupno maski z tej samej serii oraz maski Olejki pielegnacyjne firmy Swarzkop..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Raczkowanie
|
blekitneoczy ja tez mam smaka na te schwarzkopy Olejki..
![]() ![]() a ja jestem w trakcie ratowania włosków na głowie - wypadających - szamponem garnier neril, umyłam już z 4 5 raz więc jakieś wrażenia juz mam: - śmierdzi jezuu jak on smierdzi ![]() ![]() ![]() -włosy podczas mycia - masakra po prostu masakra ![]() -noi najważniejsze - hmm na razie zauważam raczej trochę mocniejsze wypadanie ale tylko przy myciu, najgorzej było przy pierwszym, hurtem poszły z głowy - teraz troche lepiej, wypadają nadal ale o skuteczności szamponu, która tak naprawdę jako jedyna mnie interesuje najbardziej, wypowiem się jak skończę butelkę To by było na tyle ![]() ![]()
#2409 |
Zakorzenienie
|
Co to za olejki ze Schwarzkopfa, dziewczyny macie jakieś linki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Raczkowanie
|
Justin Timberlake chodzi o nową serię glisskura Olejki Pielęgnacyjne, dostepną pewnie w każdej drogerii
![]() ![]()
#2411 |
Raczkowanie
|
No zadomowilam sie w tym watku jak mysza w serze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja tez kiedys bede bogata ![]() ps. ale z Ciebie blekitneoczy ranny ptaszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
mysle ze Izie chodzilo o maske placenta z kallosa. a blekitneoczy wspomniala o hennie placenta... mysle ze to 2 rozne rzeczy... o ile ten posl byl skierowany do mnie
![]() znalazlam cos takiego: http://www.amazon.com/dp/B000RHMYDW/...W&linkCode=asn http://www.ulta.com/control/product/...0cdj9m7.uprod2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Przyczajenie
|
czesc, gdzie sie kupuje ten szampon o ktorym piszesz? garnier neril? i ile kosztuje? pozdrawiam (walczaca rowniez)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
Ja nigdy go nie mialam, ale chyba w aptece?
#2417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeżeli tak, to jest bardzo bardzo fajna... taka delikatna i włoski wcale się tak bardzo nie puszą ![]() wiesz co? chyba i ja kupie maskę z tej serii aaa jest napsiane na opakowaniu, ze chroni rpzed promieniowaniem uv... ale czy ja wiem? moze nad morze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2419 |
Zadomowienie
|
Znalazlam taki spray z L'oreala przeciw promieniowaniu:
http://www.allegro.pl/item209890680_...ny_loreal.html i maske: http://www.allegro.pl/item209890839_...al_200ml_.html
#2420 |
Zakorzenienie
|
Ta maska to nic specjalnego - lepiej weź porządnie odżywczą maskę z normalnej serii i spray chroniący przed słońcem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Potrzebuje rad Was Ekspertek - przyjrzałam połowe tego wątku i już mnie oczka bolą
![]() Pytanie brzmi: czy odżywki nakładacie na tak długo jak każą na opakownaiu, czy np. nałożenie jakiejś na 10 min zamiast na 1 min może pomóc włosom? Mam nadzieje, że nie zaszkodzić? Na razie mowie o takich zwykłych odżywkach z drogerii, bo tylko takie posiadam, ale coś czuje ze Wasze hobby jest zaraźliwe :P i popędzę zaraz do apteki... |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() aha, a ja BC Schwarzkopfa nie polecam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
jestem naturalną blondynką, mam cienkie i delikatne włosy ze skłonnościa do przetłuszczania się. Odkąd pamiętam staram sie dodać im objętości. Możecie polecić mi jakiś dobry produkt do stylizacj i pielęgnacji, dzięki któremu moje smętne kosmyki optycznie nabiorą gęstości? Z góry wielki dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() widzisz nie widziałam tej serii... dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
hmm... to wezmę Absolut repair odzywkę i szampon i się skusze na ten spray z serii słonecznej- chociaż ten denat. w s kładzie: Aqua/water, alcohol denat., PEG/PPG -22/24 dimethicone, glycerin, polyquaternium-4, cetrimonium chloride, camphor benzalkonium methosulfate, polyquaternium-11, benzyl benzoate, benzyl salicylate, linalool, geraniol, benzyl alcohol, hexyl cinnamal, limonene, parfum wyboldowany - ten ich mexoryl SO, chroni przed UVB ![]() p.s. a bardziej sobie chwalicie biosilk czy chi pod prostownicę(chociaż nie tylko)? ;] |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
W zeszłorocznym spray'u L'oreala był inny filtr i nie było alkoholu - może jeszcze znajdziesz, taka mała buteleczka z pomarańczowym płynem, L'oreal Solar 50ml
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Wtajemniczenie
|
dzięki Agnieska
![]() zaraz poszukam ![]() pozd p.s. jak ja nie lubię tych "udoskonaleń" kosmetyków .....phi..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ten spray welli to sie nazywa BIOTOUCH nutri-care...dzis go uzylam na umyte wlosy...fajnie po nim pachna... Jesli chodzi o ta Henne Placente to dam wam znac jak uzyje wlosy moje sa naturalnego koloru wiec mysle ze nie wystapia u mnie jakies skutki uboczne, ale nie wiem czy takze nie mozna jej stosowac na wlosy farbowane...nie doczytalam ![]() Tak mam to szczescie ze mieszkam w metropoli i wszystkie super sklepy sa dla mnie w zasiegu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.