Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-19, 16:04   #2401
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

przyszla dzis placenta! wieczorem uzyje po raz pierwszy - zobaczymy co z tego bedzie
a tak wogole to czy lepsze beda efekty jak potrzymam to na wlosach dluzej niz 30 minut?? czy jednak lepiej tyle ile zalecaja?
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 17:42   #2402
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
przyszla dzis placenta! wieczorem uzyje po raz pierwszy - zobaczymy co z tego bedzie
a tak wogole to czy lepsze beda efekty jak potrzymam to na wlosach dluzej niz 30 minut?? czy jednak lepiej tyle ile zalecaja?
Na moich wlosach niezaleznie czy trzymam placente 30 min czy dluzej efekty sa porownywalne, wlosy sa miekkie i nawilzone, ale po tym czasie kiedy uzywam masek kallosa moja opinia jest taka, ze to nie sa mocne maski na dluzsza mete. Jesli sie chce wlosy lepiej odzywic czy zregenerowac trzeba zakupic cos innego. Na krotsza mete, owszem, fajnie dzialaja, ale ogolnie nie sa jakas rewelacja.

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 18:10   #2403
benito_mruffkolini
BAN stały

a ja dostałam u fryzjera 2 buteleczki odżywek Goldwella połowę już zużyłam, pewne spostrzeżenia już mam, jak zużyję resztę to napiszę czy warto
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 19:14   #2404
zyciowa_optymistka
Raczkowanie

a która lepiej nawilża? mleczna czy ta z łozysk? bo mam dość suche włosy z natury
Stary 2007-06-19, 19:33   #2405
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zyciowa_optymistka Pokaż wiadomość
a która lepiej nawilża? mleczna czy ta z łozysk? bo mam dość suche włosy z natury
Ja osobiscie mysle, ze te maski maja zblizone sklady, uzywalam obydwoch, ich dzialanie jest podobne. Chociaz moze placenta jednak zostawiala fajniejsze wlosy, bardziej miekkie i gladkie. Na plus za placenta przemawia zapach, nie jest tak bardzo meczacy jak zapach kremu mlecznego, ktory na pierwszy rzut oka pieknie pachnie lodami waniliowymi jednak na dluzsza mete byl dla mnie meczacy.

Obecnie z kallosa mam nadal placente i 500ml maski z olejkiem kokosowym. W tym watku ktos wczesniej napisal, ze obydwie maski maja prawie ze takie same sklady, stad moje przypuszczenie, ze Kallos wypuscil kilka podobnych do siebie masek. Jednak jednoznacznie nie moge tego potwierdzic, bo wyrzucilam opakowanie po kremie mlecznym i nie wiem jaki jest sklad.

Stary 2007-06-19, 20:37   #2406
(:Iza:)
Wtajemniczenie

wiec juz jestem "po" i jak na pierwszy raz to efekt całkiem, całkiem wloski mieciutkie, gladkie i wogle takie cacy
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-24, 07:55   #2407
blekitneoczy
Raczkowanie

Kupilam narescie Loreal, Absolute Repair, umylam nim wlosy dopiero dwa razy ale wygladaja ladnie po wyszuszeniu..i glowa po nim tak nie swedzi jak po innych profesjonalnych szamponach, teraz chodzi mi po glowie kupno maski z tej samej serii oraz maski Olejki pielegnacyjne firmy Swarzkop..
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-24, 09:09   #2408
kiaa1
Raczkowanie

blekitneoczy ja tez mam smaka na te schwarzkopy Olejki.. chyba zrobili przekonującą reklamę skoro tyle osób już o tym pisze..)

a ja jestem w trakcie ratowania włosków na głowie - wypadających - szamponem garnier neril, umyłam już z 4 5 raz więc jakieś wrażenia juz mam:

- śmierdzi jezuu jak on smierdzi a przewrażliwiona nie jestem, nawet zapach waxu mi nie przeszkadza.. zgadzam się z opiniami kwc że smierdzi jak stary zbutwiały ziemniak

-włosy podczas mycia - masakra po prostu masakra kiedy umyłam nim pierwszy raz kłaczki byłam przerazona, całe się poplątały jak nigdy po NICZYM, przez to że są jakieś takie KLEJĄCE! po nerilu - bałam się je wysuszyć serio, ale nałożyłam prof oddżywkę, na końce biosilka, wyschły sobie, patrzę w lustro i szok - naprawdę ładnie wyglądają po nim włosy, zwłaszcza w prównaniu z tym jak wyglądają mokre

-noi najważniejsze - hmm na razie zauważam raczej trochę mocniejsze wypadanie ale tylko przy myciu, najgorzej było przy pierwszym, hurtem poszły z głowy - teraz troche lepiej, wypadają nadal ale o skuteczności szamponu, która tak naprawdę jako jedyna mnie interesuje najbardziej, wypowiem się jak skończę butelkę

To by było na tyle podsumowując, szampon wysoce nieprzyjemny w użyciu, mam więc nadzieję że pomoże zgodnie z obietnicą producenta

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-24, 16:01   #2409
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Co to za olejki ze Schwarzkopfa, dziewczyny macie jakieś linki?
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-24, 18:48   #2410
kiaa1
Raczkowanie

Justin Timberlake chodzi o nową serię glisskura Olejki Pielęgnacyjne, dostepną pewnie w każdej drogerii pewno jest już w kwc

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 04:58   #2411
blekitneoczy
Raczkowanie

No zadomowilam sie w tym watku jak mysza w serzeBylam dzis w drogerii i normalnie dostalam oczoplasu od tych wszystkich 'niesprawdzonych' lub 'nowych' srodkow do pielegnacji wlosow. Hehe dusze bym diablu sprzedala aby nabyc je wszystkie Jednak z glebokim westchnieniem moje rozdwojone ja powedrowalo w kierunku polki z promocjami...no i jak zawsze wynalazlam cos dla siebie a mianowicie Regenrujaca odzywke do wlosow w sprayu firmy Wella...Kupilam i jutro uzyje na umyte wlosy...dojrzalam takze henne do wlosow ktora ponoc nie zmienia ich koloru i dziala odzywczo na wlosy (trzeba trzymac ja na glowie jakies z dziesiec minut pod cieplym recznikiem i pozniej splukac) Nazywa sie Henna Placenta. Dziewczyny mowie wam jakie ja cudne kosmetyki tam widzialam, ho ho.Cala serie Swarzkop Bonacure i inne...chlip chlip, kiedys bede bogata
Stary 2007-06-28, 10:31   #2412
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
dojrzalam takze henne do wlosow ktora ponoc nie zmienia ich koloru i dziala odzywczo na wlosy (trzeba trzymac ja na glowie jakies z dziesiec minut pod cieplym recznikiem i pozniej splukac) Nazywa sie Henna Placenta. Dziewczyny mowie wam jakie ja cudne kosmetyki tam widzialam, ho ho.Cala serie Swarzkop Bonacure i inne...chlip chlip, kiedys bede bogata
ciekawe co to jest ta henna placenta... hmmm... pierwszy raz slysze w ogole nie kupilas tego?
i ja tez kiedys bede bogata
ps. ale z Ciebie blekitneoczy ranny ptaszek
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 10:41   #2413
adulka.p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
czytajcie...to nie jest nowosc

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 11:06   #2414
kosmita77
Zakorzenienie

mysle ze Izie chodzilo o maske placenta z kallosa. a blekitneoczy wspomniala o hennie placenta... mysle ze to 2 rozne rzeczy... o ile ten posl byl skierowany do mnie
znalazlam cos takiego:
http://www.amazon.com/dp/B000RHMYDW/...W&linkCode=asn
http://www.ulta.com/control/product/...0cdj9m7.uprod2
Stary 2007-06-28, 11:25   #2415
kajacier
Przyczajenie

czesc, gdzie sie kupuje ten szampon o ktorym piszesz? garnier neril? i ile kosztuje? pozdrawiam (walczaca rowniez)
kajacier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 11:55   #2416
lutiana
Zadomowienie

Ja nigdy go nie mialam, ale chyba w aptece?

Stary 2007-06-28, 12:08   #2417
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupilam narescie Loreal, Absolute Repair, umylam nim wlosy dopiero dwa razy ale wygladaja ladnie po wyszuszeniu..i glowa po nim tak nie swedzi jak po innych profesjonalnych szamponach, teraz chodzi mi po glowie kupno maski z tej samej serii oraz maski Olejki pielegnacyjne firmy Swarzkop..
i ja mam szampon i odzywke do spłukiwania, to takie w żółtym opakowaniu?
jeżeli tak, to jest bardzo bardzo fajna... taka delikatna i włoski wcale się tak bardzo nie puszą
wiesz co? chyba i ja kupie maskę z tej serii

aaa jest napsiane na opakowaniu, ze chroni rpzed promieniowaniem uv... ale czy ja wiem? moze nad morze jakaś silniejsza ochrone do jasnych włosów by się przydała? tylko jaka?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 12:16   #2418
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
jeżeli tak, to jest bardzo bardzo fajna... taka delikatna i włoski wcale się tak bardzo nie puszą

aaa jest napsiane na opakowaniu, ze chroni rpzed promieniowaniem uv... ale czy ja wiem? moze nad morze jakaś silniejsza ochrone do jasnych włosów by się przydała? tylko jaka?
Zdaje sie, ze L'oreal wydal specjalana serie prof do ochrony wlosow wlasnie przed sloncem, maska i odzywka na pewno byla, nie wiem czy szampon tez, ale chyba tak. Nie mialam tej serii, ale widzialam na allegro

Stary 2007-06-28, 12:25   #2419
lutiana
Zadomowienie

Znalazlam taki spray z L'oreala przeciw promieniowaniu:

http://www.allegro.pl/item209890680_...ny_loreal.html

i maske:

http://www.allegro.pl/item209890839_...al_200ml_.html

Stary 2007-06-28, 13:00   #2420
agnieska
Zakorzenienie

Ta maska to nic specjalnego - lepiej weź porządnie odżywczą maskę z normalnej serii i spray chroniący przed słońcem
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 13:20   #2421
izulla
Raczkowanie

Witajcie. Potrzebuje rad Was Ekspertek - przyjrzałam połowe tego wątku i już mnie oczka bolą
Pytanie brzmi: czy odżywki nakładacie na tak długo jak każą na opakownaiu, czy np. nałożenie jakiejś na 10 min zamiast na 1 min może pomóc włosom? Mam nadzieje, że nie zaszkodzić? Na razie mowie o takich zwykłych odżywkach z drogerii, bo tylko takie posiadam, ale coś czuje ze Wasze hobby jest zaraźliwe :P i popędzę zaraz do apteki...
izulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 13:55   #2422
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
No zadomowilam sie w tym watku jak mysza w serzeBylam dzis w drogerii i normalnie dostalam oczoplasu od tych wszystkich 'niesprawdzonych' lub 'nowych' srodkow do pielegnacji wlosow. Hehe dusze bym diablu sprzedala aby nabyc je wszystkie Jednak z glebokim westchnieniem moje rozdwojone ja powedrowalo w kierunku polki z promocjami...no i jak zawsze wynalazlam cos dla siebie a mianowicie Regenrujaca odzywke do wlosow w sprayu firmy Wella...Kupilam i jutro uzyje na umyte wlosy...dojrzalam takze henne do wlosow ktora ponoc nie zmienia ich koloru i dziala odzywczo na wlosy (trzeba trzymac ja na glowie jakies z dziesiec minut pod cieplym recznikiem i pozniej splukac) Nazywa sie Henna Placenta. Dziewczyny mowie wam jakie ja cudne kosmetyki tam widzialam, ho ho.Cala serie Swarzkop Bonacure i inne...chlip chlip, kiedys bede bogata
fajnie mieć takie drogerie u mnie sklepy fryzjerskie na takim wygwizdowie, że wszystko na necie zamawiam leniwiec...
aha, a ja BC Schwarzkopfa nie polecam

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ciekawe co to jest ta henna placenta... hmmm... pierwszy raz slysze w ogole nie kupilas tego?
i ja tez kiedys bede bogata
ps. ale z Ciebie blekitneoczy ranny ptaszek
dziewczyny (konkretnie chyba agocz ) pisały o tej hennie w wątku o wypadających włosach podobno rzeczywiście wzmacnia, ale taka do końca bezbarwna to nie jest, nadaje jakiś tam miodowy odcień no i farbowanie chemiczne po czymś takim odpada, więc to chyba nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez kajacier Pokaż wiadomość
czesc, gdzie sie kupuje ten szampon o ktorym piszesz? garnier neril? i ile kosztuje? pozdrawiam (walczaca rowniez)
neril - w każdej aptece, jakieś 15zł szampon, 17zł lotion

Cytat:
Napisane przez izulla Pokaż wiadomość
Witajcie. Potrzebuje rad Was Ekspertek - przyjrzałam połowe tego wątku i już mnie oczka bolą
Pytanie brzmi: czy odżywki nakładacie na tak długo jak każą na opakownaiu, czy np. nałożenie jakiejś na 10 min zamiast na 1 min może pomóc włosom? Mam nadzieje, że nie zaszkodzić? Na razie mowie o takich zwykłych odżywkach z drogerii, bo tylko takie posiadam, ale coś czuje ze Wasze hobby jest zaraźliwe :P i popędzę zaraz do apteki...
ja maski nakładam na dłużej, odżywki raczej na kilka minut - ale wiem, że co Wizażanka to inny patent więc najlepiej przetestuj na sobie
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 20:51   #2423
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
dziewczyny (konkretnie chyba agocz ) pisały o tej hennie w wątku o wypadających włosach podobno rzeczywiście wzmacnia, ale taka do końca bezbarwna to nie jest, nadaje jakiś tam miodowy odcień no i farbowanie chemiczne po czymś takim odpada, więc to chyba nie dla mnie
dziekuje Ci bardzo zaraz znajde i poczytam
Stary 2007-06-28, 21:15   #2424
Wiolka525
Rozeznanie

Witam wszystkich
jestem naturalną blondynką, mam cienkie i delikatne włosy ze skłonnościa do przetłuszczania się. Odkąd pamiętam staram sie dodać im objętości. Możecie polecić mi jakiś dobry produkt do stylizacj i pielęgnacji, dzięki któremu moje smętne kosmyki optycznie nabiorą gęstości? Z góry wielki dzięki
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 06:45   #2425
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Zdaje sie, ze L'oreal wydal specjalana serie prof do ochrony wlosow wlasnie przed sloncem, maska i odzywka na pewno byla, nie wiem czy szampon tez, ale chyba tak. Nie mialam tej serii, ale widzialam na allegro
Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Thx Lutiana
widzisz nie widziałam tej serii... dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Ta maska to nic specjalnego - lepiej weź porządnie odżywczą maskę z normalnej serii i spray chroniący przed słońcem

hmm... to wezmę Absolut repair odzywkę i szampon i się skusze na ten spray z serii słonecznej- chociaż ten denat. w s kładzie:

Aqua/water, alcohol denat., PEG/PPG -22/24 dimethicone, glycerin, polyquaternium-4, cetrimonium chloride, camphor benzalkonium methosulfate, polyquaternium-11, benzyl benzoate, benzyl salicylate, linalool, geraniol, benzyl alcohol, hexyl cinnamal, limonene, parfum

wyboldowany - ten ich mexoryl SO, chroni przed UVB

alkohol nieco ostudził mój zapał... o_O

p.s. a bardziej sobie chwalicie biosilk czy chi pod prostownicę(chociaż nie tylko)? ;]
Stary 2007-06-29, 08:08   #2426
agnieska
Zakorzenienie

W zeszłorocznym spray'u L'oreala był inny filtr i nie było alkoholu - może jeszcze znajdziesz, taka mała buteleczka z pomarańczowym płynem, L'oreal Solar 50ml
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 08:23   #2427
nikaa2
Wtajemniczenie

dzięki Agnieska
zaraz poszukam

pozd

p.s. jak ja nie lubię tych "udoskonaleń" kosmetyków .....phi.....
Stary 2007-06-29, 08:41   #2428
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
mysle ze Izie chodzilo o maske placenta z kallosa. a blekitneoczy wspomniala o hennie placenta... mysle ze to 2 rozne rzeczy... o ile ten posl byl skierowany do mnie
znalazlam cos takiego:
http://www.amazon.com/dp/B000RHMYDW/...W&linkCode=asn
http://www.ulta.com/control/product/...0cdj9m7.uprod2
Tak dokladnie to ujrzalam Czy ktos tego uzywal ? Nie kupilam niestety ale moze kupie probke w saszetce, choc ogolnie nie jest droga...
Stary 2007-06-29, 08:50   #2429
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

Tak ta odzywka jest w blado-zoltym opakowaniu...nie myl z inna seria loreala bo niektore tez sa w zoltych opakowaniach...na tym szamponie pisze Loreal proffesional i jest dosc drogi ale dobry, tylko trzeba doklanie splukac wlosy ale efekty widac wlosy wygladaja na mniej zniszczone...

A ten spray welli to sie nazywa BIOTOUCH nutri-care...dzis go uzylam na umyte wlosy...fajnie po nim pachna...

Jesli chodzi o ta Henne Placente to dam wam znac jak uzyje wlosy moje sa naturalnego koloru wiec mysle ze nie wystapia u mnie jakies skutki uboczne, ale nie wiem czy takze nie mozna jej stosowac na wlosy farbowane...nie doczytalam

Tak mam to szczescie ze mieszkam w metropoli i wszystkie super sklepy sa dla mnie w zasiegu...
Stary 2007-06-29, 08:52   #2430
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Tak ta odzywka jest w blado-zoltym opakowaniu...nie myl z inna seria loreala bo niektore tez sa w zoltych opakowaniach...na tym szamponie pisze Loreal proffesional i jest dosc drogi ale dobry, tylko trzeba doklanie splukac wlosy ale efekty widac wlosy wygladaja na mniej zniszczone...

A ten spray welli to sie nazywa BIOTOUCH nutri-care...dzis go uzylam na umyte wlosy...fajnie po nim pachna...

Jesli chodzi o ta Henne Placente to dam wam znac jak uzyje wlosy moje sa naturalnego koloru wiec mysle ze nie wystapia u mnie jakies skutki uboczne, ale nie wiem czy takze nie mozna jej stosowac przy farbowanych...nie doczytalam

Tak mam to szczescie ze mieszkam w metropoli i wszystkie super sklepy sa dla mnie w zasiegu...
Hehe narazie to mam sny o jakis super ekskuzywnych kosmetykach do wlosow
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości