|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2402 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
jesteśmy tym czym jemy ;p;p
![]() |
![]() |
#2403 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was faszerowała się (
![]()
![]() Edytowane przez kaskaj24 Czas edycji: 2011-11-20 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2404 |
Raczkowanie
|
Witam,
W skrócie napiszę Wam jak sytuacja wyglądała w moim przypadku. Ponad rok temu włosy z dnia na dzień zaczęły lecieć jak szalone. Myśląc, że to chwilowe osłabienie czuprynki zaczęłam łykać Skrzypovitę, myć włosy szamponem z Joanny oraz stosować Wax - po 3, 4 miesiącach zero poprawy. Licząc włosy pozostawione na sitku w wannie płakałam, ich liczba przerażała... Poszłam do dermatologa - w międzyczasie zrobiłam niezbędne badania krwi (morfologia - Fe, TSH etc), które wyszły dobrze - przepisała mi Dermenę - szampon + żel do wcierania oraz Vitapil - stosowałam taką kurację około 5 miesięcy i niestety było tylko gorzej... ![]() Latem postanowiłam wypróbować inne preparaty - szampon Pharmaceris Keratineum H, Seboradin Niger z rzodkwią oraz Silicę i mycie włosów wręcz chłodną wodą. Od miesiąca włosy się uspokoiły i wypada mi ich zaledwie kilka (do 10 max) - właściwie tylko podczas mycia (myję co dwa dni). Nie wiem sama czy pomogły preparaty, które stosowałam, czy po prostu tak miało być, że w ciągu roku przeszłam GRUNTOWNĄ wymianę włosów... ![]()
![]() |
#2405 |
Rozeznanie
|
A jak jak stosowałam żel aloesowy i mgiełkę w sprayu Radicala to włosy wzmożyły wypadanie.
teraz stosuję wewnętrznie Vitapil i nic nie stosuję i wypada mi o wiele mniej włosów. ![]()
![]() |
#2406 |
Przyczajenie
|
Hej dyiewczyny ja od jakichś 3ech tygodni stosuje revalid tylko biorę 6 kapsułek dziennie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2407 |
Rozeznanie
|
tez kiedyś dwa razy podejmowałam kurację revalidem, 3miesiace, 1miesiac po 6tab. 3nstępne po 4dziennie. Efekty zauważyłam głównie na paznokciach, mega długie a im dłuższe tym twardsze (na ogół tak mam). A włosy? pod czas brania nie bardzo cos zauważyłam, cięzko mi określic. Czy warto brać? Nie warto. Revalid 90tab potrafi w SP kosztowac po 79zł. szybka matma i widać ze totalnie nie opłacalna inwestycja, czemu? - Bo jak odstawisz wszystko wraca do stanu z przed kuracji. Nie wiem, pewnie tak jest ze wszystkim co łykam, jak łykamy jest git, jak przestajemy, znowu to samo.
Revalid pomaga bo je się go duuużo. Jak byś jadła tyle skrzypowity czy innych takich ziołowych efekt pewnie byłby identyczny tyle że tańszy. Ale oczywiści wszyscy nagminnie przestrzegają informacji w ulotkach...
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
dla mnie z kolei revalid to była rewelacja, mimo że nie bralam tych zalecanych 3 tabletek dziennie, a dwie, a potem jedną
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja go kupiłam jakiś czas temu, ale z tego co widzę jest dość słaby. Polecają jeść 1 do 3 tabletek dziennie. W opakowaniu jest 30 tabletek. Zawartość składników w jednej tabletce: Drożdże 120 mg Ziele Skrzypu 100 mg Wit. C 15 mg (25% ZDS - Zalecanego Dziennego Spożycia) Ziele pokrzywy 10 mg Krzem 5 mg Niacyna 4,5 mg (25%) Wit. E 2,5 mg (25%) Kwas pantotenowy 1,5 mg (25%) Pirydoksyna (wit. B6) 0,50 mg (25%) Ryboflawina (wit. B2) 0,40 mg (25%) Tiamina (wit. B1) 0,35 mg (25%) Kwas foliowy 50 µg (25%) Biotyna 37,5 µg (25%) wit. B12 0,25 µg (25%) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2410 |
Rozeznanie
|
Fajne zestawienie witamin z gruby b ma Vitaminum B compositum Forte firmy HecPharma
Skład: witamina B1- tiamina - 1,1 mg witamina B2- ryboflawina – 1,4mg witamina B6 – chlorowodorek pirydoksyny – 1,4mg witamina B3 – niacyna (amid kwasu nikotynowego) – 16,00mg witamina B9 – kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – 200μg witamina B12 – cyjanokobalamina – 2,5μ witamina B7 – biotyna (D-biotyna) - 50μg witamina B5 – kwas pantenowy (D-pantotenian wapnia) 6,00mg Cena to około 4zł za 60szt Ja zaczęłam łykać te tabletki razem z inną witaminą b complex ponieważ zawierała mniej witamin ale ciut większe dawki, w momencie jak włosów zrobiło mi się mniej o połowę z niewiadomych przyczyn. I nie wiem czy po prostu same przestały wypadać czy to witaminki pomogły ale teraz wypadają tylko kiedy czeszę je po myciu i to dosłownie kilka włosków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2411 |
Raczkowanie
|
Dziś zaszłam do super-pharm'u i wynalazłam promocję na Skrzpovitę - dwa opakowania w cenie jednego (17,99zł). W ulotce są pokazane opakowania po 40 tabletek, a w Gdańsku w Galerii Bałtyckiej na promocji mieli takie po 50 tabletek, więc razem mam kurację 100 dniową za niecałe 20 zł
![]() Jeśli ktoś by chciał skorzystać, według gazetki promocja ważna do 14 grudnia br. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli tak - widziałaś efekty? U mnie to nic a nic nie zmieniło się. Przy łykaniu jej.
![]() |
![]() |
#2413 |
Raczkowanie
|
Od 2 miesięcy łykam inny preparat o podobnym składzie i zauważyłam jak na razie wzmocnienie paznokci - po raz pierwszy od dawna udało mi się je zapuścić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2414 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Będąc kiedyś w aptece kupiłam na promocji Skrzypowitę Kurację 40dniową, wzięłam wszystkie tabletki i... nie widzę żadnych zmian. Włosy zimą zawsze mi wypadają, więc liczyłam na to, że może będą chociaż troszkę mniej, ale niestety. Nie wiem czy zacząć od nową ją brać czy poszukać czegoś innego. Od siebie mogę polecić Vichy Inneov - po 3miesięcznej kuracji miałam niesamowite włosy tylko niestety nie jest teraz ona na moją kieszeń z racji zbliżających się świąt ![]() Polećcie mi coś, proszę ![]()
![]() |
#2415 |
Przyczajenie
|
hej ziewczyny
Ja również zmagam się z problemem jakim jest wypadanie włosów od ponad pół roku stosuje diete niestety przez ostatnie dwa miesiące miałam totalny zawrót głowy w pracy i w zyciu brak czasu i jadłam mało wartościowe rzeczy , przedewszystkim ubogie w witaminy brak było warzyw i owoców . Niestety posypały sie wlosy i wypadaja mi masakrycznie. Od ponad miesiąca stosuję codziennie ampułki seboradin do tego szampon revitax , od ponad dwóch tygodni łykam witaminy vitapil, pokrzywe i skrzyp wczesniej brałam krzem . Wiem , że na rezultaty trzeba povczekać , a tym samym zmieniałm swój sposób odzywiania i więcej jest w moim menu owoców warzyw i soków. Byłam u dermatologa pani przepisała mi loxon 5 % , ale niestety w ulotce i na forum doczytałam , że w pierszej fazie może wypaść 1/3 włosów później stopniowo odrastają , ale to jest na łysienie androgenowe a ja mam moim zdaniem brak witami . Wczoraj zrobiłam badania jutro wyniki i jeszcze musze to skonsultowac z innym dermatologiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2416 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie. Stosowałam kilka lat temu skrzypowitę lecz niestety nie przyniosła efektów. Z kolei później spotkałam się z tabletkami Revalid. A ponieważ są dosyć silne, wobec tego zamiast zalecanych bodajże 6 (3x po 2 tabletki) dziennie, brałam może 2-3, gdyż dostawałam zawrotów głowy.
Tabletki trochę kosztują, ponadto należy stosować je minimum 3 miesiące, niemniej jednak coś dają; jednakże w moim przypadku najpierw wzmocniły paznokcie, potem skórę i na samym końcu włosy, moim zdaniem w stopniu niewielkim. Po rocznej przerwie stosowałam w zeszłym miesiącu Merz Special i zauważyłam, że włosy po umyciu nie wypadają garściami przy rozczesywaniu, wypada ich znacznie mniej, nawet o 2/3. Ale nie sęk tkwi w tym, by brać tabletki za 30 czy 100zł. Ważnym jest, aby spożywać orzeszki, pomarańczowe i zielone warzywa i owoce oraz jeść mięsko. ![]() Kiedyś sądziłam, że po różnych specyfikach typu tabletki, jakieś kuracje etc. będę miała piękne włosy, ale te wszystkie "dobra" czasami nie wystarczają, podczas gdy mamy witaminki na wyciągnięcie ręki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj zaczynam przygodę revalid + sesa. oby były efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2418 |
Przyczajenie
|
ja bardzo polecam drogie ale rewelacyjne kerastase kompilel przeciwko wypadaniu włosów i ampułki używałam juz nic mi nie wypada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2419 |
Rozeznanie
|
Witam Was serdecznie
![]() Czy któraś z Was używała tabletek Dromin i Humavit? Zastanawiam się które lepiej kupić i które dają lepsze efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2421 |
Raczkowanie
|
Na opakowaniu jest napisane, żeby łykać tylko jedną tabletkę dziennie.
Chciałam jeszcze Cię przestrzec, że nie można łączyć różnych specyfików, to może się odbić na zdrowiu... Nadmiar jest tak samo szkodliwy jak niedobór niektórych substancji. No, chyba, ze skład jest zupełnie inny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
ja zaczęłam teraz stosować PROLADY http://prolady.pl/produkt/5/wlosy-skora-paznokcie
![]() mam nadzieję, że tym razem będę systematyczna ![]() zaraz poszperam czy są tu o nich jakieś informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy coś wiadomo o działaniu Sufrinu na tabletki anty? Czy on obniża skuteczność ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2424 |
Raczkowanie
|
Polecam Kolagra zwłaszcza dla osób,które powinny unikać jodu,bo ciężko znaleźć suplement diety z dobrym składem bez tego pierwiastka tzn takie jest moje skromne zdanie
![]() ![]()
Było: 65 kg Obecnie: 58 kg Cel: 55kg ![]() Zapuszczam włosy ![]() Dążę do płaskiego brzucha ![]() Kobieta potrzebuje duuuuużo miłości. Chciałaby być dla swojego mężczyzny ważna i jedyna i kochana i niepowtarzalna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2425 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() Od pażdziernika 2011 łykam wit.PP i cynk. Zauważyłam, że włosy bardziej błyszczą ![]() ![]() ![]() pomyślałam czy by nie zacząć brać jeszcze czegoś przeciw wypadaniu czegos skutecznego i żeby mi przyśpieszyło porost ![]() macie jakieś doświadczenia z vit PP i cynkiem? jak wpływa na stan waszych włosów?
![]() |
#2426 |
Zadomowienie
|
A ile mg tego cynku i wit B3 bierzesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2427 |
Rozeznanie
|
napiszę to co jest na opakowaniu:
- cynk - 1 tabletka zawiera 150 mg Zinci hydroaspartas (cynku wodoroasparaginianu), co odpowiada 27 mg joonów cynku. Biorę 1 tabletkę dziennie - witamina PP - 1 tabletka zawiera 200 mg nikotynamidu. Biorę 2-3 dziennie
![]() |
#2428 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
|
Lekarz zalecił Ci tyle jej łykać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.