|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
A olejek kokosowy kupie w aptece? po jakim czasie widzialas rezultat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja amlę kupiłam na allegro , a olejek kokosowy w sklepie internetowym www.halfy.pl tylko zrobiłam głupotę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() O tym, że są różnice w sposobie stosowania wyczytałam na stronie, może sposób nakładania zależy od producenta? Dziękuję że chciałaś mi pomóc, ale skład tak naprawdę niewiele mi mówi, nie znam się na takich rzeczach ![]() http://www.helfy.pl/wlosy-przetluszczone-zniszczone Chociaż po tych zachwytach nad Uną nie wiem czy najpierw w nią nie zainwestować, skłaniałam się bardziej ku simply zen, ale nie ma opinii a nie chcę testować w ciemno.
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() olej kokosowy mozesz kupic z sklepie ze zdrowa zywnoscia, badz tez w zwyklym pss spolem, na stoisku z takowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za wyczerpujace wyjasnienia
![]() Dzisi sprobuje z rycynowym bo mam w domu, a w poniedzialek lece do sklepu ze zrowa zywnoscia ![]() Nie rozumiem tylko dlaczego mam olejek podgrzewac? Podgrzewany jest lepszy?Ja trzymam go na polce w lazience i ma normalna konsystencje |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() i teraz mam dylemat czy Una czy ten Z.one (chyba tak to się pisało), allegro to jednak allegro a tamta strona to siakaś dziwna ![]() Agniesko zamawiałaś Z.one z tej stronki, którą podawałaś? Cytat:
no mnie też różne rzeczy ściska jak widzę ładne włosy ![]() ![]() ![]() i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie ![]() dzięki za stronkę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Benito zamawiałam Allegro, ale sprzedawca zrezygnował z aukcji i wysłał maila do kupujących u niego osób z adresem tej strony
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
kosmitka
|
Cytat:
Skoro kokos czyni takie cuda, to skuszę się na olejek vatika, który zawiera w sobie olej kokosowy. Tylko jak ja przeżyję ten zapach ??? I jeszcze jedno - na stronie jest napisane, że olej nakłada się po umyciu, a tego całkiem sobie nie umiem wyobrazić. Przecież to musi mocno obciążać. Ewentualnie można by nie patrzeć na to i nakładać olej przed myciem, jak to opisała una creatura bella.
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Chcialabym przedstawic swoj wlosowy problem ;( Otóż są bardzo cieniutkie,rzadkie i szybko sie przetluszczaja...buuu ![]() Niedawno zrobilam sobie leciutkie pasemka blond, bo moj kolor blond zmienial sie w kolor rudawy blond co wygladalo niezbyt pieknie ![]() Moje wlosy sa naprawde w ciezkim stanie i jestem tym kompletnie zalamana szczegolnie jak widze jakies piekne wloski (rockmehoney.fotka.pl)- i gdzie tu sprawiedliwosc? ![]() Od 1 lipca tego roczku postanowilam zadbac szczegolnie o swoje wlosy. Strasznie mi wypadaly, na szczotce multum wloskow ![]() ![]() Teraz uzywam (od 1 lipca) ![]() 1) Myje włoski w szamponie Seboradin Niger(do przetluszczajacych sie) 2) Używam po myciu włoskow Lotionu tez z tej serii co szampon 3) Co 3 dzionki nakładam ten sławny WAX ![]() 4) Łykam sylice 5) Nieraz do szamponu dodaje olejku rycynowego, ale ostatnio chyba zle go zmylam bo mialam przetluszczone lekko wloski na grzywce...buu ![]() 6) Smaruje tez wloski po umyciu mikstura ktorą babcia mi polecila tj żółtko z wodą..potem spłukuje rzecz jasna lekko zimnawa wodą. Hm...Po waxie rzeczywiscie wlosy sa ladniejsze i jest ich wiecej. Natomiast zauwazylam ze po szamponie seboradinie Niger wypadaja mi troszke wlosy...moze dlatego ze dopiero zaczelam go uzywac?jak sądzicie dziewczynki?troche cos nie tak z moimi wlosami czy wy tez tak mialyscie na poczatku? ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuje z góry za odpowiedzi ![]() I pszepraszam ze sie tak rozpisalam...ale powiedzialam wam chyba prawie wszystko o tych moim nieszczesnych wlosiatkach ![]() Pozdrówka dla was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
wizazanko mam podobny problem tez mam bardzo cienkie wlosy ktore sie przetluszczaja szybko i wypadają i tez ostatnio mialam robione pasemka jasniejsze tez uzywam seboradinu i rzeczywiscie po nim mi bardziej wypadaja także sie nie martw moze odrosną na ich miejsce zdrowsze? wax rzeczywiscie czyni cuda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Przyczajenie
|
Rigenol podziałał na mnie nieźle. Włosy lśnią, są gładkie, miękkie, mi rigenol podkreśla skręt ( mam naturalnie kręcone), rzeczywiście regeneruje, więc mogę polecić.
Szukam czegoś nawilżającego - myślałam o tym BC Źródło nawilżenia (warto?). A stosowałyście może maskę maślaną z Welli z prowit. B5? Ponoć nawilża i zatrzymuje wilgoć we włosach. I jeszcze jedno - olejek kokosowy nawilża? |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
Spałam całą noc z olejkiem rycynowym. Efekty widzę od razu. MOje zniszczone włosy stały się bardziej miękkie, łatwiej się rozczesywały. Gdy spłukiwałam olejek nie miałam poplątanych włosów. A jestem bardzo sceptyczna. Dziekuję za radę, jutro lecę po kokosowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
Ja polecam z całego serducha olej kokosowy.....naprawde warto
![]() Można używac bez spłukiwania jednak trzeba uważać żeby nie przedobrzyć..... Raz dałam za dużo i było kiepsko...ale robie tak np. myje włosy szamponem....spłukuje zimną potem ciepłą, wcieram olej kokos. czekam chwilkę i płuczę dłuzej w dosyć ciepłej wodzie...i tyle Potem ewentualnie można dodac jakąs odżywkę bez spłukiwania....opisuje tutaj takie zabiegi dla suchych puszacych sie, kręconych wlosów. Czasami trzeba dać włosom odpocząć od oleju, bo sie przyzwyczajają. Olej też jest dobry na plaże/opalanie.Wcieram na suche włosy owijam w chustkę i na słoneczko...dzięki temu mam dobrze chronione włosy, bo niestety słoneczko mi strasznie masakruje.... Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Raczkowanie
|
Możecie mi napisać co to jest ten wax?
bo jakoś jestem nie z tej epoki ^^
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
to intensywnie regenerujaca włosy odżywka tu masz wiecej:
http://www.wax.com.pl/wax.html a tu możesz popatrzeć jak wizażanki ją zachwalają ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=9730
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
Divine18
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
bo wierze i w moje
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Konto usunięte
|
Apel do Gliwiczanek-olejek kokosowy
Drogie Gliwiczanki! Czy udało się którejś z was kupić w Gliwicach w sklepie ten wychwalany olejek kokosowy? Jeżeli tak to proszę o podanie namiarów. Dziękuję serdecznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() i będę na pewno używać przed myciem ![]() ![]() co do dylematu Una vs. Z.one - z Uną jest łątwiej, bo mniejszy wybór ![]() ![]() Divine to Ty w avatarku? jakoś inaczej sobie Cię wyobrażałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Z Uny mniejszy wybór jest tylko na aukcjach, w katalogu jest sporo kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
BAN stały
|
Cytat:
no i ciekawe czemu do naszego cudownego kraju tyle wspaniałych rzeczy w ogóle nie dociera ![]() ![]() rycyna rządzi ![]() mnie też wyratowała z niejednej opresji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
A mozecie mi powiedziec czy ten olejek kososowy jest wydajny? Na ile uzyc starcza?
![]() ![]() I jeszcze jakie jest jego dzialanie? Nawilza, odzywia, wzmacnia??Rozni sie dzialaniem od rycynowego? I czy dziala jak sie go wciera tylko w koncowki a nie w cebulki? I moze wiecie jak dziala nafta kosmetyczna? Podobnie jak te olejki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Hej, witam wszystkich
![]() Mam pewien problem z włosami, nie przetłuszczają się, nie mam łupieżu, nie wypadają jakoś szczególnie, nigdy ich nie farbowałam ani nie robiłam trwałej. Jedyne co przeżyły moje biedne włosy to prostowanie ![]() Co by tu poradzić na to? Kupiłam sobie tą odżywkę WAX i mam zamiar ją stosować, ale ona chyba nic na to siano nie poradzi? W sumie te włosy nie są też jakoś strasznie suche, tylko to siano... |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
no ja przy drugim waxie dopiero zauwazam efekty
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Eunchae, jeśli nie chcesz rezygnować z prostownicy polecam Ci zainwestowanie w prostownicę ceramiczną, najlepiej profesjonalną. I zainwestuj w dobre, profesjonalne maski nawilżające.
Polecam te, z których sama jestem bardzo zadowolona i widzę u siebie rezultaty: - Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick maskę nawilżającą - Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick conditioner – odżywkę nawilżającą w sprayu bez spłukiwania Polecam ten zestaw oraz dobrą prostownicę. Ja kupiłam sobie Toledo Eco-cerion i te produkty i muszę przyznać, że kondycja moich włosów się poprawiła ![]() Acha dobrze też robi suszenie włosów jak najmniej ciepłym powietrzem. Przez jakiś czas nie miałam suszarki i było widać, że włosy były z tego powodu bardziej zadowolone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Przyczajenie
|
![]()
- najpierw myje dokładnie włosy
- potem uzywam odzywki ale zazwyczaj mam ja odrazu w szamponie - szampon z formuła zmiekczania wody wtedy włosy wygladaja na bardziej zadbane - a spac chodze albo z lekko wilgotnymi albo suchymi to mi nie robi róznicy bo i tak je rano prostuje - i najwazniejsze na wilgotne koncówki włosów nakładam jedwab najlepszy jest z firmy Bio slim jest poporstu super bo koncówki włosów nie sa rozdwojone nie są suche ani nic w tym stylu i wygladaja o niebo lepiej i slicznie sie błyszcza ![]() ![]() - odrazu mówie jak juz macie ten jedwab nałócie tylko krople na opuszki palców rozetrzyjcie i na same koncuweczki włosów bo jak nałozycie na całe to jak włosy wyschna beda wygladały jakby były tłuste i brudne wiec uwazajcie i dokładnie przeczytajcie instrukcje ![]() Życze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.