Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-20, 21:15   #2551
Likiertowa
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

A olejek kokosowy kupie w aptece? po jakim czasie widzialas rezultat?
Likiertowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 21:16   #2552
Nogala1
Raczkowanie

dziewczyny ja amlę kupiłam na allegro , a olejek kokosowy w sklepie internetowym www.halfy.pl tylko zrobiłam głupotę bo amlę kupiłam wczesniej niż dikipałam się do tego sklepu, a tam też ma amlę i wszystko kupiłabym w jednej przesyłce byłoby taniej , ale trudno
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 21:18   #2553
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Oba nakłada się w taki sam sposób - najlepiej przed myciem, ale jeśli ktoś ma suche i raczej grube włosy, które łakną natłuszczenia to może jeszcze lekko naolejonymi dłońmi przejechać po włosach już po umyciu i wysuszeniu, albo chociaż nałożyć odrobinkę na końcówki.

Olejki różnią się przede wszystkim składem.
Vatika to olej kokosowy plus szereg wyciągów z ziół ajurwedyjskich (m.in z neem, brahmi, amli i henny), cytryna, mleko i olejek rozmarynowy.
Natomiast ten drugi to mieszanka olejów roślinnych (sezamowego, kanola, arachidowego, z nasion bawełny, palmoleinu), oleju mineralnego, wyciągu z amli oraz barwników. Zarówno Vatika jak i Amla zawierają są syntetycznie perfumowane.
Znając skład można już powoli wnioskować o właściwościach

Powiem tylko, że dla kogoś, kto nigdy wcześniej nie paprał się w olejach kilka pierwszych użyć może być objawieniem

Nogala1, gdzie zamówiłaś swoje olejki?
Mam nadzieję na objawienie, jak widzę zdrowe błyszzczące włosy (u kogoś) to mnie ściska w dołku.
O tym, że są różnice w sposobie stosowania wyczytałam na stronie, może sposób nakładania zależy od producenta?
Dziękuję że chciałaś mi pomóc, ale skład tak naprawdę niewiele mi mówi, nie znam się na takich rzeczach
Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
z jakiej strony?
http://www.helfy.pl/wlosy-przetluszczone-zniszczone

Chociaż po tych zachwytach nad Uną nie wiem czy najpierw w nią nie zainwestować, skłaniałam się bardziej ku simply zen, ale nie ma opinii a nie chcę testować w ciemno.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 13:46   #2554
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Likiertowa Pokaż wiadomość
Olejek rycynowy posiadam w domu- stosowalam na rzesy Jestem gotowa zrobic wszystko. Mam go nalozyc na umyte wlosy i pozostawic do wyschniecia i rano zmyc, czy na suce i zmyc rano?
Cytat:
A olejek kokosowy kupie w aptece? po jakim czasie widzialas rezultat?
powtarzam tutaj moj post z watku "wypadajace wlosy - podsumowanie"
olej kokosowy mozesz kupic z sklepie ze zdrowa zywnoscia, badz tez w zwyklym pss spolem, na stoisku z takowa musisz popytac, z reguly nie jest latwo go znalezc. ale sie oplaca i nawet bardziej Ci polecam kokosowy niz rycynowy. kosztuje 11,50 za sloiczek 200 gram. a rycynowy ok 3zl za 30ml. mi wystarcza to na 4-5 zastosowac, z czego latwo wnioskowac ze kokosowy jest ekonomicznieszy i na moich wlosach efekt jest lepszy. ja trzymam z reguly olej kokosowy w lodowce, przed nalozeniem na wlosy wyjmuje na kilka godzin (jak nie zapomne) w temperature pokojowa. wtedy z konsystencji bardzo twardego masla przemienia sie w taki sposob ze moge nabrac lyzka. robie to duza normalna lycha pozniej chwila nad gazem zeby doprowadzic do rozpuszczenia i rozgrzania. tylko nie zeby bylo za gorace, bo raz sie tak poparzylam... takim goracym olejkiem... bolalo jak ****... no i nakladam na koncowki suche wlosow (w zasadzie to tak z 15 cm od nasady wlosow, bo tam mi sie juz zaczynaja lamac od gumki). wymietosze to, zeby wszystkie wlosy byly pokryte, czasami nakladam jeszcze jedna lyzke jak czuje ze za malo. zawijam w koczek, na to folia i na wierzch gumka do wlosow. tak spie. rano w zaleznosci od tego ile mam czasu i czy mam ochote, nakladam na skore glowy olejek kokosowy (tez rozgrzany na lyzce), albo rycynowy (rowniez podgrzany nad gazem) lub nafte kosmetyczna. tak sobie chodze i zmywam. normalnie 2 razy szamponem schodzi. i jesli chodzi o efekt z oleju kokosowego to po umyciu szamponem czuje ze wlosy sa gladsze niz po takim samym zastosowaniu olejku rycynowego. zostawia on jakby warstwe ochronna na koncowkach i bardzo mi sie to podoba. nie wiem czy wynika to z tego ze jak myje szamponem to na sile nie tre koncowek, tylko to co splywa od gory troche pobebram (mam nadzieje ze to slow jest Ci znane) czy on juz tak dzialaw kazdym razie na pewno przy nim pozostane. oczywiscie wszystko zalezy od inwencji tworczej nakladajacego olejek, czasami mieszam go z rycynowym, a czasami dla odmiany nakladam sam rycynowy. radze CI sprobowac, bo efekt ja widzialam na moich bardzo suchych wlosach po pierwszym uzyciu, jezeli uzyjesz rycynowego to musisz troche poczekac niestety na rezultaty. tak z 3-4 uzycia i bedziesz juz wiedziala czy Ci odpowiada. zycze uzdrowenia wloskow
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 13:55   #2555
Likiertowa
Raczkowanie

Dziekuje za wyczerpujace wyjasnienia

Dzisi sprobuje z rycynowym bo mam w domu, a w poniedzialek lece do sklepu ze zrowa zywnoscia
Nie rozumiem tylko dlaczego mam olejek podgrzewac? Podgrzewany jest lepszy?Ja trzymam go na polce w lazience i ma normalna konsystencje
Stary 2007-07-21, 14:05   #2556
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Na tą z proteinami też mam ochotę, a skóro tak migasz oczami... Dotarły odlewki?
no ja właśnie jakbym zamawiała coś z tej Uny to właśnie (co ja z tym "właśnie" ) tą proteinową
i teraz mam dylemat czy Una czy ten Z.one (chyba tak to się pisało), allegro to jednak allegro a tamta strona to siakaś dziwna
Agniesko zamawiałaś Z.one z tej stronki, którą podawałaś?

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mam nadzieję na objawienie, jak widzę zdrowe błyszzczące włosy (u kogoś) to mnie ściska w dołku.
O tym, że są różnice w sposobie stosowania wyczytałam na stronie, może sposób nakładania zależy od producenta?
Dziękuję że chciałaś mi pomóc, ale skład tak naprawdę niewiele mi mówi, nie znam się na takich rzeczach

http://www.helfy.pl/wlosy-przetluszczone-zniszczone

Chociaż po tych zachwytach nad Uną nie wiem czy najpierw w nią nie zainwestować, skłaniałam się bardziej ku simply zen, ale nie ma opinii a nie chcę testować w ciemno.

no mnie też różne rzeczy ściska jak widzę ładne włosy a mam jeszcze to nieszczęście, że moja rodzina jest gęstowłosa, mama ma trwałą, siostra regularnie rozjaśnia kudły a obydwie mają lśniące i piękne bez większego wysiłku a ja?? wyliniała miotła na głowie
i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie

dzięki za stronkę

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
powtarzam tutaj moj post z watku "wypadajace wlosy - podsumowanie"
olej kokosowy mozesz kupic z sklepie ze zdrowa zywnoscia, badz tez w zwyklym pss spolem, na stoisku z takowa musisz popytac, z reguly nie jest latwo go znalezc. ale sie oplaca i nawet bardziej Ci polecam kokosowy niz rycynowy. kosztuje 11,50 za sloiczek 200 gram. a rycynowy ok 3zl za 30ml. mi wystarcza to na 4-5 zastosowac, z czego latwo wnioskowac ze kokosowy jest ekonomicznieszy i na moich wlosach efekt jest lepszy. ja trzymam z reguly olej kokosowy w lodowce, przed nalozeniem na wlosy wyjmuje na kilka godzin (jak nie zapomne) w temperature pokojowa. wtedy z konsystencji bardzo twardego masla przemienia sie w taki sposob ze moge nabrac lyzka. robie to duza normalna lycha pozniej chwila nad gazem zeby doprowadzic do rozpuszczenia i rozgrzania. tylko nie zeby bylo za gorace, bo raz sie tak poparzylam... takim goracym olejkiem... bolalo jak ****... no i nakladam na koncowki suche wlosow (w zasadzie to tak z 15 cm od nasady wlosow, bo tam mi sie juz zaczynaja lamac od gumki). wymietosze to, zeby wszystkie wlosy byly pokryte, czasami nakladam jeszcze jedna lyzke jak czuje ze za malo. zawijam w koczek, na to folia i na wierzch gumka do wlosow. tak spie. rano w zaleznosci od tego ile mam czasu i czy mam ochote, nakladam na skore glowy olejek kokosowy (tez rozgrzany na lyzce), albo rycynowy (rowniez podgrzany nad gazem) lub nafte kosmetyczna. tak sobie chodze i zmywam. normalnie 2 razy szamponem schodzi. i jesli chodzi o efekt z oleju kokosowego to po umyciu szamponem czuje ze wlosy sa gladsze niz po takim samym zastosowaniu olejku rycynowego. zostawia on jakby warstwe ochronna na koncowkach i bardzo mi sie to podoba. nie wiem czy wynika to z tego ze jak myje szamponem to na sile nie tre koncowek, tylko to co splywa od gory troche pobebram (mam nadzieje ze to slow jest Ci znane) czy on juz tak dzialaw kazdym razie na pewno przy nim pozostane. oczywiscie wszystko zalezy od inwencji tworczej nakladajacego olejek, czasami mieszam go z rycynowym, a czasami dla odmiany nakladam sam rycynowy. radze CI sprobowac, bo efekt ja widzialam na moich bardzo suchych wlosach po pierwszym uzyciu, jezeli uzyjesz rycynowego to musisz troche poczekac niestety na rezultaty. tak z 3-4 uzycia i bedziesz juz wiedziala czy Ci odpowiada. zycze uzdrowenia wloskow
oooo teraz to ja już na pewno muszę mieć tego oleja kokosowego
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 14:12   #2557
agnieska
Zakorzenienie

Benito zamawiałam Allegro, ale sprzedawca zrezygnował z aukcji i wysłał maila do kupujących u niego osób z adresem tej strony
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 19:29   #2558
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za wyczerpujace wyjasnienia

Dzisi sprobuje z rycynowym bo mam w domu, a w poniedzialek lece do sklepu ze zrowa zywnoscia
Nie rozumiem tylko dlaczego mam olejek podgrzewac? Podgrzewany jest lepszy?Ja trzymam go na polce w lazience i ma normalna konsystencje
oj nie ma za co ciesze sie ze moglam pomoc a podgrzewany lepiej sie rozprowadza i tylko o to chodzi

Cytat:
musisz musisz
Stary 2007-07-21, 19:30   #2559
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no ja właśnie jakbym zamawiała coś z tej Uny to właśnie (co ja z tym "właśnie" ) tą proteinową
i teraz mam dylemat czy Una czy ten Z.one (chyba tak to się pisało), allegro to jednak allegro a tamta strona to siakaś dziwna
Agniesko zamawiałaś Z.one z tej stronki, którą podawałaś?

no mnie też różne rzeczy ściska jak widzę ładne włosy a mam jeszcze to nieszczęście, że moja rodzina jest gęstowłosa, mama ma trwałą, siostra regularnie rozjaśnia kudły a obydwie mają lśniące i piękne bez większego wysiłku a ja?? wyliniała miotła na głowie
i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie

dzięki za stronkę

Mam to samo, chciałam coś ze stronki z.one, ale po tych opisach o unie waham się.
Skoro kokos czyni takie cuda, to skuszę się na olejek vatika, który zawiera w sobie olej kokosowy. Tylko jak ja przeżyję ten zapach ??? I jeszcze jedno - na stronie jest napisane, że olej nakłada się po umyciu, a tego całkiem sobie nie umiem wyobrazić. Przecież to musi mocno obciążać. Ewentualnie można by nie patrzeć na to i nakładać olej przed myciem, jak to opisała una creatura bella.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 20:01   #2560
Wizazanka492
Zadomowienie

Witam dziewczynki
Chcialabym przedstawic swoj wlosowy problem ;(
Otóż są bardzo cieniutkie,rzadkie i szybko sie przetluszczaja...buuu. Długość-do ramion.
Niedawno zrobilam sobie leciutkie pasemka blond, bo moj kolor blond zmienial sie w kolor rudawy blond co wygladalo niezbyt pieknie
Moje wlosy sa naprawde w ciezkim stanie i jestem tym kompletnie zalamana szczegolnie jak widze jakies piekne wloski (rockmehoney.fotka.pl)- i gdzie tu sprawiedliwosc?
Od 1 lipca tego roczku postanowilam zadbac szczegolnie o swoje wlosy. Strasznie mi wypadaly, na szczotce multum wloskowehh-powodem moze jest to ze mam silny łojotok,problemy z tradzikiem itp z ktorym ciagle walcze i jakos w 3 ostatnich miesiacach zahamowal sie (dobry dermatolog itp)...weszlam na forum wizaz.pl i kochane dziewczynki co nieco napisaly o roznych fajniusich sposobach na wzmocnienie kłaczków...
Teraz uzywam (od 1 lipca) :
1) Myje włoski w szamponie Seboradin Niger(do przetluszczajacych sie)
2) Używam po myciu włoskow Lotionu tez z tej serii co szampon
3) Co 3 dzionki nakładam ten sławny WAX
4) Łykam sylice
5) Nieraz do szamponu dodaje olejku rycynowego, ale ostatnio chyba zle go zmylam bo mialam przetluszczone lekko wloski na grzywce...buu
6) Smaruje tez wloski po umyciu mikstura ktorą babcia mi polecila tj żółtko z wodą..potem spłukuje rzecz jasna lekko zimnawa wodą.

Hm...Po waxie rzeczywiscie wlosy sa ladniejsze i jest ich wiecej. Natomiast zauwazylam ze po szamponie seboradinie Niger wypadaja mi troszke wlosy...moze dlatego ze dopiero zaczelam go uzywac?jak sądzicie dziewczynki?troche cos nie tak z moimi wlosami czy wy tez tak mialyscie na poczatku?

Tak bardzo chcialabym miec wloski do łopatek chociaz...takie geste i lsniace...myslicie ze bede miala takie? Bo mnie czasem brakuje nadziei Jak mysliscie po ilu dniach takiej mojej kuracji one troszke widocznie podrosna i wzmocnia sie?

Dziękuje z góry za odpowiedzi
I pszepraszam ze sie tak rozpisalam...ale powiedzialam wam chyba prawie wszystko o tych moim nieszczesnych wlosiatkach
Pozdrówka dla was
Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 01:04   #2561
Divine18
Zakorzenienie

wizazanko mam podobny problem tez mam bardzo cienkie wlosy ktore sie przetluszczaja szybko i wypadają i tez ostatnio mialam robione pasemka jasniejsze tez uzywam seboradinu i rzeczywiscie po nim mi bardziej wypadaja także sie nie martw moze odrosną na ich miejsce zdrowsze? wax rzeczywiscie czyni cuda mam nadzieje ze nie prostujesz... ja ostatnio nie prostowalam ok miesiaca ale nie dałam rady teraz jak widzisz po moim podpisie zaczynam od nowa z mocniejsza motywacją mysle ze jesli nadal bedziesz sie dobrze z nimi obchodziła to beda ładniej sie prezentowały i beda zdrowsze i przede wszystkim mocniejsze bądź wytrwała damy rade nie jestes sama

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 10:16   #2562
edytka11
Przyczajenie

Rigenol podziałał na mnie nieźle. Włosy lśnią, są gładkie, miękkie, mi rigenol podkreśla skręt ( mam naturalnie kręcone), rzeczywiście regeneruje, więc mogę polecić.

Szukam czegoś nawilżającego - myślałam o tym BC Źródło nawilżenia (warto?).
A stosowałyście może maskę maślaną z Welli z prowit. B5? Ponoć nawilża i zatrzymuje wilgoć we włosach.

I jeszcze jedno - olejek kokosowy nawilża?
edytka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 13:04   #2563
Likiertowa
Raczkowanie

Spałam całą noc z olejkiem rycynowym. Efekty widzę od razu. MOje zniszczone włosy stały się bardziej miękkie, łatwiej się rozczesywały. Gdy spłukiwałam olejek nie miałam poplątanych włosów. A jestem bardzo sceptyczna. Dziekuję za radę, jutro lecę po kokosowy.
Stary 2007-07-22, 14:45   #2564
Maybebaby
Raczkowanie

Ja polecam z całego serducha olej kokosowy.....naprawde warto
Można używac bez spłukiwania jednak trzeba uważać żeby nie przedobrzyć.....
Raz dałam za dużo i było kiepsko...ale robie tak np.
myje włosy szamponem....spłukuje zimną potem ciepłą, wcieram olej kokos. czekam chwilkę i płuczę dłuzej w dosyć ciepłej wodzie...i tyle
Potem ewentualnie można dodac jakąs odżywkę bez spłukiwania....opisuje tutaj takie zabiegi dla suchych puszacych sie, kręconych wlosów.
Czasami trzeba dać włosom odpocząć od oleju, bo sie przyzwyczajają.
Olej też jest dobry na plaże/opalanie.Wcieram na suche włosy owijam w chustkę i na słoneczko...dzięki temu mam dobrze chronione włosy, bo niestety słoneczko mi strasznie masakruje....
Polecam
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 17:59   #2565
Moola_
Raczkowanie

Możecie mi napisać co to jest ten wax?
bo jakoś jestem nie z tej epoki ^^

PEACE!
Moola_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-22, 19:41   #2566
Divine18
Zakorzenienie

to intensywnie regenerujaca włosy odżywka tu masz wiecej:
http://www.wax.com.pl/wax.html

a tu możesz popatrzeć jak wizażanki ją zachwalają naprawde czyni cuda
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=9730

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Stary 2007-07-23, 15:40   #2567
Wizazanka492
Zadomowienie

Divine18 dzieki za te slowa pocieszenia Chociaz ty wierzysz w moje nikłe kłączki
Stary 2007-07-23, 22:10   #2568
Divine18
Zakorzenienie

bo wierze i w moje hehe

Stary 2007-07-24, 09:07   #2569
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871
Konto usunięte

Apel do Gliwiczanek-olejek kokosowy

Drogie Gliwiczanki! Czy udało się którejś z was kupić w Gliwicach w sklepie ten wychwalany olejek kokosowy? Jeżeli tak to proszę o podanie namiarów. Dziękuję serdecznie!
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 12:39   #2570
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mam to samo, chciałam coś ze stronki z.one, ale po tych opisach o unie waham się.
Skoro kokos czyni takie cuda, to skuszę się na olejek vatika, który zawiera w sobie olej kokosowy. Tylko jak ja przeżyję ten zapach ??? I jeszcze jedno - na stronie jest napisane, że olej nakłada się po umyciu, a tego całkiem sobie nie umiem wyobrazić. Przecież to musi mocno obciążać. Ewentualnie można by nie patrzeć na to i nakładać olej przed myciem, jak to opisała una creatura bella.
to może kup zwykły kokosowy? taki "spożywczy" (można podobno kupić w sklepach ze zdrową żywnością itp.) bo ja się właśnie na taki czaję
i będę na pewno używać przed myciem nie wyobrażam sobie po

co do dylematu Una vs. Z.one - z Uną jest łątwiej, bo mniejszy wybór z tego Z.one to bym chyba z parę godzin musiała poczytać i powybierać

Divine to Ty w avatarku?
jakoś inaczej sobie Cię wyobrażałam
Stary 2007-07-24, 12:52   #2571
agnieska
Zakorzenienie

Z Uny mniejszy wybór jest tylko na aukcjach, w katalogu jest sporo kosmetyków
Stary 2007-07-24, 12:55   #2572
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Spałam całą noc z olejkiem rycynowym. Efekty widzę od razu. MOje zniszczone włosy stały się bardziej miękkie, łatwiej się rozczesywały. Gdy spłukiwałam olejek nie miałam poplątanych włosów. A jestem bardzo sceptyczna. Dziekuję za radę, jutro lecę po kokosowy.
dobrze ze pomoglo
Stary 2007-07-24, 13:19   #2573
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Z Uny mniejszy wybór jest tylko na aukcjach, w katalogu jest sporo kosmetyków
masz rację, miałam na myśli ilość dostępnych kosmetyków
no i ciekawe czemu do naszego cudownego kraju tyle wspaniałych rzeczy w ogóle nie dociera

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
dobrze ze pomoglo
rycyna rządzi
mnie też wyratowała z niejednej opresji
Stary 2007-07-24, 13:23   #2574
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, miałam na myśli ilość dostępnych kosmetyków
no i ciekawe czemu do naszego cudownego kraju tyle cudownych rzeczy w ogóle nie dociera
Katalog jest polski, więc mam nadzieję że sprzedający po prostu nie wystawia wszystkich kosmetyków na sprzedaż ze względu na koszty
Stary 2007-07-24, 14:24   #2575
karla_92
Zakorzenienie

A mozecie mi powiedziec czy ten olejek kososowy jest wydajny? Na ile uzyc starcza? Bo 11zł to sporo a jak na niezbyt dlugo starcza to sie nie oplaca
I jeszcze jakie jest jego dzialanie? Nawilza, odzywia, wzmacnia??Rozni sie dzialaniem od rycynowego? I czy dziala jak sie go wciera tylko w koncowki a nie w cebulki?

I moze wiecie jak dziala nafta kosmetyczna? Podobnie jak te olejki?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 16:25   #2576
eunchae
Raczkowanie

Hej, witam wszystkich

Mam pewien problem z włosami, nie przetłuszczają się, nie mam łupieżu, nie wypadają jakoś szczególnie, nigdy ich nie farbowałam ani nie robiłam trwałej. Jedyne co przeżyły moje biedne włosy to prostowanie jednak prostownica daje mi więcej szczęścia niż cierpienia i nie mogę z niej zrezygnować. Teraz moje włosy to prawie nie włosy tylko siano, okropne siano!!!
Co by tu poradzić na to? Kupiłam sobie tą odżywkę WAX i mam zamiar ją stosować, ale ona chyba nic na to siano nie poradzi? W sumie te włosy nie są też jakoś strasznie suche, tylko to siano...
eunchae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 07:05   #2577
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eunchae Pokaż wiadomość
Hej, witam wszystkich

Mam pewien problem z włosami, nie przetłuszczają się, nie mam łupieżu, nie wypadają jakoś szczególnie, nigdy ich nie farbowałam ani nie robiłam trwałej. Jedyne co przeżyły moje biedne włosy to prostowanie jednak prostownica daje mi więcej szczęścia niż cierpienia i nie mogę z niej zrezygnować. Teraz moje włosy to prawie nie włosy tylko siano, okropne siano!!!
Co by tu poradzić na to? Kupiłam sobie tą odżywkę WAX i mam zamiar ją stosować, ale ona chyba nic na to siano nie poradzi? W sumie te włosy nie są też jakoś strasznie suche, tylko to siano...
Myśle że WAX powinien ci pomoc...podobno czyni cuda Nie zrazaj sie jesli po jednym zastosowaniu WAXa nie bedziesz widziala różnicy...moze gdy zużyjesz cale pudelko zauwazysz dopiero efekty Powodzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-25, 09:51   #2578
Divine18
Zakorzenienie

no ja przy drugim waxie dopiero zauwazam efekty

Stary 2007-07-25, 11:25   #2579
naila
Zakorzenienie

Eunchae, jeśli nie chcesz rezygnować z prostownicy polecam Ci zainwestowanie w prostownicę ceramiczną, najlepiej profesjonalną. I zainwestuj w dobre, profesjonalne maski nawilżające.
Polecam te, z których sama jestem bardzo zadowolona i widzę u siebie rezultaty:
- Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick maskę nawilżającą
- Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick conditioner – odżywkę nawilżającą w sprayu bez spłukiwania

Polecam ten zestaw oraz dobrą prostownicę. Ja kupiłam sobie Toledo Eco-cerion i te produkty i muszę przyznać, że kondycja moich włosów się poprawiła

Acha dobrze też robi suszenie włosów jak najmniej ciepłym powietrzem. Przez jakiś czas nie miałam suszarki i było widać, że włosy były z tego powodu bardziej zadowolone

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 12:36   #2580
Olguśśś
Przyczajenie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

- najpierw myje dokładnie włosy
- potem uzywam odzywki ale zazwyczaj mam ja odrazu w szamponie
- szampon z formuła zmiekczania wody wtedy włosy wygladaja na bardziej zadbane
- a spac chodze albo z lekko wilgotnymi albo suchymi to mi nie robi róznicy bo i tak je rano prostuje
- i najwazniejsze na wilgotne koncówki włosów nakładam jedwab najlepszy jest z firmy Bio slim jest poporstu super bo koncówki włosów nie sa rozdwojone nie są suche ani nic w tym stylu i wygladaja o niebo lepiej i slicznie sie błyszcza - polecam ... sardecznie a w szczególnosci dla osób które susza prostuja ( tak jak ja ) bardz krecą
- odrazu mówie jak juz macie ten jedwab nałócie tylko krople na opuszki palców rozetrzyjcie i na same koncuweczki włosów bo jak nałozycie na całe to jak włosy wyschna beda wygladały jakby były tłuste i brudne wiec uwazajcie i dokładnie przeczytajcie instrukcje
Życze powodzenia
Olguśśś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości