Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-29, 10:48   #2611
syntagma
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

znalazlam w sklepie ze zdrowa zywnoscia
Stary 2007-07-30, 08:28   #2612
Jula84
Wtajemniczenie

Ja sobie cyba podaruję ten olej kokosowy...nie mam siły go szukać po Krakowie - a nóż kupię zły..
Natomiast wczoraj siedziałam na kwc czego efektem był zakup w SuperPharm (jak ja ten sklep uwielbiam ) Pantene Pro-v - Jedwabista Miękkość 2 w 1 szampon z odżywką. (ocena na kwc 4.40)
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 12:56   #2613
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Ja sobie cyba podaruję ten olej kokosowy...nie mam siły go szukać po Krakowie - a nóż kupię zły..
Natomiast wczoraj siedziałam na kwc czego efektem był zakup w SuperPharm (jak ja ten sklep uwielbiam ) Pantene Pro-v - Jedwabista Miękkość 2 w 1 szampon z odżywką. (ocena na kwc 4.40)

Szampony z pantene ogolnie całkiem przyjemnie zmiekczaja wlosy wiec jeszcze jak to Jedwabista Miekkosc to juz wogole
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 13:42   #2614
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Szampony z pantene ogolnie całkiem przyjemnie zmiekczaja wlosy wiec jeszcze jak to Jedwabista Miekkosc to juz wogole
Jak umyje nim włosy to dam znać, choć zawsze po szamponie nakładam jeszcze jakaś maskę więc nie wiem czy będzie to taka obiektywna ocena...
Stary 2007-07-30, 13:58   #2615
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
No żeby w stolicy Pyrlandii oleju kokosowego nie mieli
Coś słabo szukasz, kochana .

w Pyrowie moim kochanym na pewno jest
tylko że ja się teraz wakacjuję (zachciało mi się wyjazdów nad morze ), w tej mieścinie w której mieszkam to nawet nie szukałam, wybrałam się do najbliższego w miarę miasta - i też nic
że już nie wspomnę o tym, że pogoda jest taka czarownicująca, że siedzę tylko na wizażu

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
szybciej można zamówić np. z ecospa.pl lub z mazidla.com
dzięki
obadam te stronki i chyba tu zamówię
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 14:19   #2616
Jula84
Wtajemniczenie

Ja nadal poszukuję maski do włosów Pollena Malwa - Studio Gloria do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych. Jest podobno świetna i poszukiwana przez wiele Wizażanek...a zdobyć ją to cud...

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8627
Stary 2007-07-30, 14:30   #2617
katiia
Raczkowanie

Cytat:
Tak - mam dokładnie ten sam. Podgrzewam go na parze i w płynnej postaci nakładam na kudełki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kokos.jpg (54,1 KB, 15 załadowań)
katiia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-30, 14:39   #2618
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal poszukuję maski do włosów Pollena Malwa - Studio Gloria do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych. Jest podobno świetna i poszukiwana przez wiele Wizażanek...a zdobyć ją to cud...

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8627
No to wyglada na to ze ta odzywka ma kolejna zwolenniczke A wiesz ile kosztuje i jaka ma pojemnosc ale chyba nie jest droga Ja mam ochote na ta http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13472 ale chyba moim suchym i troche zniszczonym wlosom przydałoby sie cos bardzije regenerującego
Stary 2007-07-30, 14:41   #2619
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
No to wyglada na to ze ta odzywka ma kolejna zwolenniczke A wiesz ile kosztuje i jaka ma pojemnosc ale chyba nie jest droga Ja mam ochote na ta http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13472 ale chyba moim suchym i troche zniszczonym wlosom przydałoby sie cos bardzije regenerującego
Wczoraj ogladałam tą maskę Pantene w Superpharm ale jest droga a opakowanie malutkie...
Natomiast studio gloria kosztuje ok 6 zl ale tak jak mówie - jest nie od kupienia
Stary 2007-07-30, 14:43   #2620
karla_92
Zakorzenienie

A tak troche z innej beczki Uzywa ktos nafty kosmetycznej do włosow? A jak tak to jak ona działa? Ja slyszałam ze jest dobra dla tlustych wlosow bo wysusza ale znowu z drugiej strony polecana jest do wlosow zniszczonych i suchych
Stary 2007-07-30, 16:55   #2621
ksylwia
Zadomowienie

Przez ok. 3 miesiące stosowałam naftę kosmetyczną z olejkiem rycynowym - takie 2 w 1. Jakichś spektakularnych efektów nie zauwazyłam, może dlatego, ze tylko raz w życiu miałam robiony balejaż i raczej nie sa one zniszczone.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 17:43   #2622
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam ten szamon i jest rewelacyjny

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 20:23   #2623
katiia
Raczkowanie

Cytat:
A tak troche z innej beczki Uzywa ktos nafty kosmetycznej do włosow? A jak tak to jak ona działa? Ja slyszałam ze jest dobra dla tlustych wlosow bo wysusza ale znowu z drugiej strony polecana jest do wlosow zniszczonych i suchych
Nafta wysusza włosy ??? Pierwsze słyszę, może ktoś coś wie na ten temat? Zawsze mysłałam ze nafta ma działanie regenerujące...
Ja mieszam naftę z olejkiem kokosowym i nakładam na włosy pół godziny / godzinę przed myciem.
katiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 20:51   #2624
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
ja miałam ten szamon i jest rewelacyjny

o to super! Na kwc można polegać
Stary 2007-07-30, 21:15   #2625
Kadunia
Zakorzenienie

No żebyś wiedziała że można ja go miałam rowno rok temu i chyba znow do niego wroce bo naprawde był super

Stary 2007-07-30, 21:58   #2626
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
No żebyś wiedziała że można ja go miałam rowno rok temu i chyba znow do niego wroce bo naprawde był super
Kadunia ale nakładałaś po nim jeszcze jakas maskę albo odżywke? Bo w sumie to jest 2 w 1 czyli szampon z odżywką...
Stary 2007-07-31, 09:30   #2627
Wizazanka492
Zadomowienie

Hej Chcialabym wam powiedziec ze od 1 lipca (od czasu kiedy wzielam sie za swoje wloski) one uległy znacznej poprawie i urosły cieszu mnie to niezmiernie
Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 09:32   #2628
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
Hej Chcialabym wam powiedziec ze od 1 lipca (od czasu kiedy wzielam sie za swoje wloski) one uległy znacznej poprawie i urosły cieszu mnie to niezmiernie
A jakie metody stosowałaś?
Stary 2007-07-31, 12:21   #2629
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
A jakie metody stosowałaś?
Gdzies juz to pisalam, ale napisze jeszcze raz
1. Szampon Seroradin Niger do przetłuszczających się włosków
2. tabletki Silica, regularnie, codziennie rano przed sniadaniem je biorę
3. Co 3 dni nakładam maskę WAX
4. Używam też Lotionu z tej serii co szampon
5. Co jakis czas robie maseczke z żółtka (zoltko+woda)
6. Spłukuje pod koniec mycia zimniutką wodą
7. Nie używam szczotki, tylko i wyłącznie grzebień
8. Do szamponu dodaje olejek rycynowy

Włoski mi urosły i to nawet sporo bo w 2 tygodnie 1,5cm Sama mama mi mierzyła linijką:P. Pozatym są o wiele grubsze i mocniejsze. Na KWC dziewczyny narzekaly na szampon Seboradin Niger...nie wiem czemu, ale mnie pomoga. Kiedys mialam takie nikle, cieniuteńki włoski, po umyciu siano+pierze=tylko płakać. Teraz nie są aż tak super mocne (wiadomo trzeba wiecej czasu) ale o wiele mocniejsze, co mnie cieszy.
Kuracja trwa od 1 lipca, weic dopiero miesiac, a zeby osiagnac takie wloski, jakie ja chce miec (rockmehoney.fotka.pl) to musze poczekac ze 2 latka Ale sie zawzielam i tak łatwo nie odpuszcze A na pewno ich nie obetne,w ciagu minimum 5 lat to na 100%.
Stary 2007-07-31, 15:04   #2630
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiia Pokaż wiadomość
Nafta wysusza włosy ??? Pierwsze słyszę, może ktoś coś wie na ten temat? Zawsze mysłałam ze nafta ma działanie regenerujące...
Ja mieszam naftę z olejkiem kokosowym i nakładam na włosy pół godziny / godzinę przed myciem.
Ja tego tez nie wiem ale tak gdzies czytalam A łatwo sie zmywa ta nafte? wystarczy raz umyc wlosy? I ile za nia zaplacilas?

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
Gdzies juz to pisalam, ale napisze jeszcze raz
1. Szampon Seroradin Niger do przetłuszczających się włosków
2. tabletki Silica, regularnie, codziennie rano przed sniadaniem je biorę
3. Co 3 dni nakładam maskę WAX
4. Używam też Lotionu z tej serii co szampon
5. Co jakis czas robie maseczke z żółtka (zoltko+woda)
6. Spłukuje pod koniec mycia zimniutką wodą
7. Nie używam szczotki, tylko i wyłącznie grzebień
8. Do szamponu dodaje olejek rycynowy

Włoski mi urosły i to nawet sporo bo w 2 tygodnie 1,5cm Sama mama mi mierzyła linijką:P. Pozatym są o wiele grubsze i mocniejsze. Na KWC dziewczyny narzekaly na szampon Seboradin Niger...nie wiem czemu, ale mnie pomoga. Kiedys mialam takie nikle, cieniuteńki włoski, po umyciu siano+pierze=tylko płakać. Teraz nie są aż tak super mocne (wiadomo trzeba wiecej czasu) ale o wiele mocniejsze, co mnie cieszy.
Kuracja trwa od 1 lipca, weic dopiero miesiac, a zeby osiagnac takie wloski, jakie ja chce miec (rockmehoney.fotka.pl) to musze poczekac ze 2 latka Ale sie zawzielam i tak łatwo nie odpuszcze A na pewno ich nie obetne,w ciagu minimum 5 lat to na 100%.
Ja tez sie biore za wlosy - nie prostuje do konca wakacji i w tym czasie jej reperuje...zeby nadawaly sie do ponownego niszczenia za miesiac Juz teraz widze (po 3 tygodniach od odstawienia prostownicy) ze sa w lepszej kondycji Teraz wax i dobra maska i zobaczymy co bedzie

A ile kosztuje ten szampon Seboradin Niger i jaka ma pojemnosc? W kwc pisze 10zł ale nie wiem czy to aktulna cena

Jula84: Jesli chcesz zeby wlosyw były bardzije miekkie potrzymaj dluzej odyzwke. W moim przypadku (pantene) wystarcza 3min i wloski sa mieciutkie Ale nie radze trzymac bardzo dlugo bo moze to niezdrowo jak te wszystkie chemikalia calkowicie wchlona sie we wlosy Mozesz tez wyprobowac tego polskiego waxa w saszetkach. Bardzo fajnie zmiekcza, po nim wlosy w dotyku sa nie do poznania
Stary 2007-07-31, 15:34   #2631
Divine18
Zakorzenienie

ja kupilam ten szampon za 15 zł ma 200 ml zostalo mi tylko tyle wiec niedlugo bede musiala zaopatrzyc sie w nowy ale warto...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (16,3 KB, 18 załadowań)

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 15:40   #2632
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:

Jula84: Jesli chcesz zeby wlosyw były bardzije miekkie potrzymaj dluzej odyzwke. W moim przypadku (pantene) wystarcza 3min i wloski sa mieciutkie Ale nie radze trzymac bardzo dlugo bo moze to niezdrowo jak te wszystkie chemikalia calkowicie wchlona sie we wlosy Mozesz tez wyprobowac tego polskiego waxa w saszetkach. Bardzo fajnie zmiekcza, po nim wlosy w dotyku sa nie do poznania
Ja prawie zawsze trzymam 20 min maske na włosach i to pod czepkiem foliowym...najgorsze jest to że one są takie właśnie "tępę"...sztywne, takie nijakie...sama nie wiem jak to określić...
Ale jadę dzis do ortodonty (zakładam aparat za kilka mc ) a obok gabinetu mam bardzo tanią apteke gdzie ten duzy wax - 480g jest za 23 zl... i maja też ten polski wax
Karla doradź mi - ktorą wersję z tych "polskich" waxów kupic?
Stary 2007-07-31, 15:47   #2633
Zuziunia
BAN stały

Ja sie biorę teraz za silna regenerację, gdyż rozjasnie włoski i wiem ze będą suche i łamliwe.
Olejek rycynowy kiedys stosowałam i szczerze polecam, az dziwne ze do niego jeszcze nie wróciłam włoski były mocne, zdrowe i nie wypadały, a je farbowałam.
Teraz mam blond balejaz a chyba rozjasnie całość moze nie odpadną i czy olejek rycynowy nie przyciemni włosow, bo takie opinie slyszałam.
Nastawiam się tez na wax i olejek kokosowy.
Ostatnio kupiłam odzywke pantene silna regeneracja czy jakos tam i fluid z jedwabiem Gliss Kur (bosssski zapach)

Niom i zobaczymy, w czwartek idę na rozjasnianie, potem zakupuje waxa i olejek kokosowy i będę działac, nie chcę miec siana na głowie, a rozjasnianie bardzo niszczy włosy.

Kiedys w salonie Loreala miałam robiony balejaz, a potem zamiast na same odrosty to znowu na całosc i te rozjasniane, wlosy byly w oplakanym stanie, rozjasniane zreszta z brazu, nie dało sie ich rozczesac ale nie stosowałam ani rycyny, a o waxie czy olej.kokos. nawet nie słyszałam takze napewno az tak zle nie bedzie.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 16:11   #2634
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Divine18 Pokaż wiadomość
ja kupilam ten szampon za 15 zł ma 200 ml zostalo mi tylko tyle wiec niedlugo bede musiala zaopatrzyc sie w nowy ale warto...
A jak działa? dodaje objetosci, wzmacnia, okranicza przetłuszczanie?

Cytat:
Ja prawie zawsze trzymam 20 min maske na włosach i to pod czepkiem foliowym...najgorsze jest to że one są takie właśnie "tępę"...sztywne, takie nijakie...sama nie wiem jak to określić...
Ale jadę dzis do ortodonty (zakładam aparat za kilka mc ) a obok gabinetu mam bardzo tanią apteke gdzie ten duzy wax - 480g jest za 23 zl... i maja też ten polski wax
Karla doradź mi - ktorą wersję z tych "polskich" waxów kupic?
Moze ta miekkosc to zasluga mojej odzywki bo tak jak juz mowilam i benito_mruffkolini tez - pantene dobrze zmiekczaja

Ja wlasnie tez nie wiem ktory kupic mialam saszetke do suchych i zniszczonych i narazie co moge powiedziec po pierwszym uzyciu to to ze zmiekcza wlosy i niestety troche obciaza ale nie powoduje szybszego przetluszczania wrecz przeciwnie wlosy wygladaja puszyscie Ja sie zastanawiam nad brazowo zielonym do slabych i wypadajacych i wlasnie tym do suchych i zniszczonych. Nie wiem czy ten brazowy poradzi sobie z suchymi wlosami i czy je zregeneruje ale znowu korzystnie wplywa na koncowki i zapobiega łamaniu i wypadaniu (opisalam to w watku o waxie) Teraz to nie mam pojecia ktory wybrac

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ja sie biorę teraz za silna regenerację, gdyż rozjasnie włoski i wiem ze będą suche i łamliwe.
Olejek rycynowy kiedys stosowałam i szczerze polecam, az dziwne ze do niego jeszcze nie wróciłam włoski były mocne, zdrowe i nie wypadały, a je farbowałam.
Teraz mam blond balejaz a chyba rozjasnie całość moze nie odpadną i czy olejek rycynowy nie przyciemni włosow, bo takie opinie slyszałam.
Nastawiam się tez na wax i olejek kokosowy.
Ostatnio kupiłam odzywke pantene silna regeneracja czy jakos tam i fluid z jedwabiem Gliss Kur (bosssski zapach)

Niom i zobaczymy, w czwartek idę na rozjasnianie, potem zakupuje waxa i olejek kokosowy i będę działac, nie chcę miec siana na głowie, a rozjasnianie bardzo niszczy włosy.

Kiedys w salonie Loreala miałam robiony balejaz, a potem zamiast na same odrosty to znowu na całosc i te rozjasniane, wlosy byly w oplakanym stanie, rozjasniane zreszta z brazu, nie dało sie ich rozczesac ale nie stosowałam ani rycyny, a o waxie czy olej.kokos. nawet nie słyszałam takze napewno az tak zle nie bedzie.
To trzymam kciuki A ja mam ta odyzwke pantene i musze powiedziec ze jest taka sobie Chyba co nieco regeneruje ale na jakies wielki efekt nie ma co liczyc
Stary 2007-07-31, 17:19   #2635
Divine18
Zakorzenienie

ogranicza przetłuszczanie. zazwyczaj mylam wlosy codziennie bo tak mi sie przetluszczaly teraz robie to co 2-3 dni...
jak sie nim umyje włosy to sie czuje ze sie ma naprawde czyste a nie jak po tych drogeryjnych szamponach ktore jakies silikony zawieraja

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 17:43   #2636
Kadunia
Zakorzenienie

Zazwyczaj tak ale nie zawsze Własnie dlatego że był 2w1 to nike wymagał odżywki ale pamiętam że miałam wtedy tą odżywke z tej samej serii bez spłukiwania Proste i Gładkie w takiej buteleczce i ten duet to juz był wogole bomba
A dzis pierwszy raz użyłam odzywki Restoratives Pełna Kontrola i jestem bardzo zadowolona jeszcze zamierzam kupic ta druga Program Odnowy
Zuziunia mi olejek bardzo przyciemnił koncowki:/ ale jest swietny

Stary 2007-08-01, 07:44   #2637
Jula84
Wtajemniczenie

Muszę przyznać, że wczoraj nałożyłam po myciu mleczną maskę Kallosa (leżała sobie 3 mc nie używana) i kurcze miałam po niej bardzo przyjemne, miękkie włosy! Co oznacza ze balsam Gliss Kur'a -Oil Nutritive (ta nowa żółta seria) kompletnie się na moich włosach nie sprawdza. A może Kallos tak zadziałał bo go odstawiłam na długo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-01, 07:52   #2638
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Ja tego tez nie wiem ale tak gdzies czytalam A łatwo sie zmywa ta nafte? wystarczy raz umyc wlosy? I ile za nia zaplacilas?

Ja tez sie biore za wlosy - nie prostuje do konca wakacji i w tym czasie jej reperuje...zeby nadawaly sie do ponownego niszczenia za miesiac Juz teraz widze (po 3 tygodniach od odstawienia prostownicy) ze sa w lepszej kondycji Teraz wax i dobra maska i zobaczymy co bedzie

A ile kosztuje ten szampon Seboradin Niger i jaka ma pojemnosc? W kwc pisze 10zł ale nie wiem czy to aktulna cena

Ja za swoj szampon Seboradin Niger zapłaciłam 11 zł, wiec to nie aż tak dużo w sumie...Tyle tylko że jest mało wydajny, słabo sie pieni - to chyba jego najgorszy minus:/ Ale po nim wloski sa mocnijesze, po umyciu nie wygladaja jak pierza, lecz sa tak zdrowo sztywne
Stary 2007-08-01, 08:02   #2639
Wizazanka492
Zadomowienie

A mam pytanie w zwiazku z tym olejkiem kokosowym Ile on kosztuje...gdzie go mozna kupic (apteka/drogeria?) i czy on nadawalby sie do moich cieniutkich, szybko przetluszczajacych sie wloskow?czy dziala na ich porost? Słyszalam, ze o.kokosowy raczej stosuja osoby z kreconymi wlosami, wiec nie wiem czy nadawalby sie do moich kłaczków
Stary 2007-08-01, 08:03   #2640
blekitneoczy
Raczkowanie

A ja dzis dodalam do swojej obszernej kolekcji nowy 'wynalazek' A konkretniej to szamponik firmy JASON, aloe vera 85, szamponik jest sporzadzony na bazie calkowicie naturalnych skladnikow, to znaczy wiadomo chemia jakas tam jest ale ogolnie jest to jeden z szamponow stawiajacy na naturalnosc, i co mile dla sumienia nie jest testowany na kochanych zwierzatkach, i jeszcze jedno dziewczyny nie miejcie wyrzutow sumienia uzywac maski z lozysk zwierzecych poniewaz te lozyska to nie czesci zwierzece tylko to taka blona w ktorej chowa sie plod i przez ktora przechodzi pokarm dla rozwijajecego sie stworzenia zywego, wiec ta blona jest 'nafaszerowana' zdrowymi skladnikami a pozniej odchodzi albo w trakcie porodu albo kilka dni po porodzie, wiec tak jak mowie lozyska to nie czesci zwierzecia. Kurcze nie wiedzialam ze produkcja szamponow Timotei przeprowadza doswiadczenia na zwierzetach, to moje ulubione szampony i najbardziej pasujace do mojego typu skory...w kazdym razie dam znac jak uzyje mojego nowego zakupu
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości