|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Witajcie a ja mam mały dylemat zastanawiam się nad
L'biotica Tabletki Włosy Paznokcie Merz specjal i biotyna 5000 mcg może wy lepiej będzie potrafiły mi doradzić ktore są lepsze? i mają lepszy skład na wypadanie osłabione włosy ? brałam Vitapil i nie byłam zadowolona
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2612 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cześć. I ja chciałabym poznać dobry sposób na wypadające włosy... Tutaj http://preparatynaporostwlosow.pl/ znalazłam zestawienie kosmetyków i zastanawiam się nad pozycją nr 4. Nie znam tego szamponu, ale może któraś z was miała z nim do czynienia. Poza tym myślę nad ampułkami Vichy, bo chyba cenowo wychodzi dość podobnie. No i jeszcze znalazłam jakieś ampułki Seboradin - dużo tańsze. Co polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2613 |
Wtajemniczenie
|
halo co tutaj cisza taka
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2615 |
Przyczajenie
|
Belissa i inne
Czy pomaga wam Belissa ? . Te tabletki na wzmocnienie włosow .. Czy uzywacie innych ? Co o nich sadzicie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2616 |
Rozeznanie
|
Dot.: Belissa i inne
Ja już zużyłam prawie półtora opakowania i nie widzę dużej różnicy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2617 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys używałam ha-pantoten optimum i poprawa była spora, teraz borykam siez wypadaniem włosów chyba po odstawieniu anty i znowu biore ha-pantoten optimum ale narazie miesiąć a jak to przy tabletkach rezultat widoczny po 2-3 mies. regularnego brania,po pazurkach juz widze poprawe mocne ze gwoździe mozna nimi przybijać, dodatkowo biore 2 tabl.onozis beauty ale dopiero 18 dni więc na efekty czekammmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2618 |
Konto usunięte
|
Ja biorę tabletki ze skrzypem, pokrzywą, drożdżami i czymśtam jeszcze. Czytałam ze efekty moga byc widoczne najwczesniej po miesiacu łykania, więc czekam na jakąś poprawe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywalam siliki i vitapilu. Pierwsze nie dalo nic, Vitapil pomogl na wypadanie.
![]() |
#2620 |
Raczkowanie
|
Wspomaganie włosów a zdrowie
Witam,
od wczoraj biorę skrzypovitę i noszę się z zamiarem agresywnego wspomagania włosów przeróżnymi witaminami. Prócz tego piję zieloną herbatę i pokrzywę. I teraz pytanie do wszystkich obecnych tutaj maniaczek zapuszczania długiej grzywy - czy łykając codziennie jedną tabletkę skrzypovity (z tej 42dniowej kuracji) i pijąc po szklance zielonej herbaty i pokrzywy można przedawkować jakiś zawarty w nich składnik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2621 |
Raczkowanie
|
ja używam belissy ok.3 tyg.na razie nie ma zbyt dużych efektów..zobaczymy jak będzie potem...bo potem biorę się za drożdże... kiedyś stosowałam 1 opakowanie bellisy zauważyłam minimalną różnicę,potem po capivicie włosy chyba ruszyły szybciej..
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
poczytaj sobie watek o sumplemenatch diety tam bardzo czesto dziewczyny polecaly belisse i pisalay o rezulatatach
![]() |
#2623 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspomaganie włosów a zdrowie
Jeżeli chodzi o witaminy to pokrzywa zawiera głównie witaminy B2, B5 i C, K, E. Zielona herabta witaminy C, E i K. Skrzypowita według ulotki zawiera witaminy A, C, B5, B2, B6, B1, H. Czyli z powtarzających się składników mamy witaminy B2, B5 i C.
Jeżeli chodzi o witaminę B2 to dzienne zapotrzebowanie na nią wynosi około 1,5 mg a w skrzypowicie w jednej tabletce (patrząc na ulotkę do opakowania zawierającego 42 tabletki, które trzeba pić raz dziennie) jest jej 2 mg. Jest ją jednak bardzo ciężko przedawkować. Witaminy B5 w skrzypowicie jest 6 mg, zapotrzebowanie dzienne wynosi około 7 mg, ale także trudno ją przedawkować. Witaminy C w jednej tabletce jest 60 mg, a dzienne zapotrzebowanie wynosi do 90 mg. Trudno ją przedawkować, gdyż nadmiar wydalany jest z moczem z organizmu, ale w dużych dawkach może być szkodliwa dla kobiet w ciąży, a raczej dla płodu. Moim zdaniem nie przedawkujesz witamin biorąc jedną tabletkę i pijąc po szklance herbaty i pokrzywy. Ale pamiętaj, że witaminy i składniki mineralne przyjmujesz też ze wszystkimi niemal pokarmami (zakładając w miarę normalne żywienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2624 |
Zadomowienie
|
Może któraś z Was sie podzielić opinią na temat Skrzypovity?
zamówiłam na Doz-ie. Już mam taki mętlik w głowie że nie wiem co wybrać... Brałam Vitapil który mam wrażenie przestał działać po jakims czasie Do tego dołącze wcierke Pokrzepol- skład wydaje się być fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2625 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co napisała Weronika to ja bym na Twoim miejscu odrzuciła picie zielonej herbaty bo jaki to jest sens skoro te same witaminy ma w sobie pokrzywka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei jestem za piciem dobrej gatunkowo zielonej lub białej herbaty, niekoniecznie dla włosów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2627 |
Zadomowienie
|
mam pytanie - czy taki skład jest dobry (wystarczająco sporo tego wszystkiego tutaj) ?
wyciąg ze skrzypu polnego - 100mg wyciąg z pokrzywy - 50mg witC - 40mg witA - 800μg witE - 6mg wit B1 - 1,4mg witB2 - 1,6mg witB6 - 2mg biotyna - 0,15mg niacyna - 6mg błonnik - 220mg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2628 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co myślicie o tabletkach Mega Krzem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2629 |
Konto usunięte
|
Na mnie Belissa w ogóle nie działała, co mnie zdziwiło, bo niby największą ilość skrzypu ma
![]() ![]() ![]() ![]() Z suplementami do włosów jest tak, że trzeba pić regularnie 3 miesiące, żeby zobaczyć optymalne efekty, potem miesiąc przerwy na oczyszczenie nerek ![]() ![]() ![]() Każdy musi wypróbować na sobie, ale ja na Belissie zawiodłam się na całej linii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Belissa jest całkiem w porządku, lubię też Skrzypowitę. Jak łykałam to efekt był, włoski trochę (ale nie znowuż super widocznie) szybciej rosły i wyglądały lepiej.
![]() ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2631 |
Rozeznanie
|
włosy mi wychodza garściami - dosłownie. I panie w aptece były przerażone - niczym po chemioterapii. Straciłam już połowę włosów, ale to przez drastyczne odchudzanie się. Wybrały dla mnie własnie skrzypovitę + szampon Vitoval . Proponowały mi na aż tak drastyczne wypadanie włosów Bioxine, ale nie mam obecnie aż tyle gotówki, a kuracja Bioxine starcza na 1,5 miesiąca .
Skład skrzypovity porównywały z Belissą i innymi lekami, byłam w tej aptece chyba 40 minut. Uznały, że Skrzypovita to najlepszy wybór z tabletek tego typu.
![]() |
![]() |
#2632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam badania i wychodzą dobre... morfologia , elektrolity, TSH... Musze sie wybrać zrobić jakieś hormony... I zdołowałaś mnie tym, że Skrzypovita na pewno nie pomoże ![]() Skład wydaje mi sie dobry i nie przesadzony. Długo brałam Vitapil który niby jest specjalnie skierowany do włosów wypadających i kicha.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
u mnie z vitapilem też pudło. na początku wydawało się że pomaga, a potem tak trzeci i czwarty miesiąc porażka. nie skończyłam kuracji, bo i tak nic to nie dawało. włosy lecą tak przy myciu i czesaniu że zatykają odpływ wanny...
chyba ostatnie podejście do suplementów mam teraz. CP + coś jeszcze. tran i olej wiesiołka albo omega-3, w zależności co znajdę w aptece. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2635 |
Wtajemniczenie
|
ja mam tez problem z wypadaniem włosów ... i dzisiaj kupiłam tabletki Ha-Pantoten zaczne kuracje robilam wyniki lekarz mój stwierdził że są bardzo dobre , a mimo to jednak włosy wypadają są cieńkie zaczne pić pokrzzywe codzien i tabletki mam nadzieje ze pomoże
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() chciałam nadrobić wątek ale jest tu po prostu taki zlepek innych tematów i wątków, ze się po prostu nie da. Widziałam za to znane mi wizażanki więc mam andzieje, ze ktos mi pomoże ![]() mam tylko jedno pytanie a mianowicie po ilu miesiącach systematycznego brania suplementów w tabletkach robicie sobie przerwę ? i czy ta przerwa jest konieczna i ile ma trwać ? ![]()
![]() |
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
troche tego nie rozumiem bo po 3 miesiacach można dopiero zobaczyć pierwsze efekty i niby od razu mam zrobic przerwę ? bez sensu
![]()
![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
organizm przyzwyczaja się i trzeba zrobić przerwę, suplement może przestać działać, albo pogorszyć sytuację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.