Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-01, 10:46   #2641
agnieska
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Sprzedawca UNY wreszcie mi odpisał - litrowe maski są po 81zł, nie są wystawione na Allegro, ale można je kupić
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 17:02   #2642
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Divine18 Pokaż wiadomość
ogranicza przetłuszczanie. zazwyczaj mylam wlosy codziennie bo tak mi sie przetluszczaly teraz robie to co 2-3 dni...
jak sie nim umyje włosy to sie czuje ze sie ma naprawde czyste a nie jak po tych drogeryjnych szamponach ktore jakies silikony zawieraja
Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
Ja za swoj szampon Seboradin Niger zapłaciłam 11 zł, wiec to nie aż tak dużo w sumie...Tyle tylko że jest mało wydajny, słabo sie pieni - to chyba jego najgorszy minus:/ Ale po nim wloski sa mocnijesze, po umyciu nie wygladaja jak pierza, lecz sa tak zdrowo sztywne
Hmmm...Całkiem fajny A to ze sie mało pieni to znaczy ze nie ma duzo syfu (SLS itp.)

Cytat:
A mam pytanie w zwiazku z tym olejkiem kokosowym Ile on kosztuje...gdzie go mozna kupic (apteka/drogeria?) i czy on nadawalby sie do moich cieniutkich, szybko przetluszczajacych sie wloskow?czy dziala na ich porost? Słyszalam, ze o.kokosowy raczej stosuja osoby z kreconymi wlosami, wiec nie wiem czy nadawalby sie do moich kłaczków
No własnie nie obciaza i nie przetluszcza?

Kosztuje ok.10 zł za 200g mozna kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia i moze tez w aptekach... A na porost chyba dobry jest rycynowy Ja jak uzywałam na paznokcie to po 3-4 dniach urosly mi kilometrowe skorki przy paznokciach wiec na wlosy tez powinien tak zadzialac.

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
A ja dzis dodalam do swojej obszernej kolekcji nowy 'wynalazek' A konkretniej to szamponik firmy JASON, aloe vera 85, szamponik jest sporzadzony na bazie calkowicie naturalnych skladnikow, to znaczy wiadomo chemia jakas tam jest ale ogolnie jest to jeden z szamponow stawiajacy na naturalnosc, i co mile dla sumienia nie jest testowany na kochanych zwierzatkach, i jeszcze jedno dziewczyny nie miejcie wyrzutow sumienia uzywac maski z lozysk zwierzecych poniewaz te lozyska to nie czesci zwierzece tylko to taka blona w ktorej chowa sie plod i przez ktora przechodzi pokarm dla rozwijajecego sie stworzenia zywego, wiec ta blona jest 'nafaszerowana' zdrowymi skladnikami a pozniej odchodzi albo w trakcie porodu albo kilka dni po porodzie, wiec tak jak mowie lozyska to nie czesci zwierzecia. Kurcze nie wiedzialam ze produkcja szamponow Timotei przeprowadza doswiadczenia na zwierzetach, to moje ulubione szampony i najbardziej pasujace do mojego typu skory...w kazdym razie dam znac jak uzyje mojego nowego zakupu
A gdzie mozna kupic taki szampon, za ile, jaka pojemnosc i do jakich wlosow jest?

PS: maski z łozyska... nigdybym czegos takiego nie nałozyła na glowe
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 17:49   #2643
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Hmmm...Całkiem fajny A to ze sie mało pieni to znaczy ze nie ma duzo syfu (SLS itp.)

Kosztuje ok.10 zł za 200g mozna kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia i moze tez w aptekach... A na porost chyba dobry jest rycynowy Ja jak uzywałam na paznokcie to po 3-4 dniach urosly mi kilometrowe skorki przy paznokciach wiec na wlosy tez powinien tak zadzialac.

A gdzie mozna kupic taki szampon, za ile, jaka pojemnosc i do jakich wlosow jest?

O to dla mnie nowosc, ze jak szampon sie nie pieni to nie ma duzo SLS Dziekuje za tą wspaniala wiadomosc Ja caly czas unikam SLS...Cieszy mnie tez to ze moja kitka nieco urosla bo tej mojej kuracji miesiecznej Efekty widac:-P Tylko pozniej musze zmienic szampon Seboradin Niger na jakis inny, zeby wlosy sie za bardzo nie przywiązały do niego:-P Tylko nie bardzo wiem jaki jest dobry i tak szybko dziala na porost wlosow jak Seboradin Niger...
Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 20:38   #2644
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Sprzedawca UNY wreszcie mi odpisał - litrowe maski są po 81zł, nie są wystawione na Allegro, ale można je kupić
Wow, chosen one jesteś normalnie. Mi nie odpisał.
Ale to fajnie, teraz trzeba będzie się na jakieś maski zdecydować. Jakieś typy?
I jeszcze mam pytanie - wytrzymasz jakby co do początku października? Bo mi się tu sytuacja nieco komplikuje.
Stary 2007-08-01, 21:35   #2645
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rayne Pokaż wiadomość
Wow, chosen one jesteś normalnie. Mi nie odpisał.
Ale to fajnie, teraz trzeba będzie się na jakieś maski zdecydować. Jakieś typy?
I jeszcze mam pytanie - wytrzymasz jakby co do początku października? Bo mi się tu sytuacja nieco komplikuje.
Siur, nie ma sprawy Mnie nieodmiennie kuszą cztery: sezamowy, jojoba, kokosowy i proteiny, ale możemy na początek wziąć mniej
Swoją drogą paskudo - jak już będziesz mieć wakacje (bo mieć będziesz? ) to w Gdyni mają hurtownię z Uną - taka luźna propozycja na chwile skrajnego znudzenia jakby Ci się chciało
Stary 2007-08-01, 22:09   #2646
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Siur, nie ma sprawy Mnie nieodmiennie kuszą cztery: sezamowy, jojoba, kokosowy i proteiny, ale możemy na początek wziąć mniej
Swoją drogą paskudo - jak już będziesz mieć wakacje (bo mieć będziesz? ) to w Gdyni mają hurtownię z Uną - taka luźna propozycja na chwile skrajnego znudzenia jakby Ci się chciało
Jojoba ma strasznego byka w opisie
Na początek chyba powinnyśmy się zdecydować na dwie, po odlewkach i tak wypadnie po litr na głowę , a masek nie używam codziennie, więc tak szybko się tego nie pozbędziemy. Do mnie najbardziej przemawia kokos i chyba proteiny, ale w sumie podobają mi się wszystkie Jak coś, będziemy losować.

Edit: zapomniałam - wakacji raczej niet w tym roku Ale przynajmniej portfel pozostanie pełniejszy... do jesieni
Stary 2007-08-01, 22:49   #2647
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:

Ten kosmetyk mozna nabyc w Stanach.
Czemu nie zalozylabys maski z lozysk naprzyklad roslinnych, i nie zapominaj ze niektore zwierzeta prowadza bardziej higieczny tryb zycua niz ludzie ( chomiki myja sie kilka razy dziennie) ,a mocz jest poddany filtracji w nerkach i jest jedna z najczystrzych substancji plynnych.

Edytowane przez blekitneoczy
Czas edycji: 2007-08-01 o 22:50 Powód: wiecej info
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-01, 23:15   #2648
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rayne Pokaż wiadomość
Jojoba ma strasznego byka w opisie
Na początek chyba powinnyśmy się zdecydować na dwie, po odlewkach i tak wypadnie po litr na głowę , a masek nie używam codziennie, więc tak szybko się tego nie pozbędziemy. Do mnie najbardziej przemawia kokos i chyba proteiny, ale w sumie podobają mi się wszystkie Jak coś, będziemy losować.

Edit: zapomniałam - wakacji raczej niet w tym roku Ale przynajmniej portfel pozostanie pełniejszy... do jesieni
Podumałam pod prysznicem i też doszłam do dwóch z czego ja myślałam o sezamowym i jojoba. O proteinowej pomyslałam, że i tak mam ochotę na ich odżywkę proteinową, a kokosa mam ochotę rozpuszczać z ecospa. Może pójdziemy na kompromis i weźmiemy proteiny i sezam? A jojobę zaspokoję mieszając sobie z masłami i ewentualnie za pół roku znów się sprzedawcy przypomnimy
Za jakiś czas będziesz wykończona
Stary 2007-08-02, 13:43   #2649
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
O to dla mnie nowosc, ze jak szampon sie nie pieni to nie ma duzo SLS Dziekuje za tą wspaniala wiadomosc Ja caly czas unikam SLS...Cieszy mnie tez to ze moja kitka nieco urosla bo tej mojej kuracji miesiecznej Efekty widac:-P Tylko pozniej musze zmienic szampon Seboradin Niger na jakis inny, zeby wlosy sie za bardzo nie przywiązały do niego:-P Tylko nie bardzo wiem jaki jest dobry i tak szybko dziala na porost wlosow jak Seboradin Niger...
Tak mi sie wydaje bo sls to chyba substancja spieniajaca podobnie jak als (amonnium......cos tam )tez wystepuje w szamponach ale zadziej i nie wiem czy jest tak szkodliwa jak sls

Zazdroszcze ze mozesz uzyc pod rzad 2 butelki ja szampon musze zmieniac po 2-3tyg

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
Ten kosmetyk mozna nabyc w Stanach.
Czemu nie zalozylabys maski z lozysk naprzyklad roslinnych, i nie zapominaj ze niektore zwierzeta prowadza bardziej higieczny tryb zycua niz ludzie ( chomiki myja sie kilka razy dziennie) ,a mocz jest poddany filtracji w nerkach i jest jedna z najczystrzych substancji plynnych.
Takie jakies nieprzyjemne mi sie wydaje
Stary 2007-08-02, 14:37   #2650
Zuziunia
BAN stały

Byłam dzisiaj u fryzera, na moje dziwny rudt blond zrobiłam blond balejaz z ciemniejszymi pasemkami (kilkoma), włoski bardzo się nie zniszczyły, kupiłam sobie w aptece olejek rycynowy i zamowiłam na allegro serum prostujące Liss Extreme L'Oreal, podobno dobre na suche włosy, właściwie to olejek jest.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 15:27   #2651
karla_92
Zakorzenienie

Mialam racje z tą nafta okazuje sie ze wysusza
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=43788

Teraz juz nie wiem czy ja kupic. Coprawda byla by dobra na tluste wlosy ale znowu jak zabardzo wysuszy to sie skora bedzie jeszcze bardzije przetluszczac Myslalam ze pojde do apteki kupie nafte i wlosy beda zdrowiec z dnia na dzien a tu okazuja sie ze to nie takie proste Nawet jak bym chciala kupic to jest 100 rodzajow naft z rożnymi ekstraktami np. z pokrzywą, wit.A+E, drożdzami() i nie wiadomo ktora wybrac

A powiecie mi czym sie kierowac przy zakupie olejku kokosowego? Tzn.sa rozne rodzaje np. z jakimis dodatkami (tak jak nafta) czy jest tylko jeden?I czy jedne sa bardzije wartosciowe od drugich? I czy olejek powinien byc nierafinowany (cokolwiek to oznacza)?
Aha i jeszcze jak go najlepiej uzywac? Bo czyatalam ze dobrze jak sie go nalozy po umyciu glowy wtedy tworzy warstwe ochronna na wlosach ale czy wtedy nie przetlusci wlosow i czy nie beda obciazone? A jesli tak to czy zadziala tak jak trzeba jesli sie go potrzyma np.30min-60min a potem umyje wlosy? Aha i najwazniejsze: czy mozna go kupic gdzies poza zdrowa zywnoscia? Np. apteki, sklepy spozywcze,...hipermarkety

Edytowane przez karla_92
Czas edycji: 2007-08-02 o 18:23
Stary 2007-08-02, 19:43   #2652
anciaahk
kosmitka

Kupił ktoś w końcu Unę, bo dumam właśnie nad zamówieniem ? Albo może z z.one?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 20:46   #2653
Jula84
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Dziś stał się cud!!! Przez przypadek znalazłam w sklepie Herbapolu poszukiwaną przeze mnie maskę Pollna Malwa - Studio Gloria!!!! Dałam za nią 5,04 zł - cena śmieszna. Oczywiście kupiłam 2 pudełka
Odsyłam do kwc: maska od miesięcy jest w pierwszej dziesiątce
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8627

Poza tym dostałam juz prostwonicę i ten spray do prostowania włosów GA.MA -Protect Ion Jestem na etapie suszenia włosów

Acha! Kupiłam jeszcze Kompres Joanny do włosów suchych i zniszczonych za ok 6,60.
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 21:28   #2654
Nogala1
Raczkowanie

dziewczyny chyba znalazłam swój kwc do włosów a mianowicie olejek kokosowy vatika dwa dni temu umyłam włosy i nałożyłam go jak producent zalecał : wtarłam w skórę głowy i na końce i potrzymałam godzinkę , jednak gdy spłókałam okazało się, że są obciążone i przetłuszczone zła jak nie wiem co umyłam je szamponem już przy rozczesywaniu zauważyłam znaczną poprawę , a po wyschnięciu włosy były poprostu rewelacyjne nie mogłam uwierzyć, że to moje (z natury bardzo suche i puszczące się) włosy były miękkie, błyszczące , gładkie naprawde dawno takich nie miałam dzisiaj zrobiłam trochę inaczej :przed myciem wtarłam olejek w suche włosy i chodziłam tak 2 godziny następnie umyłam i wysuszyłam włosy są boskie ciągle chodze i je dotykam nie wierząc , że to moje jestem zachwycona
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 22:04   #2655
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Dziś stał się cud!!! Przez przypadek znalazłam w sklepie Herbapolu poszukiwaną przeze mnie maskę Pollna Malwa - Studio Gloria!!!! Dałam za nią 5,04 zł - cena śmieszna. Oczywiście kupiłam 2 pudełka
Chodzi o ten sklep na Szewskiej?
Stary 2007-08-03, 22:08   #2656
Kadunia
Zakorzenienie

Ja zaopatrzylam sie w serum Joanny z apteczki babuni do koncowek i jutro sprawdze czy to warte zachodu

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 23:12   #2657
natkaa
Zadomowienie

Powiedz mi proszę jaki zapach i konsystencje ma Vatika?
Pozdrawiam
Stary 2007-08-04, 02:27   #2658
jaewas
Przyczajenie

Hej dziewczyny Mam jedno pytanie moze i glupie.... Mam puszace sie wlosy i uzywam serum wygladzajacego....czy mode tez uzywac odzywki do splukiwania podczas mycia wlosow czy to za duzo? Prosze o odpowiedzi bo nie wiem co zrobic?
jaewas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 09:52   #2659
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Napisane przez jaewas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam jedno pytanie moze i glupie.... Mam puszace sie wlosy i uzywam serum wygladzajacego....czy mode tez uzywac odzywki do splukiwania podczas mycia wlosow czy to za duzo? Prosze o odpowiedzi bo nie wiem co zrobic?

Jesli Twoje wlosy maja tendencje do przetluszczzania sie badz sa czsto oklapniete to ja bym nie probowala..W innych przypadkach owszem
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 09:58   #2660
Nogala1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natkaa Pokaż wiadomość
Powiedz mi proszę jaki zapach i konsystencje ma Vatika?
Pozdrawiam
zapach ma taki cytrusowo-kokosowy natomiast konsystencja : gęsta i tłusta taki jasno-brązowy kolor dość ciężko wyciska się z butli , ale w porównaiu z walorami to mały pikuś
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 18:07   #2661
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tym dostałam juz prostwonicę i ten spray do prostowania włosów GA.MA -Protect Ion Jestem na etapie suszenia włosów

Acha! Kupiłam jeszcze Kompres Joanny do włosów suchych i zniszczonych za ok 6,60.
Gratulacje ze znalazas Moze ja tez sie przejde po hurtowniach Daj znac jak dziala maska, prostownica i spray A ten kompres to co to takiego?

Cytat:
Napisane przez Nogala1 Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba znalazłam swój kwc do włosów a mianowicie olejek kokosowy vatika dwa dni temu umyłam włosy i nałożyłam go jak producent zalecał : wtarłam w skórę głowy i na końce i potrzymałam godzinkę , jednak gdy spłókałam okazało się, że są obciążone i przetłuszczone zła jak nie wiem co umyłam je szamponem już przy rozczesywaniu zauważyłam znaczną poprawę , a po wyschnięciu włosy były poprostu rewelacyjne nie mogłam uwierzyć, że to moje (z natury bardzo suche i puszczące się) włosy były miękkie, błyszczące , gładkie naprawde dawno takich nie miałam dzisiaj zrobiłam trochę inaczej :przed myciem wtarłam olejek w suche włosy i chodziłam tak 2 godziny następnie umyłam i wysuszyłam włosy są boskie ciągle chodze i je dotykam nie wierząc , że to moje jestem zachwycona
Tez gratuluje Ja tez zamierzam (po tym ile sie dobrego o nim naczytalam) zakupic olejek kokosowy ale taki naturalny

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Jesli Twoje wlosy maja tendencje do przetluszczzania sie badz sa czsto oklapniete to ja bym nie probowala..W innych przypadkach owszem
Jesli masz cienkie i podatne na obciazenie to nieradze, ale jesli sa grube i nadodatego jest ich duzo to jak najbardziej Mozesz poprostu uzyc odrobiny mniej i tego serum i odzywki niz zawsze
Stary 2007-08-04, 22:22   #2662
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje ze znalazas Moze ja tez sie przejde po hurtowniach Daj znac jak dziala maska, prostownica i spray A ten kompres to co to takiego?
Kompres pochodzi z nowej linii Joanny - "Z apteczki Babuni" - regenerująco - nawilżający - do włosów suchych i znisczonych (zawiera ekstrakt z miodu i proteiny mleczne)jest go 250g zapłaciłam dokładnie - 6.69 zl
Jeszcze go nie wypróbowałam.
Co do prostownicy - oczywiście nie ma porównania do mojego starego Babyliss'a który nagrzewał się w "jedyne" 20 minut ale boje się ze szybko zniszcze włosy W sumie mam o niebo lepsza prostownice , na pewno bezpieczniejsza od tamtej, z jonizacją, przy każdym prostowaniu bedę używać termoochrony a jednak jakoś się boję...

Co do spraju - nie wiem...dobrze "psika", zapach taki sobie a czy rzeczywiście dobrze chroni przed temp - to się dopiero okaże...

Obiecałam sobie że przestanę używać suszarki...skoro już bedę raz w tygodniu prostować to chociaż suszenie sobie daruję...tak się zastanawiałam jak to jest możliwe że nie widzę poprawy w stanie moch włosów (bo dalej jest z nich siano) - odstawiłam prostownice na kilka mc, ścięłam włosy, rzadko rozjaśniam (a jeżeli już to sam odrost na samym czubku głowy), używam dobrych kosmetyków do włosów... - a więc głównym winowajcą musi być suszarka...
Stary 2007-08-04, 22:42   #2663
jaewas
Przyczajenie

Dziekuje za odpowiedzi... Wlosow mam bardzo duzo i grube wiec dam tylko troszke odzywki a potem serum Dziekuje!
jaewas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-05, 09:30   #2664
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Kompres pochodzi z nowej linii Joanny - "Z apteczki Babuni" - regenerująco - nawilżający - do włosów suchych i znisczonych (zawiera ekstrakt z miodu i proteiny mleczne)jest go 250g zapłaciłam dokładnie - 6.69 zl
Jeszcze go nie wypróbowałam.
Co do prostownicy - oczywiście nie ma porównania do mojego starego Babyliss'a który nagrzewał się w "jedyne" 20 minut ale boje się ze szybko zniszcze włosy W sumie mam o niebo lepsza prostownice , na pewno bezpieczniejsza od tamtej, z jonizacją, przy każdym prostowaniu bedę używać termoochrony a jednak jakoś się boję...

Co do spraju - nie wiem...dobrze "psika", zapach taki sobie a czy rzeczywiście dobrze chroni przed temp - to się dopiero okaże...

Obiecałam sobie że przestanę używać suszarki...skoro już bedę raz w tygodniu prostować to chociaż suszenie sobie daruję...tak się zastanawiałam jak to jest możliwe że nie widzę poprawy w stanie moch włosów (bo dalej jest z nich siano) - odstawiłam prostownice na kilka mc, ścięłam włosy, rzadko rozjaśniam (a jeżeli już to sam odrost na samym czubku głowy), używam dobrych kosmetyków do włosów... - a więc głównym winowajcą musi być suszarka...
A zauwazylas zeby ten spray jakos utrwalal? I nie obciaza wlosow?

A co do tej suszarki ja tez kiedys suszylam przez ok.3 tyg codziennie i mialam potem niezle sianko na glowie zreszta mam do dzisiaj Suszarka jak dla mnie cholernie niszczy wlosy zwlaszcza taka za 20zł z promocji

Czytałam przed chwila recenzje w KWC tej maseczki Gloria Studio czy jakos tak i pisza glownie ze wlosy sa po niej miekkie, gladkie, blyszczace ale o regeneracji czy tez nawilzaniu za duzo nie pisza...
Stary 2007-08-05, 10:18   #2665
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
A zauwazylas zeby ten spray jakos utrwalal? I nie obciaza wlosow?

A co do tej suszarki ja tez kiedys suszylam przez ok.3 tyg codziennie i mialam potem niezle sianko na glowie zreszta mam do dzisiaj Suszarka jak dla mnie cholernie niszczy wlosy zwlaszcza taka za 20zł z promocji

Czytałam przed chwila recenzje w KWC tej maseczki Gloria Studio czy jakos tak i pisza glownie ze wlosy sa po niej miekkie, gladkie, blyszczace ale o regeneracji czy tez nawilzaniu za duzo nie pisza...
Co do spray'u - na pewno nie obciąża włosów i ich nie skleja. Ja mam włosy z natury proste (ze skłonnością do lekkiego falowaniea na deszczu lub dużej wilgoci) więc kompletnie nie wiem jak zachowywałyby się włosy po nim i po tej prostownicy włosy kręcone...

Ja naprawde przestaje używać suszarki... co prawda susze Philipsem - z jakimś "specjalnym" nawiewem (letnim)a mimo wszystko niszczy...
Stary 2007-08-05, 10:33   #2666
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spray'u - na pewno nie obciąża włosów i ich nie skleja. Ja mam włosy z natury proste (ze skłonnością do lekkiego falowaniea na deszczu lub dużej wilgoci) więc kompletnie nie wiem jak zachowywałyby się włosy po nim i po tej prostownicy włosy kręcone...

Ja naprawde przestaje używać suszarki... co prawda susze Philipsem - z jakimś "specjalnym" nawiewem (letnim)a mimo wszystko niszczy...
Ja tez mam mniej wiecej takie wlosy Sa proste jak susze, a jak schna same to sa takie troche falowane Ale chyba juz sie zdecydowalam na tego matrixa, przeczytalam kolejne dobre opinie ale zapewne zanim go kupie to jeszcze pare razy zmienie zdanie

A uzywałas juz tej maseczki?

A tak troche nie na temat Czy ktos sie orientuje w cenach w hurtowniach, sklepach i salonach fryzjerskich? Czy kosmetyki sa duzo drozsze niz w necie np. na allegro? Bo troche nie za bardzo widzi mi sie kupowanie z allegro
Stary 2007-08-05, 11:06   #2667
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
Ja zaopatrzylam sie w serum Joanny z apteczki babuni do koncowek i jutro sprawdze czy to warte zachodu
No i uzywałas juz? A tak wogule to o to chodzi? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19082
Stary 2007-08-05, 11:35   #2668
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
No i uzywałas juz? A tak wogule to o to chodzi? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19082
podlaczam sie do pytania
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-05, 12:03   #2669
Kadunia
Zakorzenienie

"Dziewczyny kupilam wczoraj serum do włosow i juz moge wam go polecic czy wpłynął jakos na miękkość włosów to ne wiem bo zawsze mam miękkie ale końcówki po wyschnieciu są gładkie, nie sterczące i wyglądają zdrowiej no i tak ładnie ale przede wszystkim włosy prostują sie 100 razy lepiej juz mi prostownica nie zachacza o koncowki tylko pieknie je prostuje i koncoweczki slicznie wygladaja
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19082 "

wkleiłam moja wypowiedź z innego watku co by 2 razy tego samego nie pisac

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-05, 20:47   #2670
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:

A uzywałas juz tej maseczki?
Używłam jej raz (mowa o Pollena malwa Studio Gloria) narazie mnie nie powaliła (choć zastanawiam się czy w ogóle jakikolwiek kosmetyk to bedzie w stanie zrobić...) może efekt bedzie po kilku użyciach, ale też nie spodziewam się jakiejś dużej regeneracji...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości