|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
Z tego co ja wiem, cynk przy przyjmowaniu większych jego dawek zakłóca absorpcję miedzi, więc nawet powinno przyjmować się miedź przy podawaniu większych dawek cynku, tak samo jak nadmierne spożywanie cynku może prowadzić do problemów z niedoborem żelaza. A miedź odpowiada za wiązanie żelaza do hemoglobiny xd ![]() Na czczo ![]() Koniec cytatu. Nie będę się już spierać i wymądrzać.. Jak ktoś się chce czegoś dowiedzieć i zweryfikować te informacje, to zajrzy do literatury (i nie mówię tutaj o wikipedii) xd Koniec offtopa, ja jestem zadowolona z tego co brałam, tak jak mój brat ze stanu swojej wiedzy i doświadczenia ![]() Edytowane przez rudypotwor Czas edycji: 2013-02-28 o 20:31 Powód: p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
No właśnie ilu ludzi tyle racji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2734 |
Nindżopesz
|
Co myślicie o takich tabletkach: http://vitamarket.pl/p11562-CHROM-Z-...CHUDZANIE.html
CHROM Z WIT.B3+B6 Porcja dzienna (1 tabletka) zawiera: ekstrakt drożdży 100mg, chrom 250 ug, witamina B3 9 mg (50% *RDA), witamina B6 2 mg (100% *RDA). Substancje czynne: Ekstrakt drożdżowy, niacyna, witamina B6, polinikotynian chromu. Oczywiście to niby na odchudzanie, chrom mi nie zawadzi bo apetyt mam spory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
Czy CP,skrzyp plus i cynk moge brac razem? Jak to rozplanowac zeby nie przedobrzyc
![]()
![]() |
#2736 |
Raczkowanie
|
ja zazywam Mega Krzem, ale najlepsze rezultaty widzę pijąc pokrzywę i siemie lniane
![]()
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co możecie mi polecić na porost włosów, jeśli nie działa na mnie:
Chcę żeby szybciej rosły a one nic ![]() (do tego stosuje maski, odżywki - dbam od zewnątrz)
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2739 |
Wtajemniczenie
|
Od polowy grudnia stosuje rozne suplementy. Jakies tabletki pokrzywowe czy pokrzywowo-skrzypowe (nazwy nie pamietam, opakowanie zbiorcze wyrzucilam).
Vitapil stosuje 3 miesiace z 3tyg. przerwa - mialam problem z pecherzykiem zolciowym i nie moglam nic przyjmowac z wyjatkiem lekow i lekkiego jedzenia. CP zaczelam stosowac jakis miesiac temu, ale znowu ta 3 tyg. przerwa. Normalnie zima stosuje wit D3, tran, czasem propolis. Teraz wracam do wszystkich suplementow, ale dziele je na 3 porcje dziennie, by nie draznic zoladka. Teraz jest to VItapil, CP, pokrzywa, D3 i tran. Moje wlosy... rosna jak rosly, ale duzo jest swiezego puchu. Sa bardzo zdrowe i mocne mimo rozjasniania. Pielegnacyjnie wcieram Jantar (2 butelki i wielki atak nowego puchu), Radical, Seboradin z rzodkwia czy rzepa. 2 razy w tygodniu jakis olej na calosc i rycyna na skore glowy - na cala noc. U mnie wszystko jakos zwyczajnie rosnie, ale wlosow jakos wiecej o te puchacze. Mniej mi wypada przy myciu. Nie bede kombinowac z tabletkami, zuzyje co mam, a dokupie ew. CP. Mysle, ze wcieranie roznosci da lepszy efekt. Co wlosy to inna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2740 |
Raczkowanie
|
Który Humavit (V, Z, N) polecacie na wzmocnienie wypadających włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A przez jaki okres czasu stosowałaś te preparaty? i jak dawno temu? Może efekty dopiero nadejdą.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
3 mce
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie - czy przyjmowanie na raz centrum i vitapil'u to dobry pomysł ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Znacie jakiś lepszy preparat - lepszy, tzn ma więcej w składzie suplementów, niż coflarm, dr uroda, piękne i lśniące włosy ?
Jaki jest na rynku preparat, który ma dużo składników w dużych dawkach na porost włosów ? Składnik Ilość * %ZDS Wyciąg ze skrzypu 600 mg - Wyciąg z pokrzywy 300 mg - L-cysteina 100 mg - Glicyna 100 mg - Beta-karoten 4,8 mg - Witamina B1 1,4 mg 100% Witamina B2 1,6 mg 100% Witamina B3 18 mg 100% Witamina B5 6 mg 100% Witamina B6 2 mg 100% Biotyna 0,15 mg 100% Kwas foliowy 200 µg 100% Witamina E 20 mg 200% Cynk 15 mg 100% Miedź 0,9 mg 100% Używałam wcześniej bio-sillica, ale ma mniejszą dawkę: Składniki (2 kapsułki): ekstrakt skrzypu polnego * 400 mg ekstrakt pokrzywy 200 mg hydrolizat białek kolagenowych 100 mg L-metionina 200 mg Cystyna 100 mg witamina E 12 mg tiamina 1,1 mg ryboflawina 1,40 mg witamina B6 1,4 mg niacyna 16 mg kwas pantotenowy 6 mg witamina C 80 mg kwas foliowy 200 µg biotyna 50 µg witamina B12 2,5 µg cynk 15 mg miedź 1 mg witamina A 800 µg witamina D 5 µg Kasiulka__ - nie widzę problemu, nie zaszkodzisz sobie tym ![]() marlenkalw ja brałam humawit Z - byłam zadowolona. porównaj sobie składy tych wszystkich: Humavit V, tabletki, drożdże piwne + witaminy 4 tabletki: drożdze piwne 1,3g; witamina A 400 mcg (50% RDA); witamina C 30 mg (37,5% RDA); witamina E 5mg (41,7% RDA). Humavit Z, tabletki, drożdże ze skrzypem i z pokrzywą Drożdże piwne 1,1 g Skrzyp polny (ekstrakt) 50 mg Pokrzywa (ekstrakt) 30 mg Humavit N, tabletki, drożdże piwne, 400 mg Drożdże piwne 1,2 g Witamina B6 0,32 mg (16% RDA) Witamina B3 (niacyna) 2,88 mg (16% RDA) ---> jeśli chcesz brać 1 suplement, to wybrałabym właśnie Z bo ma i skrzyp, i pokrzywę i drożdże. Jeśli z czymś to będziesz łączyć co ma już skrzyp, pokrzywę, to wybrałabym N. bo ma dużą dawkę drożdży ![]() 400 mg drożdży ma też DROMIN i DROVIT. Po otrzymanym niedawno OSTRZEŻENIU za SPAM (podałam w wątku asequrelli co mi pomogło na libido - podałam OGÓLNĄ nazwę preparatu a nie firmę konkretną) pragnę zaznaczyć, że NIE ROBIĘ SPAMU tym postem, jeśli podaję KONKRETNE nazwy firm !
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Zażywam Merz Special już drugi miesiąc i muszę przyznać, że efekty są, włosy (mimo regularnego rozjaśniania) są grubsze, mocniejsze, jest ich trochę więcej niż zwykle. Pierwsze efekty (dla mnie) są zauważalne po ponad miesięcznej kuracji, mam w planie brać jeszcze przez 1-2 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2747 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej chciałam zapytać czy któraś z Was używała tych tabletek : Wyciąg skrzypu polnego i pokrzywy.
Producent : BioGarden Jeśli tak, napiszcie proszę czy były jakieś efekty ![]() Dodaję załącznik . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2748 |
Raczkowanie
|
Dot.: TABLETKI - brał ktoś?
Ja brałam jakiś czas temu. Włosy wypadały mi mniej, rosły jedynie o jakieś 0,5 cm szybciej i podziałał odrobinę na paznokcie, ale lepsze efekty osiągnęłam przy piciu herbaty ze skrzypu i pokrzywy. Przy herbatkach widać poprawę na paznokciach (szybciej rosły) + włosy się wzmocniły i również szybciej rosły (ale tu już był 1cm na miesiąc więcej).
Ale te tabletki jak dla mnie okropnie śmierdzą i okropne są w smaku ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
Mi nic nie dało...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
A czy ktoras z Was stosowala moze przez dluzszy czas skrzyp plus z Olimpu? Z tego co widzialam ma dosc spora dawke skrzypu w tabletce .. Biore go dopiero od ok.miesiaca , ale moze ktoras z Was przyjmuje/przyjmowala go dluzej i moglaby cos wiecej o nim powiedziec?
![]()
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem sprobowalam bio-silicy, bo ma jeszcze pokrzywe wiec zastapila mi 2 opakowania innych skrzyp olimp - 1 tabletka - 250 mg skrzypu bio-sillica - 1 tabletka - 200 mg teraz zastapilam to i mam kuracje z Dr uroda piekne wlosy i paznokcie: DrUroda Piękne i lśniące włosy - 1 tabletka - 300 mg skrzypu jak narazie dr uroda - to preparat ktory ma najwiekszy sklad syplementow (pokrzywa, skrzyp, i inne /procz drozdzy) na rynku, sposrod innych dostepnych. Stosowałam już: Olimp Skrzyp Plus bio-sillica dr uroda lsniace wlosy i paznokcie revalid bellisa vitapil z biotyna vitapil biogarden skrzyp pokrzywa humawit z cynk walmarku cp drovit dromin skrzypowita Skrzyp Naturkaps Witaminy i Minerały Capivit A+E Forte Drożdże z pokrzywą, herbapol sufrin Ktoś zna może preparat który ma większy skład niż dr uroda a ma jeszcze w składzie np drożdże lub kofeinę? Zastanawiam się nad - Inneov – gęstość włosów tzn nie kupię, bo kosztuje 100 zł , ale może znacie tabletki, które mają w składzie to co Inneov? czyli: 2 tabletki: Cynk 15 mg (150% zalecanego dziennego spożycia) Tauryna 150 mg Katechiny 140 mg.] Khanna przyjmowała i urosły Jej 2,5 cm. Tutaj: Zapuszczanie włosów - nasza kuracja (bez dyskusji i komentarzy)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-04-12 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2752 |
Raczkowanie
|
Dla mnie najlepsze tabletki to Merz Special
![]() Zobaczcie co zrobiły na mojej głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o TE? ![]() Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2013-04-13 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2755 |
Raczkowanie
|
A co polecicie, jeśli chodzi głównie o zahamowanie wypadania włosów?
Zastanawiam się nad Merz Spezial, chociaż rozglądam się za czymś tańszym... Znajdę coś sensownego na rynku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosowałam różne preparaty: wit A+E, silica, humavit, Asystot Hair, Collagen, ale dop po Solgarze widzę jakieś efekty. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które tabletki beda najlepsze, bo nie znam sie za bardzo na skladach:
vitapil z biotyna: 1 tabletka zawiera 1 tabletka Dwuwinian choliny 125 mg** Kwaspantotenowy (D-pantotenian wapnia) 100 mg (1666,7%)* Proteiny sojowe 100 mg** Inozytol 50 mg** Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg (218,8%)* PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg** Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg (107,1%)* Cynk (glukonian cynku) 15 mg (150%)* Mangan (glukonian manganu) 5 mg (250%)* drożdże 5 mg** Miedź (glukonian miedzi) 2 mg (200%)* Kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) 400 µg (200%)* Biotyna (D-biotyna) 300 µg (600%)* Jod (jodek potasu) 150 µg (100%)* Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 µg (240%)* Beauty hair skład 1 kapsułki, zalecane 2 dzinnie Wyciąg z ziela skrzypu 75mg w przeliczeniu na suszony skrzyp 750mg w tym zawartość krzemionki 5,25mg Wyciąg z pędów bambusa 50mg w tym zawartość krzemionki 35mg Wyciąg z ziela pokrzywy 40mg w przeliczeniu na suszoną pokrzywę 240mg PABA (kwas para-aminobenzoesowy) 10mg L-metionina 75mg L-cysteina 20mg Glicyna 20mg Ekstrakt drożdżowy 50mg Żelazo 3,5mg Beta – karoten (pochodzenia naturalnego) 1,68mg Witamina C 40mg Miedź 0,5mg Kwas pantotenowy 3mg Niacyna 8mg Witamina B12 1,25 μg Witamina B6 0,7mg Foliany 100μg Tiamina 0,55mg Ryboflawina 0,7mg Biotyna 25 μg silica: Witaminy: niacyna (amid kwasu nikotynowego) 10 mg ekwiwalentu niacyny (62,5%*), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 7,5 mg (125%*), ryboflawina (witamina B2) 0,7 mg (50%*), biotyna (D-biotyna) 80 µg (160%*). Składniki mineralne: cynk (siarczan cynku) 6 mg (60%*), krzem (dwutlenek krzemu) 5 mg, żelazo (fumaran żelaza (II)) 3 mg (21,4%*), selen (selenian (IV) sodu) 27,5 µg (50%*). Aminokwasy: L-lizyna 21 mg, L-metionina 11 mg, kwas p-aminobenzoesowy (PABA) 11 mg. Zioła: wyciąg ze skrzypu polnego (Eguisetum arvense) 30 mg, wyciąg z alg (workoliść członowaty) (Ascophyllum nodosum) 20 mg. Substancje dodatkowe: fosforany wapnia (fosforan diwapniowy, stabilizator), celuloza (mikrokrystaliczna celuloza, sub. wypełniająca), kwasy tłuszczowe (kwas stearynowy, sub. wypełniająca), hydroksypropylometylocelu loza (sub. glazurująca), sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu, nośnik). bedę wdzięczna z apomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Silice to szukałam czegoś na szybszy porost włosów i ogólnie poprawę ich kondycji, więc Pani w aptece poleciła mi własnie ten suplement diety. Cóż, nie zauważyłam żadnych efektów. Problemy ze skóra jak były tak są, włosy te same...wyjem do końca i zacznę co innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2759 |
Przyczajenie
|
http://sklepzielarski.drmax.pl/index...-tabletek.html ciekawy skład nie uważacie ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2760 |
Przyczajenie
|
od 3 miesięcy łykam cp.
od miesiącą dodatkowo skrzyp z bambusem. i nic ![]() nie rosną. zbuntowały się i koniec nawet po 2 miesiącach picia drożdzy były obrażone i urosły w 2 miesiące około 1 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.