Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-15, 13:58   #2761
_diabolique_
Raczkowanie

GG do _diabolique_
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Czyli dobrze zrozumialam ze teraz wlosy Ci sie mniej kreca? A wiesz w jaki sposob miałas cieniowane jak taka metoda sie nazywa? Wiem ze jest takie cos jak "slizg"-powoduje wieksze krecenie i "tepe podcinanie" (tak pewna fryzjerka to nazwała nie wiem czy to fachowa nazwa)- przeciwienstowo "slizgu" czyli wlosy sie bardziej nie kreca. Moze fryzjer jakos nazwał to Twoje cieniowanie?
tak dobrze....jakos tak dlugo nie rozmawialysmy bo potem mialam ochote wloyc jej szczotke w zeby :P
ale jak ktos moze w skrocie opisac te metody to powiem ktora to byla bo nigdy nie zapomne tego momentu

włosy->teraz 'połowa pleców'->>cel 'do pasa' i jeszcze dalej
za bardzo lubię jeść............
_diabolique_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-15, 18:54   #2762
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
byl wax, byla silica, byl seboradin niger, i wiele innych srodkow. tylko cudu zabraklo...
A co zrobic zeby byl ten cud? Bo moje wlosy szczerze mowiac sa w owiele lepszym stanie, choc nie idealnym... mozesz mi podac swoje sposoby? jaki masz typ wloskow? pozdrawiam

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-15, 19:37   #2763
karla_92
Zakorzenienie

Mam glupie pytanie Czy mozna uzywac odzywki do wlosow farbowanych jesli nie ma sie farbowanych wlosow? Znalazłam taka http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7500 wydaje sie byc dobra tylko czy jakos nie zaszkodzi moim wlosom?Szukalam takie do wlosow zniszczonych ale nie znalazlam
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-15, 21:53   #2764
_diabolique_
Raczkowanie

GG do _diabolique_

nie znam sie na skladzie tych wszystkich szamponow i odzywek na co i po co ale mysle ze mozesz..mi sie nic zlego nie stalo

włosy->teraz 'połowa pleców'->>cel 'do pasa' i jeszcze dalej
za bardzo lubię jeść............
_diabolique_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-15, 22:16   #2765
Kadunia
Zakorzenienie

Z powodzeniem możesz

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-16, 08:35   #2766
Wizazanka492
Zadomowienie

hej dziewczynki, teraz biore silice, ale chcialabym zmienic tabletki na wlosy...slyszalam cos o rabletkach ze skrzypu polnego... dobre są? jaka nazwe noszą i ile koszt...wiem ze to bylo juz wczesniej, ale nie chce mi sie czytac wstecz...

Stary 2007-08-16, 08:42   #2767
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, teraz biore silice, ale chcialabym zmienic tabletki na wlosy...slyszalam cos o rabletkach ze skrzypu polnego... dobre są? jaka nazwe noszą i ile koszt...wiem ze to bylo juz wczesniej, ale nie chce mi sie czytac wstecz...
hey

http://www.aptekainternetowa.net/5329,produkt.html

Wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami tabletki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-16, 08:58   #2768
Wizazanka492
Zadomowienie

dzieki kochana jestes

Stary 2007-08-16, 18:14   #2769
Wizazanka492
Zadomowienie

jak sporzadzic maseczke na wlosy na noc, chodzi mi o jakas miksture z o. rycynowym

Stary 2007-08-17, 09:52   #2770
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
A co zrobic zeby byl ten cud? Bo moje wlosy szczerze mowiac sa w owiele lepszym stanie, choc nie idealnym... mozesz mi podac swoje sposoby? jaki masz typ wloskow? pozdrawiam
no wlasnie nie wiem... ja poki co stawiam na natluszczanie. olejek rycynowy lub kokosowy co 2 dni przed myciem. moze i jest lepiej, ale ja jestem jakas chyba za bardzo wymagajaca, albo moje wlosy sa juz takie ze nie moga byc i blyszczace i zregenerowane i puszyste... wlosy mam cienkie bez objetosci, proste jak druty, szybko zbijaja sie w straki... dlatego musze nad nimi duzo pracowac zeby jako tako wygladaly.
Cytat:
jak sporzadzic maseczke na wlosy na noc, chodzi mi o jakas miksture z o. rycynowym
ja podgrzewam lyzke olejku r. nad gazem i wcieram w 15 cm od konca. zwijam w folie, na to gumke do wlosow i tak spie. tak samo robie z olejkiem kokosowym, rano normalnie zmywam 2 razy szamponem i odzywka bez splukiwania, wtedy sa lepsze, latwiej je rozczesac, i te konce nie takie suche... mozesz tez robic miksture z olejkiem r. nafta i cytryna (rozjasnia) ale tego juz bym nie nakladala na noc, bo ja raz zrobilam w ciagu dnia i nigdy juz nie zrobie... jajko kiedy zasycha pozostawia straszny swąd... jesli komus to nie przeszkadza to prosze bardzo, ale ja mam odruch wymiotny jak czuje cos takiego
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-17, 12:22   #2771
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
ja podgrzewam lyzke olejku r. nad gazem i wcieram w 15 cm od konca. zwijam w folie, na to gumke do wlosow i tak spie. tak samo robie z olejkiem kokosowym, rano normalnie zmywam 2 razy szamponem i odzywka bez splukiwania, wtedy sa lepsze, latwiej je rozczesac, i te konce nie takie suche... mozesz tez robic miksture z olejkiem r. nafta i cytryna (rozjasnia) ale tego juz bym nie nakladala na noc, bo ja raz zrobilam w ciagu dnia i nigdy juz nie zrobie... jajko kiedy zasycha pozostawia straszny swąd... jesli komus to nie przeszkadza to prosze bardzo, ale ja mam odruch wymiotny jak czuje cos takiego
Mozna tez dodac oliwy z oliwek albo miodu (nawilza). Co do tej cytryny to odradzam bo zamyka łuski wlosow przez co maseczka nie wchłania sie dobrze do wnetrza. Z nafta tez bym nie probowała bo z tego co wiem chyba wysusza No chyba ze sie myle
Stary 2007-08-17, 17:02   #2772
Wizazanka492
Zadomowienie

Dzieki wczoraj zrobbilam sobie taka maseczke na noc sie wniej polozylam (1 jajko + o. rycynowy) rano uymylam wlosy w Seboradinie. Super efektow nie ma... Włosy są takie...lejące, cieniutki, jak zawsze:/ Kosmita 77 mam podobny typ włosów do twoich

Stary 2007-08-17, 17:34   #2773
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki wczoraj zrobbilam sobie taka maseczke na noc sie wniej polozylam (1 jajko + o. rycynowy) rano uymylam wlosy w Seboradinie. Super efektow nie ma... Włosy są takie...lejące, cieniutki, jak zawsze:/ Kosmita 77 mam podobny typ włosów do twoich
ja nie lubie wlasnie tego efektu miekkich, lejacych wlosow... niecierpie wrecz... bo wygladam jak zmokla mysz. dlatego wszelkie wygladzacze, zmiekczacze nie dla mnie
Stary 2007-08-17, 19:34   #2774
Moola_
Raczkowanie

hej.. mam pytanie. Wiecie może jakie mogą być skutki przedawkowania skrzypovity?

PEACE!
Moola_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 07:45   #2775
Wizazanka492
Zadomowienie

A dzis wlanie kupuje sobie skrzypowite

kosmita 77 ja rowniez nie lubie takich lejacych wlosow, gdyz mam ich malutko, nie sa geste i sa cieniutkie, wiec ten efekt z jajkiem na noc nie pomogł... Teraz sprobuje samego o. rycynowego, zobaczymy co z tego bedzie.
Aha i planuje dzis kupic ten wax zagraniczny, moze mi troche zagesci wloski...

Stary 2007-08-18, 08:02   #2776
nusia2605
Rozeznanie

Smile Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Wy walczycie o zdrowe i piękne włosy a my na innym forum o zahamowanie ich wypadania,zbyt dużego wypadania. Też będę walczyła o zdrowe i piękne jak urosną.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 09:09   #2777
blekitneoczy
Raczkowanie

A ja codziennie w swoich myslach snuje wizje o wizycie u fryzjera z prosba o obciecie mnie na 0.5 cm , ale perspektywa czekania 2 lat aby wlosy mi odrosly za ramiona zniecheca mnie do realizacji tego koniecznego celu, choc moje wlosy az prosza o podjecie tego drastycznego kroku, a gdy nie wyszusze ich suszarka to wygladam jak zmokla kura, dzieki Bogu za suszarki!!!

Edytowane przez blekitneoczy
Czas edycji: 2007-08-18 o 09:11 Powód: blad
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 11:39   #2778
Marjukka
Przyczajenie

GG do Marjukka

a ja mam problem od pewnego czasu. Mam wlosy dosc dlugie bo do pasa. Ale są one pozbawione blasku a w dodatku oklapniete i u góry bardzo szybko mi sie one przetluszczają wystarczy jeden dzien i juz mam je tluste na grzywce
1. Myje je co trzy dni
2. podcinam regularnie końcowki
3. nie uzywam nigdy suszarek, prostownic itp.
4. sa naturalne nigdy nie byly farbowane
5. uzywam zwyklego szamponu do wlosow przetluszczajacych sie albo czasem szamponu i odzywki z Gliss Kur do wlosow długich

No i co? no i nic ciagle sa takie same...juz naprawde nie mam sil
Stary 2007-08-18, 13:45   #2779
Wizazanka492
Zadomowienie

Hey mnie tez strasznie wypadaly wloski i zaczelam od niedawna uzywac szamponu Seboradinu Niger i wypadanie zmniejszylo sie prawie do 0! Kiedys na szczotce multum wlosow a teraz malutko

Jak bedziesz je miala zdrowe to dopiero wtedy bedziesz mogla mowic o ich zapuszczaniu - wczesnie raczej nie. Chore wlosy nie beda ci szybko rosly...wiem po sobie. Pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-18, 13:48   #2780
Wizazanka492
Zadomowienie

nusia2605 <-- to byla odp do ciebie

Marjukka polecam ci zastosowac WAX, maskje do wlosow. mysle ze ci powinna w znacznym stopniu pomoc. Moze zacznij tez brac jakies tabletki na wlosy np Silice lub Skrzypowitę - one pomagają Jesli masz dlugie wloski to tym bardziej potrzebuja wiekszej opieki A moze jakis nablyszczac do koncowek, lub wosk do koncoweczek wlosow....

Stary 2007-08-18, 13:52   #2781
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Jak bedziesz je miala zdrowe to dopiero wtedy bedziesz mogla mowic o ich zapuszczaniu - wczesnie raczej nie. Chore wlosy nie beda ci szybko rosly...wiem po sobie. Pozdrawiam.
a moje mimo koszmarnego wypadania rosną jak szalone więc to raczej nie jest reguła
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 15:02   #2782
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moola_ Pokaż wiadomość
hej.. mam pytanie. Wiecie może jakie mogą być skutki przedawkowania skrzypovity?
skrzyp moze powodowac piasek a nawet kamienie w nerkach jesli masz tendencje, wiec trzeba robic przerwy. ale z kolei pokrzywa rozbija te nagromadzone zlogi z nerek
Stary 2007-08-18, 15:11   #2783
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubie wlasnie tego efektu miekkich, lejacych wlosow... niecierpie wrecz... bo wygladam jak zmokla mysz. dlatego wszelkie wygladzacze, zmiekczacze nie dla mnie
To znaczy ze jak sa sztywne to wyglaja jakby ich było wiecej?

Cytat:
A dzis wlanie kupuje sobie skrzypowite

kosmita 77 ja rowniez nie lubie takich lejacych wlosow, gdyz mam ich malutko, nie sa geste i sa cieniutkie, wiec ten efekt z jajkiem na noc nie pomogł... Teraz sprobuje samego o. rycynowego, zobaczymy co z tego bedzie.
Aha i planuje dzis kupic ten wax zagraniczny, moze mi troche zagesci wloski...
Ja po olejku mialam jakby wiecej wlosow A ja dzis kupilam maseczke pantene geste i mocne i zobaczymy czy rzeczywiscie taka dobra jak w KWC

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
A ja codziennie w swoich myslach snuje wizje o wizycie u fryzjera z prosba o obciecie mnie na 0.5 cm , ale perspektywa czekania 2 lat aby wlosy mi odrosly za ramiona zniecheca mnie do realizacji tego koniecznego celu, choc moje wlosy az prosza o podjecie tego drastycznego kroku, a gdy nie wyszusze ich suszarka to wygladam jak zmokla kura, dzieki Bogu za suszarki!!!
Ja tez sie jakos wybrac sie nie moge Ale postanowilam ze na poczatku nastepenego tygodnia juz pojde tylko boje sie ze zamiast 1,5-2 cm zetnie mi 5cm wiec chyba jej powiem ze chce tylko 0,5cm a ona i tak obetnie mi te 2cm

Cytat:
Napisane przez Marjukka Pokaż wiadomość
a ja mam problem od pewnego czasu. Mam wlosy dosc dlugie bo do pasa. Ale są one pozbawione blasku a w dodatku oklapniete i u góry bardzo szybko mi sie one przetluszczają wystarczy jeden dzien i juz mam je tluste na grzywce
1. Myje je co trzy dni
2. podcinam regularnie końcowki
3. nie uzywam nigdy suszarek, prostownic itp.
4. sa naturalne nigdy nie byly farbowane
5. uzywam zwyklego szamponu do wlosow przetluszczajacych sie albo czasem szamponu i odzywki z Gliss Kur do wlosow długich

No i co? no i nic ciagle sa takie same...juz naprawde nie mam sil
Nie martw sie mozna temu zaradzic Zacznijmy od tego jakie masz wlosy Grube czy cienkie? Sadze ze cienkie skoro sa przyklapniete i szybko sie przetluszczaja. A łatwo je obciazyc odzywkami lub kosmetykami do stylizacji, lakierami itp.?

Moze myje je czesciej skoro tego potrzebuja np. co 2 dni Ja myje moje codziennie juz od 2 lat i jeszcze zyja. Z czasem mozna sie przyzwyczaic A jesli nie chcesz to myj sama grzywke codziennie skoro najbardziej sie przetluszcza. Mozesz tez sprobowac zwyklego pudru dla dzieci jesli jestes blondynka (a chyba jestes jesli to ty na tym zdjeciu) swietnie wchlania tluszcz i na dlugo odswieza wlosy Wystarczy posypac na wlosy u nasady Uzywaj najlepiej kosmetykow dodajacych objetosci (a jesli nie to wazne zeby nie obciazały) tj. szampony (w moim przypadku dobrze sobie radza z tlustymi wlosami, nie musze koniecznie uzywac do przetluszczajacych) i odzywki (jesli nie potzrebujesz innej np.regenerujacej, wzmacniajacej), lakiery, pianki (jesli uzywasz) itp. Ja po ulozeniu/ wyprostowaniu wgniatam u nasady odrobine pianki na objetosc, unoszac wlosy. Dzieki temu sa troche bardziej "odbite" od glowy

Cytat:
nusia2605 <-- to byla odp do ciebie

Marjukka polecam ci zastosowac WAX, maskje do wlosow. mysle ze ci powinna w znacznym stopniu pomoc. Moze zacznij tez brac jakies tabletki na wlosy np Silice lub Skrzypowitę - one pomagają Jesli masz dlugie wloski to tym bardziej potrzebuja wiekszej opieki A moze jakis nablyszczac do koncowek, lub wosk do koncoweczek wlosow....
Tylko ze ten polski wax troche obciaza Nie wiem jak jest z tym zagranicznym. A z woskiem ostroznie bo bardzo obciaza. U mnie wystarczy odrobina i juz wygladam jakbym nie umyla wlosow
Stary 2007-08-18, 15:31   #2784
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie o to chodzi, tylko jak sa miekkie to nie da sie ich ulozyc tak jak ja chce. leca na wszystkie strony , zwisaja smetnie, i to wlasnie nie jest dla moich wlosow dobre. a jak sa sztywniejsze (nie jak drut) tylko troche takie podatniejsze to wydaje sie ich wiecej, lepiej sie ukladaja, nie sa takie ulizane do glowy. najgorsze w moim przypadku to wlasnie miekkie, gladkie i proste wlosy...
Stary 2007-08-18, 15:33   #2785
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja po olejku mialam jakby wiecej wlosow A ja dzis kupilam maseczke pantene geste i mocne i zobaczymy czy rzeczywiscie taka dobra jak w KWC

Ja tez sie jakos wybrac sie nie moge Ale postanowilam ze na poczatku nastepenego tygodnia juz pojde tylko boje sie ze zamiast 1,5-2 cm zetnie mi 5cm wiec chyba jej powiem ze chce tylko 0,5cm a ona i tak obetnie mi te 2cm

Nie martw sie mozna temu zaradzic Zacznijmy od tego jakie masz wlosy Grube czy cienkie? Sadze ze cienkie skoro sa przyklapniete i szybko sie przetluszczaja. A łatwo je obciazyc odzywkami lub kosmetykami do stylizacji, lakierami itp.?

Moze myje je czesciej skoro tego potrzebuja np. co 2 dni Ja myje moje codziennie juz od 2 lat i jeszcze zyja. Z czasem mozna sie przyzwyczaic A jesli nie chcesz to myj sama grzywke codziennie skoro najbardziej sie przetluszcza. Mozesz tez sprobowac zwyklego pudru dla dzieci jesli jestes blondynka (a chyba jestes jesli to ty na tym zdjeciu) swietnie wchlania tluszcz i na dlugo odswieza wlosy Wystarczy posypac na wlosy u nasady Uzywaj najlepiej kosmetykow dodajacych objetosci (a jesli nie to wazne zeby nie obciazały) tj. szampony (w moim przypadku dobrze sobie radza z tlustymi wlosami, nie musze koniecznie uzywac do przetluszczajacych) i odzywki (jesli nie potzrebujesz innej np.regenerujacej, wzmacniajacej), lakiery, pianki (jesli uzywasz) itp. Ja po ulozeniu/ wyprostowaniu wgniatam u nasady odrobine pianki na objetosc, unoszac wlosy. Dzieki temu sa troche bardziej "odbite" od glowy

Tylko ze ten polski wax troche obciaza Nie wiem jak jest z tym zagranicznym. A z woskiem ostroznie bo bardzo obciaza. U mnie wystarczy odrobina i juz wygladam jakbym nie umyla wlosow
poważnie mówisz

Stary 2007-08-18, 15:35   #2786
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie o to chodzi, tylko jak sa miekkie to nie da sie ich ulozyc tak jak ja chce. leca na wszystkie strony , zwisaja smetnie, i to wlasnie nie jest dla moich wlosow dobre. a jak sa sztywniejsze (nie jak drut) tylko troche takie podatniejsze to wydaje sie ich wiecej, lepiej sie ukladaja, nie sa takie ulizane do glowy. najgorsze w moim przypadku to wlasnie miekkie, gladkie i proste wlosy...
Juz rozumiem Ja tez tak niestety mam Powywijane i przylizane straki z ktorymi nic nie mozna zrobic
Stary 2007-08-18, 15:39   #2787
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Juz rozumiem Ja tez tak niestety mam Powywijane i przylizane straki z ktorymi nic nie mozna zrobic
znam ten bol... ale cale szczescie mamy kosmetyki ktore pomoga naszym wloskom
Stary 2007-08-18, 15:40   #2788
adulka.p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
poważnie mówisz
klaudia ja tak robilam jak mialam prosta grzywke wlosy co 2 dni a grzywke codziennie

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 15:42   #2789
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
poważnie mówisz
Serio Ja tez nie moglam uwiezyc dopoki nie sprobowalam
Stary 2007-08-18, 15:43   #2790
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adulka.p Pokaż wiadomość
klaudia ja tak robilam jak mialam prosta grzywke wlosy co 2 dni a grzywke codziennie
a ten puder nie wygląda Kochanie jak łupież przypadkiem?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości