|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
http://www.solgar.pl/produkty/specja...kora-paznokcie http://www.solgar.pl/produkty/witami...-b-kompleks-50 Jedne z lepszych na rynku dla włosów, dobra odmiana i ważne, że nie maiłam po nich mdłości jak np po tabletkach L'biotici. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Czy takie połączenie będzie w porządku?
Bio-Silica + Maxi Krzem + picie drożdży. A tabletki CP coś komuś dały na wypadanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo pij, pamietaj ![]()
![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
Mi na wypadanie żadne witaminy nie pomogły ale jeśli ktoś ma/miał problemy z tarczycą i od tego tracił włosy to pomoże bio selen +cynk. Widziałam efekt u teściowej, a ona nie używa cud szamponów i nic innego tylko to. Ma prawdziwą szczecinę w miejscu, gdzie straciła najwięcej włosów. Ja problemów z tarczycą nie mam ale wyniki są bliżej dolnej granicy normy dla tsh, stosuje te tabletki od kilku tygodni i włosy w ogóle mi nie wypadają. Tyle, że ja stosuję równolegle preparaty na włosy od dermatologa ale i po nich coś tam zawsze leciało, a teraz przecieram oczy ze zdumienia, bo muszę myć włosy codziennie, że nic na grzebieniu nie ma, dosłownie nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 | |
Zadomowienie
|
"Dużo pij" czego? : D
Cytat:
Obecnie mam ampułki Placenta. Od tygodnia stosuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Wody, trzeba dużo pić. Po biotynie do tej pory użeram się z krostami a powiem, że trądziku nigdy nie miałam. Trzeba dużo pić (kawa się nie liczy
![]() A o kozieradce słyszałam milion razy, nigdy nie miałam potrzeby używać aż do tego roku. Niesamowite jak szybko i skutecznie działa. Kupisz ją w zielarskim albo w aptece, podobno lepiej mieloną, chociaż miałam w ziarenkach. Zaparzasz łyżkę/ łyżeczkę (każdy inaczej) połową szklanki wrzątku, po ostudzeniu normalnie wcierasz w skalp. Pachnie jak przyprawa do zupy, może nie cudownie ale jak wyschnie nie jest intensywna.Można to znieść ![]() Wcierasz codziennie, niektórzy rano i wieczorem . Poza tym wiele osób stosuje kuracje, bo przyspiesza porost włosów. Sama tego nie zauważyłam ale stosowałam około 2 tygodni,więc trudno coś stwierdzić. A i jeszcze jedno, szklankę możesz wstawić do lodówki, w ten sposób posłuży Ci spokojnie przez 3 dni, potem lepiej przygotować nową. Dolałam też kozieradkę do Jantaru, używam tylko po umyciu włosów, tak profilaktycznie.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2014-04-04 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
scrabble1 piszesz o efektach szybkich - tzn jakie?
bo nie przyspieszyło Ci porostu rozumiem? ;> Nieszka__ wody, napojów - pij ogólnie bo się wypłukujesz ![]()
![]() |
#2889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Piłam dużo wody, potem brałam dodatkowo 1 CP, bo niby kwas pantotenowy może pomóc ale to nic nie dało. Co rusz jakaś niespodzianka wyskakiwała na twarzy, szyi, dekolcie ![]() Dlatego jestem za tym żeby nie kupować takich mocnych suplementów np. 5 mg biotyny. Przyszłościowo wolałabym kupić np. 1 mg i ewentualnie brać po 2 tabletki dziennie gdyby cera nie szalała. Teraz miałam 5 mg. niektórym to nie szkodzi, innym niestety tak. A i jeszcze koleżanka kupiła ostatnio biotebal i miała to samo, już odstawiła.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Biedna
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak pilam drozdze taki wysyp ze masakra, ale wszystko wyszlo na wierzch i zniknelo, oczyscilo mnie mocno. ile czasu bierzzesz biotyne a ile juz masz ten wysyp? ![]()
![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Już nie biorę. Odstawiłam w kwietniu po 3 miesiącach kuracji. Od początku miałam pojedyncze krosty, nie krosty raczej takie podskórne kulki, które trzymały się po 2-3 tygodnie, koszmar. Myślałam, że jak po pokrzywie, detoks i minie ale nic z tego. Im dłużej stosowałam tym było gorzej. Poza tym w pierwszym miesiącu włosy skoczyły o 2 cm, to był sukces, potem 1,2 i 0,8 cm miesięcznie. Gdyby jeszcze ten wzrost się utrzymał to by było warto a tak, no nic, trzeba poszukać czegoś innego.
Teraz bardzo ładnie wszystko schodzi, nie pojawiają się nowe, wszystko wraca do normy ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2014-04-10 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Przyczajenie
|
Na wypadanie włosów i ich wzrost polecam Hair Medic. Mi włosy poleciały po ciąży. Stosuję już od 9 dni i dostrzegam poprawę. Nie są to żadne tabletki i inne cuda. Poprostu naturalny tonik (wcierka) w skórę głowy. czekam aż zaczną pojawiać się małe NOWE włosy - bo tak zapewnia producent (ale to dopiero po około miesiącu stosowania). Nie posiada skutków ubocznych tak jak przy kuracji jakimis tabletkami bądź innymi preparatami o chemicznym składzie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2896 |
Przyczajenie
|
Bvo
Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Przyczajenie
|
Vitmax czy Belissa?
Witam, od dłuższego czasu mam problem z wypadającymi włosami. Zakupiłam dwa produkty w aptece: Vitmax i Belissę. Lecz nie wiem co wybrać ;/ mieliście już styczność z nimi i jakie macie porównanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vitmax czy Belissa?
Belissę mogę polecić
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Przyczajenie
|
Dot.: Vitmax czy Belissa?
A czy ktoś stosował Vitmax? To raczej mało popularny specyfik, ale może komuś wpadł w ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Przyczajenie
|
Beauty hair
Hej , stosowałyście suplement diety beauty hair ? jak tak to prosze o opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Chyba będe musiała ten Asystor odstwic jakas taka zamulona chodzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
myślisz, że to od tego?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
Proszę doradźcie mi co zakupić: sufrin, vitapil czy revalid.
Kiedyś brałam biotyne - ale miałam wysyp i coś się źle czułam... Revalid również brałam i efekty widziałam, jednak odbijało mi się po nim dziwnie ;/ ale wydaje mi się jak tak teraz sobie fora przewertowałam, że źle brałam - brałam revalid po posiłku ;ooo Zależy mi, aby suplement nie powodował mega wysypu (jak np biotyna;o) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie opcja nr 2
![]() Wysłane z mojego LG-E460
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
Weź ten, który zawiera najwięcej PABA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
czytałam jeszcze o nasionach siemie lniane i skrzypokrzywa?, że też pomagają na włosy ?
Edytowane przez Toshiba1 Czas edycji: 2014-07-05 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Beauty hair
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Dot.: Beauty hair
beauty hair - a miałyście po nim jakiś wysyp ? chyba zakupie te tabletki, mają dobry skład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest wiele zwolenniczek kozieradki, po której widzą spore efekty ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() (czas, częstotliwość brania i ile urosły włosy?)
![]() |
![]() |
#2910 |
Raczkowanie
|
To co myślicie może o multiwitaminie Multicode? Sporo ją reklamują w telewizji, jakoby miała bardzo wysoki stopień biodostępności zawartych witamin i minerałów. Do tego jest wzbogacona o suszone warzywa i ekstrakt z ziół. Myślicie, że faktycznie różni się znacząco od innych tego typu produktów czy to jednak coś lepszego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.