|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
no własnie "płukanka" na czym to dokladnie polega, bo jeszcze nigdy nie stosowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
A jaki masz kolor wlosów?
Polecam Ci też serię z Joanny tą nową z Apteczki Babuni. Ja niedługo zakupię jak narazie 3 rzeczy z niej, ale cała seria wygląda bardzo ciekawie i ma dobre opinie ![]()
#2913 |
Zakorzenienie
|
mam robiony balejaż blond ( nie taki popielaty ale jasny)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
O to tak jak ja ![]() Więc polecam Ci jeszcze odżywkę Hegron z naftą kosmetyczną, taką z fioletową zakrętką - znajdziesz na KWC, serię Płynny Jedwab, serum Radicala, Wax do włosów blond oraz płukankę - ja mam z Delii. Musi być srebrna. Więcej o tych rzeczach szukaj na KWC, na Wizażu też wątki znajdziesz ![]()
#2915 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że jest w KWC bo sama przecież podawałam link do niego
![]() ![]() Ale już sie zdecydowałam na spróbowanie szamponu z Ziaji z pszenicą. Zobaczymy jaki będzie... Drogi nie jest, ma małą pojemność, więc jakby co to nie będę żałować wyrzuconych pieniędzy i szybko go wykorzystam, zwłaszcza że szamponu używam razem z mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
A i melduję, że woda brzozowa - super rzecz
![]() Z reguły włosy mi się przetłuszczają, myję je co 2 dni, ale w 2 dzień już nie wyglądają za ciekawie. Po 2 użyciu wody w drugi dzień były już boskie ![]() ![]() ![]() Fajna rzecz, polecam.
#2918 |
Raczkowanie
|
jak kazda z Was chce miec piekne zdrowe wlosy. mam jedwab do wlosow tylko za bardzo nie wiem jak go uzywac?? czy troche na suche wlosy czy na myte? moj akolezanka wciera w suche ale gdzies czytalam ze na mokro mozna i nie wiem. chce tez kupic skrzepovite w jakiej ona cenie jest? a i chcialam sie spytac o ten WAX tez o cene, i co lepsze skrzepovita czy ten wax? moje wlosy sa suche, podniszczone i koncowki mam rozdwojone i popalone ( prostownica od 2 miesiecy 3 uzywana, suszarka tez bardzo rzadko ;/) walcze z tymi wlosami moimi strasznie
![]()
#2919 |
Zakorzenienie
|
Patkaaaa,
nikt Ci nie powie, czy lepiej kupić Skrzypowitę czy Wax, bo jedno to tabletki, drugie maska odżywcza. Jak dla mnie WAX jest super, kosztuje około 20 złotych w aptece. Co do jedwabiu, powinna być informacja na opakowaniu, jak ja próbowałam, wcierałam odrobinę w mokre włosy. Polecam zarówno tabletki wzmacniające włosy jak i środki zewnętrzne typu np. Wax - wzmacniasz włosy od wewnątrz i od zewnątrz.
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do stanu Twoich włosów; koniecznie idź podciąć te końcówki, bo później jak zaczną iść dalej w górę będziesz musiała sporo ściąć. Wax to maska, Skrzyp tabletki. Wax'a gorąco polecam, ja od niego zaczęłam kurację. A zamiast Skrzypovity polecam Belissę - 50 drażetek=50 dni kuracji, łykasz dziennie 1 i ma to dawkę 220mg skrzypu, a w Skrzypovicie łykasz 2 tabletki i wychodzi to ok. 60 mg skrzypu. Belissę kupisz za 11-15 zł.
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit:Po oliwce moje wlosy sa super,w ogole sie nie pusza ![]() Edytowane przez aluniaa007 Czas edycji: 2007-08-22 o 14:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Woda pokrzywowa na przetłuszczenie i wypadanie, woda brzozowa na przetłuszczenie i porost, ale tez u mnie na lekkie wypadanie zadziałała.
#2924 |
Raczkowanie
|
właśnie musze znów iść je podciąć. dzieki Waaaaam
![]() Myslalam ze ten WAX to tabletki. ![]() dziuniaaa co do tej wody brzozowej, jest ona dostepna w aptekach czy kosmetycznych? i ile kosztuje? mnie wlosy tez przetluszczaja sie cholernie i myje codziennie a jak 2 dni nie myje to na 2 dzien wiaze w kucyka bo wygladaja juz masakrycznie, probowalam nie myc ich przez dluzszy czas (ponoc pomaga) ale nie moge patrzec na nie ![]() ![]()
#2925 |
Zakorzenienie
|
Ta woda jak narazie dla mnie to prawie cud
![]() ![]() Kupisz ją w hiperach, spożywczych itd. kosztuje max. 4 zł ![]() A Wax weż ten tradycyjny, nie specjalny dla blondynek, czyli ten w brązowym opakowaniu. I kup sobie jeszcze olejek rycynowy ![]()
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
nie moge znalezc wody brzozowej...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
dziuniaaa dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() kosmita77 jak dziuniaaa wyzej napisala: w hipermarkecie sprawdz albo w spozywczym jakimś!
#2928 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze sklepy spożywcze i hipery np. Tesco Ci zostały
![]() A jak ni ma:P to www.kulpol.com ja następnym razem tam chcę brać wodę i przy okazji ten płyn pielęgnacyjny L-102, któraś Wizażanka opisywała, że rewelacja ![]()
#2929 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o moją pielęgnację włosów, to:
- zaczynając od zwykłego spłukiwania włosów- obowiązkowo zimną wodą - używam szamponu pantene intensywna regeneracja (również zapobiega rozdwajaniu się końcówek)- jest bdb wg mnie - stosuję odżywkę, również z pantene- gęste i mocne- która sprawia że włosy nie są oklapnięte - WELLA ShockWaves Superskręt- przeciwko skręcaniu się włosów ( a to dlatego że moje włosy wyglądają jak nibyloki... nie tworzą ładnych loczków, ani tym bardziej nie są proste. Są podatne na różne zabiegi, więc jeśli nałożę odżywkę bez spłukiwania pantene do kręconych włosów, to powiedzmy że się bardziej skręcają, lecz to nie jest to... szkoda że mam takie nijakie włosy, bo jestem skazana na prostowanie, nad czym ubolewam, bo wiem że to baaardzo niszczy moje kudełki) - od czasu do czasu używam serum z AVONu przeciw puszeniu się włosów- jego działanie oceniam na bardzo przeciętne; przynajmniej mi nie pomogło wystarczająco - od prawie miesiąca łykam beta karoten (głównie dlatego, że chcę się zrobic na marchewke ![]() Po waszych wypowiedziach skłaniam się do kupienia olejku rycynowego i- jeśli uda mi się gdzieś dostac- wody brzozowej. Ogólnie swoją pielęgnację włosów uważam za niewystarczającą ze względu na to, że prawie codziennie prostuję włosy. Może się jeszcze rozglądnę za jakimś komsetykiem termoochronnym, ale zależy mi na tym, żeby był w przystępnej cenie...
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejek rycynowy - tutaj masz info o nim, a kosztuje 2 zł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
A ja chcialabym kupic jakis dobry szamponik na porost wlosow (lub na ich wzmocnienie). uzywam teraz Seboradin Niger, ale chcialabym zmienic.... Moje wlosy z reguly szybko sie przetluszczaja...
#2933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Tez sobie chyba kupie ta wode brzozowa bo cos mi sie ostatnio szybko włosi przetluszczaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Moderatorka z pazurem
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Na najniższych półkach
![]() Ja tam nie szukałam specjalnie tej wody, przez przypadek zobaczyłam ją w małym sklepiku to wziełam ![]() Patrzę wyżej i jakie tam produkty mają!: Wax za 19,90 zł, Radical - pare produktów i jakiś Seboravit - nie wiem co to, podruba Seboradinu? Napisane było, że to coś zawiera czarną rzodkwię. Stały jeszcze wielkie słoje z sokiem brzozowym ![]() ![]()
#2939 |
Zakorzenienie
|
Niech mi ktos cos tez doradzi
![]() Od kilku lat nie farbuje, nie prostuje nie susze suszarka! Dbam o wlosy, podcinam, stosuje odzywki (byl Wax, Lanza i inne sklepowe rozniez) I nadal moje wlosy sa sianowate:/ Marza mi sie zdrowe lejace sie piekne wlosy ale moje wysilki ina na marne:/ Co mozna zrobic zeby wlosy naprawde staly sie piekne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.