|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2942 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
Mam cienkie i rzadkie włosy. Jeszcze pół roku temu były matowe, a gdy miałam je trochę dłuższe rozdwajały się ( a właściwie robiły się dzieliły się na nawet 5 częścii, w efekcie miałam na końcach istne miotełki
![]() ![]() Moja kuracja wygląda nastepująco przed myciem wcieram we włosy naftę z biopierwiastkami firmy ANNA a po umyciu używam balsamu Petrole z naftą kosmetyczną i chlorofilem do włosów ciemnych. [oba kosmetyki kupiłam w aptece] Nigdy nie miałam tak lśniących (prawie jak z reklamy ![]() Nie mogę tylko trafić na dobry szampon, mam włosy prezetłuszczające się i chciałabym trochę zwiększyć ich objętość i żeby zachowały dłużej świeżość. Może wy znacie jakiś godny polecenia szampon? Wizażystki apeluje: Używajcie nafty do włosów to nprawdę niedrogi sposób (ok. 5zł) aby w znacznym stopniu poprawić kondycję włosów !!! pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy to jest to? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4039 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
dziuniaaa szukalam Belissy, ale nie bylo w zadnej aptece wiec kupilam skrzypovite. wode brzozowa jutro bede szukac ![]() WAXa uzywasz tak jak jest napsiane na opakowaniu, czy masz jakies inne sposoby? Jak sosujesz i co ile dni olejek rycynowy i wode brzozowa? wiem ze przesylalas mi link o olejku ale tam jest za duzo propozycji i nie wiem jak mam zrobic i chcialbym wiedziec jak Ty to stosujesz ![]() ja myje wlosy codziennie, Ty chyba tez ;P prosze odpowiedz ![]() pozdrawiam,buzka ![]() ![]() ![]()
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo ze nie do mnie to pytanie to pozwolę sobie odpowiedzieć ![]() Otóż ja olejku rycynowego używam tak: podgrzewam i smaruję nim skóre głowy i całe włosy (szczególnie końcówki) owijam włosy folią ręcznikiem i idę spac, następnie rano myje włosy 2 razy i nakładam odżywkę. taki zabieg przy codziennym myciu włósw nie wiem czy byłby najlepszy, ja tez włosy myję często dlatego co drugie mycie tylko dodaję kilka kropel olejku do szamonu. I przepraszam że się wtrąciłam ale nie wytrzymałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Raczkowanie
|
*piekna dzieki
![]() ![]()
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nalewam do słoika trochę olejku (taki mały zwykły słoik po dżemie tak na wysokość niecałego cm ![]() ![]() a to podgrzewanie to tylko dlatego że zimny olej jest strasznie gęsty a ciepły mniej więc łatwiej go wsmarować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że nie namieszałam Ci tym tłumaczeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
*piekna dzieki wielkie! tlumaczenie jak najbardziej zrozumiale ;D jutro sobie walne taki zabieg ;D a jeszcze pytanie, robisz to na suche wlosy czy na mokre/po umyciu? a takj wogole co Ci ten olejek pomogl, tzn na co Ci pomogl?
![]()
#2952 |
Zakorzenienie
|
na suche włosy. Powiem tak: włosy są mocniejsze, takie jakby grubsze i wyglądają na zdrowsze, bardziej lsniące i mięciutkie tylko obciążone ale to chyba przez ten szampon i balsam gliss kur satynowy brąz, musze go zmienić. A i poza tym ciemniejsze nieco (to mi odpowiada)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
ooookey ;D dzieki bardzo!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2954 |
Zakorzenienie
|
Tak, potem nakładam odzywkę do spłukiwania i trzymam jakies 5-15 minut czasem pod recznikiem jak mi się che (ciepło wzmaga działanie) Zabija to też zapach olejku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziuniaa: Jakiego waxa uzywasz do włosow? Polskiego czy zagranicznego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Jest już wątek o szamponie WAX - wreszcie coś oprócz tylko maski!
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spożywczy ![]() Cytat:
Ja myję włosy co 2 dni ![]() No, ale tak. O olejku jak używam pisałam tutaj dokładnie: post 9 w tym wątku. Dodatkowo jak myję głowę, to szamponem brzozowym z dodatkiem olejku; leję na rękę trochę tego szamponu i na niego parę kropel olejku. Co do wody brzozowej: ją stosuję co 2 dni, wcieram w skórę głowy przed myciem głowy tak ok. 5 godz, można też na cały dzień (nie czuć nic, żadnego alkoholu, a fajnie "napusza"-podnosi włosy u nasady) albo można na noc ją dać a rano głowę umyć. Wax'a wcześniej stosowałam co 2 dni, jak zobaczyłam poprawę to stosuję go już raz w tygodniu. Daję łyżkę do kubeczka, to do mikrofalówki i taki podgrzany nakładam na głowę, potem folia, ręcznik i do gorącej kąpieli. Trzymam go 30 min. Temperatura jest ważna, jak jej nie trzymam to ledwo co działa. Tak samo kiedyś dałam go na dłużej niż 30 min i efekty były gorsze, niż właśnie jak dam na 30 min. I to chyba tyle ![]()
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam naftę tej samej firmy tylko, że z olejkiem rycynowym ![]() ![]()
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Wax'a używam zagranicznego, do włosów blond
![]() Nafta ma działanie odżywcze i nawilżające, straszny tłuścioch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2960 |
Zakorzenienie
|
dla mnie nafta jest strrrrraszna.... za boga nie moge jej zmyc.. NICZYM...myje 5 razy...i i tak sa strasznie tluste..jedyne wyjscie dla moich wlosow to umycie wlosow kilka razy, wysuszenie ich i ponowne umycie...dopiero wtedy mam swieze wloski
![]() ![]()
#2961 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam go w aptece na przeciwko delikatesów, (nie pamiętam nazwy) w okolicy ratusza. Cudem go tam znalazłam, ogólnie radzę poszukać w aptekach. Po umyciu wmasowuje się go we włosy i zostawia na 3-5, następnie spłukuje. A cena to ok 10 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
Może za dużo wcierasz tej nafty we włosy? Ja nie mam praktycznie problemów z zmyciem jej z włosów. Muszę użyć jedynie trochę więcej szamponu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po rycynie na włosy tak nie ma? Bo wstrzymywało mnie to, że też nie będę mogła 'domyć' włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po rycynie az tak strasznie nie ma ale też należy umyć włosy conajmniej 2 razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie rycynka tez jest super ale niestety starsznie mi przyciemniła moje kłaczki dlatego przestalam ja nagminnie stosowac...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis zakupiłam a wlasciwie to moja mama takie "cos"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
Opis bardzio zachęcajacy
![]() Musisz koniecznie opisać swoje "wrażenia" i jak to sie stosuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.